Dodaj do ulubionych

Dziewczynki!!!!USG 3D w Poznaniu!!!!PILNE!!!!!!

31.07.03, 19:43
Cześć dziewczynki!!! Pomóżcie!!! Znalazłam jakiś post o USG na promienistej,
ale pod wskazanym nr telefonu nikt się nie zgłasza.Potrzebuję pilnie
informacji o trójwymiarze:))
Jeśli wiecie gdzie można w Poznaniu i macie jakiś nr tel....to byłabym
wdzięczna.
Pozdrawiam wszystkie oczekujące...a szczególnie...grudniowe Mamusie:*
Nastee i maleństwo
Obserwuj wątek
    • helwit Re: Dziewczynki!!!!USG 3D w Poznaniu!!!!PILNE!!!! 31.07.03, 22:24
      witaj,
      podam Ci numerer na promienista do kliniki, ktory mi zawsze odpowiada:8622025,
      powodzenia
      • nastee1 Re: Dziewczynki!!!!USG 3D w Poznaniu!!!!PILNE!!!! 01.08.03, 12:02
        Serdecznie Ci dziękuje:)) Okazało sie ,że miałam złą końcówkę.Dodzwoniłam się i
        już wszystko wiem.
        Pozdrawiam Cię serdecznie

Nastee i Brykająca Fasola
        • anatewka Re: Dziewczynki!!!!USG 3D w Poznaniu!!!!PILNE!!!! 02.08.03, 14:52
          nastee, mogłabyś mi coś powiedzieć o tym usg na Promienistej? Czy wiesz ile
          kosztuje? W jakich tygodniach ciąży najlepiej je wykonywać? Czy można dostać
          nagranie na VHS?
          A w ogóle to dlaczego chcesz mieć zrobione to usg, czy ono daje jakąś wiedzę o
          zdrowiu dziecka, czy tylko dla własnej przyjemności?
          Ja skończyłam właśnie 23 tydzień, miałam już wykonane usg szczegółowe na Polnej
          i ogólnie powiedzieli że wszystko OK ale na wypisie są tylko ogólnikowe
          informacje. Nie wiem nadal jakiej płci jest moje maleństwo. Zastanawiam się
          nad "dorobieniem" sobie usg 3D ale głównie ze względów emocjonalnych:
          chciałabym zobaczyć moje dzieciątko, mieć zdjęcia albo nagranie. Nie wiem czy
          powinno się robić usg bez konkretnych powodów, po prostu zeby "podglądnąć"
          dziecko. Czy tobie ktoś zlecił to badanie?
          Przepraszam za ten nawał pytań, mam nadzieję, że mi odpowiesz :)
          Pozdrawiam
          Agnieszka (z terminem na 29 listopad 2003)
          • nastee1 Do Anatewki:))) 02.08.03, 19:36
            Czesć:)więc...po kolei:))))
            Dzwoniłam na Promienista.Bardzo miła pani poinformowała mnie,że najlepiej
            zrobić usg tzw połówkowe w 23 tygodniu.Całośc łącznie z nagraniem na kasetę z
            fotkami, ze szczegółowym opisem wieku, rozwoju, czyli wszyyyyystko co nas by
            interesowało kosztuje 150 zł:/...czyli nie aż tak mało...USG wykonuje się w
            czwartki i trzeba umówić się ok tygodnia wcześniej...Pytasz o moje powody
            ehheeh więc widzisz..na pewno chciałabym na 100% usłyszec czy z Brykaczem
            wszystko jest ok, czy ma zdrowe serduszko, nereczki i wogóle, chciaąłbym się
            przekonać, że nie ma rozszzcepienia podniebienia...no i tak
            szczerze...ehs...chciałabym zobaczyć tę kruszynkę, która od tygodnia tak mnie
            puka w brzuszek:))Właściwie to płec nie ma dla nas znaczenia, ale
            wiesz...chciałabym się przekonać, czy moje sny o Majce się sprawdzą:)).W
            poniedziałek i dziemy do naszej pani doktor i chcemy ją zapytać co mysli o
            zrobieniu połówkowego właśnie na 3D.
            Heheh mam nadzieję,że mimo mojego chwilowego( mam nadzieję) braku
            komunikatowności dowiedziałaś się czegos z moich słów.
            Teraz ja mam do Ciebie pytanie: jak to jest z badanie fałdu karkowego>???
            wiem, że robi się to ok 12 tygodnia...na czym ono polega??? Bo wydaje mi się,że
            moja gin mi go nie robiła:((( i się troszkę denerwuję.
            Pozdrowionka

nastee i Brykacz (21.12.2003)
            • anatewka Re: Do Anatewki:))) 03.08.03, 13:25
              Dzięki nestee za te informacje! W sumie to sama nie wiem czy się decydować na
              to usg, ale jeśli tak to musiałabym się za to zabrać szybko, bo u mnie właśnie
              się zaczął 24 tydzień. Mój lekarz nic nie mówił o usg połówkowym, ale może to
              dlatego, ze w 19 tyg. niałam robione na Polnej usg szczegółowe czyli
              tzw. "genetyczne".
              A do Promienistej mam rzut beretem, bo mieszkam na Osiedlu Kopernika :) - tzn.
              jeśli mam być szczera, to mieszkałam tam do niedawna z rodzicami, a teraz
              wyprowadziliśmy się z Poznania ale nadal tam często jestem i rodzić będę na
              Polnej.
              Co do pomiaru fałdu karkowego- robi się to tylko wtedy jak są konkretne
              wskazania. U mnie niestety są, więc miałam robione. Moje pierwsze dziecko
              urodziło się z Zespołem Downa. Synek nie żyje- miał poważną wadę serca. Potem
              miałam jeszcze jedno poronienie i teraz ta ciąża jest trzecia i pod szczególną
              kontrolą, dlatego miałam pomiar fałdu karkowego. Wyglądało to tak, że poszłam
              na Polną w 12 tyg. i zrobili mi usg przezpochwowe na którym starali się
              tak "uchwycić" maluszka, żeby zmierzyć z profilu ten fałd. Dostałam zdjęcia, a
              wynik wpisali mi do karty ciąży. Mojego gina przy tym nie było. Fałd maluszka
              był prawidłowy.
              Z tego co wiem, to nie robi się tego badania standardowo, tylko jak są
              wskazania: wiek matki powyżej 35 lat, przypadki urodzenia dziecka z ZD lub
              jeśli takie dzieci są w rodzinie. Jeśli nie masz takich wskazań to raczej nikt
              tego badania nie proponuje, bo też nie wnosi ono zbyt wiele. Tylko pozwala
              oszacować ryzyko wystąpienia wady genetycznej.
              Jeśli byś chciała jeszcze pogadać, to jestem chętna :) Możesz pisać na priv:
              agid@zhr.pl
              Daj znać co ci doradziła lekarka z tym 3D.
              Pozdrawiam serdecznie i życzę pomyślności :)
              Agnieszka
          • karolka_1 Re: Dziewczynki!!!!USG 3D w Poznaniu!!!!PILNE!!!! 03.08.03, 19:52
            Witajcie,
            co do usg 3d na promienistej to osobiscie bardzo polecam. Sama mialam robione
            takie usg wlasnie tam w 25 tyg. ciazy. Badanie trwalo prawie 2 godziny, ale
            jest to jedna z milszych badan w czasie ciazy :) Pani doktor ustawi monitor
            tak, ze przez caly czas beeziecie widzialy swoje malenstwo, dokladnie powie i
            pokaze wszystko - rozczepienie wargi owszem jest w razie czego widoczne, ale
            podniebienia juz niestety nie....
            Dostaniecie sliczne fotki malenstwa. Sugeruje zabrac meza, zabawa jest swietna.
            Moja mala pokazywala jezorek i usmiechala sie....widok i wrazenia zabujcze :)
            Pozdrawiam
            Karolka
    • zorka7 Re: Dziewczynki!!!!USG 3D w Poznaniu!!!!PILNE!!!! 04.08.03, 09:23
      Nabralam ochoty na te Promienista - tylko nie wiem co moj doktorek na to (z
      natury przeciwny czestym badaniom ultrasonograficznym). Jestem w 18-m tyg.
      ciazy - czyli wg was to za wczesnie jeszcze na polowinki... Przeraza mnie
      troche to, o czym czytalam w poprzednim poscie - 2 godziny badania??? Przeciez
      to chyba zbyt dlugo, nie uwazacie? Jasne, ze fajnie popatrzec sobie na
      dzidziusia, ale czy jest pewnosc, ze dzidziusiowi jest rownie fajnie..., czy
      jemu to nie przeszkadza, nie szkodzi...? Czytalam gdzies, ze - szczegolnie w
      pozniejszej fazie ciazy - tego typu badania powoduja bole glowy u plodu...
    • nastee1 Re: Dziewczynki!!!!USG 3D w Poznaniu!!!!PILNE!!!! 04.08.03, 09:32
      Hej Dziewczynki:))) Idę dziś na kontrolę do mojej gin.Ciekawe, co mi powie nt
      tego USG 3D.czy jest szkodliwe...różne szkoły różnie mówią...
      Odezwę sie po powrocie

nastee i maluszek( 21.12.2003)
    • nastee1 Re: Dziewczynki!!!!USG 3D w Poznaniu!!!!PILNE!!!! 05.08.03, 11:40
      Hej:))) byliśmy wczoraj na kontroli, i na USG.Dzidzia szalała:P, rowerki,
      machanie nóżkami, i...boksowanie brzucha Mamusi:/.Oj ja nagadam tej Fasoli jak
      się urodzi:P.Płci nie widać, ale dzidzia duuuza:)).To jest 20 tydzień i 3
      dzień, a wielkość Fasoli wskazuje na 21i 3 dzień:).Rozmawiałam z moja gin o
      ewentualnym USG 3D i powiedziała,ze zadnych przeciwskazań nie ma.I jak
      najbardziej połówkowe mozna na 3D.Tak więc juz się doczekać nie mogę:D.A na
      razie zmykam dotlenić organizm.Wracam za tydzień:)) Trzymajcie się Kochane i
      nie dajcie upałowi (u mnie w domu 32 stopnie wrrrr)

Nastee i Fasola(21.12.2003)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka