pipi31 31.08.03, 11:39 Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciazy i ginekolog nie przepisal mi narazie zadnych witamin, czy wy bierzecie jakies witaminy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
male_gonzo Re: Witaminy w 18 tygodniu 31.08.03, 14:20 Ja brałam od 9 tygodnia. Witaminy i kwas foliowy. Idź do apteki to farmaceuta Ci doradzi. Są specjalne witaminy dla kobiet w ciąży np. Materna. Pozdrowienia dla Ciebie i Twojego maleństwa. Odpowiedz Link
ewas35 Re: Witaminy w 18 tygodniu 31.08.03, 18:42 ja jestem w 21 tygodniu i nie biorę żadnych witamin. Miałam dobre wyniki krwi a poza tym mam problemy z wątrobą i lekarz powiedział mi że witaminy jeszcze bardziej obciążyły by mi wątrobę. Zobaczymy za 3 tygodnie jak zrobię kolejne badania. Ewa i maleństwo 19-01 Odpowiedz Link
ariana1 Re: Witaminy w 18 tygodniu 01.09.03, 21:48 Ja brałam Prenatal od 7 tyg. , oprócz kwasu foliowego. Do końca ciąży i w czasie karmienia piersią. Odpowiedz Link
titicaka Re: Witaminy w 18 tygodniu 02.09.03, 12:43 Ja jestem w 9 tygodniu i lekarz nie chce mi przepisac witamin ... biore tylko kwas foliowy i za kazdym razem pytam czy mam brac witaminy ,ale narazie odpowiedz jest NIE . Bea Odpowiedz Link
pyzapyza Re: Witaminy w 18 tygodniu 07.09.03, 17:34 Ja biorę prenatal (najtańszy), lekarz zalecił mi branie tego od 2 trymestru, mówiąc, że musiałabym jeść ryby morskie 2 razy w tygodniu, pilnować prawidłowego poziomu selenu, etc. A wyniki zawsze mam dobre - wydaje mi się że się nie zaszkodzi, a może się pomoże. Odpowiedz Link
kwasia0 Re: Witaminy w 18 tygodniu 08.09.03, 10:53 Czesc, Z tymi witaminami to jest tak, ze zdecydowanie lepsze sa te naturalne niz z pudelka. Teraz jest tyle fajnych owocow, ze lepiej je jesc niz sie faszerowac jakas chemia (bo to chemia niestety, nie oszukujmy sie). Z drugiej strony pewnie nie zaszkodzi, a bachorek musi miec witaminki i badz tu czlowieku madry :-) Ale to, co wiem NA PEWNO to kwestia zwiazana z zelazem, ze nie wolno go jesc dopoki sie ma dobre wyniki (odpowiedni poziom czerwonych krwinek), bo rozwala zoladek (czy watrobe, albo jedno i drugie). Natomiast przy zlych wynikach nalezy brac tylko dotad az nie beda dobre. Generalnie ze wszystkim sa CO NAJMNIEJ dwie szkoly reprezentowane przez lekarzy :-)) och, zycie nie jest proste ;-))) pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link