Dodaj do ulubionych

Dolcan - jakieś nowe opinie

IP: *.chello.pl 10.06.09, 22:41
Witajcie,
znalazłem na tym forum dużo opinii o firmie Dolcan, ale wszystkie z
2004/2005 roku. Może firma na kryzysowym rynku klienta a nie
dewelopera zmieniła się ?
Mam na oku jedno z ich mieszkań w Ząbkach a nie chciałbym się w coś
wpakować. Czy ktoś ostatnio kupował u nich mieszkanie ?
S
Obserwuj wątek
    • instytut_walki_z_maniactwem Re: Dolcan - jakieś nowe opinie 10.06.09, 22:55
      Opinie z 2009

Wyszukiwarka ma opcję wybrania tylko jednego roku, więc bardzo łatwo odnaleźć bieżące opinie i bieżące tematy dotyczące danego developera.
      • Gość: Seb Re: Dolcan - jakieś nowe opinie IP: *.chello.pl 10.06.09, 23:25
        Dzieki, choc w 2009 nie ma negatywnych opinii stad tez moje pytanie.
        Moze ktos cos napisze pozytywnego lub negatywnego o tej
        firmie/osiedlu ?
    • Gość: waiter Re: Dolcan - jakieś nowe opinie IP: *.171.95.114.static.crowley.pl 16.06.09, 13:02
      Jak jesteś ciekawy co to za firma, to poczytaj se o nich na forum
      ich osiedla Orla II w Ząbkach (na tym samym portalu), to nie
      będziesz miał wtedy żadnych wątpliwości.
    • Gość: ludzik Re: Dolcan - jakieś nowe opinie IP: 83.238.134.* 18.08.09, 15:52
      Mieszkam na osiedlu wybudowanym przez spółkę zależną Dolcanu przy Rondzie Żaba i
      nie polecam developera. Po sprzedaży mieszkań mają oni wszystko w d....
      Zatrudniają armię ludzi, tylko po to, żeby zbywać osobę, która została ich
      klientem. Każda reklamacja składana przez wspólnotę mieszkaniową kończy się
      przepychankami - mam wrażenie że łatwiej i taniej byłoby im po prostu usterki
      usunąć. Dodatkowo nie udało się im sprzedać wielu mieszkań, za które zalegają z
      czynszem i szukają naiwniaków, którzy te zadłużone lokale nabędą. Radziłbym
      dokładnie sprawdzić stan prawny i techniczny lokalu przed zakupem, bo po zakupie
      człowiek nie jest już tak traktowany jak przed...
      Podsumowując nie polecam.
      • Gość: czesiek Re: Dolcan - jakieś nowe opinie IP: *.chello.pl 18.08.09, 22:43
        jakiego spodziewałes sie stanu technicznego lokalu w bloku który
        stał w połowie zbudowany od poprzedniego szału zakupowego w
        warszawie? jak wyglada blok budowany w dwóch histeriach zakupowych
        przekonasz sie za kilka lat.
    • Gość: waiter Re: Dolcan - jakieś nowe opinie IP: *.171.95.114.static.crowley.pl 20.08.09, 10:37
      ci złodzieje i oszuści już czwarty rok budują mi mieszkanie i końca
      nie widać - oto taka wyłącznie może być opinia na ich temat
    • Gość: Zawiedziona Re: Dolcan - jakieś nowe opinie IP: 212.87.25.* 28.04.10, 11:40
      Zwracam sie do wszystkich, którzy rozważają zakup od firmy Dolcan -
      nie róbcie tego. Ta firma to zbitek wujków, cioc, kuzynów. z których
      połowa nie ma zielonego pojęcia o tym co robi. Totalna miernota!!!
      Fatalna obsługa klienta, brak działu posprzedażowego i mnóstwo
      fuszerek!
      • Gość: tweenia Re: Dolcan - jakieś nowe opinie IP: *.acn.waw.pl 28.04.10, 22:48
        Wiesz nie wiem dlaczego jesteś tak negatywnie nastawiona do tej firmy. Moja
        kuzynka kupiła od nich mieszkanie w Rembertowie przy ul. Gen. Chruściela. Teraz
        przyszła na mnie pora i też mam zamiar skorzystać z ich usług, ale myślę o czymś
        w Warszawie np. na Woli to osiedle co budują wygląda przyjaźnie.
        • miriam.4 Re: Dolcan - jakieś nowe opinie 29.04.10, 21:20
          ja jakiś niedługi czas temu kupiłam mieszkanie od nich na Skierniewickiej na
          Woli, nie interesowałam się innymi inwestycjami tego dewelopera, ale z tej
          inwestycji jestem bardzo zadowolona. Ładnie wykończone mieszkanie, dobra
          lokalizacja, całkiem przystępna cena, czego jeszcze chcieć? W biurze też
          podobała mi się obsługa, może trafiłeś akurat na kogoś, kto miał gorszy dzień?
          • Gość: zniesmaczony Re: Dolcan - jakieś nowe opinie IP: *.mgsp.pl 29.04.10, 21:47
            tweena vel miriam4 daj sobie spokoj. to jest zenujace
            • Gość: waiter Re: Dolcan - jakieś nowe opinie IP: *.171.95.114.static.crowley.pl 30.04.10, 08:07
              Jesli ktoś chce się dowiedzieć czegoś o "firmie" Dolcan, Złodziej,
              Kant & Oszust Sp. z o.o., to niech najlepiej poczyta se na forum ich
              inwestycji w Ząbkach - Orla II. Tam jest wszystko co istotne na
              temat tej "firmy", czyt. zorganizowanej - nie zorganizowanej grupy
              przestępczej.
            • miriam.4 Re: Dolcan - jakieś nowe opinie 02.05.10, 17:22
              Przeczytałam różne wątki o Dolcanie i owszem, jest mowa o problemach, ale wynika
              z nich też, że prace idą do przodu. Chyba najlepiej obserwować prace i czekać na
              wyniki.
              • Gość: tweenia Re: Dolcan - jakieś nowe opinie IP: *.acn.waw.pl 03.05.10, 22:33
                Ja się wybrałam na tragi na torwarze, żeby porozmawiać z ich przedstawicielem i
                dowiedzieć się czegoś więcej. I zaskoczyło mnie trochę, że aż tyle budują w
                Warszawie, ale to i dobrze, bo jest z czego wybierać, chociaż mi nadal jakoś
                najbardziej podoba się ta propozycja na Woli.
              • Gość: waiter Re: Dolcan - jakieś nowe opinie IP: *.171.95.114.static.crowley.pl 04.05.10, 08:29
                Czekać na wyniki ?

No, ja - tak dla przykładu - czekam na wyniki już piąty rok.
                Słyszałaś kiedyś żeby ktoś zapłacił cenę za mieszkanie i czekał na
                nie 5 lat ? Owszem tak było za komuny, ale wtedy nikt nie płacił za
                mieszkanie tylko dostawał je praktycznie za darmo. Po co tu jeszcze
                jakiekolwiek komentarze ? Najwiekszy głąb w galaktyce widzi o co
                chodzi.
                Tam jest juz 2,5 roku opóźnienia na tej inwestycji z Ząbkach, a ile
                będzie finalnie to teraz nie da sie okreslić. Samą elewację na
                budynkach wykonują już od conajmniej 1,5 roku - czy jest jeszcze
                gdzies w Polsce taka firma która tak buduje, bo ja osobiście nie
                słysząłem o żadnej. Oto są te ich wyniki.
    • Gość: jozio Dolcan to mega syf dla ubogich IP: 85.222.87.* 05.05.10, 00:37
      jezeli taka opinia zadowala to prosze - uzasadniac nie trzeba ...
      wystarczy pojechac zobaczyc co i jak wybudowali ... kiedys z
      ciekawosci pojechalem zobaczyc ich "apartamentowiec" na woli ...
      szczeka mi opadla jak zobaczylem paskudne plastikowe okna i
      mieszkania z oknami prosto na sasiada (najfajniejsze sa mieszkania
      graniczace z sasiednim budynkiem mieszkalnym - jestem ciekaw kto
      pozwolil dolcanowi wybudowac budynek w taki sposob)
      • Gość: gliter Re: Dolcan to mega syf dla ubogich IP: 85.222.87.* 05.05.10, 23:33
        Wiesz, trzeba pamiętać, ze to co Tobie się nie podoba i uważasz za kiepskie
        innemu się może podobać. Mój kumpel kupił u nich mieszkanie i jest zadowolony
        zarówno z ceny jak i jakości mieszkania.
        • Gość: jozio Re: Dolcan to mega syf dla ubogich IP: 85.222.87.* 05.05.10, 23:41
          taaa ... teoretycznie mogloby tak byc, ale sory ja nie szukalem
          dziury w calym, ale jak zobaczylem te inwestycje to rece i nogi mi
          opadly ... tak sie zastanawialem czemu tak slabo idzie tam sprzedaz
          skoro lokalizacja jest dobra (komunikacja bo okolica to juz nieco
          gorzej) .. no i jak to obejrzalem to zrozumialem
          • Gość: fiodor Re: Dolcan to mega syf dla ubogich IP: 85.222.87.* 06.05.10, 23:58
            A możesz podać jakieś konkretne przykłady i braki jakie widziałeś. Bo tak to
            każdy może sobie powiedzieć, ze mu się nie podoba:)
            • Gość: jozio Re: Dolcan to mega syf dla ubogich IP: 85.222.87.* 07.05.10, 00:14
              moge ... badz uprzejmy i spojrz na 1/stolarke okienna - paskudny
              plastik (jak na apartementowiec to obciach) 2/ spojrz na okna w
              mieszkaniach na ostatnim pietrze (ladny rozklad) - niektore z tych
              okien trudno nazwac oknami ... raczej jakimis lufcikami 3/badz tak
              uprzejmy i popros o prezentacje "apartamentow" od strony
              rogalinskiej ... wowczas pozbedziesz sie jakichkolwiek zludzen - jak
              mozna bylo wybudowac praktycznie przy scianie sasiada (az strach
              pomyslec, jak sie czuja ci, ktorzy kupili mieszkanie w tamtym
              budynku nie wiedzac, ze za kilka lat dolcan zrobi im taki pasztet)
              4/hala garazowa obok - malo fajne dla tych ktorzy kupia mieszkanie w
              jej rejonie 5/ calosc inwestycji przecietna, a nie wyzsza polka -
              moze dla dolcan to "apartamentowiec", dla mnie to tandeta mogaca
              uchodzic jedynie za przecietna inwestycje, a te sprawy ktore
              wskazalem calkowicie dyskwalifikuja te inwestycje 6/podtrzymuje
              tylko to, ze dobra lokalizacja, a nawet bardzo dobra (pomijam
              kwestie otoczenia bo to nie jest zbyt ciekawe)

