Dodaj do ulubionych

VITERA wydziera

24.10.03, 09:45
Doplaty za zmiany ktore mialy byc bezplatne. Znowu prymitywizm i chamstwo w
polskim byznesie. Bez kija do nich nie podchodz.
Obserwuj wątek
    • Gość: helbur Re: VITERA wydziera IP: *.zapora / 217.96.25.* 24.10.03, 16:21
      W przyszłym tygodniu podpisuję z nimi umowę - mieszkanie w Wichrowym Parku II
      etap i też będą zmiany. Wnioskuję że opłaty nie są drobne za drobne.
      A Ty gdzie zamieszkasz?
      pozdrawiam
      • balabanek Re: VITERA wydziera 24.10.03, 16:39
        Na kabatach. Doplaty spore, ale mialo ich W OGOLE nie byc. Nie mozna im wierzyc
        przy wprowadzaniu najmniejszych zmian do projektu - od razu zadac pisemnego
        oswiadczenia ze nie chca dodatkowej oplaty. Bo potem beda listy polecone
        rozsylac z sumkami wyssanymi z brudnych paluszkow, bezwstydniki jedne.
        • Gość: misiek Re: VITERA wydziera IP: 12.21.160.* 24.10.03, 20:48
          Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania od nich na Kabatach (Vitaparc). Co
          myslicie ? Czy mam rozumiec ze mimo ustalonej ceny , po podpisaniu umowy, ceny
          ida w gore ?
          • Gość: A Re: VITERA wydziera IP: *.aster.pl / 10.64.9.* 24.10.03, 23:08
            Viterra pozwala na tzw "drobne" zmiany w projekcie. Czasami niektorzy zaczynaja
            szalec i przestawiac mieszkania do gory nogami. Sam na dniach otwartych
            widzialem co niektorzy wyczyniali: laczenie mieszkan, przestawianie scian,
            korytarzy itp. Potem oczekuja ze zmiany te sa za darmo. Oczywiscie Viterra nie
            wziela pod uwage tworczosci niektorych sasiadow i mowila ze poprawki sa za
            darmo. Cena zagwarantowana w Umowie jest stala i taka jest prawda. Jesli ludzie
            pczeczytaja co maja w Umowie to pismo Viterry wrzuca tam gdzie jego miejsce...
            • balabanek Re: VITERA wydziera 27.10.03, 08:49
              Madralo i podgladaczu cudzych umow i cudzych projektow - wypowiadaj sie za
              siebie. Moje zmiany byly male i po ich uzgodnieniu powiedziano mi ze nie bede
              za nie doplacac. A potem piorko w nosie sie Viterze przekrecilo... Niby tacy
              porzadni, ale lepiej na nich uwazac.
              • Gość: jw Re: VITERA wydziera IP: *.zapora / 217.96.25.* 27.10.03, 13:26
                Oj uważać bardzo i wściekać się z bezsilności, albo pójść precz.
                Na Wichrowym "WYTERA" wydarła miejsca postojowe na zewnątrz budynku, zabrakło
                nawet dla mieszkańców, o gościach nie pomyśleli bo "ziemi jakoś mało".
                Na planie budynku jest rowerownia i rozumiałem że to jest część wspólna budynku
                za którą płacą wszyscy mieszkańcy, ale to błąd bo częścią wspólną jest to co
                pozostanie niezakupione!! Może być wesoło, jeśli trafi się ktoś z rewii, to do
                domu będziemy wchodzić po drabinach sznurowych.
                • Gość: mr.bond Re: VITERA wydziera IP: *.eti.pg.gda.pl 27.10.03, 14:10
                  Z pierwszej fazy niesprzedany zostal jeden penthouse. Tzn. ze stanie sie teraz
                  czescia wspolna? Zrobmy tam klub osiedlowy, co? Z widokiem, imprezami itd....
                  Hm?
                  • Gość: jw Re: VITERA wydziera IP: *.zapora / 217.96.25.* 27.10.03, 16:54
                    OK pomysł chwytam. zainwestujmy w teleskopy lub chociaż lunetki i można będzie
                    niebo oglądać z tarasów.
                    Podoba mi się to miejsce, latem pewnie świerszcze dają nocne koncerty, na pewno
                    będzie fajnie niech tylko szybko skończą drugi etap.
                    pozdrawiam
                    jw
              • Gość: A Re: VITERA wydziera IP: *.aster.pl / 10.64.9.* 27.10.03, 23:09
                Wypowiadam sie za siebie. Dlatego nie bede placil za zmiany techniczne jesli
                umowa mi na to pozwala. Jesli chcesz sobie placic to plac ale przestan wreszcie
                biadolic, ile mozna. Z kazdym developerem najlepiej trzymac sie umowy a nie
                ustnych zapewnien. Co do podgladactwa to sie czepiasz dni otwarte byly dla
                wszystkich jesli nie chciales aby ktos wchodzil do twojego mieszkania trzeba
                bylo postawic warte a umowa wyjsciowa byla dla wszystkich taka sama.
                • Gość: M Re: VITERA wydziera IP: 212.76.52.* 28.10.03, 10:36
                  Koleś, a może Ty jesteś z Viterry ???
              • Gość: M Re: VITERA wydziera IP: 212.76.52.* 28.10.03, 10:30
                Ja mam to samo. Skandal !!!
            • Gość: M Re: VITERA wydziera IP: 212.76.52.* 28.10.03, 10:30
              Zaczynją mnie drażnić tacy kolesie jak Ty.
              Jeżeli ustalasz że zmiany są bezpłatne to są bezpłatne, niezależnie jak wielkie
              by nie były. Nie zapominajmy że mieszkanie nie jest bezpłatne i Viterra życzy
              sobie 4200 zł/mkw.
    • Gość: m Re: postępy na budowie IP: *.acn.pl 27.10.03, 21:23
      po pierwsze: dzisiaj budowano parking od strony stryjeńskich, chyba będziecie
      mieć sporo miejsc dla gości, a dla siebie w garażu podziemnym,
      druga sprawa, jest troche mrozów czy lany w takich temperaturach beton nie
      będzie się kruszyć?
      trzecia sprawa: dlaczego w sobotę zdjęto płytki klinkietowe a potem założono je
      z powrotem
      czwarta sprawa ... (jutro)
      • Gość: A Re: postępy na budowie IP: *.aster.pl / 10.64.9.* 27.10.03, 23:29
        Lac betonu nie mozna ponizej -5. W kwestii postepow na budowie dodam:
        - sa juz prawie wszystkie okna
        - budynki C2 i C3 sa tynkowane
      • Gość: jw Re: postępy na budowie IP: *.zapora / 217.96.25.* 28.10.03, 09:56
        brak miejsc parkingowych na osiedlu Wichrowy Park w Wawrze; Stryjeńskich to
        Ursynów ale cieszę się że chociaż tam będzie cywilizacja.
    • Gość: M Re: VITERA wydziera IP: 212.76.52.* 28.10.03, 10:40
      Zapraszam przyszłego sąsiada na:
      groups.yahoo.com/group/vitaparc
    • Gość: ? Re: VITERA wydziera IP: 213.53.148.* 28.10.03, 10:52
      ??
      • Gość: K Re: VITERA wydziera IP: *.energis.pl 29.10.03, 01:25
        A moze by tak wspolnie zbojkotowac Viterre z tymi doplatami???
        • helbur Re: VITERA wydziera 29.10.03, 03:39
          jest bardzo późno to chyba dlatego nie chwytam tego pytania i odpytuję
          pytającego jakie dopłaty i czy jest pomysł jak bojkot ma wyglądać?
          nie, nie tak jeszcze raz: jakie dopłaty to wiadomo: niesłuszne i wysokie
          ale do czego są one i w którym parku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka