maga9 04.07.03, 11:11 witam, jakie polecacie preparaty na rozstepy (brzuch, biodra, biust)i od kiedy powinno sie je stosowac, jestem w 12 tyg i zastanawiam sie czy juz powinnam je uzywac czy dac sobie jescze spokoj, pozdrawiam was i wasze brzusie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antonina_74 Re: preparaty na rozstępy 04.07.03, 11:23 ja uzywam Gerbera - cena 23 zlote/150 ml i sobie chwale - ale mi sie w pierwszej ciazy zadne rozstepy nie zrobily, moze teraz tez sie nie robia bo nie mam sklonnosci. Moja lekarka radzila od 18-20 tygodnia zaczac stosowanie. Antonina Odpowiedz Link
b_monia Re: preparaty na rozstępy 04.07.03, 12:42 Ja zaczęłam stosować preparaty od drugiego, trzeciego miesiąca. Na brzuch polecam krem przeciw rozstępom Mustela. Zużywam go ogromne ilości, smaruję nim również biodra, uda i pośladki. Jestem w 32 tygodniu i skóra wygląda na prawdę dobrze. Na biust stosuję żel Oriflame. Tego akurat nie polecam- ma kolor brązowy i niestety bruzi bieliznę.. Odpowiedz Link
gosiak74 Re: preparaty na rozstępy 04.07.03, 15:09 Ja profilaktycznie zaczęłam stosowac krem Gerbera przeciw rozstępom i ujędrniający (to jest jeden krem) gdzieś tak około 12 tygodnia. Używam go cały czas (teraz to już 8 miesiąc). Początkowo raz dziennie, potem, jak brzuszek zaczął rosnąć - to rano i wieczorem (smaruję piersi i brzuszek). Jak na razie nie mam ani pół rozstępu. Mam nadzieję, że tak już zostanie. A krem jest wydajny - 150 ml (kosztuje około 20 zł) starcza mi na 1,5 miesiąca. Odpowiedz Link
logini odp 05.07.03, 12:46 Moj maluch ma juz poltora roku, wiec nie bardzo pamietam... :) A teraz tylko dobrymi kremami odzywczymi do ciala (bo i druga ciaza, i chodzi w koncu o uelastycznianie skory, nie?). Ale jedna rada: nie zapomnij o smarowaniu tez biusciku. Ja smarowalam tylko brzuszek i tam jest wszystko pieknie, a bylam tak pewna "gory", ze dalam sobie spokoj i tam juz nie jest pieknie... A poza tym, to tez mi mowiono, ze genetyka, tyle, ze moja mama smarowala wszedzie i nie miala rozstepow nigdzie, a ja czesciowo - i mam nauczke. :( Przekaze te sama rade corci (urodzi sie za niecale dwa miesiace :))). Odpowiedz Link
izabel2 Re: odp 09.07.03, 23:48 Ja używam Gerbera 150ml za 22,9 w Smyku w Warszawie. Jestem w 25 tygodniu a zaczęłam używać od 12-13 tygodnia. Jak narazie brzunio jest piękny. Pozdrawiam Izabel Odpowiedz Link
izabelix Re: preparaty na rozstępy 06.07.03, 15:04 ja uzywam kolastyny kremu na rozstepy i ujedrniajacego do biustu... polecam... stare rozstepy ladnie bledna i cellulit tez slicznie wygladza... oba w granicach 18 pln dosc wydajne... Odpowiedz Link
renia999 Re: preparaty na rozstępy 07.07.03, 10:58 Czesc, Ja od ok. 3-go miesiąca uzywam kremu przeciw rozstepom firmy Mustela (Vergetures Double Action). Przeznaczony jest do smarowania zarówno brzuszka, ud, bioder i biustu. Obecnie koncze 32 tydz. i jak do tej pory jestem bardzo zadowolona. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ariana1 Re: preparaty na rozstępy 07.07.03, 11:19 Ja używałam kremu przeciw rozstępom Penaten , od 5 m-ca. Po porodzie już go nie miałam potrzeby używać. Krem dobrze natłuszcza ( ale nie przetłuszcza), ładnie pachnie i jest wydajny. Odpowiedz Link
kaloryna Re: preparaty na rozstępy 09.07.03, 21:15 Cześć.Ja od 3 miesiąca stosuję Gerbera i jestem bardzo zadowolona. Obecnie jestem w 6 miesiącu i rozstępów nie widać. Poza tym ten krem ma przystępną cenę (ok.23 zł.) i starcza na długo. Nie powoduje też żadnych uczuleń ani podrażnień. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link