tetika 03.03.12, 11:47 dziewczyny wrzuce linka z moimi fotkami. tam gdzie autor tetika to moje. wszystko sama robilam, mozna oceniac konkursfotograficzny.upc.pl/seo/album/-110257/tetika.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: lubie fotografowac 03.03.12, 11:57 *Tetiko, dziekuje za album, milo sie ogladalo, niektore naprawde bardzo ciekawie "uchwycone" tez lubie "lapac zycie w objektyw" ale nie posiadam takiego osiagniecia jak Twoje przewaznie robie z wycieczek to co mi sie podoba.... Odpowiedz Link
tetika Re: lubie fotografowac 03.03.12, 12:00 jakiego "osiagniecia"? tez lapie na goraco, bez wiekszych przymiarek. laik jestem zupelny Odpowiedz Link
tetika Re: lubie fotografowac 03.03.12, 12:00 zalezy mi tez na kliknieciu w ocenianie. Odpowiedz Link
tetika Re: lubie fotografowac 03.03.12, 11:59 dobrze to zrobilam , wiec potwierdzam wszystkie trzy strony tylko moich zdjec , tylko sie wczytuje jakos od tylu , ale dacie sobie rade Odpowiedz Link
kendo Re: lubie fotografowac 03.03.12, 12:06 czyli masz po prosu wyczucie chwili kiedy trzeba cyknac w komorke Odpowiedz Link
tetika Re: lubie fotografowac 03.03.12, 14:15 nie, na jesieni kupilam aparat fotograficzny i to byla moja jedyna wyprawa i pierwsza z aparatem celem przetestowania go. pojechalismy z moim w okolice jaskinii raj i tam jest taki maluski lasek i ten kocur wylazl znikac i zaczal sie przymilac. zadbany , mieciutki i tajemniczy. jak juz wieczorem odjezdzalam stamtad nagle znow znikad sie pojawil mnie pozegnac i poszedl sobie Odpowiedz Link
jaga_22 Re: lubie fotografowac 03.03.12, 14:34 Widać coś i ja w nim dostrzegłam tajemniczego. Oczywiście reszta zdjęć też jest udana. Odpowiedz Link
tetika Re: lubie fotografowac 03.03.12, 15:12 dziekuje slicznie ciesza mnie bardzo wasze pochwaly , bo wiem jak nic nie umiem znam kogos kto robi duzo lepsze ujecia , stojac dokladnie w tym samym miejscu co ja. wiec jeszcze duzo sie musze uczyc. ale poniewaz to sama przyjemnosc wiec bede cwiczyc do upadlego Odpowiedz Link
tetika Re: lubie fotografowac 03.03.12, 15:14 to ten sam kocur juz wieczorem kiedy szlismy do samochodu bo nie dalo sie w takich ciemnosciach dalej zdjec robic.... Odpowiedz Link
irene.jg Re: lubie fotografowac 03.03.12, 15:38 Tetiko, no fajne fotki Ja też się ciągle uczę i mam świadomość swojej ignorancji w tej dziedzinie, ale prawde mówiąc wcale nie zgłębiam tajników dobrego fotografowania. Ale wszystko przede mną I na to przyjdzie czas. Odpowiedz Link
tetika Re: lubie fotografowac 03.03.12, 17:24 nie ani ksiezyc , ani chmury mnie nie pociagaja. wole kwiaty dziekuje za cieple skowo o moich foteczkach lasa jestem na takie pochwaly Odpowiedz Link
greis52 Re: lubie fotografowac 03.03.12, 19:28 kurka wodna nie dość ze szybka, to jeszcze ma takie oko śliczne cieple i trzymajace oko fotki jakie jeszcze talenty posiadasz? jako totalne beztalencie chyle glowę przed talenciarzami... Odpowiedz Link
tetika Re: lubie fotografowac 03.03.12, 21:09 dziewczyny nawet nie wiecie jaka mi przyjemnosc sprawiacie takimi slowami. no balsam poprostu dziekuje Odpowiedz Link
irene.jg Re: lubie fotografowac 03.03.12, 21:51 Moja fotka - Łazienki Królewskie. Trzeba latem znowu się wybrać. Odpowiedz Link
tetika Re: lubie fotografowac 03.03.12, 22:34 jak sie wchodzilo do lazienek od lazienkowskiej to prawe wejscie nie to na wprost chopina trzeba leciec w dol , potem w prawo i mostkiem w ksztalcie luku i zaraz tam po lewej stronie byla taka ukryta lawka dla zakochanych pod szczesliwym drzewem lubilam tam siadac boze jak ja dawno nie bylam w lazienkach...... ani w moim ukochanym parku wilanowskim..... Odpowiedz Link
tetika Re: lubie fotografowac 04.03.12, 08:29 oj tak w wilanowie mam swoje miejsce na ziemi nad wodospadem Odpowiedz Link
kendo Re: lubie fotografowac 04.03.12, 08:50 i widzisz Tetiko, dobrze,ze trafilas do Nas, my tu zawsze sobie "balsamy aplikujemy" i to bardzo szczere i prawdziwe *Irene, pieknie roze wygladaja na zdjeciu.... tez uwielbiam zdjecia kwiatow, obiecuje,ze bede robic swoim kwiatom w moim ogrodzie i bede tez pokazywac Odpowiedz Link
jaga_22 Re: lubie fotografowac 04.03.12, 11:34 Cieszę się,że Tetika potrafiła wzbudzić zainteresowanie fotografią. Odpowiedz Link
kendo Re: lubie fotografowac 04.03.12, 11:59 oooooo? a to chyba sroczyna Jagus? tak, Vistula otrzymala "cieply powiew z wpisami i osoba z duzymi/ciekawymi zainteresowaniami." Odpowiedz Link
tetika Re: lubie fotografowac 04.03.12, 12:41 jagus wiesz ze chyba mamy identyczne aparaty? tez masz sony? jeszcze ze dwa tygodnie i bedzie mozna spokonie wybrac sie na fotograficzne "lowy" Odpowiedz Link
jaga_22 Re: lubie fotografowac 04.03.12, 13:59 Ja mam Nikona,dostałam od córki na urodziny,a starszy i pierwszy aparat, to był Samsung i jeszcze działa,a dostałam od męża,bo się pochwaliłam,że chciałabym robić zdjęcia i tak to się zaczęło. Odpowiedz Link
tetika Re: lubie fotografowac 04.03.12, 14:09 ja niedawno nabylam swoj po nieudanej probie z inna marka ( fuji) wzielam na raty i poki co nie bylo jeszcze dobrej okazji zeby pocwiczyc. pierwotnie tez myslalam i nikonie, ale koniec koncow zdecydowalam sie na sony z optyka zeissa. troche przesadzony aparat jak na moje okazje do fotografowania, ale co tam, kiedys sie przyda Odpowiedz Link
irene.jg Re: lubie fotografowac 04.03.12, 14:36 Ja mam Canona, mam też statyw do niego. Tylko trochę dobrych chęci do nauki i mogę fotografować, nawet siebie Odpowiedz Link
kendo Re: lubie fotografowac 04.03.12, 14:59 *Irene, cudny kraiobraz.... moja cyfrowka tez prezet...od dzieciecia...Pentax o Optio tez dobrych checi i uczyc sie wszystkich czynnosci, ale niemam do tego cierpliwosci.. Odpowiedz Link
dorka556 Re: lubie fotografowac 04.03.12, 21:12 Widzę, że jest nas więcej lubiących fotografować. Swoje zdjęcia mam w Picasie. Większość to widoki i kwiaty. Zebrało się już tego ładnych kilka tysięcy. Stale obiecuje sobie, że wybiorę te najładniejsze na ramkę cyfrową a resztę skasuję,ale stale brakuje czasu. Mam podobnie jak Tetika swoją ulubioną ławeczkę. Nie mogę się już doczekać, kiedy wreszcie usiądę na huśtawce z kubkiem porannej kawy (najczęściej jeszcze w szlafroku!) i posłucham śpiewu ptaków, las obok. Odpowiedz Link
kendo Re: lubie fotografowac 05.03.12, 09:05 *Dorcia, no Twoj ogrod szczegolnie cudny ze wzgledu na "wkradajacy " sie krajobraz gorski, mam nadzieje,ze czesciej bedziesz go pkazywac podczas por roku. tezm mam ulubione miescie, a teraz nowe bede tworzyc z nowo zakupiona laweczka. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: lubie fotografowac 05.03.12, 11:00 Też bym chciała ,bo takie zdjęcia to jak świeże bułeczki,muszą być jeszcze cieplutkie. Odpowiedz Link
kendo Re: lubie fotografowac 05.03.12, 11:26 wroci Dorka na "swoje" to mysle,ze da nam kolekcje sweg ogrodu a ja latem tego motylka "zlpalam" widac duzo musze sie nauczyc,coby cieni ,,nie robic Odpowiedz Link
kendo Re: lubie fotografowac 05.03.12, 12:01 *Jagus, przypomnialo mi sie,ze wlasnie ten motyl widziany po raz pierwszy z wiosny ma wrozyc nie za bardzo caly rokale nie dlatego go pokazalam dla was,i na zdjeciu sie nie liczy wrozba ) dobra wrozbe przynosi widziany motyl cytrynowy.... tutaj takowe fruwaja z wiosny i co drugi rok mozna powiedziec ze widze innego Odpowiedz Link
jaga_22 Re: lubie fotografowac 05.03.12, 13:02 Przeczytałam,że cytrynowiec to szkodnik roślinek. Odpowiedz Link
dorka556 Re: lubie fotografowac 05.03.12, 13:25 (...)Wtem spostrzegli pierwszego motyla. Każdemu przecież wiadomo, że jeżeli pierwszy motyl, którego się zobaczy na wiosnę, jest żółty, to lato będzie wesołe. Jeśli jest biały, to będzie to tylko spokojne lato. (O czarnych i brązowych motylach najlepiej nawet nie wspominać, gdyż jest to zbyt smutne).(...) "W Dolinie Muminków", Tove Jansson Znalazłam to w necie, powinnam mieć wszystkie lata wesołe, bo u nas zawsze pierwsze są żółte cytrynki a ja czekam kiedy zawita paź królowej, albo chociaż pawiki. Mam budleje a one uwielbiają 'narkotyzować się' ich zapachem. U mnie na budlejach są całe roje przeróżnych motyli, mogą nad nimi wisieć godzinami, albo spijać z nich nektar. Odpowiedz Link
irene.jg Re: lubie fotografowac 05.03.12, 13:58 Też kiedyś polowałam z aparatem na motylka Odpowiedz Link
dorka556 Re: lubie fotografowac 05.03.12, 14:05 Irene, podziwiam nie tylko Twoje pawie oczka, ale przede wszystkim piękny kolor rozchodnika. Mam rozchodniki, ale ten kolorem przebija wszystkie. Odpowiedz Link
irene.jg Re: lubie fotografowac 05.03.12, 14:25 To jeszcze jedno zdjęcie. Mam je z dwóch źródeł, a kolor taki sam - z działki siostry (niestety już dwa lata jak ją sprzedała) i z wycieczki do pałacu Krasińskich. Fotki wklejam bez podglądu, bo coś mi sie unieruchomił i nie mam pojęcia dlaczego. Odpowiedz Link
irene.jg Re: lubie fotografowac 05.03.12, 14:34 Dorciu, powiedziałaś "pawie oczka" Paw z Łazienek Odpowiedz Link
irene.jg Re: lubie fotografowac 05.03.12, 14:38 Księżyc Jagi jest piękny, ja też kiedyś cyknęłam trzy fotki, ale nie są tak ładne. Odpowiedz Link
tetika Re: lubie fotografowac 05.03.12, 15:55 Ksiezyc bardzo trudno dobrze sfotografowac. Dorcia alez ci zazdroszcze takieg pieknego ogrodka z laweczka toz to czysta rozkosz wyjsc rano z filizanka herbaty i nasycic zmysly zapachami i dzwiekami poranka. nie ma ktoras jakiegos sensownego bardzo bogatego faceta na zbyciu?a i zeby jeszcze byl we mnie smiertlenie zakochany? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: lubie fotografowac 05.03.12, 16:01 Śliczny Twój motyl Irene,a ja takiego cudaka upolowałam na swoim balkonie. Zachowywał się jak koliberek,tak szybko latał,ledwo mi się udało cyknąć zdjęcie. Odpowiedz Link
irene.jg Re: lubie fotografowac 05.03.12, 16:31 Rzeczywiście cudak, bałabym się go, tak jak boję się ćmy. Odpowiedz Link
kendo Re: lubie fotografowac 05.03.12, 21:58 wowooooo *Irene,zdjecia slicznosci wraz z motylami, *Dorka, ciesze sie,ze przypomnialas "bajeczke motyli" z Muminkow... a*Irene, paws super...i tak miedzy ludzmi sobie chodzi?, jednym slowem Tetinka sprowokowala do pieknego rozwoju watku.... *Jagi sroki z Pieszczochem sa tez super przecie.... Odpowiedz Link
irene.jg Re: lubie fotografowac 06.03.12, 10:14 Kendo, paw w ogóle się nie bał, pełno ludzi robiących fotki, siedzących na ławkach, a on sobie spacerował i nie zwracał na nikogo uwagi. Zresztą jak widać gołębie również. Tłumy turystów codziennie i na ptakach nie robi to wrażenia. Odpowiedz Link
irene.jg Re: lubie fotografowac 06.03.12, 10:16 Zapomniałam dodać, że czekam na fotki Dorki, która ma tak piękny ogród i cudne z niego widoki na góry. Pamiętam też piękny widok z balkonu. Odpowiedz Link
dorka556 Re: lubie fotografowac 06.03.12, 10:38 Irene, chcesz to masz. To zdjęcie zrobiłam z ganku, na początku kwietnia 2 lata temu. Do czego ja się spieszę? Tu słoneczko świeci, trawka już zielona... a tam? Za 10 dni będę na miejscu, sprawdzę. Odpowiedz Link
irene.jg Re: lubie fotografowac 06.03.12, 10:43 Dorko, z kwietnia? Niesamowite! I piękne! To musiał być szok dla roślin. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: lubie fotografowac 06.03.12, 10:46 Piękna zima,ale ja poczekam na wiosnę,to kociątko też z zeszłego roku. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: lubie fotografowac 06.03.12, 10:49 Bystra Irene,nie zwróciłam uwagi ,że to był kwiecień, oby w ten kwiecień wszystko się zazieleniło Odpowiedz Link
irene.jg Re: lubie fotografowac 06.03.12, 10:51 Wszystkie koty uwielbiam i te dzikie, są po prostu piękne!!! Do tego jeszcze konie galopujące z rozwianą grzywą.....poezja Odpowiedz Link
greis52 Re: lubie fotografowac 20.08.14, 08:51 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114871,16494177,_Summertime____wakacyjna_beztroska_uchwycona_na_zdjeciach.html#BoxSlotIMT to mi przypomniało moje dzieciństwo prawda że świetne czarno-białe zdjęcia wystarczy je po kolorować swoimi wspomnieniami tak zabawa w czasoprzestrzeni Odpowiedz Link
kendo Re: lubie fotografowac 20.08.14, 08:59 no niby tak Greis, wspanialae lata dziecinstwa,szkoda,ze tam malo jest tych zdjec w prywatnych albumach, bo gdzie kiedys wszyscy posiadali aparaty fotograficzne, ale sa zdjecia z zlobka/przedszkola/swietlicy/ze szkol Odpowiedz Link
slo-onko Re: lubie fotografowac 20.08.14, 09:11 tez mam mnóstwo zdjęć z dzieciństwa. mój tato lubil parac się fotografia,mial aparat,sprzet do obrobki. często siedzialamz nimk w ciemni (czytaj: łazienka,a na drzwiach koc) i razem wybieralaismy i naswietlalismy zdjęcia. wspaniale wspomnienia szczególnie z lat młodego dzienstwa w latach 70-75. Odpowiedz Link
kendo Re: lubie fotografowac 20.08.14, 10:24 *Sloo do szczesliwych" dzieci zdjeciowych " nalezysz u nas,jak nie chodzil pan z aparatem po wsi i nie robil,to sie niema takich wspomnien, chociaz kolezanki tao,mial aprarat,zrobil nam wspolne zdjecie od IKomuni swietej.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: lubie fotografowac 20.08.14, 10:46 Też nie mam zdjęć z dzieciństwa,no bo czym było zrobić? Mam jedno z komunii i ze szkoły chyba z siódmej klasy. Dziś jeszcze mam bardzo ładną pogodę i słonko i ciepło, ale już myślę o nadchodzącej jesieni. Odpowiedz Link
kendo Re: lubie fotografowac 20.08.14, 11:20 *Jagusia tu jesien juz niemal od tygodnia a jak pada deszcz-to doslownie leje,ze rynny nie nadazaja odprowadzac deszczu... wtedy takie czasy byly, ze aparat to jakis status byl,dopiero chyba pamietam coraz czesciej widzialam u ludzi aparty,jak mialam chyba z 8-10 lat... z choinki z Mikolajem w roli glownej, to byl "gwozdz programu" Odpowiedz Link