cooo 02.07.07, 15:06 Wraz z księgowaniem w FI chcę przenieść dodatkowe informacje na Zlecenia CO. Jak to najłatwiej zrobić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cooo Re: Mapowanie pól FI->CO 03.07.07, 10:10 Jak powiązać pola: BKPF-BKTXT z COAS-AUFEX ?? Odpowiedz Link
cooo Re: Mapowanie pól FI->CO 03.07.07, 12:52 Bardzo dziękuję Właśnie próbowałam A co wóczas: Pole BKPF-BKTXT nie może podlegać substytucji z COAS-AUFEX Nr komunikatu GB044 Diagnosis You want to substitute field AUFEX from table COAS for field BKTXT in table BKPF. However, field COAS-AUFEX is not transferred to substitution, since it does not belong to a Boolean substitution class. ???????? Odpowiedz Link
kmodrzewski Re: Mapowanie pól FI->CO 03.07.07, 13:28 Zgadza się. COAS nie jest dostepne. Jest natomiast dostepne AUFKV-AUFEX. Oczywiście zakładam, że korzystasz z substytucji Rachunek kosztów -> Pozycja dokumentu. Jeśli i to nie pomoże to zawsze można użyć w substytucji procedury zamiat przypisania pole-pole. Dla procedury trzeba stworzyc form-pool, natomiast w samej procedurze mozna wyciągnąć np dane zlecenia (korzystając z cobl-aufn). Ten drugi sposób pozwala załatwić 99,9% oczekiwań. Odpowiedz Link
cooo Re: Mapowanie pól FI->CO 03.07.07, 15:14 Bardzo serdecznie ci dziekuje :-))). Posprawdzam i napisze jakie efekty ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link
joy77 A dlaczego chcesz mapować pola FI->CO 03.07.07, 17:29 Cześć, Z ciekawości chciałbym zapytać co rozumiesz, przez mapowanie pól z FI->CO. Z tego co ja wiem, przy księgowaniu FI wybierasz dekretację controllingową (MPK, zlecenie, CO-PA). Czy chcesz zrobić tak, że dla danego rodzaju kosztu podpowiada się z automatu dekretacja na konkretne zlecenie? Pewnie popełniłem mnóstwo błędów. Wybacz. Pozdrawiam, Marek Odpowiedz Link
cooo Re: A dlaczego chcesz mapować pola FI->CO 05.07.07, 14:30 Hej, Chodzi mi o to, aby księgując w FI oprócz dekretacji controllingowej na MPK i Zlecenie mieć jeszcze jeden wymiar - szczegół dotyczący zlecenia. Nie wchodzi w gre na razie wdrożenie CO-PA ani tworzenie elementów PSP, wiec chce tylko zobaczyć w CO tą informację z dokumentu FI ale nie dogrzebując sie aż do dokumentu pierwotnego. Chodzi o to abym mogła raportować koszty na zleceniu po tym szczególe, który mógłby być wpisany np. w polu: BKPF-BKTXT. Myślałam o tym aby przemapowac to pole z jakimś które pojawia sie w raportach CO, ale teraz sie zasanawiam czy nie prościej stworzyć sobie raport w którym pojawi sie to pole BKPF-BKTXT. Wybaczcie zakręciłam sie troche. Początki nie są łatwe ;-). Mile widziane podpowiedzi :-))))) Odpowiedz Link