Dodaj do ulubionych

FARBOWANIE WŁOSÓW PODCZAS CIĄŻY ? !

05.11.03, 12:43
Witam serdecznie forumowiczki !
mam do was pytanie, czy farbowanie wlosów podczas ciązy nie jest
niebezpieczne ?, czy ktoras z was farbowala wlosy będąc w ciąży ?, chodzi mi
dokladnie o rozjaśnienie odrostów, przeciez kobieta z odrostami wygląda
paskudnie !
wiem ,ze moze nie jest to jakis powazny problem, ali mi osobiście spędza sen
z powiek, z odrostami wygląda sie strasznie brzydko !
prosze o rady, czy opinie kobiet ktore rozjasnialy przynajmniej !
pozdrawiam !
Obserwuj wątek
    • la_lunia Re: FARBOWANIE WŁOSÓW PODCZAS CIĄŻY ? ! 05.11.03, 13:05
      nie jest zalecane farbowanie do 12 tygodnia
      pozniej juz mozna
      a jesli juz musisz - to rozejrzyj sie za farbami ziolowymi
      • itsola Re: FARBOWANIE WŁOSÓW PODCZAS CIĄŻY ? ! 05.11.03, 16:12
        A ja farbowalam ,ale na ciemno.I nic sie nie stalo .teraz jestem w ciazy i bede
        musiala tez farbowac ,moze jak moja poprzedniczka napisala farbami
        ziolowymi,ale z odrostami nie bede biegac . Brrrr. Pa Ola
        • amanda2002 Re: FARBOWANIE WŁOSÓW PODCZAS CIĄŻY ? ! 05.11.03, 17:38
          Ja rozjasnialam wlosy na blond w czasie pierwszej i drugiej ciazy. Nic sie
          maluchom nie stalo!
          Pozdrawiam!
    • gochagocha Re: FARBOWANIE WŁOSÓW PODCZAS CIĄŻY ? ! 05.11.03, 21:47
      No coz, robilam sobie "belajaz" gdzies tydzien po tym dniu, gdy powstal
      maluszek. Nie wiedzialam wtedy, ze nosze w sobie dzidzie. Poki co wszystko
      jest ok. Ale nastepna wizyte u fryzjera w sierpniu odwolalam. Chyba jednak
      pochodze z odrostami.
      Slyszalam, ze rozjasniac mozna. Natomiast farbowac sie nie powinno, chyba ze
      wlasnie farbami naturalnymi. Chemia z farby moze przeniknac przez skore glowy
      do krwioobiegu mamy a potem do maluszka.
    • anieszka76 Re: FARBOWANIE WŁOSÓW PODCZAS CIĄŻY ? ! 06.11.03, 14:33
      Miałam ten sam dylemat, farbować czy nie?... poprostu spytałam lekarza...
      Powiedział, że nie ma przeciwskazań, "przecież Pani musi być piękna"

Pozdrawiam
      (20 tyg. brzusio)
      -=Szczesliwa Przyszla Mama=-
      • agatka7777 Re: FARBOWANIE WŁOSÓW PODCZAS CIĄŻY ? ! 06.11.03, 15:26
        Ja farbuję włosy na ciemno, ale wybieram lepsze farby, niekoniecznie ziołowe.
        Przecież nasze samopoczucie też jest ważne:)
    • ivetka1 Re: FARBOWANIE WŁOSÓW PODCZAS CIĄŻY ? ! 06.11.03, 18:45
      dziękuję za podniesienie mnie na duchu ! cisz się ,ze są na forum kobietki
      ktore podczas ciązy dbają o siebie, (niestety kiedys spotkalam sie z opinią ,
      ze bedąc w ciązy to najlepiej nic nie robić, tzn. nie malowac sie , nie malowac
      pazurkow, nie farbowac wlosow, itp. itd., nawet kiedys przeczytalam post ze
      farbowanie jest przyczyną rodzenia sie rudych dzieci, co juz mnie zupelnie
      zbilo z tropu0, ale jak widze sa na forum kobietki ktore wlosy farbowaly, i nic
      zlego sie nie stalo. pozdrawaim.
    • agatunka Re: FARBOWANIE WŁOSÓW PODCZAS CIĄŻY ? ! 06.11.03, 19:48
      Ja farbowałam kilka razy i nic złego sie nie dzieje z dzidzią. Pytałam też
      lekarza i powiedział,że nie ma przeciwskazań tylko, zeby wybierac farby
      przepraszam za wyrażenie mniej "śmierdzące"
      Pozdrawiam agata i 35 tyg brzuszek
      • monique251 Re: FARBOWANIE WŁOSÓW PODCZAS CIĄŻY ? ! 08.11.03, 08:24
        A ja mam mam rodzić po 20 listopada, ale oznajmiłam rodzinie i znajomym, że ze
        znaczącymi pytaniami "co u ciebie?" mają się wstrzymać do 13.11, bo wtedy mam
        zamówioną wizytę u fryzjera, na balejażyk i rodzić przed tym terminem nie
        zamierzam. No przecież Urszulka nie może przeżyć szoku na widok rozczochranej
        matki z odrostami na pół głowy. A potem to w ogóle już tyle czasu przecież nie
        wykroję. Jeśli chodzi o inne zabiegi, to ubolewam strasznie, ale uległam presji
        i nie maluję już paznokci, bo podobno na wszelki wypadek i tak trzeba mieć
        nieumalowane ( w razie konieczności zabiegu). Pozdrawiam.
        • ainer1 do monique 09.11.03, 15:54
          Wlasnie!
          podczas ostaniego balejazu (w polowie ciazy, nastepny planuje na tydzien -2
          przed planowanym porodem bo potem nie bedzie czasu) robilam sobie jednoczesnie
          paznokcie i wg kosmetyczki do porodu nie moge miec pomalowanych paznokci bo
          lekarz moze chciec po ich stanie ocenic kondycje mamy.
          Wydaje mi sie to podejrzane - taka technika, ekg, przyrzady itp a tu po paznokciach?
          • kasik8 Re: do monique i Reni 13.11.03, 11:26
            Taka technika Reniu a jednak...nie nalezy byc umalowanym i miec pomalowanych
            paznokci..po tym rozpoznaja lekarze np. sinienie paznokcia lub bladosc na
            twarzy i w okolicach oczu...a przy pudrze to troche ciezko hehe...nauka nauka
            a natura sama tez wie:)...ale malowac sie mozna i mysle, ze kobieta nawet
            lepiej sie czuje juz w trudnym badz co badz dla niej (jako kobiety-kobiety)
            czasie. W razie co zmyja makijaz na porodowce (mnie tak zrobili (jechalam z
            przyjecia hehe)... i przypuszczam, ze lakier z paznokci tez by zmyli jakby
            bylo trza.
            A ja wlosy teraz farbuje... (w pierwszej ciazy nie farbowalam bo wogle jeszcze
            wtedy nigdy nie farbowalam wlosow)...teraz robie balejaz...od dluzszego juz
            czasu i nie wyobrazam sobie jak bym wygladala bez niego przez cala
            ciaze...pytalam dwoch lekarzy ginekologow, specjalistow, poloznikow
            szpitalnych hehe i powiedzieli ze nie ma przeciwskazan..tym bardziej do
            balejazu lub pasemem, gdyz farba nie dotyka do skory glowy...
            Ja sie co prawda ograniczam - chodze rzadziej niz przed ciaza...ale osoatnia
            wizyte mam tak zaplanowana na tuz przed....bo tak jak mowilyscie dziewczyny
            chce dobrze wygladac podczas i potem...bo nie bede miala czasu kiedy sie
            wyrwac...znam to z doswiadczenia z poprzednim dzieciekm..nie ma sie czasu ,
            sil i jest wiele trudniej cos zalatwic majac juz dzidzie.
            Pozdrawiam wszystkie sliczne mamy...Kasia
            • monique251 Re: do monique i Reni 13.11.03, 16:52
              No, kochane. Ja to już właściwie mogę jechać rodzić. Balejażyk właśnie
              zrobiony, pedicure także (taki sobie dzisiaj dzień dla urody przed szpitalem
              zafundowałam)a także, jak mówi kolega - sięgnęłam po bardziej radykalne środki
              przyspieszania porodu, bo właśnie wróciłam z miejsca wypadku, w którym brałam
              czynny udział, choć niezamierzony i nie z mojej winy. Facet, który we mnie
              walnął, jak zobaczył wielki brzuch wytaczający się z rozbitego przez niego
              auta, złapał się za głowę i prawie płakał. Aż mi się prawie żal biedaka
              zrobiło. No ale co się potwornie zdenerwowałam w 39 tygodniu ciąży to moje. Tym
              bardziej, że wiozłam dwoje dzieci, w tym jedno moje, drugie kolega mojego.
              Niezła końcówka, przyznacie? Ostatecznie nic się nikomu nie stało (nie licząc
              aut)ale pewności nie mam czy nie zaowocuje to wyruszeniem do szpitala dziś w
              nocy. Na wszelki wypadek przygotuję już chyba te kanapki dla męża do torby
              szpitalnej, z których tak się cały czas śmieję. Pozdrawiam. Monique
              • kasik8 Re: do monique i Reni 14.11.03, 10:59
                monique

Grunt ze masz dobry humor hehe... no i ze wygladasz slicznie:) Na pewno
                wszystko bedzie dobrze a napewno nic Ci sie nie stalo..tak musisz myslec..w
                razie co idz do lekarza i sprawdz dla swietego spokoju... a ja mezowi tez
                powiedzialam ze kanapki mu zrobie lub do pizzy hut (ktora jest na przeciwko
                szpitala) wysle..bo przeczytalam ze mezczyzna, ktory ma szanse hehe zemdlec
                dobrze by bylo zeby duzo jadl bo wtedy utrzymuje dobry poziom glukozy we krwi.
                pozdrawiam Kasik
    • ese1 Re: FARBOWANIE WŁOSÓW PODCZAS CIĄŻY ? ! 16.11.03, 17:25
      Nie farbowalam tylko przez pierwsze 2 miesiace, ale pozniej jak najbardziej. W
      sumie okolo 4-rech razy w ciazy, ostatni raz przed porodem. Mala jest silna
      dziewczynka i wspaniale sie rozwija.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka