izabel2 02.07.03, 11:31 Czy uważacie, że noworodek powinien spać w rożku czy przykryty poprostu kołderką? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teresa100 Re: sen noworodka 02.07.03, 12:49 Ja dopiero na dzidziusia czekam, więc powinnam cicho siedzieć, ale mój brat ma półtoramiesięcznego synka i on śpi pod kołderką. Myślę, że to może zależy od pory roku i temperatury powietrza - teraz często są upały i nie ma co małego przegrzewać. Pozdr. teresa Odpowiedz Link
izabel2 Re: sen noworodka 02.07.03, 12:55 Czy to ty Teresa masz termin na listopad grudzień? Pozdrawiam izabel (24tydzień) Odpowiedz Link
teresa100 Re: sen noworodka 02.07.03, 14:12 izabel2 napisała: > Czy to ty Teresa masz termin na listopad grudzień? > Pozdrawiam izabel (24tydzień) Tak, to ja, przełom listopada i grudnia. A dlaczego pytasz? Odpowiedz Link
youst Re: sen noworodka 02.07.03, 14:25 Noworodek pod kołderką? A to ciekawe! Mój synek tak się wiercił, tak machał nóżkami, że kołderka po 30 sekundach była w drugim końcu łóżka, a dziecko odkryte! Rożka nie miałam, wydał mi się zbędny, a poza tym jakoś tak unieruchamia dziecko, a ono przecież chce pofikać. Mój 2-miesięczny Michaś od początku śpi w rewelacyjnym śpiworku firmy Cambrass. Ma w nim dużo miejsca, nie rozkopuje się, śpiworek jest na zamek, co jest bardzo wygodne. Więcej napisałam o nim w wątku Zakupy dla dziecka - śpiworek dla niemowlaka (jakoś tak). Możesz zobaczyć ten mój śpiworek ( i mojego synka w nim!) tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=6593006 Pozdrawiam, Justyna mama Michasia youst@hot.pl Odpowiedz Link
yula Re: sen noworodka 04.07.03, 10:19 zalezy od dziecka, jak spi spokojnie to mozna i pod kolderka. Nasz synek przez pierwszy miesiac byl zawijany w kocyk lub sama poszewke zaleznie od pogody, bo lepiej spal jak byl zawiniety, a nie luzem, teraz 2 mies, najczesciej przykrywam kolderka, ale puki spi to sie nie rozkopuje:). Odpowiedz Link
mamalgosia Re: sen noworodka 04.07.03, 11:35 Spod kołderki albo się wykopie, albo się przydusi. Rożek jest najlepszy Odpowiedz Link