slo-onko 01.03.07, 09:24 Pierwszy dzien marca, slonce swieci jak szalone,ptaki trajluja na cale gardlo, ciepelko na dworze,a oni spia.poooobuuudka spiooochy!!! Wiosna idzie,wiosna !!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: CZWARTEK marcowy 01.03.07, 09:42 no u mnie niema slonca((((((((((((((((((( ale ptaszyny jak oszalale treluja) witaj sloo i reszta Zalogi.... prawda,wiosennie dzis z rana zobaczymy co dzien ma do zaoferoewania. sloneczka dla Was Wszystkich. Odpowiedz Link
slo-onko Re: CZWARTEK marcowy 01.03.07, 09:54 czesc Kendo Do Ciebie tez sloneczko dojdzie, w koncu marzec sie zaczal,a to znak,ze wiosna- najpiekniejsza pora roku zbliza sie wielkimi krokami co prawda rano u mnie lal deszcz,ale teraz przy tak pieknej pogodzie jak teraz chcialaby sie pojsc daleko przed siebie,zapomniec o troskach,wdychac swierze powietrze i spogladac na marcowe zlote slonce ale nie,gdziezby tam! czlowiek musi siedziecw murach,pracowac, okropna perspektywa,okropna Odpowiedz Link
kendo Re: CZWARTEK marcowy 01.03.07, 10:11 poczekaj sloo do lata i urlopu,bedziesz upajac sie na maxa a takie uczucia miemwam czesto gdy sloneczko przyswieci,niechce sie do domciu wracac ze spacerku, mialam okropny koszmarny sen nad ranem((((((((( skora po prostu cierpnie na dzien dzisiejszy(, mam z samochodem na przeglad jechac, wieczorem qigong, ale moze bedzie wszystko dobrze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: CZWARTEK marcowy 01.03.07, 10:18 pamietaj o tym,ze sny znacza zupelnie cos odwrotnego wiem,bo sprawdzam, a znaczenie to taaaakie bzduuury nie warte zachodu jesli sama miewam sny nad ranem to pamietam je przez jakis czas szczegolnie gdy sa intensywne i dosc wyrazne.pozniej jednak to mija,powraca humor i jest ok jedz i nie stresuj sie,relaksuj sie i usmiechaj Odpowiedz Link
kendo Re: CZWARTEK marcowy 01.03.07, 10:37 usch sloo, pare razy wlasnie te poranne sny byly prorocze,wiec sie nastraszylam...ale samochod juz sprawdzilam pod punktacje kontroli i ma byc dobrze i juz,nigdy nie bylo zadnego zamarkowania. wieczorkiem a moze jutro rankiem opisze dzisiejszy dzionek. Odpowiedz Link
nick000 Re: CZWARTEK marcowy 01.03.07, 14:01 nowy marcowy watek, bardzo fajnie, ze już prawie wiosną czuć na vistuli Wpadam na moment by sie poklonić i zyczyc dobrego dnia i już wypadam, bom zajęty straszliwie. Trzymajcie sie ciepło Odpowiedz Link
kendo Re: CZWARTEK marcowy 01.03.07, 21:22 chociaz wieczornie Cie nicku powitam... tak wiosna juz pachnie ale przez snieg lezacy ,potrwa jeszcze chyba z tydzien,kiedy bedziemy sie upajac wiosna. moj dzionek dobiegl szcczesliwie do wieczora, i tak mysle,ze pora do poscieli wskoczyc, zycze zatem milych chwilek z kasiazka,zanim zasniecie i pieknych snow. Odpowiedz Link
henryk245 Re: CZWARTEK marcowy 08.03.07, 08:05 Wszystkim PANIOM VISTULANKOM w Dniu Ich Swieta piekny bukiet roz z zyczeniami najlepszymi od H. Odpowiedz Link
nick000 Re: CZWARTEK marcowy 08.03.07, 08:27 witam w Dniu Kobiet Wszystkie najpiękniejsze kwiaty wiosny, wraz z życzeniami, scielę do stóp Vistulanek Bądźcie zawsze sobą, nie zmieniajcie się, ozdabiajcie nasz swiat uśmiechem, humorem i niewątpliwą kobiecością nick Odpowiedz Link
