tetika 05.05.13, 17:10 takie malenkie, prawie niewidoczne, i nie pachna. A nie znam osoby ktora by ich nie lubila gdzie tkwi tajemnica? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaga_22 Re: Piekne niezapominajki 05.05.13, 17:29 Też mam niezapominajki,ale tylko goździki pięknie pachną. Wącham i chyba cały zapach wywącham. Odpowiedz Link
kendo Re: Piekne niezapominajki 05.05.13, 17:39 dzieki Teti, tak,u Jagi pieknie na balkonie w tym roku, niezwykle pieknie dobrala kwiatki i ich kolorystyke, osobiscie lubie niezapominajki, rosna na kazdej glebie bez zadnej specyjalnej opieki.. Odpowiedz Link
tetika Re: Piekne niezapominajki 05.05.13, 20:35 u mnie tylko jedna stokrotka mialo wogole kwiatkow nie byc, ale...jakos mi sie to postanowienie nie udalo Odpowiedz Link
kendo Re: Piekne niezapominajki 05.05.13, 20:41 Tetiko, no slicznie wyglada, czyms obsialas w kolo niej.... ja tez obiecalam,ze zadnego kwiecia nie kupe, ale dostalam oliwkowe drzwwko i mini storczyka, w ogrodzie bedzie wnet kolorowo,tulipany zaczynaj rozkwitac, przylaszczka/sniezyczki przekwitly. Odpowiedz Link
tetika Re: Piekne niezapominajki 05.05.13, 20:50 naokolo to chyba to zolte ziesko zeszloroczne z doniczki sie rozsialo. poki ladnie wyglada to niech rosnie, ale mase tego mam wszedzie mini storczyka sama kupilam ostatnio i widze wypuszcza nowy listek kupilam jeszcze dwie pelargonie, posialam aksamitki na kilka doniczek i kupilam pnaca fasole ozdobna na nowo zakupione kratki na balkon. No i sie porobilo znow duzo kwiatuszkow tymi kratkami troszke oddziele sie od sasiadow a troszke oslonoie od wiatru. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Piekne niezapominajki 05.05.13, 21:02 Ja tez sobie obiecam zawsze ostatnio, ze zadnych kwiatow na balkonie, ale nigdy sie obietnice nie udaje dotrzymac Tetiko stokrotka b.ladny kolor, ciekawe czy bedzie kwitala przez cale lato? i w sumie ladnie by wygladala z niebieska lobelia - nie wiem jak sie one nazywaja po Polsku, U Jagi na balkonie tez sie ladnie skomponowaly niezapominajki. A takie dzisiaj spotkalysmy kwiatki na spacerze z Kendo. Rosly sobie dziko na skraju lasku do slonca polozonym. Odpowiedz Link
tetika Re: Piekne niezapominajki 05.05.13, 21:14 Jutro wam wkleje te fotki co dzis z balkonu porobilam bo z laptopu dlugo schodzi. Odpowiedz Link
kendo Re: Piekne niezapominajki 05.05.13, 21:19 OK Teti Lusia tez robilam im zdjecie, jakos slonko na nie swiecilo i niewyraznie widac a tak ladnie sobie dziko rosna moze wiecie jak sie one nazywaja? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Piekne niezapominajki 05.05.13, 21:26 Mam nadzieje ze wiecej kleszcza nie znajde, wiecej nie bedze wchodzila w takie zagajniki traw bo to teraz plaga kleszczy, dobrze ze zauwazylam jak mi spadl ze skarpetki na podloge i to dobrze ze nie wpadl pod podloge u ciebie na altanie, tylko go od razu potraktowalam. Odpowiedz Link
tetika Re: Piekne niezapominajki 05.05.13, 21:28 to taka odmiana storczykow. sliczne kwiatuszki Odpowiedz Link
kendo Re: Piekne niezapominajki 05.05.13, 21:36 dzieki Teti nawet nie wiedzialam, slicznie wygladaja w naturze... *Lusia to pedze do lazienki pod Wode, coby jaky sobie wlazl na mnie splyna z woda...brrrrrrrrrr..zaczelo mnie swedzec cale cialo... Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Piekne niezapominajki 05.05.13, 21:41 pl.wikipedia.org/wiki/Dzie%C5%84_Polskiej_Niezapominajki Odpowiedz Link
kendo Re: Piekne niezapominajki 05.05.13, 21:41 *Grzechu, no Twoja to juz przeslodka niezapomniajak.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Piekne niezapominajki 05.05.13, 21:44 O kurcze ale fajna................ Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Piekne niezapominajki 05.05.13, 21:50 Kendi. www.youtube.com/watch?v=bM-mIxog2mo www.youtube.com/watch?v=Un4cYLORdzI www.youtube.com/watch?v=tvS7IrbYSOk Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Piekne niezapominajki 05.05.13, 22:09 Grzes ale bomga, bardzo fajne. Odpowiedz Link
tetika Re: Piekne niezapominajki 05.05.13, 22:17 grzechu to ma slodki obrazek na kazda okazje Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Piekne niezapominajki 05.05.13, 22:23 A jak już pani Niezapominajkowa i pan Niezapominajek, tooooooo.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Piekne niezapominajki 06.05.13, 08:54 No i bardzo humorystyczne w formie na luzie. Podobaja mi sie takie wklejki. Odpowiedz Link
kendo Re: Piekne niezapominajki 06.05.13, 09:47 bedzie para niezapominajkowa i duzooooooooooooooooo malunkich nieapominajek.... bajeczka dla duzych dzieci..hi,hi.................. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Piekne niezapominajki 06.05.13, 10:09 Późna pora,to Grzesiowi się zrobiło bajkowo.Ciekawe co mu się śniło? Dziś zauważyłam że wzeszła moja peonia.W zeszłym roku była jedna, ale za to jaka duża. Odpowiedz Link
kendo Re: Piekne niezapominajki 06.05.13, 10:17 tez Jagus czekam na sprawozdanie od Grzecha czyli co Mu sie snilo??????????????? piwonia siczna Jagus, moje mizoroty widac przy grilu wczorajszym,ktory Lusia cyknela, slabo rosna cos,ciekawe drugi rok i czy zakwitnie???? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Piekne niezapominajki 06.05.13, 12:09 No właśnie,czy w ogóle zakwitnie i moja? Czekam na fotki balkonowe Tetiki.Pewnie znowu jest pięknie. Odpowiedz Link
tetika Re: Piekne niezapominajki 06.05.13, 16:57 Jagus przepiekna piwonia uwielbiam ich zapach. U mnie narazie jeszcze na balkonie jest zimno i wietrznie,a kwiatuszki nie chca bardzo kielkowac. Smierdziuszki juz wprawdzie wykielkowaly, ale do wyrosniecia jeszcze im bardzo daleko to samo fasolka pnaca. Jeszcze musze moja wielka skrzynie zagospodarowac bo wprawdzie nasialam tam tytoniowca , ale nie mam pojecia czy cos z niego bedzie i kiedy. narazie pochwale sie tym co mam Po pierwsze kwietnie mi juz hibiskus po drugie fiolek na parapecie oszalal w doniczce kielkuje kradziona z obi chyba trzmielinka Narazie na balkonie szyku zadaja dumne pelargonie w skrzynce bez odplywu zadomowily sie skalniaki a jak sie bardzo dlugo przygladac to bedzie widac komarzyce ktora cudem przechowala sie z ubieglego roku i zaczyna rosnac ( po lewek stronie skalniaka na srodku) fotoforum.gazeta.pl/photo/0/id/eh/jxau/cOaBqDknnZABVHWE1B.jpg" border="0" alt="https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/id/eh/jxau/cOaBqDknnZABVHWE1B.jpg"> natomiast pod balkonem mam istne szalenstwo Odpowiedz Link
tetika Re: Piekne niezapominajki 06.05.13, 16:59 no i zle wklejony skalniak po raz drugi Odpowiedz Link
kendo Re: Piekne niezapominajki 06.05.13, 17:50 mam tez skalniaczka... Teti,no slicznie masz na i pod balkonem... te zolte to chyba mlecze co?? jak zaczna przekwitac to bedzie wszedzie bialo od dmuchawcow.... Jagus, dzis poszlam na laki pod koniki by nazbierac suchego lajna,mowia,ze piwonie lubia odzywke ,wiec dam im naturalna, zrobilam tez pare fotek. sasanka , Odpowiedz Link
tetika Re: Piekne niezapominajki 06.05.13, 17:58 piekne sasanki tak Kendus to zwyczajne , niezwyczajne mlecze uwielbiam ten moment kiedy zakwitaja wszystkie naraz. pachnie wtedy oszalalamiajaco i doskonaly jest miod z mleczy. Odpowiedz Link
kendo Re: Piekne niezapominajki 06.05.13, 18:06 kiedys tez lubialam ten widok Teti, teraz mnie uczula zapach/pylek, miod/wino z mlecz smakowalam i pychota bylo.... Odpowiedz Link
tetika Re: Piekne niezapominajki 06.05.13, 18:30 wino z mleczy? nigdy nie slyszalam. jak smakuje? Odpowiedz Link
kendo Re: Piekne niezapominajki 06.05.13, 18:49 Teti bardzo delikatne w smaku, kolor slomkowy i przyjemny zapach.... poczestowala mnie dawno temu znajoma.... Odpowiedz Link
tetika Re: Piekne niezapominajki 06.05.13, 18:54 musze pomyszkowac po necie moze znajde jakis dobry przepis i moze kiedys znajde ekologiczna łąke Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Piekne niezapominajki 06.05.13, 19:40 Niestety. Nic mi się nie śniło. Nigdy nic mi się nie śni. Śpię jak zabity. Nigdy ze snem nie miałem żadnych kłopotów. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Piekne niezapominajki 06.05.13, 20:31 No i masz,Grzesiu śpi jak zabity,a ja jak zając pod miedzą. Nie pamiętam takiej nocy,aby mi się nic nie śniło.Mam w nocy drugie życie. chociaż nie zawsze fajnie i kolorowo. Teti,ten Twój hibiskus pięknie kwitnie ,śliczny ma kolor. Fiołka tak kwitnącego jeszcze nie widziałam aż zapragnęłam go mieć. Pod balkonem masz żółto-zielony dywan,przepięknie.Reszta urośnie. A Kendo upolowała jeszcze sasanki. Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Piekne niezapominajki 06.05.13, 21:46 Chyba Jaga przez te 5 lat jeszcze nie odespałem tych czterdziestu. Czterdzieści lat niedospania. Ciągle. Dom, rodzina, praca [rzadko tylko 8 godzin], dzieci - kołowrót z kołomyją. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Piekne niezapominajki 06.05.13, 22:39 Tetiko no masz w czym teraz przebierac, podlewac i skubac, lubie ten okres, ale w tym roku odpuszczam, chociaz juz jedna hortensja stoi na balkonie. Ze wzgledu na planowane wyjazdy latem nie chce nikogo obarczac podlewaniem kwiatow. Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Piekne niezapominajki 06.05.13, 22:53 Dlatego Lusia, my dawno temu zrezygnowaliśmy na balkonie z kwiatków kwitnących. Bo zawsze przyszedł lipiec, wyjazd na jakie dwa tygodnie i wszystko szło na marne. Teraz od lat, tylko zielenina różna. Odpowiedz Link
kendo Re: Piekne niezapominajki 07.05.13, 10:10 lubie kwitnace kawiaty, ale tez ze wzgledu na wyjazdy niestaram sie o nie, bo pancio,albo zalejealbo zasuszy.... lubie u innych podziwiac i chwali"zielone ich paluszki" Jaga/Teti/Dorka pokazuja swe kwitnace cuda.... Grzesko, chyba zaden mezczyzna niema problemu ze spanie, przylozy ucho do poduchy i juz odplyw do Orfeuszowej...hi,hiiiiiiii acha,Jaga wspomniala o fiolku, widzialm na spacerze co dopiero glowki wystawialy spod traw, moze dzis przelece sie znowu i zobacze,jak duzoe podrosly i od razu konika podpatrze,czy urodzila... Odpowiedz Link
tetika Re: Piekne niezapominajki 07.05.13, 17:46 a ja sie pochwale bo dzis zobaczylam ze zaczynaja mi kielkowac ozdobne fasolki a poniewaz w zwiazku z nowa praca urlopu w tym roku miec nie bede to niech sobie tam cos i rosnie , zawsze to kawaleczek natury po pracy Odpowiedz Link
