ewusia8 03.03.05, 17:15 czesc wam jestem w 19 tc i raz czuje intensywne kopniaczki a nie raz 2 dni spokoju czy to normalne w tym okresie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinga3 Re: ruchy dzidzi 19 tc 03.03.05, 22:33 Tak, nie masz się czym martwić. Poprawę zauważysz za 2 tygodnie, a potem będziesz się modlić, że by dzidziuś dał ci wreszcie spokój. Odpowiedz Link
sylwka74 Re: ruchy dzidzi 19 tc 04.03.05, 10:25 to jest jak najbardziej normalne, maleństwo rusza sie cały czas, ale nie każdy ruch jeszcze poczujesz. moje maleństwo zaczęło dawać znać o sobie 20 lutego kiedy zaczęło swój 13 tydzień istnienia. czuję to szybciej bo to moja druga ciąża. ale też jednego dnia kopie jak oszalałe - zwłaszcza po południu, a bywa ze dwa dni nie czuję nic. nacieszysz się jeszcze tym uczuciem - wspaniałe prawda? a kiedy za kilkanaście tygodni zacznie cię kopać po żebrach, albo pełnym pęcherzu docenisz chwile spokoju :o) pozdrawiam sylwia , mama Maksia i niespodzianeczki Odpowiedz Link
kasia2001 Re: ruchy dzidzi 19 tc 04.03.05, 23:21 ja bym jednak nie przesadzała z tymi rychami dziecka w 13 tc., szczególnie z tymi szalonymi kopniaczkami. Spokojnie. Później tyle kobiet zestresowanych że w 20 tc. jeszcze nie czują a tu się okazuje że już w 13 można poczuć. Może ktoś da temu wiarę. Ja na pewno nie. Przykro mi. Odpowiedz Link
bafilek Re: ruchy dzidzi 19 tc 04.03.05, 13:18 Ja również poczułam ruchy swojego dzieciątka w 19 tygodniu i na początku było tak jak u Ciebie. Raz na kilka dni moja malutka miała "dzień śpiocha". Zapewniam Cię, że to minie. Teraz czasami proszę ją, aby na chwilkę przestała, bo mi książka lub robótka skacze w rękach. No i ten pęcherz! Pozdrawiam i życzę, mimo wszystko, jak najwięcej mocnych kopniaczków. Monika i 31-tygodniowa Weronika Odpowiedz Link
domka1 Re: ruchy dzidzi 19 tc 04.03.05, 14:03 a ja jestem w 20 tygodniu pierwszej ciązy i jeszcze nie czuję wyraźnych ruchów, czasem jakieś bulgotanie ale nigdy nie jestem pewna czy to dziecko. już nawet trochę się tym martwię:( a może wiecie dlaczego u pierworódek ruchy dziecka czuje się później?? pozdr dominika Odpowiedz Link
leysa Re: ruchy dzidzi 19 tc 05.03.05, 01:01 właśnie dlatego, ze nie są pewne, czy to "to". Odpowiedz Link
ewusia8 Re: ruchy dzidzi 19 tc 05.03.05, 15:50 własnie ja tez nie jestem pewna czy to to!czy juz mi sie zdaje bo tak bardzo chce poczuc dzidzie!nawet jak leze nie raz nie daje znac to zalezy mam nadzieje ze po 24 tc bedzie juz kopało!!ostro Odpowiedz Link
polibius Re: ruchy dzidzi 19 tc 05.03.05, 20:11 Ja poczułam ruchy dzidzi w 17 tygodniu ciązy. POczątkowo nie wiedziałam, ze to właśnie ruchy dzidzi. Lekarz wyjaśnił mi, że dlatego tak wczesnie poczułam ruchy, gdyz jestem osoba szczupłą ( w ciąży ogólnie przytylam 6 kg, ale nie odchudzałam się - wbrew pozorom i jakimś idiotycznym modom). Do końca ciąży nie odczuwałam aż takich "kopnięć", aby mi to w jakiś sposób przeszkadzało, wręcz przeciwnie, uwielbniałam to :-) Odpowiedz Link