jguru 13.10.03, 17:02 Witam, Hej sąsiedzi, jak myślicie kiedy będą odbiory ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: OTOS Re: Gawra2 - budynek H IP: 212.76.37.* 14.10.03, 10:52 byłem tam wczoraj i myślę że nie wcześniej jak w grudniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldii Re: Gawra2 - budynek H IP: *.hertz.com.pl 14.10.03, 13:04 Witam, Również wydaje mi się, że mie odbierzemy naszych mieszkań wcześniej niż na przełomie listopada i grudnia. Chłopaki walczą jak mogą. Byłem tam w piątek o 19.00 było już całkiem ciemno a oni wciąż działali. Niestety dostali w "spadku" budynek usługowy przy Warszawskiej i troche im to namieszało w planach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jguru Re: Gawra2 - budynek H 14.10.03, 16:13 No ostanio zaczeło się coś dziać (przynajmniej w części A budynku), to fakt. Jednak biorąc poduwage że już jest połowa października jestem BAAAAAAAArdzo sceptyczny czy uda się im się w grudniu to oddać. Jak nawet odadzą mieszakania, to chyba i tak wszystkiego w bloku nie wykończą (klatki, garaże, windy....) Kierownik budowy, optymistycznie mówi coś o końcu listopada, jednak jakoś mu nie wierze Cuż niestety polska rzeczywistość..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nik_i Re: Gawra2 - budynek H IP: *.crowley.pl 14.10.03, 17:30 Witam przyszłych sąsiadów zza miedzy. Odebrałam mieszkanie w zeszłym roku w grugniu. Sytuacja wyglądała mniej więcej podobnie jak w budynku H. Robili wszystko by oddać mieszkania w terminie. I oddali. Ale winda była dopiero pod koniec lutego (jeśli mnie pamięć nie myli), jakoś maju skończyli klatkę, garaże oddali w czerwcu (nie do końca wykończone, oświetlenie założyli jakoś w sierpniu-wcześniej były żarówki na kabelku, ocieplili stropy we wrześniu) tarasy zaczęli robić na pocz.czerwca i jeszcze nie wszystko skończyli. Zrobią wszystko, żeby oddać mieszkana w terminie. W końcu od dania odbbioru to właściciel ponosi koszty utrzymania lokalu i płaci im za administrowanie. Miłego mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw76 Re: Gawra2 - budynek H IP: *.acn.waw.pl 14.10.03, 18:40 Pytam z ciekawości co macie w umowach ? Mogli wam tak oddawać "na raty" budynek ?? Jak sie zabezpieczyć przed podobną sytuacją ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nik_i Re: Gawra2 - budynek H IP: *.crowley.pl 14.10.03, 19:43 Nie sprawdzałam pod tym kontem, ale chyba nic tam nie ma na temat. Była mowa o lokalu, a o całej reszcie nie. Mi zależało, żeby zamieszkać, a mieszkanie było skończone, winda też mnie nie bolała, bo mieszkam na parterze. A cała reszta, to ciągle nachodzimy kierownika, spółdzielnię, dzwonimy, nawet byliśmy u prezesów. Ale rozmowy z kierownikiem niewiele dają. On wszystko zobi, ale po 5 minutach zapomina. Efekt jest, ale niestety zajmuje im to strasznie dużo czasu. Dla przykładu, zrobili tarasy, posadzili zieleń i zapomnieli. Po 2 miesiącach były takie chwasty, że prawie zasłaniały tujki. Po "doniesieniu" o tym spółdzielni (strasznie się zdziwili, że wyrosły, bo przecież ziemia przkryta korą) po 1,5 tyg. (dopiero) zjawili się panowie i wyrwali. Na 3 tury (!!) Teraz już chyba przwie wszystko skończone (trochę zostało na tarasach, w tym też moim). Tylko zieleni trochę im zostało, a to robi już inna firma. A czy da radę się zabezpieczyć, nie mam pojęcia. O szczegóły trzeba dbać, niestety, samemu. Chodzić, dzwonić, pisać podania. Na podania muszą odpowiedzieć. Ja nie narzekam specjalnie, wybudowali, mniej więcej w terminie. Mieszkam na swoim, pierwszym zresztą. I strasznie się cieszę. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw76 Re: Gawra2 - budynek H IP: *.acn.waw.pl 14.10.03, 22:44 Stale można znaleść jakieś pozytyw. (Jak w dowcipie o stalinie - "a mógł zabić") Czytając to formu to aż ciarki mie przechodzą. Mam zamir kupić "nowe" mieszkanie, i na każdym kroku jest jakieś ale...., uwaga ........ Cuż tobie to już pozazdrościć....(masz to za sobą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nik_i Re: Gawra2 - budynek H IP: *.crowley.pl 15.10.03, 23:51 Jakby ktoś miał jeszcze pytanka, to zapraszam na GG:3768016. Bywam czasami. Pozdrawiam sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldii Re: Gawra2 - budynek H IP: *.hertz.com.pl 15.10.03, 12:05 Witam, Fajnie, że wkońcu coś zaczyna się dziać i pojawiaja się jakieś informację od sąsiadów zza miedzy. Teraz wiemy co może nas czekać. Będziemy przygotowani na "atak". Miejmy jednak nadzieję, że wszystko będzie po naszej myśi. Straszny ze mnie optymista, ale czas pokaże ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldii Re: Gawra2 - budynek H IP: *.hertz.com.pl 20.10.03, 16:18 Witam Czy może wiadomo coś na temat czynszu jaki będziemy płacili podczas administrowania budynku przez Gawre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nik_i Re: "czynsz" IP: *.crowley.pl 20.10.03, 17:44 Waldi (i inni zainteresowani) tyle się płaci: administracja 85 PLN/lokal Sprzątanie 60 PLN/lok (choć to sprzątanie średnio widać, raz na jakiś czas pojawia się pan ze szmatą i zalewa całą podłogę, ale brudno nie jest) wywóz śmieci 19 PLN/lok Oświetlenie 19 PLN/lok woda na użytek zewn. 2 PLN/lok Konserwacja wind 14 PLN/lok (nawet na parterze, bo przecież do garażu jeździć można windą ;) ) CO 3,35 zł/m2 woda rozliczana na początku wg. założonych przez sp. norm (teraz mam 3m3 ciepłej i zimnej (mieli przyjść i spr.na licznikach, ale jakoś nikt się nie pojawił i dobrze, bo założone zużycie jest dużo za niskie - 4,81 PLN/m3 (zimna) i 12,5 PLN/m3(ciepła) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEBA Re: "czynsz" IP: *.crowley.pl 21.10.03, 16:51 nik ty już mieszkasz w budynku H skąd jesteś tak dobrze zorientowany o wysokości czynszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nik_i Re: "czynsz" IP: *.crowley.pl 21.10.03, 19:09 Po pierwsze jestem kobietą, a po drugie przestudiuj cały wątek. Pisałam, że mieszkam w budynku z poprzedniego etapu. I jak sądzę, w budynku H opłaty nie będą się jakoś drastycznie różnić. Odpowiedz Link Zgłoś