bogdan_alt 13.03.08, 07:45 Witam jak odblokować Usera , zablokowanego po kilkakrotnej próbie wprowadzenia błędnego hasła Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zajac77 Re: Odblokowanie Usera 13.03.08, 08:39 su01 i taka ikonka z zamkniętą kłódką. potem jeśli chcesz ustawić nowe hasło to ikona obok jakby szablon z ołówkiem. powodzenia, Wojtek Odpowiedz Link
bogdan_alt Re: Odblokowanie Usera 13.03.08, 11:43 Dzięki , u mnie ikonka nieaktywna :-(( Odpowiedz Link
em_es sprawdź, czy user faktycznie zablokowany 13.03.08, 13:01 SE16, tabela usr02, w polu LOCNT 'Licznik niepoprawnych zameldowań na użytkownika' masz ilość logowań z błędnym hasłem, nie wiem czy to norma czy zależne od ustawień w danym systemie, ale u mnie user się blokuje jak po 5 nieudanych próbach, wtedy należy go odblokować w SU01, ikonką kłódki, jak napisano powyżej jeśli masz ją nieaktywną, to możesz nie mieć uprawnień do tego działania, sprawdź sobie w SU53 Odpowiedz Link
pp04 Re: sprawdź, czy user faktycznie zablokowany 14.03.08, 09:43 5 nieudanych prób logowania i lock to chyba wartość domyślna. Można to zmienić w parametrach profilu - RZ10, parametr nazywa się login/fails_to_user_lock. Odpowiedz Link
em_es a dziękuję, warto wiedzieć 14.03.08, 11:29 tak myślałam, że to default, bo na testowych systemach też tak jest, a nie podejrzewam kolegów z Basis o ustawianie tam takich rzeczy ;) Odpowiedz Link