czesiula 31.05.09, 08:52 Jak nie ma o czym, to może o pogodzie? Bezpieczny temat... U mnie świeci słońce i wieje wiatr...Drżą listki na drzewach i szumi las na wietrze...Dobry początek bajki? :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siemiatycze Re: Pogoda:-))) 31.05.09, 13:38 Nawet w dobrej bajce musi być coś gorszego - oto zza szumiącego lasu wyszły czarne chmury i świat został zmoczony strugami zlewnego deszczu,a szalony wiatr mocował się z koronami świeżo zazielenionych drzew... Też dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Pogoda:-))) 31.05.09, 14:33 Ale przestało wiać, przestało padać, zza chmur wyszło słońce i znów śpiewają ptaki...Tylko psy jeszcze nie opuściły swojej budy...Boją się, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Pogoda:-))) 06.06.09, 08:42 Dziś, mimo zapowiedzianych przymrozków nad ranem, nie spały w budzie...Ciepło zatem będzie, tylko poranek rześki... Odpowiedz Link Zgłoś
fakir530 Re: Pogoda:-))) 06.06.09, 09:19 Zima sie zaczela, ale jest ladna pogoda.Dzisaj rano temp. 10 na plusie.Slonce w pelni i bezchmurne niego...czego i WAM zycze i troche tylko wiecej ciepelka:-) Odpowiedz Link Zgłoś
akkaja Re: Pogoda:-))) 06.06.09, 10:13 Zimno ... zimno ... i zimno :( O Matko Polko !!! Jak zimno w tym tegorocznym czerwcu jest !!! Odpowiedz Link Zgłoś
fakir530 Re: Pogoda:-))) 06.06.09, 10:35 Juz cieplo, cieplo 19 st.C... trzeba bylo sie wybrac na mecz tez tak bys miala Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Pogoda:-))) 06.06.09, 11:18 A mnie jest ciepło.Kopię ziemię pod krzewy...Pogoda w sam raz do takiej pracy:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Pogoda:-))) 06.06.09, 19:33 Dziś było pięknie, ale na jutro zapowiadają burze i jakieś koszmarne wichury...Może nas ominą:-) Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Pogoda:-))) 06.06.09, 19:55 Pociemniało i już pada, ale nie wygląda to groźnie. Niech popada na moje roślinki:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
akkaja Re: Pogoda:-))) 06.06.09, 20:09 U mnie z nieba nic nie pada, póki co... Experymentalnie popikowałam w parapetową szklarenkę kwiaty świecące nocą ... Mam nadzieję, że się przyjmą, zamierzam zaoszczędzić na energii elektrycznej ;). Noo i pięknie pachną dodatkowo... Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Pogoda:-))) 07.06.09, 07:41 Czy ten czarodziejski kwiatek, to może dziwaczek...? Jeśli tak, to rzeczywiście jest cudowny:-) Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Pogoda:-))) 07.06.09, 07:43 Ale dziś od rana jest ponuro, buro i wieje.Słońca nie ma i nic mi się nie chce...Nawet psy w budach siedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
ulgosia Re: Pogoda:-))) 07.06.09, 08:14 U mnie też jest ponuro....nie pada jeszcze ale pewnie będzie :( Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Pogoda:-))) 07.06.09, 09:18 Ostrożnie na drogach - połamane gałęzie... Odpowiedz Link Zgłoś
akkaja Re: Pogoda:-))) 07.06.09, 09:31 czesiula napisała: >Czy ten czarodziejski kwiatek, to może dziwaczek...? >Jeśli tak, to rzeczywiście jest cudowny Owszem, owszem o mirabilis jalapa chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Pogoda:-))) 07.06.09, 18:01 Dziwaczek rośnie u mnie już drugi rok. Nasiona wysiałam wprost do gruntu...Mam też jedną piękną, gotową sadzonkę..Kupiłam na targu, bo trafiłam na niespotykany kolor tego Cudaczka:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Pogoda:-))) 07.06.09, 18:05 Chyba pod wpływem cudownej mocy tego kwiatka:-))), zrobiło się cieplutko i słonecznie...Jak na zamówienie, bo przyjechały moje wnuki i mogły bawić się do woli na powietrzu... Odpowiedz Link Zgłoś