Dodaj do ulubionych

podróż samolotem

26.07.03, 11:08
Hej Mamusie i jeszcze nie - mamusie! Mam problem. Czy można w bardzo wczesnej
ciąży (2 tyg.) latac samolotem? Wybieramy się z mezem do EGIPTU. Podróż trwa
4 godz. i dodatkowo sa tam upały. Nie chciałabym rezygnować z wyjazdu, bo nie
byłam na urlopie od 3 lat i bardzo na niego czekałam. Jeśli macie jakieś
doświadczenia błagam o info! Z góry wszystkim dziekuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lolyta Re: podróż samolotem 26.07.03, 16:53
      Walsciwie to samolotem sie nie powinno latac w pierwszym trymestrze, jest
      jakies tam ryzyko poronienia - moze bardziej o swoja sytuacje zapytaj lekarza,
      nie tutaj. Ja akurat lecialam w 2 miesiacu i nic mi sie nie stalo, ale to nic
      nie znaczy. Bardziej bym sie na Twoim miejscu zastanowila nad samym pobytem tam
      - inne zapachy, inne jedzenie, inna flora bakteryjna, pasozyty w niektorych
      owocach ktore nie szkodza miejscowym, ale przyjezdnych moga zalatwic na cacy,
      poziom higieny przygotowywania posilkow - zupelnie zdrowe osoby nieraz spedzaja
      tam pierwszy tydzien, hmm, na toalecie, a co dopiero w Twojej sytuacji, kiedy
      nagle mozesz miec "jazde" na rozne zapachy i jadlowstret? Ale to zalezy od
      tego, jak sie czujesz. No i czy jedziesz do jakiegos hotelu w ktorym maja
      przyzwoicie prowadzona i sprawdzona kuchnie, czy zamierzasz sie stolowac w
      przygodnych knajpkach?
      • pipi31 Re: podróż samolotem 26.07.03, 18:32
        Nie ma problemu ja tez bylam w czesnej ciazy na wakacjach w Tunezji, samolot to
        zaden problem, ale co ja przezylam, to byl chorror, straszne upaly, nie moglam
        nic zwiedzac, bylo mi przez caly dzien nie dobrze, cale szczescie ze na plazy
        byly parasole tylko tam mi bylo dobrze. A jedzenie ochyda oczywiscie dla mnie,
        mojemu mezowi bardzo smakowalo, ja nie moglam zniesc nawet zapachu, mowiac
        szczeze wakacje dla mnie byly tortura. A tym bardziej Ty jedziesz do Egiptu, ja
        na Twoim miejscu za zadne skarby swiata bym tam nie pojechala. Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka