wasas 18.01.06, 23:19 Tak mi smutno.Właśnie usłyszałam, że zmarł ks. Jan od biedronki. Oto jeden z jego wielu aforyzmów:"W życiu najlepiej, kiedy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest nam tylko dobrze- to niedobrze". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
podlaski_tatar Re: ks. Twardowski 19.01.06, 09:16 Dla Pidlaszuka jak widac wazniejsze jest podibjanie tematu z zyczeniami. A co tam kozaka bedzie obchodzil jakis ksiezulo. Wjebal sie na forum Siemiatycz, Białegostoku i spamuje, w dodatku w innym alfabecie. Nie wiem czy smiac sie czy plakac. chlop chce uszczesliwiac wszystkich na sile - wmowic kazdemu ze jest Ukraincem. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: ks. Twardowski 19.01.06, 19:23 Pytania Gdzie się prawda zaczyna a gdzie rozum kończy gdzie miłość między nami a gdzie już cierpienie czy łza czy na nosie ciepło zimnej wody dokąd razem idziemy by umrzeć osobno czy słowo jeszcze słowem czy nagle milczeniem czy ciało wciąż oddala czy tylko zasłania w którym miejscu odchodzi Pan Bóg oficjalny i nie patrzy w przepisy bo już jest prawdziwy O święty krzyżu pytań jak niewiele ważysz gdy małe głupie szczęśćie liże nas po twarzy Ks. Jan Twardowski Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Nie zdążyli... 29.01.06, 18:52 Żeby nagle zobaczyć... Więc tak długo trzeba było rozsądku się uczyć Na pytania logicznie odpowiadać nie mówić bez sensu i od rzeczy żeby nagle zobaczyć że nadzieja może być obok rozpaczy niewiara obok wiary skakanka dziecięca na podłodze obok trumny prawda z palcem na ustach podopieczny pod kołami karetki pogotowia modlitwa obok smutnego kotleta na talerzu i ten krzyk nie umieraj nie odchodź jeszcze okażę ci serce z którym uciekałem ...obok ciszy. Jan Twardowski Odpowiedz Link Zgłoś
arizona13 Re: Nie zdążyli... 30.01.06, 17:58 "Spieszmy się kochać ludzi,tak szybko odchodzą" Ks.Jan Twardowski ... Aktualne,jak nigdy! Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Nie zdążyli... 30.01.06, 18:32 Poeta umie ubrać myśli w słowa, powiedzieć pięknie to, o czym wszyscy wiedzą...To wspaniałe... Odpowiedz Link Zgłoś
arizona13 Re: Nie zdążyli... 30.01.06, 18:57 W takich chwilach mam wrażenie,że najlepsi już odeszli ... Odpowiedz Link Zgłoś