Dodaj do ulubionych

zmęczenie nieustajace

06.02.03, 07:34
Cześć:)
Dziewczyny, czy macie jakiś sposób na pokonanie zmęczenia? Ja jestem w
siódmym tygodniu i mogłabym spać za pieniądze. A tu sesja w trakcie i
powinnam się uczyć, ale nijak nie mogę, bo ciągle chodzę śpiąca:) Poradźcie
cuś, proszę:)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gosiak74 Re: zmęczenie nieustajace 07.02.03, 10:41
      Cześć!

Ja jestem w 10 tygodniu i też jestem ciągle zmęczona i senna. Chociaż muszę
      powiedzieć, że w porównaniu do poprzednich tygodni, to już znacznie mniej. Ale
      mąż nadal mówi do mnie "śpiochu". Niestety rady na senność nie mogę Ci dać -
      myślę,że po prostu potrzebujesz dużo snu i musisz sobie na niego pozwolić...
      • anna.28 Re: zmęczenie nieustajace 09.02.03, 05:58
        Ale to mija dosyć szybko, szybciej niż mdłości. Przynajmniej u mnie tak było,
        ale u każdego może być inaczej.
    • cleo14 Re: zmęczenie nieustajace 09.02.03, 20:04
      wiem, jak to jest. ja w pierwszych miesiacach ciazy spalam na stojaco. i, nie
      chce ci straszyc ale niestety, oblalam 3 zaliczenia. do tego akurat wtedy
      rzucilam tez palenie, wiec bylam jeszcze bardziej wyczerapana, bo ten jeden
      papierosek z rana stawial mnie na nogi. ale warto bylo rzucic. co do twojego
      pytania, jak sobie z tym radzic, mam przed soba moja "ciazowa biblie", ktora
      byla ze mna od 3 miesiaca ciazy (zaluje ze nie maialm jej wczesniej. autorzy
      poswiecili tam sporo miejsca zmeczeniu w pierwszym trymestrze ciazy i jak sobie
      z nim radzic. dlatego zamiast sie o tym rozpisywac podam ci po prostu imiona
      autorow i tytul oryginalu (wiekszosc ciazy spedzilam za granica i ten poradnik
      otrzymalam od szwagierki). ale wiem ze ta sama ksiazka byla wydana w wersji
      polskiej. popytaj o nia w ksiegarniach lub biblotekach. jest naprawde dobra i
      odpowiada na wiele nurtujacych pytan (nawet tych ktore wydaja sie glupie,
      chociaz jesli chodz o ciaze to nie ma glupich pytan)

Arlene Eisenberg, Heidi E. Murkoff, Sandee E. Hathaway "What to expect when
      you're expecting".
      powodzenia i trzymam kciuki za twoje egzaminy (mam nadzieje ze pojda ci lepiej
      niz mi)
      Aga
      • zzzuzia Re: zmęczenie nieustajace 10.02.03, 13:36
        Dziękuję za dobre rady i trzymanie kciuków. Chyba pomogło, bo zdałam wszystkie
        egzamy:))) Ech, szczeście i życzliwe koleżanki robią swoje:) Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka