Dodaj do ulubionych

Przepraszam Romuś

12.02.07, 10:18
ale nie słuchałem w subotu Radia Białystok, wybaczysz....
Obserwuj wątek
    • romanpidlaszuk Twoja strata... :) 12.02.07, 13:50
      ale nie słuchałem w subotu Radia Białystok, wybaczysz....

-------------------------

...treba bulo sluchaty o 23:00 radia WPNA z Chicago. :)
      • tiger999 Re: Twoja strata... :) 12.02.07, 14:24
        ja wiem czy strata...? Jakoś nigdy nie słuchałęm i żyję, w sobotę o 23 jest
        wiele lepszych żeczy do słuchania i oglądania (czasami nawet do robienia).
        I chyba wolę białoruskie klimaty, bo ten język ukraiński to jakiś
        taki "kanciasty"
        • kanalia.siemiatycka Każdy dureń wie... 12.02.07, 14:51
          Że Siemiatycze to zachodnia Białoruś,nie Ukraina.
          • tiger999 Re: Każdy dureń wie... 12.02.07, 15:11
            to że tutejsza ludność ma więcej wspólnego z białoruską niż ukraińską to wiem
            ja, ty i pewnie jeszcze sporo osób... ale nie romek. Z jego aktywności wynika
            że Ukraina jak nic.
            A może romek ma jakieś udziały w Radio Białystak, prowizja za każdego
            słuchacza, albo jest biznesmenem i reklamuje swoją firmę w soboty po 23?
            • high_level Oj, durny ty, durny ;) 12.02.07, 15:25
              Przecież nie chodzi o słuchanie Radia Białystok, tylko jakiejś ukraińskiej
              audycji w Radio Chicago. Której nie chcą słuchać nawet podlascy Ukraińcy :)
              Pomimo tak natarczywej kampanii propagandowej Romana na wszystkich forach
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=42961723&a=56691007
              • tiger999 Re: Oj, durny ty, durny ;) 12.02.07, 15:43
                Moja wina, myślałem, że to audycja Radia Białystok a tu proszę. Pewnie w
                Chicago na temat Ukrainy, a zwłaszcza mniejszości ukraińskiej na podlasiu,
                znają się najlepiej.
                Pozdrówmy rodziny i znajomych za wielką wodą. A może romek z Chicago do nas
                nadaje i chce sobie słuchalność podnieść (na telefony od radiosłuchaczy z
                Siemiatycz raczej bym nie liczył)
                • hansgrubber Re: Oj, durny ty, durny ;) 13.02.07, 01:34
                  Romek wie swoje. Amen. :)
                  • romanpidlaszuk Re: Oj, durny ty, durny ;) 14.02.07, 06:00
                    Romek wie swoje. Amen. :)

---------------------

A twoim zdaniem jakiej narodowosci jest ukrainskojezyczna ludnosc Podlasia:
                    www.harazd.net/~nadbuhom/holosy-pidliaszszia/mapa_holosy_mp3.htm
                    Czy mozesz wymienic w punktach argumenty na poparcie swojej tezy?
            • romanpidlaszuk Prosimy o KONKRETY! 14.02.07, 05:58
              to że tutejsza ludność ma więcej wspólnego z białoruską niż ukraińską to wiem
              ja, ty i pewnie jeszcze sporo osób... ale nie romek. Z jego aktywności wynika
              że Ukraina jak nic.

------------------------

Czy mozesz wymienic punktach co tutejsza ludnosc ma wspolnego z bialoruskoscia?
          • romanpidlaszuk Duch stalina czuwa nad nami...? 14.02.07, 05:56

Każdy dureń wie...

---------------------

W 1941 stalin zdecydowal, ze Siemiatycze to zachodnia Bialorus a okoliczna
            ludnosc ukrainskojezyczna to beda rosyjskojezyczni Bialorusini, ale
            w 1945 zmienil zdanie i zdecydowal ze Siemiatycze to PRL, a okoliczna ludnosc
            ukrainskojezyczna to beda prawoslawni "Polacy", a w perspektywie
            katoliccy "Polacy".

Ze wczesniejszych wpisow na siemiatyczkim forum wynika, ze niektorzy
            forumowicze wypowiadajacy sie w tym watku wzorowo wykonali to zadanie...

• romanpidlaszuk Duch stalina czuwa nad nami...? 14.02.07, 06:39
              Każdy dureń wie...

---------------------

W 1939 stalin zdecydowal, ze Siemiatycze to zachodnia Bialorus a okoliczna
              ludnosc ukrainskojezyczna
              ...to beda rosyjskojezyczni Bialorusini (tak jak np. w niedalekim Brzesciu), a
              ukrainskojezyczna to beda prawoslawni "Polacy", a w perspektywie
              katoliccy "Polacy".
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=21261179&a=50193816

Ze wczesniejszych wpisow na siemiatyczkim forum wynika, ze niektorzy
              forumowicze wypowiadajacy sie w tym watku wzorowo wykonali to zadanie...

• romanpidlaszuk Trzymajmy sie FAKTOW. 14.02.07, 05:48
          ja wiem czy strata...? Jakoś nigdy nie słuchałęm i żyję, w sobotę o 23 jest
          wiele lepszych żeczy do słuchania i oglądania (czasami nawet do robienia).
          I chyba wolę białoruskie klimaty, bo ten język ukraiński to jakiś
          taki "kanciasty"

---------------------

1.To jest tylko propozycja z ktorej mozesz skorzystac lub nie.

2.Przyznasz jedno, ze jezeli pochodzisz spod Siemiatycz to twoi dziadkowie
          nigdy nie rozmawiali gwara bialoruska lecz ukrainska:
          • kanalia.siemiatycka zawsze jakaś rozrywka z maniaka 14.02.07, 09:07
            romanpidlaszuk napisał:

W 1939 stalin zdecydowal, ze Siemiatycze to zachodnia Bialorus
            > ukrainskojezyczna to beda prawoslawni "Polacy", a w perspektywie
            > katoliccy "Polacy".

Przejąłęś rolę Stalina i chcesz decydować kto kim ma być,nawet jeśli będzie to
            kosmiczna bzdura.Brakuje Ci jednak jego siły wykonawczej.Nikt przed Tobą nie
            umiera ze strachu.Jesteś raczej śmieszny i żałosny.Ale nie przerywaj swojej
            poronionej krucjaty.Siemiatyckie forum jest tak puste jak ukraińskie rejony
            Czarnobyla.To jest pewnego rodzaju satysfakcja spoglądać na to jak orzesz i
            zasiewasz,a praca Twoja w step się obraca.Tylko postów przybywa.
            • kanalia.siemiatycka prywatnie do romana3,14dlaszuka 14.02.07, 09:26
              Mam takie wrażenie,że jesteś jakąś agendą wieloosobową posługującą się tym samym
              nickiem.Zwyczajnie pierdzicie w ten sam stołek klepiąc w tą samą klawiaturę
              bliżniaczo podobne teksty.Jeśli coś z tego macie to rozumiem.Ale jeśli jesteś
              jedną osobą to się dziwię.Lepiej głową w mur Romuś.Może wreszcie Ci się tam
              poukłada.
              • romanpidlaszuk Re: prywatnie do romana3,14dlaszuka 14.02.07, 21:49
                Mam takie wrażenie,że jesteś jakąś agendą wieloosobową posługującą się tym samym
                nickiem.Zwyczajnie pierdzicie w ten sam stołek klepiąc w tą samą klawiaturę
                bliżniaczo podobne teksty.Jeśli coś z tego macie to rozumiem.Ale jeśli jesteś
                jedną osobą to się dziwię.Lepiej głową w mur Romuś.Może wreszcie Ci się tam
                poukłada.

------------------------------

Mozesz sobie miec wrazenie jakie chcesz.
                Ja mam wrazenie, ze ktos kto sam siebie nazywa kanalia, wypisuje na forum
                komunaly starej daty, jest gluchy na argumenty krytyki, nie ma w glowie
                najlepiej poukladane.

• romanpidlaszuk Re: zawsze jakaś rozrywka z maniaka 14.02.07, 21:45

----------------------
              W 1939 stalin zdecydowal, ze Siemiatycze to zachodnia Bialorus
              > ukrainskojezyczna to beda prawoslawni "Polacy", a w perspektywie
              > katoliccy "Polacy".

---------------------

Przejąłęś rolę Stalina i chcesz decydować kto kim ma być,nawet jeśli będzie to
              kosmiczna bzdura.Brakuje Ci jednak jego siły wykonawczej.Nikt przed Tobą nie
              umiera ze strachu.Jesteś raczej śmieszny i żałosny.Ale nie przerywaj swojej
              poronionej krucjaty.Siemiatyckie forum jest tak puste jak ukraińskie rejony
              Czarnobyla.To jest pewnego rodzaju satysfakcja spoglądać na to jak orzesz i
              zasiewasz,a praca Twoja w step się obraca.Tylko postów przybywa.

---------------------

Ty rzuciles propaganda, ktora w minionych latach miala monopol na prawde, ja
              powiedzialem pare slow prawdy, a ty biedaku nie masz zadnych argumentow aby ja
              podwazyc, wiec probujesz zdyskredytowac tego co powiedzial prawde.
              Zalosne.

Nie wiemy ile osob zaglada na siemiatyckie forum, ale ci co zagladaja napewno
              maja okazje po lekturze niektorych watkow zastanowic sie na swoim pochodzeniem,
              spojrzec z perspektywy na propagande o prawoslawnych "Polakach", jaka im
              wciskaja, znalesc ciekawe linki dotyczace oswiaty, literatury, kultury
              ukrainskiej, wiec mysle ze warto jest tu co nieco napisac.
    • tiger999 Re: Przepraszam Romuś 14.02.07, 10:54
      Ale nam się romek rozkręcił, post za postem, ale po kolei (i w podpunktach
      zgodnie z ulubioną formą romka)
      1. ty nie proponujesz słuchania tej audycji (lub nie), ty romek agitujesz za tą
      audycją, namawiasz, propozycja powinna wyglądać trochę inaczej. SŁUCHAJTE RADIA
      W SUBOTU jest trybem rozkazującym!

2. „Ze wczesniejszych wpisow na siemiatyczkim forum wynika, ze niektorzy
      forumowicze wypowiadajacy sie w tym watku wzorowo wykonali to zadanie...”

Ta wypowiedź jednoznacznie wyjaśnia nam zapędy romka. Każdy może mieć swoje
      zdanie, ale pod warunkiem że jest to danie podzielane przez romka. Już taki
      jeden jest co meldował wykonanie zadania, i co mamy...? Coś mi się wydaje, że
      romek chętnie by ustawow nadał wszystkim tytuł mniejszości ukraińskiej i
      zarządził zmianę języka na ukraiński.

3. Pochodzę z okolic Siemiatycz, mój dziadek mówił polszczyzną, pomimo tego że
      był prawosławny. Z Białorusią mam wiele wspólnego, bo mam tam rodzinę i
      znajomych. I znam parę osób które również mają rodzinę na Białorusi. Ale nikogo
      kto by jakieś związki Ukrainą miał. Ale nie wciskam na siłę innym problematyki
      białoruskiej na podlasiu.

4. Jestem osobą tolerancyjną, nie interesuje mnie religia i mało mnie obchodzi
      w co kto wierzy dopóki nie próbuje mi narzucić swoich zainteresowań, co ty
      romek czynisz nachalnie odwiedzającym to forum.

5. z ciekawości zajrzałem na jakieś forum Ukraińców Podlasia... i col, romek
      niczym Ojciec Redaktor króluje tam niepodzielnie ze swoimi wypowiedziami.
      Jeżeli chcesz się przekonać jakie jest zainteresowanie twoją indoktrynacją
      proponuję Ci założyć własne forum np :Siemiatyccy Ukraińcy.. lub Mniejszości
      Ukraińskie okolic siemiatyckich łączcie się.
      Wtedy naprawdę się przekonasz jakie jest zainteresowanie twoimi poglądami,
      chyba że nie masz odwagi spojrzeć prawdzie w oczy.

6. jeżeli szukasz sprzymierzeńców w poszukiwaniu ukraińskości, to bardziej
      polecam Bieszczady.
      • romanpidlaszuk Re: Przepraszam Romuś 14.02.07, 21:53
        Ale nam się romek rozkręcił, post za postem, ale po kolei (i w podpunktach
        zgodnie z ulubioną formą romka)
        1. ty nie proponujesz słuchania tej audycji (lub nie), ty romek agitujesz za tą
        audycją, namawiasz, propozycja powinna wyglądać trochę inaczej. SŁUCHAJTE RADIA
        W SUBOTU jest trybem rozkazującym!

To jest oferta z ktorej mozesz skorzystac lub nie, a ty po prostu czepiasz sie
        gosciu.
        Czy jezeli ktos na rynku w Siemiatyczach krzyczy- kupujcie pestki ze
        slonecznika, to jestes zobligowany do kupienia ich?
      • romanpidlaszuk Re: Przepraszam Romuś 14.02.07, 21:56
        2. „Ze wczesniejszych wpisow na siemiatyczkim forum wynika, ze niektorzy
        forumowicze wypowiadajacy sie w tym watku wzorowo wykonali to zadanie...”

Ta wypowiedź jednoznacznie wyjaśnia nam zapędy romka. Każdy może mieć swoje
        zdanie, ale pod warunkiem że jest to danie podzielane przez romka. Już taki
        jeden jest co meldował wykonanie zadania, i co mamy...? Coś mi się wydaje, że
        romek chętnie by ustawow nadał wszystkim tytuł mniejszości ukraińskiej i
        zarządził zmianę języka na ukraiński.

-----------------------

Wybitnie dowolna interpretacja faktow, do ktorej oczywiscie masz prawo.

Jak narazie to ludnosc ukrainskojezyczna z Siemiatycz i okolic ma do wyboryu w
        szkole jedynie nauke jezyka polskiego, a ja zachecam aby zechciala wprowadzic
        tam takze nasz ojczysty jezyk ukrainski
      • romanpidlaszuk Re: Przepraszam Romuś 14.02.07, 21:57
        3. Pochodzę z okolic Siemiatycz, mój dziadek mówił polszczyzną, pomimo tego że
        był prawosławny.

A jak mowil jego dziadek?

Z Białorusią mam wiele wspólnego, bo mam tam rodzinę i
        znajomych. I znam parę osób które również mają rodzinę na Białorusi. Ale nikogo
        kto by jakieś związki Ukrainą miał. Ale nie wciskam na siłę innym problematyki
        białoruskiej na podlasiu.

-----------------------

A w jakich stronach Bialorusi masz rodzine?
      • romanpidlaszuk Re: Przepraszam Romuś 14.02.07, 22:00
        4. Jestem osobą tolerancyjną, nie interesuje mnie religia i mało mnie obchodzi
        w co kto wierzy dopóki nie próbuje mi narzucić swoich zainteresowań, co ty
        romek czynisz nachalnie odwiedzającym to forum.

------------------------

Powtarzam, czytanie tego co tu pisze nie jest obowiazkowe.
        Podzielanie moich pogladow tez nie jest obowiazkowe, a ewentualna rzeczowa
        polemika jest mile widziana.
      • romanpidlaszuk Re: Przepraszam Romuś 14.02.07, 22:04
        5. z ciekawości zajrzałem na jakieś forum Ukraińców Podlasia... i col, romek
        niczym Ojciec Redaktor króluje tam niepodzielnie ze swoimi wypowiedziami.
        Jeżeli chcesz się przekonać jakie jest zainteresowanie twoją indoktrynacją
        proponuję Ci założyć własne forum np :Siemiatyccy Ukraińcy.. lub Mniejszości
        Ukraińskie okolic siemiatyckich łączcie się.
        Wtedy naprawdę się przekonasz jakie jest zainteresowanie twoimi poglądami,
        chyba że nie masz odwagi spojrzeć prawdzie w oczy.

Kazdy ma prawo pisac na forum co chce.

Po 60+ letniej antyukrainskiej indoktrynacji w Polsce nie dziewie sie, ze
        ludnosc pochodzenia ukrainskiego z Podlasia niechetnie wypowiada sie na w/wym
        tematy.
        Mam jednak nadzieje, ze wiekcej ludzi czyta wypowiadzie o tematycze ukrainskiej
        na forum niz na ten temat pisze.

P.S.
        Nawiazujac do twojej poprzedniej wypowiedzi zapytaj swego prawoslawnego dziadka
        dlaczego rozmawial na codzien po polsku, kedy jego dziadek rozmawial dialektem
        ukrainskim?
      • romanpidlaszuk Re: Przepraszam Romuś 14.02.07, 22:06
        6. jeżeli szukasz sprzymierzeńców w poszukiwaniu ukraińskości, to bardziej
        polecam Bieszczady.

----------------------------

...i na Podlasiu mieszka ludnosc poslugujaca sie dialektem ukrainskim:
        Ja wlasnie jestem tego przykladem.
        • kanalia.siemiatycka Re: Przepraszam Romuś 14.02.07, 23:39
          romanpidlaszuk 14.02.07, 21:57

<3. Pochodzę z okolic Siemiatycz, mój dziadek mówił polszczyzną, pomimo tego że
          <był prawosławny.

<A jak mowil jego dziadek?

Nie wiem jak mówił dziadek dziadka kolegi.Ale za to wiem jak mówił dziadek
          dziadka,który był dziadkiem dziadka tego dziadka o którego pytasz.
          Oto on:

www.malpa.kgb.pl/
          • tiger999 Re: Przepraszam Romuś 15.02.07, 09:32
            dziadek dziadka pewnie też mówił po polsku i nie pochodził z siemiatycz ani
            okolic Ukrainy. Ale dziadek dziadka dziadka to już na bank musiał po ukrainsku
            świergolić.
            Jak by dla Romka odpowiedzieć, że się ma przodków w Mozambiku, to on zapytałby
            a z której części Mozambiku? I okazałoby się że tam również jest mniejszość
            ukraińska, która nie może sie doczekać powrotu mowy ukraińskiej
            • romanpidlaszuk A jednak po ukrainsku... 15.02.07, 13:38
              dziadek dziadka pewnie też mówił po polsku i nie pochodził z siemiatycz ani
              okolic Ukrainy. Ale dziadek dziadka dziadka to już na bank musiał po ukrainsku
              świergolić.

----------------------

Mowie oczywiscie o tym dziadku, ktory z dziada pradziada mieszkal w okolicach
              Siemiatycz i byl prawoslawny.

P.S.
              Czy zastanawiales sie jaka to patologiczna sytuacja sprawila, ze jak
              stwierdziles twoj dziadek mowil juz po polsku ,a nie jak dziesiatki czy setki
              poprzednich pokolen po ukrainsku?

• high_level Ty też jesteś Ukraińcem... 15.02.07, 19:04
              tylko jeszcze o tym nie wiesz... Pisałem już o tym na forum
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11009&w=47865114&a=48512195
              Dyskusja z Romanem jest zupełnie bezcelowa, szkoda na to czasu.
              Równie dobrze można mówić do ściany.

---
              Nie dzielę Polaków na "rodowitych" i "nierodowitych", pozostawiając to rodowitym
              i nierodowitym rasistom, rodzimym i nierodzimym hitlerowcom.
              (Julian Tuwim)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka