Dodaj do ulubionych

gubię się:(

15.02.05, 16:59
witajcie:)
zaczęłam się już gubić w tym, co się dzieje w moim organiźmie...
W styczniu dostałam okres w terminie jednakże był on sporo krótszy i mniejszy
niż moje poprzednie. Poza tym powiększyły mi się piersi i zaczęły mnie
strasznie boleć.. przez kilka dni było mi niedobrze (ale około godziny 24.00-
bo tak się kładłam spać)... czułam się dziwnie i niepewnie. W lutym- na 4 dni
przed spodziewaną miesiączką miałam wizytę u gina- opowiedziałam mu o swoich
przypadłościach, zbadał mnie i stwierdził, że macica jest mała i twarda, więc
to nie ciąża. Dostałam okres- ponownie w terminie, ale znowu całkiem krótki i
skąpy, jak na moje poprzednie...jutro pójdę do labolatorium i zrobie test z
krwi na bHCG...
a Wy co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • urbanchaos Re: gubię się:( 15.02.05, 17:45
      zbadaj przy okazji bety prolaktynę
      • kadya Re: gubię się:( 15.02.05, 18:30
        prolaktynę? a możesz mi powiedzieć jak zinterpretowac wyniki bety i prolaktyny?
        bo ja jestem w tym "zielona"
        Z góry dziękuję
        • jo26 Re: gubię się:( 21.02.05, 09:38
          Witaj,
          Mam na imie Asia, i mam prawie identyczny jak ty problem.
          Otóż od stycznia mam w miare regularne @ ale takie skąpe i krótkie tak jak ty
          opisujesz. Chociasz wczesniej miałam normalne. Ostatnią @ miałam 1 lutego, nie
          wytrzymałam i zrobiłam bete z krwi 3 lutego wyszło że mniej niż 1. Wiec ciąży
          nie było. Za raz po tym okresie a raczej w czasie jego trwania zaczał mi sie
          zamiast krwi pojawiac śluz płodny, i w tym czasie było przytulanko. No i teraz
          to mi dopiero organizm narozrabiał. Bo od piatku miałam bóle jak na 2 nie
          wytrzymałam zrobiłam wczoraj test pojawiła sie słaba kreseczka druga, no i wnocy
          dostałam plamien. Są do dzisiaj tez takie ze sluzem. Sama nie wiem co myslec o
          swoim organizmie ale tak to jeszcze nigdy u mnie nie było. Napisz co tam u
          ciebie jak wyszły ci badania. Ja w piątek ide do endokrynologa, bo naprawde mam
          juz dosc.
          pozdrawiam
          asia
    • oliwka203 Re: gubię się:( 21.02.05, 10:42
      witam wszystkich :)
      ja także mam podobny problem;/ u mnie w styczniu @ spoznila sie 5 dni, w lutym
      11 dni !! a zawsze mialam regularne !!! @ też były krótsze, i nie wiem czy to
      jakieś plamienia czy może @ :( czy w czasie ciąży może występować "okres" ?? bo
      ja się już w tym pogubiłam :/ czy on wygląda normalnie?? czy to są jakieś
      jednodniowe plamienia? poza tym dziwnie się czuje: boli mnie brzuch od okolo 2
      tygodni, bardzo kuje mnie po bokach brzucha, często oddaje mocz, mam mdłości
      (szczególnie rano), czasami wymiotuje, mam zawroty głowy (pare razy zasłabłam -
      też rano), jestem zmęczona, senna, całymi dniami śpie. czy w mojej sytuacji
      możliwa jest ciąża?? oczywiście mogą to być objawy czegoś innego, np.
      przeziębienia, dodam że w lutym gdy spóźniała mi się @ 4 dni robiłam test:
      wyszła jakaś druga kreska, ale bardzo słabo widoczna, i na samym dole okienka,
      więc nie wiem jak ten test interpretować. :/ a tak na marginesie to czy możliwe
      jest zajście w ciąże gdy kobieta odbywa niezabezpieczony stosunek a na nastepny
      dzień dostaje okres? (przy cyklu 33 dniowym), pozdrawiam wszystkich !!
      • jo26 Re: gubię się:( 21.02.05, 11:32
        Witajcie dziewczyny,
        Ale mamy dziwne przypadki prawda, ja tez na poczatkui podejzewałam ciąże, ael
        wczesniejsze testy tego nie wykazywały dopiero tez wczorajszy. Tez nie wiem co o
        tym mysleć. W sumie to nie mam jakis specjalnych objawów moze mam taki
        metaliczny smak w ustach. troszke obrzmiałe piersi i jakies dziwne bóle już sama
        nie wiem czego.
        No ale z drugiej strony skoro jest plamienie no to raczej ciąży nie ma.
        sama juz nie wiem ale postanowiłam sie nie przejmować poczekam do środy zrobie
        test jeszcze raz, a w piatek ide do tego lekarza to moze cos mi poradzi mi sie
        wydaje ze chyba nasze hormonki powariowały.
        Tez juz sie pogubiłam.
        Czekam na wiesci od Was, a moze odezwie sie jakas dziewczyna co miała podobne
        problemy, i zdjagnozowano je.
        Jeszcze raz pozdrawiam
        Asia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka