Dodaj do ulubionych

Jak "WPADŁYŚCIE ?

16.06.04, 18:52
Proszę bardzo o wypowiedzi, jak się stało że "wpadliście"? czy prezerwatywa
pękła, czy stosunek przerywany - facet zdążył czy nie?, coś innego zawiodło?
zle określone dni niepłodne, cokolwiek

Proszę bardzo o wypowiedzi gdyż współżyje ze swoim narzeczonym i bardzo się
boję żeby nie wpaść po prostu nie stac nas jeszcze na to ja studiuje a
narzeczony zarabia tylko 800zł nie mamy własnego kąta ja niemoge znależć
pracy mamy 10 tys, kredytu po prostu to mnie przeraza czego reultatem jest
unikam zbliżeń a co sie z tym wiąże to już wiecie ....
Proszę napiszcie jak to było u was ?
Obserwuj wątek
    • magdainatka Re: Jak "WPADŁYŚCIE ? 16.06.04, 19:32
      Wiesz nie obraź się, ale trochę dziwi mnie Twoje pytanie, nie żyjemy przecież w
      średniowieczu i istnieją przecież także inne środki antykoncepcyjne nie tylko
      prezerwatywa. Jeżeli nie wiesz jakie wybrać zabezpieczenie najlepiej poradź się
      swojego ginekologa ( wybór środków jest naprawdę bardzo duży) i zbliżenie nie
      powinien być to powodem do zmartwień i lękiem przed nieplanowaną ciążą. A
      jeżeli chodzi o naszą córeczkę to była zaplanowana ciążą, przed ciążą jak i po
      używam tabletek antykoncepcyjnych (przed ciążą Cilest, a po Cerazette są one
      przepisywane na receptę przez ginekologa).
      Pozdrawiam
      Magda
      • olivka27 Re: Jak "WPADŁYŚCIE ? 19.06.04, 19:21
        A ja nie mogłam ich brać.Brałam Cilest,Diane,Mercilon-za każdym razem miałam
        zawroty głowy,wymioty,nudności.Zmieniałam chyba ze 3 razy,w końcu postanowiłam
        zrobić badania i wtedy wpadłam.Zawiódł mnie stosunek przerywany i to w
        dniach "niby"niepłodnych tuz przed miesiączką.
    • jowa20 Re: Jak "WPADŁYŚCIE ? 16.06.04, 19:58
      TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE POLECAM...JESZCZE NIE SLYSZALAM ZEBY KOGOS
      ZAWIODLY!!!!!!!
      • enko3 Re: Jak "WPADŁYŚCIE ? 16.06.04, 20:03
        JOwa.Slonko ilez to osob prosilo Cie juz o to bys nie stosowala bez potzreby
        duzych liter.Zazwyczaj oznacza ona krzyk. A tutaj udzielaja sie ciezarne i
        lubia spokoj.A tak pozatym jak mnie prosi kika osob a ja ignoruje to juz chyba
        zakrawa na brak szacunku.
        • jowa20 Re: Jak "WPADŁYŚCIE ? 17.06.04, 10:49
          Nie jest to moja ignorancja,a raczej skleroza.Ale bede juz uwazac!!!!!!!!
      • mikams75 Re: Jak "WPADŁYŚCIE ? 16.06.04, 21:11
        jowa20 napisała:

> TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE POLECAM...JESZCZE NIE SLYSZALAM ZEBY KOGOS
        > ZAWIODLY!!!!!!!

A ja owszem, slyszalam i to bez zadnych problemow zoladkowych itp.
        Mimo wszystko to jest najpewniejsza metoda antykoncepcyjna.
        • jowa20 Re: Jak "WPADŁYŚCIE ? 17.06.04, 10:50
          Nawet jesli kogos zawiodly to jest to raczej prawie 100% metoda anykoncepcyjna
          i ja ja osobiscie polecam.
          • enko3 Re: Jak "WPADŁYŚCIE ? 17.06.04, 11:11
            Wedlog instrukcjii 99% ale tylko wtedy gdy ktos scisle przestrzega instrukcji.
            • herotilapia Re: Jak "WPADŁYŚCIE ? 24.06.04, 19:14
              A nie prawda, można załapać się na ten 1%!
              Biologia i organizm to nie sługa, potrafi być złośliwy ;-)))
              Brałam harmonett już dosyć długo (ok 3 lat), żadnych problemów żołądkowych, nie
              zapominałam o pigułkach a mimo to jestem w 15 tc :-)
              pozdrawiam cieplutko
              Karolina
    • bei Re: Jak "WPADŁYŚCIE ? 17.06.04, 13:56
      Moje koleżanki zaszły w nietypowych dla płodności dniach cyklu...mialy cykle
      reg. 28 dniowe...i jedna z nich mogła zajsć tylko w 4 dniu cyklu....a druga z
      nich w 21...widocznie cykl sie przestawil...
      czytałam kiedyś o dziewczynie- która zaszła w ciążę pomimo stosowania kilku
      zabezbieczen- ale to sie zdaża raz na 2-3 miliony przypadków- zażywała
      pigułki...spala z facetem w 5 dzien cyklu...i w prezerwatywce....czytałam o tym
      w naj....moja znajoma zaszła w ciaże ze spirala antykoncepcyjną- nie
      wiedziala..ze spirala tak od razu nie zabezpiecza---w pierwszym cyklu po
      instalacji trzeba bardzo "uwazać"i jeszcze cos stosowac....
      Może Twój lekarz dobierze Ci skuteczny sposób...wspołczuję- nie można zatruwac
      sobie zycia- jego radości- takim stresem....Pozdrawiam
      • agnisia22 Re: Jak "WPADŁYŚCIE ? 17.06.04, 15:16
        Ja niestety nie biorę tabletek ponieważ wspóżyjemy góra 4 razy w miesiącu
        ponieważ widyjemy sie tylko w weekendy i ja sie strasznie boje
        że "wpadniemy "wiec panikuje, a przy tak nie za częstych stosunkach łykać
        codziennie tabletke nie jest chyba dobrym rozwiązaniem ?Niewiem jak
        myślicie ? !!!
        No i też oszczedzamy jak tylko możemy a tabletki kosztuja!!!!I trzeba by po nie
        chodzić do ginekologa za czym nie przepadam !!Nie tabletki wolałabym jednak nie
        żadna spirala tez nie wchodzi w gre, gdyz jeszcze nie rodziłam a na globułki
        niestety mam uczulenie !!!Wiec jedynym zabezpiczeniem jakie stosyjemy to
        prezerwatywa ze środkiem plemnikobujczym !!!Ale czy to wystarczy ?Mój
        narzeczony chyba uśpił swoją czujność i mówi że zawsze biedzie "Ok"Ja tak
        myśleć nie potrafie bo zawsze mi sie wydaje,że nie zawsze bedzie ok i tym razem
        może akurat nam sie nie udać ?Sama nie wiem może faktycznie przesadzam ? Raz
        już nam pękła i sie zsuneła .ale na szczeście postinor pomógł , ale po jego
        zarzyciu czułam sie jakoś tak "dziwnie "nieswojo wolałabym już go nigdy
        nie "potrzebować"

• jhbsk Re: Jak "WPADŁYŚCIE ? 17.06.04, 15:27
          Utrzymanie dziecka jest droższe niż pigułki antykoncepcyjne. Poza tym są
          również zastrzyki - starcza na trzy miesiące.
          • asiekok Re: Jak "WPADŁYŚCIE ? 17.06.04, 20:06
            Wlasnie, moze zastrzyk. Raz na trzy miesiace, kosztuje cos okolo jak paczka
            tabletek. Jedyny minus to brak miesiaczki, przynajmniej dla mnie. Jezeli nie
            planujesz w najblizszym czasie ciazy, moze to byc cos dla Ciebie
            • asiekok Re: Jak "WPADŁYŚCIE ? 17.06.04, 22:37
              Ja ostatnio, biorac tabletki juz ponad trzy lata, zapomnialam wziac i to dwoch
              w pierwszym tygodniu brania. Bylam u lekarza, kazal mi przestac brac tabletki,
              gdyby okazalo sie ze "wpadlam". Chociaz z tym wpadnieciem to bardzo bym sie
              cieszyla, bo juz bardzo chcialabym miec dzidziusia, ale rozsadek kaze czekac
              jeszcze z rok. Testu nie robilam, bo sie boje rozczarowania. Po przerwaniu
              brania tabletek dostalam okres i to dosyc mocny, wiec pewnie ciaza odpada. I
              obiawow tez zadnych nie mam. No trudno, chyba przyjedzie mi na dzidziusia
              jeszcze czekac :)
              Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie

Asia
    • jula04 Re: Jak "WPADŁYŚCIE ? 18.06.04, 21:24
      Najskuteczniejszą metodą, żeby nie zajść w ciążę jest poprostu - brak sexu.
      Daje gwarancję 100 % i nie słyszałam, żeby jakaś kobieta "zaszła" od samego
      myślenia. Pamiętaj, że natura robi swoje. Kobiety ponoć bezpłodne po
      adoptowaniu dziecka nagle zachodzą w ciążę (znajoma rodziców), prezerwatywa
      pęka akurat w najbardziej płodny dzień (moja koleżanka z pracy), itp. Takich
      historii jest mnóstwo. Ja biorę tabletki od paru lat. Nie tylko działają anty,
      ale też skróciły moje miesiączki, pozbyłam się nastrojów, które były dla mnie
      bardzo uciążliwe, a co ważniejsze nie muszę brać tony tabletek przeciwbólowych.
      Polecam.
      • anja3333 Re: Jak "WPADŁYŚCIE ? 19.06.04, 22:05
        to pewnie bedziesz miec córeczke:)
    • mmala6 Re: Jak "WPADŁYŚCIE ? 18.06.04, 21:45
      A my pojechalismy na dlugi weekend majowy (unijny zreszta) tuz po moim okresie
      (ok 5-6 dzien) i......teraz jestem w 8 (albo 7 jezeli liczyc od zaplodnienia a
      nie od OM) tygodniu:))
      Z tego co wiem, to bardziej prawdopodobne jest zajscie w pierwszej polowie
      cyklu tj do ok 14 dnia. Potem powinno byc juz spoko, choc oczywiscie bywaja
      wyjatki.Nie znam sie dobrze na metdoach naturalnych, gdyz uzywalam tabletek,
      potem gumek a potem przez ponad pol roku NIC.I wlasnie w okresie stosowania NIC
      i w bezpiecznych (przynajmniej teoretycznie) dniach zaszlam w ciaze:)
      Powodzenia i chcianego bobasa zycze:)
    • zabeczka73 Re: Jak "WPADŁYŚCIE ? 19.06.04, 13:30
      Wejdź sobie na forum Naturalne Planowanie Rodziny, to się dowiesz wiele
      ciekawych rzeczy o cyklu kobiety i jak nie wpaść. Po ustaleniu, że była
      owulacja nie można już wpaść w danym cyklu. Nawet jesli chcesz. I
      zabezpieczenia wtedy też nie są potrzebne.
      zabeczka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka