Dodaj do ulubionych

pytanie: dlaczego akurat forum ciaza?

02.01.03, 12:23
odpowiedz: bo na dziecku i zdrowiu kobiety jest mnostwo postow: po czym
poznac, ze jestem w ciazy? jakie sa pierwsze objawy? czy moge byc w ciazy,
jesli jeszcze ani razu nie spotkalam sie z chlopakiem, ale duzo o tym mysle?

na forum ciaza :-) musimy sobie radzic bez eksperta (przynajmniej dopoki
taki nam sie nie wyloni samoczynnie), ale kto, jesli nie ciezarne i matki
jest najlepszym ekspertem w dziedzinie objawow ciazowych i mozliwosci
zaciazenia?
milej zabawy, dziewczeta, milego nie zachodzenia i milego zachodzenia - dla
kazdej to, o czym marzy
Obserwuj wątek
    • ykke Re: pytanie: dlaczego akurat forum ciaza? 02.01.03, 12:56
      Dla mnie super i bardzo na czasie:))) !!! Na razie nie mam pytań,bo tylko
      dokuczają mi mdłości(bleeeh), a na to raczej nic mi nie pomoże...Na szczęście
      nie muszę chodzić do pracy!
      • rebecca ykka 02.01.03, 14:13
        fajnie, ze ktos przyszedl :-)
        czytalam ostatnio, ze jacys zwariowani naukowcy (amerykanscy, jak znam zycie),
        po przebadaniu ilus tam kobiet stwierdzili, ze mdlosci swiadcza o dobrym
        rozwoju dziecka. wiec moje gratulacje, kochana ;-)
        • plomyk Re: ykka 02.01.03, 15:36
          Rebecca:) Ty mnie nei strasz, bo ja przez caly pierwszy trymestr nie mialam
          nudnosci:) Generalnie w ogole nie czulam sie w ciazy,ale w 12 tygodniu zrobilam
          usg i z niego wynika, ze dzidzius rozwija sie dobrze:))
          Ale zeby nie miec nudnosci odstawilam mleko. Podobniez jest duzo kobiet, ktore
          sa na nie uczulone i mimo wszystko pija je w ciazy powodujac wzmozone nudnosci.
          Moze sprawdzcie?:)
          pozdrawiam i ciesze sie, ze to forum powstalo:)
          • niedzwiedziczka Re: ykka 02.01.03, 19:50
            A ja miałam nudności do 8-mego miesiąca. Fajnie, nie?
            • rebecca mdlosci 02.01.03, 20:08
              nie nie, plomyku, nie w glowie mi bylo straszenie. wlasnie na tym polega
              paranoja z tymi pocieszajacymi newsami: ze jednych pocieszaja, a drugich
              automatycznie pognebiaja. ehhhh.
              generalnie statystyka jest fajna, ale jakos niespecjalnie hcyba sie przeklada
              na zycie konkretnej jednostki.
              ale mdlosci do osmego miesiaca? jezusiczku, to sie chyba nadaje do guinessa...
              • oko_jeza Re: mdlosci 02.01.03, 22:19
                mam ...naście lat i na pewno nie marze o ciąży teraz- ale nawet nie mam skąd
                jej miec. ale zawsze w jakiś sposób zazdroszczę kobietom w ciąży... dla mnie
                kobieta ciężarna=kobieta szcęśliwa, i mimo że wiem że nie zawze tak jest, to
                utrwalił mi się właśnie taki wizerunek. moja nauczycielka jest teraz w ciąży, i
                miło się na nią patrzy. czasem śni mi się ciąża i są to bardzo miłe sny. i
                życzę temu forum wszystkiego najlepszego... jak za parę latek zajdę w ciąże, to
                tu zajrzę!!
                • arvena Re: cieszę się:) 02.01.03, 23:24
                  witajcie:)
                  bardzo się ciesze na widok takiego forum:)jestem w czwartym tygodniu ciąży
                  (ykke- zeszło maleństwo:)))), mdłości nie mam i chętnie tu popiszę:)
                  buźka
                  • plomyk Re: cieszę się:) 02.01.03, 23:36
                    Witajcie,
                    ja dzisiaj rozpoczelam batalie pt "poszukuje szpitala do porodu". Uff, ale mnei
                    ciezka praca czeka. na razie na powaznie pod uwage biore 2 w warszawie.
                    Propblem polega na tym, ze moja pani doktor, ktora prowadzi ciaze od lutego
                    niegdzie nei pracuje poza gabinetem a ja chce, zeby moj porod odbieral znany mi
                    lekarz. Wiec dzis spotkalam sie z panem z Zelaznej:) a pod koniec stycznbia
                    uderzam do pani doktor z MSWiA:) ALe batalia:)
                    Czy ktoras z Was ma termin na lipiec?
                    buziaki
                    • arvena Re: cieszę się:) 02.01.03, 23:49
                      ja mam termin na koniec sierpnia ,ale nie jestem z Warszawy!
                      jak dobrze rozumiem: masz termin na lipiec?i szukasz szpitala?może na luty??
                      pozdrawiam:)
                      • plomyk Re: cieszę się:) - arvena 03.01.03, 10:25
                        Mam termin na lipiec i rozgladam sie za szpitalem, bo biore pod uwage szpital
                        MSWiA, ktory jest w branzowej kasie chorych i musze zalatwic jakies formalnosci
                        z promesa a to moze zajac troche czasu. I wole nie miec niespodzianki w 8
                        miesiacu. Poza tym w warszawie jest bardzo duzo szpitali, ktore maja rozna
                        opinie i sporo poczytanie o nich to dopiero praca:)
                        • arvena Re: cieszę się:) - arvena 03.01.03, 14:10
                          kurcze faktycznie masz racje- na to wszystko trzeba czasu!!!
                          a jak to jest- możesz jadąc rodzić wybrać sobie dowolny szpital i tam cię
                          przyjmą???
                          • plomyk Re: cieszę się:) - arvena 03.01.03, 14:40
                            No widzisz. teoretycznie jest tak, ze jak kobieta zaczyna rodzic to nei mozna
                            jej odsylac ze szpiatla do szpitala, ale najczesciej kobiety jada do szpitala
                            wczesniej, kiedy skurcxze nei sa takie czeste (sama tez tak raczej zrobie ze
                            wzgledu na poczucie bezpieczenstwa). I mojej kolezance sie zdarzylo, ze miala
                            rodzic w Instytucie w Warszawie i jak tam pojechala to okazalo sie, ze nie ma
                            miejsc!! Mimo ze miala umowiony porod i odeslali ja do innego szpitala. Wiec ja
                            wole miec pewnosc, ze jak pojade to zadna glupia baba na recepcji mi nei powie,
                            ze nie ma miejsca, bo to musi byc stres, ze musisz rodzic nie tam, gdzie
                            wybralas.
                        • atg Re: cieszę się:) - arvena 08.01.03, 22:10
                          prosze! nie wybieraj sie do szpitala branzowego! prosze cie! one nigdy nie
                          mialy, nie maja i beda mialy dobrej opinii!!! jeden przyklad - pielegniarka z
                          oddzialu poloznicznego rodzila u siebie (MSWiA)... porod trwal 18 godzin! z
                          trzykrotnym zanikaniem tetna dziecka... horror. przy drugim dziecku "poszlo im
                          szybciej" jedyne 14 godzin! nawet kroplowki nie podali... pare godzin na
                          korytarzu, potem pileczka... :(
                          tych przykladow moge ci namnozyc...
                          ja jestem z branzowki... a rodzilam na madalinskiego i z czystym sercem
                          polecam, bylam sama, nikogo tam nie znalam, nikomu nic nie dalam... nawet przez
                          minute nie bylam sama (salowa, studentki, praktykantki, pielegniarki i lekarze)
                          bylo NORMALNIE... ani slodko ani chamsko... tak chyba powinno byc... zwlaszcza
                          ze bylo PROFESJONALNIE:)
                          pozdrawiam:)
                    • la_lunia do plomyka 07.11.03, 11:42
                      a dowiedzasz forum "szpitale"?
                      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=588
                      tam sa opinie nt. szpitali wiec moze znajdziesz cos nt. interesujacych Cie
                      szpitali
          • la_lunia Re: ykka 07.11.03, 11:40
            rety! ja tez ani razu nie zwymiotowalam!! (obecnie 10 tydzien)
            chyba juz mnie nie zlapie??
            ale z drugiej strony ciesze sie - w pracy predko sie nie wyda
    • czarka77 Re: pytanie: dlaczego akurat forum ciaza? 06.11.03, 20:00
      O nie!!!! Jak szkoda, że wcześniej tu nie trafiłam. Strasznie żałuję. No ale
      wtedy (tzn. w ciąży) nie miałam stałego łącza. Modlę się za Was, mam nadzieję,
      że wszystko jest OK i jakoś się trzymacie. Czy już jesteś po 3D? Zdecydowałaś
      się na tego Damiana? Zawsze się zastanawiłam, jak to jest być w ciąży jesienią
      i zimą. Bo latem - fajnie, ale trochę ciężko. Pozdrawiam
      Czarka
    • ariana1 Re: pytanie: dlaczego akurat forum ciaza? 07.11.03, 20:15
      Ykke, Płomyk i Arvena juz dawno urodziły. Ykke - w kwietniu bodajże, założyła
      nawet specjalny wątek, Płomyk w czerwcu i Arvena- nie wiem kiedy :(
      Szkoda ,że dziewczyny ,które zostaja mamami , opuszczają to forum na zawsze. Z
      własnego doswiadczenia wiem ,ze noworodek jest bardzo absorbującą istotą , ale
      milo byłoby chociaż pochwalić się na forum : A ja mam juz maluszka! Przecież
      wszystkie jakos przeżywamy te nasze wspólne problemy ciążowe. Fajnie byłoby
      później przeczytać ,że jest już po nich i wszystko dobrze się skończyło.
      • joasiiik24 Re: pytanie: dlaczego akurat forum ciaza? 08.11.03, 11:32
        musze serdecznie podziekowac za zalozenie tak cudownego forum jak to obecne!!!!
        jestem w 16 tyg ciazy i zagladam tu na forum codziennie, aby dzielic sie z
        wami moimi radosciami z tego faktu,ze w koncu zostane mamusia, ale i tez
        dziele sie z wami moimi obawami i chwilami slabosci.Jestem zdala od rodziny
        zwlaszcza mamy,ktora by bogla mi doradzic powiedziec,ze niektore objawy sa
        nastepstwami wlasnie ciazy ,maz mnie rozumie ale niestety jest
        mezczyzna....wiec licze na wasza pomoc i ani razu sie nie zawiodlam.oby tak
        dalej.

pozdrawiam serdecznie Asia i 16 tyg dzidzi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka