Dodaj do ulubionych

dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow.......

11.12.04, 17:53
napewno znacie takie ,

zapraszam do milej zabawywink))))))))))))))))
Obserwuj wątek
    • kendo Re: kapcie................ 11.12.04, 17:59
      **
      bambosze,
      laczki,
      papucie,
      klapki,
      wsuwki damskie/meskie,
      poranne bambosze,
      • mala20033 Re: kapcie................ 11.12.04, 18:05
        To ja Wam opowiem historie.Gdy bylam malym dzieckiem i mieszkalam w takim malym
        uroczym slaskim miasteczku czesto z mama chodzilam na spacery.Najciekawszym
        miejscem byl poniemiecki cmentarz.Odczytywalam napisy na nagrobkach.Najbardziej
        podobal mi sie:"Berta Cipa".I nie moglam zrozumiec czemu mamie sie to nie
        podobalo.Dla mnie brzmialo to tak melodyjnie...
    • ginztonikiem Re: dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow....... 11.12.04, 18:58
      Hahahaha!!!! Dobre!
      Ja przez cały okres dziciństwa, jak coś było fajne
      mówiła (inne dzieci zresztą tez) "Ale gites!"
      I raz wracałam z tatą z kina ("Niekończąca się opowieść")
      i na coś powiedziałam właśnie "Ale gites", A on sprał mi tylek, hehe. Nie
      wiedziałam o co chodzi i miałam do niego żal. Teraz jak o tym pomyślę, to wiem
      juz, że usłyszał inne, podobnie brzmiące słówko, haha (wiecie jakie?)

Kenduś! Jaszcze kierpce! smile
      • kendo Re: mala/gini........ 11.12.04, 20:01
        ginztonikiem napisała:

> Hahahaha!!!! Dobre!
        > Ja przez cały okres dziciństwa, jak coś było fajne
        > mówiła (inne dzieci zresztą tez) "Ale gites!"
        > I raz wracałam z tatą z kina ("Niekończąca się opowieść")
        > i na coś powiedziałam właśnie "Ale gites", A on sprał mi tylek, hehe. Nie
        > wiedziałam o co chodzi i miałam do niego żal. Teraz jak o tym pomyślę, to
        wiem
        > juz, że usłyszał inne, podobnie brzmiące słówko, haha (wiecie jakie?)
        >

dobre opowiadankawink
        ja cusik nie moge sobie nic przypomniec.
    • kasikk Re: dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow....... 11.12.04, 19:22
      dla mnie <<pralka>> zawsze była zabawna
      • kendo Re: ..pralka..... 11.12.04, 19:58
        kasikk napisała:

> dla mnie <<pralka>> zawsze była zabawna

slubne mowi na nia: dziewka do praniawink)))))))))))))))

a ja moglabym nazywac ..upiornica..
        bo zawsze mowie ze upiora wkladam do niej wink)))))))))))))
        • kasikk Re: ..pralka..... 11.12.04, 20:25
          mnie zawsze bawiło brzmienie smile)
          • nick000 Re: ..pralka..... 11.12.04, 20:36
            a kto zna znaczenie słowa "toczka"? Nie chodzi mi oczywiście o polski
            równoważnik tego rosyjskiego słowa.
            • kasikk Re: ..pralka..... 11.12.04, 21:31
              co tooo??
              bo ja nie wiem sad(
              • kendo Re: ..toczka???????????..... 11.12.04, 21:46
                kasikk napisała:

> co tooo??
                > bo ja nie wiem sad(

no wlasnie co tooooooooooo?????????????????

-dolkadnie-
                • mala20033 Re: ..toczka???????????..... 11.12.04, 23:17
                  ..hm??
                  • nick000 Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 01:25
                    wieloznaczne ..hm?? Małej nie jest odpowiedzią na moje pytaniesmile, dla
                    ułatwienia powiem,ze owa toczka miała jeszcze nazwę równie ciekawą i niewielw
                    mówiąca: kołchoźnik, za prawidłowa odpowiedź prezesowa vistuli funduje
                    nagrodęsmile), prawda Kendo????
                    • kendo Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 10:00
                      nick000 napisał:

> wieloznaczne ..hm?? Małej nie jest odpowiedzią na moje pytaniesmile, dla
                      > ułatwienia powiem,ze owa toczka miała jeszcze nazwę równie ciekawą i niewielw
                      > mówiąca: kołchoźnik, za prawidłowa odpowiedź prezesowa vistuli funduje
                      > nagrodęsmile), prawda Kendo????

ale ciezkiesad((((((((((

**odin podpowiada,ze moe to TACZKA???????????????????????????

**jak z kolchozem ?? to moze krowka?????????wink)))))))))))))))
                    • kendo Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 10:01
                      nick000 napisał:

> wieloznaczne ..hm?? Małej nie jest odpowiedzią na moje pytaniesmile, dla
                      > ułatwienia powiem,ze owa toczka miała jeszcze nazwę równie ciekawą i niewielw
                      > mówiąca: kołchoźnik, za prawidłowa odpowiedź prezesowa vistuli funduje
                      > nagrodęsmile), prawda Kendo????

oczywiscie nagroda bedzie ufundowana przez prezesowawink)))))))))))))
                      • nick000 Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 10:19
                        nie jest to taczka Odinie, ani nic co ma związek z krową czy rolnictwem, toczka
                        to było przewodowe radio a właściwie głośnik jaki instalowano w kazdym
                        praktycznie domu na wsi, grało toto bez przerwy wisząc gdzieś w kącie,
                        widywałem owo urządzenie jeszcze w latach siedemdziesiątych, później gdzieś
                        znikło. Autentyczny fakt: jeden rolnik zdemontował toczkę z domu i założył w
                        chlewiku coby swinkom było weselejsmile))
                        • kendo Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 10:34
                          nick000 napisał:

> nie jest to taczka Odinie, ani nic co ma związek z krową czy rolnictwem,
                          toczka
                          >
                          > to było przewodowe radio a właściwie głośnik jaki instalowano w kazdym
                          > praktycznie domu na wsi, grało toto bez przerwy wisząc gdzieś w kącie,
                          > widywałem owo urządzenie jeszcze w latach siedemdziesiątych, później gdzieś
                          > znikło. Autentyczny fakt: jeden rolnik zdemontował toczkę z domu i założył w
                          > chlewiku coby swinkom było weselejsmile))

o!!!!!!!!!...to jestem juz uswiadomionawink)
                          mielismy taki glosnik w domu,
                          wisial rowniez w kacikuwink)
                          oj nasluchalam sie sluchowisk/Dziewonskiego/...to byly czasywink)

gdzies czytalam,ze instalujac muzyke klasyczna w oborze
                          wzrasta wydajnosc mlekawink)

wiec nagroda w postaci USCISKOW i CALUSKOW prezesowej
                          przypada nickowiwink)))))))))))))
                          albo wedruje do depozytu,by powiekszac siewink))))))))))))
                          odbiorca zdecydujewink)
                          • nick000 Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 10:51
                            kendo napisała:

> wiec nagroda w postaci USCISKOW i CALUSKOW prezesowej
                            > przypada nickowiwink)))))))))))))
                            > albo wedruje do depozytu,by powiekszac siewink))))))))))))
                            > odbiorca zdecydujewink)

Slo pamietaj o puszczaniu krowie muzy klasycznejsmile))
                            Uściski i uśmieszki Kendo do depozytu, urośnie nam nagroda, oj urośniesmile)
                            Pytanko małe a w zasadzie dwa: co to jest babka , nie mylić z babcią, zielem i
                            babka Kiepskąsmile)), i nr 2: czy ktoś zna znaczenie słowa macnica, zaznaczam że
                            nie jest to regionalizma i spotyka się owo na terenie całego kraju.
                            • kendo Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 11:04
                              nick000 napisał:

> kendo napisała:
                              >
                              >
                              > > wiec nagroda w postaci USCISKOW i CALUSKOW prezesowej
                              > > przypada nickowiwink)))))))))))))
                              > > albo wedruje do depozytu,by powiekszac siewink))))))))))))
                              > > odbiorca zdecydujewink)
                              >
                              > Slo pamietaj o puszczaniu krowie muzy klasycznejsmile))
                              > Uściski i uśmieszki Kendo do depozytu, urośnie nam nagroda, oj urośniesmile)

**wiec wkladamy w depozyt "nagrode" i niech "%"wink))))))))))))

> Pytanko małe a w zasadzie dwa: co to jest babka , nie mylić z babcią, zielem
                              i
                              > babka Kiepskąsmile)),
                              **
                              a moze babka piaskowa???????????wink))))))))))))

i nr 2: czy ktoś zna znaczenie słowa macnica, zaznaczam że
                              > nie jest to regionalizma i spotyka się owo na terenie całego kraju.

**o swiecie!!!!!!!!! nicku!!'
                              pierwszy raz widze to slowo
                              a i chyba nawet nie slyszalam,
                              ale moze cos podpbnie brzmiacego:o jakiejs zarazie na plonach?wink)
                            • kasikk Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 11:06
                              nicku, na pytanie o babkę mam kilka prawidłowych odpowiedzi, bo to słowo
                              używane do określania różnych rzeczy, więc jak napiszę, że to rodzaj ciasta, to
                              nie możesz powiedzieć, że nie ;P
                              natomist drugie, kojarzy mi się z robieniem macy - naczynie do robienia??
                              • kendo Re: ..macnica???????????..... 12.12.04, 11:21
                                The IntelligenTechnology Company.......
                                www.echelon.com/about/press/2000/macnica.htm
                                o to chodzi???????????
                                • kasikk Re: ..macnica???????????..... 12.12.04, 11:33
                                  hiehie smile
                                  tos Kendus dała nickowi wink)
                                • nick000 Re: ..macnica???????????..... 12.12.04, 11:47
                                  błąd, nie zbliżyłyście się nawet o krok, dla ułatwienia dodam,ze macnica jest
                                  czymś żywym a babka jakby odwrotnie , hehehehesmile))
                                  • kendo Re: ..macnica???????????..... 12.12.04, 11:53
                                    nick000 napisał:

> błąd, nie zbliżyłyście się nawet o krok, dla ułatwienia dodam,
                                    ze macnica jest czymś żywym
                                    **osmiornica mi sie kojazywink)))))))))))))))))))))))))))))))9

a babka jakby odwrotnie , hehehehesmile))
                                    **fajna "laska" w kalendarzu na 2005 rokwink))))))))))))))))))))
                                    • kasikk Re: ..macnica???????????..... 12.12.04, 11:57
                                      etam... nick, nie bawie się z tobą
                                      wymyślasz coś
                                      a poza tym moja definicja babki zgadza się z twoją podpowiedzą ;p
                                      • kendo Re: ..a teraz moje wymysly ..???????????..... 12.12.04, 12:35
                                        co to = PRUNELKI

**
                                        mala jak wiesz to narazie niemowwink)
                                        • kendo Re: ..nicka wymysl.. ..???????????..... 12.12.04, 12:37
                                          poprosze o nastepna podpowiedziwink))))))))))))))))

kasikku,nie nerwuj siewink))))))))))
                                          uwazam ,ze na razie swietna zabawawink))))))))))))
                                          • kasikk kendusia wymysl.. 12.12.04, 12:45
                                            czy prunelki mają coś wspólnego ze śliwkami??

ale ja się nie denerwuję smile)
                                            tylko on nic podpowiedzieć nie chce smile)
                                            • kendo Re: kendusia wymysl.. 12.12.04, 12:52
                                              kasikk napisała:

> czy prunelki mają coś wspólnego ze śliwkami??

**nie,nie kasikku,
                                              podpowiedz:to chodzi paramiwink)))))))))))))
                                              >
                                              > ale ja się nie denerwuję smile)
                                              > tylko on nic podpowiedzieć nie chce smile)

**podowiada nick za slabo i juzwink)
                                              • slo-onko Re: kendusia wymysl.. 12.12.04, 13:02
                                                NIku a skad TY bierzesz takie trudne slowa?????????smile))))))

to ja z innej paczki: co to jest sezutko?
                                                • kendo Re: sezutko/sloo wymysl............... 12.12.04, 13:35
                                                  slo-onko napisała:

> NIku a skad TY bierzesz takie trudne slowa?????????smile))))))
                                                  >
                                                  > to ja z innej paczki: co to jest sezutko?

a to po gwarowemu,czy jakies przedmioty???
                                                  • slo-onko Re: sezutko/sloo wymysl............... 12.12.04, 15:11
                                                    kendo napisała:

> slo-onko napisała:
                                                    >
                                                    > > NIku a skad TY bierzesz takie trudne slowa?????????smile))))))
                                                    > >
                                                    > > to ja z innej paczki: co to jest sezutko?
                                                    >
                                                    > a to po gwarowemu,czy jakies przedmioty???

podpowiedz: okreslone przez moje jeszcze wtedy male dziecko - nie jest to
                                                    rzeczsmile
                                                  • kendo Re: sezutko/sloo wymysl............... 12.12.04, 15:14
                                                    slo-onko napisała:

> kendo napisała:
                                                    >
                                                    > > slo-onko napisała:
                                                    > >
                                                    > > > NIku a skad TY bierzesz takie trudne slowa?????????smile))))))
                                                    > > >
                                                    > > > to ja z innej paczki: co to jest sezutko?
                                                    > >
                                                    > > a to po gwarowemu,czy jakies przedmioty???
                                                    >
                                                    >
                                                    > podpowiedz: okreslone przez moje jeszcze wtedy male dziecko - nie jest to
                                                    > rzeczsmile

a nie bedzie to SERDUSZKOwink)
                                                  • slo-onko Re: sezutko/sloo wymysl............... 12.12.04, 15:17
                                                    kendo napisała:

> slo-onko napisała:
                                                    >
                                                    > > kendo napisała:
                                                    > >
                                                    > > > slo-onko napisała:
                                                    > > >
                                                    > > > > NIku a skad TY bierzesz takie trudne slowa?????????smile))))))
                                                    > > > >
                                                    > > > > to ja z innej paczki: co to jest sezutko?
                                                    > > >
                                                    > > > a to po gwarowemu,czy jakies przedmioty???
                                                    > >
                                                    > >
                                                    > > podpowiedz: okreslone przez moje jeszcze wtedy male dziecko - nie jest to
                                                    >
                                                    > > rzeczsmile
                                                    >
                                                    > a nie bedzie to SERDUSZKOwink)

brawo Kendus smile)))))))
                                                    buzka dla Ciebie smile)))))))

i wiele innych moje dziecie wymyslalosmile
                                                    np. kubikacja-ubikacja
                                                    kusia-kuchnia
                                                    bogan-dywan mylony z podloga-wyszlo polaczenie jednego z drugimsmile
                                                  • kendo Re: sezutko/sloo wymysl............... 12.12.04, 16:28
                                                    slo-onko napisała:

> kendo napisała:
                                                    >
                                                    > > slo-onko napisała:
                                                    > >
                                                    > > > kendo napisała:
                                                    > > >
                                                    > > > > slo-onko napisała:
                                                    > > > >
                                                    > > > > > NIku a skad TY bierzesz takie trudne slowa?????????smile))
                                                    > ))))
                                                    > > > > >
                                                    > > > > > to ja z innej paczki: co to jest sezutko?
                                                    > > > >
                                                    > > > > a to po gwarowemu,czy jakies przedmioty???
                                                    > > >
                                                    > > >
                                                    > > > podpowiedz: okreslone przez moje jeszcze wtedy male dziecko - nie j
                                                    > est to
                                                    > >
                                                    > > > rzeczsmile
                                                    > >
                                                    > > a nie bedzie to SERDUSZKOwink)
                                                    >
                                                    > brawo Kendus smile)))))))
                                                    > buzka dla Ciebie smile)))))))
                                                    >
                                                    > i wiele innych moje dziecie wymyslalosmile
                                                    > np. kubikacja-ubikacja
                                                    > kusia-kuchnia
                                                    > bogan-dywan mylony z podloga-wyszlo polaczenie jednego z drugimsmile
                                                    >
                                                    ale sie ciesze....buziaczki zlapalamwink)~~~~~~~~

tak,dzieciaczki maja fantazje
                                                    kojazenia przedmitow i ich nazywania....

moje dziecie na pomarancza mowilo MANAMANTKAwink)
                                                    i tak mi sie podoba to slowo.
                                                  • kendo Re:"baba" ..wymysl nicka /wiem!!!!!............... 12.12.04, 15:13
                                                    bedzie to mlot,

a co dostane w nagrode??wink)))))))))))))))))))
                                                  • slo-onko a może być gra pólsłówek?:) 12.12.04, 15:21
                                                    a co ja się będę pipać w szczypę?wink

*jesli za brzydkie to prosze usunac posciksmile
                                                  • nick000 Re: a może być gra pólsłówek?:) 12.12.04, 15:27
                                                    hahahahahahasmile))) nic nie wymyśliłyście ??? zwinę całą nagrodę dla siebiesmile)) a
                                                    rozwiązanie zagadki podam wieczoremsmile
                                                    Kendo, czy przypadkiem prunelka nie jest to napitek alkoholowy popularny w
                                                    czasach mojej młodości, gęsty i łodki o smaku sliwek i mocy 30 volt?, jesli
                                                    zgadłem czekam na nagrodęsmile a Slo prosze mi tu nie wymyślać jakichś dziecinnych
                                                    słówek, do piaskownicy znowu tęsknisz, co???smile)))
                                                  • orzeszek_rania Re: a może być gra pólsłówek?:) 12.12.04, 16:15
                                                    A wiecie co to jembala?????? ciasteczko dla tego kto zgadnie smile))
                                                  • kendo Re: a może być gra pólsłówek?:) 12.12.04, 16:40
                                                    orzeszek_rania napisała:

> A wiecie co to jembala?????? ciasteczko dla tego kto zgadnie smile))

hmmm....czy to gwara/rzecz/zjawisko??????????

pierwsze skojarzenie z krajami arabskimiwink)

chcem ciasteczkowink)
                                                  • kendo Re: baba/macnica/prunelki................. 12.12.04, 16:35
                                                    nick000 napisał:

> hahahahahahasmile))) nic nie wymyśliłyście ??? zwinę całą nagrodę dla siebiesmile))
                                                    a
                                                    >
                                                    > rozwiązanie zagadki podam wieczoremsmile
                                                    > Kendo, czy przypadkiem prunelka nie jest to napitek alkoholowy popularny w
                                                    > czasach mojej młodości, gęsty i łodki o smaku sliwek i mocy 30 volt?, jesli
                                                    > zgadłem czekam na nagrodęsmile a Slo prosze mi tu nie wymyślać jakichś
                                                    dziecinnych
                                                    >
                                                    > słówek, do piaskownicy znowu tęsknisz, co???smile)))

w dalszym ciagu nierozwiazanesad(

jak to,nie zgadlam z tym mlotem? na baba ????????sad((((((((((((

to poprosze o podpowiedzwink)

PRUNELKI= ma byc w liczbie mnogiej
                                                    *jak juz kasikkowi podpowiedzialam:ze to para.....
                                                    *jak mi wiadomo dla kobiet....
                                                    *to nic do jedzenia i picia.

• kendo Re: baba/macnica/prunelki/jambala................ 12.12.04, 19:55
                                                    no dobrze,
                                                    juz chyba nic niwymysle....

brak podpowiedzisad(((((((

**macnica=kojaze od macaniawink))) smiejcie sie i juzwink)

**baba...moze byc taka co kapuste sprzedaje,a moze sama i kapusta
                                                    bo ja wiem ,gdzie jak mowia?wink)))))))))

**ale jambala
                                                    kojazy mi sie z tancem/danie kurczak z ryzem/Bog bogactwa..

zgadywac **prunelki** ..czas juz cos napisacsmile)
                                                  • kendo Re: a może być gra pólsłówek?:) 12.12.04, 16:30
                                                    slo-onko napisała:

> a co ja się będę pipać w szczypę?wink
                                                    >
                                                    > *jesli za brzydkie to prosze usunac posciksmile

hi,hi,hi,...a co to za grypserka sloowink))))))))))))))
                                                    osmialam sie i nie usunewink)
                            • slo-onko Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 20:00
                              nick000 napisał:

> kendo napisała:
                              >
                              >
                              > > wiec nagroda w postaci USCISKOW i CALUSKOW prezesowej
                              > > przypada nickowiwink)))))))))))))
                              > > albo wedruje do depozytu,by powiekszac siewink))))))))))))
                              > > odbiorca zdecydujewink)
                              >
                              > Slo pamietaj o puszczaniu krowie muzy klasycznejsmile))
                              > Uściski i uśmieszki Kendo do depozytu, urośnie nam nagroda, oj urośniesmile)
                              > Pytanko małe a w zasadzie dwa: co to jest babka , nie mylić z babcią, zielem
                              i
                              > babka Kiepskąsmile)), i nr 2: czy ktoś zna znaczenie słowa macnica, zaznaczam że
                              > nie jest to regionalizma i spotyka się owo na terenie całego kraju.

hmmm, macnica kojarzy mi sie moze z jakims naczyniem do wypiekania macy?
                              ale jest podobne nocnica-i jest to ćma nocna czy jakas tam?big_grin tzn. bardziej
                              nocna niz dzienna bo w koncu ćmy to nocne owadysmile
                              Nik no powiedz w koncu,ze zasluzylam na nagrode?smile))))))
                              • kendo Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 20:10
                                czekamy....
                                co to za jakies otoczki tajemnicze wolol toczka?wink)
                                • slo-onko Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 20:12
                                  kendo napisała:

> czekamy....
                                  > co to za jakies otoczki tajemnicze wolol toczka?wink)

a moze toczek Niku?smile takie damskie nakrycie glowy przeinaczone w nazwie?smile)))
                                  • slo-onko Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 20:13
                                    nieeeeeeeeee no zaraz przeca toczka to bylo radio, ktore mialm zawiesic w
                                    oborze dla mlecznychsmile))))))))
                                    z babka mi sie pomylilosmile
                                    a babka to nie takie cos co sluzy do ostrzenia czy klepania kosy?
                              • nick000 Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 20:15
                                Slo, dokładnie w punkt, wyczytałem gdzieś niedawno,ze macnica czy nocnica to
                                jedni i to samosmile))nagroda, ale tylko połowa, przypada Tobiesmile)) Kenduś
                                nadstawiaj buźke , Slo bedzie Cię całowaćsmile))) Babka zaś jest to takie
                                urządzenie w kształcie stołka z zamontowanym kowadełkiem do klepania kosy, kto
                                chociaz raz był na wsi powinien toto widzieć. Co do reszty ciekawych słówek
                                zaproponowanych przez szlachetne vistulanki to nawet nie domyslam się ich
                                znaczeniasad czyli nagrody nie dostanęsad Slo!!!! podzielisz się ze mna???plizzzz.
                                • slo-onko Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 20:24
                                  nick000 napisał:

> Slo, dokładnie w punkt, wyczytałem gdzieś niedawno,ze macnica czy nocnica to
                                  > jedni i to samosmile))nagroda, ale tylko połowa, przypada Tobiesmile)) Kenduś
                                  > nadstawiaj buźke , Slo bedzie Cię całowaćsmile))) Babka zaś jest to takie
                                  > urządzenie w kształcie stołka z zamontowanym kowadełkiem do klepania kosy,
                                  kto
                                  > chociaz raz był na wsi powinien toto widzieć. Co do reszty ciekawych słówek
                                  > zaproponowanych przez szlachetne vistulanki to nawet nie domyslam się ich
                                  > znaczeniasad czyli nagrody nie dostanęsad Slo!!!! podzielisz się ze mna???
                                  plizzzz
                                  > .

OOOOoooooooooooooo TY cwaniakau~!~!!!!!!!!!!!!!!!
                                  Chcesz bym to ja Ciebie calowala????????????????smile)))))))))))
                                  Nieeeeeeee !!!!!!!!!!!
                                  Buziak dla mnie od KEndo i buziak dla Ciebie od Kendosmile))))))))))
                                  Kendo caluj Nika smile)))))))))))))))))
                                  • mala20033 Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 20:26
                                    ..a mnie...a mnie?????????????Kto mnie utuli i ucaluje..he??????
                                  • kendo Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 20:27
                                    zaraz,zarazzzzzzzzzzzzzzzz...co dla kogo
                                    bom sie pogubila...komu sie nadsawiac a komu dawacwink)))))))))))))))))))
                                    i w koncu za co?????wink))))))))
                                    • slo-onko Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 20:30
                                      kendo napisała:

> zaraz,zarazzzzzzzzzzzzzzzz...co dla kogo
                                      > bom sie pogubila...komu sie nadsawiac a komu dawacwink)))))))))))))))))))
                                      > i w koncu za co?????wink))))))))

za odgnaieta zagdake smile)))))))
                                      NIk sie dopomina calusowwink)))))))))))))
                                      • kasikk a ja 12.12.04, 20:31
                                        was wszystkich ucałowywuję o!!
                                        buziak!!!
                                        kiss****************
                                        • slo-onko Re: a ja 12.12.04, 20:33
                                          kasikk napisała:

> was wszystkich ucałowywuję o!!
                                          > buziak!!!
                                          > kiss****************

a Nik zawirowal zawirowal i zniknalwink
                                        • kendo Re: a ja 12.12.04, 20:37
                                          kasikk napisała:

> was wszystkich ucałowywuję o!!
                                          > buziak!!!
                                          > kiss****************

no to ustawiac sie w rzadku....
                                          biegne i rozdaje buziakiwink)))))...a co mi tamwink)
                                        • kendo Re: PRUNELKI........... 12.12.04, 20:39
                                          Prunelki

Drogie, młode, czytelniczki URODY! Czy wiecie co to są prunelki? Są to
                                          pantofelki z atłasu. Ich nazwa pochodzi od nazwy tkaniny. "Prunela, franc.
                                          Prunelle - cienka mocna tkanina jedwabna o splocie atłasowym, jednobarwna lub
                                          wzorzysta wyrabiana w Europie Zachodniej co najmniej od połowy XVIII wieku z
                                          przeznaczeniem na obuwie tekstylne i obicie mebli", cytuję za "Słownikiem
                                          Ubioru" pani Ireny Turnau
                                          • kasikk Re: PRUNELKI........... 12.12.04, 20:45
                                            oj, ja takich nie noszę
                                            tongue_out
                                            • kendo Re: PRUNELKI........... 12.12.04, 21:02
                                              kasikk napisała:

> oj, ja takich nie noszę
                                              > tongue_out
                                              >

tez kiedys takowe posiadalamwink)
                                      • kendo Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 21:05
                                        slo-onko napisała:

> kendo napisała:
                                        >
                                        > > zaraz,zarazzzzzzzzzzzzzzzz...co dla kogo
                                        > > bom sie pogubila...komu sie nadsawiac a komu dawacwink)))))))))))))))))))
                                        > > i w koncu za co?????wink))))))))
                                        >
                                        >
                                        > za odgnaieta zagdake smile)))))))
                                        > NIk sie dopomina calusowwink)))))))))))))

tom juz prosilam byscie sie w rzadku poustawiali
                                        ja w locie buziaki wam zlozewink))))))))))))))
                                    • kendo Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 20:35
                                      mala...a ty jeszcze nie na party poszla...
                                      baw sie dzis grzecznie i od baru zdalekawink))))
                                      niechce jutro slyszec o bolu glowysmile)buziaczki...odemnie....
                                      • nick000 Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 21:05
                                        Kenduś, nie słuchaj Slo, nigdzie nie zniknąłem tylko mam nadal problem z
                                        dostępem do forum, to dostanę tę nagrodę czy niesmile))) hehehehehe ale jestem
                                        chytrysmile)) Mała a Ty nie słuchaj Kendo tylko do dna, do dnasmile)) więc pijmy
                                        wino, bez względu na konsekwencjesmile)))
                                        a prunelki się nie liczasmile)) nadal obstaję przy prunelce czyli czymś do piciasmile
                                        • kendo Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 21:09
                                          nick000 napisał:

> Kenduś, nie słuchaj Slo, nigdzie nie zniknąłem tylko mam nadal problem z
                                          > dostępem do forum, to dostanę tę nagrodę czy niesmile))) hehehehehe ale jestem
                                          > chytrysmile)) Mała a Ty nie słuchaj Kendo tylko do dna, do dnasmile)) więc pijmy
                                          > wino, bez względu na konsekwencjesmile)))
                                          > a prunelki się nie liczasmile)) nadal obstaję przy prunelce czyli czymś do
                                          piciasmile

a co Ty dzisiaj wszystko na ** nie**

pewnie ,ze jestes lasuchem,a jeszcze na taka nagrode???hmmm.....
                                          juz ,jak wszyscy stoja w rzadku
                                          to zrobie to ciagiem-seryjnie
                                          i bedzie spokojwink))))))))))))))

NADSTAWIAC PYSZCZKI....bo BUZIAKI juz LADUJA wink)))))))))))))))))

PS;..wspolczuje leniwego netusad((((((((((((
                                          i masz na pocieszenie nastepnego BUZIAKA.....CMOOOOOOOOOOOOK wink)
                                          • nick000 Re: ..toczka???????????..... 13.12.04, 11:02
                                            oj dobra nagrodasmile)))
                                            Co czy raczej kto to jest sekserka?
                                            • slo-onko Re: ..toczka???????????..... 13.12.04, 11:05
                                              nick000 napisał:

> oj dobra nagrodasmile)))
                                              > Co czy raczej kto to jest sekserka?

wieeeeeeem wieeeeeeemmmmm wieeeeeeeeeeemmmmmmmmmmmsmile
                                              kiedys w tv pokazywali takie panie, ktore sprawdzaly plec kurczaczkow smile))))))
                                              Nik nagrode chce smile))))))))))))))
                                              • nick000 Re: ..toczka???????????..... 13.12.04, 11:12
                                                slo-onko napisała:

> nick000 napisał:
                                                >
                                                > > oj dobra nagrodasmile)))
                                                > > Co czy raczej kto to jest sekserka?
                                                >
                                                >
                                                > wieeeeeeem wieeeeeeemmmmm wieeeeeeeeeeemmmmmmmmmmmsmile
                                                > kiedys w tv pokazywali takie panie, ktore sprawdzaly plec kurczaczkow smile))))))
                                                > Nik nagrode chce smile))))))))))))))

Ja sie tak nie bawię, ktoś Ci podpowiadasad(( ale trzeba przyznać że strzał w
                                                dychęsmile)) nagroda przyjdzie pocztąsmile))
                                                • kendo Re: ..toczka???????????..... 13.12.04, 11:16
                                                  nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                                                  >
                                                  > > nick000 napisał:
                                                  > >
                                                  > > > oj dobra nagrodasmile)))
                                                  > > > Co czy raczej kto to jest sekserka?
                                                  > >
                                                  > >
                                                  > > wieeeeeeem wieeeeeeemmmmm wieeeeeeeeeeemmmmmmmmmmmsmile
                                                  > > kiedys w tv pokazywali takie panie, ktore sprawdzaly plec kurczaczkow smile)
                                                  > )))))
                                                  > > Nik nagrode chce smile))))))))))))))
                                                  >
                                                  > Ja sie tak nie bawię, ktoś Ci podpowiadasad(( ale trzeba przyznać że strzał w
                                                  > dychęsmile)) nagroda przyjdzie pocztąsmile))

a ja to co????????????????
                                                  nie podgladalam,a szukalam dowodu na pokazanie::::
                                                  tez chce nagrodewink)))))))))))))))))))
                                            • kendo Re: ..toczka???????????..... 13.12.04, 11:14
                                              nick000 napisał:

> oj dobra nagrodasmile)))
                                              > Co czy raczej kto to jest sekserka?

hmmmm...najpierw skojazylo mi sie z czyms "lekkich obyczajow"
                                              ale znalazlam cos takiego...............

www.gp.pl/prasa/gp/dokpub/00-02-11/dodatki/044.html
                                              czy o to chodzilo???????????
                                              czy kfalifikuje sie do nagrody?????????????
                                              • slo-onko kto wie co to........ 13.12.04, 11:21
                                                tzw. leninówka?smile
                                                NIk nie podpowiadajsmile
                                                • nick000 Re: kto wie co to........ 13.12.04, 11:33
                                                  slo-onko napisała:

> tzw. leninówka?smile
                                                  > NIk nie podpowiadajsmile

myślałem że zalapię się na jakąś nagrodę, ale jeśli nie pozwalasz to niesad,
                                                  nick smutny wielce staje w kącie i smutnym wzrokiem łypie w stronę niedobrej
                                                  Slosmile
                                                  • slo-onko Re: kto wie co to........ 13.12.04, 11:39
                                                    nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                                                    >
                                                    > > tzw. leninówka?smile
                                                    > > NIk nie podpowiadajsmile
                                                    >
                                                    > myślałem że zalapię się na jakąś nagrodę, ale jeśli nie pozwalasz to niesad,
                                                    > nick smutny wielce staje w kącie i smutnym wzrokiem łypie w stronę niedobrej
                                                    > Slosmile

tylko mi nie mow,ze nie wiesz??????????????smile)))))))))))
                                                  • nick000 Re: kto wie co to........ 13.12.04, 11:47
                                                    slo-onko napisała:

> nick000 napisał:
                                                    >
                                                    > > slo-onko napisała:
                                                    > >
                                                    > > > tzw. leninówka?smile
                                                    > > > NIk nie podpowiadajsmile
                                                    > >
                                                    > > myślałem że zalapię się na jakąś nagrodę, ale jeśli nie pozwalasz to nie
                                                    > sad,
                                                    > > nick smutny wielce staje w kącie i smutnym wzrokiem łypie w stronę niedob
                                                    > rej
                                                    > > Slosmile
                                                    >
                                                    >
                                                    > tylko mi nie mow,ze nie wiesz??????????????smile)))))))))))

jasne, ze wiem, aleś mi zabroniła mówićsad((( czekaj no, jeszcze z Tobą
                                                    pogadamsmile)
                                                  • slo-onko Re: kto wie co to........ 13.12.04, 11:51
                                                    nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                                                    >
                                                    > > nick000 napisał:
                                                    > >
                                                    > > > slo-onko napisała:
                                                    > > >
                                                    > > > > tzw. leninówka?smile
                                                    > > > > NIk nie podpowiadajsmile
                                                    > > >
                                                    > > > myślałem że zalapię się na jakąś nagrodę, ale jeśli nie pozwalasz
                                                    > to nie
                                                    > > sad,
                                                    > > > nick smutny wielce staje w kącie i smutnym wzrokiem łypie w stronę
                                                    > niedob
                                                    > > rej
                                                    > > > Slosmile
                                                    > >
                                                    > >
                                                    > > tylko mi nie mow,ze nie wiesz??????????????smile)))))))))))
                                                    >
                                                    > jasne, ze wiem, aleś mi zabroniła mówićsad((( czekaj no, jeszcze z Tobą
                                                    > pogadamsmile)

aha no tak mowilamsmile
                                                    z reszta czego Ty nie wiesz?smile
                                                    jest cos czego nie wiesz?smile
                                                  • kendo Re: kto wie co to........ 13.12.04, 11:52
                                                    nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                                                    >
                                                    > > nick000 napisał:
                                                    > >
                                                    > > > slo-onko napisała:
                                                    > > >
                                                    > > >
                                                    > to nie
                                                    > > sad,
                                                    > niedob
                                                    > > rej
                                                    > > > Slosmile
                                                    > >
                                                    > >
                                                    >
                                                    > pogadamsmile)

,,nie bedzie to od lenia wielkiego???????????
                                                  • slo-onko Re: kto wie co to........ 13.12.04, 11:54
                                                    kendo napisała:

> nick000 napisał:
                                                    >
                                                    > > slo-onko napisała:
                                                    > >
                                                    > > > nick000 napisał:
                                                    > > >
                                                    > > > >
                                                    > > > > > tzw. leninówka?smile
                                                    > > > > > NIk nie podpowiadajsmile
                                                    > > > >
                                                    > > > > myślałem że zalapię się na jakąś nagrodę, ale jeśli nie pozw
                                                    > alasz
                                                    > > to nie
                                                    > > > sad,
                                                    > > > > nick smutny wielce staje w kącie i smutnym wzrokiem łypie w s
                                                    > tronę
                                                    > > niedob
                                                    > > > rej
                                                    > > > > Slosmile
                                                    > > >
                                                    > > >
                                                    > > > tylko mi nie mow,ze nie wiesz??????????????smile)))))))))))
                                                    > >
                                                    > > jasne, ze wiem, aleś mi zabroniła mówićsad((( czekaj no, jeszcze z Tobą
                                                    > > pogadamsmile)
                                                    >
                                                    > ,,nie bedzie to od lenia wielkiego???????????

tak jeste od Ilicza to sie wzielowink
                                                    podpowiedz dla Kendo: czesc odziezy smile
                                                  • orzeszek_rania Re: kto wie co to........ 13.12.04, 11:53
                                                    nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                                                    >
                                                    > > nick000 napisał:
                                                    > >
                                                    > > > slo-onko napisała:
                                                    > > >
                                                    > > >
                                                    > to nie
                                                    > > sad,
                                                    > niedob
                                                    > > rej
                                                    > > > Slosmile
                                                    > >
                                                    > >
                                                    >
                                                    > pogadamsmile)

no mnie to się wydaje że to jest czapka.... ale znając Sloo to coś wymysliła
                                                    innego jak naprzykład jakiś trunek % heheheh smile))
                                                  • slo-onko Re: kto wie co to........ 13.12.04, 11:54
                                                    orzeszek_rania napisała:

> nick000 napisał:
                                                    >
                                                    > > slo-onko napisała:
                                                    > >
                                                    > > > nick000 napisał:
                                                    > > >
                                                    > > > >
                                                    > > > > > tzw. leninówka?smile
                                                    > > > > > NIk nie podpowiadajsmile
                                                    > > > >
                                                    > > > > myślałem że zalapię się na jakąś nagrodę, ale jeśli nie pozw
                                                    > alasz
                                                    > > to nie
                                                    > > > sad,
                                                    > > > > nick smutny wielce staje w kącie i smutnym wzrokiem łypie w s
                                                    > tronę
                                                    > > niedob
                                                    > > > rej
                                                    > > > > Slosmile
                                                    > > >
                                                    > > >
                                                    > > > tylko mi nie mow,ze nie wiesz??????????????smile)))))))))))
                                                    > >
                                                    > > jasne, ze wiem, aleś mi zabroniła mówićsad((( czekaj no, jeszcze z Tobą
                                                    > > pogadamsmile)
                                                    >
                                                    >
                                                    > no mnie to się wydaje że to jest czapka.... ale znając Sloo to coś wymysliła
                                                    > innego jak naprzykład jakiś trunek % heheheh smile))

orzeszek,ze naleze do kluba AA to nie znaczy,ze jestem nalogowawink)))))))
                                                  • orzeszek_rania Re: kto wie co to........ 13.12.04, 12:02
                                                    slo-onko napisała:

> orzeszek_rania napisała:
                                                    >
                                                    > > nick000 napisał:
                                                    > >
                                                    > > > slo-onko napisała:
                                                    > > >
                                                    > > > > nick000 napisał:
                                                    > > > >
                                                    > > > > > slo-onko napisała:
                                                    > > > > >
                                                    > > > > > > tzw. leninówka?smile
                                                    > > > > > > NIk nie podpowiadajsmile
                                                    > > > > >
                                                    > > > > > myślałem że zalapię się na jakąś nagrodę, ale jeśli ni
                                                    > e pozw
                                                    > > alasz
                                                    > > > to nie
                                                    > > > > sad,
                                                    > > > > > nick smutny wielce staje w kącie i smutnym wzrokiem łyp
                                                    > ie w s
                                                    > > tronę
                                                    > > > niedob
                                                    > > > > rej
                                                    > > > > > Slosmile
                                                    > > > >
                                                    > > > >
                                                    > > > > tylko mi nie mow,ze nie wiesz??????????????smile)))))))))))
                                                    > > >
                                                    > > > jasne, ze wiem, aleś mi zabroniła mówićsad((( czekaj no, jeszcze z T
                                                    > obą
                                                    > > > pogadamsmile)
                                                    > >
                                                    > >
                                                    > > no mnie to się wydaje że to jest czapka.... ale znając Sloo to coś wymysl
                                                    > iła
                                                    > > innego jak naprzykład jakiś trunek % heheheh smile))
                                                    >
                                                    > orzeszek,ze naleze do kluba AA to nie znaczy,ze jestem nalogowawink)))))))

Sloo i może mi powiesz że to nie jest czapka????? eee???
                                                  • slo-onko Re: kto wie co to........ 13.12.04, 12:05
                                                    orzeszek_rania napisała:

> slo-onko napisała:
                                                    >
                                                    > > orzeszek_rania napisała:
                                                    > >
                                                    > > > nick000 napisał:
                                                    > > >
                                                    > > > >
                                                    > > > > > nick000 napisał:
                                                    > > > > >
                                                    > > > > > > slo-onko napisała:
                                                    > > > > > >
                                                    > > > > > > > tzw. leninówka?smile
                                                    > > > > > > > NIk nie podpowiadajsmile
                                                    > > > > > >
                                                    > > > > > > myślałem że zalapię się na jakąś nagrodę, ale je
                                                    > śli ni
                                                    > > e pozw
                                                    > > > alasz
                                                    > > > > to nie
                                                    > > > > > sad,
                                                    > > > > > > nick smutny wielce staje w kącie i smutnym wzroki
                                                    > em łyp
                                                    > > ie w s
                                                    > > > tronę
                                                    > > > > niedob
                                                    > > > > > rej
                                                    > > > > > > Slosmile
                                                    > > > > >
                                                    > > > > >
                                                    > > > > > tylko mi nie mow,ze nie wiesz??????????????smile))))))))))
                                                    > )
                                                    > > > >
                                                    > > > > jasne, ze wiem, aleś mi zabroniła mówićsad((( czekaj no, jeszc
                                                    > ze z T
                                                    > > obą
                                                    > > > > pogadamsmile)
                                                    > > >
                                                    > > >
                                                    > > > no mnie to się wydaje że to jest czapka.... ale znając Sloo to coś
                                                    > wymysl
                                                    > > iła
                                                    > > > innego jak naprzykład jakiś trunek % heheheh smile))
                                                    > >
                                                    > > orzeszek,ze naleze do kluba AA to nie znaczy,ze jestem nalogowawink)))))))
                                                    >
                                                    >
                                                    > Sloo i może mi powiesz że to nie jest czapka????? eee???

Kendo mila zgadywacsmile
                                                    a po za tym tez chcesz buzi?wink
                                              • nick000 Re: ..toczka???????????..... 13.12.04, 11:31
                                                kendo napisała:

> nick000 napisał:
                                                >
                                                > > oj dobra nagrodasmile)))
                                                > > Co czy raczej kto to jest sekserka?
                                                >
                                                > hmmmm...najpierw skojazylo mi sie z czyms "lekkich obyczajow"
                                                > ale znalazlam cos takiego...............
                                                >
                                                > www.gp.pl/prasa/gp/dokpub/00-02-11/dodatki/044.html
                                                > czy o to chodzilo???????????
                                                > czy kfalifikuje sie do nagrody?????????????

Kendo, za wielki wkład pracy należy się nagroda specjalnasmile)) pomyślimy o
                                                formie jej przekazaniasmile
                                                • kendo Re: ..sekserka ..??????????..... 13.12.04, 11:50
                                                  nick000 napisał:

> kendo napisała:
                                                  >
                                                  > > nick000 napisał:
                                                  > >
                                                  > > > oj dobra nagrodasmile)))
                                                  > > > Co czy raczej kto to jest sekserka?
                                                  > >
                                                  > > hmmmm...najpierw skojazylo mi sie z czyms "lekkich obyczajow"
                                                  > > ale znalazlam cos takiego...............
                                                  > >
                                                  > > www.gp.pl/prasa/gp/dokpub/00-02-11/dodatki/044.html
                                                  > > czy o to chodzilo???????????
                                                  > > czy kfalifikuje sie do nagrody?????????????
                                                  >
                                                  > Kendo, za wielki wkład pracy należy się nagroda specjalnasmile)) pomyślimy o
                                                  > formie jej przekazaniasmile

ush....ciezar niezadowolenia
                                                  ulegl pocieszeniuwink)))))))))))))))))))

a jak bedzie jeszcze raz tak szybko ogloszenie wynikow zagadki,
                                                  zloze wielki protest i juz..!! wink))))))))))))
                                                  czyzby to byla zagadka tylko dla sloo???????????? wink)))))))))))))))))
                                                  • slo-onko Re: ..sekserka ..??????????..... 13.12.04, 11:53
                                                    kendo napisała:

> nick000 napisał:
                                                    >
                                                    > > kendo napisała:
                                                    > >
                                                    > > > nick000 napisał:
                                                    > > >
                                                    > > > > oj dobra nagrodasmile)))
                                                    > > > > Co czy raczej kto to jest sekserka?
                                                    > > >
                                                    > > > hmmmm...najpierw skojazylo mi sie z czyms "lekkich obyczajow"
                                                    > > > ale znalazlam cos takiego...............
                                                    > > >
                                                    > > > www.gp.pl/prasa/gp/dokpub/00-02-11/dodatki/044.html
                                                    > > > czy o to chodzilo???????????
                                                    > > > czy kfalifikuje sie do nagrody?????????????
                                                    > >
                                                    > > Kendo, za wielki wkład pracy należy się nagroda specjalnasmile)) pomyślimy
                                                    > o
                                                    > > formie jej przekazaniasmile
                                                    >
                                                    > ush....ciezar niezadowolenia
                                                    > ulegl pocieszeniuwink)))))))))))))))))))
                                                    >
                                                    > a jak bedzie jeszcze raz tak szybko ogloszenie wynikow zagadki,
                                                    > zloze wielki protest i juz..!! wink))))))))))))
                                                    > czyzby to byla zagadka tylko dla sloo???????????? wink)))))))))))))))))

Kendus mnie tez nie udaje sie zgadnac o co chodzi NIkowi w tych jego dziwnych
                                                    zagdkachsmile raz mi sie tylko udalo odp. szybkosmile
                                                  • slo-onko a co to...... 13.12.04, 12:13
                                                    .......stolec?
                                                    o tej nazwie jest wies i wcale nie gó...na jest ta wioskawink
                                                    tylko co oznacza ow stolec?
                                                  • kendo Re: a co to....../stolec 13.12.04, 13:03
                                                    www.szlachta.org/pisarkiewicz/stolec.htm**
                                                    Stolec - rezerwat "Skałki Stoleckie"
                                                    Długa, rozciągnięta na linii N-S zabytkowa wieś ok. 6 km na wsch. od Ząbkowic
                                                    Śl. Słowo stolec oznaczało kiedyś paradny tron, a zasiadający na nim sprawował
                                                    władzę, od niego wywodzi się też słowo stolica

moze byc tyle?????????wink)
                                                  • slo-onko Re: a co to....../stolec 13.12.04, 13:12
                                                    kendo napisała:

> www.szlachta.org/pisarkiewicz/stolec.htm**
                                                    > Stolec - rezerwat "Skałki Stoleckie"
                                                    > Długa, rozciągnięta na linii N-S zabytkowa wieś ok. 6 km na wsch. od Ząbkowic
                                                    > Śl. Słowo stolec oznaczało kiedyś paradny tron, a zasiadający na nim
                                                    sprawował
                                                    > władzę, od niego wywodzi się też słowo stolica
                                                    >
                                                    > moze byc tyle?????????wink)

moze smile
                                                    a procz tego jest to usypana gorka, stozek czyli kupka big_grin
                                                  • slo-onko w druga mańkę;-) 13.12.04, 13:14
                                                    jak nazywa sie stroskane winogrono?smile
                                                  • kendo Re: w druga mańkę;-) 13.12.04, 13:19
                                                    slo-onko napisała:

> jak nazywa sie stroskane winogrono?smile

RODZYNKA smile))))))))))))))))

a teraz pedze do sklepu....

milusniskiego dnia ....
                                                  • nick000 Re: w druga mańkę;-) 13.12.04, 13:21
                                                    kendo napisała:

> slo-onko napisała:
                                                    >
                                                    > > jak nazywa sie stroskane winogrono?smile
                                                    >
                                                    > RODZYNKA smile))))))))))))))))
                                                    >
                                                    > a teraz pedze do sklepu....
                                                    >
                                                    > milusniskiego dnia ....
                                                    Uprzedziłaś mnie!!!!!!smile))))
                                                  • kendo Re: w druga mańkę;-) 13.12.04, 18:47
                                                    nick000 napisał:

> kendo napisała:
                                                    >
                                                    > > slo-onko napisała:
                                                    > >
                                                    > > > jak nazywa sie stroskane winogrono?smile
                                                    > >
                                                    > > RODZYNKA smile))))))))))))))))
                                                    > >
                                                    > > a teraz pedze do sklepu....
                                                    > >
                                                    > > milusniskiego dnia ....
                                                    > Uprzedziłaś mnie!!!!!!smile))))

myslimy tymi samymi bonami poprostu wink))))))))))
                                                  • nick000 Re: a co to....../stolec 13.12.04, 13:20
                                                    podczas obchodu lekarz pyta pacjenta:- jak dzisiaj stolec?
                                                    -Palce lizać. pada odpowiedź.
                                                  • slo-onko Re: a co to....../stolec 13.12.04, 13:26
                                                    nick000 napisał:

> podczas obchodu lekarz pyta pacjenta:- jak dzisiaj stolec?
                                                    > -Palce lizać. pada odpowiedź.

hahahahahasmile))))))

za latwe zagadki Wam zadaje smile
                                                    jak cos wymysle to dlugo nie zgadnieciesmile
                                                  • slo-onko Re: a co to....../stolec 13.12.04, 14:25
                                                    no dobra a co oznacza pospolite "WC" takie z babcia klozetowa?smile
                                                  • kendo Re: a co to....../WC 13.12.04, 18:46
                                                    slo-onko napisała:

> no dobra a co oznacza pospolite "WC" takie z babcia klozetowa?smile

..WORLD CUP ???????????
    • orzeszek_rania Re: dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow....... 13.12.04, 14:33
      no z tym WC to dałas teraz czadu hehehhehehehheheh
      Pistacja sie turla ze śmiechu smile)))
      • kendo dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow/WC....... 13.12.04, 19:50
        orzeszek_rania napisała:

> no z tym WC to dałas teraz czadu hehehhehehehheheh
        > Pistacja sie turla ze śmiechu smile)))

niech wacpanna sie nie turla
        a zgadujewink))))))))))))))))))))

World Center tez moze byc.
        • slo-onko Re: dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow/WC.... 13.12.04, 20:07
          kendo napisała:

> orzeszek_rania napisała:
          >
          > > no z tym WC to dałas teraz czadu hehehhehehehheheh
          > > Pistacja sie turla ze śmiechu smile)))
          >
          > niech wacpanna sie nie turla
          > a zgadujewink))))))))))))))))))))
          >
          > World Center tez moze byc.

ktos kiedys wymyslil,ze od imienia i nazwiska pewnego czlowieka ale nie wiem
          czy to prawda.
          podpowiedz : ten czlowiek byl amerykaninem.
          • kasikk Re: dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow/WC.... 13.12.04, 20:27
            water cleaning albo cosik w tym stylu
            na pewno pół nagrody mi się należy tongue_out
            • kendo Re: dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow/WC.... 13.12.04, 20:32
              kasikk napisała:

> water cleaning albo cosik w tym stylu
              > na pewno pół nagrody mi się należy tongue_out

ha,kasiku,
              zobacz,to ma byc hamerykanskie pewnie nazwiskowink)
              • kasikk Re: dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow/WC.... 13.12.04, 20:34
                nie, od spłukiwania wodą muszli
                jest ta nazwa smile)
                • kendo Re: dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow/WC.... 13.12.04, 20:49
                  do nazwisk ja glowy niemamsad(

mala moze by wiedzialawink)
                  • slo-onko Re: dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow/WC.... 13.12.04, 21:26
                    po mojemu bylo to glupie porownanie ale jednak ktos wymysli ,ze WC to od
                    nazwiska W. Chuchila.
                    Kasikk za tem zdobywa nagrode -buziaksmile)))))
                    • slo-onko Re: dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow/WC.... 13.12.04, 21:28
                      co to MEDUZA?
                      nie chodzi tu o jamochlonsmile
                      • kendo Re: Meduza 13.12.04, 21:40
                        slo-onko napisała:

> co to MEDUZA?
                        > nie chodzi tu o jamochlonsmile

pewnikiem ta z wezami we wlosach brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrsad(
                        • slo-onko Re: Meduza 13.12.04, 21:43
                          kendo napisała:

> slo-onko napisała:
                          >
                          > > co to MEDUZA?
                          > > nie chodzi tu o jamochlonsmile
                          >
                          > pewnikiem ta z wezami we wlosach brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrsad(

nie Kendus smile
                          • slo-onko Re: Meduza 13.12.04, 21:46
                            NIk pewnie ja znawink
                            to odpowie jutro bo pewnie znow chce zdobyc glowna nagrodewink

ja zmykam juz dzis bo nie dosc,ze net wyprowadza mnie z rownowagi i o malo nie
                            rzucam miesem bo nie moge odpisac na sms to jescze zostaje brutalnie wyganiana
                            z pokojuwink
                            • kendo Re: Meduza 13.12.04, 22:02
                              slo-onko napisała:

> NIk pewnie ja znawink
                              > to odpowie jutro bo pewnie znow chce zdobyc glowna nagrodewink
                              >
                              > ja zmykam juz dzis bo nie dosc,ze net wyprowadza mnie z rownowagi i o malo
                              nie
                              > rzucam miesem bo nie moge odpisac na sms to jescze zostaje brutalnie
                              wyganiana
                              > z pokojuwink

a to lobuzy jakowes,
                              ze wyganiaja sloo...przestan im swieci jutro wink

mi tez sie zawiesza maszynasad(

to poczekamy na zwyciesce nagrodywink)..pA;..do jutrA
                              • kasikk Re: Meduza 13.12.04, 22:40
                                a ja wiem
                                nóżki w galrecie
                                hiehie
                                • nick000 Re: Meduza 14.12.04, 06:36
                                  kasikk napisała:

> a ja wiem
                                  > nóżki w galrecie
                                  > hiehie

hahahaha kasikk, co racja to racja, do meduzy najlepsza lorneta, a cóż to za
                                  zwierzę owa LORNETA??? oto zagadka na dzień dzisiejszysmile))
                                  • slo-onko Re: Meduza 14.12.04, 08:19
                                    nick000 napisał:

> kasikk napisała:
                                    >
                                    > > a ja wiem
                                    > > nóżki w galrecie
                                    > > hiehie
                                    >
                                    > hahahaha kasikk, co racja to racja, do meduzy najlepsza lorneta, a cóż to za
                                    > zwierzę owa LORNETA??? oto zagadka na dzień dzisiejszysmile))

hehehe a ja wiemsmile))))
                                    kiedys dawno w barach zamawialo sie : galareta i lorneta-czyli dwie setkismile
                                    czy tak?
                                    albo tez seta i galaretasmile

*zaslyszanesmile
                                    • kendo Re: Meduza i Lorneta:-))))))))))))))) 14.12.04, 09:50
                                      o rany ale fajne powiedzeniewink)
                                      nie slyszalam nigdy tegowink)
                                    • mala20033 Re: Meduza 14.12.04, 16:02
                                      .." no to na druga nozke"...pamietacie?
                                      • kendo Re: Meduza 14.12.04, 16:11
                                        mala20033 napisała:

> .." no to na druga nozke"...pamietacie?

..tak to pamietam....
                                        mowilo sie,zeby dobrze sie stalowink)
    • mala20033 Re: dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow....... 24.12.04, 17:21
      Nie dotyczy to nazwy,a zdarzenia..
      Wysylalm zyczenia swiateczne z zalacznikiem(Matka Boska z dzieciatkiem)Zaczelam
      otrzymywac dziwne emaile z pytaniem gdzie to bylo..Ale gdy dostalam email ze
      zdieciem z dopiskiem ze dostaje go w rewanzu,z niepokojem sprawdzilam co ja
      wyslalam.A wyslalm zamiast swietego obrazka swoje zdiecie robione w Savannach,
      gdzie stoje z zadarta glowa i wpatruje sie w dachy przeslicznych
      kamieniczek.Dobrze ze nie na plazy..np. nudystow...
      • kendo Re: dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow....... 24.12.04, 21:57
        o swiecie malenka!!!!!!!!!
        Ty wiecznie cos poplataszwink)
        ale dobrze ,ze tylko tak tym razemwink)))))))))))))
        • kendo Re: sprawdzcie co oznacza wasz nickname...... 02.02.05, 17:57
          www.cyborgname.com/
          **
          1).zlikwiduj Alanis,wpisz swoj nickname,
          2).wybiez obrazek ,klikajac pod nim,
          3).nacisnij na Submit
          • kendo Re: sprawdzcie co oznacza wasz nickname...... 02.02.05, 19:12
            K.E.N.D.O.: == Knight Engineered for Nocturnal Destruction and Observation

**
            ciekawe co??
            • kendo Re:najpopularniejsze imiona 27.06.14, 11:13
              www.aftonbladet.se/nyheter/article19127436.ab
              dla naszego regionu dotyczna imiona ze SKÅNE
              dla flickor = dziewczece imiona
              pojkar =chlopiece imiona

widac,ze : Maja i Alicja tu najpopularniejsze dla dziewczynek

dla chlopcow:Elias/Oscar Lucas
              • lusia_janusia Re:najpopularniejsze imiona 27.06.14, 11:19
                Imiona prawie miedxynarodowee, bo Kendo, w USA
                pieski te sie nazywaja Luka, Oskar, i teraz ta suczka operowana Maja,
                • kendo Re:najpopularniejsze imiona 27.06.14, 11:33
                  *Lusia,
                  no tak pieskom tez nadaja "ludzkie imiona" my mamy Bobby,

a z dziewczecych podoba mi sie Alicja/Aliska...
                  z chlopiecych Osckar
                  • slo-onko Re:najpopularniejsze imiona 27.06.14, 12:20
                    Piesek o imieniu Alicja? Hmmmm no coz......smile
                    • kendo Re:najpopularniejsze imiona 27.06.14, 12:46
                      hi.hiiiiiiiiiiiiiiii Sloo,
                      chodzilo o imiona dziewczece,Twoje mi sie podoba...
                      a pieskom tez daja podobne,
                      np.te w ameryce ktore ogladamy maja imiona:Agata/Marta/Wiktoria/Emily itp....
                      • lusia_janusia Re:najpopularniejsze imiona 27.06.14, 13:34
                        *Kendo xrozumialam ze imiona naleza do ludzi,
                        ale abstrachowalam i napisalam o zwierzatkach.
                      • slo-onko Re:najpopularniejsze imiona 27.06.14, 13:42
                        Tak, w Anglii tez nazywaja imionami ludzi. U nas kiedys bylo nie do pomyslenia,zeby Azora nazwac np. Kazikiem, a dzisiaj to staje sie regula. Pierwszy raz szoku doznalam jak uslyszalam,ze bulterier nazywa sie Marta, ale potem jak zobaczylam wspanialego owczarka Stefana i rotwailera Borysa to nawet mnie to nie razilo, moze dlatego,ze to meskie imiona. Tez tak plote trzy po trzy,moja sunia tez nosi damskie imie Daisy,tylko,ze takie niepolskie, a jednak imie, no to nie powinnam sie oburzac. Trudno mi tylko wyobrazic gdybym uslyszala psa o imieniu Andrzej, lub Paulina lub Tereniawink
                        • kendo Re:najpopularniejsze imiona 27.06.14, 13:59
                          hi.hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
                          *Sloo
                          wyobraz sobie ze jedna psinka z ameryki,ktore ogladamy nazywa sie Tess,
                          pieska o imieniu Andrzej/Paulina ,faktycznie jeszcze nie slyszalam,

psinek z ameryki jeden nazywa sie "galka muszkatalowa" strasznie gryzik sie zrobila,ze odseparowali od rodzenstwa i ze starszymi pieskami przebywa by sie nauczyc spokojnego obycia,
                          mam jej Skarlet sie zwie,
                          sliczne imie dla pieskowej mysle ja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka