Dodaj do ulubionych

INSBUD Nowoursynowska Rosoła

IP: 195.94.193.* 28.01.02, 14:53
Ktos tam może mieszka lub zamierza tam kupić mieszkanie? Jak sie układa
współpraca z developerem? Co z aktami notarialnymi, czy choć część mieszkańców
juz je ma?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mkk Re: INSBUD Nowoursynowska Rosoła IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.01.02, 16:19
      ja wlasnie czekam na akt notarialny, podobno kilkanascie osob juz go dostalo, a
      kilka nastepnych mieszkan czeka na oddluzenie

wspolpraca uklada sie roznie, jedni narzekaja , drudzy nie

sama tez jestem ciekawa innych opinii
      • Gość: r Re: INSBUD Nowoursynowska Rosoła IP: 195.94.193.* 29.01.02, 08:14
        Dzieki za odpowiedź. Pozwolisz, że jeszcze troche popytam? Wiem, że
        nieruchomość jest obciążona kredytem, napisałaś coś o oddłuzeniu, jak można to
        zrealizować? jak duzy jest kredyt INSBUDu i ile jeszcze pozostało do spłacenia?
        Powiem, że wiadomość o tym kredycie mocno mnie zmroziła, bardzo chce tam kupic
        mieszkanie, ale boje się o kondyncje finansową INSBUDu, co radzisz? Pytanie tez
        jest do innych zainteresowanych tą inwestycją, czy w jakis sposob udało Wam się
        wynegcjować mniejszą cenę, korzystny harmonogram spłat lub np. stałą cenę w
        złotych (PLN)?
        serdecznie pozdrawiam
        • Gość: mkk Re: INSBUD Nowoursynowska Rosoła IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.01.02, 10:20
          oczywiwcie warto negocjowac, im wieksze mieszkanie - tym wiecej mozna
          wynegocjowac
          kredyt maja w banku pbk, zgodnie z informacja uzyskana w banku, to w przypadku
          tej inwestycji na razie splacaja zgodnie z wyznaczonymi terminami,
          dla mnie ten kredyt to tez byla niespodzianka, umowe podpisywalam w sierpniu i
          wtedy nie bylo jeszcze mowy o tym, potem okazalo sie , ze we wrzesniu
          zaciagneli kredyt na 5 mln
          nie wiem czy to duzo czy nie, ale kredyt to zawsze niebezpieczenstwo...
          sprawdz tez wczesniejsze watki nt. insbudu
          • Gość: r Re: INSBUD Nowoursynowska Rosoła IP: 195.94.193.* 29.01.02, 13:41
            Dzieki serdeczne za odpowiedz. Wczesniejsze posty oczywiscie czytalem, choc
            duzo w nich demagogii i emocjii. Rozmawialem tez z prawnikami z mojej firmy,
            potwierdzaja, że brak aktu notarialnego to brak jakichlowiek praw do lokalu!
            Choc z drugiej strony brak na naszym mlodym rynku wystarczajacej ilosci
            przykladow na to co sie dzieje z zastawiona nieruchomością i jej mieszkańcami w
            przypadku upadku developera. W podobnej sytuacji są tez klienci np spoldzielni
            PAX, z jednym wyjatkiem: ich mieszkania są zastawione, ale nie są jeszcze
            zbudowane.
            A Ty jak duze masz mieszkanie i ile udalo Ci sie wynegocjowac, jesli wolno
            spytac? Ja mysle o 98m2, cena wywolawcza to 880 USD,
            pozdrawiam
            • Gość: mkk Re: INSBUD Nowoursynowska Rosoła IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.01.02, 09:53
              98 m to mieszkanie raczej spore, swoja droga ciekawa jestem w ktorej czesci, od
              rosola czy nowoursynowskiej ?
              ale cena zalezy tez od innych czynnikow, np. czy jest winda , itp ... mysle ze
              trzeba sprobowac cos wytargowac, np. 5 ajak sie uda to nawet 10 %,
              powodzenia
          • Gość: Ania Re: INSBUD Nowoursynowska Rosoła IP: 158.66.113.* 30.01.02, 10:09
            Przepraszam czy mowicie o firmie Natolin Plaza Center, ktora buduje na
            Nowoursynowkiej/Rosola? Tez maja cene w USD, ale nie zgadza sie jedno - w
            rudniu nie bylo tam budynkow, a jedynie kilka rurek wsyatjacych z ziemi i mur
            2m/2m
            • Gość: mkk Re: INSBUD Nowoursynowska Rosoła IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.01.02, 11:51
              Nie, chodzi o wybudowany juz dosc dawno blok INSBUD-u, jadac w kierunku KABAT
              to jeden (niebieski) budynek przed tym planowanym NC PLAZA, ktory ma stanac
              przy Belgradzkiej
              szczerze mowiac, to to ogloszenie ukazauje sie juz od dawna , a na placu budowy
              niewiele sie dzieje
              • Gość: Ania Re: INSBUD Nowoursynowska Rosoła IP: 158.66.113.* 30.01.02, 12:32
                Lokalizacja prawie ta sama, ale ze jakos trudno bylo mi uwierzyc, ze w ciagu
                miesiaca postawili dom na kilkaset mieszkan to spytalam:)
                Bylam bardzo zainteresowana ta inwestycja, podobalo mi sie mieszkanie i cena.
                Jednak wlasnie ze wzgledu i na odlegly termin realizacji (bodajze II kw 2003) i
                fakt, ze w grudniu na budowie nic sie nie dzialo, jak i fakt, ze buduja na
                kredyt, jak i fakt (ufff...), ze tej firmy nie znam i nikt tu a formu nie
                odpowiedzial ni slowem jak o nia pytalam kilka razy zreszta - zniechecil mnie...
                Dziekuje za informacje.
                • Gość: mkk Re: INSBUD Nowoursynowska Rosoła IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.01.02, 12:46
                  jesli lokalizacja ci pasuje, moze wiec sprobuj poszukac czegos w INSBUDZIE, na
                  pewno maja jeszcze kilka wolnych mieszkan, niedawno zreszta oglaszali sie w
                  gazecie i rzeczpospolitej
                  • Gość: Ania Re: INSBUD Nowoursynowska Rosoła IP: 158.66.113.* 30.01.02, 13:13
                    Bardziej niz lokalizacja podobaly mi sie ich mieszkania - ostatnie pietra z
                    pochylym dachem (lekkie skosy w kuchni), fajny, dwustronny uklad pokoi (mimo,
                    ze mieszkanie mialao tylko 47 czy 47 m.kw), duzy balkon. Wybralam juz cos
                    innego, ale dzieki za rade:)
                    Ciekawe, czy tam sie cos dzieje? Wiesz cos moze o tej firmie czy inwestycji?
                    • Gość: mkk Re: INSBUD Nowoursynowska Rosoła IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.02.02, 09:27
                      jak na razie, to chyba sytuacja niewiele sie tam zmienila, widac tylko
                      ogrodzony teren i nic wiecej, a bywam tam dosc czesto
                      • Gość: Ania Re: INSBUD Nowoursynowska Rosoła IP: 158.66.113.* 01.02.02, 09:47
                        Ponoc mieli ruszyc pelna para... chyba umarlabym ze zdenerwowania, jakbym
                        widziala na wlasne oczy te pelna pare, jeslibym zdecydowala sie na to
                        mieszkanie... A szkoda. Ale dzieki za info.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka