Gość: R IP: 195.94.193.* 28.01.02, 14:53 Ktos tam może mieszka lub zamierza tam kupić mieszkanie? Jak sie układa współpraca z developerem? Co z aktami notarialnymi, czy choć część mieszkańców juz je ma? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mkk Re: INSBUD Nowoursynowska Rosoła IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.01.02, 16:19 ja wlasnie czekam na akt notarialny, podobno kilkanascie osob juz go dostalo, a kilka nastepnych mieszkan czeka na oddluzenie wspolpraca uklada sie roznie, jedni narzekaja , drudzy nie sama tez jestem ciekawa innych opinii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: INSBUD Nowoursynowska Rosoła IP: 195.94.193.* 29.01.02, 08:14 Dzieki za odpowiedź. Pozwolisz, że jeszcze troche popytam? Wiem, że nieruchomość jest obciążona kredytem, napisałaś coś o oddłuzeniu, jak można to zrealizować? jak duzy jest kredyt INSBUDu i ile jeszcze pozostało do spłacenia? Powiem, że wiadomość o tym kredycie mocno mnie zmroziła, bardzo chce tam kupic mieszkanie, ale boje się o kondyncje finansową INSBUDu, co radzisz? Pytanie tez jest do innych zainteresowanych tą inwestycją, czy w jakis sposob udało Wam się wynegcjować mniejszą cenę, korzystny harmonogram spłat lub np. stałą cenę w złotych (PLN)? serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: INSBUD Nowoursynowska Rosoła IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.01.02, 10:20 oczywiwcie warto negocjowac, im wieksze mieszkanie - tym wiecej mozna wynegocjowac kredyt maja w banku pbk, zgodnie z informacja uzyskana w banku, to w przypadku tej inwestycji na razie splacaja zgodnie z wyznaczonymi terminami, dla mnie ten kredyt to tez byla niespodzianka, umowe podpisywalam w sierpniu i wtedy nie bylo jeszcze mowy o tym, potem okazalo sie , ze we wrzesniu zaciagneli kredyt na 5 mln nie wiem czy to duzo czy nie, ale kredyt to zawsze niebezpieczenstwo... sprawdz tez wczesniejsze watki nt. insbudu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: INSBUD Nowoursynowska Rosoła IP: 195.94.193.* 29.01.02, 13:41 Dzieki serdeczne za odpowiedz. Wczesniejsze posty oczywiscie czytalem, choc duzo w nich demagogii i emocjii. Rozmawialem tez z prawnikami z mojej firmy, potwierdzaja, że brak aktu notarialnego to brak jakichlowiek praw do lokalu! Choc z drugiej strony brak na naszym mlodym rynku wystarczajacej ilosci przykladow na to co sie dzieje z zastawiona nieruchomością i jej mieszkańcami w przypadku upadku developera. W podobnej sytuacji są tez klienci np spoldzielni PAX, z jednym wyjatkiem: ich mieszkania są zastawione, ale nie są jeszcze zbudowane. A Ty jak duze masz mieszkanie i ile udalo Ci sie wynegocjowac, jesli wolno spytac? Ja mysle o 98m2, cena wywolawcza to 880 USD, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: INSBUD Nowoursynowska Rosoła IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.01.02, 09:53 98 m to mieszkanie raczej spore, swoja droga ciekawa jestem w ktorej czesci, od rosola czy nowoursynowskiej ? ale cena zalezy tez od innych czynnikow, np. czy jest winda , itp ... mysle ze trzeba sprobowac cos wytargowac, np. 5 ajak sie uda to nawet 10 %, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: INSBUD Nowoursynowska Rosoła IP: 158.66.113.* 30.01.02, 10:09 Przepraszam czy mowicie o firmie Natolin Plaza Center, ktora buduje na Nowoursynowkiej/Rosola? Tez maja cene w USD, ale nie zgadza sie jedno - w rudniu nie bylo tam budynkow, a jedynie kilka rurek wsyatjacych z ziemi i mur 2m/2m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: INSBUD Nowoursynowska Rosoła IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.01.02, 11:51 Nie, chodzi o wybudowany juz dosc dawno blok INSBUD-u, jadac w kierunku KABAT to jeden (niebieski) budynek przed tym planowanym NC PLAZA, ktory ma stanac przy Belgradzkiej szczerze mowiac, to to ogloszenie ukazauje sie juz od dawna , a na placu budowy niewiele sie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: INSBUD Nowoursynowska Rosoła IP: 158.66.113.* 30.01.02, 12:32 Lokalizacja prawie ta sama, ale ze jakos trudno bylo mi uwierzyc, ze w ciagu miesiaca postawili dom na kilkaset mieszkan to spytalam:) Bylam bardzo zainteresowana ta inwestycja, podobalo mi sie mieszkanie i cena. Jednak wlasnie ze wzgledu i na odlegly termin realizacji (bodajze II kw 2003) i fakt, ze w grudniu na budowie nic sie nie dzialo, jak i fakt, ze buduja na kredyt, jak i fakt (ufff...), ze tej firmy nie znam i nikt tu a formu nie odpowiedzial ni slowem jak o nia pytalam kilka razy zreszta - zniechecil mnie... Dziekuje za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: INSBUD Nowoursynowska Rosoła IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.01.02, 12:46 jesli lokalizacja ci pasuje, moze wiec sprobuj poszukac czegos w INSBUDZIE, na pewno maja jeszcze kilka wolnych mieszkan, niedawno zreszta oglaszali sie w gazecie i rzeczpospolitej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: INSBUD Nowoursynowska Rosoła IP: 158.66.113.* 30.01.02, 13:13 Bardziej niz lokalizacja podobaly mi sie ich mieszkania - ostatnie pietra z pochylym dachem (lekkie skosy w kuchni), fajny, dwustronny uklad pokoi (mimo, ze mieszkanie mialao tylko 47 czy 47 m.kw), duzy balkon. Wybralam juz cos innego, ale dzieki za rade:) Ciekawe, czy tam sie cos dzieje? Wiesz cos moze o tej firmie czy inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkk Re: INSBUD Nowoursynowska Rosoła IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.02.02, 09:27 jak na razie, to chyba sytuacja niewiele sie tam zmienila, widac tylko ogrodzony teren i nic wiecej, a bywam tam dosc czesto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: INSBUD Nowoursynowska Rosoła IP: 158.66.113.* 01.02.02, 09:47 Ponoc mieli ruszyc pelna para... chyba umarlabym ze zdenerwowania, jakbym widziala na wlasne oczy te pelna pare, jeslibym zdecydowala sie na to mieszkanie... A szkoda. Ale dzieki za info. Odpowiedz Link Zgłoś