kendo 11.12.04, 17:53 napewno znacie takie , zapraszam do milej zabawy)))))))))))))))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: kapcie................ 11.12.04, 17:59 ** bambosze, laczki, papucie, klapki, wsuwki damskie/meskie, poranne bambosze, Odpowiedz Link
mala20033 Re: kapcie................ 11.12.04, 18:05 To ja Wam opowiem historie.Gdy bylam malym dzieckiem i mieszkalam w takim malym uroczym slaskim miasteczku czesto z mama chodzilam na spacery.Najciekawszym miejscem byl poniemiecki cmentarz.Odczytywalam napisy na nagrobkach.Najbardziej podobal mi sie:"Berta Cipa".I nie moglam zrozumiec czemu mamie sie to nie podobalo.Dla mnie brzmialo to tak melodyjnie... Odpowiedz Link
ginztonikiem Re: dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow....... 11.12.04, 18:58 Hahahaha!!!! Dobre! Ja przez cały okres dziciństwa, jak coś było fajne mówiła (inne dzieci zresztą tez) "Ale gites!" I raz wracałam z tatą z kina ("Niekończąca się opowieść") i na coś powiedziałam właśnie "Ale gites", A on sprał mi tylek, hehe. Nie wiedziałam o co chodzi i miałam do niego żal. Teraz jak o tym pomyślę, to wiem juz, że usłyszał inne, podobnie brzmiące słówko, haha (wiecie jakie?) Kenduś! Jaszcze kierpce! Odpowiedz Link
kendo Re: mala/gini........ 11.12.04, 20:01 ginztonikiem napisała: > Hahahaha!!!! Dobre! > Ja przez cały okres dziciństwa, jak coś było fajne > mówiła (inne dzieci zresztą tez) "Ale gites!" > I raz wracałam z tatą z kina ("Niekończąca się opowieść") > i na coś powiedziałam właśnie "Ale gites", A on sprał mi tylek, hehe. Nie > wiedziałam o co chodzi i miałam do niego żal. Teraz jak o tym pomyślę, to wiem > juz, że usłyszał inne, podobnie brzmiące słówko, haha (wiecie jakie?) > dobre opowiadanka ja cusik nie moge sobie nic przypomniec. Odpowiedz Link
kasikk Re: dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow....... 11.12.04, 19:22 dla mnie <<pralka>> zawsze była zabawna Odpowiedz Link
kendo Re: ..pralka..... 11.12.04, 19:58 kasikk napisała: > dla mnie <<pralka>> zawsze była zabawna slubne mowi na nia: dziewka do prania))))))))))))))) a ja moglabym nazywac ..upiornica.. bo zawsze mowie ze upiora wkladam do niej ))))))))))))) Odpowiedz Link
nick000 Re: ..pralka..... 11.12.04, 20:36 a kto zna znaczenie słowa "toczka"? Nie chodzi mi oczywiście o polski równoważnik tego rosyjskiego słowa. Odpowiedz Link
kendo Re: ..toczka???????????..... 11.12.04, 21:46 kasikk napisała: > co tooo?? > bo ja nie wiem ( no wlasnie co tooooooooooo????????????????? -dolkadnie- Odpowiedz Link
nick000 Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 01:25 wieloznaczne ..hm?? Małej nie jest odpowiedzią na moje pytanie, dla ułatwienia powiem,ze owa toczka miała jeszcze nazwę równie ciekawą i niewielw mówiąca: kołchoźnik, za prawidłowa odpowiedź prezesowa vistuli funduje nagrodę), prawda Kendo???? Odpowiedz Link
kendo Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 10:00 nick000 napisał: > wieloznaczne ..hm?? Małej nie jest odpowiedzią na moje pytanie, dla > ułatwienia powiem,ze owa toczka miała jeszcze nazwę równie ciekawą i niewielw > mówiąca: kołchoźnik, za prawidłowa odpowiedź prezesowa vistuli funduje > nagrodę), prawda Kendo???? ale ciezkie(((((((((( **odin podpowiada,ze moe to TACZKA??????????????????????????? **jak z kolchozem ?? to moze krowka?????????))))))))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 10:01 nick000 napisał: > wieloznaczne ..hm?? Małej nie jest odpowiedzią na moje pytanie, dla > ułatwienia powiem,ze owa toczka miała jeszcze nazwę równie ciekawą i niewielw > mówiąca: kołchoźnik, za prawidłowa odpowiedź prezesowa vistuli funduje > nagrodę), prawda Kendo???? oczywiscie nagroda bedzie ufundowana przez prezesowa))))))))))))) Odpowiedz Link
nick000 Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 10:19 nie jest to taczka Odinie, ani nic co ma związek z krową czy rolnictwem, toczka to było przewodowe radio a właściwie głośnik jaki instalowano w kazdym praktycznie domu na wsi, grało toto bez przerwy wisząc gdzieś w kącie, widywałem owo urządzenie jeszcze w latach siedemdziesiątych, później gdzieś znikło. Autentyczny fakt: jeden rolnik zdemontował toczkę z domu i założył w chlewiku coby swinkom było weselej)) Odpowiedz Link
kendo Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 10:34 nick000 napisał: > nie jest to taczka Odinie, ani nic co ma związek z krową czy rolnictwem, toczka > > to było przewodowe radio a właściwie głośnik jaki instalowano w kazdym > praktycznie domu na wsi, grało toto bez przerwy wisząc gdzieś w kącie, > widywałem owo urządzenie jeszcze w latach siedemdziesiątych, później gdzieś > znikło. Autentyczny fakt: jeden rolnik zdemontował toczkę z domu i założył w > chlewiku coby swinkom było weselej)) o!!!!!!!!!...to jestem juz uswiadomiona) mielismy taki glosnik w domu, wisial rowniez w kaciku) oj nasluchalam sie sluchowisk/Dziewonskiego/...to byly czasy) gdzies czytalam,ze instalujac muzyke klasyczna w oborze wzrasta wydajnosc mleka) wiec nagroda w postaci USCISKOW i CALUSKOW prezesowej przypada nickowi))))))))))))) albo wedruje do depozytu,by powiekszac sie)))))))))))) odbiorca zdecyduje) Odpowiedz Link
nick000 Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 10:51 kendo napisała: > wiec nagroda w postaci USCISKOW i CALUSKOW prezesowej > przypada nickowi))))))))))))) > albo wedruje do depozytu,by powiekszac sie)))))))))))) > odbiorca zdecyduje) Slo pamietaj o puszczaniu krowie muzy klasycznej)) Uściski i uśmieszki Kendo do depozytu, urośnie nam nagroda, oj urośnie) Pytanko małe a w zasadzie dwa: co to jest babka , nie mylić z babcią, zielem i babka Kiepską)), i nr 2: czy ktoś zna znaczenie słowa macnica, zaznaczam że nie jest to regionalizma i spotyka się owo na terenie całego kraju. Odpowiedz Link
kendo Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 11:04 nick000 napisał: > kendo napisała: > > > > wiec nagroda w postaci USCISKOW i CALUSKOW prezesowej > > przypada nickowi))))))))))))) > > albo wedruje do depozytu,by powiekszac sie)))))))))))) > > odbiorca zdecyduje) > > Slo pamietaj o puszczaniu krowie muzy klasycznej)) > Uściski i uśmieszki Kendo do depozytu, urośnie nam nagroda, oj urośnie) **wiec wkladamy w depozyt "nagrode" i niech "%")))))))))))) > Pytanko małe a w zasadzie dwa: co to jest babka , nie mylić z babcią, zielem i > babka Kiepską)), ** a moze babka piaskowa???????????)))))))))))) i nr 2: czy ktoś zna znaczenie słowa macnica, zaznaczam że > nie jest to regionalizma i spotyka się owo na terenie całego kraju. **o swiecie!!!!!!!!! nicku!!' pierwszy raz widze to slowo a i chyba nawet nie slyszalam, ale moze cos podpbnie brzmiacego:o jakiejs zarazie na plonach?) Odpowiedz Link
kasikk Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 11:06 nicku, na pytanie o babkę mam kilka prawidłowych odpowiedzi, bo to słowo używane do określania różnych rzeczy, więc jak napiszę, że to rodzaj ciasta, to nie możesz powiedzieć, że nie ;P natomist drugie, kojarzy mi się z robieniem macy - naczynie do robienia?? Odpowiedz Link
kendo Re: ..macnica???????????..... 12.12.04, 11:21 The IntelligenTechnology Company....... www.echelon.com/about/press/2000/macnica.htm o to chodzi??????????? Odpowiedz Link
nick000 Re: ..macnica???????????..... 12.12.04, 11:47 błąd, nie zbliżyłyście się nawet o krok, dla ułatwienia dodam,ze macnica jest czymś żywym a babka jakby odwrotnie , hehehehe)) Odpowiedz Link
kendo Re: ..macnica???????????..... 12.12.04, 11:53 nick000 napisał: > błąd, nie zbliżyłyście się nawet o krok, dla ułatwienia dodam, ze macnica jest czymś żywym **osmiornica mi sie kojazy)))))))))))))))))))))))))))))))9 a babka jakby odwrotnie , hehehehe)) **fajna "laska" w kalendarzu na 2005 rok)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
kasikk Re: ..macnica???????????..... 12.12.04, 11:57 etam... nick, nie bawie się z tobą wymyślasz coś a poza tym moja definicja babki zgadza się z twoją podpowiedzą ;p Odpowiedz Link
kendo Re: ..a teraz moje wymysly ..???????????..... 12.12.04, 12:35 co to = PRUNELKI ** mala jak wiesz to narazie niemow) Odpowiedz Link
kendo Re: ..nicka wymysl.. ..???????????..... 12.12.04, 12:37 poprosze o nastepna podpowiedzi)))))))))))))))) kasikku,nie nerwuj sie)))))))))) uwazam ,ze na razie swietna zabawa)))))))))))) Odpowiedz Link
kasikk kendusia wymysl.. 12.12.04, 12:45 czy prunelki mają coś wspólnego ze śliwkami?? ale ja się nie denerwuję ) tylko on nic podpowiedzieć nie chce ) Odpowiedz Link
kendo Re: kendusia wymysl.. 12.12.04, 12:52 kasikk napisała: > czy prunelki mają coś wspólnego ze śliwkami?? **nie,nie kasikku, podpowiedz:to chodzi parami))))))))))))) > > ale ja się nie denerwuję ) > tylko on nic podpowiedzieć nie chce ) **podowiada nick za slabo i juz) Odpowiedz Link
slo-onko Re: kendusia wymysl.. 12.12.04, 13:02 NIku a skad TY bierzesz takie trudne slowa?????????)))))) to ja z innej paczki: co to jest sezutko? Odpowiedz Link
kendo Re: sezutko/sloo wymysl............... 12.12.04, 13:35 slo-onko napisała: > NIku a skad TY bierzesz takie trudne slowa?????????)))))) > > to ja z innej paczki: co to jest sezutko? a to po gwarowemu,czy jakies przedmioty??? Odpowiedz Link
slo-onko Re: sezutko/sloo wymysl............... 12.12.04, 15:11 kendo napisała: > slo-onko napisała: > > > NIku a skad TY bierzesz takie trudne slowa?????????)))))) > > > > to ja z innej paczki: co to jest sezutko? > > a to po gwarowemu,czy jakies przedmioty??? podpowiedz: okreslone przez moje jeszcze wtedy male dziecko - nie jest to rzecz Odpowiedz Link
kendo Re: sezutko/sloo wymysl............... 12.12.04, 15:14 slo-onko napisała: > kendo napisała: > > > slo-onko napisała: > > > > > NIku a skad TY bierzesz takie trudne slowa?????????)))))) > > > > > > to ja z innej paczki: co to jest sezutko? > > > > a to po gwarowemu,czy jakies przedmioty??? > > > podpowiedz: okreslone przez moje jeszcze wtedy male dziecko - nie jest to > rzecz a nie bedzie to SERDUSZKO) Odpowiedz Link
slo-onko Re: sezutko/sloo wymysl............... 12.12.04, 15:17 kendo napisała: > slo-onko napisała: > > > kendo napisała: > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > NIku a skad TY bierzesz takie trudne slowa?????????)))))) > > > > > > > > to ja z innej paczki: co to jest sezutko? > > > > > > a to po gwarowemu,czy jakies przedmioty??? > > > > > > podpowiedz: okreslone przez moje jeszcze wtedy male dziecko - nie jest to > > > rzecz > > a nie bedzie to SERDUSZKO) brawo Kendus ))))))) buzka dla Ciebie ))))))) i wiele innych moje dziecie wymyslalo np. kubikacja-ubikacja kusia-kuchnia bogan-dywan mylony z podloga-wyszlo polaczenie jednego z drugim Odpowiedz Link
kendo Re: sezutko/sloo wymysl............... 12.12.04, 16:28 slo-onko napisała: > kendo napisała: > > > slo-onko napisała: > > > > > kendo napisała: > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > NIku a skad TY bierzesz takie trudne slowa?????????)) > )))) > > > > > > > > > > to ja z innej paczki: co to jest sezutko? > > > > > > > > a to po gwarowemu,czy jakies przedmioty??? > > > > > > > > > podpowiedz: okreslone przez moje jeszcze wtedy male dziecko - nie j > est to > > > > > rzecz > > > > a nie bedzie to SERDUSZKO) > > brawo Kendus ))))))) > buzka dla Ciebie ))))))) > > i wiele innych moje dziecie wymyslalo > np. kubikacja-ubikacja > kusia-kuchnia > bogan-dywan mylony z podloga-wyszlo polaczenie jednego z drugim > ale sie ciesze....buziaczki zlapalam)~~~~~~~~ tak,dzieciaczki maja fantazje kojazenia przedmitow i ich nazywania.... moje dziecie na pomarancza mowilo MANAMANTKA) i tak mi sie podoba to slowo. Odpowiedz Link
kendo Re:"baba" ..wymysl nicka /wiem!!!!!............... 12.12.04, 15:13 bedzie to mlot, a co dostane w nagrode??))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
slo-onko a może być gra pólsłówek?:) 12.12.04, 15:21 a co ja się będę pipać w szczypę? *jesli za brzydkie to prosze usunac poscik Odpowiedz Link
nick000 Re: a może być gra pólsłówek?:) 12.12.04, 15:27 hahahahahaha))) nic nie wymyśliłyście ??? zwinę całą nagrodę dla siebie)) a rozwiązanie zagadki podam wieczorem Kendo, czy przypadkiem prunelka nie jest to napitek alkoholowy popularny w czasach mojej młodości, gęsty i łodki o smaku sliwek i mocy 30 volt?, jesli zgadłem czekam na nagrodę a Slo prosze mi tu nie wymyślać jakichś dziecinnych słówek, do piaskownicy znowu tęsknisz, co???))) Odpowiedz Link
orzeszek_rania Re: a może być gra pólsłówek?:) 12.12.04, 16:15 A wiecie co to jembala?????? ciasteczko dla tego kto zgadnie )) Odpowiedz Link
kendo Re: a może być gra pólsłówek?:) 12.12.04, 16:40 orzeszek_rania napisała: > A wiecie co to jembala?????? ciasteczko dla tego kto zgadnie )) hmmm....czy to gwara/rzecz/zjawisko?????????? pierwsze skojarzenie z krajami arabskimi) chcem ciasteczko) Odpowiedz Link
kendo Re: baba/macnica/prunelki................. 12.12.04, 16:35 nick000 napisał: > hahahahahaha))) nic nie wymyśliłyście ??? zwinę całą nagrodę dla siebie)) a > > rozwiązanie zagadki podam wieczorem > Kendo, czy przypadkiem prunelka nie jest to napitek alkoholowy popularny w > czasach mojej młodości, gęsty i łodki o smaku sliwek i mocy 30 volt?, jesli > zgadłem czekam na nagrodę a Slo prosze mi tu nie wymyślać jakichś dziecinnych > > słówek, do piaskownicy znowu tęsknisz, co???))) w dalszym ciagu nierozwiazane( jak to,nie zgadlam z tym mlotem? na baba ????????(((((((((((( to poprosze o podpowiedz) PRUNELKI= ma byc w liczbie mnogiej *jak juz kasikkowi podpowiedzialam:ze to para..... *jak mi wiadomo dla kobiet.... *to nic do jedzenia i picia. Odpowiedz Link
kendo Re: baba/macnica/prunelki/jambala................ 12.12.04, 19:55 no dobrze, juz chyba nic niwymysle.... brak podpowiedzi((((((( **macnica=kojaze od macania))) smiejcie sie i juz) **baba...moze byc taka co kapuste sprzedaje,a moze sama i kapusta bo ja wiem ,gdzie jak mowia?))))))))) **ale jambala kojazy mi sie z tancem/danie kurczak z ryzem/Bog bogactwa.. zgadywac **prunelki** ..czas juz cos napisac) Odpowiedz Link
kendo Re: a może być gra pólsłówek?:) 12.12.04, 16:30 slo-onko napisała: > a co ja się będę pipać w szczypę? > > *jesli za brzydkie to prosze usunac poscik hi,hi,hi,...a co to za grypserka sloo)))))))))))))) osmialam sie i nie usune) Odpowiedz Link
slo-onko Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 20:00 nick000 napisał: > kendo napisała: > > > > wiec nagroda w postaci USCISKOW i CALUSKOW prezesowej > > przypada nickowi))))))))))))) > > albo wedruje do depozytu,by powiekszac sie)))))))))))) > > odbiorca zdecyduje) > > Slo pamietaj o puszczaniu krowie muzy klasycznej)) > Uściski i uśmieszki Kendo do depozytu, urośnie nam nagroda, oj urośnie) > Pytanko małe a w zasadzie dwa: co to jest babka , nie mylić z babcią, zielem i > babka Kiepską)), i nr 2: czy ktoś zna znaczenie słowa macnica, zaznaczam że > nie jest to regionalizma i spotyka się owo na terenie całego kraju. hmmm, macnica kojarzy mi sie moze z jakims naczyniem do wypiekania macy? ale jest podobne nocnica-i jest to ćma nocna czy jakas tam? tzn. bardziej nocna niz dzienna bo w koncu ćmy to nocne owady Nik no powiedz w koncu,ze zasluzylam na nagrode?)))))) Odpowiedz Link
kendo Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 20:10 czekamy.... co to za jakies otoczki tajemnicze wolol toczka?) Odpowiedz Link
slo-onko Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 20:12 kendo napisała: > czekamy.... > co to za jakies otoczki tajemnicze wolol toczka?) a moze toczek Niku? takie damskie nakrycie glowy przeinaczone w nazwie?))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 20:13 nieeeeeeeeee no zaraz przeca toczka to bylo radio, ktore mialm zawiesic w oborze dla mlecznych)))))))) z babka mi sie pomylilo a babka to nie takie cos co sluzy do ostrzenia czy klepania kosy? Odpowiedz Link
nick000 Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 20:15 Slo, dokładnie w punkt, wyczytałem gdzieś niedawno,ze macnica czy nocnica to jedni i to samo))nagroda, ale tylko połowa, przypada Tobie)) Kenduś nadstawiaj buźke , Slo bedzie Cię całować))) Babka zaś jest to takie urządzenie w kształcie stołka z zamontowanym kowadełkiem do klepania kosy, kto chociaz raz był na wsi powinien toto widzieć. Co do reszty ciekawych słówek zaproponowanych przez szlachetne vistulanki to nawet nie domyslam się ich znaczenia czyli nagrody nie dostanę Slo!!!! podzielisz się ze mna???plizzzz. Odpowiedz Link
slo-onko Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 20:24 nick000 napisał: > Slo, dokładnie w punkt, wyczytałem gdzieś niedawno,ze macnica czy nocnica to > jedni i to samo))nagroda, ale tylko połowa, przypada Tobie)) Kenduś > nadstawiaj buźke , Slo bedzie Cię całować))) Babka zaś jest to takie > urządzenie w kształcie stołka z zamontowanym kowadełkiem do klepania kosy, kto > chociaz raz był na wsi powinien toto widzieć. Co do reszty ciekawych słówek > zaproponowanych przez szlachetne vistulanki to nawet nie domyslam się ich > znaczenia czyli nagrody nie dostanę Slo!!!! podzielisz się ze mna??? plizzzz > . OOOOoooooooooooooo TY cwaniakau~!~!!!!!!!!!!!!!!! Chcesz bym to ja Ciebie calowala????????????????))))))))))) Nieeeeeeee !!!!!!!!!!! Buziak dla mnie od KEndo i buziak dla Ciebie od Kendo)))))))))) Kendo caluj Nika ))))))))))))))))) Odpowiedz Link
mala20033 Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 20:26 ..a mnie...a mnie?????????????Kto mnie utuli i ucaluje..he?????? Odpowiedz Link
kendo Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 20:27 zaraz,zarazzzzzzzzzzzzzzzz...co dla kogo bom sie pogubila...komu sie nadsawiac a komu dawac))))))))))))))))))) i w koncu za co?????)))))))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 20:30 kendo napisała: > zaraz,zarazzzzzzzzzzzzzzzz...co dla kogo > bom sie pogubila...komu sie nadsawiac a komu dawac))))))))))))))))))) > i w koncu za co?????)))))))) za odgnaieta zagdake ))))))) NIk sie dopomina calusow))))))))))))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: a ja 12.12.04, 20:33 kasikk napisała: > was wszystkich ucałowywuję o!! > buziak!!! > **************** a Nik zawirowal zawirowal i zniknal Odpowiedz Link
kendo Re: a ja 12.12.04, 20:37 kasikk napisała: > was wszystkich ucałowywuję o!! > buziak!!! > **************** no to ustawiac sie w rzadku.... biegne i rozdaje buziaki)))))...a co mi tam) Odpowiedz Link
kendo Re: PRUNELKI........... 12.12.04, 20:39 Prunelki Drogie, młode, czytelniczki URODY! Czy wiecie co to są prunelki? Są to pantofelki z atłasu. Ich nazwa pochodzi od nazwy tkaniny. "Prunela, franc. Prunelle - cienka mocna tkanina jedwabna o splocie atłasowym, jednobarwna lub wzorzysta wyrabiana w Europie Zachodniej co najmniej od połowy XVIII wieku z przeznaczeniem na obuwie tekstylne i obicie mebli", cytuję za "Słownikiem Ubioru" pani Ireny Turnau Odpowiedz Link
kendo Re: PRUNELKI........... 12.12.04, 21:02 kasikk napisała: > oj, ja takich nie noszę > > tez kiedys takowe posiadalam) Odpowiedz Link
kendo Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 21:05 slo-onko napisała: > kendo napisała: > > > zaraz,zarazzzzzzzzzzzzzzzz...co dla kogo > > bom sie pogubila...komu sie nadsawiac a komu dawac))))))))))))))))))) > > i w koncu za co?????)))))))) > > > za odgnaieta zagdake ))))))) > NIk sie dopomina calusow))))))))))))) tom juz prosilam byscie sie w rzadku poustawiali ja w locie buziaki wam zloze)))))))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 20:35 mala...a ty jeszcze nie na party poszla... baw sie dzis grzecznie i od baru zdaleka)))) niechce jutro slyszec o bolu glowy)buziaczki...odemnie.... Odpowiedz Link
nick000 Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 21:05 Kenduś, nie słuchaj Slo, nigdzie nie zniknąłem tylko mam nadal problem z dostępem do forum, to dostanę tę nagrodę czy nie))) hehehehehe ale jestem chytry)) Mała a Ty nie słuchaj Kendo tylko do dna, do dna)) więc pijmy wino, bez względu na konsekwencje))) a prunelki się nie licza)) nadal obstaję przy prunelce czyli czymś do picia Odpowiedz Link
kendo Re: ..toczka???????????..... 12.12.04, 21:09 nick000 napisał: > Kenduś, nie słuchaj Slo, nigdzie nie zniknąłem tylko mam nadal problem z > dostępem do forum, to dostanę tę nagrodę czy nie))) hehehehehe ale jestem > chytry)) Mała a Ty nie słuchaj Kendo tylko do dna, do dna)) więc pijmy > wino, bez względu na konsekwencje))) > a prunelki się nie licza)) nadal obstaję przy prunelce czyli czymś do picia a co Ty dzisiaj wszystko na ** nie** pewnie ,ze jestes lasuchem,a jeszcze na taka nagrode???hmmm..... juz ,jak wszyscy stoja w rzadku to zrobie to ciagiem-seryjnie i bedzie spokoj)))))))))))))) NADSTAWIAC PYSZCZKI....bo BUZIAKI juz LADUJA ))))))))))))))))) PS;..wspolczuje leniwego netu(((((((((((( i masz na pocieszenie nastepnego BUZIAKA.....CMOOOOOOOOOOOOK ) Odpowiedz Link
nick000 Re: ..toczka???????????..... 13.12.04, 11:02 oj dobra nagroda))) Co czy raczej kto to jest sekserka? Odpowiedz Link
slo-onko Re: ..toczka???????????..... 13.12.04, 11:05 nick000 napisał: > oj dobra nagroda))) > Co czy raczej kto to jest sekserka? wieeeeeeem wieeeeeeemmmmm wieeeeeeeeeeemmmmmmmmmmm kiedys w tv pokazywali takie panie, ktore sprawdzaly plec kurczaczkow )))))) Nik nagrode chce )))))))))))))) Odpowiedz Link
nick000 Re: ..toczka???????????..... 13.12.04, 11:12 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > oj dobra nagroda))) > > Co czy raczej kto to jest sekserka? > > > wieeeeeeem wieeeeeeemmmmm wieeeeeeeeeeemmmmmmmmmmm > kiedys w tv pokazywali takie panie, ktore sprawdzaly plec kurczaczkow )))))) > Nik nagrode chce )))))))))))))) Ja sie tak nie bawię, ktoś Ci podpowiada(( ale trzeba przyznać że strzał w dychę)) nagroda przyjdzie pocztą)) Odpowiedz Link
kendo Re: ..toczka???????????..... 13.12.04, 11:16 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > oj dobra nagroda))) > > > Co czy raczej kto to jest sekserka? > > > > > > wieeeeeeem wieeeeeeemmmmm wieeeeeeeeeeemmmmmmmmmmm > > kiedys w tv pokazywali takie panie, ktore sprawdzaly plec kurczaczkow ) > ))))) > > Nik nagrode chce )))))))))))))) > > Ja sie tak nie bawię, ktoś Ci podpowiada(( ale trzeba przyznać że strzał w > dychę)) nagroda przyjdzie pocztą)) a ja to co???????????????? nie podgladalam,a szukalam dowodu na pokazanie:::: tez chce nagrode))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: ..toczka???????????..... 13.12.04, 11:14 nick000 napisał: > oj dobra nagroda))) > Co czy raczej kto to jest sekserka? hmmmm...najpierw skojazylo mi sie z czyms "lekkich obyczajow" ale znalazlam cos takiego............... www.gp.pl/prasa/gp/dokpub/00-02-11/dodatki/044.html czy o to chodzilo??????????? czy kfalifikuje sie do nagrody????????????? Odpowiedz Link
nick000 Re: kto wie co to........ 13.12.04, 11:33 slo-onko napisała: > tzw. leninówka? > NIk nie podpowiadaj myślałem że zalapię się na jakąś nagrodę, ale jeśli nie pozwalasz to nie, nick smutny wielce staje w kącie i smutnym wzrokiem łypie w stronę niedobrej Slo Odpowiedz Link
slo-onko Re: kto wie co to........ 13.12.04, 11:39 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > tzw. leninówka? > > NIk nie podpowiadaj > > myślałem że zalapię się na jakąś nagrodę, ale jeśli nie pozwalasz to nie, > nick smutny wielce staje w kącie i smutnym wzrokiem łypie w stronę niedobrej > Slo tylko mi nie mow,ze nie wiesz??????????????))))))))))) Odpowiedz Link
nick000 Re: kto wie co to........ 13.12.04, 11:47 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > slo-onko napisała: > > > > > tzw. leninówka? > > > NIk nie podpowiadaj > > > > myślałem że zalapię się na jakąś nagrodę, ale jeśli nie pozwalasz to nie > , > > nick smutny wielce staje w kącie i smutnym wzrokiem łypie w stronę niedob > rej > > Slo > > > tylko mi nie mow,ze nie wiesz??????????????))))))))))) jasne, ze wiem, aleś mi zabroniła mówić((( czekaj no, jeszcze z Tobą pogadam) Odpowiedz Link
slo-onko Re: kto wie co to........ 13.12.04, 11:51 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > tzw. leninówka? > > > > NIk nie podpowiadaj > > > > > > myślałem że zalapię się na jakąś nagrodę, ale jeśli nie pozwalasz > to nie > > , > > > nick smutny wielce staje w kącie i smutnym wzrokiem łypie w stronę > niedob > > rej > > > Slo > > > > > > tylko mi nie mow,ze nie wiesz??????????????))))))))))) > > jasne, ze wiem, aleś mi zabroniła mówić((( czekaj no, jeszcze z Tobą > pogadam) aha no tak mowilam z reszta czego Ty nie wiesz? jest cos czego nie wiesz? Odpowiedz Link
kendo Re: kto wie co to........ 13.12.04, 11:52 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > tzw. leninówka? > > > > NIk nie podpowiadaj > > > > > > myślałem że zalapię się na jakąś nagrodę, ale jeśli nie pozwalasz > to nie > > , > > > nick smutny wielce staje w kącie i smutnym wzrokiem łypie w stronę > niedob > > rej > > > Slo > > > > > > tylko mi nie mow,ze nie wiesz??????????????))))))))))) > > jasne, ze wiem, aleś mi zabroniła mówić((( czekaj no, jeszcze z Tobą > pogadam) ,,nie bedzie to od lenia wielkiego??????????? Odpowiedz Link
slo-onko Re: kto wie co to........ 13.12.04, 11:54 kendo napisała: > nick000 napisał: > > > slo-onko napisała: > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > tzw. leninówka? > > > > > NIk nie podpowiadaj > > > > > > > > myślałem że zalapię się na jakąś nagrodę, ale jeśli nie pozw > alasz > > to nie > > > , > > > > nick smutny wielce staje w kącie i smutnym wzrokiem łypie w s > tronę > > niedob > > > rej > > > > Slo > > > > > > > > > tylko mi nie mow,ze nie wiesz??????????????))))))))))) > > > > jasne, ze wiem, aleś mi zabroniła mówić((( czekaj no, jeszcze z Tobą > > pogadam) > > ,,nie bedzie to od lenia wielkiego??????????? tak jeste od Ilicza to sie wzielo podpowiedz dla Kendo: czesc odziezy Odpowiedz Link
orzeszek_rania Re: kto wie co to........ 13.12.04, 11:53 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > tzw. leninówka? > > > > NIk nie podpowiadaj > > > > > > myślałem że zalapię się na jakąś nagrodę, ale jeśli nie pozwalasz > to nie > > , > > > nick smutny wielce staje w kącie i smutnym wzrokiem łypie w stronę > niedob > > rej > > > Slo > > > > > > tylko mi nie mow,ze nie wiesz??????????????))))))))))) > > jasne, ze wiem, aleś mi zabroniła mówić((( czekaj no, jeszcze z Tobą > pogadam) no mnie to się wydaje że to jest czapka.... ale znając Sloo to coś wymysliła innego jak naprzykład jakiś trunek % heheheh )) Odpowiedz Link
slo-onko Re: kto wie co to........ 13.12.04, 11:54 orzeszek_rania napisała: > nick000 napisał: > > > slo-onko napisała: > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > tzw. leninówka? > > > > > NIk nie podpowiadaj > > > > > > > > myślałem że zalapię się na jakąś nagrodę, ale jeśli nie pozw > alasz > > to nie > > > , > > > > nick smutny wielce staje w kącie i smutnym wzrokiem łypie w s > tronę > > niedob > > > rej > > > > Slo > > > > > > > > > tylko mi nie mow,ze nie wiesz??????????????))))))))))) > > > > jasne, ze wiem, aleś mi zabroniła mówić((( czekaj no, jeszcze z Tobą > > pogadam) > > > no mnie to się wydaje że to jest czapka.... ale znając Sloo to coś wymysliła > innego jak naprzykład jakiś trunek % heheheh )) orzeszek,ze naleze do kluba AA to nie znaczy,ze jestem nalogowa))))))) Odpowiedz Link
orzeszek_rania Re: kto wie co to........ 13.12.04, 12:02 slo-onko napisała: > orzeszek_rania napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > > > tzw. leninówka? > > > > > > NIk nie podpowiadaj > > > > > > > > > > myślałem że zalapię się na jakąś nagrodę, ale jeśli ni > e pozw > > alasz > > > to nie > > > > , > > > > > nick smutny wielce staje w kącie i smutnym wzrokiem łyp > ie w s > > tronę > > > niedob > > > > rej > > > > > Slo > > > > > > > > > > > > tylko mi nie mow,ze nie wiesz??????????????))))))))))) > > > > > > jasne, ze wiem, aleś mi zabroniła mówić((( czekaj no, jeszcze z T > obą > > > pogadam) > > > > > > no mnie to się wydaje że to jest czapka.... ale znając Sloo to coś wymysl > iła > > innego jak naprzykład jakiś trunek % heheheh )) > > orzeszek,ze naleze do kluba AA to nie znaczy,ze jestem nalogowa))))))) Sloo i może mi powiesz że to nie jest czapka????? eee??? Odpowiedz Link
slo-onko Re: kto wie co to........ 13.12.04, 12:05 orzeszek_rania napisała: > slo-onko napisała: > > > orzeszek_rania napisała: > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > > > > > tzw. leninówka? > > > > > > > NIk nie podpowiadaj > > > > > > > > > > > > myślałem że zalapię się na jakąś nagrodę, ale je > śli ni > > e pozw > > > alasz > > > > to nie > > > > > , > > > > > > nick smutny wielce staje w kącie i smutnym wzroki > em łyp > > ie w s > > > tronę > > > > niedob > > > > > rej > > > > > > Slo > > > > > > > > > > > > > > > tylko mi nie mow,ze nie wiesz??????????????)))))))))) > ) > > > > > > > > jasne, ze wiem, aleś mi zabroniła mówić((( czekaj no, jeszc > ze z T > > obą > > > > pogadam) > > > > > > > > > no mnie to się wydaje że to jest czapka.... ale znając Sloo to coś > wymysl > > iła > > > innego jak naprzykład jakiś trunek % heheheh )) > > > > orzeszek,ze naleze do kluba AA to nie znaczy,ze jestem nalogowa))))))) > > > Sloo i może mi powiesz że to nie jest czapka????? eee??? Kendo mila zgadywac a po za tym tez chcesz buzi? Odpowiedz Link
nick000 Re: ..toczka???????????..... 13.12.04, 11:31 kendo napisała: > nick000 napisał: > > > oj dobra nagroda))) > > Co czy raczej kto to jest sekserka? > > hmmmm...najpierw skojazylo mi sie z czyms "lekkich obyczajow" > ale znalazlam cos takiego............... > > www.gp.pl/prasa/gp/dokpub/00-02-11/dodatki/044.html > czy o to chodzilo??????????? > czy kfalifikuje sie do nagrody????????????? Kendo, za wielki wkład pracy należy się nagroda specjalna)) pomyślimy o formie jej przekazania Odpowiedz Link
kendo Re: ..sekserka ..??????????..... 13.12.04, 11:50 nick000 napisał: > kendo napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > oj dobra nagroda))) > > > Co czy raczej kto to jest sekserka? > > > > hmmmm...najpierw skojazylo mi sie z czyms "lekkich obyczajow" > > ale znalazlam cos takiego............... > > > > www.gp.pl/prasa/gp/dokpub/00-02-11/dodatki/044.html > > czy o to chodzilo??????????? > > czy kfalifikuje sie do nagrody????????????? > > Kendo, za wielki wkład pracy należy się nagroda specjalna)) pomyślimy o > formie jej przekazania ush....ciezar niezadowolenia ulegl pocieszeniu))))))))))))))))))) a jak bedzie jeszcze raz tak szybko ogloszenie wynikow zagadki, zloze wielki protest i juz..!! )))))))))))) czyzby to byla zagadka tylko dla sloo???????????? ))))))))))))))))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: ..sekserka ..??????????..... 13.12.04, 11:53 kendo napisała: > nick000 napisał: > > > kendo napisała: > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > oj dobra nagroda))) > > > > Co czy raczej kto to jest sekserka? > > > > > > hmmmm...najpierw skojazylo mi sie z czyms "lekkich obyczajow" > > > ale znalazlam cos takiego............... > > > > > > www.gp.pl/prasa/gp/dokpub/00-02-11/dodatki/044.html > > > czy o to chodzilo??????????? > > > czy kfalifikuje sie do nagrody????????????? > > > > Kendo, za wielki wkład pracy należy się nagroda specjalna)) pomyślimy > o > > formie jej przekazania > > ush....ciezar niezadowolenia > ulegl pocieszeniu))))))))))))))))))) > > a jak bedzie jeszcze raz tak szybko ogloszenie wynikow zagadki, > zloze wielki protest i juz..!! )))))))))))) > czyzby to byla zagadka tylko dla sloo???????????? ))))))))))))))))) Kendus mnie tez nie udaje sie zgadnac o co chodzi NIkowi w tych jego dziwnych zagdkach raz mi sie tylko udalo odp. szybko Odpowiedz Link
slo-onko a co to...... 13.12.04, 12:13 .......stolec? o tej nazwie jest wies i wcale nie gó...na jest ta wioska tylko co oznacza ow stolec? Odpowiedz Link
kendo Re: a co to....../stolec 13.12.04, 13:03 www.szlachta.org/pisarkiewicz/stolec.htm** Stolec - rezerwat "Skałki Stoleckie" Długa, rozciągnięta na linii N-S zabytkowa wieś ok. 6 km na wsch. od Ząbkowic Śl. Słowo stolec oznaczało kiedyś paradny tron, a zasiadający na nim sprawował władzę, od niego wywodzi się też słowo stolica moze byc tyle?????????) Odpowiedz Link
slo-onko Re: a co to....../stolec 13.12.04, 13:12 kendo napisała: > www.szlachta.org/pisarkiewicz/stolec.htm** > Stolec - rezerwat "Skałki Stoleckie" > Długa, rozciągnięta na linii N-S zabytkowa wieś ok. 6 km na wsch. od Ząbkowic > Śl. Słowo stolec oznaczało kiedyś paradny tron, a zasiadający na nim sprawował > władzę, od niego wywodzi się też słowo stolica > > moze byc tyle?????????) moze a procz tego jest to usypana gorka, stozek czyli kupka Odpowiedz Link
kendo Re: w druga mańkę;-) 13.12.04, 13:19 slo-onko napisała: > jak nazywa sie stroskane winogrono? RODZYNKA )))))))))))))))) a teraz pedze do sklepu.... milusniskiego dnia .... Odpowiedz Link
nick000 Re: w druga mańkę;-) 13.12.04, 13:21 kendo napisała: > slo-onko napisała: > > > jak nazywa sie stroskane winogrono? > > RODZYNKA )))))))))))))))) > > a teraz pedze do sklepu.... > > milusniskiego dnia .... Uprzedziłaś mnie!!!!!!)))) Odpowiedz Link
kendo Re: w druga mańkę;-) 13.12.04, 18:47 nick000 napisał: > kendo napisała: > > > slo-onko napisała: > > > > > jak nazywa sie stroskane winogrono? > > > > RODZYNKA )))))))))))))))) > > > > a teraz pedze do sklepu.... > > > > milusniskiego dnia .... > Uprzedziłaś mnie!!!!!!)))) myslimy tymi samymi bonami poprostu )))))))))) Odpowiedz Link
nick000 Re: a co to....../stolec 13.12.04, 13:20 podczas obchodu lekarz pyta pacjenta:- jak dzisiaj stolec? -Palce lizać. pada odpowiedź. Odpowiedz Link
slo-onko Re: a co to....../stolec 13.12.04, 13:26 nick000 napisał: > podczas obchodu lekarz pyta pacjenta:- jak dzisiaj stolec? > -Palce lizać. pada odpowiedź. hahahahaha)))))) za latwe zagadki Wam zadaje jak cos wymysle to dlugo nie zgadniecie Odpowiedz Link
slo-onko Re: a co to....../stolec 13.12.04, 14:25 no dobra a co oznacza pospolite "WC" takie z babcia klozetowa? Odpowiedz Link
kendo Re: a co to....../WC 13.12.04, 18:46 slo-onko napisała: > no dobra a co oznacza pospolite "WC" takie z babcia klozetowa? ..WORLD CUP ??????????? Odpowiedz Link
orzeszek_rania Re: dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow....... 13.12.04, 14:33 no z tym WC to dałas teraz czadu hehehhehehehheheh Pistacja sie turla ze śmiechu ))) Odpowiedz Link
kendo dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow/WC....... 13.12.04, 19:50 orzeszek_rania napisała: > no z tym WC to dałas teraz czadu hehehhehehehheheh > Pistacja sie turla ze śmiechu ))) niech wacpanna sie nie turla a zgaduje)))))))))))))))))))) World Center tez moze byc. Odpowiedz Link
slo-onko Re: dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow/WC.... 13.12.04, 20:07 kendo napisała: > orzeszek_rania napisała: > > > no z tym WC to dałas teraz czadu hehehhehehehheheh > > Pistacja sie turla ze śmiechu ))) > > niech wacpanna sie nie turla > a zgaduje)))))))))))))))))))) > > World Center tez moze byc. ktos kiedys wymyslil,ze od imienia i nazwiska pewnego czlowieka ale nie wiem czy to prawda. podpowiedz : ten czlowiek byl amerykaninem. Odpowiedz Link
kasikk Re: dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow/WC.... 13.12.04, 20:27 water cleaning albo cosik w tym stylu na pewno pół nagrody mi się należy Odpowiedz Link
kendo Re: dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow/WC.... 13.12.04, 20:32 kasikk napisała: > water cleaning albo cosik w tym stylu > na pewno pół nagrody mi się należy ha,kasiku, zobacz,to ma byc hamerykanskie pewnie nazwisko) Odpowiedz Link
kasikk Re: dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow/WC.... 13.12.04, 20:34 nie, od spłukiwania wodą muszli jest ta nazwa ) Odpowiedz Link
kendo Re: dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow/WC.... 13.12.04, 20:49 do nazwisk ja glowy niemam( mala moze by wiedziala) Odpowiedz Link
slo-onko Re: dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow/WC.... 13.12.04, 21:26 po mojemu bylo to glupie porownanie ale jednak ktos wymysli ,ze WC to od nazwiska W. Chuchila. Kasikk za tem zdobywa nagrode -buziak))))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow/WC.... 13.12.04, 21:28 co to MEDUZA? nie chodzi tu o jamochlon Odpowiedz Link
kendo Re: Meduza 13.12.04, 21:40 slo-onko napisała: > co to MEDUZA? > nie chodzi tu o jamochlon pewnikiem ta z wezami we wlosach brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr( Odpowiedz Link
slo-onko Re: Meduza 13.12.04, 21:43 kendo napisała: > slo-onko napisała: > > > co to MEDUZA? > > nie chodzi tu o jamochlon > > pewnikiem ta z wezami we wlosach brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr( nie Kendus Odpowiedz Link
slo-onko Re: Meduza 13.12.04, 21:46 NIk pewnie ja zna to odpowie jutro bo pewnie znow chce zdobyc glowna nagrode ja zmykam juz dzis bo nie dosc,ze net wyprowadza mnie z rownowagi i o malo nie rzucam miesem bo nie moge odpisac na sms to jescze zostaje brutalnie wyganiana z pokoju Odpowiedz Link
kendo Re: Meduza 13.12.04, 22:02 slo-onko napisała: > NIk pewnie ja zna > to odpowie jutro bo pewnie znow chce zdobyc glowna nagrode > > ja zmykam juz dzis bo nie dosc,ze net wyprowadza mnie z rownowagi i o malo nie > rzucam miesem bo nie moge odpisac na sms to jescze zostaje brutalnie wyganiana > z pokoju a to lobuzy jakowes, ze wyganiaja sloo...przestan im swieci jutro mi tez sie zawiesza maszyna( to poczekamy na zwyciesce nagrody)..pA;..do jutrA Odpowiedz Link
nick000 Re: Meduza 14.12.04, 06:36 kasikk napisała: > a ja wiem > nóżki w galrecie > hiehie hahahaha kasikk, co racja to racja, do meduzy najlepsza lorneta, a cóż to za zwierzę owa LORNETA??? oto zagadka na dzień dzisiejszy)) Odpowiedz Link
slo-onko Re: Meduza 14.12.04, 08:19 nick000 napisał: > kasikk napisała: > > > a ja wiem > > nóżki w galrecie > > hiehie > > hahahaha kasikk, co racja to racja, do meduzy najlepsza lorneta, a cóż to za > zwierzę owa LORNETA??? oto zagadka na dzień dzisiejszy)) hehehe a ja wiem)))) kiedys dawno w barach zamawialo sie : galareta i lorneta-czyli dwie setki czy tak? albo tez seta i galareta *zaslyszane Odpowiedz Link
kendo Re: Meduza i Lorneta:-))))))))))))))) 14.12.04, 09:50 o rany ale fajne powiedzenie) nie slyszalam nigdy tego) Odpowiedz Link
kendo Re: Meduza 14.12.04, 16:11 mala20033 napisała: > .." no to na druga nozke"...pamietacie? ..tak to pamietam.... mowilo sie,zeby dobrze sie stalo) Odpowiedz Link
mala20033 Re: dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow....... 24.12.04, 17:21 Nie dotyczy to nazwy,a zdarzenia.. Wysylalm zyczenia swiateczne z zalacznikiem(Matka Boska z dzieciatkiem)Zaczelam otrzymywac dziwne emaile z pytaniem gdzie to bylo..Ale gdy dostalam email ze zdieciem z dopiskiem ze dostaje go w rewanzu,z niepokojem sprawdzilam co ja wyslalam.A wyslalm zamiast swietego obrazka swoje zdiecie robione w Savannach, gdzie stoje z zadarta glowa i wpatruje sie w dachy przeslicznych kamieniczek.Dobrze ze nie na plazy..np. nudystow... Odpowiedz Link
kendo Re: dziwne/wesole nazwy rzeczy/przedmiotow....... 24.12.04, 21:57 o swiecie malenka!!!!!!!!! Ty wiecznie cos poplatasz) ale dobrze ,ze tylko tak tym razem))))))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: sprawdzcie co oznacza wasz nickname...... 02.02.05, 17:57 www.cyborgname.com/ ** 1).zlikwiduj Alanis,wpisz swoj nickname, 2).wybiez obrazek ,klikajac pod nim, 3).nacisnij na Submit Odpowiedz Link
kendo Re: sprawdzcie co oznacza wasz nickname...... 02.02.05, 19:12 K.E.N.D.O.: == Knight Engineered for Nocturnal Destruction and Observation ** ciekawe co?? Odpowiedz Link
kendo Re:najpopularniejsze imiona 27.06.14, 11:13 www.aftonbladet.se/nyheter/article19127436.ab dla naszego regionu dotyczna imiona ze SKÅNE dla flickor = dziewczece imiona pojkar =chlopiece imiona widac,ze : Maja i Alicja tu najpopularniejsze dla dziewczynek dla chlopcow:Elias/Oscar Lucas Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:najpopularniejsze imiona 27.06.14, 11:19 Imiona prawie miedxynarodowee, bo Kendo, w USA pieski te sie nazywaja Luka, Oskar, i teraz ta suczka operowana Maja, Odpowiedz Link
kendo Re:najpopularniejsze imiona 27.06.14, 11:33 *Lusia, no tak pieskom tez nadaja "ludzkie imiona" my mamy Bobby, a z dziewczecych podoba mi sie Alicja/Aliska... z chlopiecych Osckar Odpowiedz Link
slo-onko Re:najpopularniejsze imiona 27.06.14, 12:20 Piesek o imieniu Alicja? Hmmmm no coz...... Odpowiedz Link
kendo Re:najpopularniejsze imiona 27.06.14, 12:46 hi.hiiiiiiiiiiiiiiii Sloo, chodzilo o imiona dziewczece,Twoje mi sie podoba... a pieskom tez daja podobne, np.te w ameryce ktore ogladamy maja imiona:Agata/Marta/Wiktoria/Emily itp.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:najpopularniejsze imiona 27.06.14, 13:34 *Kendo xrozumialam ze imiona naleza do ludzi, ale abstrachowalam i napisalam o zwierzatkach. Odpowiedz Link
slo-onko Re:najpopularniejsze imiona 27.06.14, 13:42 Tak, w Anglii tez nazywaja imionami ludzi. U nas kiedys bylo nie do pomyslenia,zeby Azora nazwac np. Kazikiem, a dzisiaj to staje sie regula. Pierwszy raz szoku doznalam jak uslyszalam,ze bulterier nazywa sie Marta, ale potem jak zobaczylam wspanialego owczarka Stefana i rotwailera Borysa to nawet mnie to nie razilo, moze dlatego,ze to meskie imiona. Tez tak plote trzy po trzy,moja sunia tez nosi damskie imie Daisy,tylko,ze takie niepolskie, a jednak imie, no to nie powinnam sie oburzac. Trudno mi tylko wyobrazic gdybym uslyszala psa o imieniu Andrzej, lub Paulina lub Terenia Odpowiedz Link
kendo Re:najpopularniejsze imiona 27.06.14, 13:59 hi.hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii *Sloo wyobraz sobie ze jedna psinka z ameryki,ktore ogladamy nazywa sie Tess, pieska o imieniu Andrzej/Paulina ,faktycznie jeszcze nie slyszalam, psinek z ameryki jeden nazywa sie "galka muszkatalowa" strasznie gryzik sie zrobila,ze odseparowali od rodzenstwa i ze starszymi pieskami przebywa by sie nauczyc spokojnego obycia, mam jej Skarlet sie zwie, sliczne imie dla pieskowej mysle ja... Odpowiedz Link