• Gość: monika Re: Dolcan to mega syf dla ubogich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 16:48
                Jozio a o jakiej mówisz konkretnie inwestycji? Bo ja ostatnio byłam w dwóch
                mieszkaniach budowanych przez Dolcan i nie wyglądało to wcale źle. Ale możliwe,
                ze opisywanej przez Ciebie nie byłam
                • Gość: tweenia Re: Dolcan IP: *.acn.waw.pl 08.05.10, 22:42
                  Ja byłam ostatnio na oprowadzaniu na Skierniewickiej i wyglądało to bardzo
                  ładnie. Zastanawiam się, czy nie kupić tam mieszkanie tym bardziej, że
                  inwestycja jest już zakończona.
                  • Gość: fiodor Re: Dolcan IP: 85.222.87.* 08.05.10, 23:02
                    Wiesz, tak naprawdę wszystko zależy od gustu i od tego co się komu podoba. Nie
                    może być w sumie aż tak najgorzej bo ludzie kupują ich inwestycje cały czas.
                    • bonin122 Re: Dolcan 08.05.10, 23:21
                      Musze się z Fiodorem zgodzić. Wszystko tak naprawdę zależy od tego jaki masz
                      gust. Jednemu takie okna plastikowe będą się podobać, a innemu już nie. Ciężko
                      wszystkim dogodzić:)
                      • Gość: dawajdalej Re: Dolcan IP: *.home.aster.pl 09.05.10, 20:09
                        ja jednak z plastikowymi czy drewnianymi oknami odradzam tego developera!!
                        chciałem kupić mieszkanie w budowanym przez nich osiedlu na Włochach. oszukiwali
                        od początku w biurze sprzedaży, nie było opcji by zmienić zapisy w umowie ( nie
                        zgodnej z prawem), zmieniali już co najmniej trzykrotnie termin oddania, a
                        ponieważ często jeżdżę pociągiem to widzę ze prace idą tam na prawdę wolno,
                        kolejny termin marzec 2010 jest moim zdaniem nie realny...
                        • Gość: Amfora Re: Dolcan IP: *.polkomtel.com.pl 10.05.10, 09:56
                          No marzec 2010 jest rzeczywiście nierealny, biorąc pod uwagę fakt,
                          iż mamy już maj :o) Wiem, czepiam się... marzec 2011. Na budowę
                          wszedł STRABAG więc nie powinno być już opóźnień z tą inwestycją.
                          Chyba, że przestaną płacić.
                          • Gość: bonin122 Re: Dolcan IP: 85.222.87.* 14.05.10, 23:50
                            Podpisanie przez nich umowy ze STRABAGiem powinno wyjść tylko na plus Dolcanowi.
                            Wątpię, żeby były jakiekolwiek opóźnienia i przestoje.
      • Gość: Piotrek Re: Dolcan to mega syf dla ubogich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.10, 16:03
        Witam

Zapraszam do wspólnych negocjacji cenowych z Dolcanem w sprawie Osiedla
        Tęczowego. Kontakt do mnie: piotrek_wawa1@o2.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka