kaliszanin2 08.07.08, 18:56 Co się dzieje w tym mieście?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaliszanin2 Re: Runotex się pali! 08.07.08, 18:57 Czy tu w ogóle jest jakaś kontrola i profilaktyka przeciwpożarowa? Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszman Re: Runotex się pali! 08.07.08, 19:20 Z Rypinka widać wielką czarną chmurę.Wygląda dość groźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
anqa_77 Re: Koło stacji paliw /nt 08.07.08, 19:40 Właśnie widziałam czarny dym, wychodząc z Parku Miejskiego....no i mam odpowiedź... Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszanin2 Re: Koło stacji paliw /nt 08.07.08, 19:43 Jest wiadomość i zdjęcie na RC: www.rc.fm/node/4224 Odpowiedz Link Zgłoś
ok333 Re: Runotex się pali!... 08.07.08, 21:24 Palil sie tylko jerden maly oddzial firmy. . A czy to jeszcze do Runotexu nalezy? Moze orzygotowuja teren pod nowa inwestycje? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Runotex się pali! 08.07.08, 22:51 O ile mi wiadomo, to te budynki to już nie jest Runotex tylko własność pana Tadeusza M. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Runotex się pali! 08.07.08, 22:59 ksiestwokaliskie napisał: > O ile mi wiadomo, to te budynki to już nie jest Runotex tylko własność pana > Tadeusza M. Ewentualnie może to być też własność pana K., właściciela Novum. Nie pamiętam dokładnie, ale na pewno kogoś z wymienionej dwójki. Odpowiedz Link Zgłoś
cytryna_zx Re: Runotex się pali! 08.07.08, 23:04 W tym mieście palą wszystko co jest niewygodne :( Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Runotex się pali! 08.07.08, 23:22 Jest już podejrzenie podpalenia dachu. Widocznie remont i adaptacja budynku były nieopłacalne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszanin2 Skądś to znamy 09.07.08, 08:11 cytryna_zx napisał: > W tym mieście palą wszystko co jest niewygodne :( Ziemia Obiecana? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cytryna_zx Re: Skądś to znamy 09.07.08, 09:10 Chyba tak :) Najlepiej to widać po koszarach Godebskiego ;( Odpowiedz Link Zgłoś
ok333 Re: Skądś to znamy 09.07.08, 09:46 Czyli nawrot(powrot) do najbardziej dzikiego i krwiozerczego kapitalizmy w stadiumn poczatkowym. Czy mysli juz ktos o odtworzeniu Organizacji Bojowej PPS :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszanin2 Ja się nie piszę 09.07.08, 12:19 ok333 napisał: > (...)Czy mysli juz ktos o odtworzeniu > Organizacji Bojowej PPS :) ? Jeden z członków mojej rodziny był też na początku XX w. członkiem Organizacji Bojowej PPS, którego uwolnienie z carskiego więzienia i wyprawienie do Berlina (za łapówkę) kosztowało rodzinę fortunę powodując jej znaczne zbiednienie (ściśle mówiąc ruinę). Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszanin2 Znowu pożar 10.07.08, 11:26 www.rc.fm/node/4275 Na RC ktoś pyta czy Pęcherz to Neron. Ale gdyby to on podpalał, to byłby z niego raczej Preusker niż cezar. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Znowu pożar 10.07.08, 11:30 To pewnie ta rozsypująca się ruderka - kolejna meta meneli zniknęła bezpowrotnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cytryna_zx Re: Znowu pożar 10.07.08, 14:13 Za dużo przypadków podpaleń w tak krótkim czasie. W mieście grasuje podpalacz! Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszanin2 Re: Znowu pożar 10.07.08, 14:18 cytryna_zx napisał: > (...) W mieście grasuje podpalacz! > I raczej nie jest to prezydent Pęcherz, nowy Neron, jak podejrzewają na forum RC. Odpowiedz Link Zgłoś
cytryna_zx Re: Runotex się pali! 10.07.08, 14:27 Ciekawe czy prokuratura połączy ze sobą ostatnie podpalenia, jeszcze do tego dołączyć pożar koszar Godebskiego i mamy ładną aferę. Ciekawe czy ta sama osoba jest sprawcą? Odpowiedz Link Zgłoś
ok333 Re: Runotex się pali! 18.07.08, 00:33 Na foitce w reportazu z akcji pt. Luna nad Runotexem zamieszczonym w ost.edycji Naszego Rynku zammieszczono chloptasia skutego kajdankami przez policje. , ale to narazie ,,podejrzany''. A jeszcze tak niedawno gmach ten, zajmowany pzrez MzDK ,,Runote''x , a potem Solidarnosc tetnil zyciem - za czasow kierownictwa p.Kazimierza Zegarka z Piwonic. Odpowiedz Link Zgłoś
gladki0 Re: Runotex się p a l i l ! 19.07.08, 15:02 kaliszanin2 napisał: > Co się dzieje w tym mieście?! W@ypalaja co sie da ... to chyba sciezka rozwojowa kaliskiego developerstwa ... youtube.com/watch?v=d9pLRMPnToM&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś