kendo 01.03.12, 09:26 poranki coraz szybciej widniejsze, dni coraz dluzsze slonce dluzej probuje nas ogrzewac..... witam bardzo serdecznie w miesiacu zwiastujacym radosc wiosenna. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 01.03.12, 09:27 na razie +7stopni, moze slonce namysli sie lapki z za chmur wystawic... milego dnia w promieniach marcowego slonca. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 01.03.12, 09:55 Dziś niestety nie mam słonka,ale nawet w nocy było +5st. Sekretarka wchodzi do gabinetu: - Panie dyrektorze, wiosna przyszła! - Niech wejdzie! Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 01.03.12, 10:44 *Jagus, no swietne powitanie dnia i wiosny miej sobie udany dzien. jak rowniez dla reszty Zalogi zycze milego dnia. Odpowiedz Link
greis52 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 01.03.12, 20:11 pozdrowienia wieczorne śle, niechybnie oznaki wiosny juz widac i jest się z czego cieszyć... Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 02.03.12, 08:45 jak milo sie czyta optymistyczne raporty wiosenne, tu tez dzis slonce po oczach swieci/ +5 stopni na razie, bedzie cudny spacer na rowerze....bo na razie bez wiatru. milego dnia. PS;.. a Irene wcziraj miala nas odwiedzic i co?????????? zaplatala sie pewno w niteczki Odpowiedz Link
greis52 witam bardzo wiosennie i piątkowo 02.03.12, 10:09 ciepło jest, tylko do szczęscia slonca brakuje ale wszystko moze sie jeszcze dzis zdarzyc udanego piatku! Odpowiedz Link
kendo Re: witam bardzo wiosennie i piątkowo 02.03.12, 10:37 *Greisj dmucham z calej slily w Twoja strone by promyczki slonca dotarly jak najszybciej, zaraz do ogrodu pojde sobie a pozniej rower,jak pancio ze sklepu wroci,coby psiun sam w domu nie siedzial milego dnia Greis i resztci Zalogi tez tego samego zycze. Odpowiedz Link
greis52 Re: witam bardzo wiosennie i piątkowo 02.03.12, 10:43 dzieki, mnie tez do kwiatków goni, dzis zatankowałam pelen bak jutro jade na wies zobaczyc czy mam juz wiosne na swoim poletku przyjemności zyczę! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam bardzo wiosennie i piątkowo 02.03.12, 10:46 Już nie pada,ale pochmurno i +7st. Udanego piątku życzę, Kenduś,nie szalej na pierwszy raz. Odpowiedz Link
kendo Re: witam bardzo wiosennie i piątkowo 02.03.12, 10:58 *Greis na pewno milo bedziesz powitana przez wiosne na swym poletku dzialkowym *Jagus, no,nie,bede z rozsadkiem pedlalowac i tylko polowe trasy zrobie, musze zaczac stopniowo by dojsc do dobrej kondycji a pozniej do miasta popedalowac az 10 km... niewiem czy to bedzie duzo,przekonam sie jak wroce rowniez rowerem do domu milego dnia Wam zycze.....macham lapkami by promyczki slonca do Was Wszystkich dotarly na razie do ogrodka poodkrywac tulipanki ide Odpowiedz Link
dorka556 Re: witam bardzo wiosennie i piątkowo 02.03.12, 11:13 Zadzwoniłam do sąsiadki. U mnie jeszcze leży śnieg w ogrodzie. Mogę spokojnie poczekać z wyjazdem. Teraz planuję co i gdzie posieję i posadzę, już się cieszę. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam bardzo wiosennie i piątkowo 02.03.12, 11:41 Ja też!,ale Wam zazdroszczę ogródków. Odpowiedz Link
kendo Re: witam bardzo wiosennie i piątkowo 02.03.12, 14:58 *Jagus, a przeciez masz az dwa balkony, wiec na jednym w donicach/korytkach mozesz na szeroka skale cos wypielegnowac.... *Dorka, rozumie niecierpliwosc z Twoje strony, ale wytrzymaj jeszcze ociupinke, nakup sobie nasionek i jak zajedziesz to dopiero bedziesz miec zajecie.... ale pamietaj, dozuj sobie wysilek fizyczny dbaj o nozke naprawiona. nareszcie sie obrobilam i na rower ide miecie sobie udane popoludnie, tu slonce cudnie dalej swieci. Odpowiedz Link
kendo Re: witam bardzo wiosennie i piątkowo 03.03.12, 09:32 wiesci tygodniowe.... * w tutejszym wiezieniu ,wiezniowie strajk glodowy przeprowadzili, domagajac sie o gotowane posilki w weekendy/lepszy asortyment w kiosku / cieple kolacje /mniej stresu przy sniadaniach chcieli * Globen -arena sportowa w Stockholmie, podczas koncertu,gdzie wiek mlodziezy od 13 lat, runela platforma wczoraj 30 szt.mlodziezy rannych w tym 4 bardzo ciezko, ech....relatywnie nowoczesny punkt sportowo kulturalny-koncertowy, *tornado w ameryce tez zniszczenie pozostawilo,... miejmy nadzieje,ze nastepny tydzien bedzie lepszy w wiadomosci. milego dnia Zalodze. Odpowiedz Link
dorka556 Re: witam bardzo wiosennie i piątkowo 03.03.12, 10:07 Kendo, sprzeciw. Najpierw serwujesz nam same złe wieści a potem życzysz miłego dnia. Nic dobrego nie zdarzyło się ostatnio? Plisss... Odpowiedz Link
kendo Re: witam bardzo wiosennie i piątkowo 03.03.12, 10:15 *Dorcia, no musze jakos "przebic" te smutne wiesci.... sorry,nastepnym razem wesolosci zamieszccze,choc moze to dluzej potrwa w wyszukiwaniu ich a tak pozatem, to czytam,ze na drugim brzegu morza ciagle Ci wieje?.... dzis mamy spokojnie od wiatru, zacznie sie w kwietniu,to miesiac typowo "wietrzny tutaj" Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam bardzo wiosennie i piątkowo 03.03.12, 14:15 Witam,piękna,bo słoneczna sobota, a jeszcze syn mnie odwiedził,to super. Odpowiedz Link
tetika Re: witam bardzo wiosennie i piątkowo 03.03.12, 15:15 okazalo sie ze pogoda za oknem u mnie zwodnicza jest , jednak wieje Odpowiedz Link
irene.jg Re: witam bardzo wiosennie i piątkowo 03.03.12, 15:19 Witajcie U mnie pięknie i słonecznie, tylko duży wiatr. Odpowiedz Link
irene.jg Re: witam bardzo wiosennie i piątkowo 03.03.12, 15:20 Zapomniałam kwiatków wkleić. Oczy spragnione barw, kwiatów... Odpowiedz Link
greis52 witam bardzo niedzielnie:) 04.03.12, 09:45 wyspana wypoczeta zycze milej niedzieli! Odpowiedz Link
irene.jg Re: witam bardzo niedzielnie:) 04.03.12, 10:25 Słonecznie i niedzielnie witam Odpowiedz Link
kendo Re: witam bardzo niedzielnie:) 04.03.12, 11:00 Dziewczyny, pieknie witacie niedziele, wiec , na slubnego dloni sikoreczka modra,kiedys nam wpadla na altane i doznala chyba wstrzazu mozgu,,lekko bylo ja zlapac,odfrunela na drzewa... milego odpoczynku. Odpowiedz Link
kendo Re: witam bardzo niedzielnie:) 05.03.12, 09:21 *Jagus-dziekuje i co z tego ze za oknem swieci +2 stopnie,jak oszalale slonce, kiedy wieje lodowatym wiatrem, wczoraj musialm kaptur naciagnac na glowe podczas rowerowania... dzis to samo.... niemniej samopoczucie jest na topie i takiego Wam Kochane zycze. Odpowiedz Link
dorka556 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 05.03.12, 09:55 Słońce świeci, kaptur na głowę i idę na spacer. Miłego tygodnia (i ciepłego, bez wiatru). Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 05.03.12, 10:02 *Dorka, nad morzem wieje zawsze mocniej, podobnie jak tu.... zycze milych wrazen spacerowych Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 05.03.12, 10:15 U mnie też słonecznie,ale tylko 1 plusik,poczekam na cieplejsze dni. Szczęśliwego poniedziałku. Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 05.03.12, 10:44 *Jagus, ze slonkiem bedzie udany dzien czego Tobie i reszcie Zalogi zycze Odpowiedz Link
irene.jg Re: marzec-witam bardzo wiosennie 05.03.12, 16:40 Kendo, ale świetna fotka sikorki na dłoni Twego małża Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 05.03.12, 21:41 *Irene, slicznie aronie uchwycilas, milego wieczoru dla Zalogi.... Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 06.03.12, 08:30 po nocnym przymrosku zaczyna byc slonecznie, ale nie obiecuja wiecej,jak tylko +2 stopnie... ciepelka i zdrowia zycze. Odpowiedz Link
irene.jg Re: marzec-witam bardzo wiosennie 06.03.12, 10:02 Witajcie forumowie. Jest słonecznie, ale jak na razie chłodno. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 06.03.12, 11:05 Witam,niestety dziś kawusi nie wypiję. Słonko coraz częściej chowa się za chmurki. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: marzec-witam bardzo wiosennie 06.03.12, 11:48 Dziendobry - jestem poczatkujaca na forum. Witam Was serdecznie chociaz mnie nie znacie ,ale ja Was troszke poznalam czytajac Wasze wpisy, no i oczwiscie zdobylam sie na odwage aby tez sprobowac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 06.03.12, 11:50 o jejaaaaaaaaaaaaaa znowu Nowa duszyczka do nas zawitala bardzo jestesmy rade z odwiedzin i mamy nadzieje,ze zostaniesz z nami bysmy Cie poznaly. milego klikania zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: marzec-witam bardzo wiosennie 06.03.12, 11:55 Dziekuje za przywitanie. Odpowiedz Link
irene.jg Re: marzec-witam bardzo wiosennie 06.03.12, 12:00 Witaj To miłe, że po lekturce postów zdecydowałaś się zapukać do naszych drzwi. Z jakiej części Polski jesteś? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: marzec-witam bardzo wiosennie 06.03.12, 12:22 Dziekuje za przwitanie jago i irene mam nadzieje ze sie jakos wgryze w tematy a narazie pozostane ze nadaje z domku. Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 06.03.12, 13:18 *Lusia, no dobra,niech bedzie ze z domku, my tez klikamy ze swoch domkow milo bedzie Cie czytac. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: marzec-witam bardzo wiosennie 06.03.12, 13:37 kendo Dziekuje za mile przyjecie. Poki co, pogoda sloneczna sprzyjajaca spacerom, ale tylko przez okno. Bylam teraz z pieskiem na spacerze i wiatr b.zimny, nawet piesek sie spieszyl do domu. Odpowiedz Link
greis52 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 06.03.12, 14:04 pozdrawiam i spokojnego popoludnia zyczę! Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 06.03.12, 14:23 *Lusia a i pieska juz tez odcedzilas?, ja czape na czolo nacigam (u mnie tez wieje)i na spacer ide z kijami, miasto na jutro zostawiam po spacerze "cisniecie sokow i degustacje" *Greis wzajemnie ,milego popoludnia.... jak I Jadze/i Irene/ i Dorce/i Lusi i nieobecnym.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: marzec-witam bardzo wiosennie 06.03.12, 15:20 KENDO Moje kije stoja gdzies w piwnicy, nigdy ich nie uzywalam, poniewaz mieszkam w centrum miasta i wydaje mi sie troche smieszne jak ludzie z kijami dotleniaja sie nie na lonie natury lub parku, ale to kwestnia smaku. do uslyszenia... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 06.03.12, 15:47 A jakie to miasto Lusiu ,no nie bądź taka . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: marzec-witam bardzo wiosennie 06.03.12, 15:09 GREIS No ponownie dziekuje za zauwazenie. Milego popoludnia. Ja mysle ze to zalezy od nas samych jak bedzie. Do uslyszenia.... Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 06.03.12, 16:03 *Lusia a kto powiedzial,ze w miesicie dziwnie sie z kijami wyglada, mam ochote i maszeruje,a przeciez mozna "boczne" uliczki wybrac i juz swe kije zostawilam w domu i marsz zrobilam na okolo dzielnicy, wieje pylami,musialam miec lapki wolne do obcierania lez i nosa krople spraj nie pomaga,przyjdzie mi chyba byc wiosna caly czas w zamknieciu.. *Jaga? ciekawa na misto? tez czekam kiedy sie zdecyduje lusia Odlonic" Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 06.03.12, 16:24 Chcieli mi kupić kijki,ale ja nie chcę.Po chodniku nie ma mowy,jeszcze nikogo nie widziałam,ale mogłabym,bo mam park blisko. Niestety to nie dla mnie i nikt mnie nie namówi,dobrze,że się jakoś sama turlam. Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 06.03.12, 16:54 *Jagus, dokladnie tak jest, czlowiek instynktownie wie co dla niego odpowiednie.... ja dlugo zastanawialam sie nad kupnem,az w sklepie "wlazlam na nie",bo tak byly jakos ustawione,ze nie spodziewalöam sie ze tam cos bedzie stalo i w dodatku w sklepie z zywnoscia w "kaciku dla dochudzajacych" fajnie mi sie idzie bo bardzo miarowo.... Odpowiedz Link
irene.jg Re: marzec-witam bardzo wiosennie 06.03.12, 16:55 A ja widziałam na swojej ulicy grupę emerytek ( zrzeszonych w Kole Związku Emerytów), które z kijkami i instruktorką ćwiczyły w praktyce ten sposób chodzenia nordic walking. Spotykam również indywidualnie osoby z kijkami, może nie tak często, ale jednak. Może i ja kiedyś dam się namówić. Odpowiedz Link
dorka556 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 06.03.12, 17:12 Chodzę z kijkami od kilkunastu lat. Pierwsze kupiłam na Allegro, ktoś przywiózł z Austrii. U nas jeszcze ich nie było. Wtedy rzeczywiście budziłam zainteresowanie, pytali się 'gdzie zgubiłam narty'. Jednak zupełnie mi to nie przeszkadzało. Teraz nikt nie zwraca uwagi na osoby z kijkami. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: hej dzień sie budzi:):) 07.03.12, 08:19 Witam,mam słonko śliczne,a kotek opala się.Musiałam zasłonić , bo słabo widziałam monitor. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: hej dzień sie budzi:):) 07.03.12, 08:42 JAGA Faktycznie piekny widok, az sie chce zyc w taka pogode. Kocurka masz bardzo ladnego. Corki chua-aa tak sie wyleguje u mnie na balkonie latem jak go pilnuje. Nie bardzo wiem jak to funkcjonuje, juz pozdrawiam jedna kolezanke, jak zrozumialam to odnosi sie chyba do wszystkich, bo czytaja? Mam nadziej ze cdn... Odpowiedz Link
kendo Re: hej dzień sie budzi:):) 07.03.12, 09:00 no i dzionek sie obudzil *Greis-moze dzionek sie uda,/Jaga-no cudnoscis s twoim Pieszcczochem,z "kolami do gory"(czyt)lapkami do gory/Lusia -o? widzac,ze i Nowa tez juz wstala? /I odpoczywalajac Irene/Dorka/tetika i nieobecne noca musialo byc duzo na "-" bo obecnie jest -2 stopnie, slonce przerazliwie po oczach swieci... milego dnia Wszystkim Odpowiedz Link
greis52 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 08.03.12, 06:41 u mnie sypnęło sniegiem miłego dnia paniom życzę! Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 08.03.12, 08:24 *Greis i tutaj tez,sypie w dalszym ciagu zasypalo na bialo jednym slowem milego dnia, Odpowiedz Link
dorka556 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 08.03.12, 09:24 Po tej stronie morza, zimy już dawno nie widać, chociaż w nocy było -10. Od rana świeci słońce i zapewniam, że mocno, jak na te porę roku, grzeje. Moja sygnaturka, jak zwykle aktualna. Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 08.03.12, 09:36 *Dorcia, czekaj no, ino czekaj i do Ciebie tam, dotrze ta fala sniegowa,bo wielkim klinem od norwgi nas sasypuje a ze jest +-0 to bedzie ciapcia straszna.... zycze udanego dnia na dzisiaj Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 08.03.12, 10:58 ,dzisiejszy balwan,,,,topnieje szybko,guziki gubi i pewnie zaraz nos odpadnie nie z mrozu a rostopu Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 08.03.12, 11:41 Witam,słonko ledwo się przebija,chociaż chmur nie ma,w nocy było -7,a teraz +2 Miłego dnia dla wszystkich Kobiet. Odpowiedz Link
irene.jg Re: marzec-witam bardzo wiosennie 08.03.12, 17:32 Witajcie. Cały dzień pięknie świeciło słońce. Kendo, piękny bałwanek, a u mnie nie ma nawet śladu śniegu. Dzień minął mi przyjemnie. Teraz czas na lampkę wina, małż wrócił z pracy. Dla wszystkich miłego wieczoru Odpowiedz Link
tetika Re: marzec-witam bardzo wiosennie 08.03.12, 18:19 o mamy nowa forumkke witaj Lusiu u mnie slonce i juz wiosna zaczyna sie coraz smielej wkracac. to nic ze rano marzna nogi , za to po poludniu........WIOSNA Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: marzec-witam bardzo wiosennie 09.03.12, 08:39 KENDO i wszystkie znane mi FORUMOWICZKI Witam w piekny sloneczny poranek wydaje mi sie ze chyba jestem dzisiaj pierwsza na podgladzie. A propo balwana Kendo to wspanialy ci sie wytoczyl. Tylko dzisiaj juz nie ma ani sladu po wczorajszym sniegu. Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 09.03.12, 08:57 witajcie,witajcie... a to cieszy,ze "nowa" juz liste obecnosci podpisala, migrena pewnie juz poszla sobie,.... dziekuje za chwalenie balwanka, biedaczysko wczoraj juz po godzinie obali sie jescze mamy tutaj snieg... slonce przerazliwie swieci,co moze wywolac migreny,-2 stopnie o 8:00 bylo.. udanego dnia zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 09.03.12, 11:25 hej Jagus, tak pozdrawiasz czerwonym "berecikiem" ze az buzka sie usmiecha... wzielo mnie za porzadkowanie.... ciekawe ile dzis zdrobie.. milego dnia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: marzec-witam bardzo wiosennie 09.03.12, 12:18 JAGO Hej- piatki zawsze mnie inspiruja do zrobienia czegos nowego. Dzisiaj postanowilam upiec kawalek ciasta -wyprobowac nowy przepis ktory zciaglam z netu- piekna nazwa "Rafaello" ciekawe czy tez bedzie tak pieknie smakowal. jak sie nazywa? Jak upieklam to opisze cala historie. cdn.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 09.03.12, 12:23 Powinnam dziś coś upiec,bo przyjdzie wnuczek,ale co? nie mam pomysła. Czekam Lusiu na Twoje Rafaello. Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 09.03.12, 12:31 jak wiem , recepty z netu nieraz sa nieudane, ale Lusia zycze smakowitego wypieku, *Jagus a drozdzowka najszybciej,najprosciej,moze taka popelnie tez? ale chyba juz nie dzisiaj, padlam po omoataniu chatki, dobrze ,ze Bobby wybiegany to nie bedzie szalal i kurz robi udnaego poludnia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: marzec-witam bardzo wiosennie 09.03.12, 12:54 KENDO JAGA Gdyby nie odlegosci chetnie bym Was ugoscila ale poki co, sprawdzam przepis i zabieram sie do wypieku.... Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 09.03.12, 13:38 taaaaaaaaaaaaa, a ja myslalam,ze juz upieklas? bo ja sie uwinelam ze sparztaniem/slubne nawet na mokro pojechalo, drugi upior juz sie pierze..... teraz tylko kurze i wypucowac mebelki coby zas kurz odpychal na dlugo *Lusia zycze udanego wypieku i zarza sie pochwac jak wyszlo Odpowiedz Link
greis52 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 09.03.12, 15:00 pozdrawiam pędzie do domu i zaczynam weekend przyjemności zycze Wam! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 09.03.12, 15:19 No tak Greis ma się z czego cieszyć. Wnuczek już jest,zadowolił się jajecznicą z czterech jaj ze szczypiorem, za późno pomyślałam,poprawię się za tydzień,może to Rafaello jak Lusi wyjdzie.? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: marzec-witam bardzo wiosennie 09.03.12, 18:23 JAGA zrobilam, ale jakbym wiedziala ze to tyle roboty bedzie to bym to odlozyla na dni nudy. RAFAELO wyglada ladnie -delikatnie bialo-kremowo - ja jak zwykle ulepszylam i spod posmarowalam dzemem truskawkowym, zeby söotkosc kokosa zmienic i chyba uwazam ze najwazniejsze zrobilam wilgoty spod przez zwilznie syropem. Biala czekolada ze smietanta zastygnir do jutra w lodowce. Pierwszy smak b.dobre. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 09.03.12, 19:21 Lusia...musisz troszkę podpowiedzieć jak to robiłaś, nigdy jeszcze nie robiłam masy z białej czekolady ze śmietaną. Odpowiedz Link
irene.jg Re: marzec-witam bardzo wiosennie 10.03.12, 08:41 Witajcie Lusia pisała o Rafaello, więc sięgnęłam do swoich przepisów i z białą czekoladą znalazła aż trzy. Dwa są z książek z przepisami siostry Anastazji i jeden z przepisu chyba od koleżanki. Podam w wątku "książka kucharska", można porównać z własnymi przepisami. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: marzec-witam bardzo wiosennie 10.03.12, 09:03 WITAJCIE wszyscy !!! RAFAELO chlodzi sie w lodowce. Po poludniu bedzie degustacja jak odwiedzi mnie siostra, wtedy wymieniamy opinie... czy dobry i co bylo mozna zrobic zeby byl smaczniejszy czy ta wersja pozostaje do dalszej kontynuacji. Do uslyszenia... pochmurno cdn... Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 10.03.12, 09:14 *Lusia, to tez masz siostre w poblizu? ja rowniez czekam na telefon od siostry bo planowalysmy wczoraj objazd po sklepach ogrodniczych i nie tylko tu tez pochmurnie, zapowiadali niby opady sniegu udanego dnia i Rafaelo Odpowiedz Link
greis52 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 10.03.12, 09:28 ale sie słodko i smacznie zrobiło pozdrawiam i milego rodzinnego smakowania życzę... Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 10.03.12, 09:45 *Greis hej, i miej sobie udany dzien, ja dzis moze cos ciekawego do ogrodu "upoluje" zarazem zycze udanego dnia dla Irene/Jaga/Dorki/Tetika/Pia i do zagladajcych czytajacych. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 10.03.12, 12:28 Witajcie,pospałam sobie dziś,że ho,ho,dopiero ściągnęła mnie sąsiadka z łóżka żebym zaopiekowała się jej kotem,bo wyjeżdża . Czas biegnie strasznie szybko ,a czytając o słodkościach,przypomniałam sobie,że mam w szufladzie wafelka Princessę,wczoraj była córka z zakupami i zaraz zrobię kawuchę. Tak mi coś chodzi po głowie,że Lusia jest z tych stron co Ty Kendus,oczywiście teraz, w każdym razie daleko od kraju. Miłej Soboty. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: marzec-witam bardzo wiosennie 11.03.12, 09:41 JAGO Witam wszystkie panie, u mnie piekne slonce. RAFAELO zdalo egzamin, siostra byla zachwycona smakiem ktorego ja troszke po swojemu podnioslam.. poprostu dodajac kilku ulepszen wg. mnie.. Widze ze niektorzy lubia bawic sie w Cherloka-Holmsa ale poki co zycze udanej niedziel. Podobno pade u was w niektorych regionach Polski?. cdn. Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 11.03.12, 10:23 oj dzis juz niedziela, Jagus, fakt,szybko dni uciekaja... wczorajszy dzien udany..... nawet przedwczesny prezet urodzinowy dostalam ze sklepu ogrodniczego, bedzie do laweczki pasowac gril-calkiem "z nowej generacji"..ciekawam jak zda egzami... +6 stopni,wieje juz cieplejszym wiatrem. milego odpoczynku Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-Eurowizja 11.03.12, 10:42 www.youtube.com/watch?v=ZYRfVaxEP04&feature=related bardzo mi sie podoba i wszystkim, bedzie reprezetowac szwecje na Euroviszj Odpowiedz Link
irene.jg Re: marzec-Eurowizja 11.03.12, 11:37 Witajcie. U mnie słońce, ale i silny wiatr, a w nocy padało. Udanej niedzieli życzę! Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-Eurowizja 11.03.12, 11:59 *Irene dzieki, ja juz psiun "odcedzilam "w sloncu,a wiaterek juz duzo przyjemniejszy milego odpoczynku. Odpowiedz Link
greis52 Re: marzec-Eurowizja 11.03.12, 12:42 pozdrawiam, żałuje ze weekend zbliża się do końca w nagrodę dziś zaświeciło ostro słońce przyjemności poobiednich życzę! Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-Eurowizja 11.03.12, 13:33 *Greis, spedz zatem ostanie godziny weekendowe milo i beztrosko Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec-Eurowizja 11.03.12, 17:18 Prawie już wieczór,ale słonko jeszcze przebija się. Dzień był udany,był syn z synową i wnusią. - Odpowiedz Link
kendo Re:marcowe slonce 12.03.12, 08:47 mam nadzieje,ze bedzie go coraz wiecej i cieplej bedzie grzalo +6 stopni...bez wiatru.... milego dnia zycze... dzis do bibljoteki z jakiegos owoca mamy przytargac i opowiadac o nim. Odpowiedz Link
greis52 Re:marcowe slonce 12.03.12, 09:16 pozdrawiam poranne forumowiczki i te które dołącza jak wstana miłego po niedzieli! Odpowiedz Link
kendo Re:marcowe slonce 12.03.12, 09:44 dziekuje Greis, przy sloncu wszystko wyglada weselej, wiec i Tobie zycze samych milych chwilek i reszcie zalogi rowniez. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:marcowe slonce 12.03.12, 12:44 U mnie ponuro i mglisto i tak się czuję.Jestem uzależniona od słoneczka. Nie mnie kto pogonić do roboty. Odpowiedz Link
irene.jg Re:marcowe slonce 12.03.12, 15:03 Witajcie. U mnie też ponuro i nic nie chce się robić. Słońce dodawałoby energii, a tak pozostało lenienie się Odpowiedz Link
kendo Re:marcowe slonce 12.03.12, 18:47 *Jaga/Irene i reszta juz pozdrowionych ach i Teti, tu bylo ladnie,dopiero po 16:00 wiaterek sie wszczal... milo bylo w bibljotece.... milego wieczoru zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:marcowe slonce 12.03.12, 19:55 Miałam iść do miasta,ale nie chciało mi się. Odpowiedz Link
kendo Re:marcowe slonce 12.03.12, 19:58 o jagus, ja w tamtym tygodniu tak sie wybieralam i nie wybralam zaliczylam tylko poniedzialek.... a jutro do fryzjera ide.....nareszcie bede podobna do ludzi po zimie Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:marcowe slonce 12.03.12, 20:56 KENDO to wpadnij jutro do mnie, mosimy zjesc do konca RAFAELO teraz jem na kolacje i popijam ziolowa herbatka. Max dostal nowa fryzure. Odpowiedz Link
kendo Re:marcowe slonce 13.03.12, 08:21 *Lusia hi,hi............... ciesze sie z Maxa nowej czuprynyagencik "z posuwistym spojzeniem" wpadne po "zalatwieniu mojej glowy"po poludniu. witajcie, +6 stopnia i znowu wieje.... milego dnia zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:marcowe slonce 13.03.12, 08:20 DLA WSZSTKICH Witam z rana w sloneczny ranek. Dzisiaj pilnuje malego od corki (pieska) mam go az do wieczora, a on jak zobaczy ze juz zrobilam wszystko po sniadaniu, prosi sie zeby isc z nim na spacer i wtedy sam sobie wybiera droge gdzie chce isc, ma swoje ulubione miesca. ... m i l e g o d n i a zycze ... Odpowiedz Link
kendo Re:marcowe slonce 13.03.12, 08:24 *Lusia i tez juz na kompie? ale wyglada,jakbysmy sie zmowily, alez tresuje Cie "grymtusi",dzis dlugo chyba nie bedzie spaceroprwal bo wiatr wieje.... miej sobie mily spacer. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:marcowe slonce 13.03.12, 09:02 KENDO w domu jestem do16,30 i ide na odczyt, przychodzi po mnie ROMEO Odpowiedz Link
kendo Re:marcowe slonce 13.03.12, 09:07 aaaaaaaaaaaaaaaaaaa... to odpuscimy sobie spotkanie...niewim jak dlugo bede u fryzjera, wpadne zatem tam do sklepu....i pozniej moze zakupie ta latarenke pasujaca pod laweczke i gril co wczoraj widzialam Odpowiedz Link
greis52 Re:marcowe slonce 13.03.12, 09:34 milego klikania na forum i przyjemnosci w realu... Odpowiedz Link
irene.jg Re:marcowe slonce 13.03.12, 09:50 Witajcie. Dzisiaj jest bardzo słonecznie i czas zabrać się za porządki. Udanego dnia! Odpowiedz Link
kendo Re:marcowe slonce 13.03.12, 10:41 *Greis/Irene witam ze skandynawskim sloncem zycze milych realizacji porzadkowych i udanego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:marcowe slonce 13.03.12, 14:19 Witam,ja dziś tak na raty sprzątam,zresztą już od dawna tak praktykuję, co zrobić,jak sił nie przybywa . Miłego popołudnia. Odpowiedz Link
kendo Re:marcowe slonce 13.03.12, 17:59 *Jagus, ja tez sprzatam na "raty" choc mlodsza chyba jestem a sil i zdrowia niema... ale nic to,zadowolona z fryzurki i nawet paszczydelko sie opalilo co przedtem tego nie widzialam miej sobie mily wieczor i Zalodze rowniez zycze samych przyjemnosci. Odpowiedz Link
irene.jg Re:marcowe slonce 13.03.12, 18:15 Szast prast i już fryzurka na wiosnę, a ja dopiero jutro zadzwonię i umówię się z fryzjerką. Odpowiedz Link
kendo Re:marcowe slonce 13.03.12, 18:40 *Irene, tu juz cieplo sie zrobilo,wiec czapa wyprana sie juz suszy,pod koniec tygodnia farbe poloze,bo dzis to mi nakladla roznosci na wlosy i paradowalam z odkryta glowizna na jesnien planuje sie blondynka zrobic w pasemka za duzo siwizny doszlo..... bedzie tez okazja pozniej odzywki klasc bo podciete na krocej. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:marcowe slonce 13.03.12, 18:58 Ja jeszcze tydzień się wstrzymam,farba czeka, to już 2 lata jak włoskom dałam odpocząć, czas się odmłodzić. Odpowiedz Link
kendo Re:marcowe slonce 13.03.12, 19:07 *Jagus, tez bym poczekala,ale uczeszczam na spotkania/inne zbiorki ludzi,czape musze zdjac chce wygladac jakos do ludzi podobna a nie "jaksa krasiata" chociaz moj slubny nic jakos niegdy nie komentuje,ze siwe sie juz powiekszylo a z natury chyba mam ciemniejsze wlosy,wiec widac wiecej Odpowiedz Link
kendo Re:marcowe slonce 14.03.12, 08:45 witam , ..."kto wczesnie wstaje, temu Pan Bog daje....."juz sie wszystko gotuje do salatki jarzynowej, "ja obrobiona ze soba" ech,alem szybko sie uwinela poczytam zaraz prase i zobaczymy co mnie wiecej "nawiedzi do zrobienia" milego dnia Dziwczynom na wyjazdach i w domu i w pracy. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:marcowe slonce 14.03.12, 09:02 DLA WSZYSTKICH w i t a m jakos dzisiaj nie widac u nas slonca, moze pozniej wyjdzie zza chmur, ja sobie tez obiecalam ze posprzatam, corka kupila mi w Ikei plastikowa podkladke na podloge pod biurko i krzeslo przy dacie , coby parkiet oslonic przez posowanym krzeslem wpierw musze zmyc podloge na mokro i mosi byc sucha aby plast dobrze przylgnal do podlogi Zycze spelnienia owocnych planow. Kendo tez cie nawiedzilo na salatke, tez bym zjadla. Odpowiedz Link
kendo Re:marcowe slonce 14.03.12, 09:08 *Lusia a no nawiedzilo, juz wsystko stygnie, wczoraj narobilas mi smaku tylko o tym wspominajac wiec jak masz czas to przyjezdzaj pojemy z polskim chlebem,ostanie kromki dojadam,ale siem podzeiem miej sobie dobrze.-masz dzis "maluszka"? Odpowiedz Link
jaga_22 Re:marcowe slonce 14.03.12, 10:54 Witajcie dziewczyny,u mnie szaro i mokro i tylko +6st.ma być 8,ale co z tego jak deszczyk pada. Odpowiedz Link
kendo Re:marcowe slonce 14.03.12, 11:12 witaj Jagus, juz dmucham sloneczko w Twoja strone, bo tu zaswiecilo i od razu juz +8 stopni.... miej sobie mily dzionek i tak,jak rowniez Greis/Irene/Dorka/Tetika i reszta nieobecnych. chwale sie,ze "saltaka jarzynowa juz ciagnie" czyli na podwieczorek/kolacje zrobiona Odpowiedz Link
kendo Re:marcowe slonce 14.03.12, 16:13 *Greis odpozdrawiamy milutko zyczac milego popoludnia i wieczoru Odpowiedz Link
kendo Re:witam Was bardzo serdecznie 15.03.12, 08:54 tu na razie +5 stopni... podczas dnia nie bedzie wiecej,ale nie wieje wiec znosnie bedzie, zaczyna juz pachniec ziemia a to w moim pojeciu wiosna przemilego dnia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:witam Was bardzo serdecznie 15.03.12, 09:05 KENDO u mnie7 stopni na balkonie. Corka zabrala malego i mowila ze jest cieplo. Pogoda dobra na kije. Wszystkim zycze udanych spacerow, coby troszke lepiej dotlenic pluca. Odpowiedz Link
kendo Re:witam Was bardzo serdecznie 15.03.12, 09:18 slubny mowil,ze tez tu cieplo, rower dzis chyba wezme i podjade do polowy trasy,a pozniej skrece moze do apteki zobaczymy jak bedzie.... miej sobie milo Odpowiedz Link
irene.jg Re:witam Was bardzo serdecznie 15.03.12, 09:30 Witajcie. Słonko świeci, ale chłodno. Ja będę się dotleniała w otwartych oknach, które będę dzisiaj pucowała Odpowiedz Link
jaga_22 Re:witam Was bardzo serdecznie 15.03.12, 10:03 Witam i pozdrawiam...czekam na cieplejszą pogodę żeby pójść na spacerek. Odpowiedz Link
kendo Re:witam Was bardzo serdecznie 15.03.12, 10:15 *Irene, oj,na glowe cos naloz przy myciu okien, coby nie zawioalalo moje tez sa brudne zreszta witaj Skarbie *Jagus, witaj, no swoje okna troszke obmylas...ja poczekam ze swoimi. miejcie sobie udany dzionek z pracka i odpoczywaniem. Odpowiedz Link
greis52 Re:witam Was bardzo serdecznie 15.03.12, 10:27 leniuszkom przyjemnego leniuchowania pracusiom zadowolenia z efektów pozostalym udanego dnia! i oby do weekendu.... Odpowiedz Link
irene.jg Re:witam Was bardzo serdecznie 15.03.12, 10:49 Tak jest Kendo, już się robi! Opaska na głowę i do roboty!! Do miłego klikania w przerwie na kawę, jak będę chciała odsapnąć Odpowiedz Link
kendo Re:witam Was bardzo serdecznie 15.03.12, 13:06 i sie chawli, ze dbasz o siebie Irene, *Greis dzieki za dzionek, na razie wszystko sie ladnie "sklada", obiad zjadlam,wczesniej... po rowerze zglodnialam. *Irene!!!!!!!!!!!!!!! czas na odpoczyneknalesnikiem czestuje z wlasnym jablkowym musem albo jagodowym drzemem tez wlsnej roboty milego dnia Odpowiedz Link
kendo Re:witam Was bardzo serdecznie 15.03.12, 13:09 kendo napisała: > i sie chawli, > ze dbasz o siebie Irene, > > *Greis dzieki za dzionek, > na razie wszystko sie ladnie "sklada", > obiad zjadlam,wczesniej... po rowerze zglodnialam. > > *Irene!!!!!!!!!!!!!!! > czas na odpoczyneknalesnikiem czestuje z wlasnym jablkowym musem albo jagodow > ym drzemem tez wlsnej roboty > > milego dnia oczywiscie cala Zaloge na nalesniki prosze... tak mi sie "brzydko w pierwszym wpisie wpisalo",i wyszlo,ze tylko Iren prosze nalesnika i smarowidla do niego starczy wszystkim.....spokojnie..... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:witam Was bardzo serdecznie 15.03.12, 13:33 KENDO wiesz ze ja lubie z cieniutkim usmazonym bekonem i zwiniety w rolade, na deser bym zjadla pod herbatke. Witam, witam pracusie, moje okno w sypialni i kuchni tez prosi sie o mycie. Do swiat chyba zrobie, planowalam dzisiaj ale jako pochmorno, myslalam ze zacznie padac. Odpowiedz Link
irene.jg Re:witam Was bardzo serdecznie 15.03.12, 14:01 Kendoooooo!! Jak mogłaś mi to zrobić. Przecież wiesz jak jestem zajęta. Takie pyszne naleśniki z pysznymi własnymi dżemami Jutro piątek to i ja sobie usmażę na deser po tych jajach w sosie, które sobie zaplanowałam. Kendo, spoko! Nikt, kto Cię zna nie pomyślałby sobie choć przez chwilę, że mogłabyś kogoś pominąć i nie poczęstować tymi pysznościami A Lusia też kusi Jak się rozpędzę z myciem okien u siebie to może pomogę z jedno umyć i Lusi Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:witam Was bardzo serdecznie 15.03.12, 15:23 KENDO,IRENE No przeciez tyle razy ci opowiadalam ze stary lubil, a teraz ja tylko lubie i zajadam, no to tez i chyba musisz cos na pamiec sobie kupic, zebys trafila do domu jak pojdziesz na kije, Irene dziekuje za checi i pomoc.Z oknami czekam, na przeciwko mnie jest budowa i kurzu co niemiara , tak ze poczekam tuz przed siwietami zebym miala dluzej czyste. Odpowiedz Link
irene.jg Re:witam Was bardzo serdecznie 15.03.12, 19:49 W sobotę ma być cieplej więc resztę okien pomyję i pranko wysuszę na balkonie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:witam Was bardzo serdecznie 16.03.12, 08:35 WITAM WSZYSTKICH zapracowanych i oznajmiam ze dzisiaj jest juz piatek, tzn. koniec tygodnia i ciezkiej pracy, a pozostaja te przyjemne czynnosci, ktorych tez czasami nie lubi´my robic. Jak zwykle w swiecie cos sie dzieje, mase wypadkow. A ja uwazam, ze prasa nie jest szybka jezeli chodzi o wesole i szczesliwe wiadomosci naglasniac w eterze. Na razie mnie nie ma, mam niecierpiaca zwloki sprawe do zalatwienia i wpadne moze dopiero po 15. Paaaaaaa............... Odpowiedz Link
kendo Re:witam Was bardzo serdecznie 15.03.12, 14:02 *Lusia, no pierwsze slysze o tym bekoniku w nalesniku, to nie dziwota,ze po basenach musisz latac by figure trzymac jest tylko marmelada i juz,no jajko moge usmazyc tez,jak lubisz chociaz ja to chyba z samego powietrza utylam ide na fotelik przed televizonie legnacnic juz dzis nie robie. miejcie sobie dobrze. Odpowiedz Link
kendo Re:witam Was bardzo serdecznie 16.03.12, 09:06 Lusiaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!! bo musialam se krzyknac, jak slowo daje,pierwszy raz slyszalam ze zajadaliscie sie nalesnikami z bekonem o buleczkach tak,jak wcinaliscie,czy niektorzy tylko wcinali miej se dzis skladny dzionek.... *Irene, az sie przestraszylam czytajac pierwsza linijeczke..."jak moglas mi to zrobic..."(cyt) dobrze miec w ogrodzie wlasne owoce,smakuja inaczej....i z czystym sumieniem mozna je przerobic i po spozyciu byc zdrowym milego "wolnego donia na dzisiaj" wstalam.... sloneczko dzis lapki juz wystawia, +3 stopnie.... czyli niema co na razie wariowac z wiosna milego dnia,a zwlaszcza dla Greis by szybko byl juz fajrant Odpowiedz Link
greis52 Re:marcowe slonce 16.03.12, 09:27 prostuje sciezki marcowe witam przedweekendowo... buzia mi sie juz bardzo cieszy odpoczywajcie i korzystajcie bo wiosna murowana, temperature zapowiadaja prawie letnią! Odpowiedz Link
kendo Re:marcowe slonce 16.03.12, 09:38 hej Greis okazja w ogrody/dzialeczki zajrzec.... a nawet dlugi spacer z plecaczkiem gdzies w parku zrobic i wypic kawe w sloncu milego zakonczenia dnia pracy i weekendu. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:marcowe slonce 16.03.12, 09:51 No...już się nagadałyście? to teraz ja! Czekam na słonko żeby baterie naładować,ale i tak jest nieźle, wrzuciłam pierwsze pranko do bębna.Mam nadzieję, że suszarnia będzie wolna,bo nie zamawiałam. Ot tak...pomyslałam i ściągnęłam pościel,jak nie będzie gdzie,to mam balkon, a jest dosyć ciepło,na razie 9st. Udanego piątku życzę. Odpowiedz Link
kendo Re:marcowe slonce 16.03.12, 10:41 *Jagus, no teraz na telefonie zaoszczedzimy na balkonie wyschnie w slonku...lubie ten zapach poscieli....latem wieczorem wieszam swa i rano mam sucha i nienalapala jeszcze za duzo pylkow przyjemnej pracki Jagus. Odpowiedz Link
irene.jg Re:marcowe slonce 16.03.12, 20:56 Witajcie. Ja z siostrą minimum raz dziennie, a z córką też bardzo często rozmawiam, aż słuchawka rozgrzewa się do czerwoności Odpowiedz Link
irene.jg Re:marcowe slonce 17.03.12, 08:31 Wpadłam się przywitać ze wszystkimi. Miłego dnia wszystkim. U mnie od rana świeci słońce. Odpowiedz Link
kendo Re:marcowe slonce 17.03.12, 09:13 e no,widze Dziewczyny przy sobocie juz w alercie sa *Irene, oj to moja wada tez,wieczorem najczesciej sobie bablamy az pancio nieraz cos chce spytac a ja zajeta *Jagus, dzis masz "najazd gosci" zycze milego dnia Wam Wszystkim tu na razie +5 stopni/wilgotne powietrze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:marcowe slonce 17.03.12, 09:21 Hej. witam wszystkich u nas slonca nie widac poki co, moja glowa dalej obolala, dopiero zmuszam sie do sniadania i potem wezme tabletke, nocy sen nic nie dal. Musze jednak jechac do KENDO, bo dlu....gooo nie bylam u niej, moze to powietrze mi troch pomoze. Jak jestes na kompie o ktorej mam jakis autobus,? pierw myslalam , ze przyjade rowerem. Odpowiedz Link
kendo Re:marcowe slonce 17.03.12, 09:30 *Lusia, jestem,jestem.... qrcze nie przestalo??????????????????????? buss od z Centralen-to chyba maja na nmysli pociagowy dworzec,sa autobusy 10:11 //10:41 //10:56 //11:11 a pozniej to juz sama liczysz :26 //41//56//11 bedzie trzeba sprawdzic nastepnym razem czy sie rozklad pokrywa, ten dostalam od Helen. uwazaj po drodze na siebie. wi Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:marcowe slonce 17.03.12, 09:39 patrzylas na sobote? Ide sie wyduszowac i sie zbieram, nic tym razem nie mam upieczone ale mam drozde jak nie masz w domu to wezme i zrobimy jakas drozdowke, jak ci pasuje? Odpowiedz Link
kendo Re:marcowe slonce 17.03.12, 09:48 *Lusia tak,tak,patrzylam na sobotni rozklad odjazdow, mozesz wziasc drozdze,to cos "wymodzimy" i sie podzielimy,ale niemam margaryny,mam ta w "plynie" i olej, ale mam zamrozone drozdzowke i winebröd i mufinki,to sobie damy rade, nawet z obiadem... o ktorj czekac na przystanku? a i soczki tez bedziem pic swieze....nawet s selera naciowa bo kupilam Odpowiedz Link
kendo Re:witam w marcu 18.03.12, 08:55 jakos niezachecajacy dzis poranek, bardzo mgliscie/chlodno +6 stopnia tylko marze o slonecznej pogodzie i takiej Wam zycze na dzien dzisiejszy. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:witam w marcu 18.03.12, 10:17 KENDO siennnnnaaaa !!!!!! witam WSZYSTKICH rano wstalam w okno spojrzalam, a tu plucha po ucha wykonalam rozmowe, poczulam lata zapach i wszystko zrobione w najlepszym porzadku stoi wszystko w rzadku. To chyba wuciagniesz wnioski z mojej rozmowy gdzie w niedziele dzwonie. Odpowiedz Link
kendo Re:witam w marcu 18.03.12, 10:30 o swiecieeeeeeeeee.... oczywiscie ze zrozumialam i skad te sily???????????????? czyli wszystko w porzadku. jakos niewiem co ma dzis robic.... mgla mnie "sciela" miej sobie udany dzien Odpowiedz Link
irene.jg Re:witam w marcu 18.03.12, 12:32 Dzień dobry Małż na balkonie wystawia twarz do słoneczka, ja troszkę mniej optymistycznie podchodzę dzisiaj do słońca. Wystawiałam wczoraj swe "lico" w oknach i drzwiach, rozebrana do krótkiego rękawa, a dzisiaj troszkę przeziębiona jestem. Ale tak tyci tyci.... Odpowiedz Link
kendo Re:witam w marcu 18.03.12, 14:10 *Irene no,prosze mi tu nie chorowac, wystarczy ,ze Dorka juz w lozku chora lezy jak to w marcu latwo sie podziebic, zawsze w tym miesiacu extra "chucham/dmucham na siebie"coby sie nie zaziebic.... zycze zdrowka..."moze rozejdzie sie po kosciach" milego spaceru tez... Odpowiedz Link
jaga_22 Re:witam w marcu 18.03.12, 18:26 U nas było bardzo ciepło +19 i słonko.Dziewczyny pojechały do Złotych Tarasów z krótkim rękawkiem.Balkon dopiero wieczorem zamknęłam. Odpowiedz Link
irene.jg Re:witam w marcu 18.03.12, 20:22 Kendo, nie choruję chociaż coś tam biorę profilaktycznie, ale i irka boli gardło i złapał katar. Spacer zaliczyliśmy, ale potem padłam, zasnęłam w jednej chwili. Ciekawe co będę robiła w nocy Odpowiedz Link
greis52 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 19.03.12, 06:50 milego poczatku tygodnia życzę! Odpowiedz Link
irene.jg Re: marzec-witam bardzo wiosennie 19.03.12, 08:37 Dzień dobry Vistulanie. Dzisiaj słoneczko dawkuje swoją energię i bawi się w chowanego. Ale co tam, choć trochę w krzyżu łupie trzeba zabrać się za szafki kuchenne. Udanego dnia wszystkim życzę Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 19.03.12, 08:52 i prosze, Iirene sobie plan juz zalozyla na ten tydzien... swiecie, kobieto,alez energi w Tobie-witaj ze sloneczkiem, *Greis,milego dnia na dzis zycze, Llusia tez tak wieje strasznie u Ciebie? *Jagus/Dorka/ witajcie Wszystkie i miejcie sobie dzien udany. Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 19.03.12, 12:25 *Dziwczyny, miejcie sobie dobrze, wybywam,pewnie az do wieczora .... Odpowiedz Link
greis52 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 20.03.12, 06:51 piekny poranek u mnie zapowiada udany dzien! i Wam udanego wtorku zyczę! Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 20.03.12, 09:23 witajcie Zalogo, cos mi sie wydaje,ze Irene po wczorajszych szafkach relaksowala sie po nocy przy Vistuli? wczoraj wialo strasznie dzis slonca jeszcze nie widac, milego dnia dla Was. Odpowiedz Link
irene.jg Re: marzec-witam bardzo wiosennie 20.03.12, 11:30 Dzień dobry forumowie. To prawda Kendo, relaksowałam się po dobrze spędzonym, pracowitym dniu. Nie byłam zmęczona i nie chciało mi się spać. Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 20.03.12, 11:38 *Irene witaj bardzo wiosennie, sliczny wazonik w "groszki" od dziecinstwa mam slabosci do nich milego dnia Odpowiedz Link
irene.jg Re: marzec-witam bardzo wiosennie 21.03.12, 10:00 Witajcie w pochmurny dzionek. Deszczyk siąpi i nie nastraja do spacerów. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: marzec-witam bardzo wiosennie 21.03.12, 10:16 IRENE witaj a u nas dzisiaj zwieci sloneczko, ale widze ze tez wieje ale chyba nie tak mocno jak wczoraj milego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 21.03.12, 10:31 *Irene/Lusia, oj,wieje,wieje,tak jak wczoraj, wrocilam z roweru, polowe trasy odwrotnej zrobilam, wracalam kolo stawu i konikow, woda stoi wysoko i kurki wodne nie maja gdzie zbudowac gniazda, mewy juz patroluja... milego dnia. Odpowiedz Link
greis52 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 21.03.12, 14:24 pozdrawiam! i zmykam do zajeć prywatnych Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: marzec-witam bardzo wiosennie 21.03.12, 17:57 GREIS no siliczny mruczus. Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 21.03.12, 18:08 ooo, Jagus umie ladne zdjecia wyszukiwac i te na koncu wpisu tulipanki tez sa ladne milego wieczoru, trzeba cos na kolacje wymyslec lekkiego, wypilam o 17 godz.banana/jablko/yogurt i uszami mi wszystko wyplywa Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 22.03.12, 08:26 poczatek dnia.... moze bedzie slonecznie, jakos tak"dymnie za oknem" milego dnia zycze. Odpowiedz Link
greis52 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 22.03.12, 08:41 witam i życzę udanego dnia ja dzisiaj do alergologa się udaje już nie radze sobie bez fachowca żadne środki na mnie nie dzialają Odpowiedz Link
irene.jg Re: marzec-witam bardzo wiosennie 22.03.12, 09:26 Greis, dlaczego się nie zainteresujesz naturalnymi lekami, nie zmienisz nawyków żywieniowych, Stefania Korżawska pisze, że choroby nie biorą się znikąd, często pracujemy na nie całymi latami: niewłaściwe odżywianie, zanieczyszczona woda, nieodpowiedni styl życia, wyziębienie organizmu. W swej książce "Prosta droga do zdrowia" autorka pomaga dokonać spokojnej analizy własnego ciała, zaleca chociaż raz w roku przeprowadzić oczyszczenie organizmu, podaje jadłospisy. Człowiek jest tym co zje - mówi stare chińskie przysłowie, a współczesny człowiek kupuje żywność przetworzoną, z konserwantam, polepszaczami. Z tego co się zorientowałam to S. Korżawska przyjmuje w swoim gabinecie, ma własną stronę i można do nie napisać lub zadzwonić. Ja bym spróbowała. A w ogóle to zamierzam przeprowadzić po świętach oczyszczenie organizmu. Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 22.03.12, 09:31 *Greis moze masz alergie na wiosne i pozniej "histamina zwariowala" i dostalas krzyzowej alergii, czyli zwiazane tu jest jedzenie,w tym ryby/orzechy/i pierzaste/fitrzaste mam nadzieje,ze zrobia ci proby na jedzenie rowniez,wtedy bedziesz wiedziec co powoduje wieksze meczenie. *Greis/Irene witajcie i cieszcie sie slonce,jak mozecie, ja tylko z rana...w dzien za duzo pylow:_( milego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 22.03.12, 09:33 kendo napisała: > *Greis > moze masz alergie na wiosne i pozniej "histamina zwariowala" i dostalas krzyz > owej alergii, > czyli zwiazane tu jest jedzenie,w tym ryby/orzechy/i pierzaste/fitrzaste > mam nadzieje,ze zrobia ci proby na jedzenie rowniez,wtedy bedziesz wiedziec co > powoduje wieksze meczenie. > > *Greis/Irene > witajcie i cieszcie sie slonce,jak mozecie, > ja tylko z rana...w dzien za duzo pylow:_( > > milego dnia. fitrzaste=futrzaste czyli zwierzeta domowe i nie tylko,bo konie/kroliki itd.... alez robie literowki-przepraszam Odpowiedz Link
irene.jg Re: marzec-witam bardzo wiosennie 22.03.12, 10:27 Dzien dobry Tęsknię do takich widoków, kiedy będzie tak pięknie? Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 22.03.12, 10:30 ooooooooo Irene ja tu musze czekac az do maja, wtedy moje drzewa owocowe pieknie kwitna... uwielbiam taki widok tez. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 22.03.12, 14:07 Bardzo brzydko w mieście,wszędzie szaro,ani jednej trawki,wiosna śpi. Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 22.03.12, 16:43 *Jagus, po deszczyku zaraz sie zazieleni tu jest pol na pol,tam gdzie wody wiecej bylo to zieloniutko Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: marzec-witam bardzo wiosennie 22.03.12, 21:46 Nie wiem jakos dzisiaj jestem do tylu ze wszystkim jak przysiadlam sie do kompa to na wszystko brakuje mi czasu, musze troche poprawic swoje szblony aby sie wyrobic ze wszystkim. Dzisiaj mialam mlyn jak to sie mowi, ale juz teraz na wieczor opanowuje sytuacje. No to witam i od razu mowie ... do jutra... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 23.03.12, 08:59 Hej! wstawać ,pięknie słonko świeci. Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 23.03.12, 09:07 no,u kogo swieci ,to swieciu, witaj Jagus, tu mgla z ranca byla straszna....a u Ciebie widac niebiesciutkie niebo, moze i tu kolo lunchu tak bedzie bo dzis z Lusia telewizornie podgladamy w sklepach *lusia, jak siadasz do kompa nie stawiaj absolutnie zadnych garow na piec do gotowania, bo przypalisz ,jak ja to wiele razy zrobilam zycze udanego konca tygodnia w pracy...-oczywiscie to do Greis i Zalodze milego dnia Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 23.03.12, 10:57 Wczoraj gotowałam ryż z curry dla córki,bo miała wrócić później,bralkowało 3 min,a jak sobie przypomniałam,było dodatkowe 15 min.wyszła pulpa. Sroczki przylatują dalej na śniadanko,a jak skrzeczą,każą dać i już. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: marzec-witam bardzo wiosennie 23.03.12, 17:17 JAGO Dzien dob...ry..... Chyba jeszcze nie jest za pozno sie przywitac No juz prawie zaraz wieczor. Jago sroki bardzo szybko sie ucza, i podejrzewam ze bedziesz je miala prawie zawsze i pozniej przyprowadza Ci dzieci. KENDO No wlasnie musze sie pilnowac z tymi garkami, ale juz wypralam 2 maszyny a teraz odkurze i mam labe, na deser ciacho, a pozniej przyjdzie maly o 19. to zalicze 2 rundy, ale jest cieplo, to z przyjemnoscia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 23.03.12, 17:27 Lusia,ja wiem,ale ja sroczki lubię.Mam je na głowie drugi rok.Z początku tylko w zimie karmiłam,ale zawsze zostaje coś z surowego mięsa,kot nie może,a słoninkę też lubią, tak więc są na okrągło. Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 24.03.12, 09:47 mlecznie za oknem/+3 stopnie... ptaszyny wydziobuja ziarno z niezdjetych snopkow na drzewach.... nie bedzie szkoda wyrzucic pelnych. milego weekendowania Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 24.03.12, 14:48 U nas jest bardzo słonecznie.Syn już pojechał z wnusią,a ja odpoczywam. Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 24.03.12, 16:35 *Jagus, i przez chwile mialas wnusie przy sobie, naszczebiotala pewnie Ci co niemiara .. milego odpoczynku... tez ide na fotelik swoj Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 26.03.12, 10:48 Nikt się nie chce przywitać z poniedziałkiem??? Dziewczyny gdzieś przepadły???? Ja mam słonko i chociaż chłodno,to i tak fajnie. Odpowiedz Link
greis52 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 26.03.12, 13:23 nie dośc ze poniedziałek to jeszcze pierwszy dzien po zmianie czasu, wysiedziec za biurkiem juz nie moge!!!!!!! Wam życze r miłego i uchliwego poniedziałku... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 26.03.12, 13:37 Co rano jak się budzę,to cieszę się,że mogę sobie poleżeć ile będę chciała.Pierwsze wiadomości oglądam jeszcze w łóżku. Odpowiedz Link
greis52 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 26.03.12, 13:41 fajnie masz a mnie nosiło tej nocy chyba przez to bolace kolano niedospalam i niedplezalam to i skwasniala nieco jestem Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 27.03.12, 09:17 *Greis zdrowka na kolano zycze, owijaj na noc czyms cieplym.... witajcie slonecznie, i miejcie sobie udany dzien Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: marzec-witam bardzo wiosennie 27.03.12, 09:23 H E J ! witam sie ze wszystkimi pogoda zapowiada sie wysmienita na spacery. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 27.03.12, 10:47 U mnie niekoniecznie wyśmienita .Byłam w przychodni,to przeszłam się po parku, dobrze,że rano wzięłam rękawiczki.Słonko blade i wiaterek. Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 27.03.12, 10:51 *Jag, tak poranki sa jeszcze bardzo chlodne, podobnie jak wieczory, a sroczyna juz na sniadaniu widze? miej sobie udany dzien Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: marzec-witam bardzo wiosennie 27.03.12, 10:52 HEJ! JAGO A sroczyna odfruwa ze zdobycza, czy tylko byla Cie odwiedzic. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 27.03.12, 11:46 Lusia,na darmo to ona nie lata .Jeszcze ciemno było jak przylatywały, ale Pieszczoch siedział na oknie,to trochę były ostrożne, przyleciały po resztki słoninki. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: marzec-witam bardzo wiosennie 27.03.12, 20:35 JAGA To milo miec takich gosci, ja uwazam, niekiedy masz na czym oko powiesic i mile towarzystwo przez szybke. Latem lubie usasc w parku i przygladac sie kaczka jak rywalizuja o jedzenie, Odpowiedz Link
greis52 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 28.03.12, 08:14 to chyba ostatni marcowy wiosenny dzień, zapowiadaja powrot zimy na koncówke marca przyjemnosci dzisiejszych życzę... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: marzec-witam bardzo wiosennie 28.03.12, 09:18 GREIS witam, faktycznie ostanio slonce nas rospieszczalo, i tutaj tez zapowiadaja ochlodzenie, ale mialysmy przedsmak lata i plany na letnie kreacje. zycze milego dnia -Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 28.03.12, 09:54 Dziś piękne słonko,od jutra pogorszenie pogody,ważne że Święta zapowiadają rewelacyjne. Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 28.03.12, 10:55 witajcie milo Zalogo, tak, cieszmy sie slonkiem jak jest.... milego dnia Wszystkim zycze. Odpowiedz Link
greis52 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 29.03.12, 07:51 miłych chwil w domu i w pracy zyczę! no i konczy nam sie perwszy wiosenny miesiąc... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec-witam bardzo wiosennie 29.03.12, 09:55 Ciągle czekam na miłe wiosenne ciepełko.Ciężkie chmury dziś wiszą. Odpowiedz Link
tetika Re: marzec-witam bardzo wiosennie 29.03.12, 09:57 witam , u mnie tez paskudnie. no coz... marzec trzeba przeczekac Odpowiedz Link
kendo Re: marzec-witam bardzo wiosennie 29.03.12, 10:00 witajcie Wszystkie, no bylo pare dni typowo wiosennych, ale tutejsze wiatry polnocne robia,ze temperatura spada, wczoraj byl horror,tak wialo/zamiatalo ulice / z budow piachem, zanim doszlam do Lusi to musialam sie otrzepywac przed wejsciem do budynku. milego dnia i solnca wiosennego Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: marzec-witam bardzo wiosennie 29.03.12, 10:32 H E J ! ! ! witam Wszystkich serdecznie w slonetrzny, wietrzny ranek. Jaka ulga ze zrobilysmy z KENDO te torty wczoraj, to dzisiaj mozemy odpoczywac, moja glowa ma sie lepiej, i oczekuje wieczornego zebrania. Tez juz jestem po sniadaniu i kawke z mleczkiem dopijam z Wami Zycze milego dnia i owocnych zamiarow. -Lusia- Odpowiedz Link
greis52 marzec żegnamy... 30.03.12, 08:05 i coraz blizej lata przyjemnego weekendu zyczę! Odpowiedz Link
kendo Re: marzec żegnamy... 30.03.12, 11:07 ostanie dni juz ..... slonecznie/wietrznie, dzis ostanie pucowanie chtki na weekendowy odpoczynek. milego zakonczenia dnia pracy Odpowiedz Link
dorka556 Re: marzec żegnamy... 30.03.12, 15:02 Żegnam marzec śniegiem. Sypie nadal i nie topi się. Wróciłam już do domku i serdecznie witam. Odpowiedz Link
kendo Re: marzec żegnamy... 30.03.12, 15:40 witaj Dorcia, jaki nostalgiczny obrazek zimowy... miejmy nadzieje,ze zniknie do 1 kwietnia na Prima-Aprils. czyli w domciu wszystko w porzadeczku? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: marzec żegnamy... 30.03.12, 16:02 Witaj DORKA No ja tak patrze i wydaje mi sie ze bedzie troche wiecej wody z tego sniegu. pozdrowienia -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: marzec żegnamy... 30.03.12, 16:06 pamietam,kiedys tu na sama Wielkanoc sniegowalo, tz.w naszym miescie upal,a u tesciowej pare km dalej sypnelo sniegiem.... Odpowiedz Link
dorka556 Re: marzec żegnamy... 30.03.12, 17:08 Tu więcej zdjęć. Stale dosypuje i nie wygląda na to, że szybko stopi się. Na Wielkanoc często jest biało, natomiast w Boże Narodzenie nieraz nie było śniegu. picasaweb.google.com/tybetka/OstatnioZaktualizowane?authkey=Gv1sRgCOWAho6U-uK3Nw Odpowiedz Link
kendo Re: marzec żegnamy... 30.03.12, 17:17 Dorka, dzieki,zdjecia bardzo zimowe i cudnie wyglada tak z wiosennej perspektywy patrzenc na nie.... tz.ze snieg polezy jeszcze ze 2 tygodnie? wegetacja zatem bedzie opuzniona? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec żegnamy... 31.03.12, 13:00 Witam jeszcze w marcu,a w marcu jak w garncu i tak mam, raz pada,trochę poświeci słonko,znów popada,ale ogólnie dość chłodno tylko 6st. Odpowiedz Link
tetika Re: marzec żegnamy... 31.03.12, 14:20 zeby nie wialo, to jeszcze by jakos bylo , ale to wiatrzysko....brrr dzien dobry Odpowiedz Link
kendo Re: marzec żegnamy... 31.03.12, 15:54 Witam Was, i pocieszam,mamy podobna pogode z wiatrem, do ktorego do tej pory nie moge sie pezyzwyczaic zycze ciepelka. Odpowiedz Link
dorka556 Re: marzec żegnamy... 31.03.12, 16:01 Dzień dobry, tutaj też wieje i sypie a jutro w nocy prognozy przewidują -10. 'Ładnie' się kwiecień zapowiada. Jutro Prima Aprilis. W Szwecji też jest taki zwyczaj? -- byle do wiosny... Odpowiedz Link
kendo Re: marzec żegnamy... 31.03.12, 16:06 witaj Dorus, tym sniegiem chyba sobie tak mocno do mnie dmuchnelas, bo zaczelo akurat sniegowac, ale mamy na "+" plusie,wiec ewentualnie bedzie ciapcia, a U Ciebie to faktycznie przedluzenie zimy zycze ciepelka w kazdym badz razie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec żegnamy... 31.03.12, 16:11 Kenduś,ja też się Ciebie zapytowuję czy prima aprilis też jest u was?. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: marzec żegnamy... 31.03.12, 21:15 JAGO DORKO KENDO w goscinie, zaaferowana degustacja tortow jak przyjmiecie moje wyjasnienie to prosze posluchac.... a wiec my nie mamy "prima-aprylisa" jedynie funkcjonuje miedzy rodakami naszymi. Nie jest to popularne. pozdrowienia- -Lusia-- Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: marzec żegnamy... 31.03.12, 22:17 JAGO alez prosze bardzo, cala przyjemnosc po mojej stronie, ale tez wieczorem sobie siedzisz na kompie, Ja sie odmeldowuje, Kendo juz pojechala, mialysmy troche krecenia, chodzilam za odpowiedni krzeslem do biurka do komputera i odziwo dzisiaj po wielu poszukiwaniach, nareszcie osiagnelam cel, jestem b. zadowolona Dobranoc ......do jutra..... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: marzec żegnamy... 31.03.12, 23:47 Lusia...dobre siedzisko to podstawa, ja sobie podkładam poduszeczkę pod kręgosłup. Odpowiedz Link