kendo Re: Piekne niezapominajki 07.05.13, 18:24 bedzie slicznie na balkonie Teti, fasolki ladnie kwitna... a dadza tez "owoc "do zjedzenia?? bylam na spacerze, fiolki pachnace w cyfrowke zlapalam, marniutkie jakies... pozniej wkleje... drugiego zrebaczka jeszcze niema Odpowiedz Link
tetika Re: Piekne niezapominajki 08.05.13, 04:47 Nie , Kendus fasolki ozdobne kupowalam Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Piekne niezapominajki 08.05.13, 09:19 To ja się pochwalę kremowym storczykiem,do końca nie wiedziałam jaki to będzie kolor,bo zapomniałam. pierwszy kwiatuszek Odpowiedz Link
kendo Re: Piekne niezapominajki 08.05.13, 09:32 *Jagus, no piekny kolor kwiatkow bedzie.... a to moj od siostrzenicy, mini storczyk , storczyki bardzo wdzieczne kwiatki, dlugo kwitna i nie uczulaja.... Odpowiedz Link
greis52 Święto Polskiej Niezapominajki 16.05.13, 17:52 było www.niezapominajki.pl/swieto-niezapominajki "Święto, przypomina o szacunku jaki powinniśmy żywić dla przyrody "małej i wielkiej Ojczyzny" Odpowiedz Link
kendo Re: Święto Polskiej Niezapominajki 16.05.13, 18:07 a to przegapilismy "niezapominajke"?? poczatek cieplych dni, ludziska na lono nautury wypelzaja wiaze sie to z zasmiecaniem po piknikach, nawet tu sie widzi letnia pora polskie puszki po piwie lezace w lesie.... Odpowiedz Link
greis52 Re: Piekne niezapominajki 08.04.14, 10:52 urzekły mnie różowe niezapominajki, zaszalałam i kupiłam na balkon, jak już zbrzydną wyniosę je na działkę może mi się rozmnożą Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Piekne niezapominajki 08.04.14, 14:19 Greis, i na pewno to zrobia, sa bardzo zywotne, a na balkoniku masz pewnie prawdziwa wiosne w tym kolorze. Odpowiedz Link
kendo Re: Piekne niezapominajki 30.04.14, 17:38 te rosna u naszej mamy,niemal w calym ogrodzie same sie nasiewaja i teraz pieknie "ukraszaja ogrod" Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Piekne niezapominajki 30.04.14, 19:07 *Kendo, co Ci przypomina widok znajomy ten?...... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Piekne niezapominajki 30.04.14, 19:58 Takie maciupkie,a chyba wszyscy je lubią.W ogrodzie też je miałam,były w dwóch kolorach. Odpowiedz Link
maria88 Re: Piekne niezapominajki 30.04.14, 20:09 Przypomniał mi sie taki wierszyk o niezapominajkach: Niezapominajki są to kwiatki z bajki, rosną nad potoczkiem, patrzą modrym oczkiem i szpecą sobie skromnie, nie zapomnij o mnie. Odpowiedz Link
kendo Re: Piekne niezapominajki 30.04.14, 21:27 *Jago, Mama ma jeszcze rozowe w innej czesci ogrodu, te niebieskie sa moimi favorytami... *Mario, takie wierszyki wpisywalo sie w pamietniki Odpowiedz Link
kendo Re: dzien niezapominajki bedzie 15 maja 01.05.14, 08:32 Dzień Polskiej Niezapominajki – święto przyrody obchodzone corocznie 15 maja, mające na celu promowanie jej walorów, stałe przypominanie o ochronie środowiska i zachowaniu różnorodności biologicznej Polski. Święto ma również na celu zachowanie od zapomnienia ważnych chwil w życiu, osób, miejsc i sytuacji. .cyt. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: dzien niezapominajki bedzie 15 maja 01.05.14, 08:38 *Kendo te wczorajsze od mamy co pakazalas byly sliczne, ja je przywizlam swego czasu tutaj i byly w skrzynkach na kwiaty, ale tyle sie zmienialo z wlacicielami posesji, ze nie wiem, czy jeszcze sie same nasiewaja. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piekne niezapomniane chwile 07.05.14, 11:30 mlyn lekko odbudowany. jego wygląd 20 lat temu był zupełnie inny, wysoki, 3 pietrowy, drewniany, w srodkuz maszynami do ziaren. bawiłam się w nim jako dziecko, ale wtedy była frajda. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piekne niezapomniane chwile 07.05.14, 11:36 Mazurskie tereny, droga w kier. Mazowsza Mazurska lepianka, w takich mieszkali "chłopi",widać to anwet na filmie. urozmaicony teren, wzgórki,pagorki,zielen i blekit nieba Mazurskie jezioro polna dróżka Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piekne niezapomniane chwile-Rembrandt 07.05.14, 11:48 Straż nocna- taką pamniatke przywiozłam sobie z Garwolina Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piekne niezapominajki 07.05.14, 11:58 na leśnym terenie kozły, albo jak kto woli żyrafy. na takim leśnym terenie stoi dom mojej kuzynki,czyli sama natura....posrod dzrew iglastych,sosen, swierkow, brzoz i olszyny z cicho plynacym strumykiem po srodku pola.. bajka po prostu bajka.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Piekne niezapominajki 07.05.14, 14:47 SLO, przeducne zdjecia, jakie uroki, nie trzeba jezdzic za granice, zeby takie krajobrazy ogladac. sliczne. Lubie taka jeszcze wiejska wies, co to nie widac traktorow,i mercedesow. Odpowiedz Link
kendo Re: Piekne niezapominajki 07.05.14, 14:53 *Sloo jestem pod wrazeniem, urokliwe miejsca ponownie odwiedzilas, po prostu Mazury slicznosci,jak to w piosence cos przez mgle pamietam -mazurkie jeziora- czy jakos tak.... dziek za "kawaleczk wspomnien" i cudne krajobrazy Odpowiedz Link
kendo Re: temacik mial byc o Sloo zdjeciach 07.05.14, 16:46 zapomnialo sie zmienic i "polecialo " o -niezapominajkach- Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piekne niezapominajki 08.05.14, 12:00 Lusia, zdjęcia nie oddadzą tego piekna, ktore można zobaczyć na własne oczy. niby jedna Polska,a, jak rozna. jeziora polozone tuz przy drodze tworza piękny krajobraz. jadac trasa z Gizycka w strone Kut, mija się jeziora to z lewej to z prawej. w tych okolicach warszawska swita ma swoje dacze. Odpowiedz Link
kendo Re: Piekne niezapominajki 08.05.14, 12:11 prawda Sloo, zdjecie nie odda calego uroku miejsca,ktorym sie zachwycamy, dobrze,ze pamiec jeszcze mamay i wracamy do niej czesto... Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piekne niezapominajki ? 28.05.14, 13:02 szkolne zajecia w szkole? były najgorsza dla mnie kara. nasi rodzice tez pracowali w soboty do 13, potemw jedna sobote,a potem w żadna. no chyba,ze w handlu to był mus,ale do 14 z tego co pamiętam. dzisiaj handel czynny do późnych godzin wieczornych niestety. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Piekne niezapominajki ? 28.05.14, 13:31 slo-onko napisała: dzisiaj handel czynny do późnych godzin wieczornych niestety. Sloo dlaczego niestety,chyba Ciebie nie rozumiem. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piekne niezapominajki ? 28.05.14, 13:37 staty Jagus może dla nas,ale dla mam i pan domu chyba niestety nie chciałabym pracować w soboty Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Piekne niezapominajki ? 28.05.14, 14:01 Przecież są zamiany,nie każdą sobotę czy niedzielę ma się zajętą. Mnie akurat nie potrzeba,bo mogę się zaopatrzyć w tygodniu, ale pracujący zwykle robią większe zakupy na cały tydzień właśnie w soboty i niedziele. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piekne niezapominajki ? 28.05.14, 14:05 to prawda. zmienily się czasy, zmienil się system pracy wszędzie. tez czasami biegam w weekendy robiąc przeróżne zakupy,bo wtedy mam najwięcej czasu. gdyby jednak handel czynny był do 14 to czy chciałabym czy nie musiałabym się wyrobić w tym zcasie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:*Handel* 28.05.14, 17:16 Pamietam te soboty pracujace, i jak pozniej ukrocali, wydaje mi sie ze dyzury w soboty i niedziele sa wiecej platne dla pracujacych w klepach. Zauwazylam, ze u nas tez przedluzyli w sklepach o 1 godzine zamkniecie . Sa otwarte do godz,19, a duze galerie do 21. Odpowiedz Link
kendo Re:*Handel* 28.05.14, 18:25 mysle, ze otwarcie sobtnie w sklepach sluzy wielodzietnym rodzinowm atz ich rodzicom, moga na spokojnie zachandlowac,jak jaga wspomniala, zreszta widzi sie po markietach rodziny chandlujace niemal do ostanich minut sobotnich... natomiast uwazam,ze w niedziele powinny byc zamkniete... Odpowiedz Link
slo-onko Re:*Handel* 29.05.14, 10:00 masz racje Kendo, niedziela jest takim dniem keidy rodzina powinna być razem, spedzac zcas razem za stolem, w plenerze, jakkolwiek. poradzilibyśmy sobie chyba bez tej handlowej niedzieli. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piekne niezapominajki - wczasy WFP 29.05.14, 10:24 pamiętacie? sama jezdzilamz rodzicami, wtedy to był taki ful wypas.nie można było z agranice to chociaż w Polske się jezdzilo najczesciejw góry. fajnie było,organizowali rozne wycieczki, zabawy dla dzieci, czesc kosztów dofinansowal zakład pracy,nie było tak drogo jak dzisiaj. Odpowiedz Link
kendo Re: Piekne niezapominajki - wczasy WFP 29.05.14, 10:27 a to pamietam 2zakladowe " wczasy/kolonie dla dzieci/wycieczki, Mama sie zapisywala by z nami jezdzic i pokazywac nam "kraj" Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Piekne niezapominajki - wczasy WFP 29.05.14, 10:28 *SLO, dokladnie, pamietam kolonie dla dzieci, a pozniej Rada Zakladowa dofinansowywala wczasy. Sama wylam kilka razy na takich. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Piekne niezapominajki - wczasy WFP 29.05.14, 10:30 www.youtube.com/watch?v=jH6wzq2NNcI I byly niezapomniae przeboje i artysci, nie tacy jak dzisiaj niektorzy. Odpowiedz Link
kendo Re: Piekne niezapominajki - wczasy WFP 29.05.14, 10:38 alez Was wzielo na "wspominki" Odpowiedz Link
slo-onko niezapominajki -papierosy 29.05.14, 10:48 a pamiętacie Dunhile i Visanty ????????? i jeszcze wiele innych ,których nie pamiętam,a podpalam tez keidys.... Odpowiedz Link
kendo Re: niezapominajki -papierosy 29.05.14, 11:01 a no, byly tez Klubowe/Spotry/Giewonty/jakies cienkie mentolewe... strasznie palily w gardle, nie pamietam jakie podpalalm w kraju bo malo wtedy palilam, dopiero gdy tu przybylam .... teraz na razie "wolna od nalogu" Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piekne niezapominajki 29.05.14, 11:07 i Caro-taki papierosowy rarytas. w czerwonym lub niebieskim opakowaniu. nawet nie wiem czy sa dzisiaj w sprzeadzy. Odpowiedz Link
kendo Re: Piekne niezapominajki 29.05.14, 11:48 *Sloo, Carmen/Camele/ Piasty/Wawel oj bylo tego po koskacha acha Silesie nawet je smakowalam...byly z filtrem, bo nie wszystkie takie byly. Odpowiedz Link
slo-onko niezapinajmajtki 05.06.14, 13:30 tak zartobliwie czasami mowi się na te sliczne drobne niebiescitkie kwiatuszki. przegladajac fotki w tym watku,zauwazylam ,ze Jaga hoduje piwonie/peonie na balkonie. Jago czy to latwa hodowla czy trzeba specjalnego podejścia? U Tetiki zauwazylam sliczne pasowe stokrotki,bajkowo wygladaja,nie pomyslalam o nich wczesniej. na przyszly rok zamienia z pelasiek na stokroteczki. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: niezapinajmajtki 05.06.14, 19:42 Eee Sloo,żebym wiedziała ,że ona taka ,to bym jej nie sadziła. Najpierw po posadzeniu,dopiero na 3-ci rok zakwitła. Kwitła 3 razy,a w tym roku sobie odpoczywa.Jak w przyszłym roku nie zakwitnie,to ją wyrzucę,bo szkoda mi dla niej takiej dużej donicy. O tyle dobrze,że nie trzeba jej wykopywać.Nie warto,bo za krótko kwitnie. Odpowiedz Link
kendo Re: niezapinajmajtki 05.06.14, 20:04 moj jeden krzaczek w ogrodzie Bobby zasikla, a mila jednego poczka po dwuch latach siedzenia w nowym miejscu.... Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piekne niezapominajki 06.06.14, 09:08 musze kupic dzisiaj różanecznik/rododendron. pewnie o tej porze roku będą przekwitniete, ale na drugi rok będzie jak znalazł. bardzo podobają mi się te krzewy, bogate w kwiaty o intensywnym kolorze. ciekawe czy będę miała jakiś wybor? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Piekne niezapominajki 06.06.14, 10:24 *SLO, po sezonie kwitnienia, moze i przecenili, to uda >Ci sie zakupic taniej. *Kendo, Piwonie maja trudno zaakceptowac nowe miejsce, moze na drugi rok obsypia sie kwiatami. Z dzisiejszego spaceru w nature, kolo basenu. Odpowiedz Link
kendo Re: Piekne niezapominajki 06.06.14, 10:28 ta rabatke wiedzialm, bardzo ladnie wyglada ,widac jak wieje bo kwiatki sie w jedna strone pokladly Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Piekne niezapominajki 06.06.14, 23:15 *Kendo po prostu zmarzlam dzisiaj sama na rundzie w parku, obwialo mnie zimnym wiatrem, ze w domu musialam sie ubrac we wflanelowe spodnie i gruby spweter i goraca herbatke z miodem i cytryna, Czy dla mnie nie bedzie lata w tym roku?. Odpowiedz Link
kendo Re: Piekne niezapominajki 07.06.14, 09:16 wczoraj powiewalo chlodnym wiatrem ja wypralam dwa upiry i wyschly mi na dworze.... wiec wialo "dobrze" dzis duzo ciepleszy powiew sie czuje.... przebiore sie zaraz i na runde pomaszeruje,ale chyba bez kijow... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Piekne piwonie* 07.06.14, 09:30 *Kedo, bedziesz miala wolne rece zeby wymachiwac, to tez inny typ gimnastyki na spacerze. Dzieki za piwonie, az przez ektran dolecial do mnie ich zapach- sliczne. Odpowiedz Link
kendo Re: Piekne piwonie* i spacer 07.06.14, 10:59 tak pomyslam lusia, ze bez kijow inaczej sie tez idzie i inne muskuly sie "odswiezaja" a wezme pleckan wypeniony ciezarem to tez ponoc daje dobry rezultat a tez jakis bukiecik na sniadaniowym stole masz?? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Piekne piwonie* i spacer 07.06.14, 11:04 *Kendo, to jasmin, ktory teraz wszedzie kwitnie roznoszac piekna dla nosa won, przynajmniej dla mnie. Odpowiedz Link
kendo Re: Piekne piwonie* i spacer 07.06.14, 11:06 achaaaaaaaaaaa, sasiad za murkiem tez ma jeszcze nie roskwitl, ma bardzo delikatny zapach, nie ta odmiana z tych mocnych. nawet sie zasial u mnie przy murku, tak mysle,ze moge wykorzystac i gdzies przesadzic.., jak jego maliny... Odpowiedz Link