keltoi 16.04.03, 02:00 Podpuchnięte, obolałe piersi Silne skurczo-bóle w okolicach jajników Miesiączka niby była, ale trzy dni do tyłu(a działam jak zegarek!) ----- Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milarka Re: Do najlepiej doinformowanych Kobiet! 16.04.03, 08:39 witaj, ja bym na Twoim miejscu mimo wszystko zrobiła test ciążowy (pomimo, iż w zeszłym roku pokazał zły wynik), ale kup przynajmniej ze 3 i to różnych firm, wtedy jak na wszystkich wyjdzie to samo, to jednak o czymś będzie świadczyć. No i oczywiście, jeżeli wyjdą dwie kreseczki to wtedy wizyta u lekarza - innego wyjścia chyba nie ma. Pozdrawiam Odpowiedz Link
nikitka5 Re: Do najlepiej doinformowanych Kobiet! 16.04.03, 10:34 Ja też miałam okres, ale taki skąpy i okazało się, że w ciąży jestem :)))) Dlatego zrób test, i szybko pisz co wyszło :)))))))) pozdrawiam, nikitka Odpowiedz Link
antonina_74 Re: Do najlepiej doinformowanych Kobiet! 16.04.03, 11:06 Ja tak samo - zrob test koniecznie! Trzymam kciuki za rozowa kreseczke :) Antonina Odpowiedz Link
kika_kika Re: Do najlepiej doinformowanych Kobiet! 16.04.03, 11:26 Hej, Ja mam podobne objawy ale zaczęły się one 3 dni po "incydencie" :) a incydent wypadł na 1 dzien przed owulacją. Mój post to: sól w soku... i tak faktycznie było/jest - wczoraj zjadłam ulubionego brokuła i po zjedzeniu róży została łodyga - tak potwornie mi zaśmietrdziała, że nie wiem czy jeszcze skuzę się na to zielone cudo. Biała czekolada z rodzynkami - smakowała jak margaryna z rodzynkami. Mam troche zmienne nastroje. ALe... przeczytałam ulotkę dołączoną do MATERNE - tabletek witaminowych dla kobiet w ciązy i tych przygotowujących się do ciązy i... tam w skutkach ubocznych wymienione są nudności, zawroty głowy, brak apetytu itp. tak więc..... narazie wstrzymam sie z robieniem testów, ale.. jeśłi Ty nie bierzesz takich tabletek.. to skocz po testy :) i pooooooooooooooowiedz co wyszło!! :) acha.. ja mam od kilku dni strrrrraszny ślinotok... (minęło 8dni) Pozdrawiam, KIKA Odpowiedz Link
xena26 Re: Do najlepiej doinformowanych Kobiet! 17.04.03, 02:37 Miałam dokładnie takie same objawy kiedy zaszłam w ciąże, a do tego doszło jeszcze częste siusianie, lepiej wiec idź do ginekologa, im wcześniej tym lepiej. Napisz czy twoje przypuszczenia się sprawdziły. Pozdrawiam Odpowiedz Link
keltoi Re: Do najlepiej doinformowanych Kobiet! 17.04.03, 18:05 No tak...faktycznie - ja też mam ślinotok ( Wojtuś, czyli przypuszczlnie przyszły Tata, mówi, że jestem Mopsik, wredniak jeden;P) i mam diametralne zmiany w jedzeniu.A najśmieszniejsze jest to, że ostatnio przez dwa dni wszystko miało posmak proszku do pieczenia. Nadal trochę ma..:) Czy Wy też miałyście taką nadwrażliwość smakowo-węchową??? Doszłam do wniosku, że olewam testy. Po świętach umówiłam się z Panią Ginekolog. Będzie pełen zestaw badań. Pozdrawiam, dziękuję za odpowiedź i obiecuję, że napiszę zaraz po wizycie! Elaine PS: Wojtek oszalał, cały dzień wymyśla imiona, na wizytę wpadł nasz najlepszy przyjaciel i już zaklepał sobie funkcję Ojca Chrzestego. Faceci są strrraszni! Odpowiedz Link
keltoi Doszło coś nowego. 17.04.03, 18:11 Policzyliśmy z Wojtkiem i wyszło, że ostatni najbardziej podejrzany termin to...Walentynki, albo tydzień po! No a dziś rano odbyłam bardzo fascynującą półgodzinną rozmowę z Kamiennym Uchem. No chyba pozbyłam się wzystkiego do wczorajszego śniadania włącznie...:))) Odpowiedz Link
keltoi Re: Do najlepiej doinformowanych Kobiet! 22.04.03, 23:09 Jutro, godzina 13:00, rozpocznie sie moja wizyta. Trochę się denerwuję... ale spoko, będzie co będzie, prawda? :))) Jak tam samopoczucie, Drogie Panie&Dzieciaczki? Odpowiedz Link
kika_kika Re: Do najlepiej doinformowanych Kobiet! 23.04.03, 08:09 Powodzenia i .... oby wynik był taki, jakiego sobie życzysz :) ja zrobiłam test 1kreskowy.... krecha pojawiła się, ale... po minutce znikła... a na zdrowiu Pani Doktor napisała, że te testy tak mają!!!! A teraz nie wiem czy robić drugi..... czy pozekać... to wkońcu jeszcze 1 dzień, ale.. podobno w ciąży też można dostać okres :( heh bez testu pewnie się nie obejdzie.... jeszcze raz! POWODZENIA i daj znać co i jak :) Pozdrawiam, KIKA Odpowiedz Link
keltoi Re: Do najlepiej doinformowanych Kobiet! 23.04.03, 21:14 A więc, jest tak : badanie łapką : "coś tam czuć" test zrobiłam wczoraj, z paniki: zaróżowiło sie po bokach i nic więcej. co do miesiączek: ja się urodziłam po (sic!!!) dwóch. Jutro test szpitalny, z moczu, pokazuje nawet 7 dni po zapłodnieniu. Będzie, co będzie, Wojtek w lekkim szoku, ja w ciężkim szoku. Pani popatrzyła w kartę na mój wiek i powiedziała " A tu Pani wypiszę takie coś, >>na wywołanie miesiączki<<, jakby się pani zastanowiła, że jednak nie, działa nawet bardzo późno." Jutro idę tam tylko po to, żeby przejść ten super-test. Epitetów, jakie poleciały po wyjściu z gabinetu Wam oszczędzę. P-R-Z-E-P-I-S-U-J-Ę S-I-Ę !!!! Co za małpa... Odpowiedz Link
kika_kika Re: Do najlepiej doinformowanych Kobiet! 23.04.03, 22:57 epitety?? co masz na myśłi? (tzn. wiem co to sa... epitety, ale... wyjaśnij o co doktorce się rozchodziło??) TAkiej osobie, która wyzywa pacjentkę powinno odebrać sie prawo do wykonywania zawodu. łachy nie robi. OPISZ!! Pozdrawiam, KIKA ps. ja na Zdrowiu Kobiety naczytałam się o poronieniu przedimplantacyjnym i troche mi minka zrzedła :( pare dni PO test (+) 15 dni.... (-) i co ja mam o tym myśleć?? Odpowiedz Link
keltoi Re: Do najlepiej doinformowanych Kobiet! 24.04.03, 02:26 kika_kika napisała: > > epitety?? co masz na myśłi? (tzn. wiem co to sa... epitety, ale... wyjaśnij o > co doktorce się rozchodziło??) TAkiej osobie, która wyzywa pacjentkę powinno > odebrać sie prawo do wykonywania zawodu. łachy nie robi. > OPISZ!! > Przychodzę do baby, cała rozpromieniona, a nuż jestem w ciąży (sytuacja trudna, oboje studiujemy, ale co tam, my sie kochamy i jakby dzidziuś do tego doszedł to byłoby cudnie), a ona mi daje środki poronne, " bao a nuż sie rozmyślę" !!!!!!!!! Myślałam, że ją zwyzywam, a Mężczyzna Mój wyglądał, jakby jej chciał nogi przy samej szyi upi....lić. No przecież kobita nienormalna jest ! Epitety więc płynęły z mojej strony, z czystej przyzwoitości już poza zasięgiem jej słuchu.... No ale powiedz, co Ty byś pomyślała na moim miejscu... > Pozdrawiam, > KIKA Nawzajem. I dużo szczęścia życzę! > > ps. ja na Zdrowiu Kobiety naczytałam się o poronieniu przedimplantacyjnym i > troche mi minka zrzedła :( pare dni PO test (+) 15 dni.... (-) i co ja mam o > tym myśleć?? Pozytywnie, Kochana, pozytywnie! A nuż, widelec, okaże się, że dzidzia jest bardziej uparta niż można było przypuszczać??? ;) Odpowiedz Link
kika_kika Re: Do najlepiej doinformowanych Kobiet! 24.04.03, 10:16 Ja zgłosiłabym to na POlicję, jak Bozie kocham! Zmień lekarza i to natychmiast. Ja już dawno przekonałam się, że najlepszym ginekologiem jest facet, mój doktorek pożartuje ze mną, ja czasem z niego pożartuje :) ostatnio chciał "pomagać" mi zostać matką:) ale... dokładnie wiemy, że to żarty i odstresowujące gadki. A co do mnie.... nie poddajemy się ;) jak nie teraz to następnym razem, albo jeszcze następnym.... bardzo chcemy dzidziusia :) i im szybciej się pojawi tym oczywiście lepiej :) Pozdrawiam i uszy do góry!! Będzie ok. KIKA Odpowiedz Link
lidqa Re: Do najlepiej doinformowanych Kobiet! 24.04.03, 12:45 Strasznie jestem ciekawa czy to ciaza bo wszystko na to wskazuje. Mozesz zrobic Beta HCG wtedy bys wiedziala napewno po 2 dniach od zaplodnienia. To sie robi z krwi Odpowiedz Link
keltoi Re: Do najlepiej doinformowanych Kobiet! 24.04.03, 21:23 lidqa napisała: > Strasznie jestem ciekawa czy to ciaza bo wszystko na to wskazuje. Mozesz zrobic > Beta HCG wtedy bys wiedziala napewno po 2 dniach od zaplodnienia. To sie robi > z krwi Ja miałam robione dziś jakieś cudo z moczu dziś. Podobno daje wynik nawet 7 dni po zapłodnieniu. Tylko na wynik musze poczekać do poniedziałku... BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
antonina_74 Re: Do najlepiej doinformowanych Kobiet! 24.04.03, 23:16 Trzymam kciuki! Antonina i ludzik (17. tydzien) Odpowiedz Link
keltoi Re: Do najlepiej doinformowanych Kobiet! 27.04.03, 02:17 Nie ma dzidziusia. A dziś jest krwawienie. Wojtek całkiem zmienił front,przestał się odzywać(w ogóle,nie widziałam go od czwartku), a jedyną reakcją był sms pt"To dobrze". mam DOŁA. Jak rów Mariański. Piszę i ryczę. Bez sensu... :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link
kika_kika do Keltoi 27.04.03, 17:43 keltoi napisała: jedyną reakcją był sms pt"To dobrze". To dobrze, że co??? Że nie ma?? Jak można coś takiego napisać? U mnie okresu jeszczenie ma, ale razem z męzem postanowiliśmy zrobić powtórny test: no doooooobra - ja postanowiłam... i pojawiał się tylko jedna kreseczka. Mąż teraz mnie wspiera i głaszcze po głowie i mówi: next time baby... Myślę, że to wzorowa postawa - biorąc pod uwagę, że przez ostatnie dni przytulając się do mnie mówił: mama... - takim dziecięcym głosem. Podobno jak siębardzo chce i stara się i... korbi na tym punkcie to może nie wyjść, podobno dobrze jest wyluzować i właśnie myu tak teraz do tego podejdziemy. Trzymam kciuki za Ciebie, uszy do góry!!!! Pozdrawiam cieplutko KIKA Odpowiedz Link
keltoi Re: do Keltoi 28.04.03, 01:40 kika_kika napisała: > keltoi napisała: > > jedyną reakcją był sms pt"To dobrze". > > To dobrze, że co??? Że nie ma?? > Jak można coś takiego napisać? U mnie okresu jeszczenie ma, ale razem z męzem > postanowiliśmy zrobić powtórny test: no doooooobra - ja postanowiłam... i > pojawiał się tylko jedna kreseczka. Mąż teraz mnie wspiera i głaszcze po głowie > > i mówi: next time baby... > Myślę, że to wzorowa postawa - biorąc pod uwagę, że przez ostatnie dni > przytulając się do mnie mówił: mama... - takim dziecięcym głosem. > > Podobno jak siębardzo chce i stara się i... korbi na tym punkcie to może nie > wyjść, podobno dobrze jest wyluzować i właśnie myu tak teraz do tego > podejdziemy. Trzymam kciuki za Ciebie, uszy do góry!!!! > Pozdrawiam cieplutko > KIKA Dzięęęęki... Odpowiedz Link
alola Re: do Keltoi 28.04.03, 13:48 ______________bardzo, bardzo mi przykro... Czytałam Twój wątek i trzymałam kciuki... Trzymaj się ciepło, wysyłam pozytywne wibracje. ola Odpowiedz Link
lidqa Re: do Keltoi 28.04.03, 16:48 > Podobno jak siębardzo chce i stara się i... korbi na tym punkcie to może nie > wyjść, podobno dobrze jest wyluzować i właśnie myu tak teraz do tego > podejdziemy. Trzymam kciuki za Ciebie, uszy do góry!!!! > Pozdrawiam cieplutko > KIKA Kika ja kiedys sie bardzo staralam i nie chcialo wyjsc a jak wyszlo to poronilam. I przez to poronienie mi sie w glowie poprzestawialo i poeidzialam sobie ze nigdy juz nie chce byc w ciazy a wogole to ja nie moge miec dzieci i tak mi nie wyjdzie i nie chce byc gruba itd. Nabralam ogromnej niecheci do maciezynstwa ale przez klopoty z zajsciem za pierwszym raziem nie zabezpieczalam sie bo o co? I tak nie moge miec dzieci. I oczywiscie zaszlam w ciaze czym sie zreszta poczatkowo podlamalam. Teraz jest juz dobrze ale metoda sprawdzona jak widac. Odpowiedz Link
so-nia Re: do Keltoi 29.04.03, 07:27 Też słyszałam kilka opowieści, jak to pary się starały, wyliczały dni płodne i nic z tego nie wychodziło, a gdy robiły sobie odpoczynek - nagle ciąża. :) Swoją drogą, to niesamowite, jak wielki wpływ na naszą fizjologię ma psychika:) Odpowiedz Link