balabanek 24.10.03, 09:45 Doplaty za zmiany ktore mialy byc bezplatne. Znowu prymitywizm i chamstwo w polskim byznesie. Bez kija do nich nie podchodz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: helbur Re: VITERA wydziera IP: *.zapora / 217.96.25.* 24.10.03, 16:21 W przyszłym tygodniu podpisuję z nimi umowę - mieszkanie w Wichrowym Parku II etap i też będą zmiany. Wnioskuję że opłaty nie są drobne za drobne. A Ty gdzie zamieszkasz? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
balabanek Re: VITERA wydziera 24.10.03, 16:39 Na kabatach. Doplaty spore, ale mialo ich W OGOLE nie byc. Nie mozna im wierzyc przy wprowadzaniu najmniejszych zmian do projektu - od razu zadac pisemnego oswiadczenia ze nie chca dodatkowej oplaty. Bo potem beda listy polecone rozsylac z sumkami wyssanymi z brudnych paluszkow, bezwstydniki jedne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: VITERA wydziera IP: 12.21.160.* 24.10.03, 20:48 Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania od nich na Kabatach (Vitaparc). Co myslicie ? Czy mam rozumiec ze mimo ustalonej ceny , po podpisaniu umowy, ceny ida w gore ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: VITERA wydziera IP: *.aster.pl / 10.64.9.* 24.10.03, 23:08 Viterra pozwala na tzw "drobne" zmiany w projekcie. Czasami niektorzy zaczynaja szalec i przestawiac mieszkania do gory nogami. Sam na dniach otwartych widzialem co niektorzy wyczyniali: laczenie mieszkan, przestawianie scian, korytarzy itp. Potem oczekuja ze zmiany te sa za darmo. Oczywiscie Viterra nie wziela pod uwage tworczosci niektorych sasiadow i mowila ze poprawki sa za darmo. Cena zagwarantowana w Umowie jest stala i taka jest prawda. Jesli ludzie pczeczytaja co maja w Umowie to pismo Viterry wrzuca tam gdzie jego miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
balabanek Re: VITERA wydziera 27.10.03, 08:49 Madralo i podgladaczu cudzych umow i cudzych projektow - wypowiadaj sie za siebie. Moje zmiany byly male i po ich uzgodnieniu powiedziano mi ze nie bede za nie doplacac. A potem piorko w nosie sie Viterze przekrecilo... Niby tacy porzadni, ale lepiej na nich uwazac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: VITERA wydziera IP: *.zapora / 217.96.25.* 27.10.03, 13:26 Oj uważać bardzo i wściekać się z bezsilności, albo pójść precz. Na Wichrowym "WYTERA" wydarła miejsca postojowe na zewnątrz budynku, zabrakło nawet dla mieszkańców, o gościach nie pomyśleli bo "ziemi jakoś mało". Na planie budynku jest rowerownia i rozumiałem że to jest część wspólna budynku za którą płacą wszyscy mieszkańcy, ale to błąd bo częścią wspólną jest to co pozostanie niezakupione!! Może być wesoło, jeśli trafi się ktoś z rewii, to do domu będziemy wchodzić po drabinach sznurowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.bond Re: VITERA wydziera IP: *.eti.pg.gda.pl 27.10.03, 14:10 Z pierwszej fazy niesprzedany zostal jeden penthouse. Tzn. ze stanie sie teraz czescia wspolna? Zrobmy tam klub osiedlowy, co? Z widokiem, imprezami itd.... Hm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: VITERA wydziera IP: *.zapora / 217.96.25.* 27.10.03, 16:54 OK pomysł chwytam. zainwestujmy w teleskopy lub chociaż lunetki i można będzie niebo oglądać z tarasów. Podoba mi się to miejsce, latem pewnie świerszcze dają nocne koncerty, na pewno będzie fajnie niech tylko szybko skończą drugi etap. pozdrawiam jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: VITERA wydziera IP: *.aster.pl / 10.64.9.* 27.10.03, 23:09 Wypowiadam sie za siebie. Dlatego nie bede placil za zmiany techniczne jesli umowa mi na to pozwala. Jesli chcesz sobie placic to plac ale przestan wreszcie biadolic, ile mozna. Z kazdym developerem najlepiej trzymac sie umowy a nie ustnych zapewnien. Co do podgladactwa to sie czepiasz dni otwarte byly dla wszystkich jesli nie chciales aby ktos wchodzil do twojego mieszkania trzeba bylo postawic warte a umowa wyjsciowa byla dla wszystkich taka sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: VITERA wydziera IP: 212.76.52.* 28.10.03, 10:36 Koleś, a może Ty jesteś z Viterry ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: VITERA wydziera IP: 212.76.52.* 28.10.03, 10:30 Ja mam to samo. Skandal !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: VITERA wydziera IP: 212.76.52.* 28.10.03, 10:30 Zaczynją mnie drażnić tacy kolesie jak Ty. Jeżeli ustalasz że zmiany są bezpłatne to są bezpłatne, niezależnie jak wielkie by nie były. Nie zapominajmy że mieszkanie nie jest bezpłatne i Viterra życzy sobie 4200 zł/mkw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: postępy na budowie IP: *.acn.pl 27.10.03, 21:23 po pierwsze: dzisiaj budowano parking od strony stryjeńskich, chyba będziecie mieć sporo miejsc dla gości, a dla siebie w garażu podziemnym, druga sprawa, jest troche mrozów czy lany w takich temperaturach beton nie będzie się kruszyć? trzecia sprawa: dlaczego w sobotę zdjęto płytki klinkietowe a potem założono je z powrotem czwarta sprawa ... (jutro) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: postępy na budowie IP: *.aster.pl / 10.64.9.* 27.10.03, 23:29 Lac betonu nie mozna ponizej -5. W kwestii postepow na budowie dodam: - sa juz prawie wszystkie okna - budynki C2 i C3 sa tynkowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: postępy na budowie IP: *.zapora / 217.96.25.* 28.10.03, 09:56 brak miejsc parkingowych na osiedlu Wichrowy Park w Wawrze; Stryjeńskich to Ursynów ale cieszę się że chociaż tam będzie cywilizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: VITERA wydziera IP: 212.76.52.* 28.10.03, 10:40 Zapraszam przyszłego sąsiada na: groups.yahoo.com/group/vitaparc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: VITERA wydziera IP: *.energis.pl 29.10.03, 01:25 A moze by tak wspolnie zbojkotowac Viterre z tymi doplatami??? Odpowiedz Link Zgłoś
helbur Re: VITERA wydziera 29.10.03, 03:39 jest bardzo późno to chyba dlatego nie chwytam tego pytania i odpytuję pytającego jakie dopłaty i czy jest pomysł jak bojkot ma wyglądać? nie, nie tak jeszcze raz: jakie dopłaty to wiadomo: niesłuszne i wysokie ale do czego są one i w którym parku? Odpowiedz Link Zgłoś