Dodaj do ulubionych

PĘPKOWE W POZNANIU

21.04.05, 22:49
czy już wiecie coś na ten temat?
W mojej kamienicy babinka mi wciskała, że to już jest, że jej synowa dostała,
ale średnio jej wierzę.
Poza tym, jaki "ORGAN" się tym zajmuje? Urząd Miejski? MOPS, ZUS?
Obserwuj wątek
    • kinga3 Re: PĘPKOWE W POZNANIU 22.04.05, 14:36
      podnoszę wątek, może ktoś wie, co sie święci???
      • illka1 Re: PĘPKOWE W POZNANIU 22.04.05, 16:06
        Tez bym chciała wiedzieć ale głucha cisza....
    • michulek Re: PĘPKOWE W POZNANIU 22.04.05, 22:12
      Na razie w tej sprawie nic nie jest przesądzone. O dziwo wszystkie (prawie
      wszystkie) partie doszły w tej sprawie do porozumienia, i becikowe miało by
      wynosić według planów 1.000-1.500 zł. Sprawa jednak jest o tyle skomplikowana,
      że taka zmiana w budżecie miasta, mogłaby zostać zakwestionowana, no i sprawa
      wróciła do punktu wyjścia. Ta Twoja sąsiadka, to albo ma bujną wyobraźnię albo
      pomyliła becikowe z wypłatą świadczenia z ubezpieczenia grupowego! Najlepiej
      sprawę becikowego w Polsce rozwiązała jedna gmina (nie pamietam jaka), która
      zamiast narażać budżet miasta na zwiększanie wydatków, postanowiła zachęcać
      prywatnych "dobroczyńców" do fundowania becikowego. W podzięce, każdy z nich
      będzie miał "swoje" drzewko w miejscowym parku, z tabliczką ze swoim imieniem i
      nazwiskiem. Pozdrawiam Was i życzę by Rada Miasta, jakoś uporała się z tymi
      problemami
      • kinga3 Re: PĘPKOWE W POZNANIU 22.04.05, 22:40
        I ja ją posądzałam o zbyt bujną wyobraźnię.
        A co to za ubezpieczenie grupowe, o którym wspominasz?
        W sumie nie jestem pazerna, ale omijają mnie wszystkie finansowe dobrodziejstwa
        macierzyństwa, bo jestem prywatnym, ale drobnym przedsiębiorcą (łącznie z
        macierzyńskim, gdyż nie mam historii składkowej)
    • aniad69 Re: PĘPKOWE W POZNANIU 22.04.05, 22:19
      Osobiscie rozmawialam na ten temat z radnymi w Poznaniu. Fakt bylo to m-c temu
      ale na tamten dzien sprawa tkwila w martwym punkcie i nie zanosilo sie na jej
      szybkie zalonczenie. Musle , że dalej nie ma uchwaly co do tego wiec mozemy
      chyba zapomniec!
      • michulek Do kinga3 28.04.05, 14:15
        Jeśli pracujesz i jesteś ubezpieczona, to na pewno podlegasz ubezpieczeniu
        grupowemu (PZU lub inny ubezpieczyciel, z którym zakład pracy podpisał umowę),
        takie towarzystwo ubezpieczeń wypłaca na wypadek urodzenia sie dziecka,
        określoną w swoich warunkach kwotę. Kwota może się znacznie różnić, w
        zależności od towarzystwa w jakim jesteś ubezpieczona, a le także w zależności
        od skąłdki jaką płacisz. Ja np. jestem ubezpieczona w Royal PBK i dostałam za
        urodzenie dziecka 1.200 zł, a mój mąż (ubezpieczony w PZU), "zaledwie" 800 zł!
        • kika_kika Re: Do kinga3 28.04.05, 14:51
          A ja jestem w Nacionale i.... dostanę wielkie G :( bo opcja poród nie jest
          uwzględniona :( a mój mąż w PZU dostanie 900zł.
          • michulek Re: Do kika kika 28.04.05, 14:56
            Współczuję, ja z tego powodu, będąc już w ciąży zmieniłam ubezpieczyciela
            (miałam taką możliwość, sprawdź może też będziesz miała taką opcję), bo
            wcześniej byłam w PZU i też dostałabym 800 zł. Pozdrowionka!
            • lesia28 Re 28.04.05, 17:04
              a ja w pzu dostane 1100 , dostalam tez za pobyt w szpitalu w 22tyg 55zl/dzien ,
              wszystko zalezy od opcji ubezpieczenia
        • kinga3 Re: Do kinga3 28.04.05, 23:01
          Rozumiem, że ubezpieczenie to przysługuje tylko pracownikowi jakiejś firmy, a
          nie np. jej właścicielowi?
          • illka1 Re: Do kinga3 29.04.05, 12:03
            A czy to ubezpieczenie to jest to samo co składka na ONW?Bo jeśli tak to ja z
            tego zrezygnowałam... To nic mi się nie nalezy????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka