kasikk_29 01.06.06, 07:50 Życzę wszystkim dzieciom vistulowym pięknego dnia dziecka z lodami truskawkowymi dla amatorów truskawek, kawowymi - dla kawoszy, a dla nicka - żubrowymi ) buziaki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: Życzenia tematyczne ;)) 01.06.06, 11:33 no,nawet ciekawy watek dostalismy) dolanczam sie do zyczonek truskawkowo-kawowo-zubrowo.... i niech sie nam dobrze dzis dzionek plecie a dla najmlodszej vistylanki SKRZACIKA najwiecej zdrowka i szybkiego biegania po dywanikach) Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Życzenia tematyczne ;)) 01.06.06, 12:57 skrzacik zacznie biegać, tylko patrzeć Odpowiedz Link
nick000 Re: Życzenia tematyczne ;)) 01.06.06, 15:18 najlepsze życzenia vistulowym dzieciom składam Nie brakuje ich na naszym forum, każdy tu piszacy ma coś z dziecka. Odpowiedz Link
kendo Re: Życzenia tematyczne ;)) 01.06.06, 20:31 tafnie powiedziane nicku...my duze dzieciaki sa))))))))))) ja dzis z moimi bylam w sklepie, oczywiscie deszczydlo straszne,gdy do sklepu dojechalismy sloneczko zaswiecilo, zakupilam swieczki kawowe i cudnie pachnialy przy kolacji. kasikku, to Skrzacik ,jak moje dziecie,szybko zaczelo ganiac po dywanach Odpowiedz Link
kendo Re: Życzenia tematyczne ;)) 01.06.06, 20:59 no i przeciez gapiszon jestem, skladam tez cieple zyczenia dla Tych Wiekszych Dzieci od vistulowych rodzicow),wreczajac :lizaczki/baloniki/torbe cukierkow/pucharki pelne lodow smakowitych i co tylko sobie zapragna))))))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: Dzien Dziecka 01.06.07, 11:10 dla wszystkich dzieciaczkow Vistulowych i wszystkich dzieci/mlodziezy Vistulowej, zycze wszystkiego najlepszego/duzo usmiechu na twarzy i spelnienia marzen. Odpowiedz Link
nick000 Re: Życzenia tematyczne ;)) 01.06.07, 11:46 po dzieciecemu patrzcie na świat, jest on wówczas ładniejszy a zycie łatwiejsze. Odpowiedz Link
kendo Re: Życzenia tematyczne ;)) 01.06.07, 11:49 to racja nicku, tylko,ze nieraz jestemy oceniani negatywnie za takie patrzenie( Odpowiedz Link
mycha Re: Życzenia tematyczne ;)) 01.06.07, 12:04 oh, no taaak. ja również życzę samych radości, słodyczy w różnych postaciach w zależności od dziecka wszystkim vistulowym dziciom, jak również wszystkim vistulakom, bo przecież każdy z nas jest nie tylko dorosłym, rodzicem itp. ale również i dzieckiem))) Odpowiedz Link
greis52 Św. KRZYSZTOF patron kierowcow 25.07.07, 08:52 Modlitwa kierowcy: O Panie, daj mi pewną rękę, dobre oko, doskonałą uwagę, bym nie pozostawił za sobą płaczącego człowieka. Ty jesteś Dawcą Życia - proszę Cię przeto, spraw bym nie stał się przyczyną śmierci tych, którym Ty dałeś życie. Zachowaj, o Panie, wszystkich którzy będą mi towarzyszyć od jakichkolwiek nieszczęść i wypadków. Naucz mnie, bym kierował pojazdem dla dobra drugich i umiał opanować pokusę przekraczania granicy bezpieczeństwa szybkości. Spraw, aby piękno tego świata, który stworzyłeś, wraz z radością Twej łaski, mogły mi towarzyszyć na wszystkich drogach moich. Amen. dzis duzo imprez lacznie z poswieceniem autek i kierowcow, ale to rozumu i bezpiecznej jazdy nie zapewni wiec kierujacym zycze dobrego wzroku i refleksu Odpowiedz Link
kendo Re: Św. KRZYSZTOF patron kierowcow 25.07.07, 20:19 Grejs dzieki za modlitwe, masz racje ,kazdy kierowca powinien jechac z "fanazja"tz.umiec szybko okreslic drugich kierowcow podczas jazdy. Odpowiedz Link
kendo Re: imieninowo dla Greis 27.07.07, 09:04 jak doczytalam sie na innym forumie, wczoraj Greis swietowala i tak cichutko siedziala) z opoznieniem zycze wszystkiego najlepszego Kochanie) Odpowiedz Link
slo-onko Re: imieninowo dla Greis 27.07.07, 09:13 no to przylaczam sie wiec do zyczen zdrowia, zdrowia i jeszcze raz pieniedzy Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: imieninowo dla Greis 27.07.07, 13:50 nooo... to nie ładnie tak cichcem ;P Greis - dużo zdrowia i słodyczy Kasikk życzy Odpowiedz Link
mycha Re: imieninowo dla Greis 27.07.07, 14:03 uśmiechu, zdrowia i samych słonecznych dni - od mychy Odpowiedz Link
kendo Re: dziękuje 28.07.07, 08:52 nzdrowko greis.... my tu lubimy robic niespodzianki) miej sobie udany odpoczynek. Odpowiedz Link
greis52 DZIEŃ ŻYCZLIWOŚCI 21.11.07, 12:15 Dzisiaj takie piękne święto, bo życzliwość to taki mały skarb, który sprawia, że życie staje się lżejsze! Życzę zatem Wam życzliwości dla siebie samych, Waszych partnerów, rodziny, znajomych i obcych na ulicy, a uśmiech niech będzie z Wami Wszystkimi Odpowiedz Link
kendo Re: DZIEŃ ŻYCZLIWOŚCI 21.11.07, 12:56 o??,pierwszy raz slysze o rym swiecie. wied dolanczam sie do zyczonek z usmiechem od ucha do ucha Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: DZIEŃ ŻYCZLIWOŚCI 21.11.07, 13:03 żeby nie tylko w święto, ale i bez niego otaczała nas życzliwość... Odpowiedz Link
kendo Re: DZIEŃ ŻYCZLIWOŚCI 21.11.07, 13:48 masz racje kasikku, z ta zyczliwoscia to roznie u ludziskow wyglada, z tymi niezyczliwymi nie trzymam,jedynie pozdrawiam przy spotkaniu i juz,to sie wyczuwa kto jaki dla nas jest. Odpowiedz Link
nana_c Dzien Zalu i Pokuty... 21.11.07, 15:48 ... swietuja dzisiaj ewangeliccy Niemcy. Odpowiedz Link
kendo Re: Dzien Zalu i Pokuty... 21.11.07, 18:37 to pewnie w kosciolach pelno wiernych? Odpowiedz Link
greis52 dzień bez futra 25.11.07, 17:08 www.empatia.pl/futro/ pozdrawiam wszystkie panie noszace sztuczne futerka, a zwierzaczkom futerkowym oby spotykaly na swej drodze empatycznych ludzi Odpowiedz Link
greis52 Życzenia mikołajkowe.... 06.12.07, 08:22 Dziś mamy Mikołajki... dzień piękny i prawie jak z bajki... Życze Wam wszystkiego najlepszego!!!!!! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46956 Odpowiedz Link
slo-onko Re: Życzenia mikołajkowe.... 06.12.07, 09:50 img152.imageshack.us/my.php?image=cid001301c607b202008740ht7.jpg a ja dołacze się do życzeń mikołajkowych, dużo fajnych upominków. ja sama dostałam już dwa zdjęcie przypomni nam jak piekna moze byc zima,a z nia swieta szczegolne zyczenia naleza sie nanie,ktora dzis wlasciwie dostanie prezentw formie pomocy medyczne. nana,zycze CI szczescia i powodzenia! a wszytskim milego,wesolego dnia ps.czy urzadzacie u siebie w pracy spotkania swietecznie w grodzie pracownikow? Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Życzenia mikołajkowe.... 06.12.07, 13:12 tapety.dziecionline.pl/data/media/156/u9_1674.jpg a ja takiej zimy Wam życzę Odpowiedz Link
mala20033 Re: Życzenia mikołajkowe.... 06.12.07, 18:19 Wsiego czego sobie tylko zyczycie... Odpowiedz Link
greis52 Życzenia śwąteczne 18.12.07, 07:28 www.marhan.pl/Christmas_02.html Osiem Życzeń Świątecznych: Nie chorować ! Opłatki łamać! Jadło testować! Kościół nawiedzać! Kolędy śpiewać! Gości tolerować! Pały nie zalać! Jednym słowem - dwa słowa - relaksować się! Odpowiedz Link
kendo Re: Życzenia śwąteczne 18.12.07, 13:05 i tak ma byc podczas swiat) dodam,ze jeszcze odsypiac w cieplym lozeczku) Odpowiedz Link
greis52 Życzenia noworoczne!!!! 30.12.07, 09:40 Radosnego i szczęśliwego Nowego Roku z marzeniami o które warto walczyć, z radościami którymi warto się dzielić, z przyjaciółmi z którymi warto być i z nadzieją bez której nie da się żyć! Udanej zabawy sylwestrowej!!!!! Odpowiedz Link
kendo Re: Życzenia noworoczne!!!! 30.12.07, 09:51 wzajemnie Greis, zycze Ci tego samego i oczywiscie calej Zalodze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Życzenia tematyczne ;)) 30.12.07, 10:23 Kolejny Sylwester lecz życzenia te same: Byś w przyszłym roku zbudował(a) zamek, byś miał(a) sto koni i sto samochodów, byś nigdy do płaczu nie miał(a) powodów, byś w końcu był tym - kim zawsze marzyłe(a)ś, w zgodzie z sumieniem, i układów zawiłych. Byle tylko w Dobrym Zdrowiu. Odpowiedz Link
greis52 Dzień Matki 26.05.08, 11:06 "Mama jest jak Anioł Stróż tylko bez skrzydeł, ponieważ przeszkadzają jej w codziennej pracy." Odpowiedz Link
kendo Re: Dzień Matki 27.05.08, 09:44 oj,jakos mnie te swieto bokiem przeszlo, dziecie zadzwonilo w niedziele z zyczeniami,bo u nas wtedy bylo. dla wszystkich Mam, zycze zdrowka i usmiechu. Odpowiedz Link
nana_c Re: Dzień Matki 27.05.08, 23:18 greis52 napisała: > > "Mama jest jak Anioł Stróż tylko bez skrzydeł, > ponieważ przeszkadzają jej w codziennej pracy." > > > Hmmm... zastanowilam sie nad tym cytatem, przyklaskuje, prawda w nim tkwi. U nas Dzien Matki nie odbywa sie 26 maja, lecz w druga niedziele maja. Teraz bylo 11- go. > Odpowiedz Link
greis52 Zyczenia dla Tereni... 15.10.08, 12:24 Zycze duzo zdrowia i jeszcze raz zdrowia, oraz wielu powodow do radosci i usmiechu Odpowiedz Link
kendo Re: Zyczenia dla Tereni... 15.10.08, 12:36 ** sloo,Tobie tez wielkie dzieki za SME-sa) **o!! slicznie dziekuje za pamiec,.Greis tu wlasciwie sie odzwyczailam od imienin,ale czasami w urzedach tego dnia ,jak jestem to mi gratuluja, bardzo wtedy mi sie robi milo,ze svenssony tez o europejskich zwyczajach pamietaja. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Zyczenia dla Tereni... 15.10.08, 15:43 to ja też napiszę, że zdrówka przede wszystkim Kendunia - ściskam serdecznie Odpowiedz Link
kendo Re: Zyczenia dla Tereni... 15.10.08, 18:10 dzieki kasikku, moze w koncu sie odmieni. Odpowiedz Link
kendo Re: Zyczenia od nany_c 15.10.08, 18:13 prosila by Was bardzo serdecznie pozdrowic, niebardzo ma dostep do netu,ale czuje sie zadowolona z wypoczynku sanatoryjnego. powrot planowany na 11 listopada. Nano-miej sobie dobrze i laduj sie wszystkim co przynosi Ci same przyjemnosci, czekamy na Ciebie. Odpowiedz Link
greis52 urodziny nany 19.01.09, 08:34 zyczenia chyba troche spozniomne ale szczere zdrowka, szczescia i pomyslnosci wszelakiej Odpowiedz Link
kendo Re: urodziny Nany 19.01.09, 20:44 o rany,zapomnialam,alem gapiszon straszny(-przepraszam. zycze samych dobrych/zdrowych dni Nano, niech sloneczko swieci Ci zawsze na Twojej drodze zycia. buziaki i usciski gratulacyjne. Odpowiedz Link
nana_c Re: urodziny Nany 24.01.09, 19:23 Ach to do mnie intencja byla przepraszam, ze jakos nie weszlam w pore na watek Dziekuje slicznie... jak napisala mi jedna przyjaciólka, która tez sie nieco spóznila z zyczeniami- to troszke spóznienia to nic w porównaniu do wiecznosci... Odpowiedz Link
kendo Re: urodziny Nany 24.01.09, 19:56 i slusznie Nano, kazdy w jakis sposob"zakrecony" ze swoimi sprawami i zapomina o wszystkim. niemniej jednak zawsze milo,ze nawet spoznione,ale szczere. Odpowiedz Link
greis52 niech sie swieci 1 Maja.... 30.04.09, 07:26 pamietacie? Tłumy na ulicach. Las flag i transparentów. Portrety Marksa, Engelsa, Lenina. I ten głos płynący z megafonów. Tak się święcił 1 Maja !!!!! Idea Swieta Pracy wciąż jest aktualna, a dziś w Polsce nawet bardzo. Bo czy ludzie mogą żyć bez pracy? Odpowiedz Link
kendo Re: niech sie swieci 1 Maja.... 30.04.09, 11:25 a no,niech sie swieci ) niech przemowcy na trybunach z madrymi mowawi wyjad coby wskrzesic w ludziach nadzieje na dobre. moze podjade do parku jutro i popatrze na tlumy lazacych bezwiednie ludzi) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: niech sie swieci 1 Maja.... 02.05.09, 10:12 Przesiedziałam wczoraj w domu.Przyszła córka z wnukiem,żeby iść na Pole Mokotowskie,ale ja akurat obiad gotowałam,no i spcjalnie,to mi się nie chciało.) Może dzisiaj gdzieś wyjdę żeby spalić słodkości.Mój małż ma dzisiaj imienny-Zygmunta i nakupił słodkości. Odpowiedz Link
kendo Re: dla slubnego Jagi 02.05.09, 11:23 Jadziu,prosze przekaz zyczenia imieninowe dla slubnego od Vistulan:- )) zyczymy duzo szczecia i zdrowia oby spelnily sie wszystkie Jego marzenia, pociechy z wnuczat/dzieci zony) no i pelnego kufereczka i duzej ryby na haku) usciski gratulacyjne. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien Polskiej Flagi 02.05.09, 11:24 no,powiewa u mnie Polska flaga w takt lekkiego wiaterka Odpowiedz Link
jaga_22 Re: dzien Polskiej Flagi 04.05.09, 17:21 Dzięki wielkie dla Vistulan za życzenia imieninowe od męża Flaga u mnie blokowa wisiała,ale mam na wszelki wypadek i swoją, bo bywa tak,że ściągają gówniarze,to moja z 3-go piętra wówczas powiewa. Odpowiedz Link
kendo Re: dzien Polskiej Flagi 05.05.09, 11:26 najgorzej mnie irytuje fakt, lobuzeri,gdy panstwowe "godla" zabieraja lub niszcza, wydaje mi sie,ze to brak wychowania "obywatelskiegi" wyniesiene z domu. Odpowiedz Link
kendo Re: urodzinowe zyczenia 20.05.09, 17:55 Jago,prosze przekazac dla slubnego Vistulowe gratulacje urodzinowe, duzo zdrowia/duzej ryby/pociechy z zony/radosci z dzieci wnokow usciski gratulacyjne tez) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: urodzinowe zyczenia 21.05.09, 17:46 Dzięki Kenduś za życzenia...przekazałam,uśmiecha się. Odpowiedz Link
kendo Re: urodzinowe zyczenia 22.05.09, 10:07 a to dobry znak,za akceptuje Ciebie przy kompie) i ze jakies tam nieznajome"baby" skadaja Mu zyczenia Odpowiedz Link
jaga_22 Re: urodzinowe zyczenia 22.05.09, 14:40 Co nieco mu opowiem ,żeby nie myślał,że flirtuję. Odpowiedz Link
kendo Re: urodzinowe zyczenia 22.05.09, 21:05 och te nasze "chlopy", moj tez ciekawy,kiedy zaczynam sie z czegos smiac, albo nieraz sam nie moze byc na kompie to zdaje tez relacje. Odpowiedz Link
kendo Re: urodziny mojego mmiasta 22.05.09, 21:49 dawno,dawno temu, 22 maja 1614 roku,krol dunski Christian IV, podpisal akt, nadajacy tylul naszemu miastu, dzis swiecili urodziny najbardziej komunalni urzednicy rozdajac nagrody: kultruralne/rezyserskie/literackie/ochorna srodowiska przyrody/ochrona wioseczek z zachwaniem ich dawnego stylu i wygladu - jako skannsenowych , i jednoczesnie maly jarmark,ktory bedzie do jutra i jak pogoda wzgleda bedzie to pojade by chociazby polazic i popatrzec ,bardzo lubie takie "imprezki") Odpowiedz Link
nana_c Re: urodziny mojego mmiasta 24.05.09, 11:55 Ja tez lubie takie festyny, nasze miasteczko ma prawa miejskie od jakis dopiero 130 lat mniej wiecej. Ale wokól duzo miast- i wsi!- z wielowiekowa tradycja. Nawet 1000- i 1100- letnie mam w poblizu. Zycze milego balowania, Kendo.... acha, ja juz tez w domu Odpowiedz Link
nana_c Dzien Matki 26.05.09, 18:14 Dzisiaj w Polsce, ale my swietowalismy tradycyjnie w druga niedziele maja. Jakos bardziej taka data sie trzyma, szczególnie, jesli wszedzie "trabia" o swiecie. Dlatego zrezygnowalismy z polskiej daty, na korzysc niemieckiej. Odpowiedz Link
kendo Re: Dzien Matki 27.05.09, 07:48 tu juz w polowie maja anonsuja sie z roznosciami dla mam, nieraz mozna nawet cos praktycznego sobie zakupic, zaklady kosmetyczne /pedikur/manikir sie przescigaja w cenach i to mi sie podoba,bo mozna sie "zalapac" na tansze dopieszczanie sie Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzien Matki 27.05.09, 10:02 Teraz rozumiem. U nas niedługo dzień dziecka,a jak u was? Znów będę myślała....myślała.....a w końcu jak zwykle dostaną kasę. Z tego są zawsze wnuczki zadowolone,ale co dzieciom swoim dorosłym? oni o mnie pamiętają. Odpowiedz Link
nana_c Re: Dzien Matki 27.05.09, 10:22 U nas nie ma Dnia Dziecka 1 czerwca, chociaz w Polsce zwany jest szumnie "miedzynarodowym"- o ile dobrze pamietam. Swiatowy Dzien Dziecka, ten z UNO, wypada 20 listopada, ale date jedynie w TV sie wspomina. Poza tym w Europie i na innych Kontynentach Dzien Dziecka swietuje sie w rozmaitych datach, ale wlasciwie w cieplych porach roków. pl.wikipedia.org/wiki/Dzie%C5%84_Dziecka Odpowiedz Link
kendo Re: Dzien Matki 27.05.09, 16:26 no wlasnie, jak pamietam,to maja tubylcy zdaje sie tez 1 czerwaca,albo tylko wspominaja, ja swojemu zawsze cos zakupie z praktycznych rzeczy, kiedys byly ksiazki,teraz widze,ze brak mu gara do gotowania spagetti,wiec tak pomyslalam,ze z tego bedzie sie cieszyl, niewiem Jago,jakie ceny sa w salonach kosmetycznych u was,moze "tym duzym dzieciem" pokupuj karty prezetowe do salonow kosmetycznych,mezczyzni u nas tez chodza,wiec synowie moga sobie sprubowac,jak sie to czuje z "oklepywaniem paszczydelka"/lub u pedikurzyski/manikurzystki/moze jakas ksiazke fachowa tz.na temat co ich interesuje/bilety moze do kina dla pary/lub do teatru...oj, albo juz cos pod katem lata,jakis kosz na piknik czy karte wstepu na basen-u nas trzeba takie posiadac-niewiem jak u was, cieszylabym sie z takich "upominkow" a dla wnuczkow?? hmmmmmmmmmmmmmmmm.....wstep na wesole miasteczko/do cyrku-jak lubi/do kina /a moze ma jakis zainteresowania ksiazkowe to piekne jakies wydanie/no niewiem wiecej,ale znasz dzieciaki to na pewno cos wymyslisz ciekawego. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzien Matki 27.05.09, 19:21 Kendo same pudła.Wesołe miasteczko,to by chłopcy się uśmiali,to już prawie kawalerka 12 i 14 lat.Zreszta u nas nie ma ani wesołych miasteczek,ani cyrku.To już przeszłość.Mamy Sejm to nam wystarczy za cyrk. Wiesz mam 4-ro pociech,a do bogaczy nie należę.Jak bym im zafundowała bilet do salonu kosmetycznego,to by się popukali w głowę. Dziewczynom kupie po jednym dobrym kosmetyku,a chłopcom jeszcze pomyślę,może coś do nowego mieszkania jakiś drobiazg. Książki dla wnuków odpadają,trudno ich zagonić do lektur. prędzej kino,o...to jest myśl. W kalendarzu napisane Dzień dziecka.Zaczynam mieć dość różnych świąt Odpowiedz Link
kendo Re: Dzien dziecka 27.05.09, 21:42 ech....juz nie umie myslec kryteriajami polskimi to faktycznie pudlo dla takich duzych "smykow",ale moze kino ich zadowoli niewiem jak z grami na komputer,czy garja/lubia/no i oczywiscie cena, bo tu wiem,ze dzieciaki w tym wieku to nawet kluby sobie potworzyli i zbieraja sie podczas piatek/sobota i graja po nocach pamietam,ze zabieralismy naszego w tym wieku tez na dobre lody do kawiarni, mysle,ze kosmetyk zadowoli dziewczyny a "tym drugim" cos faktycznie do domu praktycznego,cos co beda mogli miec na dlugo i caly czas bedzie im przypominac,ze jeszcze w tym wieku dostali cos w takie swieto Odpowiedz Link
kendo Re: swieto narodowe Szwecji 06.06.09, 09:34 6-sty czerwiec nazywano dniem Gustav Vasa ,dzien flagi szwedzkiej a obecnie swieto narodowe,gdzies w 1800 zaczeto obchodzic to swieto na pamiatke dnia 6 czerwiec 1523,gdzie krol Gustav Vasa zostal mianowany krolem szwecji. na poczatku krytykowano ta date ze wzgledow,ze region kåne/Blekinge/Haland nie byly terytorium szwedzkie tylko dunskie,w 1658 przylaczono je do terytorium szwedzkiego. Odpowiedz Link
greis52 Re: swieto narodowe Szwecji 06.06.09, 16:35 gdy to wypada w dzien powszedni to macie chyba wolne od pracy... to napewno dzieje sie teraz u Was Odpowiedz Link
jaga_22 Re: swieto narodowe Szwecji 06.06.09, 17:23 Kenduś....wróciłaś już ze świętowania ??? Odpowiedz Link
kendo Re: swieto narodowe Szwecji 06.06.09, 20:04 *Greis, na czesc swieta narodowego sie nie pracuje gdy wypadnie w dzien pracy, kosztem drugiego dnia Zielonych Swiat. *Jago, juz w domciu, pogoda jednak ,jak dla mnie za wietrzna,postalysmy na Rynku,posluchaly orkiestry detej, ktora z korowodem ludziskow pomaszerowala do parku by dalej uccztowac,dzieciska rozne atrakcje a starsi na kocykach na trawce piwkowac lub zapijac cos z grila, a my do domciu i zrobily sobie nadziewane pieczone kartofle, wytestalam 4 szt,krewetek,zobaczymy co sie bedzie dzialo,moze w malych ilosciach i odstepach dlugich bedzie OK. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: swieto narodowe Szwecji 06.06.09, 20:50 Kendo..napisałaś w domciu ,nadziewane pieczone kartofle. Powiedz jak to się robi. Odpowiedz Link
greis52 „hallo”;)) 21.11.13, 09:27 21 listopada obchodzony jest jako Światowy Dzień Życzliwości i Pozdrowień, dzień dobrych uczynków i pozytywnych emocji. Idea tego święta wywodzi się ze Stanów Zjednoczonych z 1973r., kiedy to dwaj bracia Brian i Michael McCormack postanowili zareagować na konflikt zbrojny pomiędzy Egiptem a Izraelem. Chcieli pokazać światu, iż walka i zawiść szkodzą, nie budują. Inicjatywa życzliwości miała za zadanie przekonać rządzących do rozwiązywania problemów w sposób pokojowy, a nie zbrojny. Oryginalna nazwa święta brzmi Hallo World Day i symbolizuje cel tego dnia, czyli mówienie „hallo” (cześć) do przynajmniej dziesięciu osób dziennie. Obecnie Dzień Życzliwości obchodzony jest w ponad 180 krajach. Jego celem jest uwrażliwienie ludzi na wzajemną życzliwość, wzbudzenie w nich pozytywnych emocji. Jest to apel przeciwko problemom i często smutnej rzeczywistości. Przesłanie akcji jest proste – bądźmy życzliwi codziennie, a nie tylko od święta. Pamiętajmy, że pozytywna energia, którą przekazujemy w świat do ludzi, wraca do nas z nawiązką! Odpowiedz Link
kendo Re: „hallo”;)) 21.11.13, 09:40 takie swieto podoba mi sie.. HALLO WSZYSTKIM MOWIE PODCZYTUJACYM/STALYM BYWALCOW VISTULI Odpowiedz Link
slo-onko Re: „hallo”;)) 21.11.13, 19:54 Chociaz jeden dzien w roku,ktory nie wiaze sie z finansami,a. Zusmiechem i dobrym slowem. No to halo, heloł, hai i czesc, milego wieczoru Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: „hallo”;)) 21.11.13, 20:07 Na wzajem dla Wszystkich HHHeeellloooo....... Odpowiedz Link
kendo Re: „hallo”;)) 21.11.13, 20:22 milo macham tez na HALLO rysujac w powietrzu sedrucho lapka.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Narodowe swieto Szwecji 2021.VI. 06.06.21, 11:11 Dzień Flagi Szwedzkiej, 6 czerwca, data wyboru Gustawa Wazy na króla Szwecji w 1523 r. oraz forma rządu z 1809 r., który potwierdzał ważne prawa obywatelskie, takie jak wolność sumienia, wolność prasy oraz bezpieczeństwo osób i mienia. Od 1983 roku dzień ten ma rangę Święta Narodowego Odpowiedz Link
kallisto Re: Narodowe swieto Szwecji 2021.VI. 06.06.21, 13:42 Piekne swieto. Pewnie tez utozsamiacie sie ze szwedzkimi swietami po tylu latach mieszkania w tym kraju? Odpowiedz Link
kendo Re: Narodowe swieto Szwecji 2021.VI. 06.06.21, 13:47 a gdzie tam Kallisto, dzis sie poprzychylam w ogrodzie do mlecza... ale widzialam, jak jeden obywatel mial szwedzka flaga wyscielona cale rozdzielcza deske w aucie-patriota na 101% szwedzi poslkiego swieta Narodowego tez nie czcili... Odpowiedz Link
kendo Re: Narodowe swieto Szwecji 2021.VI. 06.06.21, 14:35 www.aftonbladet.se/nyheter/a/1BK17Q/sa-firar-kungafamiljen-nationaldagen krolewska rodzina dekoruje balkon na Sw.Narodowe Odpowiedz Link
kallisto Re: Narodowe swieto Szwecji 2021.VI. 06.06.21, 17:49 Urocze dzieci. Ciekawe tradycyjne stroje, prawie jak krakowskie😂😂😂 Odpowiedz Link
kendo Re: Narodowe swieto Szwecji 2021.VI. 07.06.21, 15:33 *Kallisto kazda kraina ma swoj stroj, podbnie,jak w kraju.. zawsze na takie okazje narodowe przyodziewaja sie w nie, podoba mi sie ten zwyczaj... Estell ucza juz od malutkich lat byc nastepczynia tronu po mamie Victorii. Odpowiedz Link