slo-onko 21.06.07, 07:56 no dzis prawie letni, od jutra napewno nowa kalendarzowa pora roku rozpocznie sie na dobre. co nam przyniesie? moze kosz owocow? moze niespodzianke,a moze nic? witam zyczac udanego dnia, moj poczatek czwratku byl super udany Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mycha Re: Czwartek letni 21.06.07, 08:28 dzień dobry, jakoś od poniedziałku kompletnie się nie wysypiam, mam problemy ze zwleczeniem się rano z łóżka. dzisiaj rozumiem, bo wczoraj do północy czytałam książkę slo, jak patrzę za okno to dla mnie lato już dawno się zaczęło dzisiaj serwuję czerwoną herbatę, ktoś się pisze? Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 21.06.07, 08:41 no niby tak, i trwa to juz od maja,ale co kalendarzowe to kalendarzowe-bardziej pewne? a moze do herbatki torcika kawalek? Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 21.06.07, 09:02 oczywiście, że bardziej pewne za torcik dziękuję ale może jakiś owocek? co ty na to? Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 21.06.07, 09:31 o owocki lubie, a jaki to owocek? a jesli chodzi o wampiry to faktycznie warto sie zabezpieczycjak to sie mowi: przezorny zawsze ZABEZPIECZONYDDD Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 21.06.07, 10:11 hiehiehie)))) przed wampirami przeróżnej maści, narodowości i zgryzu))) ostatnio napadło mnie na jabłka jak byłam nastolatką, to mogłam się nimi obrzerać i ciągle mi było mało. potem jakoś smak pojechał chyba na wakacje, bo odeszło ode mnie. a teraz mam nawrót jabłkowej choroby ale wiem, ze lubisz truskawki, więc może i truskaweczki?? Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 21.06.07, 10:44 uwielbiam je profanuje wg innych ich smak,bowiem mieszam ze smietana i cukrem- tak mi ejdnak najbardziej smakuja. szczegolnie sok truskawkowy wymieszany z biala smietanka mniampozeram je tak zcesto jak sie da,niemal codziennie. wczoraj udalo mi sie kupic takie wielkie,wieksze od moreli. byly pieknie dojrzale,mocno czerwone choc sam smak taki sobie,ale efekt koncowy tzw mieszanina byla superowa Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 21.06.07, 10:48 mi się truskawki kojarzą z ryżem ze śmietaną cukrem i właśnie truskawkami. jak byłam mała, to babcia często to robiła. albo ryż ze śmietaną, cynamonem i cukrem same truskawki trochę mi się przejadły. mogę zjeść, ale nie koniecznie. za to uwielbiam ich zapach bardzo mi się podoba Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 21.06.07, 10:58 czasmi robilam ryz z jablkami i cynamonem,ale od kiedy dzieci wyrosly to mieso,mieso i mieso a truskawki lubie tez z pocietymi plackami nalesnikowymi,badz nalesniki z truskawkami,badz makaron z tru i smietana aha i jeszcze kromka chleba z maslem,a na to palsterki tru Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Czwartek letni 21.06.07, 11:35 witam na świeżym chlebie z masłem truskawki są pysznościowe ja uwielbiam jeszcze taki napój - zmiksowane z cukrem i z maślanką mmmm... no i ciacho biszkoptowe z truskawkami to moja babcia robi pyszne pozdrawiam Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 21.06.07, 12:04 o jakie fajne pomysly, jogurt z tru zrobie dzis. biszkopt pieke,ale i ryzyk z tru tez zrobie-takie letnie ,lekkie jedzonko Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 21.06.07, 13:14 co prawda nie jest zjadliwa,ale fajnie wyglada img405.imageshack.us/my.php?image=truskaweczka1mf7.jpg Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 21.06.07, 20:30 o jaki fajny nowy watek, az miło poczytac Mamy juz lato, cieszmy sie z tego. Oby było długie, gorace, piekne i pełne wrazeń. Dyskusja o truskawkach jak najbardziej na czasie. Co to za pyszne owoce, mógłbym je jeść bez przerwy. Moja ulubioną truskawkową wariacja jest koktajl z tych smakowitych owoców i jogurtu. Dobrze schłodzony smakuje jak najprzedniejsza ambrozja. Czasami, gdy mam ochotę, dodaje do niego potłuczony drobno lód. Zdradzę Wam tajemnice, bywaja chwile, ze smakuje mi to bardziej od piwa;D Truskawkom nalezałoby wznieść pomnik, napisac o nich wierszy wiele, piosenek a nawet powieść z elementami, no własnie, jakimi Cokolwiek bym o nich nie powiedział, zawsze bedzie to zbyt mało. Mam tez wiele truskawkowych skojarzeń, nie miejsce i pora bym je przedstawiał, najwazniejsze, ze są Jako, ze na moment tylko wpadam, życzę wszystkim dobrej nocy i truskawkowych snów Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 21.06.07, 20:57 )))))) Tobie tez truskawkowych i szalonychsnow jak i kazdemuz osobna pieknych i spokojnych Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 08:41 cześć robaczki dzisiaj stanowczo nie jest mój dzień. boli mnie głowa i w ogóle jestem trochę marudna. kendo ja ostatnio czytałam o mari leszczyńskiej o jej życiu. wiesz, że jej "rywalką" była Madame de Pompadour?? i nasz stasio leszczyński też był niezły agent)) ale myślę, że dużo można wytłumaczyć tą epoką. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 08:48 czesc Myś glowy bolenie jest jakies zarazliwe,bo ja tez dzis cierpiaca,ale to chyba przez wiatry na dworze taka wietrzna pogoda niesprzyja dobremu samopoczuciu. no i poszlabym do domu,tylko kto mnie stad wypusci? poprosze o jakies usprawiedliwienie na pismie,plizzzzzzzzzz. Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 08:59 cześć slo, ostatnio nas zaniedbałaś nie wiem, czy znajdzie się ktoś, kto napisałby usprawiedliwienie, ale może uciekniemy na wagary???? ja lubię deszczową i wietrzną pogodę. ale dzisiaj w nocy jakoś nie mogłam spać i możliwe, ze stąd moje przypadłości. a teraz najchętniej to bym się przyłożyła do jasia i poszła w kimę Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 09:19 no cos Ty Myś, jaaaa????????? nigdy w zyciu ja tu siedze i pracuje jak mroweczka ludzie mnie napastuja, napadaja i molestuja))) ale normalnie to myslami jestem na forum,na prawde Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 09:41 nie zawsze czlowiek musi byc grzeczny ,ukladny i przykladny. zanudzilby sie na smierc trzeba powariowac,pofiglowac i poszalec Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 09:58 jasne Nick jest dobry w kombinowaniu "chlodnych napojow")) postara sie o cos dobrego)) Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:01 no tzreba zabrac cos na zab rozgrzewajacego przeciez dzis duje wiatr,nie mozemy zmarźćDD Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:13 DD jak nie zabierzemy, to trzeba będzie sie rozgrzewać w inny sposób Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:25 ok, powiedzmy raczej, ze wysiłek fizyczny w kazdej formie Ktoś moze biegac, kto inny zbierac muszelki lub cos jeszcze innego Wybór nalezy do Ciebie;D Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:28 zapomniałeś dodać, że w parach ja już wybrałam, a ty? Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:22 my jesteśmy grzeczni i nie trzeba nas pilnować przynajmniej mnie, bo nie wiem, jak tam z nickiem Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:24 grzeczna? no niech Ci bedzie a Nick tez jest gzreczny chyba :DDD Nick,jestes gzreczny? Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:39 nie lubie sportu i jest on niebezpieczny,mozna polamac nogi albo co inneg Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:47 gdyby był bezpieczny, to nie byłby tak ekscytujący)) Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:21 hmmm, to juz ryzykowne dla zdrowia i zyczia czlowieka DDD Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:22 a moze przed zazyciem nalezy przeczytac ulotke badz spytac farmaceuty? Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:28 po co farmaceuty??? 3 razy dziennie na godzinę przed jedzeniemDDDD Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:45 hehehehe a to nie bylo cos takiego? Cztery razy po dwa razy ,osiem razy raz po raz,potem w nocy ze dwa razy i nad ranem jeszcze raz? Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 12:04 Myycha,teraz piglki sa nieszkodliwe,mozna jesc garsciami umarlych na nogi stawiaja DDD Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 12:49 a co Ci po uchu?)) moze cos bardziejuzytecznego?) Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:09 aaaaaaaaaaaaaaa uuuuuuuuuuusttttttttaaaaaaaaaaaaaa)))))))) Ty wiesz co dobre)) Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:48 no tak,a usta schowasz do pudelka i zawsze bedziesz miala je przy sobie w razie potzreby czy tez ochoty)) umiesz sie urzadzic Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:03 taki amulet bedzie chronil przed natretami Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:40 nick000 napisał: > w grupie cieplej czym ciemniej tym przyjemniejDD Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:17 i tu nie bede oryginalny, znacie moje preferencje w kwestii napojów "chłodzacych";D Na razie nic sie nie zmieniło Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 09:11 witaj Slo Nie ma co sie zastanawiac, jedynie wagary moga nas uratować;D Jesli sie decydujesz, spadamy razem Moze być ciekawie;DD Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 09:40 zaraz,zaraz nie ja Cię, tylko Ty mnię DD chyba,ze czegos nie rozumiem? Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:16 a myslisz, ze ja rozumiem;D Staram się pojąć, ale i tak nic z tego nie wychodzi. Pwenych spraw czy rzeczy zdefiniowac sie nie da, przyjmujmy je takimi jakimi są i cieszmy sie, cieszmy jak dzieci;D Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 09:10 czołem mycho Staś Leszczyński nieprzecietnym agentem był, tu sie zgadzamy. Zył, jak na tamte czasy bardzo dlugo i gdyby przestrzegał przepisów BHP;D, pożyłby jeszcze dłuzej. O jego działalnosci publicznej, panowaniu, lepiej zamilczeć. Pogoda pod zdechłym psem, bardziej późna jesień niz wczesne lato. Wietrznie, zimno, ponuro. Jeszcze troche a w depresję wpadnę;D Na bol głowy jedynie okłady, z czego, nie powiem bo rożne są szkoły Spokojnego dnia Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 09:43 czołem nick własnie żył długo i jako bodajże 80 latek namawiany przez córcię do ożenku mówiąc delikatnie wypioł się, a w korzystał z wdzięków jakiejś 20 latki ale jak już wspomniałam, żył w takiej epoce gdzie w zasadzie nic nie było w stanie zdziwić eee, nick, no co ty! depresja? pomysł. vistula to tropikalna wyspa. plaża z belusieńkim, drobnym piaskiem, błękit niba w oddali zlewa się się z błękitem oceanu. wyciągnij się leniwie na plaży. za tobą palmy... a vistulanki nawet wepną we włosy kwiaty Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:13 teraz rozumiem, spalił sie gość ze wstydu;D Wizja nieziemskaOd zawsze vistula kojarzy mi sie z taką rajską plazą, a vistulanki z nimfami i jeszcze te kwiaty we włosach A'propos, oczywiscie nimfy w strojach organizacyjnych Rozmarzyłem się Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:17 jak to trzeba uważać hiehiehie, pójdę ci na rękę nik i spódniczki będą słomiane i kuse)))) może być? Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:11 to moze jaki listek figowy? chociaz? w koncu to raj ma byc w raju ajkw raju-goraco Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:16 na gumkę receptówkę???? a skoro gorąco, to może listek z klimą???? jakieś żyjątka powyżerają dziórki i luz Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:19 albo jakis przystojny z wielkim wachlarzem z palmowych lisciDDD Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 12:05 a zwrotu mozna dokonac w ciagu pieciu dni bez podawania przyczynyDD Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 12:23 biedny towar,najpierw go wykorzystaja,a potem porzuca Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:49 ej no niech sobie zyjatko pozyje na tym pieknym swiecie moze kolejna osoba sie nim zaopiekuje? Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:02 to juz tylko osoboa uzywajaca towar moze sie opowiedziec jesli mowisz recykling... no coz,chyba byl cienki Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 09:51 slooo zobacz co znalazłam))) poznajesz??? www.kaben.dk/2006/kristianstad.jpg szefowo!!!)))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:00 nooooooooooo jasne )))))) to kosciol w miescie |KEndo )))))) nawet zdjatka mamy przy klombie )) przed murami kosciola ))) Ty maly szperaczu zrob cos,by znalezc sie tam z powrotem Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:15 a jakoś mnie wzieło))) mam co robić w pracy, ale mój leń... no, nie daje mi pracować)))) aj, jak bardzo bym chciała tam być przepiękny kraj, jak bajka. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:01 masz racje,zachwycil mnie swoim pieknem,a domki jak dla lalek,a swiatelka w oknach,a lad i porzadek,mmmmmmmmm,zakochalam sie w Skandynawii Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:20 a te murki z otoczaków!!!! a te kościoły!!!! piękne! piękne! piękne!)))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:31 mnie to sie jeszcze dziedzince bardzo podobaja i gdy wchodze przez brame to normalnie ogrania mnie taki maly zal,ze to nie jest tamten wiek. powinno byc tak,ze zwiedzajac zamki powinnismy przenosic sie w odlegle czasy nawet do sredniowiecza zrobic fotki cyfrowka i wrocic do rzeczywistosci Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni z wczorajsza historia. 28.06.07, 10:19 wow.............mysia fajny szperacz jestes, witajcie Zalogo a zwlaszcza sloo,zapracowane,to czas urlopow,wiec daje usprawiedliwienie) jak popatrzycie na to zdjecie,to widac po lewej stronie "kawalek ratusza", i jak wczoraj na obchodzie miasta powiedziala gajdina,ze przed ratuszem powinien stanac pomnik Christiana IV-zalozyciela miasta,postawili,ale w sklepieniu wysoko niemal pod dachem, po prawej stronie widdac kawalek budynku,regimentu wojskowego. znalazlam wcczoraj dom w ktorym mieszkal Leszczyniski,tablica wywieszona ,informuje ze mieszkal trzy lata w K-stad. sloo,to zdjecie co robilismy przy armatach,to byl koniec miasta i tylko za secyjalnym pozwoleniem mozna bylo wejsc,odrestaurowali dokladnie ,jak bylo za dawnych czasow,ten "domecczek bez scian,to byl magazyn broni. cieplego dnia zycze. Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni z wczorajsza historia. 28.06.07, 10:24 cześć szefowa Historia jest wazna, ale my tu o plazy, słońcu, kusych kieckach i wielu innych atrakcjach mowimy. Czyz nie jest to wizja raju? Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni z wczorajsza historia. 28.06.07, 10:30 oj nicku... witam cieplutko,a poniewaz u mnie deszczy i pod wrazeniem wczorajszego "obchodu miasta" jestem,wiec dodaje ciekawostki, a plaza mi sie marzy od paru dni ,by polezec/posiedziec...a tu pogoda po prostu nieprzychylna miej sobie udany dzionek Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni z wczorajsza historia. 28.06.07, 10:25 czeeeeść szefowo)))) a dziękuję kurcze, ciekawych rzeczy się podowiadywałaś kenduś chyba "obchód" się udał, prawda? Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni z wczorajsza historia. 28.06.07, 10:32 hej mycha, no troszke popadalo podczas obchodow i byl opuzniony,poniewaz pokryl sie godzinowo z rayly antycznych samochowo,"ryk silnikow" zmusil do odczekania, czyli zaliczylam dwie atrakcje jednocczesnie. porobuje opisywac co nieco w watku"wspomnienia z wycieczki" miej udany dzionek sobie. Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni z wczorajsza historia. 28.06.07, 10:35 ważne, że się udało a na opisy będę czekała Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni z wczorajsza historia. 