o00 Re: www.pleszew.pl 11.09.06, 01:40 "Pleszew - serce południowej Wielkopolski": www.pleszew.pl/index.php To Ostrów już nie jest "stolicą reginu"? :o Centrów, serc, stolic taki się nam dostatek zrobił, że ja już nie nadążam. :( Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: www.pleszew.pl 11.09.06, 01:56 A mapkę na tej stronie polecam naszemu drogiemu Sectorowi: www.pleszew.pl/index.php?t=14&a=26 :) Ps. No dobrze, już więcej nie będę. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sector11 Re: www.pleszew.pl 11.09.06, 09:08 Oh, dziekuje ;o) To dobrze, ze ktos wie, ze ja uwielbiam mapy ;oD Jednak ta mnie nie zachwycila...:o/ Wole dokladniejsze. Np. takie jak ta: www.sector.osw.pl/mapa.jpg Oczywiscie w oryginale, bo to jest tylko fotka pogladowa. Odpowiedz Link Zgłoś
intermasterkalisz Re: www.pleszew.pl 11.09.06, 12:46 Jakaś szmirowata ta mapka >> www.sector.osw.pl/mapa.jpg Dobrzec już w granicach Kalisza a Sulisławice nadal poza :D Odpowiedz Link Zgłoś
sector11 Re: www.pleszew.pl 11.09.06, 13:45 Sulislawice? Mowisz o tych paru lepienkach i ruderze miedzy drzewkami? ;o) No faktycznie na tej mapie tych terenow nie zaznaczyli, ze sa w granicach miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
intermasterkalisz Re: www.pleszew.pl 12.09.06, 00:56 a Ty skąd pochodzisz ?? Z Mediolanu? Paryża? Rzymu? Los Angeles? Sydney ?? Lepiej rozejrzyj się dokoła swojego miejsca zamieszkania, zanim zaczniesz krytykować inne miasta. To może celowo nie ma tam odpowiedniej mapy i ze względu na `lepianki` odłączyłeś to miejsce od Kalisza ? :D Zapraszam do zwiedzania, założę się, że każdy by chciał mieć takie lepianki jak tutaj powstają. Odpowiedz Link Zgłoś
sector11 Re: www.pleszew.pl 12.09.06, 09:07 podpowiedz: a moze to dlatego ich nie ma w granicach Kalisza na tej mapie, bo zostaly dopiero niedawno dolaczone? Odpowiedz Link Zgłoś
intermasterkalisz Re: www.pleszew.pl 12.09.06, 14:24 W ten sam dzień co Dobrzec, który autor mapki zawarł w granicach Kalisza. Było to 01.01.2000 Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: www.pleszew.pl 11.09.06, 14:01 intermasterkalisz napisał: "Dobrzec już w granicach Kalisza a Sulisławice nadal poza". No i dlatego on ją woli. ;) Oczywiście Sector nie umiał nawet na chwilę oderwać się od swoich kaliskich fiksacji i zauważył tylko mapkową różnicę między Kaliszem a Ostrowem. :/ W Pleszewie natomiast najwyraźniej tak właśnie postrzega się pobliskie miasta: Ostrów, Krotoszyn, Jarocin to miejscowości tej samej rangi. Więc ja bym radził Sectorowi, żeby może od razu napisał jakiś list otwarty do pleszewnian, albo żeby może od razu do RM Pleszewa wystosował jakieś pismo z wnioskiem o przywrócenie na ich mapce należnej Ostrowowi rangi "największego ośrodka regionu [ale bez definiowania jakiego - to ważne], stolicy południowej Wielkopolski i jednej z dwóch substolic parasubregionu południowego i głównego ośrodka południowo-zachodniej części południowej części wschodniej częsci Wielkopolski Wschodniej i jednego z siedmiu ośrodków nibysubregionalnych oberwojewództwa wielkopolskiego i z pewnością jednego z czternastu ośrodków bierutowskiego i gomułkowskiego oberwojewództwa poznańskiego i jedynego ośrodka eksterytorialnego gierkowskiego województwa poznańskiego też oraz metropolii północnej części wicepowiatu odolanowskiego również". Bo to taka ładna i godna Ostrowa tytulatura będzie, co nie Sector? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sector11 Re: www.pleszew.pl 11.09.06, 16:07 Ostrów jest ponad 4x wiekszy od Pleszewa i stanowi 3/4 wielkosci Kalisza. Tego faktu nie zmienia jakies kropki na kieszonkowych mapkach czy sztuczne granice 100 tys. mieszkancow. Jesli chcesz (ale pewnie nie) moge zeskanowac wiekszy fragment mapy, gdzie bedzie mozna wielkosci Kalisza i Ostrowa porownac tez do Pleszewa. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodykalisz Re: www.pleszew.pl 11.09.06, 16:51 rzeczywistości nie oszukasz... nawet tą jedną mapką:) ale to dla Ciebie skoro tak kochasz mapki www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fb0d351213df4d34.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6c80e122d53a7b6b.html chcesz więcej?:) Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: www.pleszew.pl 11.09.06, 19:32 Mapy orężem - tego chyba jeszcze tutaj nie było. :) Ale żeby Poznań był większy od Łodzi, a Łódź mniejsza od Częstochowy!? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
sector11 Re: www.pleszew.pl 12.09.06, 08:50 Swietna scienna mapa Polski ze szkoly podstawowej. Na takich mapach ucza dzieci gdziejest Warszawa, ze morze jest na polnocy, a na dole Sudety i karkonosze. Ja pokazalem Ci najdokladniejsza mape jaka znam. Pokaz mi jakas w skali okolo 1:70.000 , bo mnie mapki z kropeczkami zamiast granic miast czy zabudowan zupelnie nie interesuja. Otworz sobei chocby dowolny atlas samochodowy! Odpowiedz Link Zgłoś
szycha-ns Re: www.pleszew.pl 12.09.06, 14:20 Mam wrażenie, że autorowi wątku nie chodziło o spory regionalne tylko o przejażdżkę, a właściwie reaktywację kolejki wąskotorowej. Może warto by na ten temat porozmawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: www.pleszew.pl 12.09.06, 14:42 No tak, rzeczywiście, trzeba było poczekać jakieś pół minuty, żeby w końcu na stronie coś się pokazało oprócz lokomotywy. :/ Tylko jakie "bana"!?!?!? Ustawa z dnia 7 października 1999 r. o języku polskim (Dz. U. 90/1999 z dnia 8 listopada 1999 r. poz. 999) głosi, że "Parlament Rzeczypospolitej Polskiej (...) zważywszy na doświadczenie historii, kiedy walka zaborców i okupantów z językiem polskim była narzędziem wynaradawiania (...) uchwala niniejszą ustawę" a w rozdziale 4 omawia nawet kary za jej nieprzestrzeganie. Czy burmistrza m. i gm. Pleszew stać na ustawowe 100.000 zł grzywny? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ok333 Re: www.pleszew.pl 18.09.06, 16:05 Niech zyje BICIE PIANY !!! HE , HE ,HE. Odpowiedz Link Zgłoś
ok333 Re: www.pleszew.pl 19.09.06, 23:06 Ona juz jezdzi : www.pleszew.pl/index.php?t=45&a=6&n=5&w=585 do piatku za FRIKO ! Potem wg biezacych rozkladow po ZLOTOWIE ! Na 3,5 km trasie : Pleszew Miasto - Pleszew Waskotorowy.W kwadrans - narazie. Niech sluzy dzieciarni . mieszkancom , turystom i Milosnikom ,,ciasnych torow''. Pozdrawiam ok333 Odpowiedz Link Zgłoś