Dodaj do ulubionych

Błagam pomóżcie -PLAMIENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

07.03.05, 11:55
Tak strasznie sie boję jestem w 5tc i wczoraj wieczorem zauwazyłam taki sluz
lekko brunatny, całą noc nic i teraz znowu nie jest go dużo, to nie sa
plamienia nie jest czerwony i nic mnie nie boli. Dodam że w sobotę byłam u
gin na badaniu. Proszę pomóżcie czy cos takie go może się pojawiać w tak
wczesnej ciaży tak strasznie sie boje.
Obserwuj wątek
    • nuusia Re: Błagam pomóżcie -PLAMIENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.03.05, 12:03
      Witam Cie,ja z doswiadczenia wiem,ze kazde takiego typu objawy trzeba
      skonsultowac z lekarzem,gdyz moga sie wiazac z poronieniem.Czesto jednak sa to
      zaburzenia hormonalne,co po czasie przejdzie. Moj lekarz zawsze mi mowil,ze
      dopoki nie boli brzuch nie ma sie o co marwic. Takze nie martw sie na zapas a
      dla pewnosci jednak radze sie udac lub zadzwonic do ginekologa.Mam nadzieje,ze
      wsztstko jest w najlepszym porzadku,trzymam kciuki,pozdrawiam
      • blanka22 Re: Błagam pomóżcie -PLAMIENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.03.05, 12:08
        Tak się boję że płakać mi sie chce to mnie trzyma na duchu że nic mnie nie boli
        mam nadzieję że to minie .
    • kobietka1982 Re: Błagam pomóżcie -PLAMIENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.03.05, 12:16
      5tc. to bardzo wczesna ciąża. Kilka cykli temu @ spóźniła mi się 10 dni, ale
      nie robiłam testu, bo bałam się rozczarowania. Cykle miałam do tej pory bardzo
      regularne - 28 dni, i gdyby to wziąć pod uwagę to bardzo prawdopodobny byłby
      5tc. Niestrety nigdy sie tego nie dowiem, bo po 10 dniach wystąpiły plamienia
      dokładnie takie jak opisujesz, a po nich przyszła @. Nawet nie wiem czy byłam w
      ciąży... Trzymam za Ciebie kciuki i życzę Ci, abyś nie podzieliła mojego losu.
      Najlepiej idź do lekarz, a on rozwieje Twoje wątpliwości.
      • blanka22 Re: Błagam pomóżcie -PLAMIENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.03.05, 12:26
        Byłam u lekarza w sobotę i ginka powiedziała że jeżeli @ nie mam już tydzień i
        2 pozytywne testy to ciąża jest. Ten słuz pojawił się dzień po badaniu
        ginekologicznym. Dostałam skierowania na badania i za 2 tyg mam przyjsc na USG.
        Umieram ze strachu
        • zuza03 Re: Błagam pomóżcie -PLAMIENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.03.05, 12:41
          to moj 15 dzien cyklu a wlasnie dzisiaj zobczylam u siebie plamienia takie
          niewielkie i rozowe, do @ jeszcze 2 tygodnie !!
          to dopiero 2 cykl staran o malenstwo i 15 dni temu mialam @
          co to moze byc ??
          oczywiscie zrobie dzisiaj test a na jutro jestem zapisana do gina ale do tej
          pory zwariuje pomozcie!!
          ostatnie testy robilam (jestesm strasznie niecierpliwa) kilka dni przed @ i nic
          a pozniej malpiszon przyszedl wiec juz dalam sobie spokoj.
          Please miala ktoras cos takiego ??
        • jamile Re: Błagam pomóżcie -PLAMIENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.03.05, 12:45
          Plamienia we wczesnej ciąży zdażają się i wcale nie musi to oznaczać
          najgorszego. Ponieważ niebezpieczne jest udzielanie porad lekarskich via
          internet, zadzwoń do gina i powiedz o plamieniach. Lekarz powinien zapisać cos
          na podtrzymanie - luteinę, duphaston. Mój gin zalecił luteinę - miałam brać
          nawet nie czekając na skonsultowanie tego z nim.
          • zuza03 Re: Błagam pomóżcie -PLAMIENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.03.05, 12:53
            Jamile ale ja nie mialam zadnych objawow ciazy, no moze poza bolem piersi ale
            to pewnie ze wzgledu na okres (15 dni temu)

do lekarza tak czy inaczej ide jutro

te kwawienia sa bardzo bardzo malutkie
            latam co godzine do lazienki bo ciagle chce mi sie siku (ale to od momentu
            kiedy zaczelo sie kwawienie wiec to chyba nie oznaka ciazy) i wlasciwie widac
            je tylko przy wycieraniu sie a na podpasce nie bardzo wiec sama widzisz jakie
            jest male
            • jamile Re: Błagam pomóżcie -PLAMIENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.03.05, 16:03
              Przepraszam Zuza, trochę mi się pomerdało, odpowiadałam na post Blanki.
              Nie znam się niestety na plamieniach w środku cyklu, wiem, ze jest coś takiego
              jak plamienie implantacyjne, jednak sama tego nie doświadczyłam, więc niewiele
              mogę doradzić
              Pozdrawiam
              • zuza03 Re: Błagam pomóżcie -PLAMIENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.03.05, 16:30
                Dzieki jamile, poczytalam sobie troche o tych krwawieniach implantancyjnych,
                troche mnie to uspokoilo, no ale coz zaraz jade do domu, zrobie tescik i
                przynajmniej jedno bedzie wiadomo, a jutro wizyta u gina juz zaklepana :D
          • zuza03 Re: Błagam pomóżcie -PLAMIENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.03.05, 12:59
            wyczytalam ze plamienia moga sie zdarzyc kiedy komorka jajowa zagniezdza sie w
            acicy ale czy ktos wie (bo w tym artykule nie napisali)po jakim czasie od
            stosunku komorka sie zagniezdza??
            chce sprawdzic jakie jest prawdopodobienstwo ze to wlasnie to (moje dni plodne
            sa wlasnie obecnie i dlatego sie zastanawiam czy to jest kwestia jednej doby, 2-
            3 dni czy np tygodnia ??
            • agaw00 Re: Błagam pomóżcie -PLAMIENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.03.05, 13:31
              masz taka sama sytuację jak ja. Jezeli test masz pozytywny tzn ze jestes w
              ciąży. Ale radze wybrac sie jaknajszybciej do ginekologa. Może to nic groźnego
              ale z drugiej strony nie bagatelizuj takich plamień.
              Ja obecnie biore duphaston - przep[isał mi lekarz i leżę w domku(mam nakaz
              maksymalnego odpoczynku).
              Zrób sobie usg ja byłam i mm takie 5 tygodniowe ziarenko:)Plamienia przeszłypo
              lekach i teraz biore profilaktycznie.
              Skonsultuj to z lekarzem dobrze ci radzę - ja kiedys zbagatelizowałam takie coś
              i niestety skończyło sie tragicznie. A 5 tydzien do 8,9 jest najcięższym
              okresem.
              • blanka22 Re: Błagam pomóżcie -PLAMIENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.03.05, 14:10
                Dzwoniłam dzis do swojej gin. i kazała odpoczywac nie forsowac się i
                obserwować, jezeli nie ma krwi i bólu brzucha to kazała nie panikowć, natomiast
                jezeli śluz przejdzie w coś niepokojacego to mam sie zgłosić w środę.
                A jak u Ciebie sie to zaczęło?
                I czy wszystko w porządku?
                • jolantau2 Re: Błagam pomóżcie -PLAMIENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.03.05, 15:35
                  Najlepiej jedź jak najszybciej na USG, bo może być za późno. Ja w 10 tyg.
                  zaczęłam leciutko plamić - brunatnie i niestety okazało się że serduszko mojej
                  dzidzi przestało bić. Lepiej w takich sytuacjach być zapobiegliwym.
                • mala00 Re: Błagam pomóżcie -PLAMIENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.03.05, 15:36
                  Ja dokladnie w 5 tyg zaczęlam plamić,potem zmienilo się w krwawienie.Też
                  myślala,że to koniec.Znam twój strach.Lekarz zwiększyl mi dawkę progesteronu
                  ale nic ne pomagalo.Zmienilam lekarza,zrobil mi usg i okazalo się że mam
                  wielkiego krwiaka obok pęcherzyka ciążowego.Kazal dużo leżeć,brać no-spę przy
                  bólach i dziś z krwiaka nie ma śladu ,dzidzia rozwija się prawidlowo.Nie martw
                  się,nawet krwawienie nie musi oznaczać najgorszego,może zmień lekarza,to też
                  czasem jest wskazane albo chociaż skonsultuj się z jeszcze jednym.Trzymam za
                  ciebie kciuki.Mala i Cudaczek ponad 10 tyg.
                  • agnieszkaela BEZ PANIKI 07.03.05, 16:16
                    Dziewczyny, bez nerwow, bo te bardziej ciazy zaszkodza niz cokolwiek innego.
                    po 1. plamienia w pierwszym trymestrze sa bardzo czeste i z reguly nie sa grozne
                    po 2. lekow na podtrzymanie nie ma co brac pochopnie zwlaszcza w tak wczesnej
                    ciazy, bo zdania na temat ich skutecznosci sa podzielone. A juz na pewno nie ma
                    potrzeby ich brac jesli wystepuja lekkie, brazowe plamienia bez bolu brzucha
                    po 3. plamienia moga wystapic kiedy:
                    - nastepuje zagniezdzenie sie zarodka w macicy (ok 2 tyg po zaplodnieniu)
                    - w czasie kiedy powinna wystapic kolejna miesiaczka (gdyby nie bylo ciazy)
                    - po badaniu ginekologicznym, po stosunku seksualnym
                    po 4. nawet jesli plamienie jest wywolane innymi czynnikami, a moga to byc
                    nadzerka, krwiak w macicy nie zawsze oznacza to wyrok na ciaze. Ja mialam
                    plamienia w 6 tyg, razem z silnymi skurczami, i okazalo sie ze mam krwiaka na
                    sciance macicy. Lekarze kazal duzo odpoczywac, nie nosic nic ciezkiego, lezec
                    jesli beda bole i czekac. NIe bralam zadnych lekaow, oprocz jednej tabletki No-
                    Spa kiedy mialam silne skurcze. W 13 tyg po krwiaku nie bylo ani sladu!

Tak wiec bez paniki- warto spytac lekarza o zdanie, ale nie ma powodu aby zadac
                    od niego niewiadomo jakich badan i leczenia. Pozdrawiam goraco i zycze
                    wytrwalosci i cierpliowsci. Ja myslalam, ze pierwszy trymestr nigdy sie nie
                    skonczy, ale szczesliwie mam go za soba!

• blanka22 Re: BEZ PANIKI 07.03.05, 16:24
                      Bardzo Ci dziekuję, ja jestem straszną panikarą i jak cos sie tylko zaczyna
                      dziać to od razu dostaję świra. Ten śluz to nawet nie można nazwać plamieniami
                      teraz dopiero sobie uświadamiam że to może i faktycznie nie jest nic
                      strasznego. Wiem że nerwy mogą zaszkodzić bardziej ale to bedzie nasze pierwsze
                      dziecko i w dodatku takie wyczekane więc same rozumiecie że prawie wariuje.
                      • agnieszkaela Re: BEZ PANIKI 08.03.05, 10:02
                        To ze wariujesz rozumiem doskonale, bo sama to przerabialam :-) U mnie
                        dodatkowym czynnikiem stresujcym byl fakt, ze mieszkam w Holadnii, a tu nikt
                        sie nie cacka z ciezarna a pierwsza wizyta jest dopiero w 12 tygodniu. Na
                        szczescie bylam w Polsce to moglam odwiedzic tam lekarza. (tu nie ma prywatnych
                        praktyk). Mam nadzieje, ze juz lepiej sie czujesz. Glowa do gory, wszystko
                        bedzie dobrze!
    • majka.majka Re: Błagam pomóżcie -PLAMIENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.03.05, 16:27
      A czy na tym badaniu miałaś robioną cytologię. Ba ja jak byłam w 6 tyg. na tym
      badaniu, to później przez 2 dni miałam brunatny śluz, tylko że mnie lekarz
      uporzedził że coś takiego może się zdarzyć i dlatego nie panikowałam. Bądź
      dobrej myśli.
      Pozdrawiam (15 tydz. trwa)
      • blanka22 Re: Błagam pomóżcie -PLAMIENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.03.05, 16:30
        nie miałam cytologii tylko zwykłe badanie i po tym badaniu tak mnie troche
        bolał brzuch @ ale zaraz przeszło.
        A czy może to byc skutkiem przytulanka? Bo takowe było wczoraj i po nim tez
        mnie trochę tak @ bolał brzuch.
    • majka.majka Re: Błagam pomóżcie -PLAMIENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.03.05, 16:34
      Tak na prawdę to może być dużo możliwości, od tych nic nie znaczących do tych
      najgorszych. Jedyne co możesz zrobić, aby mieć pewność to badanie z krwi bete, i
      po 48 godz. powtórzyć, musi być przyrost o ok. 66 proc. Dopiero wtedy będziesz
      mieć pewność, że wszystko jest ok.
      Pozdrawiam
    • agaw00 Re: Błagam pomóżcie -PLAMIENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.03.05, 10:20
      Cześć lekarze zawsze mówią żeby nie panikować ja nawet usłyszałam w
      szpitalu...hmm no wie pani 4 tydzien to nie opłaca sie tego ratowac!!!
      Ale przyszłą mame nic takiego nie uspokoii-wręcz przeciewnie ja dostałam az 38
      stopni z nerwów.
      Na szczęście mój gin.był spokojny i rozsądny-wszystko mi wytłumaczył zrobił usg
      i nawet dostałam zdjecie. Biore tez profilaktycznie duphaston plamienia mineły
      po nim po 2 dniach. No i niestety mam zakaz:sprzątania, pracowania i niestety
      kochania;(
      Muszę ci powiedzieć Blanka że dopiero po tak kompleksowej i długiej wizycie
      odetchnęłam- stres bardzo szkodzi-to prawda!
      A co do nie panikowania z powodu plamien-ok ale z drugiej strony
      bagatelizowanie tego w stylu"poczekajmy...niech sie dzieje co chce" nie jest
      dobre,nie w 5 tygodniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka