anita53 17.01.05, 19:10 Witam. Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej o przodującym łożysku. Możecie się podzielić wiedzą i wszelkimi informacjami? Z góry dziękuję. To 16t.c. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwka901 Re: przodujące łożysko 18.01.05, 13:21 Hej , wiem tylko, że jak łożysko przoduje i zachodzi na ujście wewn. to jest zakaz współżycia, bardzo trzeba się oszczędzać i będzie cesarka. Odpowiedz Link
mamalgosia Re: przodujące łożysko 20.01.05, 13:48 Z tego co wiem, to taka ciąża jest podwyższonego ryzyka, tzn. dużo wypoczywać, leżeć sobie często, ograniczyć współżycie, no i poród na pewno przez cc Odpowiedz Link
nika2002 Re: przodujące łożysko 20.01.05, 20:13 ja miałam też około 16 tygodnia nisko osadzone łożysko,lekarz zakazał sexu,więcej odpoczywać ale pracy nie przerwałam.na nastepnej wizycie jak macica urosła łozysko "podciągneło"się do góry i stopniowo było coraz wyżej.żadnej cesarki nie miałam.może też tak będzie u Ciebie.pozdrawiam. Odpowiedz Link
anita53 Re: przodujące łożysko 20.01.05, 20:50 Dziękuję za informacje. Na razie pracuję i dbam o siebie w połowie lutego idę na kolejne usg może coś już powiedzą. Odpowiedz Link
kwirynia Re: przodujące łożysko 21.01.05, 09:17 Miałam podobnie jak nika2002, w pierwszych tygodniach ciąży łożysko było przodujące i stałam przed wizją cesarskiego cięcia, ale później jak macica urosła, łożysko się przesunęło i rodziłam siłami natury. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link