ok333 Re: Krypty podkoscielne ... wydobywam ten artykul 21.08.07, 12:15 To nie ja . To samo tak sie wklepalo ... Wydobywam na powierzchnie tan artykul p. Jolanty Delury pt. ,,Sladami krypt i nagrobkow w kaliskich kosciolach'' zam. w Kalisii Nowej nr 11/97 tak , bysmy mieli go pod reka. Mam nadzieje ,ze ten artykul nie byl pretekstem do ,,dzialanosci'' ks.proboszcza w Katedrze ? Mysle w tym momencie o zaginionych epitafiach . Odpowiedz Link Zgłoś
ok333 Re: Krypty podkoscielne ... wydobywam ten artykul 21.08.07, 12:45 www.info.kalisz.pl/historia/krypty.htm Odpowiedz Link Zgłoś
greffen Re: Krypty podkoscielne ... wydobywam ten artykul 21.08.07, 14:22 Tekst Pani Joli bardzo miłej osoby jest niestety bardzo słaby merytorycznie. Bardzo dobrze i ciekawie na temat krypt u św. Mikołaja pisze ks. Sobczyński w Kalendarzu na rok zwyczajny 1909, Kalisz, s. 51- 62. W przypadku opisywanych krypt istnieje również Inwentaryzacja trzech krypt grobowych w katedrze pw. św. Mikołaja pióra R. Zaremby. rkps w zbiorach parafii. J. Raciborski w swoich opracowaniach nic nie wnosi. Jeśli jesteście zainteresowani mogę podać pełną bibliografie w temacie krypty bo nie jest za obszerna. Odpowiedz Link Zgłoś
ok333 Re: Krypty podkoscielne ... wydobywam ten artykul 21.08.07, 16:27 Jestesmy zainteresowani , a i mlodzi nasi nastepcy beda mieli slad > Z gory dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
szycha-ns Re: Krypty podkoscielne ... wydobywam ten artykul 21.08.07, 17:00 Jak dobrze pójdzie jeszcze w tym miesiącu przedstawię na forum kryptę z Bazyliki św. Józefa, mam tam zrobić kilka zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
ok333 Re: Krypty podkoscielne ... zwiastun , 10.09.07, 17:30 Pierwsze fotki autorstwa ksiestwakaliskiego juz sa w Galerii Foto ! Dzieki . Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: Krypty 10.09.07, 20:58 greffen napisał: "Jeśli jesteście zainteresowani mogę podać pełną bibliografie w temacie krypty bo nie jest za obszerna". Jesteśmy! :) Odpowiedz Link Zgłoś
ok333 Re: Krypty 10.09.07, 21:54 wielkopolskawschodnia napisał: > greffen napisał: "Jeśli jesteście zainteresowani mogę podać pełną > bibliografie w temacie krypty bo nie jest za obszerna". > > Jesteśmy! :) J I ja dorzuce swoj akces . Poprosimy . Odpowiedz Link Zgłoś
ok333 Re: Krypty 28.05.08, 23:17 Choc grerffen sie jeszcze nie znalazl, to czas juz mial i napisl ,,zolta ksiazeczke'' a 30,- zetel do kupienia w CIT. O ile naklad sie juz nie wyczerpal :) ? Odpowiedz Link Zgłoś