28.06.07, 11:02 moj urlop rozpocznie sie 9-go lipieca,a potem w sierpniu po raz drugipoki co musze popracac Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:28 alez ten czwartek leci Oby tak dalej. Teraz musze sie na godzinę odmeldować, kiedy powrócę sprawdzę co tu sie dzieje Macie być grzeczne, oczywiscie w granicach rozsadku Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:04 HA--------HA---------HA))))))))))))nie mysl sobie Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:37 aaa, zobaczcie, co znalazłam))) w takich mogłabym straszyć www.pk.edu.pl/kultura/kotlownia/08-zamki/zamki.html Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni w zamkach 28.06.07, 10:45 OK mycha, przywdziewam czarna szte i strasze razem z Toba, jutro mam jechac do kolegowny do Helsingborg i chyba ni pojade bo pada i zamek Hmleta po dunskiej stonie przejdzie kolo nosa( Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni w zamkach 28.06.07, 10:51 super, tylko nie zapomnij parasola, bo tam ciągle pada ja biorę taki w szkocką kratę może jutro deszcz zrobi sobie przerwę. szkoda by było, gdybyś nie pojechała. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:09 aaaaaaaaaale cudne,bardzo lubie takie z duchami przed zamkiem w Niedzicy stoi nawet znak ostrzegawczy "Uwaga duchy!". Wierze,ze sa tam i starsza,inaczej nie byloby znaku Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:14 prawda ja w ogóle lubię łazić po takich i poznawać ich historię przynajmniej wiem, kto może mnie straszyć))) ubawił mnie ten znak pomysł rewelacyjny)) Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:18 serio byl,usmialam sie wtedy,poniewaz byl to zolty trojkat znaku drogowego,na nim namalowany bialy duszek i napis z uwaga a ja to lubie wczuwac sie w role mieszkancow sprzed stu i wiecej lat,ktorzy zamieszkiwali w takich zamczyskach. wtedy "chodze" po komnatach,a moja dluga szlachecka DDD szata ciagnie sie za mna DDD wydajac szelestne dzwiekiDD Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:35 dokładnie oczuć ten klimat i ciężar wieków coś pięknego jak byłam teraz w gdańsku to zwiedzaliśmy katownie. był tam zniszczony, zużyty pieniek katowski i topór. astanawiałyśmy się z bratową ileż to ludzi dokończyło na nim żywota... Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:45 nicku,bedziem grzeczne)))))))))))) a co do odwiedzin u kumpeli,akurat zadzwonila do mnie,gdy klikalam wpis o Hamlecie,niestety wizyta odwolana,ale moglam sie spodziewac tego,od rana czulam takie wibracje by siedziec w domciu,zeby nie jechac po bilet.....zobaczymy jak bedzie,gdy pogoda dopisze. tez w zamkach wczuwam sie w atmosfere wieku,fantazja podpowiada wiele obrazow i czlek zastanawia sie ,jakie bylo faktyczne zycie mieszkancow. Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 28.06.07, 12:52 OK sloo, wiec mowie za siebie-bede grzeczniutka jak djabelek przykarcony) pozarlam lunch,wiec oczeta ciezkie sie zrobily,wgramole sie z ksiazka do loza,moze i usne?) miejcie sobie milutko,tylko nie brykajcie za mocno) Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 12:25 ooooooo takie pienki to mnie pzrerazaja, nie lubie okruciestw-one sa zwiazane z bolem Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 12:51 ja też nie lubię, ale przecież jest to fragment historii Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:29 śmiej sie smiej;D Niby czlek w duchy nie wierzy, jego racjonalna natura buntuje się słyszac o nich, ale coś w tym jest;D Opowiadałem wam kiedys o pewnym w lesie stojacym domostwie. Las jak las, pelen ptasich treli, tylko dlaczego w promieniu stu metrow od wzmiankowanego domu, zaden z nich nie spiewa, nie lata, gniazda nie wije? Ilekroć tam zachodziłem, tylekroć czułem dreszcze jakowes dziwne, słyszałem czy raczej wydawalo mi się, ze słysze głos przyzywajacy mnie do przekroczenia progu tego domu. Zdecydowałem sie na taki krok i uwierzcie, musiałem sie zmuszać, by z niego wyjść. Jakas dziwna, dla mnie niewytłumaczalna siła próbowała mi w tym przeszkodzić. Przed laty w tym miejscu wydarzyła sie tragedia, od tamtej pory ludzie i zwierzeta omijaja go z daleka i nie ma śmiałka, który by w nim chciał zamieszkac;D Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:35 ale przeciez nie w jednym domu wydarzyla sie tragedia? zdazaja sie wypadki,mordy itp. czemu akurat w jednym domu straszy? Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:38 skad wiesz, ze w jednym?;D Może w kazdym,nawet tym z pozoru bezpiecznym, straszy jakis duch;DD, a tylko my tego nie zauwazamy;D Moze ludzie XXI wieku stali sie nieczuli, nie widzą tego, co ich otacza, nie czują obecnosci dobrych i złych duchów. Wyobraź sobie, ze jestes sama i nagle jakas zimna, niewidoczna istota, np podczas kąpieli, dotyka twojego ciala;DD Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:39 Nick! Ty mnie nie strasz lepiej! jesli juz to ciepla ma byc dlon meska Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:42 tez tak mysle Sam chciałbym być tym duchem, ciepłym oczywiście Jak myslisz, czy one nie boją sie wody lecącej z prysznica?;D Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:50 czy wody,tego nie wiem. wiem,ze czasem zamieniaja sie w ludziDD Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:35 też miałabym mieszane uczucia jeśli chodzi o zamieszkanie w tym domu. Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:39 ja też, tym bardziej, ze grozi on zawaleniem;DD Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:55 stawiam na to, że4 już to zrobiły, przez kuchenne drzwi Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:40 a ja chcialbym z daleka popatzrec na ten straszny dom dos rodka w zyciu bym nie weszla,a Nick jeszcze raz sie odwaz tam wejsc,tooooooooooo popamietasz Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:04 bardziej boję sie tego co mówisz;DD niz nawiedzonego domu Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:31 po przeczytaniu watku stwierdzam, ze byłyscie grzeszne Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:40 jest z czego Macie szczęście, ze jestem zajety, ale to nikogo nie minie Na waszym miejscu juz robiłbym rachunek sumienia Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:44 slo-onko napisała: > juz sie trzese jak osika na wietrze:p)) i znowu nawiazujesz do "strasznego" tematu Z osikowego, niektórzy mowią osinowego, drewna produkuje sie kołki do przebijania wampirow;DD Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:49 z prostej przyczyny, na vistuli wampirów brak Wampy i owszem, ale to zupełnie inna historia Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:02 nie watpię, od samego poczatku naszej znajomości zaskakujecie mnie bez przerwy Pozytywnie oczywiscie Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:06 Nick szkoda,ze nie widziales Mychy tam gzdie ja ja widzialam ona malutka trzesaca sie Mysia spala sama w pokoju,a po domu krazyl czarny duzy zwierzDD nie raz chcial napasc na naszy Mysia,sama to widzialam moglbys wtedy postrozowac po drzwiami sypialni Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:12 hiehiehie a ja dodam od siebie, że nie był to H. Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:35 no nie wiem, ten gość ma w sobie coś dziwnego;D Niby miś, ale jakiś taki, bez obrazy, zniewiesciały;D Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:38 to ja się mogę czuć bezpieczna a ty nicku się bój Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:20 sama? I dopiero o tym mówisz;D Jak można było narazić zwierza na niebezpieczeństwo?;DDD Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:30 Mycha to on chcialby byc na miejscu zwierza)) Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:33 z dusza na ramieniu;D stawiłbym czola strasznej;DDDD myszy Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:35 ależ jesteś dzielny napewno mocno bym nie gryzła;p Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:32 coooooooo!!! Podobno nawet wielkie słonie boja sie maleńkich myszek;DD Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:40 ale piekne i celne stwierdzenie na zakończenie dnia pracy Mycha, jestes wielka Dzięki dziewczyny za, jak zwykle, interesujacą i inspirujacą pogawędkę Trzymajcie sie ciepło Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:51 ehehehehe )) czyli co?ze niby ja wamierzem?) no choc kto wie,kto wie? Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:44 cześć duchy, wampierze i wampy aleście nastkali, że czytać nie nastarczam mysz, ty to już straszysz i zamek ci nie potrzebny do tego ;P znam kilku przestraszonych co do vistulowej wyspy, to poproszę oprócz obsługi z wachlarzem, sztuk 1, nowej nie używanej , drinka jakiegoś chłodzącego sztuk więcej niż 1 stanowczo a dodatkowo hamaczek wygodny gdzieś w cieniu między tymi palmami i beż żadnych słomianych spódniczek! toż to kole! Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:49 cześć kasikk)))) ja tam nie wiem, na samych strachliwych trafiałam)))))) a obsługa z wachlarzem chętnie poprze twój wniosek, że bez słomianej spódniczki Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:52 ale ja nie pisałam, że całkiem bez niczego ;P spódniczkę szorcikami można zastąpić ;P Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Czwartek letni 28.06.07, 15:14 to twoja wersja ;P a poza tym widzę, że pustki na tej plaży są, nick poszedł, slo nie ma, to co mi szkodzi nawet nago do wody wskoczyć? Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 15:22 niby możemy nago popływać, ale nie wiem, czy meduzy się nie przestraszą Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Czwartek letni 28.06.07, 15:44 ja tam meduz nie lubię, niech się przestraszą Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 20:50 kasikk, wszystko widziałem w swojej kryształowj kuli;D Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 28.06.07, 20:56 oj nicku, a ladnie to tak podgladac))))))))))))))) meduzy w baltyku moze nie takie grozne,ale zaczynaja glony kwitnac i to moze wiele nieprzyjemnosci przyspozyc, poprzedniego lata pare psiunow w ten sposob zycie stracilo,zostalo zatrute tymi glonami( Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 21:02 znak czasów, glony są pochodną działalnosci człowieka. W żyuciu nikogo nie podglądałem, tym razem kula bezczelna sama mi w oczy wlazła, a co w niej widziałem, to moje) Kendo, jeszcze raz gratuluję 60 tysięcy. Dobrej nocy zyczę a jutro znowu powalczymy;D Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 28.06.07, 21:05 no powiedzmy,ze kule maja nozki i same cisna sie w oczka))))))))))) rwiniez dzieki Tobie nicku ,ze jestes z nami i "krasisz" Swymi wpisami Vistule i nas) miej sobie mily wieczor...do jutra. Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 05.07.07, 08:07 dzień doberek ludzie! 16 stopni, szaro, buro i co jakiś czas deszcz pada - oto jak się nam prezentuje letni miesiąc lipiec ja tam nie zgłaszam źdźbła pretensji. urlop dopiero od sierpnia, więc nawet mi nie szkoda, że taka pogoda. już sobie obiecałam, ze przychodzę dzisiaj do domu i zmykam pod koc z książką. miałam poczytać wczoraj wieczorem, ale... nic z tego nie wyszło, wrrr... spokojnego dnia życzę wszystkim. Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 05.07.07, 09:53 doberek Na pocieszenie powiem, ze u mnie pgoda jest identyczna. Pada, mży i znowu pada deszcz. Nie tracmy nadziei, słońce zaswiecić musi i znowu lato bedzie cieszyło nas wszystkich. Pod koc z ksiazką, hmm, mozna i tak;DD Fajnego dnia Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 05.07.07, 10:29 witam i ja. co prawda slonka brak na niebie,w deszczu mozna sie wykapac,ale i tak jest nie zle zycze Wam dobrego dnia a tu jiest link z haftem dla malucha tylko imie zostanie zmienione na JUlia img54.imageshack.us/my.php?image=70456ht3.jpg a tu zalaczylam pierwszy obraz,ktory bede wyszywac: img58.imageshack.us/my.php?image=momentmiloscijk1.jpg Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni i strasznie deszczowy:-(((((((( 05.07.07, 17:51 ludzieeeeeeeeeeeeeee...cos strasznego lalo od rana az do teraz ( biedny Charly(bo dzis go do ranca samego pilnowalam)bal sie deszczu,pod drzewem z torby wyskoczyl,dwa odcedzenia zrobil,do gory spojzal,bym torbe nadstawila i do domciu jak najszybciej,zreszta,nasz wilkolud bursztynowy tez deszczu nie lubi,trzeba bedzie deszczowke zakupic i juz *sloo,no dla bebiska sliczne bedzie , a ten drugi ,no wlasnie ,podoba mi sie,chyba w sypialni go zawiesisz co?. zycze cieplego wieczoru. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni i strasznie deszczowy:-((((((( 05.07.07, 19:47 jesli moj pokoj mozna nazwac sypialnia to tak lecz nie nad samym lozkiem. mam taka wolna sciane nad tv,pamietasz? to w tym miejscu powiesze. musi byc z dala od innych poniewaz bedzie w kolorze sepia. napracowalam sie z kanwa,tzreba ja najpierw przygotowac,wymierzyc oczka, pofastrgowac dziesiatki oczek. schemat mam skopiowany z oryginalu,powiekszony tak,by symbole na wzorze byly czytelne,pokreskowac w zdluz i wszerz. jego obecne rozmary to metr na metr a obrazka ok. 30x40 cm. jesli wszytsko pojdzie dobrze to pokaze efekt koncowy a pogoda i u nas butelkowa,wlasnie wrocilam ze sklepu z trunkiem musialam kupic na prezent baileysa,a przede mna kubek mleka,co za niesprawiedliwosc)) Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni i strasznie deszczowy:-((((((( 05.07.07, 19:50 strasznie, tu sie zgadzamy. Leje praktycznie bez przerwy. Z jednej strony to dobrze, bo susza sie znowu zrobiła, z innej zas patrząc szkoda popołudnia w domu spedzonego. Chociaz i to ma swoje uroki, bo ksiazki, bo jakies prace konieczne, ale w końcu lato mamy. Każdy dzień bez ruchu, bez rowerowej przejażdżki jest zmarnowany. Mam nadzieje, ze piatek przyniesie poprawe pogody i znowu będziemy cieszyli sie słoncem. Czas pozegnać vistulę i wspaniałe vistulanki Dobranoc Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni i strasznie deszczowy:-((((((( 05.07.07, 22:35 dobranoc nicku, no sloo,chyba tez juz z knizka w lozeczku i mycha...a kasikk???????tak cichutko?,mala czasami wpadnie sie przywitac. *sloo, to nie wiedzialam,ze az tyle roboty z przygotowywaniem robotki,ja tu u nas widzialam chyba juz wszystko przygotowane wlaczniez niteczkami do hawru,ale musze to jeszcze sprawdzic,jak bede miec czas w miescie, jutro znowu do maluszka jade,pilnowac.... a zaczynaja sie tez dni miasta a tu pogoda deszczowa((((((((((((((( zobaczymy jak bedzie. miejcie sobie wyspana nocke.PA;.. Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 12.07.07, 08:40 o matko Od samego rana nie mogłem wejsc na forum, komputer wyswietlal błąd 404 i az sie przeraziłem, ze tak juz pozostnie. Ponowilem próbe i geba mi sie, od ucha do ucha, usmiechnęla Jest nasza vistulka, trwa i niech juz tak pozostanie, bo bez niej i bez Was, koniec swiata. Witam w czwartek Pieknie jest, słonecznie i bezchmurnie Lato przypomniało sobie o swoich, wobec nas, powinnosciach Zycze wszystkim pracujacym, odpoczywajacymi spiacym;D dobrego dnia Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 12.07.07, 08:57 hej nick, witajcie u mnie również słonecznie i nawet, nawet ciepło, niebo czyściutkie. koszmarnie się nie wyspałam. od wczoraj mam remont. bez komentarza. miłego życzę Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 08:59 czesc Nick,czesc reszta vistulan dzien jak codzien zapowiada sie pracujacy. pogoda na dworze dosc znosna tylko ciut za mocno wieje fryzura stworzyla obraz wkurzonej czarownicy;DDD wyspalam sie za to po wczorajszych "ekscesach,ateraz pedze do zajec domowych. dobrego dnia zycze wszytskim Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 12.07.07, 09:46 dziewczyny, nawet nie wiecie jak sie cieszę, ze jestescie Remonty, noce nieprzespane czy rozwiane włosy nic nie znaczą przy urodzie wszystkich vistulanek Dodajmy do powyższego piekna pogode i jest z czego sie cieszyć Czas na sniadanie. Dzisiaj jogurt i zytnie bułeczki, pycha Szkoda, ze nie możemy ich zjeść razem. Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 12.07.07, 09:58 ale przynajmniej wirtualnie razem jeszcze trochę się nosem podpieram, ale powoli, bardzo powoli wracam do świata żywych przyznam się bez bicia, że mam ochotę wyjść stąd i pójść gdzieś przed siebie Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 10:43 niech sie ciesza Ci co slonecznie maja witajcie :sloo/mycha/nicku juz wczoraj net szwankowal,dzis na razie u mnie OK, a tak pozatem to zrobilabym powtorke na spotkano realne z cala Vistula, *nicku,podeslij tych promyczko do mnie,bo dzis musze do miasta a tu mzawa *mycha,a coz to za koszmary Cie nawiedzily,pewnie "jakies sumienie Cie gryzie"?)))o wiem!!,to zapomniane zdjatko w innym kolorze wlosow niedoslane) *sloo,chyba dziecie dotarlo szczesliwie do domciu,ze sie wyspalas? zycze udanego dnia w loczkach i bez loczkow) Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 10:49 czesc kendusia dziecko dopiero o 21,00 dodtrze(( jakby z konca swiata jechalo(( wyspalam sie po tym jak mnie wczoraj Nick usypial)))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 10:54 acha...myslalam,ze juz dotarla do domciu,trzymam kciuki za udany powrot, no to mialas super, czy to byly spiewane kolysanki przez nicka?? Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 10:57 DDDD oj nie tego on sie nigdy nie podejmie)) bylo cos o wiele bardziej atrakcyjnego;DDDD bylo duzo smiechu i ...itp.;DDD Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 11:15 hmmmmmmmmmmmmmmmmm.... znajac nicka,wierze,ze moze utulic i do snu ulozyc)))))))))))))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 11:19 chyba,ze sam wczesniej usnie to wtedy klapa ;DDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 11:21 to co?? wzajemnie sie usypiacie?) taki sen mozna zawsze slodko przerwac) Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 11:32 nie..) ale wiem,jak sie slodko przerwie sen to jest wspaniale) a teraz musze juz zmykac....miej sobie sloo udany dzionek reszcie Zalogi zycze tego samego Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 11:33 Ty tez ja tez zmykam,jakby cos to bede w kuchni,wystarczy krzyknac Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 10:51 Mysia i wolisz krazyc ulicami miasta???????? zostan z nami Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Czwartek letni 12.07.07, 14:00 witam towarzystwo wistulowe jakoś dziś mnię migrena przygniata, szkoda, że to nie epoka, kiedy można leżeć, czytać poezje i być adorowanym, a migreną wykręcać się od niemiłych spotkań i obowiązków... wykręciłabym się od odkurzania Odpowiedz Link
mala20033 Re: Czwartek letni 12.07.07, 14:36 U mnie ostatnio pada...nie musze ogrodu podlewac...ale chwasty tez rosna. Wam Dzionka Wspanialego! Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 18:57 o!! kasikk i mala sie przywitaly, *kasikku,wspolczuje migreny,tez mnie czasami nawiedza,ale jakos za kazdym razem przezywam,wiec zycze dobrego samopoczucia *malenka, u mnie tez deszczy z przerwami,jest chlodno. zycze udanego dnia i wieczoru. Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 19:01 sloooooooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!! krzycze i zapytowuje,co dobrego dzis upichcilas? zjadlam dzis na miescie po obchodzie i przymiarkach, zakupilam biale spodnie dresowe za kolana z szmerami bajerami)juz w nich siedze i bardzo dobrze sie czuje, druga pare czarna /dlugie/stesch/mankiety z obszywanymi guzikami,tez dobre beda do smigania po domu,teraz skompletuje cos dlugiego za d----,typ-tunika,bo tak sie ostanio zaczeli nosci) Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 19:14 Kendo!!!!!biegne odpowiedziec na Twoje zaytowanie ,ze upichcilam w sosie zeberka miesite, oraz ziemniaczki,ktore uwielbiam oraz pomidory w sosie czosnkowym)) Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 19:17 wowwwwwwwww...ale smakowitosci, juz plyne wplaw,moze cos zostalo z obiadku) prawde mowiac dwno nie jadlam zeberek,chyba bede musiala zakupic . Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 19:23 uwielbiam gotowane w sosie bardziej niz pieczone na poczcie amsz cos gazetowego do poczytania,ciekawostka Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 19:50 sloo,az mi decha zaparlo )ciekawe ,az niemal nieprawdopodobne,ja nie umie szukac takich ciekawostek,ale zawsze sie je czyta,jak ktos pod nos podsunie) na liscik odpisalam Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 19:22 Kendus poptzr ino tylko co mialabym do kompletu na sciane: to ten,ktory obecnie dziergam,dla przypomnienia: img477.imageshack.us/my.php?image=1048562150421ao7.jpg a tutaj nowy: img230.imageshack.us/my.php?image=quadrocasaldenamorados0hn6.jpg powiedz czy nie sa piekne???????? Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 19:29 czy w ramach letniej przeceny jak u nas kupilas porcieta? ja sie wlasnie jutro wybieram choc nie nastawiam sie za specjalnie na wielkie zakupy. chyba,zeby cos okazjonalnie wpadlo miw oko. glownym celem bedzie stroj dla dziecka na uroczystosc i butki ladne. Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 19:53 tak,w ramach przeceny,i ciesze sie z nich,bo niezagoraco w nich teraz a okazja byla. o tak,takie butki malunie to sie z przyjemnoscia kupuje Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:00 jakie lamunie?toz to taki rozmiar jak moj:0w jednych butach chodzimy Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:03 achaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....myslalam,ze to dla dzidziusia na chrzciny) jestem jakas pol przytomna) Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:05 dla dzidzi to cos innego dla moje,ktora ma podawac do chrztu no musi jakos wygladac i mama przy oakzji nie omieszka kupic sobie nowej kiecyDD Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:07 o i to wlasnie mamcia sie cieszy,ze nowe ciuszki mozna zakupic.... ech,lubie lazikowac po sklepach i patrzec co na mnie slicznie spojzy i skusi do zakupu) Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:10 specjalnie szalec nie bede,bo mam suknie,ale gdyby sie cos niechcacy trafilo to czemu by nie?)) a jak sukienka to i buty)) ale tez nie na sile)) ale pewnie beda za bezcen))) Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 19:55 ale sliczny kaplet bylby,gdybys tez to wyhaftowala.... Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:00 marzenie scietej glowy. jesli wogole ten wykoncze do Bozego Narodzenia to bedzie cud nad cudy Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:04 ech,zawezmiesz sie i dokonczysz,dzieci wnet w domu beda,bedziesz miec umysl czysty tz.bez zamartwiania sie o Nie. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:06 musze skonczyc nawet gdybym nie chciala,wstyd by mi bylo rzucic tow kat. poza tym bedzie to cos oryginalnego,wlasnorecznie zrobionego. tylko zeby to jeszcze szybciej szlo powoli posuwam sie do przodu,dzis nadgonilam robotke,wiec mysle,ze skoncze Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:09 no widzisz....zobaczysz,pod koniec robotki pojdzie "gladko" i nabierzesz ochoty by skompletowac .... ja tez nie lubie zostawiac zaczetych robutek,za wszelka cene staram sie dokonczyc i pozniej az uwierzyc nie moge,ze mimo przeciwnosciom skonczylam Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:13 a kto lubi, nie skończona praca dręczy człowieka jak wyrzuty sumienia, a źle wykonana denerwuje. Jedyna na to receptą jest nic nie zaczynać;D, a wowczas kończyć nie trzeba;D Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:17 hmmm idac tym tropem mozna rowniez zaczac gotowac i nie skonczyc,zaczac kochac i nie skonczyc i wiele roznych "zeczęć" mozna nie konczyc w koncu umrzemy z glodu i pragnienia z nedzy,rozpaczy i z lenistwa tooooooo ja moze sobie podziergam zeby nie wyjsc na lenia Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:22 własnie, ze nie. żle mnie zrozumiałas. Chodzi o to, ze jezeli nie zaczniesz, nie bedziesz kończyć musiała;D Jezeli jednak sie coś zaczyna, trzeba do finalu doprowadzić a to zupełnie inna historia Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:28 tak myslalm inaczej, zle napisalam. ale i tak do jednego sie sprowadza. Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:11 skończysz, juz ja Ciebie znam uparciuchu Cześć wieczorem, aleście natrajkotałyD Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:13 bo my jestesmy dziergacze trajkotki wiercipiety i nie tylko)) Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:16 a tego to mi tlumaczyć nie musisz;DD Vistula slynie z wiercipięt, trajkotek i wszelkiej masci sympatycznych gadeuszy Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:26 wiercipiet?czyli kilku wiercipiet????????? a to ciekawostka przyrodnicza Odpowiedz Link
nick000 Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:27 no i prosze, ledwie sie zcłek pojawił a one juz pouciekały;D Czas i na mnie, mam coś jeszcze do zrobienia, jesli powiedzialbym co, padłybyscie ze smiechu;DD Przemilczę więc i pozegnam sie grzecznie jak na vistulowego czlowieka przystało. Trzymajcie sie i dobrej nocy ze snami takimi, ze echhhh Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:30 Nick wloz okulary,bo ja nie ucieklam,ale widac,a raczej mnie tu nie widac. zegnaj Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:34 o !! nick byl a ja w kuchni sie zatrzymalam, chcialam znalesc cos latwego do upiecznia, na jutro, mowicie o konczeniu???????????????chyba dziergania, bo w innym wypadku to temat bardzo rozlegly i,jak nick wspomnial,jak sie zaczelo,trzeba doprowadzic do konca) miej sobie udany wieczor nicku,lece znowu do kuchni,moze cos znajde do upieczenia a tak mi sie niechce Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:39 Kendus ja tez musze zaraz pedzic po mala. zycze Ci kochana dobrej nocy Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:50 pedz,peddz sloo,wysciskaj Ja odemnie i posdrow serdecznie... ja posiedze szczypte w necie, poczytam ostanie wiesci z dni miasta,poogladam zdjecia,bo zawsze zamieszczaja z roznych "objektow" Odpowiedz Link
kasikk_29 dzieńdoberek :) 19.07.07, 09:28 w letni, ciepły i słoneczny czwartek ) mam humor coraz lepszy, bo bryzę od morza zaczynam już czuć... niedługo będę machać do kendo i plażować, i szczerze mówiąc, nie mogę się już doczekać - odliczam dni... w związku z tym humor mi dopisuje, czego życzę dziś wszystkim a poza tym zapraszam na kawunię, może być mrożona, jak ktoś ma ochotę i ciasteczka maślane Odpowiedz Link
kendo Re: dzieńdoberek :) 19.07.07, 10:24 ojej kasikku,ale Skrzatas bedzie przeszczesliwy,gdy zobaczy tyle wody) witaj,jak i reszte Zalogi .... pogodowo ,akurat wycieczkowo,siedze i mysle,ze chyba pojade na nia, wrazeniami sie podziele. zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: dzieńdoberek :) 19.07.07, 22:19 o taaak będzie wielka piaskownica i wielka kałuża do chlapania Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 26.07.07, 08:38 dzień dobry w czwartek. jej jeszcze tylko jutro i weekend))) pogoda śliczna, słonecznie, ale chłodno - całkiem przyjemnie hmmm... nie przejmuj się kenduś, w następnym roku będzie lepszy coś się chyba dzisiaj wydarzy, bo mnie dziwnie nosi miłego dnia życzę Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Czwartek letni 26.07.07, 09:23 witam szanowną koleżankę i resztę vistulaków również pogoda rzeczywiście wyjątkowa dzisiaj - miło dzień czeka mnie pracowity - wstępne sortowanie fatałaszków na wyjazd... zobaczymy, czy ja to w ogóle zmieszczę do walizki ;D udanego czwartku wszystkim Mysz, a ty nie przepracowuj się, bo jutro tylko prześliznąć się trzeba i na wolności będziesz no, może połowicznej, bo moje kociska chyba pazurem cię trzymają Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 26.07.07, 10:46 a uszanowanie koleżanko nie tak do końca na wolności, bo jeszcze poniedziałek i wtorek do pracy ale może w weekend złapię trochę oddechu, żeby przeczołgać się przez te 2 dni a z kotami sobie poradzę, już nie jednemu dałam radę;p ty koleżanka nie ładuj tak w te walizki, bo kto to będzie dźwigał?? Odpowiedz Link
greis52 Re: Czwartek letni 26.07.07, 11:25 pozdrawiam, do piatku juz niedaleko udanego popoludnia zycze Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 26.07.07, 11:36 cześć greis masz rację, dochodzi południe, więc już z górki Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Czwartek letni 26.07.07, 14:06 nooo nie daleko, tylko dlaczego ja w ten piątek jeszcze mam tyle załatwić? mysz, ja mam przecież silnego mężczyznę u boku, no nie? niech się chłopina wykazuje i tak ograniczam do minimum wszystko, tylko latorośl chyba całą szafę zabierze, a ściślej ja spakuję - jakoś mam wstręt do prania w ręku ;P Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 26.07.07, 14:14 biedaczysko zatacha się! nie masz litości kasikk;p Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 26.07.07, 17:07 czesc dziewczatka) no widze,zyjecie juz weekendem i urlopowa euroria) kasikk,z dziecieciem,zawsze wiecej ciuszkow sie zabiera,pamietam moje eskapady wyjazdowe,...ale to pare lat,pozniej beda wieksze i moze tylko polowe ciuszkow) a tak pozatem to ze sloneczkiem w ciuciubabke dzis pogoda,ale mozna wytrzymac,natomiast na jutro zapowiadaja horror deszczowy((((((((( siostr juz odwiozlam do domciu i nadrabiam zaleglosci) miejcie sobie wieczorek mily. Odpowiedz Link
greis52 Re: Czwartek letni 02.08.07, 09:13 witam, u mnie chyba zaczynaja sie cieplejsze dni sloneczko sie nie leni, a wogole to lubie czwartki bez wzgledu na pore roku Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 02.08.07, 10:26 czesc greis i wszyscy mam nadzieje,ze w polowie sierpnia bedzie znosnie,nie musi prazyc,ale zebym na uroczystosc nie musiala wdziewac zadnego kozucha. w koncu to sierpien i lato jakiekolwiek by nie bylo nie mam zamiaru sie w nic grubiego odziewac! to moj sprzeciw przeciw kufajkom, ocieplaczom i norkom Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 02.08.07, 10:43 witajcie :greis/sloo, w tamtym roku opalalam sie w sierpniu i nie podziebilam sie,wiec mysle,ze tegoroczny sierpien bedzie rownie udany pod wzgledem ciepelka, tu rowniez slonecznie,ale jakos zamlglone nieodpoczelam po wczorajszej wycieczce,ale oko nacieszylam ciekawostkami. zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 02.08.07, 18:16 cześć dziewczyny i wszyscy nieobecni u mnie wariatkowo, ale mam nadzieję, że nareszcie zwolni. biegam między kasikka kotami a swoimi, z moim niestety się coś dzieje, jutro idziemy do weta z wyjazdu do włoch chyba będą nici nie ma dogodnych terminów na to, co by mnie interesowało nie mogę wyjechać wcześniej niż wróci kasikk. ale nie jest źle. jak nie gorący włosi, to przystojni dzielni rycerze zostaje w odwrocie malbork i może w takim razie szlakami zamków krzyżackich? ściskam was mocno i mam nadzieję, że już jutro będzie spokojniej, ale od popołudnia, bo ranek jeszcze zabiegany. Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 02.08.07, 20:36 czesc wieczornie Zalodze. no tak jest z lataniem kocim,tak mialam,jak siostra w kraju byla i musialam wskaiwac za nia i pilnowac od siostrzenicy malusinskiego, na dobre Ci to wyjdzie mycha ,troszke pobiegasz dla sportu) mysle,ze kasikk ma sobie dobrze na urlopiku. a tak pozatem tom sie znowy narobila,obolala siedze i chyba do wyrka sie doczolgam jakos zycze udnaego wieczoru. Odpowiedz Link
greis52 Re: Czwartek letni 09.08.07, 08:34 Czwartek - Dzień Jowisza To dzień znakomity do podejmowania rozstrzygnięć prawnych. Warto też tego dnia zająć się filozofią, wziąć udział w nabożeństwie, złożyć wizytę w wyższej instancji, udać się w długą podróż - najlepiej zagraniczną. Obiecujące są nowe znajomości i przyjaźnie zawarte w czwartek. W tym dniu spada u kierowców refleks, rośnie roztargnienie. Wskazane jest przebywanie na świeżym powietrzu, jak najmniej w pomieszczeniach. W dniu Jowisza ochraniamy wątrobę. W diecie zalecane są soki, masło roślinne, kasza, gotowane chude mięso, ciemne pieczywo i nie w nadmiarze - ziemniaki. Alkohol tego dnia jest silną trucizną. pozdrawiam i kto moze na spacerek na powietrze, ja niestety nie moge udanego dnia!!!! Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni z jowiszem 09.08.07, 09:41 strasznie mglisto-mlecznie po wczorajszym upale, witaj greis i reszta Zalogi dzis planowany spacer po miescie(sklepowy)moze cos z jesiennych nowosci mi sie spodoba bo juz zaczynaja w sklepach z cieplejszymi ciuszkami. zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
mala20033 Re: Czwartek letni 09.08.07, 16:44 Ciekawa informacja o Dniu Jowisza... Wam Dnia Wspanialego...a co z ta chmura w Polsce....bo o Kaczmarku pisac nie bede! Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni/mala 09.08.07, 19:35 hej malenka, o jakiej chmurze piszesz??,niedawno do domciu wrocilam i "przerwa w zycioryscie wiadomosciowym") miej sobie udane przedpoludnie. Odpowiedz Link
kasikk_29 dzieńdoberek 16.08.07, 08:05 wstawać, śpiochy za oknem piękny dzień się zaczął - żyć, nie umierać zaraz idę produkować śniadanko Skrzacikowi, bo skowroneczek się już obudził i dalej w codzienny kieracik miłego dnia Odpowiedz Link
greis52 Re: dzieńdoberek 16.08.07, 08:24 witam, nie kazdy moze posapc sobie do syta u mnie pada i dobrze by sie spalo ale mus wstawac o 5 rano udanego dnia Wam Odpowiedz Link
kendo Re: dzieńdoberek 16.08.07, 09:08 kasikku, niestety u mnie popaduje((((((((((((((( z greis sie zgodze,ze polezalabym dluzej w wyrku) no coz,moze tym sposobem, cos wiecej w domciu zrobie,mam na mysli,cos upiec drozdzowego, wczoraj opadle jablka podsmazylam ,jako nadzienie. zycze udanego dnia i smacznego sniadanka, moje bylo z kawcia i rogalikiem z jablkowym dzemikiem Odpowiedz Link
nick000 Re: dzieńdoberek 16.08.07, 17:08 któregoś pieknego dnia nasza kendulka oczy otorzywszy, w niebo popatrzy i zobaczy na nim piękne, wielkie i gorace słońce Wówczas to ani przez myśl Ci nie przejdzie, by w domu siedzieć, robotę sobie wynajdować, wypieki czynić itp. Zobacz jaki to pogoda ma dziwaczny wpływ na nasze domowe zajęcia;D Odpowiedz Link
nick000 Re: dzieńdoberek 16.08.07, 17:05 jak miło sie dowiedziec, ze nie tylko ja wstaję tak wczesnie;D Grejs, rozumiem i współczuję;D Z innej strony patrząc na problem, mozemy podziwiać wschody słońca, a to nie kazdemu jest dane Odpowiedz Link
nick000 Re: dzieńdoberek 16.08.07, 17:03 cześć wszystkim Orawdziwe lato, upał az bucha, temperatura ponad czterdziestostopniowa, żyć nie umierac. Jeden jest jednak problem, na imię mu praca. Nie da sie w biurze usiedzieć, ze o mysleniu jakimkolwiek nie wspomnę. Dobrze, ze to tylko osiem godzin. Dla odmiany i podreperowania nadwatlonego;D zdrowia, zimne piwko popijam i dobrze mi z tym;D Popołudnie jakies takie rozleniwiajace, niby plany jakoweś mialem, dam sobie jednak z nimi spokój, poczytam, muzy posłucham i tez przyjemnie czas spedzę. Przy okazji jakies porzadki w regalach z ksiazkami zrobię, az sie prosza by je odkurzyć. Spokojnego popołudnia Odpowiedz Link
kendo Re: wieczorkowo witam 16.08.07, 20:34 i chce zauwazyc,ze kto tu po poludniu radzil bym sobie pracki niwynajdywala co??,a tu czytam o jakis porzadkach ksiazkowych) witaj nicku, i co "remanet "zrobiles w regalach juz?? a co do dnia to pociaglo mnie do miasta,deszczyk troszke delikatnie popadal,ale to juz w drodze do domciu, nadenerwowalam sie tylko,patrzac w sklepach na nowe juz jesienne ciuszki, no qurecze ,niedogonie mody-brak kasy((((((((((((((((,trzeba cos przerobic ,jak sie da i bedzie OK zycze udanego wieczoru. Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 23.08.07, 08:22 hello cipło, słonko świeci i chciałoby się napisać "żyć nie umierać" jeszcze śpię, więc chyba potrzebna kawa. robię dla wszystkich Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 23.08.07, 10:34 dzieki za kawunie mycha)u mnie leje( jest cieplo, a tak pozatem to nic mie sie niechce w taka pogode( zycze udanego dnia i pelnego wspanialych pomyslow. Odpowiedz Link
greis52 Re: Czwartek letni 23.08.07, 11:58 witam panie i panów pogodnego to juz zapozno zyczyc ale udanego dnia zycze, to sie moze spelnic forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46956 Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Czwartek letni 23.08.07, 14:04 witam u nas stroją dzwony kościelne i już mnie to rozstroiło mam ochotę tam jakąś małą bombkę podłożyć a pogodowo - pięknie plany ogródkowe pomału wchodzą w życie i cieszy to moje oko niezmiernie muszę jeszcze uzupełnić zapas cebulek o szafirki, bo kocham je ogromnie i sama nie wiem, czemu ich nie mam do tej pory... a mam super miejsce na wyeksponowanie na wiosnę ich urody ) może zdjęcia porobię, jak zaczną kwitnąć udanego dnia Odpowiedz Link
mala20033 Re: Czwartek letni 23.08.07, 19:49 Nie bede Was zanudzac i pisac ze za oknem jest znowuz 106F... Wam Dzionka Milego? Co teraz czytacie? Ja ostatnio malo, gdyz ogladam na okraglo polski program polityczno- rozrywkowy..a dzieje sie dzieje w tej polityce Panie Dzieju! Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 23.08.07, 20:27 juz wieczor, popadalo,popracowalam mimo lenia, mala,tez ksiazke odlozylam,w miare pogody jezdze i zwiedzam,albo kolo domu cos grzebie,wieczorkiem padnieta jestem, to Zbyszkowe forum ma inna szte graficzna,jakos nie moge zaskoczyc z wpisem, miejcie sobie mily dzionek i wieczor. Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 30.08.07, 08:27 czyżby naprawdę letni??? dzień dobry. śliczne błękitne niebo, śłoneczko, a bez ciepłej chusty nie wychodzić. Powietrze jest tak rześkie, że nie sposób się nie obudzić w drodze do pracy miłego wszystkim kawy? Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Czwartek letni 30.08.07, 09:48 cześć Gryzoń a resztę Vistulęt witam zaocznie oj fajny czwartek, ale lato już odchodzi słoneczko rzeczywiście piękne i czyste niebo, aż się chce wyjść z domu ale ja mam dziś plany ogórkowe... ciekawe, czy się udadzą, bo to debiut pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 30.08.07, 10:02 mycha, o!! to sie pocieszam,ze nie tylko u mnie tak chlodno, masz racje kasikku,lato nas juz opuszcza duzymi krokami, letnie ciuszki do pudel powedruja,powyciagalam cieplejsze okrycia, nie wspomne,jak wieczorem robi sie strasznie zimno( zycze Wam cieplego dnia i udanych ororeczkow, zaocznie pozdrawiam reszte Zalogi. Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 30.08.07, 10:48 cześć dziewczyny zimno kenduś, zimno. co to jest 11 stopni???? mnie dopadła kichawka i katar. a w radiu zapowiadają bardzo mroźną zimę. no strach się bać. chociaż dobrze by było, żeby była śnieżna ale o czym my tutaj?? jeszcze przecież mamy ostatnie podrygi sierpnia Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 30.08.07, 10:54 mycha, zima mrozna niestasz,bo chyba tu zamarzne) a kiwawka,to moze jakies gdzies trawy kwitna i masz po prostu alergiczne objawy,mialam w tamtym tygodniu poirytowane oczy i siapilo z nocha-to znak u mnie,ze cos kwitlo i mnie irytowalo. nie trace nadziej,ze wrzesnie bedzie w miare sloneczny. miej sobie udany dzionek. Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 30.08.07, 11:12 nie straszę kenduś. sama się zastanawiam, czy to nie najwyższy czas w takim razie zabrać się za robienie zimowych zapasów. ja alergikiem nie jestem. 2x w życiu mnie dopadła ta przypadłość - organizm tak zareagował ( 1 - pokarmowa, jak byłam dzidzią i 1 - skórna na źle wypłukany niebieski lenor). Po prostu najzwyczajniej w świecie powinnam już na noc przymykać okno a nie spać przy otwartym na ościez. nawet kot nie jest w stanie ogrzać ty również trzymaj się cieplutko Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Czwartek letni 30.08.07, 11:54 nooo mysz, szykuj zapasy sera co do kota - pod kołdrę go! u mnie działa jak piecyk Odpowiedz Link
mala20033 Re: Czwartek letni 30.08.07, 21:10 Zauwazylam ze u Was chlodniej. A u mnie jak goraco bylo tak i jest. Z tym ze wieczorem jest burza i pada. Dobrej Nocy Wsiem... Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 30.08.07, 21:17 mała przesyłam trochę chłodu, choć burze są niesamowite. podeślesz trochę? a w ogóle to wszystko ok? Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 30.08.07, 22:15 mycha nie sciaha burzy do Vistuli) u malej zawsze prazy i juz) trzymaj sie malenka zdrowo a Vistulasiom zyccze pieknej nocki,jeszcze pelnia ksiezyca Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 06.09.07, 08:13 dzień dobry w szarobury czwartek. u mnie jeszcze nie pada, ale aura ku temu sprzyja. jak tylko otworzyłam dazetę to uderzyła mnie wiadomość: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,4463850.html a ja go tak lubię słuchać eh... zapraszam na kawę. Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni ze smutna wiadomoscia:-(( 06.09.07, 09:01 dokladnie mycha,zatrzaslo mna , Luciano Pavorotti byl klasa swego glosu,[*] a tak pozatem witam Zaloge cieplutko zyczac udanego dnia. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Czwartek letni ze smutna wiadomoscia:-(( 06.09.07, 11:21 witam oj smutno, ale wszystko ma swój koniec, niestety a najbardziej żal, kiedy coś jest piękne i drogie sercu... mimo to udanego i słonecznego czwartku a kawuni poproszę, dużą parującą filiżankę Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 06.09.07, 20:35 bylo nawet wzglednie pogodowo i nawet pare grzybkow znalazlam na dwie kromeczki zapiekanki kolacyjne, powodzie w kraju,i to o tej porze(cos sie pokicikalo z pogoda miejcie sobie cieply wieczor. Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 13.09.07, 08:36 choc poranki sa juz bardzo chlodne, w dzien wzglednie,i tak sie dzis zanosi pogodowo, swiatowe wiadomosci: zydzi nowy rok witaja, arabi maja "post", w Indonezji ziemia sie trzesie,( samoloty sie rozbijaja( w kraju tez jak w kotle( ech,co to sie na swiecie wyrabia?? zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 13.09.07, 09:09 Dzien dobry bardzo,witam w czwartek. sloneczko wpada przez okno umilajac chlodny wrzesniowy dzien. muzyka w radio gra,wydawaloby sie:zyc nie umierac. rzeczywistosc jest mila-czas powrotu do zajec przyjemnego dnia i duzo milych chwl. Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 13.09.07, 11:20 cześć robaczki, u mnie pogodowo różnie trochę słońca, chmur, czasem deszcz i chłodno, bardzo chłodno. Tylko w pracy gorący okres się zaczął. nie wiem w co ręce włożyć i z utęsknieniem czekam już końca października, kiedy to, miejmy nadzieję, wszystko wróci do normalnego trybu. ściskam was mocno. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Czwartek letni 13.09.07, 18:22 Witam popołudniowo, a może nawet i wieczornie? u mnie pogoda fajna, gdyby nie temperatura, to można by powiedzieć, że lato a tak? zimno, usypiam na stojąco - chyba w sen zimowy zapadnę udanego wieczora Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 13.09.07, 20:26 *kasikk,nie zamien sie w niedziwadka)bo teskno bedzie za Toba przez calu okres zimowy, *no greis niedawno z urlopiku wrocila i teskin juz za weekendem, *mycha,dbaj o pracke) ale jak trzba to popracuj..... *sloo,tu w sloneczku przyjemnie,ale idac cienistymi uliczkami ciagnelo chlodem,wiec to letnie promyczki juz nie sa takie gorace,coby ogrzaly cieniste partie,szlam dzis przez pak i bylo tak slicznie.....samochod zaparkowalam na bezplatnym parkieringu by po parku przejsc zycze cieplego wieczoru. Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 20.09.07, 09:41 eee tam letni zimno/ponuro/dzdzyscie.... a tak myslalam,ze znowu grzybki bede zbierala zycze udanego dnia Zalodze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Czwartek letni 20.09.07, 09:49 o czesc Kendo dzdzy? wiec pogoda po raz pierszy chyba inna niz u mnie? u mnie slonko swieci jak wsciekle tylko okropny ziab. nic tylko sie rozgrzewac milego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 20.09.07, 10:17 hej sloonusio) no qurcze z pogoda,a mam miasto zaliczyc, podeslij troszke tych promyczkow slonecznych,cobym w sloncu przeleciala miasto) ale ,jak tu sie rozgrzac??,przydal by sie jakis dogrzewacz czy cus takiego) zycze ciepelka chociaby w serduchu. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Czwartek letni 20.09.07, 14:16 witam zimno jakoś i jesiennie chyba... nic mi się nie chce ktoś jeszcze ma lenia? może go wysłać gdzieś na grzyby... miłego czwartkowego popołudnia Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 20.09.07, 19:15 witam wieczornie, pogodowo sie zastrasznilo poobiedzie( z leniem kasikku moge sie wymienic z Toba,moze to w czyms zaowocuje) zycze przyjemnego wieczoru. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Czwartek letni 20.09.07, 19:24 o, ja mogę się wymienić, ale chyba mojego byś nie chciała bo to leń rozwojowy jest i zaspany no i jeszcze zmęczony okropecznie ja również przyjemnego wieczora życzę Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 20.09.07, 19:39 ech,widze,ze mamy identycznego) trzeba sie chyba od jutra za kolniez zlapac i wygonic go....ja niby nic nie robie a tez padnieta jestem, zwalmy to na aure jesienna i jutro juz lenia niema) trzymaj sie kasikku i usciski dla Skrzacika. Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 21.08.08, 09:52 hej miodowe dziewczyny a ja odkopałam nasz czwartek letni, bo to jeden z ostatnich już niestety. u mnie ślicznie, słonecznie, cipło, ale bez upału i skwaru. humor dopisuje, czas w pracy leci jak szalony w sobotę idę na ślub kolegi z klasy z podstawówki będzie miał na ślubie reprezentantów VIIIC)) niesamowite! minęło tyyyyle lat, wyrośliśmy, pozmienialiśmy się, a mimo to potrafimy się dogadać i świetnie spędzić czas we własnym gronie. i co najważniejsze, chce nam się udanego dnia życzę wszystkim Odpowiedz Link
nana_c Re: Czwartek letni 21.08.08, 10:31 Dzien dobry mysze i wszystkim, którzy tu zajrza Lato chyba sie konczy bo kociamber, zamiast spac na lawce przed domem, wolal zamelinowac sie w nogach lózka dzisiejszej nocy Mycho. zycze milej zabawy- a VIIIC miala wlasciwie zawsze kontakt, czy pomogla nieco nk ostatnimi czasami? Odpowiedz Link
mycha Re: Czwartek letni 21.08.08, 11:08 nana witaj co do mojej VIIIc, to ciężko mi powiedzieć czy zawsze miała kontakt. niektóre osoby chyba tak na raczej napewno - patrz ja i kasikk jeszcze po skończeniu podstawówki kilka razy się zbieraliśmy i chodziliśmy na ogniska, ale potem powoli jakoś drogi się rozchodziły... nie da się ukryć, że to właśnie dzięki n-k zebraliśmy się. oczywiście nie jest tak, że wszyscy co do osoby, ale spora grupa się regularnie spotyka i jest naprawdę bardzo fajnie Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek letni 28.08.08, 10:55 *mycha, no cos Ty,ja nie jestem z tych co chca "mordowac") jestem zgodna dusza,choc mam tu tez dopuszczalne granice. witajcie Zalogo, chyba zauwazyliscie,ze odwiadza nas nowy forumowicz-drogowka.only- fajny nik prawda . Witam Cie "nowa duszo forumowa" mam nadzieje,ze dobrze sie czujesz w naszym towarzystwie. a tak pozatem to kiedy nastepuje kalendarzowa jesien?? zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: Czwartek jeszcze letni 18.09.08, 07:47 Witam Szanowna Zaloge i o zdrowko pytam) poranki juz bardzo chlodne, nareszcie przestalo wiac i przyjemnie jest byc na sloneczku,lubie siedziec na rynku i gapic sie na ludziska,i upajac sie zapachem straganow warzywnych i kwiatowych, oczywiscie nie obylo sie podczas mieszkania u siostry by do sklepow czesciej pozagladac,ale na szczescie umialam sie powstrzymac od wszelakich pokus,inaczej bym chyba zbankrotowala) zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
nana_c Re: Czwartek jeszcze (?) letni 18.09.08, 14:35 Bo u mnie zimno jak w przyslowiowej psiarni Niby slonecznie, ale... i przymrozek juz byl. Auto zrobione, wszystko ok, mam nadzieje, ze wszystkie pytania ubezpieczalni kontrahentki odpowiedziane. Bo za 12 dni mnie nie ma! Jade 30- go, dzisiaj dostalam kupe papierów z sanatorium, wszystko musze jeszcze przeczytac, przemyslec, zalatwic... dzisiaj wyslalam juz polecenie o bilet kolejowy plus na bagaze, bo moge wyslac pare dni wczesniej do sanatorium. A do konca tego tygodnia mam jeszcze wolne.... )) Zycze milego dnia i ciepelka Odpowiedz Link