slo-onko Re: CZWARTEK marcowy 08.03.07, 09:20 nie wypada nic innego jak pieknie podziekowac,uklonic sie i usmiechnac co czynie )) i dziekuje obu panom za piekne zyczenia))))))))) Odpowiedz Link
mycha Re: CZWARTEK marcowy 08.03.07, 09:24 witajcie henryku i nicku dziękuję pogodowo u mnie dziwnie, tak jakby wiosna chciała ale się bała na dobre zawitać. a właśnie, jak już o pogodzie. wczoraj było tak ślicznie, iż z pracy zrobiłam sobie do domu spacerek. i wiecie co mnie uderzyło? przeżyłam szok, bo ten wiosenny zapach, pogoda, słoneczko, to dosłownie wszystko przypomniało mi wiosnę, kiedy to przygotowywałam się do egzaminów do liceum... ten zapach i wspomnienie było takie silne! szok. z racji święta zapraszam na szarlotkę i kawunię, herbatkę... Odpowiedz Link
slo-onko Re: CZWARTEK marcowy 08.03.07, 09:31 czesc Mycha moja wczorajsza wiosna byla podobna do twoje,piekna i ciepla. dookola zaczyna sie zielenic,swit pieknieje niektore kobietki anwet zrzucily wierzchnie okrycie. mam nadzieje,ze dzis znow bedzie taks amo przyjemnie jak wczoraj i niech juz takz ostanie. zycze pieknego dnia ps.a moze kieliszek koniaczku? wiem,ze w pracy nie wolno,ale tak po jednym?;- ) szef sie nie dowie Odpowiedz Link
kendo Re: CZWARTEK marcowy 08.03.07, 09:47 zaskoczenie totalne z rana, slubne na sniadanko obudzilo,a ze bylam pol przytomna ociagalam sie i sama musialam go zjasc, dzieki Wam Panowie za pamiec/bukiety wiosny. no coz pogodowo ?niebardzo,znowu mgliscie strasznie,moze do lunchu sie rozpogodzi,dodam,ze jest duzo cieplej a od soboty zapowiataja ekspansje wiosny. zycze udanego dnia wznoszac koniaczek,czy kto co woli. Odpowiedz Link
nick000 Re: CZWARTEK marcowy 08.03.07, 09:52 cześć kobitki raz jeszcze. Pogodnie, wiosennie, ciepło - w taki krótki sposób mogę podsumować dzisiejsza pogodę. Oby tak dalej. Hmm, coś ktoś o koniaczku wspominał Lampka nie zaszkodzi;D, a wręcz przeciwnie. Biorąc jednak pod uwagę "okolicznosci przyrody", chyba odłożę konsumpcję na po pracy Szkoda, bo lubie;D Odpowiedz Link
kasikk_29 witam ciepło :)) 08.03.07, 10:17 u mnie okoliczności przyrody wiosenne inaczej nie da się określić Skrzacik nawet w kiecuszce małej, bo ostatecznie kobitka z niej ) uciekam do obowiązków... udanego dnia Odpowiedz Link
kasikk_29 no i gapa... 08.03.07, 10:19 ze mnie, bo nie spojrzałam do góry... dziękuję za życzenia panom miłym Odpowiedz Link
kendo Re: no i gapa... 08.03.07, 10:28 ze mnie tez kasikku, zapomnialam o tym dniu,inaczej bym go zaplanowala, a tak?? to chyba bedzie siedzenie w domu(((((((((((((((((((((((( ale co tam....oby gorzej nie bylo. miejcie sobie milo. Odpowiedz Link
henryk245 CZWARTEK wycieczkowy 15.03.07, 05:40 Wczesnie dzisiaj,niebo bezchmurne-chyba bedzie mialo "kendo" & sister ladna wycieczkowa pogode,zawiaze je do punktu zbornego,Charter Buss. Milego i pogodnego dnia Wam zyczy H. Odpowiedz Link
slo-onko Re: CZWARTEK marcowy 15.03.07, 07:15 Gdy zobaczylam wpis o 5,40 to nie wierzylam wlasnym oczom,a to H. taka ranna ptica sprawdzilam moje niebo,jest smutne, moze zmieni sie ok.poludnia. w kazdym razie zycze przyjemnego dnia,a wycieczkowiczom duzo pozytywnych wrazen Odpowiedz Link
mala20033 Re: CZWARTEK marcowy 15.03.07, 10:10 Slonko swieci... Dobrego Dzionka z wakacji Wam.. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: CZWARTEK marcowy 15.03.07, 12:12 witam wszystkich u mnie jakoś wiosna nieśmiało dzisiaj - zimnawo i wiatr niemiły wieje... ale życze wszystkim udanego dnia i idę "mammammmmaaaa" uspokajać Odpowiedz Link
kendo Re: CZWARTEK marcowy 22.03.07, 09:05 jakis taki pomury,/nie pada/jest temperaturowo wzglednia,moze tak byc przez caly dzien, wybieram sie po zakupy psinkowe,moze cos ladnego zakupie lacznie z nowymi zabawkami. zycze udanego dnia Zalodze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: CZWARTEK marcowy 22.03.07, 09:07 u nas co prawda siapi z nieba,ale jest ciepelko. jesli pogoda poprawi sie tak jak mowia w tv to juz mozna bedzie powiedziec,ze wiosna na calego) na krzewach juz widac malenkie paczusie i zaczynaja sie zielenic ,pieknie to wyglada Odpowiedz Link
kendo Re: CZWARTEK marcowy 22.03.07, 09:12 hej sloo, tu tylko na bzach sa poczki widoczne,wszystko inne jeszccze spi,mysle,ze pod koniec tygodnia obiecane cieplo podgoni wegetacje, miej sobie udany dzien. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: CZWARTEK marcowy 22.03.07, 09:16 Witam a u mnie deszcz ze śniegiem był z rana eh... nie lubię takiej pogody a muszę dziś ze Skrzatasem wybrać się na miasto mus to mus... ale i tak udanego dnia życzę ) Odpowiedz Link
kendo Re: CZWARTEK marcowy 22.03.07, 09:26 hej kasikku, no deszczyk moze bedzie drobniejszy,albo do czasu wyjscia poprawi sie pogoda, zycze udanego wybycia domkowego i dobrych humorow miastowych. Odpowiedz Link
kendo Re: CZWARTEK marcowy 22.03.07, 10:06 no dobrze ludziki, moj czas przy necie dobiegl konca,zbieram sie do sklepu na psie zakupy, opisze co zakupilam,bo lubie takie zakupy robic,przy okazji cos moze extra dokupie. zycze cudnego dnia, a dla sloo,zycze nieprzedozowania-wiesz o co mi chodzi -dzieki wielkie i tak Odpowiedz Link
kendo Re: CZWARTEK marcowy 29.03.07, 09:10 no co ?????????????,spicie jeszcze???????????? wstawac i na sloneczko wypelzac)zapowiada sie ponowny piekny dzionek, i takiego Wam wlazsnie zycze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: CZWARTEK marcowy 29.03.07, 09:14 witam. komu slonko temu sloko. co prawda nie brak go dzisiaj,ale z wypelzaniem gorzej- brak mozliwosci ja chce na wolnosc!!! Odpowiedz Link
mycha Re: CZWARTEK marcowy 29.03.07, 09:15 cześć kenduś witajcie robaczki ja już nie śpię chociaż chyba bym chciała)) jakiego ja mam dzisiaj leniaaaaa okropnie nie chce mi się w pracy siedzieć, buuu... Odpowiedz Link
kendo Re: CZWARTEK marcowy 29.03.07, 09:26 witajcie:sloo/mycha, ja wsas wypuszczam na wolnosc...idzcie i cieszcie sie sloneczkiem, a z leniem Panno mycho to prosze do Pana nicka,ma nasz kolega z nim niemale doswiadczenie) miejcie sobie jednak udany dzionek Odpowiedz Link
slo-onko Re: CZWARTEK marcowy 29.03.07, 09:26 czesc Mycha. to zarazliwa dzis choroba ten leń,mam to samo. az sie prosi zeby stad wyjsc,a nie mozna. wtedy czlowiek sie buntuje,no bo jak sie nie buntowac no jak?????? to skandal! napiszmy moze jakas petycje do ministra pracy czy cóś? Odpowiedz Link
kendo Re: CZWARTEK marcowy 29.03.07, 09:55 no pierwsze sloneczko w glowach nam przewraca,ale moze poczekajmy z wagarami,jak bedzie pelnia lata,wtedy naprawde sie oplaca Odpowiedz Link
slo-onko Re: CZWARTEK marcowy 29.03.07, 10:11 co prawda moim miejscem pracy jest szkola, na wagary jednak pzowolic sobie nie moge. pocieszam sie tym,ze nie dlugo swieta i o ile pogoda dopisze (a nasza aura jest zloliwa) to moze wypadniemy gdzies za miasto a potem majowka i znow wolne czas tak szybciutko leci,ze czlowiek sam nie nadaza za wlasnymi myslami Odpowiedz Link
kendo Re: CZWARTEK marcowy 29.03.07, 10:15 ja mam zwykle zwyczaj mowic,ze"nie nadazam za wlasnym cieniem" czasami) ale rowniez czekam na lato,bo Borholm planuje,dzis sprawde w informacji kiedy odchodza stateczki. Odpowiedz Link
slo-onko Re: CZWARTEK marcowy 29.03.07, 10:20 prezdwczoraj siedzac u frycki mialam kontakt z pania,ktora tego dnia wieczorej jechala do Swinoujscia,a potem promem do Ystad. z Ystad dalej jakies 600 km autem-jechala do siostry. tak myslalam,zeby wziac od niej kontakt w razie czego ale bede go miala poprzez moja frycusie Odpowiedz Link
kendo Re: CZWARTEK marcowy 29.03.07, 10:33 oj,to daleka droga przed nia,ale tu sie przyjemnie jedzie nawet noca,sa dobrze oznaczone linie srodkowe/boczne-odblaskowe. Odpowiedz Link
slo-onko Re: CZWARTEK marcowy 29.03.07, 10:34 no mowila,ze autobanem bedzie jechac,poza tym bedzie to w dzien. potem miala zaplanowany rejsc jakims wielkim 11-pietrowym promem tak w ramach rozrywki troche jej zadzroscilam Odpowiedz Link
kendo Re: CZWARTEK marcowy 29.03.07, 10:54 a to ciekawy program,pewnie gdzies pod Finska granice jedzie,lub Stckholm, Wiking Line,to ten rejs....no fajnie bedzie miec. Odpowiedz Link
slo-onko Re: CZWARTEK marcowy 29.03.07, 11:12 tak do Stokholmu. jej siostra jest tam od 20 lat,czyli podobna historia jak u Ciebie Odpowiedz Link
mycha Re: CZWARTEK marcowy 29.03.07, 10:26 cześć sloo, proponuję przestawić zegary "nieco do przodu" strasznie nie lubię takich rozlazłych dni. czas mi się wlecze niemiłosiernie a za oknem drażni słońce. chyba bojkowuję pracę. wchodzę pod biurko i wywieszam transparent "chcemy 16". Odpowiedz Link
slo-onko Re: CZWARTEK marcowy 29.03.07, 10:33 a nam zwykle wloka sie wtorki i tak jest co tydzien. nie wiem dlaczego akurat te dni,ale sprawdza to sie co tydzien. a ja moze wejde na biurko zaczne wrzeszczec, tupac moze wowczas szef powie: won stad i nie pokazywac mi sie do jutra! Odpowiedz Link
kendo Re: CZWARTEK marcowy 29.03.07, 10:57 sloo,dobra manifestacja by byla,ale ciut niebespieczna bo mogliby zamknac jeszcze gdzies indziej i co wtedy))))))))))))))), dobra..na mnie juz czas by wskoczyc w inne ciuszki i obadac gdzie sa jakies wycieczki w ramach prywatnych,sezon sie zaczyna bodajze od kwietnia na niektore. miejcie sobie udany dzionek i po biurkach ,bron boze nie skaczcie)))))))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: CZWARTEK marcowy 29.03.07, 11:11 Kendo u mnie na biurku jzu ogladam zolte papiery dawno zwariowalam,a jak mnie zamkna w wariatkowe to bede miala jedno zyczenia,poprosze o komputer zebym mogla komunikowac sie na forum)) a tak to wola-swawola,ciepelko,ptaszki, trawka,luzik))) powodzenia w poszukiwaniu atrakcyjnych ofert,jesli cos znajdziesz to napisz Odpowiedz Link
nick000 Re: CZWARTEK marcowy 29.03.07, 12:07 piekny słoneczny dzień, wiosna, jednak jakis taki wredny zimny wiaterek zawiewa. Oby nie przywial znowu paskudnej pogody. Milego dnia Odpowiedz Link
slo-onko Re: CZWARTEK marcowy 29.03.07, 12:16 Oooo Niczek wygrzebal sie spod papierow)) moze jogurciku dla ochlody?)) Odpowiedz Link
nick000 Re: CZWARTEK marcowy 29.03.07, 12:23 nie kuś Slo, wiesz jak lubie jogurty;DD Wygrzebałem się, a teraz, z wielka niechęcią, zagrzebuje sie pod nie z powrotem Odpowiedz Link
slo-onko Re: CZWARTEK marcowy 29.03.07, 12:26 oj tam nie kus maly jogurcik Ci nie zaszkodzi)) no nie odmawiaj Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: CZWARTEK marcowy 29.03.07, 15:16 witam wszystkich jakiś ten czwartek jest... nie taki, jak być powinien powinno być cieplej - bez wietrzycha i ktoś powinien za mnie robic obiad i powinnam miec dziś dyspensę i luzik... Odpowiedz Link
kendo Re: CZWARTEK marcowy 29.03.07, 20:34 witajcie :kasikk/nicku, no tu wzglednie bylo,ale jezdzac po sklepach to nawet nie zauwazylam ciepelka zycze uddanego wieczoru. Odpowiedz Link
mycha CZWARTEK już kwietniowy:) 05.04.07, 09:15 hej, jak się macie? dzisiaj czeka mnie iście twórcza praca. muszę napisać coś niebywale mądrego z czegoś... właśnie. i tak się do tego zbieram, zbieram i zebrać nie mogę Odpowiedz Link
kendo Re:czwartek sabatowy 05.04.07, 09:30 dzis czarownice na Blå Kula" odlatuja, szykujmy moze swe miotly i dolczmy do odlotu) ech,dzieciaczki poprzebierane i wymalowane beda dzis "zebrac"ciuciu) i skladac zyczenia wielkanocne. a tak pozatem wieje ,jak w kieleckim( mycha zycze natchnienia tworczego, oczywiscie miejcie sobie udany dzionek. Odpowiedz Link
nick000 Re:czwartek sabatowy 05.04.07, 11:59 czyzby dotyczyło to tylko czarownic? Istna dyskryminacja;D Witaj kendulko, zycze Ci miłego lotu, a tak na poważnie, fajnego dnia i dużo "ciuciu" Odpowiedz Link
nick000 Re:czwartek sabatowy 05.04.07, 12:01 jako, ze przez następnych kilka dni nie bede mial możliwosci korzystania z netu, juz teraz zycze wszystkim vistulanom spokojnych świąt. Mam nadzieję, ze pogoda dopisze, zaplanowane spacery dojdą do skutku i wrócimy do naszej rzeczki zrelaksowani i wypoczęci Odpowiedz Link
nick000 Re: CZWARTEK już kwietniowy:) 05.04.07, 11:56 witaj mycho Na coś takiego jest tylko jedna rada, nie staraj się, a przyjdzie samo Daj spokój, wyluzuj, popatrz przez okno i zapomnij na chwile, efekt murowany;D Aura plata nam figle, po pięknych wiosennych dniach, przyszło arktyczne, wiatrem podsycane, zimno. Jeszcze rano jasne słońce zapowiadało cieply dzień, teraz juz możemy o nim zapomnieć. Pochmurno, ciemno i zimno tak, jakby zbierało sie na śnieg. Bez wzgledu na wszystko, zycze dobrego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: CZWARTEK już kwietniowy:) 05.04.07, 12:04 hej nicku, tak to istna dyskryminacja mezczyzn "czarownikow") tylko kobitki moga uruchomic miotly i na nich odleciec) ja zostaje w domowych pieleszach,bo dzisiejszy dzien jakis taki niejaki( dzieki za zyczenia wirtualne i realne. Odpowiedz Link
slo-onko Re: CZWARTEK już kwietniowy:) 05.04.07, 12:15 img217.imageshack.us/my.php?image=cidimage001cq4.jpg dzien dobry wszytskim. nozki zbiegalam, po swietach umocuje do sufitu niech odpoczywaja Odpowiedz Link
kendo Re: CZWARTEK już kwietniowy:) 05.04.07, 12:21 ja zaraz jade swoje nozeta ubiegac, hej sloo,sliczne te tastusie zamiescilas miej sobie w miare udany dzionek...PA;..do potem Odpowiedz Link
kendo Re: CZWARTEK już kwietniowy:) 05.04.07, 14:19 obled w "ciapki"))))))))))))) w sklepach narodu miljon dwiescie, ale udalo mi sie szybciutko podskoczyc do prawie wolnej kasy,a tylko mleka dokupowalam i pasztet no i buleczki swieze do kolacji udanego dnia zycze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: CZWARTEK już kwietniowy:) 05.04.07, 15:58 w naszych sklepach jest podobnie,szczegolnie w marketach. na szczescie wieksze zakupy mam z glowy,dokupuje jeszce takie ostatki, swierze miesa itp. teraz swoje schodzone nogi mocze w misce z woda i jest mi dobrze. Odpowiedz Link
kendo Re: CZWARTEK już kwietniowy:) 05.04.07, 16:54 zawsze tak samo przed kazdymi siewtami,dobrze ,ze sami bedziemy,bedzie laba po kanapkach wylegiwanie) sobota i niedziela jest w Åhus Magdalena jarmark,bylam w tamtym roku i cudenka ogladalam,co nieco zakupilam....zobacze czy uda mi sie kogos namowic by ze mna podjechal. Odpowiedz Link
slo-onko Re: CZWARTEK już kwietniowy:) 05.04.07, 20:36 potrawy na swieta powoli zaczynaja nabierac ksztaltu. dzis jako pierwszy gotuje sie bigos,jutro sledzie ,ryby itd. dzis oddalam sie zyczac dobrych snow. Dwa kurczaki w koszyku siedzą i rzeżuchę sobie jedzą, baran w szopie zioło pali pewnie zaraz sie przewali. Ksiądz za stołem już się buja Wesołego Alleluja! Odpowiedz Link
kendo Re: CZWARTEK już kwietniowy:) 12.04.07, 09:15 o jejejjjjjjj,juz czwartek, szybko jakos dni mi uciekaja... pogodowo zapowiada sie cieplo, plany dzisiejsze jakies "zwiedzanie" sklepow....moze cos znajde ,to czego szukam) milego dnia Zalodze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: CZWARTEK już kwietniowy:) 12.04.07, 09:19 Czesc szefowo))) powiem Ci,ze mnie tez czas tak przelatuje przez palce. czasem sie zastanawiam czy ja go tak nie marnuje? moze powinnam haftowac? albo pisac do gazet?))) czy szukasz czegos konkretnego w sklepach? Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: CZWARTEK już kwietniowy:) 12.04.07, 12:07 witam ) co wam się stało, że wszystkie czwartki na wierzchu? bojkotuję pozostałe i w tym się wpisuje, bo najmniejszy, biedaczek ) udanego dnia, nasz rozpoczął się udanie - na zjeżdżalni Odpowiedz Link
kendo Re: CZWARTEK już kwietniowy:) 12.04.07, 17:46 kasikku, to ja powyciagalam czwartki,by ktorys zakonczyc i tak sukcesywnie.....zakanczac, pozatem mysle,ze mialas udany dzionek bo pogoda wymarzona na spacerek jest. milego popoludnia zycze.,no dla sloo/nicka rownie,przywitali sie przy bocianim gniezdzie Odpowiedz Link