Dodaj do ulubionych

Nowe pociagi

15.12.06, 15:05
Wprawdzie mnie najbardziej interesuja polaczenia z Warszawa, ktore w nowym rozkladzie jazdy PKP sa gorsze niz poprzednio, to ciekaw rowniez jestem czy ktos korzystal z nowego bezposredniego pociagu do/z Krawowa i Przemysla? Jak sie jedzie przez Zdunska Wole i Czestochowe, i czy pociag jest czysty i bezpieczny?
Obserwuj wątek
    • ksiestwokaliskie Re: Nowe pociagi 15.12.06, 15:15
      Ja będę musiał skorzystac z tego pociągu 24 grudnia więc Ci napiszę, czy jest
      czysty i bezpieczny. Sądzę jednak, że nie różni się niczym od innych pociągów
      pośpiesznych. A swoją drogą, to w nowym rozkładzie utraciliśmy po 1 połączeniu z
      Wrocławiem i Warszawą - niedobrze:(
      • kalamata99 Re: Nowe pociagi 15.12.06, 21:21
        Moze byc gorzej po 10 stycznia, bo czesc pociagow na razie jezdzi tylko od
        10.XII do 10.I.07. Za to do Lodzi mamy teraz duzo polaczen.
        • ksiestwokaliskie Re: Nowe pociagi 15.12.06, 21:26
          U nas chyba nie ma takich pociągów? to raczej dotyczy krótkich połączeń
          lokalnych, chociaż może się mylę.
          • naraziegosc Re: Nowe pociagi 15.12.06, 22:46
            To jak bym z Kalisza chcial dojechac do Hrubieszowa to jak mam to zrobic ?
            • ksiestwokaliskie Re: Nowe pociagi 15.12.06, 23:26
              Chyba najlepiej dojechac do Lublina, przez Warszawę. A z Lublina busem, bo w
              Hrubieszowie nie ma stacji.
              • o00 Re: Nowe pociagi 16.12.06, 00:17
                ksiestwokaliskie napisał: Chyba najlepiej dojechac do Lublina".

A nie lepiej do Lublińca? :>
      • wampuka Re: Nowe pociagi 23.12.06, 01:41
        Skorzystałem z niego 22 XII. W Krakowie Głównym pojawił się z kwadransem
        opóźnienia, w Kaliszu był zamiast o 19.29 - o 20.03. Poza tym jeden wagon 2
        klasy był wyłączony z użytkowania... Chociaż - jak na okres przedświąteczny
        było całkiem miło. Do Częstochowy jechaliśmy kompletami w przedziałach, później
        już było dużo luźniej. Jeździ tam Wars, jest miło :) Jakość pociągu oczywiście
        nie odbiega od normy krajowej, bo i daczego by miała.
        • ksiestwokaliskie Re: Nowe pociagi 28.12.06, 18:30
          We wigilię miałem okazję skorzystac z tego pociągu - z Poznania i Ostrowa
          przyjechał prawie pusty. W Kaliszu wsiadło ok. 30 osób, co świadczy o
          zapotrzebowaniu na mądre połączenia PKP w naszym mieście. Jako że pociąg miał
          wyjątkowo duży skład (z okazji świąt), do Zduńskiej Woli jechałem sam w
          przedziale. W Zduńskiej dosiadła się 1 osoba, a w Częstochowie ta doszła jeszcze
          1. Od Dąbrowy Górniczej do Jaworzno - tory tragiczne. Od Jaworzna są już ok, ale
          tam wysiadłem:) Pociąg czysty, zadbany, czyli standardowy pośpiech.
    • ebusia_fam_fatal Re: Nowe pociagi 17.12.06, 15:05
      a ja się cieszę, że "włókniarz" wrócił na trasę przez Kalisz :))

pozdrawiam
      • ksiestwokaliskie Re: Nowe pociagi 17.12.06, 15:36
        O, Ebusia wróciła! :)
      • o00 Re: Nowe pociagi 17.12.06, 17:30
        "Włókniarz" wrócił, to i Ebusia wróciła. :)
        • naraziegosc Re: Nowe pociagi 17.12.06, 17:54
          Jednym slowem Ebusia wrocila Wlokniarzem. Podziekowac PKP za nowy rozklad
          wypada..))
          • ksiestwokaliskie Re: Nowe pociagi 17.12.06, 17:58
            Nic dodac, nic ując :D
            • ebusia_fam_fatal Re: Nowe pociagi 17.12.06, 18:24
              łojeju! :D
              hehehe

to było miłe :)
              ale nie jestem pewna, czy to zasługa pkp ;)
              • ok333 Re: Nowe pociagi 20.12.06, 17:13
                I pojawil nam sie nowy szynobus SA132 obslugujacy relacje Wolsztyn - Kalisz -
                Wolsztyn. We czwartek sprawdze jego obieg , bo byc moze jezdzi z samego
                Poznania .Tylko PKP lamie numeracje pociagow i nie mozna sie polapac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka