slo-onko Re: Buziaki :* 10.11.06, 07:52 Buziaki na dzien dobry ucieszy sie cala vistula,a najbardziej jego męska cząstka) od samego rana buziaki slodkie,hhhmmmm))) jakies szetania,mruczanki,hhhmmmm;- )) Odpowiedz Link
nick000 Re: Buziaki :* 10.11.06, 08:09 o tak, serdeczne buziaki na dobry poczatek dnia Odpowiedz Link
slo-onko Re: Buziaki :* 10.11.06, 08:28 ale sie dzis rozcalowalismy prawda Nick?DDD to dopiero ranek,a co bedzie wieczorem??????? strach sie bacDDD Odpowiedz Link
mycha Re: Buziaki :* 10.11.06, 08:47 no proszę, jak to się na vistuli całuśnie zrobiło hej wszystkim Odpowiedz Link
nick000 Re: Buziaki :* 10.11.06, 08:54 hej mycho, czy też dzisiaj za karę pracujesz?;D Odpowiedz Link
mycha Re: Buziaki :* 10.11.06, 10:14 cześć no niestety, smutna rzeczywistość... ale jestem na uprzywilejowanych nieco prawach, ponieważ zanimówiłam, pewnie przez wczorajszy wieczór, jak to nas moja firma, a szczególnie kończący kadencje docenili raz na 4 lata, ale dobre i to;p żartuję, tak na poważnie, to od rana nic nie mówię, bo gardło oprotestowało się. Odpowiedz Link
kendo Re: Buziaki :* 10.11.06, 10:18 no mycha ,Ty sobie nie choruj dobrze),((((((((( hej Skarbie, no do Cie jakies badziewie dobrze omotalo,rob szybciutko jakies "cebulkowe" mikstury i lecz sie,bo inaczej do konowala bedziesz musziala sie udac( zycze zybkiego powrotu do zdrowka. Odpowiedz Link
mycha Re: Buziaki :* 10.11.06, 10:21 wiesz, katarzysko zelżało, ale rzuciło mi się na gardło no mówię ci, rano jak ryba. ruszłałam ustami, a zero głosu! a faszeruję się polopiryną, lipą na noc i innymi bardziej naturalnymi rzeczami. dzisiaj to się chyba opcham czosnku tak, że kot się zbuntuje i w masce tlenowej będzie siedzieć do rana pod drzwiami. kompletnie nie mogę sobie z tym przeziębieniem poradzić. Odpowiedz Link
kendo Re: Buziaki :* 10.11.06, 10:26 no faktycznie niewesolo ( a moze cos do ssania zakup,ja zawsze mam pod reka te z Tymianku- Podbialu,lagodza bol gardla,niewiem jak z chrypka,bom nigdy (odpukac,odstukac....)nie miala. moze jak masz olejek kamforowy to nanoc gardelko wysmaruj. Odpowiedz Link
mycha Re: Buziaki :* 10.11.06, 10:33 wiesz, ja muszę chyba coś wyksztuślnego kupić. to zatoki, jak nic. Odpowiedz Link
kendo Re: Buziaki :* 10.11.06, 11:12 qurcze z zatokami niema zartow(, mialam ten problem w dzicinstwie,wysuszali jakimis lapami,obecnie jakos sobie radze z zimnem by ich nieodnowic,czape na czolo naciagam i juz) Odpowiedz Link
mycha Re: Buziaki :* 10.11.06, 11:22 ja również od małego się z tym problemem bujam co roku. raz bardziej dokucza, raz mniej. Odpowiedz Link
mycha Re: Buziaki :* 10.11.06, 11:34 jakoś słowo "czapy" kojarzy mi się z taką ruską uszatką. a naprawdę nie widzę siebie w czymś takim Odpowiedz Link
laura303 Re: Buziaki :* 10.11.06, 11:40 teraz sa takie modne a jakie cieple W tamtym roku kupilam rozową jest super i cieplutko mi w niej było Odpowiedz Link
mycha Re: Buziaki :* 10.11.06, 11:45 jakoś nie mogę sie do nich przekonać wolę inną opcję a że ciepło, to nie wątpię. napewno jest jak puchu, tylko nijak mi nie odpowiada fason. Odpowiedz Link
kendo Re: Buziaki :* 10.11.06, 11:42 dokladnie tak mycha,tu drugi rok sa juz modne, sa tez dziergane grube na styl norweski,wlasnie chce sobie taka zrobic lub kupic Odpowiedz Link
mycha Re: Buziaki :* 10.11.06, 11:46 chyba zaczynam mieć poczucie, że robię się nie modna))) żartuję Odpowiedz Link
nick000 Re: Buziaki :* 10.11.06, 10:40 smutki precz, ze o katarze nie wspomnęD No i dobrze, niech spadają ci, co docenić nie potrafią, przyjdą następni i dopiero sie zacznie Odpowiedz Link
nick000 Re: Buziaki :* 10.11.06, 08:54 prawda, a wieczorem bedzie ciemno i dopiero sie zacznieD Odpowiedz Link
kendo Re: Buziaki :* 10.11.06, 09:17 jak widac laura jest nocnym "markiem", no dobrze,niech beda buziaki na poczatek nowego dnia, bedzie przyjemniej meczyc sie z przeciwnosciami losu)(muszem sobie znalesc calusnego chlopa,i tez bede sie chwalic,) comk...dla Wszystkich Odpowiedz Link
slo-onko Re: Buziaki :* 10.11.06, 11:10 Laurka ,ale namieszalas w glowach co niektorym vistulakom Odpowiedz Link
nick000 Re: Buziaki :* 10.11.06, 11:44 ani mi sie waż Bywają ognie - podobne do ciszy, Co na przechodnia w zaroślach czatuje... Takich się ogniów nie widzi, lecz słyszy - Nawet nie słyszy, lecz raczej zgaduje. Serca im w piersi wonieją, jak róże - Lecz im nie wolno korzystać z róż mocy, Ni czarów własnych nadużyć po nocy, Ni łkać, ni wątpić, ni konać w lazurze! Nie wolno modlitw gałązki jednej, Niesionej Bogu ku czoła ozdobie, Przełamać stopą - lub przyśnić się tobie W postaci nagiej, zuchwałej dziewczyny!... Więc próżno patrzą w słoneczność dokolną, Bo im ni kochać, ni szaleć nie wolno Leśmian Odpowiedz Link
slo-onko Re: Buziaki :* 10.11.06, 09:45 powiedzialabym wiecej,buziaki sa w kazdym miejscu bardzo przyjemne )) Odpowiedz Link
kendo Re: Buziaki :* 10.11.06, 09:54 sloo?) no dwuznaczne okreslenie miejsca na buziaki, zakladam ja ,ze w kazdym miejscu na ciele/w kazdym miejscu gdzie sie znajdujemy i moze byc co chwila)))))))))))) Odpowiedz Link
nick000 Re: Buziaki :* 10.11.06, 09:57 kazde miejsce jest dobre, i to, i tamtoDD i jeszcze to Odpowiedz Link
slo-onko Re: Buziaki :* 10.11.06, 10:22 i tu i ówdzie i w oko, w czółko, w usta i nizej Odpowiedz Link
kendo Re: Buziaki :* 10.11.06, 10:23 sloo???? ales nabrala ochoty na calusy))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: Buziaki :* 10.11.06, 10:20 hahahaha kto jak chce tak to rozumuje w kazdym razie miejsce na ciele o wiele przyjemniejsze niz ciemna ulica Odpowiedz Link
nick000 Re: Buziaki :* 10.11.06, 09:55 tak a'propos buziaków. Pyłem księżycowym być na twoich stopach, wiatrem przy twej wstążce, mlekiem w twoim kubku papierosem w ustach, ścieżką pośród chabrów, ławką, gdzie spoczywasz, książką, którą czytasz. Przeszyć cię jak nitką, otoczyć jak przestwór, być porami roku dla twych drogich oczu i ogniem w kominku, i dachem, co chroni przed deszczem. Gałczyński Odpowiedz Link
kendo Re: Buziaki :* 10.11.06, 10:11 i nic dodac wiecej....pieknie nicku za przypomnienie wiersza masz buzaka) milego dnia zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: Buziaki :* 10.11.06, 10:19 lauro , my tu bujamy w oblokach codziennie, to dobra odskocznia od rzeczywistosci miej sobie udany dzien Odpowiedz Link
laura303 Re: Buziaki :* 10.11.06, 11:12 Przypomniała mi sie piosenka Kayah rośba do Twoich ust: pocałunki twoje są motylem co na moich ustach siadł na chwilę ślad twoich warg na szyi tak jak róża zakwitła ja noszę ją jak tatuaż ref. zacałuj mi pamięć ale gdy ucieknie mocno pochwyć ją zduś ramieniem zamknij mi usta pocałunkami żeby nie nazwały żalu więcej już Odpowiedz Link
greis52 Światowy Dzień Pocałunku... 06.06.14, 10:22 Buziaki dla Vistulan ślę... Są dni, kiedy warto wstrzymać się od jedzenia czosnku i mieć przy sobie zapas miętówek. Autorem pomysłu obchodów Dnia Pocałunku jest prawdopodobnie jedna z brytyjskich firm sprzedających abonament stomatologiczny. Idea spodobała się ONZ, które na początku lat 90. oficjalnie ustanowiło to całuśne święto. Zanim jednak przystąpimy do namiętnych obchodów, warto upewnić się, że druga strona ma podobne nastawienie. W pocałunkach drzemie wielka moc – można nimi wyrazić całą gamę uczuć, od sympatii, przez wdzięczność, miłość, aż po pożądanie. Nauka zajmująca się tym zjawiskiem to filematologia. Z przeprowadzonych dotąd badań wiemy między innymi, że całowanie pomaga zniwelować stres, pozytywnie wpływa na układ krążenia oraz przyczynia się do obniżenia cholesterolu, a całowanie „z języczkiem” angażuje aż 34 mięśnie twarzy. Rekord najdłuższego pocałunku ustanowiony został przez tajską parę w 2011 roku – Ekkachai i Laksana Tiranarat nie oderwali od siebie ust przez 46 godzin i 24 minuty. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Światowy Dzień Pocałunku... 06.06.14, 10:31 HHHOOOO!!!!!.... jak takie swieto przypada, to dla WSZYSTKICH VISTULAN przesylam pocalunki. Odpowiedz Link
kendo Re: Buziaki :* 10.11.06, 10:27 no i jeszcze mozna miec "motylki w zoladku"))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
nick000 Re: Buziaki :* 10.11.06, 10:37 tym razem Lesmian Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą - Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu, Pewne, że się twym ustom do cna wytłumaczą - I nie wstydzą się swego mętu i pośpiechu. Bezładne się w tych słowach niecierpliwią wieści - A ja czekam, ciekawy ich poza mną trwania, Aż je sama powiążesz i ułożysz w zdania, I brzmieniem głosu dodasz znaczenia i treści... Skoro je swoją wargą wyszepczesz ku wiośnie - Stają mi się tak jasne, niby rozkwit wrzosu - I rozumiem je nagle, gdy giną radośnie W śpiewnych falach twojego, co mnie kocha, głosu Odpowiedz Link
slo-onko Re: Buziaki :* 10.11.06, 10:40 Nick Ty poeto nasz nadworny jeszce chwila,a zanurze sie w marzeniach a gdzie plan do wykonania? z roboty mnie wywala Odpowiedz Link
nick000 Re: Buziaki :* 10.11.06, 10:42 plan, a co to jest Ech gdybym potrafil wiersze pisać... Odpowiedz Link
slo-onko Re: Buziaki :* 10.11.06, 10:34 yyyhhhyyymmmyyy,cos mi przypomina jest przepiekny Odpowiedz Link
kendo Re: Buziaki :* 10.11.06, 11:10 naszlo nas dzis jakos tak romantycznie/i wierszowo, zastanawiam sie jak wieczor sie zakonczy) a w tej chwili potrzebowalabym jakiegos pocalunku coby mnie cala rozgral,zmarzlam na spacerze cala,lacznie z oczami,jest +2 stopnie ale polnocne wieje i lodowaci twarz( Odpowiedz Link
nick000 Re: Buziaki :* 10.11.06, 11:31 co mnie dzisiaj naszłomoże kto odpowie? Już się o grzechy noce proszą, Już z wiosny znów jak z bólu krzyczę, Nieubłaganą mnie rozkoszą Zakuj w ramiona ratownicze! A jeśli zacznę się na nowo Wyrywać zbuntowanym ciałem, Powiedz mi wreszcie pierwsze słowo, Którego nigdy nie słyszałem. Bo znów pogański samum wieje W pędach, zawrotach, burzach, blaskach! Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję, Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj! Tuwim Odpowiedz Link
mycha Re: Buziaki :* 10.11.06, 11:32 to ja zgodnie z wątkiem proponuję całuśną piosenkę. bardzo piękną oczywiście www.youtube.com/watch?v=phFW6XdjsnI Odpowiedz Link
laura303 Re: Buziaki :* 10.11.06, 11:35 Uwielbiam go a piosenka Boska........ Och żeby tak......czyjes ciepłe ramiona obok... Odpowiedz Link
nick000 Re: Buziaki :* 10.11.06, 11:42 Asnyka wiersz dla naszej nowej koleżanki Ach, powiedz, powiedz! jaki Bóg W nadziemskie ubrał cię szaty, Abyś w piękności zbrojna łuk Zburzyła promienne światy? Ach, wobec ciebie nie ma nic! Ty łamiesz prawa odwieczne, I przed jasnością twoich lic Promienie gasną słoneczne. Niebiosa, ziemia, błękit wód, - Wszystko przepada i ginie, Gdy ty w piękności zbrojna cud Stajesz na światów ruinie. Olśniewasz wszystkie światy trzy Białością swojego łona, Rozkoszy dreszczem ziemia drży, Kiedy obnażysz ramiona. Z ust twoich pijąc słodycz róż, Z pragnienia umrzeć by trzeba, Ich ogień wstrząsa światem dusz I pali najwyższe nieba. A któż z śmiertelnych może znieść Twą piękność w całym rozkwicie? Kto może oddać tobie cześć I jeszcze zachować życie? Kto może myślą pieścić skroń, Twych włosów bawić się splotem, Kto pić namiętną może woń I jeszcze nie umrzeć potem? Tak jak konwalii biały kwiat Usycha na twoim łonie, Tak każdy zginąć byłby rad Z uśmiechem szczęścia przy zgonie. Lecz widząc ciebie, odejść znów W samotne ziemi obszary... Na te męczarnie nie ma słów, I nie ma straszniejszej kary! Więc powiedz, powiedz! jaki Bóg Zrobił cię światów królową?... Bo ja chcę umrzeć u twych nóg, Byś mnie wskrzesiła na nowo! Odpowiedz Link
laura303 Re: Buziaki :* 10.11.06, 11:46 <zawstydzona> "Białością swojego łona" Jaaaa ale to piekne az sie smutno mi zrobilo... Odpowiedz Link
mycha Re: Buziaki :* 10.11.06, 11:38 Umrzeć z miłości Chociaż raz warto umrzeć z miłości. Chociaż raz. A to choćby po to, żeby później chwalić się znajomym, że to bywa. Że to jest. ...Umrzeć. Leżeć na cmentarzu czyjejś szuflady obok innych nieboszczyków listów i nieboszczek pamiątek i cierpieć... Cierpieć tak bosko i z takim patosem, jakby się było Toscą lub Witosem. ...I nie mieć już żadnych spraw i do nikogo złości. I tylko błagać Boga, by choć raz, choć jeszcze jeden raz umrzeć z miłości. Agnieszka Osiecka Odpowiedz Link
slo-onko Re: Buziaki :* 10.11.06, 11:46 taki maly niepozorny buziak na dzien dobry,a jak nam sie vistula rozhulala buziaczek wywolal burze milych skojarzen trudno zakonczyc tak mily temacik Odpowiedz Link
slo-onko Re: Buziaki :* 10.11.06, 11:49 mial byc malym pocalunkiem,a zbaczamy na droge lekko erotyczna glownie gdy mowa oooo.... tym.... nooooo,znaczy sie ooooo........ no o wierszu nooo Odpowiedz Link
mycha Re: Buziaki :* 10.11.06, 11:51 Cyprian Kamil Norwid Nad jeziorem Moja złota — ty kochasz —jeżeli... jeżeli... Kochasz i gwiazdę, która mię ze światem dzieli, Ze światem tym, którego ranić nieraz trzeba Dla tamtych światów — powiedz — nachylisz mi nieba Do piersi, i za pokój dadzą ci anieli Pokój, i żyć będziemy, i będziem się śmieli Łagodnie na tych cierniach okwitniętych biało, Jakby, jakby już wszystko po-zmartwychwstawało... Ale —jeżeli — pomyśl —jeżeli walczący W przyłbicy zapuszczonej — sam — nie będzie tobie Powabnym towarzyszem... to mów... ile drżący, Tyle i mocny... prawdę pisz, jakby na grobie, Bo wieczna! Nie wiem — co powiem — co zrobię, Nie wiem — ale spoglądam w niebo okiem [stałym] I czystym — i wiem... że cię — kocham sercem całym... Odpowiedz Link
nick000 Re: Buziaki :* 10.11.06, 11:57 no o wierszu nooo, tym razem znowu Gałczyński.. We śnie jesteś moja i pierwsza, we śnie jestem pierwszy dla ciebie. Rozmawiamy o kwiatach i wierszach, psach na ziemi i ptakach na niebie. We śnie w lasach są jasne polany spokój złoty i niesłychany, pocałunki zielone jak paproć. Albo jesteś egipska królowa jak miód słodka i mądra jak sowa, a ja jestem przy tobie jak światło Odpowiedz Link
kendo Re: Buziaki :* 10.11.06, 11:56 i tak w srodku dnia zaczyna sie robic po prostu cieplitko na serduchu od wszystkich pocalunkow no czas na nas....do zobaczenia wieczorkiem, PS;..nicku udanego weekendowania i do poniedzialku, Odpowiedz Link
nick000 Re: Buziaki :* 10.11.06, 12:00 dla myszy ulubionej mojej dyskutantki Iwaszkiewicz Jarosław, Amore profano Kotara da nam światło zielone jak woda. Smuga słońca nam powie, że jest nieskończoność, Spokojnego odblasku twardawa łagoda Spłynie na twoje ciało jak jasna zieloność. Na sinym aksamicie będziesz jak morela, Wyłuskana z szat wszelkich, spokojnie okrągła. Przyłożę do twych piersi gestem menestrela Rękę, a pierś twa zadrży jak struna pociągła. Gdy palcem znajdę ust twych jedwabną oponę, Gołębie złotych blasków przelecą sufitem I roztopią się w oknie - pachnącym błękitem. Zielenią zadumaną i żółcią karmione. Wreszcie na bladych okien wodniste zasłony Upadnie siny wieczór w czarną noc zmieniony. Odpowiedz Link
mycha Re: Buziaki :* 10.11.06, 11:55 znalazłam wiersz dla naszej nowej koleżanki Adam Mickiewicz Do Laury Ledwiem ciebie zobaczył, jużem się zapłonił, W nieznanym oku dawnej znajomości pytał; I z twych jagód wzajemny rumieniec wykwitał Jak z róży, której piersi zaranek odsłonił. Ledwieś piosnkę zaczęła, jużem łzy uronił, "Twój głos wnikał do serca i za duszę chwytał; Zdało się, że ją anioł po imieniu witał I w zegar niebios chwilę zbawienia zadzwonił. O luba! niech twe oczy przyznać się nie boją, Jeśli cię mym spójrzeniem jeśli głosem wzruszę; Nie dbam, że los i ludzie przeciwko nam stoją, Że uciekać i kochać bez nadziei muszę. Niech ślub ziemski innego darzy ręką twoją, Tylko wyznaj, że Bóg mi. poślubił twą duszę. Odpowiedz Link
mycha Re: Buziaki :* 10.11.06, 12:20 Petroniusz Niepokój miłosny Leżąc w łożu zaledwie pierwszej nocnej ciszy Zażyłem i me oczy sen wziął w posiadanie, Kiedy mnie srogi Amor, chwyciwszy za włosy, Budzi i zaspanemu czuwać rozkazuje. "Ty, mój sługa," — rzekł — "który tysiąc dziewcząt kochasz, Możesz tutaj, nieczuły, tak samotnie leżeć?" Zrywam się więc i boso, w rozwianej tunice, Wszelkiej drogi próbuję, nie znajdując żadnej. To biegnę, to iść ciężko, ale żal zawracać, A i wstyd się zatrzymać do celu w pół drogi. Umilkły ludzkie głosy, uliczne hałasy, Śpiew ptaków i psów ciżby zwykłe ujadanie. Ja jeden tylko łoża i snu wciąż się lękam Posłuszny twym rozkazom, władco namiętności. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Buziaki :* 10.11.06, 12:27 A teraz dla Nicka Cokolwiek jesteś Gdziekolwiek jesteś dotrę do ciebie dlatego ośmielam się skradać czas posyłam starości powłóczyste słowa słońce zuchwałe świeci prosto Gdziekolwiek jesteś dotrę do ciebie nie zadając długich pytań odpowiedź zwykle dostaję chwilą zamkniętą na ustac gdziekolwiek jesteś dotrę do ciebie po ślepych śladach zamazanych wiatrem czterech pór spacerów z zamkniętymi albo przerwą między stronami Gdziekolwiek jesteś, cokolwiek. Odpowiedz Link
nick000 Re: Buziaki :* 10.11.06, 13:34 mycha napisała: > Petroniusz > Niepokój miłosny > Kiedy mnie srogi Amor, chwyciwszy za włosy, sadysta?;DDD Odpowiedz Link
nick000 Re: Buziaki :* 10.11.06, 14:03 i znowu musze sie z Tobą zgodzić, co jest, jakiś zgodny sie robie na stare lata;DD Odpowiedz Link
mycha Re: Buziaki :* 10.11.06, 14:07 w tym temacie wszyscy się zgadzamy ze sobą mam nadzieję, a kto się z nami nie zgadza, to... ja tego nie rozumiem Odpowiedz Link
nick000 Re: Buziaki :* 10.11.06, 14:10 ani ja, w zasadzie to nawet nie jest zgodne z prawem naturalnym czy stanowionym, a jesli kto mysli inaczej, po przeczytaniu wątku, pt. Buziaki, zdanie zmienić musi, no musi Odpowiedz Link
nick000 Re: Buziaki :* 10.11.06, 14:06 echhhh Poświatowska Halina, Czym jest miłość Płomieniem który posiadł drewnianą chatę - pijanym pocałunkiem wgryzł się w głąb strzechy. Piorunem - który kocha wysokie drzewa - wodą uwięzioną płasko - wyzwalaną przez niesyty wolności wiatr. Włosami sosny - gładzonymi jego ręką - włosami rozśpiewanymi w szaloną wdzięczną pieśń. Ciemną głową topielicy - która palce rozsnuła w poprzek fali - a uśmiech dała nieżywemu słońcu. Wyciągnięta na brzeg - płakała długo i nie wyschła aż dotąd póki smutni ludzie nie zakopali jej w ziemi. Płomieniem. Odpowiedz Link
mycha Re: Buziaki :* 10.11.06, 14:15 znalazłam w internecie, ale bardzo mi się podoba Pożądanie Kocham Ciebie, Kocham Twoje ciało, Twoich pocałunków Stale jest mi mało. Marzę o Twych ustach, Marzę o Twych oczach, Wszystkie czułe szepty Śnią mi się po nocach. Piję Twoje słowa I ubieram się w Twe gesty, Kiedy jesteś blisko Pochłaniasz mnie bez reszty. Dotyk Twojej dłoni Wywołuje u mnie dreszcze, Lecz nie mogąc się im oprzeć Proszę wciąż o jeszcze. Jestem zakochana I żyję całym Tobą, Czując Twoje ciepło- Wiedz-nie jestem sobą. Tak bardzo Ciebie kocham I tak bardzo Ciebie pragnę, Ze nie będąc z Tobą, Szczęścia nie odnajdę. Odpowiedz Link
nick000 Re: Buziaki :* 10.11.06, 14:24 ale nas dzisiaj wzięło, jedyne znane mi miejsce gdzie sie wszyscy kochają i porozumiewają za pomoca poezji Swiat byłby lepszy gdyby inni brali z nas przykład. Nie dziwie się, ze wsiąkliśmy w kendusiowe forum, trwamy i nie nudzimy sie ze sobą Na mnie już czas, z przykroscia i łzami w oczach opuszczam vistulkę na dwa długie dni Trzymajcie się cieplo, piszcie dużo i nadal bądźcie sobą, najwspanialszymi ludźmi jakich kiedykolwiek udało mi sie spotkać Odpowiedz Link
mycha Re: Buziaki :* 10.11.06, 14:29 trzymaj się również ciepło nick i udanego, pogodowo ładnego weekendu życzę Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Buziaki :* 10.11.06, 12:59 kurczę, nick! leśmianem mnie tak z piątku? chyba sięgnę sobie do swojego zbiorku poezji... mmmm... Odpowiedz Link
nick000 Re: Buziaki :* 10.11.06, 13:20 oooo, cześć kasikk Lubisz Lesmiana? Służę;D W malinowym chruśniaku, przed ciekawych wzrokiem Zapodziani po głowy, przez długie godziny Zrywaliśmy przybyłe tej nocy maliny. Palce miałas na oślep skrwawione ich sokiem. Bąk złośnik huczał basem, jakby straszył kwiaty, Rdzawe guzy na słońcu wygrzewał liść chory, Złachmaniałych pajęczyn skrzyły się wisiory, I szedł tyłem na grzbiecie jakis żuk kosmaty. Duszno było od malin, któreś, szepcząc, rwała, A szept nasz tylko wówczas nacichał w ich woni, Gdym wargami wygarniał z podanej mi dłoni Owoce, przepojone wonią twego ciała. I stały się maliny narzędziem pieszczoty Tej pierwszej, tej zdziwionej, która w całym niebie Nie zna innych upojeń, oprócz samej siebie, I chce się wciąż powtarzać dla własnej dziwoty. I nie wiem, jak się stało, w którym okamgnieniu, Żeś dotknęła mi wargą spoconego czoła, Porwałem twoje dłonie - oddałaś w skupieniu A chruśniak malinowy trwał wciąż dookoła. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Buziaki :* 10.11.06, 13:31 nooo... i maliny czerwone, słodkie, pachnące... mmm... ale Leśmian jest smutny raczej Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Buziaki :* 10.11.06, 13:45 oj piękny i dlatego kocham Leśmiana Gałczyńskiego też ) Odpowiedz Link
nick000 Re: Buziaki :* 10.11.06, 13:59 przeczytaj ten wiersz a pokochasz Wojaczka. Bądź mi od stóp do głowy, od pięty do ucha Od kolan do pachwiny, od łokcia do paznokci Pod pachą, pod językiem, od łechtaczki do rzęs Bądź biegunem mojego pomylonego serca Rakiem, który mózg jedząc pozwoli poczuć mózg Bądź wodą tlenu dla spalonych płuc Bądź mi stanikiem majtkami podwiązką Bądź kołyską dla ciała, niańką co kołysze Jedz mi brud zza paznokci, pij miesięczną krew Bądź żądzą i spełnieniem, rozkoszą, znowu głodem Przeszłością i przyszłością, sekundą i wiecznością Bądź chłopcem, bądź dziewczyną, bądź nocą i dniem. Bądź mi życiem, radością, bądź śmiercią, zazdrością Bądź złością i pogardą, nieszczęściem i nudą Bądź Bogiem, bądź Murzynem, ojcem, matką, synem. Bądź - i nie pytaj, jak Ci się wypłacę A wtedy darmo weźmiesz najpiękniejszą zdradę: Miłość, która obudzi śpiącą w Tobie śmierć Odpowiedz Link
slo-onko Re: Buziaki :* 10.11.06, 14:42 byl na poczatek dnia,niech bedzie i na koniec fajnie bylo,ale sie skonczylo. w pewnych momentach mocno sie wzruszylam niczym stary siennik wojskowy. czas powrotow i odpoczynku. wszytskim zycze przyjemnego spedzenia kilku wolnych dni. Odpowiedz Link
mala20033 Re: Buziaki :* 10.11.06, 17:01 Kaaaaawwwwyyy! Wam Dnia Wspanialego! Boze jak mi sie chce spac... Odpowiedz Link
slo-onko Re: Buziaki :* 10.11.06, 18:27 Hej Mala o tej porze to sie dopiero bal zaczyna Odpowiedz Link
kendo Re: Buziaki :* 10.11.06, 19:26 no,ladnie pobuziaczkowaliscie sobie) mam nadzieje,ze laura sie niewystraszy po dzisiejszym dniu, musze przyznac,ze dawno temu co wlasnie poezje zamieszczalismy,chyba poprzedniej jesienii,to odpowiednia pora na wczytywanie sie w slodkie slowa i zamarzyc sie *lauro my nieraz w przyplywie odpowiedniego tematu tak mamy, poczekaj na inne tematy,przyzwyczaisz sie i osmielisz sama.'' *mala,prosze wielki gar kawaci i niezasypiaj nad biurkiem, na lunch wyjdz,dzionek bedzie piekniejszy) Odpowiedz Link
laura303 Re: Buziaki :* 11.11.06, 08:11 Buziaki,uściski i małe tarmoszonko na dzień dobry;D Odpowiedz Link
kendo Re: Buziaki :* 11.11.06, 09:56 no niech beda te tarmoszonka i buziaki w dniu dzisiejszym, potrzebne dla poprawienia samopoczucie, za oknem deszczowo/wietrznie. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Buziaki :* 11.11.06, 10:05 czesc wszystkim w leniwa lecz pracowita sobote. Laurka sumienia nie masz?tak z samego rańca szarpac spiacych ludzi?(( Odpowiedz Link
kendo Re: Buziaki :* 11.11.06, 10:09 hej sloo, ja to niespalam zas do czwartej nad ranem,niemniej mam sile obbuziakowac vistule i rozruszac sie czytajac) a Ciebie nawe z usciskie obbuziakuje na mieki dnia start) lepiej juz chyba dzis sie czujesz? Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Buziaki :* 11.11.06, 10:23 cześć z rana ) ja będę mieć pracowitą sobotę eh... dlaczego nie można po prostu poleniuchować? Odpowiedz Link
slo-onko Re: Buziaki :* 11.11.06, 10:35 oj tak o niebo lepiej. i wiem co mnie wczoraj tak rozebralo,szarlotka)) wlasnie nagadalam sie straszecznie,a teraz ide do sobotnich obowiazkow,a dzis mam ich niezmiernie duzo. dobrego dnia zycze wszytskim nara Odpowiedz Link
kendo Re: Buziaki :* 11.11.06, 10:45 jak zwykle dla pracujaceko ludu,sobota jest dniem pracy w domku, dzis sie bede troche lenic....a moze i nie,zawsze cos sie znajdzie do zrobienia. milego obcowania z porzadkami sobotnimi ) Odpowiedz Link
kendo Re: Buziaki :* 23.11.06, 21:08 na dobranoc dla Zalogi... czlapie pod posciel sie dogrzac/poczytac/i moze bede spac dzis PA;.. malnka a Ty sie trzymaj do nocki Odpowiedz Link
mycha Re: Buziaki :* 11.12.06, 21:55 na dzień dobry i na dobranoc zaraze spokojnego snu życzę a małej dnia Odpowiedz Link
kendo Re: Buziaki :* 06.06.14, 10:25 ze tez Greis pamietala o tym watku???-dziekuje tu przenioslam Twoj wpis,bo znalazl sie jakis na pierwszej stronie... Autor: greis52 ☺ 06.06.14, 10:22 Dodaj do ulubionych Odpowiedz cytując Odpowiedz Buziaki dla Vistulan ślę... Są dni, kiedy warto wstrzymać się od jedzenia czosnku i mieć przy sobie zapas miętówek. Autorem pomysłu obchodów Dnia Pocałunku jest prawdopodobnie jedna z brytyjskich firm sprzedających abonament stomatologiczny. Idea spodobała się ONZ, które na początku lat 90. oficjalnie ustanowiło to całuśne święto. Zanim jednak przystąpimy do namiętnych obchodów, warto upewnić się, że druga strona ma podobne nastawienie. W pocałunkach drzemie wielka moc – można nimi wyrazić całą gamę uczuć, od sympatii, przez wdzięczność, miłość, aż po pożądanie. Nauka zajmująca się tym zjawiskiem to filematologia. Z przeprowadzonych dotąd badań wiemy między innymi, że całowanie pomaga zniwelować stres, pozytywnie wpływa na układ krążenia oraz przyczynia się do obniżenia cholesterolu, a całowanie „z języczkiem” angażuje aż 34 mięśnie twarzy. Rekord najdłuższego pocałunku ustanowiony został przez tajską parę w 2011 roku – Ekkachai i Laksana Tiranarat nie oderwali od siebie ust przez 46 godzin i 24 minuty. tez "powietrzne buziaczki posylam" Odpowiedz Link