Dodaj do ulubionych

Czwartek letni

21.06.07, 07:56
no dzis prawie letni, od jutra napewnosmile nowa kalendarzowa pora roku
rozpocznie sie na dobre. co nam przyniesie? moze kosz owocow? moze
niespodzianke,a moze nic?
witam zyczac udanego dnia, moj poczatek czwratku byl super udanysmile
Obserwuj wątek
    • mycha Re: Czwartek letni 21.06.07, 08:28
      dzień dobry, jakoś od poniedziałku kompletnie się nie wysypiam, mam problemy ze
      zwleczeniem się rano z łóżka. dzisiaj rozumiem, bo wczoraj do północy czytałam
      książkęwink
      slo, jak patrzę za okno to dla mnie lato już dawno się zaczęłowink
      dzisiaj serwuję czerwoną herbatę, ktoś się pisze?smile
      • slo-onko Re: Czwartek letni 21.06.07, 08:41
        no niby tak, i trwa to juz od maja,ale co kalendarzowe to kalendarzowe-bardziej
        pewne?smile
        a moze do herbatki torcika kawalek?smile
        • mycha Re: Czwartek letni 21.06.07, 09:02
          oczywiście, że bardziej pewnewink

za torcik dziękujęwink ale może jakiś owocek? co ty na to?smile
          • slo-onko Re: Czwartek letni 21.06.07, 09:31
            o owocki lubie, a jaki to owocek?smile

a jesli chodzi o wampiry to faktycznie warto sie zabezpieczycsmilejak to sie mowi:
            przezorny zawsze ZABEZPIECZONYbig_grinDDD
            • mycha Re: Czwartek letni 21.06.07, 10:11
              hiehiehiesmile))))
              przed wampirami przeróżnej maści, narodowości i zgryzuwink)))

ostatnio napadło mnie na jabłkasmile jak byłam nastolatką, to mogłam się nimi
              obrzerać i ciągle mi było mało. potem jakoś smak pojechał chyba na wakacje, bo
              odeszło ode mnie. a teraz mam nawrót jabłkowej chorobywink
              ale wiem, ze lubisz truskawki, więc może i truskaweczki??wink
              • slo-onko Re: Czwartek letni 21.06.07, 10:44
                uwielbiam jesmile profanuje wg innych ich smak,bowiem mieszam ze smietana i cukrem-
                tak mi ejdnak najbardziej smakuja. szczegolnie sok truskawkowy wymieszany z
                biala smietanka mniamsmilepozeram je tak zcesto jak sie da,niemal codziennie.
                wczoraj udalo mi sie kupic takie wielkie,wieksze od moreli. byly pieknie
                dojrzale,mocno czerwone choc sam smak taki sobie,ale efekt koncowy tzw
                mieszanina byla superowasmile
                • mycha Re: Czwartek letni 21.06.07, 10:48
                  mi się truskawki kojarzą z ryżem ze śmietaną cukrem i właśnie truskawkami. jak
                  byłam mała, to babcia często to robiła. albo ryż ze śmietaną, cynamonem i
                  cukremsmile
                  same truskawki trochę mi się przejadły. mogę zjeść, ale nie koniecznie. za to
                  uwielbiam ich zapachsmile bardzo mi się podobasmile
                  • slo-onko Re: Czwartek letni 21.06.07, 10:58
                    czasmi robilam ryz z jablkami i cynamonem,ale od kiedy dzieci wyrosly to
                    mieso,mieso i miesosmile
                    a truskawki lubie tez z pocietymi plackami nalesnikowymi,badz nalesniki z
                    truskawkami,badz makaron z tru i smietana aha i jeszcze kromka chleba z
                    maslem,a na to palsterki trusmile
                    • kasikk_29 Re: Czwartek letni 21.06.07, 11:35
                      witam smile
                      na świeżym chlebie z masłem truskawki są pysznościowe
                      ja uwielbiam jeszcze taki napój - zmiksowane z cukrem i z maślanką mmmm...
                      no i ciacho biszkoptowe z truskawkami big_grin
                      to moja babcia robi pyszne smile

pozdrawiam smile
                      • slo-onko Re: Czwartek letni 21.06.07, 12:04
                        o jakie fajne pomysly, jogurt z tru zrobie dzis. biszkopt pieke,ale i ryzyk z
                        tru tez zrobie-takie letnie ,lekkie jedzonkosmile
    • slo-onko Re: Czwartek letni 21.06.07, 13:14
      co prawda nie jest zjadliwa,ale fajnie wyglada
      img405.imageshack.us/my.php?image=truskaweczka1mf7.jpg
    • nick000 Re: Czwartek letni 21.06.07, 20:30
      o jaki fajny nowy watek, az miło poczytacsmile Mamy juz lato, cieszmy sie z tego.
      Oby było długie, gorace, piekne i pełne wrazeń. Dyskusja o truskawkach jak
      najbardziej na czasie. Co to za pyszne owoce, mógłbym je jeść bez przerwy. Moja
      ulubioną truskawkową wariacja jest koktajl z tych smakowitych owoców i jogurtu.
      Dobrze schłodzony smakuje jak najprzedniejsza ambrozja. Czasami, gdy mam
      ochotę, dodaje do niego potłuczony drobno lód. Zdradzę Wam tajemnicewink, bywaja
      chwile, ze smakuje mi to bardziej od piwa;D Truskawkom nalezałoby wznieść
      pomnik, napisac o nich wierszy wiele, piosenek a nawet powieść z elementami, no
      własnie, jakimiwink Cokolwiek bym o nich nie powiedział, zawsze bedzie to zbyt
      mało. Mam tez wiele truskawkowych skojarzeń, nie miejsce i pora bym je
      przedstawiałwink, najwazniejsze, ze sąbig_grin
      Jako, ze na moment tylko wpadam, życzę wszystkim dobrej nocy i truskawkowych
      snówsmile
      • slo-onko Re: Czwartek letni 21.06.07, 20:57
        smile))))))
        Tobie tez truskawkowychsmile i szalonychwinksnowwink
        jak i kazdemuz osobna pieknych i spokojnychsmile
    • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 08:41
      cześć robaczkismile
      dzisiaj stanowczo nie jest mój dzień. boli mnie głowa i w ogóle jestem trochę
      marudna.
      kendo ja ostatnio czytałam o mari leszczyńskiej o jej życiu. wiesz, że
      jej "rywalką" była Madame de Pompadour?? i nasz stasio leszczyński też był
      niezły agentsmile)) ale myślę, że dużo można wytłumaczyć tą epoką.
      • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 08:48
        czesc Myśsmile
        glowy bolenie jest jakies zarazliwe,bo ja tez dzis cierpiaca,ale to chyba przez
        wiatrybig_grin na dworzebig_grin taka wietrzna pogoda niesprzyja dobremu samopoczuciu. no i
        poszlabym do domu,tylko kto mnie stad wypusci?sad poprosze o jakies
        usprawiedliwienie na pismie,plizzzzzzzzzz.
        • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 08:59
          cześć slo, ostatnio nas zaniedbałaśsmile
          nie wiem, czy znajdzie się ktoś, kto napisałby usprawiedliwienie, ale może
          uciekniemy na wagary????
          ja lubię deszczową i wietrzną pogodę. ale dzisiaj w nocy jakoś nie mogłam spać
          i możliwe, ze stąd moje przypadłości.
          a teraz najchętniej to bym się przyłożyła do jasia i poszła w kimęsad
          • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 09:12
            hmmwink, jasio to ma dobrze;D
            • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 09:34
              ale my razem tylko śpimy;p
          • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 09:19
            no cos Ty Myś, jaaaa?????????smile nigdy w zyciusmile ja tu siedze i pracuje jak
            mroweczkasmile ludzie mnie napastuja, napadaja i molestujawink))) ale normalnie to
            myslami jestem na forum,na prawde smile

• mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 09:35
              eee, ja tam nigdy grzeczna nie byłamsmile))))
              • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 09:41
                nie zawsze czlowiek musi byc grzeczny ,ukladny i przykladny. zanudzilby sie na
                smiercwink trzeba powariowac,pofiglowac i poszalecsmile
                • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 09:43
                  to co?smile jednak idziemy na waksywink
                  • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 09:58
                    jasne smile Nick jest dobry w kombinowaniu "chlodnych napojow"wink)) postara sie o
                    cos dobregowink))
                    • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:00
                      o kurcze, zapowiada się przedniosmile)))
                      • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:01
                        no tzreba zabrac cos na zab rozgrzewajacegowink przeciez dzis duje wiatr,nie
                        mozemy zmarźćbig_grinDD
                        • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:13
                          big_grinDD
                          jak nie zabierzemy, to trzeba będzie sie rozgrzewać w inny sposóbbig_grin
                          • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:19
                            w jaki, a jaki sposób?;D
                            • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:21
                              np. uprawiając sportwink))))
                              • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:25
                                ok, powiedzmy raczej, ze wysiłek fizyczny w kazdej formiewink Ktoś moze biegac,
                                kto inny zbierac muszelki lub cos jeszcze innegowink Wybór nalezy do Ciebie;D
                                • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:28
                                  zapomniałeś dodać, że w parachbig_grin
                                  ja już wybrałam, a ty?wink
                                • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:39
                                  zbieranie muszelek mnie nudzibig_grin
                                  • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:44
                                    bo w pojedynke się nie zbierabig_grin
                                    • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:59
                                      nie lubie muszelekwink)))
                                      • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:10
                                        a kamyczki?wink
                                        • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:11
                                          nie lubie kamyczkow big_grin
                                          • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:17
                                            to będziesz pilnować, czy nikt nie idzie;p
                                            • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:19
                                              ok popilnuje Ciebie i Nikawink))
                                              • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:22
                                                my jesteśmy grzeczni i nie trzeba nas pilnowaćbig_grin
                                                przynajmniej mnie, bo nie wiem, jak tam z nickiemwink
                                                • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:24
                                                  grzeczna?big_grin no niech Ci bedziewink a Nick tez jest gzrecznywink chyba :big_grinDDD
                                                  Nick,jestes gzreczny?smile
                                                  • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:25
                                                    ja mogę się pobawić klockamiwink
                                                  • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:41
                                                    klockami bawia sie dziecitongue_out
                                                  • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:47
                                                    w każdym z nas jest podobno ukryte dzieckowink
                              • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:39
                                nie lubie sportubig_grin i jest on niebezpieczny,mozna polamac nogi albo co innegbig_grin
                                • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:47
                                  gdyby był bezpieczny, to nie byłby tak ekscytującywink))
                                  • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:59
                                    mozna sobie oko wykolećwink))
                                    • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:12
                                      nie tylko w trakcie uprawiania sportu;p
                                      • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:21
                                        hmmm, to juz ryzykowne dla zdrowia i zyczia czlowieka big_grinDDD
                                      • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:22
                                        a moze przed zazyciem nalezy przeczytac ulotke badz spytac farmaceuty?big_grin
                                        • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:28
                                          po co farmaceuty???
                                          3 razy dziennie na godzinę przed jedzeniembig_grinDDDD
                                          • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:45
                                            hehehehe smile
                                            a to nie bylo cos takiego? Cztery razy po dwa razy ,osiem razy raz po raz,potem
                                            w nocy ze dwa razy i nad ranem jeszcze raz?big_grin
                                            • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:49
                                              mój boże! kto to wytrzymabig_grinDDD
                                              • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 12:04
                                                Myycha,teraz piglki sa nieszkodliwe,mozna jesc garsciamibig_grin umarlych na nogi
                                                stawiaja big_grinDDD
                                                • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 12:11
                                                  hahahahahaaaaasmile
                                                  chciałabym to zobaczyćbig_grin
                                                  • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 12:23
                                                    umarlego czy jego nogi?big_grin
                                                  • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 12:47
                                                    może nie koniecznie nogi;D
                                                  • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 12:49
                                                    a co Ci po uchu?wink)) moze cos bardziejuzytecznego?wink)
                                                  • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 12:52
                                                    święta prawdabig_grin
                                                    ucho też odpadabig_grin
                                                  • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:09
                                                    aaaaaaaaaaaaaaa uuuuuuuuuuusttttttttaaaaaaaaaaaaaasmile))))))))
                                                    Ty wiesz co dobrewink))
                                                  • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:14
                                                    strzał w 10big_grin
                                                  • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:41
                                                    tylko usta?big_grinDD
                                                  • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:43
                                                    reszte rozdam potrzebującymwink
                                                  • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:48
                                                    no tak,a usta schowasz do pudelka i zawsze bedziesz miala je przy sobie w razie
                                                    potzreby czy tez ochotywink)) umiesz sie urzadzicwink
                                                  • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:52
                                                    powieszę na łańcuszku, żeby nie zgubićwink
                                                  • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:03
                                                    taki amulet bedzie chronil przed natretamiwink
                                                  • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:05
                                                    oczywiściesmile
                        • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:18
                          w grupie cieplejwink
                          • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:40
                            nick000 napisał:

> w grupie cieplejwink

czym ciemniej tym przyjemniejbig_grinDD
                    • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:17
                      i tu nie bede oryginalny, znacie moje preferencje w kwestii
                      napojów "chłodzacych";D Na razie nic sie nie zmieniłobig_grin
        • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 09:11
          witaj Slosmile Nie ma co sie zastanawiac, jedynie wagary moga nas uratować;D
          Jesli sie decydujesz, spadamy razemwink Moze być ciekawie;DD
          • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 09:24
            kusisz mnie Nick?wink
            • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 09:32
              kusisz mnie Slowink
              • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 09:40
                zaraz,zaraz nie ja Cię, tylko Ty mnię big_grinDD
                chyba,ze czegos nie rozumiem?wink
                • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:16
                  a myslisz, ze ja rozumiem;D Staram się pojąć, ale i tak nic z tego nie
                  wychodzi. Pwenych spraw czy rzeczy zdefiniowac sie nie dawink, przyjmujmy je
                  takimi jakimi sąwink i cieszmy sie, cieszmy jak dzieci;D
                  • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:41
                    Nick,nie filozofujwink
                    kawa na lawesmile
      • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 09:10
        czołem mychosmile Staś Leszczyński nieprzecietnym agentem był, tu sie zgadzamy.
        Zył, jak na tamte czasy bardzo dlugo i gdyby przestrzegał przepisów BHP;D,
        pożyłby jeszcze dłuzej. O jego działalnosci publicznej, panowaniu, lepiej
        zamilczeć.
        Pogoda pod zdechłym psem, bardziej późna jesień niz wczesne lato. Wietrznie,
        zimno, ponuro. Jeszcze troche a w depresję wpadnę;D
        Na bol głowy jedynie okłady, z czego, nie powiem bo rożne są szkołybig_grin
        Spokojnego dniasmile
        • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 09:43
          czołem nicksmile
          własnie żył długo i jako bodajże 80 latek namawiany przez córcię do ożenku
          mówiąc delikatnie wypioł się, a w korzystał z wdzięków jakiejś 20 latkismile
          ale jak już wspomniałam, żył w takiej epoce gdzie w zasadzie nic nie było w
          stanie zdziwićwink
          eee, nick, no co ty! depresja? pomysł. vistula to tropikalna wyspa. plaża z
          belusieńkim, drobnym piaskiem, błękit niba w oddali zlewa się się z błękitem
          oceanu. wyciągnij się leniwie na plaży. za tobą palmy...
          a vistulanki nawet wepną we włosy kwiatybig_grin
          • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:13
            teraz rozumiem, spalił sie gość ze wstydu;D
            Wizja nieziemskasmileOd zawsze vistula kojarzy mi sie z taką rajską plazą, a
            vistulanki z nimfamismile i jeszcze te kwiaty we włosachsmile A'propos, oczywiscie
            nimfy w strojach organizacyjnychwink Rozmarzyłem siębig_grin
            • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:17
              jak to trzeba uważaćwink
              hiehiehie, pójdę ci na rękę nik i spódniczki będą słomiane i kusewink))))
              może być?wink
              • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:21
                o taksmile, kuse konieczniewink i te opalone nogiwink
                • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:26
                  jak najbardziejsmile opalaone nie tylko nogibig_grin
                • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:58
                  nie nosze kusych spódnic big_grin
                  • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:09
                    możesz być bez;p
                    • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:11
                      to moze jaki listek figowy?wink chociaz?wink w koncu to raj ma byc big_grin
                      w raju ajkw raju-goracobig_grin
                      • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:16
                        na gumkę receptówkę????big_grin
                        a skoro gorąco, to może listek z klimą???? jakieś żyjątka powyżerają dziórki i
                        luzwink
                        • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:19
                          albo jakis przystojny z wielkim wachlarzem z palmowych liscibig_grinDDD
                          • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:24
                            dla mnie sztuk razbig_grinDDDDDD
                            • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:40
                              gwarancja poxipolubig_grin
                              • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:51
                                hahahahasmile)))
                                a wymiana tylko z paragonemwink
                                • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 12:05
                                  a zwrotu mozna dokonac w ciagu pieciu dni big_grin bez podawania przyczynybig_grinDD
                                  • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 12:13
                                    ale towar musi być nieużywanysad
                                    • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 12:23
                                      biedny towar,najpierw go wykorzystaja,a potem porzucawink
                                      • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 12:49
                                        recykling???big_grin
                                        • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:49
                                          ej no niech sobie zyjatko pozyje na tym pieknym swiecie big_grin moze kolejna osoba
                                          sie nim zaopiekuje?wink
                                          • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:53
                                            a zasłużyło na to?smile
                                            • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:02
                                              to juz tylko osoboa uzywajaca towar moze sie opowiedziecwink
                                              jesli mowisz recykling... no coz,chyba byl cienkiwink
                                              • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:07
                                                a mogę to przemilczeć?wink
                                                • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:35
                                                  mozeszwink
    • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 09:51
      slooo zobacz co znalazłamsmile)))
      poznajesz???
      www.kaben.dk/2006/kristianstad.jpg
      szefowo!!!smile))))
      • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:00
        nooooooooooo jasne smile)))))) to kosciol w miescie |KEndo smile)))))) nawet zdjatka
        mamy przy klombie smile)) przed murami kosciola smile)))
        Ty maly szperaczusmile zrob cos,by znalezc sie tam z powrotemwink
        • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:15
          a jakoś mnie wziełosmile)))
          mam co robić w pracy, ale mój leń... no, nie daje mi pracowaćwink))))
          aj, jak bardzo bym chciała tam byćsad przepiękny kraj, jak bajka.
          • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:01
            masz racje,zachwycil mnie swoim pieknem,a domki jak dla lalek,a swiatelka w
            oknach,a lad i porzadek,mmmmmmmmm,zakochalam sie w Skandynawiismile
            • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:20
              a te murki z otoczaków!!!!
              a te kościoły!!!!
              piękne! piękne! piękne!smile))))
              • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:31
                mnie to sie jeszcze dziedzince bardzo podobaja i gdy wchodze przez brame to
                normalnie ogrania mnie taki maly zal,ze to nie jest tamten wiek. powinno byc
                tak,ze zwiedzajac zamki powinnismy przenosic sie w odlegle czasy nawet do
                sredniowiecza smile zrobic fotki cyfrowka i wrocic do rzeczywistoscismile
                • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:37
                  pod warunkiem, że by cię nie porwaliwink
        • kendo Re: Czwartek letni z wczorajsza historia. 28.06.07, 10:19
          wow.............mysia fajny szperacz jestes,

witajcie Zalogo a zwlaszcza sloo,zapracowane,to czas urlopow,wiec daje
          usprawiedliwieniesmile)

jak popatrzycie na to zdjecie,to widac po lewej stronie "kawalek ratusza",
          i jak wczoraj na obchodzie miasta powiedziala gajdina,ze przed ratuszem
          powinien stanac pomnik Christiana IV-zalozyciela miasta,postawili,ale w
          sklepieniu wysoko niemal pod dachem,
          po prawej stronie widdac kawalek budynku,regimentu wojskowego.

znalazlam wcczoraj dom w ktorym mieszkal Leszczyniski,tablica
          wywieszona ,informuje ze mieszkal trzy lata w K-stad.

sloo,to zdjecie co robilismy przy armatach,to byl koniec miasta i tylko za
          secyjalnym pozwoleniem mozna bylo wejsc,odrestaurowali dokladnie ,jak bylo za
          dawnych czasow,ten "domecczek bez scian,to byl magazyn broni.

cieplego dnia zycze.
          • nick000 Re: Czwartek letni z wczorajsza historia. 28.06.07, 10:24
            cześć szefowasmile Historia jest wazna, ale my tu o plazy, słońcu, kusych kieckach
            i wielu innych atrakcjach mowimy. Czyz nie jest to wizja raju?wink
            • kendo Re: Czwartek letni z wczorajsza historia. 28.06.07, 10:30
              oj nicku...
              witam cieplutko,a poniewaz u mnie deszczy i pod wrazeniem wczorajszego "obchodu
              miasta" jestem,wiec dodaje ciekawostki,

a plaza mi sie marzy od paru dni ,by polezec/posiedziec...a tu pogoda po prostu
              nieprzychylnasad

miej sobie udany dzionek
          • mycha Re: Czwartek letni z wczorajsza historia. 28.06.07, 10:25
            czeeeeść szefowosmile))))
            a dziękujęsmile
            kurcze, ciekawych rzeczy się podowiadywałaś kenduśsmile
            chyba "obchód" się udał, prawda?
            • kendo Re: Czwartek letni z wczorajsza historia. 28.06.07, 10:32
              hej mycha,
              no troszke popadalo podczas obchodow i byl opuzniony,poniewaz pokryl sie
              godzinowo z rayly antycznych samochowo,"ryk silnikow" zmusil do odczekania,
              czyli zaliczylam dwie atrakcje jednocczesnie.

porobuje opisywac co nieco w watku"wspomnienia z wycieczki"

miej udany dzionek sobie.
              • mycha Re: Czwartek letni z wczorajsza historia. 28.06.07, 10:35
                ważne, że się udałosmile
                a na opisy będę czekałasmile
          • slo-onko Re: Czwartek letni z wczorajsza historia. 28.06.07, 11:02
            moj urlop rozpocznie sie 9-go lipieca,a potem w sierpniu po raz drugismilepoki co
            musze popracacsmile
    • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:28
      alez ten czwartek lecismile Oby tak dalej. Teraz musze sie na godzinę odmeldować,
      kiedy powrócę sprawdzę co tu sie dziejewink Macie być grzeczne, oczywiscie w
      granicach rozsadkuwink
      • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:04
        HA--------HA---------HAsmile))))))))))))nie mysl sobie tongue_out
    • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 10:37
      aaa, zobaczcie, co znalazłamsmile)))
      w takich mogłabym straszyćwink
      www.pk.edu.pl/kultura/kotlownia/08-zamki/zamki.html
      • kendo Re: Czwartek letni w zamkach 28.06.07, 10:45
        OK mycha,
        przywdziewam czarna szte i strasze razem z Toba,
        jutro mam jechac do kolegowny do Helsingborg i chyba ni pojade bo pada i zamek
        Hmleta po dunskiej stonie przejdzie kolo nosasad(
        • mycha Re: Czwartek letni w zamkach 28.06.07, 10:51
          super, tylko nie zapomnij parasola, bo tam ciągle padawink ja biorę taki w
          szkocką kratębig_grin
          może jutro deszcz zrobi sobie przerwę. szkoda by było, gdybyś nie pojechała.
      • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:09
        aaaaaaaaaale cudne,bardzo lubie takie z duchamibig_grin przed zamkiem w Niedzicy stoi
        nawet znak ostrzegawczy "Uwaga duchy!". Wierze,ze sa tam i starsza,inaczej nie
        byloby znakubig_grin
        • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:14
          prawdasmile
          ja w ogóle lubię łazić po takich i poznawać ich historięsmile przynajmniej wiem,
          kto może mnie straszyćwink)))
          ubawił mnie ten znakbig_grin pomysł rewelacyjnysmile))
          • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:18
            serio byl,usmialam sie wtedy,poniewaz byl to zolty trojkat znaku drogowego,na
            nim namalowany bialy duszek i napis z uwaga big_grin
            a ja to lubie wczuwac sie w role mieszkancow sprzed stu i wiecej lat,ktorzy
            zamieszkiwali w takich zamczyskach. wtedy "chodze" po komnatach,a moja dluga
            szlachecka big_grinDDD szata ciagnie sie za mna big_grinDDD wydajac szelestne dzwiekibig_grinDD
            • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:35
              dokładniebig_grin
              oczuć ten klimat i ciężar wiekówsmile coś pięknegosmile
              jak byłam teraz w gdańsku to zwiedzaliśmy katownie. był tam zniszczony, zużyty
              pieniek katowski i topór. astanawiałyśmy się z bratową ileż to ludzi dokończyło
              na nim żywota...
              • kendo Re: Czwartek letni 28.06.07, 11:45
                nicku,bedziem grzecznesmile))))))))))))

a co do odwiedzin u kumpeli,akurat zadzwonila do mnie,gdy klikalam wpis o
                Hamlecie,niestety wizyta odwolana,ale moglam sie spodziewac tego,od rana czulam
                takie wibracje by siedziec w domciu,zeby nie jechac po bilet.....zobaczymy jak
                bedzie,gdy pogoda dopisze.

tez w zamkach wczuwam sie w atmosfere wieku,fantazja podpowiada wiele obrazow i
                czlek zastanawia sie ,jakie bylo faktyczne zycie mieszkancow.
                • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 12:25
                  kendo,mow za siebiebig_grinDD
                  • kendo Re: Czwartek letni 28.06.07, 12:52
                    OK sloo,
                    wiec mowie za siebie-bede grzeczniutka jak djabelek przykarconysmile)
                    pozarlam lunch,wiec oczeta ciezkie sie zrobily,wgramole sie z ksiazka do
                    loza,moze i usne?wink)

miejcie sobie milutko,tylko nie brykajcie za mocnosmile)
                    • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 12:53
                      kenduś, mogę zaśpiewać ci kołysankęwink
              • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 12:25
                ooooooo takie pienki to mnie pzrerazaja, nie lubie okruciestw-one sa zwiazane z
                bolemsad
                • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 12:51
                  ja też nie lubię, ale przecież jest to fragment historii
            • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:29
              śmiej sie smiej;D Niby czlek w duchy nie wierzy, jego racjonalna natura
              buntuje się słyszac o nich, ale coś w tym jest;D Opowiadałem wam kiedys o
              pewnym w lesie stojacym domostwie. Las jak las, pelen ptasich treli, tylko
              dlaczego w promieniu stu metrow od wzmiankowanego domu, zaden z nich nie
              spiewa, nie lata, gniazda nie wije? Ilekroć tam zachodziłem, tylekroć czułem
              dreszcze jakowes dziwne, słyszałem czy raczej wydawalo mi się, ze słysze głos
              przyzywajacy mnie do przekroczenia progu tego domu. Zdecydowałem sie na taki
              krok i uwierzcie, musiałem sie zmuszać, by z niego wyjść. Jakas dziwna, dla
              mnie niewytłumaczalna siła próbowała mi w tym przeszkodzić. Przed laty w tym
              miejscu wydarzyła sie tragedia, od tamtej pory ludzie i zwierzeta omijaja go z
              daleka i nie ma śmiałka, który by w nim chciał zamieszkac;D
              • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:35
                ale przeciez nie w jednym domu wydarzyla sie tragedia? zdazaja sie
                wypadki,mordy itp. czemu akurat w jednym domu straszy?
                • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:38
                  skad wiesz, ze w jednym?;D Może w kazdym,nawet tym z pozoru bezpiecznym,
                  straszy jakis duch;DD, a tylko my tego nie zauwazamy;D Moze ludzie XXI wieku
                  stali sie nieczuli, nie widzą tego, co ich otacza, nie czują obecnosci dobrych
                  i złych duchów. Wyobraź sobie, ze jestes sama i nagle jakas zimna, niewidoczna
                  istota, np podczas kąpieliwink, dotyka twojego ciala;DD
                  • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:39
                    Nick! Ty mnie nie strasz lepiej!smile jesli juz to ciepla ma byc dlonsmile meskawink
                    • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:42
                      tez tak myslewink Sam chciałbym być tym duchemwink, ciepłym oczywiściebig_grin Jak
                      myslisz, czy one nie boją sie wody lecącej z prysznica?;D
                      • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:50
                        czy wody,tego nie wiem. wiem,ze czasem zamieniaja sie w ludzibig_grinDD
              • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:35
                też miałabym mieszane uczucia jeśli chodzi o zamieszkanie w tym domu.
                • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:39
                  ja też, tym bardziej, ze grozi on zawaleniem;DD
                  • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:45
                    to duchy też się wyprowadząwink
                    • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:50
                      wpierw musza sie tam wprowadzić;DDD
                      • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:55
                        stawiam na to, że4 już to zrobiły, przez kuchenne drzwibig_grin
                        • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:00
                          skad taki wniosek?;D
                          • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:09
                            dostałam od nich pocztówkębig_grin
                • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:40
                  a ja chcialbym z daleka popatzrec na ten straszny domsmile dos rodka w zyciu bym
                  nie weszla,a Nick jeszcze raz sie odwaz tam wejsc,tooooooooooo popamietasztongue_out
                  • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:04
                    bardziej boję sie tego co mówisz;DD niz nawiedzonego domubig_grin
                    • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:06
                      a co ja kąsam przy okazji?wink
    • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:31
      po przeczytaniu watku stwierdzam, ze byłyscie grzesznewink
      • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:38
        i teraz nas bedziesz spowiadalwink))
        • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:40
          jest z czegowink Macie szczęście, ze jestem zajety, ale to nikogo nie miniewink Na
          waszym miejscu juz robiłbym rachunek sumieniawink
          • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:41
            juz sie trzese jak osika na wietrze:pwink))
            • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:44
              slo-onko napisała:

> juz sie trzese jak osika na wietrze:pwink))

i znowu nawiazujesz do "strasznego" tematuwink Z osikowego, niektórzy mowią
              osinowego, drewna produkuje sie kołki do przebijania wampirow;DD
              • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:47
                a na mnie kołki nie działają;p
                • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:49
                  z prostej przyczyny, na vistuli wampirów brakbig_grin Wampy i owszemwink, ale to
                  zupełnie inna historiawink
                  • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:55
                    nie mów hopsmile
                    jeszcze możemy cię zaskoczyćwink
                    • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:02
                      nie watpięwink, od samego poczatku naszej znajomości zaskakujecie mnie bez
                      przerwywink Pozytywnie oczywisciewink
                      • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:06
                        Nick szkoda,ze nie widziales Mychy tam gzdie ja ja widzialamsmile ona malutka
                        trzesaca sie Mysia spala sama w pokoju,a po domu krazyl czarny duzy zwierzbig_grinDD
                        nie raz chcial napasc na naszy Mysia,sama to widzialambig_grin moglbys wtedy
                        postrozowac po drzwiami sypialniwink
                        • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:12
                          hiehiehiebig_grin
                          a ja dodam od siebie, że nie był to H.wink
                          • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:21
                            przyznaj się, balas sie trochę?;DD
                            • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:26
                              baaaaaardzobig_grin
                              szczególnie tych falujących uszubig_grin
                              • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:30
                                Miś uszatek?;D Ależ on nie jest strasznysmile
                                • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:34
                                  kolargolbig_grin
                                  • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:35
                                    no nie wiemwink, ten gość ma w sobie coś dziwnego;D Niby miś, ale jakiś taki,
                                    bez obrazy, zniewiesciały;D
                                    • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:38
                                      to ja się mogę czuć bezpiecznawink a ty nicku się bójwink
                        • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:20
                          sama? I dopiero o tym mówisz;D Jak można było narazić zwierza na
                          niebezpieczeństwo?;DDD
                          • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:28
                            niiiiiiiiick!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!big_grin
                            • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:30
                              Mycha to on chcialby byc na miejscu zwierzawink))
                              • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:33
                                z dusza na ramieniu;D stawiłbym czola strasznej;DDDD myszysmile
                                • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:35
                                  ależ jesteś dzielnybig_grin napewno mocno bym nie gryzła;p
                                  • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:36
                                    szkoda;DDD
                                    • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:39
                                      żałujesz?wink))))))
                                      • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:41
                                        nooooowink
                            • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:32
                              coooooooo!!! Podobno nawet wielkie słonie boja sie maleńkich myszek;DD
                              • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:37
                                bo wzrost to nie wszystkowink
                                • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:40
                                  ale piekne i celne stwierdzenie na zakończenie dnia pracysmile Mychasmile, jestes
                                  wielkabig_grin Dzięki dziewczyny za, jak zwykle, interesujacą i inspirujacą
                                  pogawędkęwink Trzymajcie sie ciepłosmile
                                  • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:43
                                    paaasmile
                      • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:11
                        taki już ten nasz kobiecy urokwink
              • slo-onko Re: Czwartek letni 28.06.07, 13:51
                ehehehehe smile)) czyli co?ze niby ja wamierzem?smile) no choc kto wie,kto wie?wink
                • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:03
                  wampemwink i to jakimwink
                  • kasikk_29 Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:44
                    cześć duchy, wampierze i wampy big_grin
                    aleście nastkali, że czytać nie nastarczam smile

mysz, ty to już straszysz i zamek ci nie potrzebny do tego ;P
                    znam kilku przestraszonych

co do vistulowej wyspy, to poproszę oprócz obsługi z wachlarzem, sztuk 1, nowej
                    nie używanej , drinka jakiegoś chłodzącego sztuk więcej niż 1 stanowczo
                    a dodatkowo hamaczek wygodny gdzieś w cieniu między tymi palmami
                    i beż żadnych słomianych spódniczek! toż to kole!
                    • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:49
                      cześć kasikksmile)))) ja tam nie wiem, na samych strachliwych trafiałamwink))))))
                      a obsługa z wachlarzem chętnie poprze twój wniosek, że bez słomianej
                      spódniczkibig_grin
                      • kasikk_29 Re: Czwartek letni 28.06.07, 14:52
                        ale ja nie pisałam, że całkiem bez niczego ;P
                        spódniczkę szorcikami można zastąpić ;P
                        • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 15:03
                          a wiesz, że tłumaczy się tylko winny;p
                          • kasikk_29 Re: Czwartek letni 28.06.07, 15:14
                            to twoja wersja ;P
                            a poza tym widzę, że pustki na tej plaży są, nick poszedł, slo nie ma, to co mi
                            szkodzi nawet nago do wody wskoczyć?
                            • mycha Re: Czwartek letni 28.06.07, 15:22
                              niby możemy nago popływać, ale nie wiem, czy meduzy się nie przestrasząwink
                              • kasikk_29 Re: Czwartek letni 28.06.07, 15:44
                                ja tam meduz nie lubię, niech się przestraszą wink
                            • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 20:50
                              kasikksmile, wszystko widziałemwink w swojej kryształowj kuli;D
                              • kendo Re: Czwartek letni 28.06.07, 20:56
                                oj nicku,
                                a ladnie to tak podgladacsmile)))))))))))))))

meduzy w baltyku moze nie takie grozne,ale zaczynaja glony kwitnac i to moze
                                wiele nieprzyjemnosci przyspozyc,
                                poprzedniego lata pare psiunow w ten sposob zycie stracilo,zostalo zatrute tymi
                                glonamisad(
                                • nick000 Re: Czwartek letni 28.06.07, 21:02
                                  znak czasów, glony są pochodną działalnosci człowieka. W żyuciu nikogo nie
                                  podglądałemwink, tym razem kula bezczelna sama mi w oczy wlazła, a co w niej
                                  widziałem, to mojewink)
                                  Kendo, jeszcze raz gratuluję 60 tysięcy. Dobrej nocy zyczę a jutro znowu
                                  powalczymy;D
                                  • kendo Re: Czwartek letni 28.06.07, 21:05
                                    no powiedzmy,ze kule maja nozki i same cisna sie w oczkawink)))))))))))

rwiniez dzieki Tobie nicku ,ze jestes z nami i "krasisz" Swymi wpisami Vistule
                                    i nassmile)

miej sobie mily wieczor...do jutra.
    • mycha Re: Czwartek letni 05.07.07, 08:07
      dzień doberekwink
      ludzie! 16 stopni, szaro, buro i co jakiś czas deszcz pada - oto jak się nam
      prezentuje letni miesiąc lipiecsmile ja tam nie zgłaszam źdźbła pretensji. urlop
      dopiero od sierpnia, więc nawet mi nie szkoda, że taka pogoda.
      już sobie obiecałam, ze przychodzę dzisiaj do domu i zmykam pod koc z książką.
      miałam poczytać wczoraj wieczorem, ale... nic z tego nie wyszło, wrrr...
      spokojnego dnia życzę wszystkim.
      • nick000 Re: Czwartek letni 05.07.07, 09:53
        dobereksmile Na pocieszenie powiem, ze u mnie pgoda jest identyczna. Pada, mży i
        znowu pada deszcz. Nie tracmy nadziei, słońce zaswiecić musi i znowu lato
        bedzie cieszyło nas wszystkich.
        Pod koc z ksiazkąwink, hmm, mozna i tak;DD
        Fajnego dniasmile
        • slo-onko Re: Czwartek letni 05.07.07, 10:29
          witam i ja. co prawda slonka brak na niebie,w deszczu mozna sie wykapac,ale i
          tak jest nie zle smile
          zycze Wam dobrego dniasmile
          a tu jiest link z haftem dla malucha tylko imie zostanie zmienione na JUliasmile
          img54.imageshack.us/my.php?image=70456ht3.jpg
          a tu zalaczylam pierwszy obraz,ktory bede wyszywac:
          img58.imageshack.us/my.php?image=momentmiloscijk1.jpg
          • kendo Re: Czwartek letni i strasznie deszczowy:-(((((((( 05.07.07, 17:51
            ludzieeeeeeeeeeeeeee...cos strasznego lalo od rana az do teraz sad(
            biedny Charly(bo dzis go do ranca samego pilnowalam)bal sie deszczu,pod drzewem
            z torby wyskoczyl,dwa odcedzenia zrobil,do gory spojzal,bym torbe nadstawila i
            do domciu jak najszybciej,zreszta,nasz wilkolud bursztynowy tez deszczu nie
            lubi,trzeba bedzie deszczowke zakupic i juzwink

*sloo,no dla bebiska sliczne bedzie ,
            a ten drugi ,no wlasnie ,podoba mi sie,chyba w sypialni go zawiesisz co?.

zycze cieplego wieczoru.
            • slo-onko Re: Czwartek letni i strasznie deszczowy:-((((((( 05.07.07, 19:47
              jesli moj pokoj mozna nazwac sypialnia to taksmile lecz nie nad samym lozkiem. mam taka wolna sciane nad tv,pamietasz? to w tym miejscu powiesze. musi byc z dala od innych poniewaz bedzie w kolorze sepia. napracowalam sie z kanwa,tzreba ja najpierw przygotowac,wymierzyc oczka, pofastrgowac dziesiatki oczek. schemat mam skopiowany z oryginalu,powiekszony tak,by symbole na wzorze byly czytelne,pokreskowac w zdluz i wszerz. jego obecne rozmary to metr na metrbig_grin a obrazka ok. 30x40 cm. jesli wszytsko pojdzie dobrze to pokaze efekt koncowysmile
              a pogoda i u nas butelkowa,wlasnie wrocilam ze sklepu z trunkiembig_grin musialam kupic na prezent baileysa,a przede mna kubek mleka,co za niesprawiedliwoscwink))
            • nick000 Re: Czwartek letni i strasznie deszczowy:-((((((( 05.07.07, 19:50
              strasznie, tu sie zgadzamy. Leje praktycznie bez przerwy. Z jednej strony to
              dobrze, bo susza sie znowu zrobiła, z innej zas patrząc szkoda popołudnia w
              domu spedzonego. Chociaz i to ma swoje uroki, bo ksiazki, bo jakies prace
              konieczne, ale w końcu lato mamy. Każdy dzień bez ruchu, bez rowerowej
              przejażdżki jest zmarnowany. Mam nadzieje, ze piatek przyniesie poprawe pogody
              i znowu będziemy cieszyli sie słoncem.
              Czas pozegnać vistulę i wspaniałe vistulankismile Dobranocsmile
              • kendo Re: Czwartek letni i strasznie deszczowy:-((((((( 05.07.07, 22:35
                dobranoc nicku,
                no sloo,chyba tez juz z knizka w lozeczku i mycha...a kasikk???????tak
                cichutko?,mala czasami wpadnie sie przywitac.

*sloo,
                to nie wiedzialam,ze az tyle roboty z przygotowywaniem robotki,ja tu u nas
                widzialam chyba juz wszystko przygotowane wlaczniez niteczkami do hawru,ale
                musze to jeszcze sprawdzic,jak bede miec czas w miescie,
                jutro znowu do maluszka jade,pilnowac....
                a zaczynaja sie tez dni miasta a tu pogoda deszczowasad(((((((((((((((
                zobaczymy jak bedzie.

miejcie sobie wyspana nocke.PA;..
    • nick000 Re: Czwartek letni 12.07.07, 08:40
      o matkobig_grin Od samego rana nie mogłem wejsc na forum, komputer wyswietlal błąd
      404 i az sie przeraziłem, ze tak juz pozostnie. Ponowilem próbe i geba mi sie,
      od ucha do ucha, usmiechnęlabig_grin Jest nasza vistulka, trwa i niech juz tak
      pozostanie, bo bez niej i bez Was, koniec swiata.
      Witam w czwarteksmile Pieknie jest, słonecznie i bezchmurniesmile Lato przypomniało
      sobie o swoich, wobec nas, powinnosciachsmile
      Zycze wszystkim pracujacym, odpoczywajacymi spiacym;D dobrego dniasmile
      • mycha Re: Czwartek letni 12.07.07, 08:57
        hej nick, witajciesmile
        u mnie również słonecznie i nawet, nawet ciepło, niebo czyściutkie.
        koszmarnie się nie wyspałam. od wczoraj mam remont. bez komentarza.
        miłego życzę
      • slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 08:59
        czesc Nick,czesc reszta vistulansmile
        dzien jak codzien zapowiada sie pracujacy.
        pogoda na dworze dosc znosna tylko ciut za mocno wieje fryzura stworzyla obraz wkurzonej czarownicy;DDD
        wyspalam sie za to po wczorajszych "ekscesach,ateraz pedze do zajec domowych.
        dobrego dnia zycze wszytskimsmile
    • nick000 Re: Czwartek letni 12.07.07, 09:46
      dziewczynysmile, nawet nie wiecie jak sie cieszę, ze jestesciesmile Remonty, noce
      nieprzespane czy rozwiane włosy nic nie znaczą przy urodzie wszystkich
      vistulaneksmile Dodajmy do powyższego piekna pogode i jest z czego sie cieszyćsmile
      Czas na sniadanie. Dzisiaj jogurt i zytnie bułeczki, pychabig_grin Szkoda, ze nie
      możemy ich zjeść razem.
      • mycha Re: Czwartek letni 12.07.07, 09:58
        ale przynajmniej wirtualnie razemsmile
        jeszcze trochę się nosem podpieram, ale powoli, bardzo powoli wracam do świata
        żywychwink
        przyznam się bez bicia, że mam ochotę wyjść stąd i pójść gdzieś przed siebiesmile
        • kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 10:43
          niech sie ciesza Ci co slonecznie majawink

witajcie :sloo/mycha/nicku
          juz wczoraj net szwankowal,dzis na razie u mnie OK,

a tak pozatem to zrobilabym powtorke na spotkano realne z cala Vistula,

*nicku,podeslij tych promyczko do mnie,bo dzis musze do miasta a tu mzawasad

*mycha,a coz to za koszmary Cie nawiedzily,pewnie "jakies sumienie Cie
          gryzie"?wink)))o wiem!!,to zapomniane zdjatko w innym kolorze wlosow niedoslanesmile)

*sloo,chyba dziecie dotarlo szczesliwie do domciu,ze sie wyspalas?smile

zycze udanego dnia w loczkach i bez loczkowsmile)
          • slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 10:49
            czesc kendusia smile
            dziecko dopiero o 21,00 dodtrzesad(( jakby z konca swiata jechalosad((
            wyspalam sie po tym jak mnie wczoraj Nick usypialwink))))))))
            • kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 10:54
              acha...myslalam,ze juz dotarla do domciu,trzymam kciuki za udany powrot,

no to mialas super,
              czy to byly spiewane kolysanki przez nicka??wink
              • slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 10:57
                big_grinDDDD oj nie tego on sie nigdy nie podejmiewink)) bylo cos o wiele bardziej atrakcyjnego;DDDD bylo duzo smiechu i ...itp.;DDD
                • kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 11:15
                  hmmmmmmmmmmmmmmmmm....
                  znajac nicka,wierze,ze moze utulic i do snu ulozycwink))))))))))))))
                  • slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 11:19
                    chyba,ze sam wczesniej usnie to wtedy klapa ;DDDDDDDDDDDD
                    • kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 11:21
                      to co?? wzajemnie sie usypiacie?wink)
                      taki sen mozna zawsze slodko przerwacwink)
                      • slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 11:28
                        Kendus czy cos sugerujesz?wink))
                        • kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 11:32
                          nie..smile)
                          ale wiem,jak sie slodko przerwie sen to jest wspanialesmile)

a teraz musze juz zmykac....miej sobie sloo udany dzionek

reszcie Zalogi zycze tego samegosmile
                          • slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 11:33
                            Ty tez smile
                            ja tez zmykam,jakby cos to bede w kuchni,wystarczy krzyknacsmile
        • slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 10:51
          Mysia i wolisz krazyc ulicami miasta???????? zostan z namismile
          • kasikk_29 Re: Czwartek letni 12.07.07, 14:00
            witam towarzystwo wistulowe smile
            jakoś dziś mnię migrena przygniata, szkoda, że to nie epoka, kiedy można leżeć,
            czytać poezje i być adorowanym, a migreną wykręcać się od niemiłych spotkań i
            obowiązków...
            wykręciłabym się od odkurzania big_grin
    • mala20033 Re: Czwartek letni 12.07.07, 14:36
      U mnie ostatnio pada...nie musze ogrodu podlewac...ale chwasty tez rosna.
      Wam Dzionka Wspanialego!
      • kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 18:57
        o!!
        kasikk i mala sie przywitaly,

*kasikku,wspolczuje migreny,tez mnie czasami nawiedza,ale jakos za kazdym razem
        przezywam,wiec zycze dobrego samopoczucia

*malenka,
        u mnie tez deszczy z przerwami,jest chlodno.

zycze udanego dnia i wieczoru.
        • kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 19:01
          sloooooooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          krzycze i zapytowuje,co dobrego dzis upichcilas?wink
          zjadlam dzis na miescie po obchodzie i przymiarkach,
          zakupilam biale spodnie dresowe za kolana z szmerami bajeramiwink)juz w nich
          siedze i bardzo dobrze sie czuje,
          druga pare czarna /dlugie/stesch/mankiety z obszywanymi guzikami,tez dobre beda
          do smigania po domu,teraz skompletuje cos dlugiego za d----,typ-tunika,bo tak
          sie ostanio zaczeli nosciwink)
          • slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 19:14
            Kendo!!!!!biegne odpowiedziec na Twoje zaytowanie big_grin,ze upichcilam w sosie zeberka miesite, oraz ziemniaczki,ktore uwielbiam oraz pomidory w sosie czosnkowymsmile))
            • kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 19:17
              wowwwwwwwww...ale smakowitosci,
              juz plyne wplaw,moze cos zostalo z obiadkuwink)
              prawde mowiac dwno nie jadlam zeberek,chyba bede musiala zakupic .
              • slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 19:23
                uwielbiam gotowane w sosie bardziej niz pieczonesmile
                na poczcie amsz cos gazetowego do poczytania,ciekawostkasmile
                • kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 19:50
                  sloo,az mi decha zaparlo wink)ciekawe ,az niemal nieprawdopodobne,ja nie umie
                  szukac takich ciekawostek,ale zawsze sie je czyta,jak ktos pod nos podsuniewink)
                  na liscik odpisalam
                  • slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 19:59
                    smile))))))))))
            • slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 19:22
              Kendus poptzr ino tylko co mialabym do kompletu na sciane:
              to ten,ktory obecnie dziergam,dla przypomnienia:
              img477.imageshack.us/my.php?image=1048562150421ao7.jpg
              a tutaj nowy:
              img230.imageshack.us/my.php?image=quadrocasaldenamorados0hn6.jpg
              powiedz czy nie sa piekne????????
              • slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 19:29
                czy w ramach letniej przeceny jak u nas kupilas porcieta? ja sie wlasnie jutro wybieram choc nie nastawiam sie za specjalnie na wielkie zakupy. chyba,zeby cos okazjonalnie wpadlo miw oko. glownym celem bedzie stroj dla dziecka na uroczystosc i butki ladne.
                • kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 19:53
                  tak,w ramach przeceny,i ciesze sie z nich,bo niezagoraco w nich teraz winka
                  okazja byla.
                  o tak,takie butki malunie to sie z przyjemnoscia kupuje
                  • slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:00
                    jakie lamunie?smiletoz to taki rozmiar jak moj:0w jednych butach chodzimysmile
                    • kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:03
                      achaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....myslalam,ze to dla dzidziusia na chrzcinywink)
                      jestem jakas pol przytomnawink)
                      • slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:05
                        dla dzidzi to cos innegosmile dla moje,ktora ma podawac do chrztusmile no musi jakos wygladacsmile i mama przy oakzji nie omieszka kupic sobie nowej kiecybig_grinDD
                        • kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:07
                          o i to wlasnie mamcia sie cieszy,ze nowe ciuszki mozna zakupic....
                          ech,lubie lazikowac po sklepach i patrzec co na mnie slicznie spojzy i skusi do
                          zakupuwink)
                          • slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:10
                            specjalnie szalec nie bede,bo mam suknie,ale gdyby sie cos niechcacy trafilo to czemu by nie?wink)) a jak sukienka to i butywink)) ale tez nie na silewink)) ale pewnie beda za bezcenwink)))
              • kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 19:55
                ale sliczny kaplet bylby,gdybys tez to wyhaftowala....
                • slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:00
                  marzenie scietej glowy. jesli wogole ten wykoncze do Bozego Narodzenia to bedzie cud nad cudybig_grin
                  • kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:04
                    ech,zawezmiesz sie i dokonczysz,dzieci wnet w domu beda,bedziesz miec umysl
                    czysty tz.bez zamartwiania sie o Nie.
                    • slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:06
                      musze skonczyc nawet gdybym nie chciala,wstyd by mi bylo rzucic tow kat. poza tym bedzie to cos oryginalnego,wlasnorecznie zrobionego. tylko zeby to jeszcze szybciej szlosad powoli posuwam sie do przodu,dzis nadgonilam robotke,wiec mysle,ze skonczesmile
                      • kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:09
                        no widzisz....zobaczysz,pod koniec robotki pojdzie "gladko" i nabierzesz ochoty
                        by skompletowac ....
                        ja tez nie lubie zostawiac zaczetych robutek,za wszelka cene staram sie
                        dokonczyc i pozniej az uwierzyc nie moge,ze mimo przeciwnosciom skonczylamsmile
                        • nick000 Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:13
                          a kto lubi, nie skończona praca dręczy człowieka jak wyrzuty sumienia, a źle
                          wykonana denerwuje. Jedyna na to receptą jest nic nie zaczynać;D, a wowczas
                          kończyć nie trzeba;D
                          • slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:17
                            hmmm idac tym tropem mozna rowniez zaczac gotowac i nie skonczyc,zaczac kochac i nie skonczyc i wiele roznych "zeczęć" mozna nie konczycbig_grin w koncu umrzemy z glodu i pragnieniasmile z nedzy,rozpaczy i z lenistwasmile
                            tooooooo ja moze sobie podziergam zeby nie wyjsc na leniawink
                            • nick000 Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:22
                              własnie, ze nie. żle mnie zrozumiałas. Chodzi o to, ze jezeli nie zaczniesz,
                              nie bedziesz kończyć musiała;D Jezeli jednak sie coś zaczyna, trzeba do finalu
                              doprowadzić a to zupełnie inna historiawink
                              • slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:28
                                tak myslalm inaczej, zle napisalam.
                                ale i tak do jednego sie sprowadza.
                      • nick000 Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:11
                        skończysz, juz ja Ciebie znam uparciuchuwink Cześć wieczorem, aleście
                        natrajkotałybig_grinD
                        • slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:13
                          bo my jestesmy dziergacze trajkotkismile wiercipiety i nie tylkowink))
                          • nick000 Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:16
                            a tego to mi tlumaczyć nie musisz;DD Vistula slynie z wiercipiętsmile,
                            trajkoteksmile i wszelkiej masci sympatycznych gadeuszysmile
                            • slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:26
                              wiercipiet?czyli kilku wiercipiet????????? a to ciekawostka przyrodnicza smile
                          • nick000 Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:27
                            no i prosze, ledwie sie zcłek pojawił a one juz pouciekały;D Czas i na mnie,
                            mam coś jeszcze do zrobienia, jesli powiedzialbym co, padłybyscie ze smiechu;DD
                            Przemilczę więc i pozegnam sie grzecznie jak na vistulowego czlowieka
                            przystało. Trzymajcie sie i dobrej nocysmile ze snami takimi, ze echhhhwink
                            • slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:30
                              Nick wloz okulary,bo ja nie ucieklam,ale widac,a raczej mnie tu nie widac.
                              zegnaj
                            • kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:34
                              o !! nick byl a ja w kuchni sie zatrzymalam,
                              chcialam znalesc cos latwego do upiecznia, na jutro,

mowicie o konczeniu???????????????chyba dziergania,
                              bo w innym wypadku to temat bardzo rozlegly i,jak nick wspomnial,jak sie
                              zaczelo,trzeba doprowadzic do koncasmile)

miej sobie udany wieczor nicku,lece znowu do kuchni,moze cos znajde do
                              upieczenia a tak mi sie niechcewink
                              • slo-onko Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:39
                                Kendus ja tez musze zaraz pedzic po mala.
                                zycze Ci kochana dobrej nocysmile
                                • kendo Re: Czwartek letni 12.07.07, 20:50
                                  pedz,peddz sloo,wysciskaj Ja odemnie i posdrow serdecznie...
                                  ja posiedze szczypte w necie,
                                  poczytam ostanie wiesci z dni miasta,poogladam zdjecia,bo zawsze zamieszczaja z
                                  roznych "objektow"
    • kasikk_29 dzieńdoberek :) 19.07.07, 09:28
      w letni, ciepły i słoneczny czwartek smile)
      mam humor coraz lepszy, bo bryzę od morza zaczynam już czuć...
      niedługo będę machać do kendo i plażować, i szczerze mówiąc, nie mogę się już
      doczekać - odliczam dni...
      w związku z tym humor mi dopisuje, czego życzę dziś wszystkim big_grin
      a poza tym zapraszam na kawunię, może być mrożona, jak ktoś ma ochotę wink
      i ciasteczka maślane
      • kendo Re: dzieńdoberek :) 19.07.07, 10:24
        ojej kasikku,ale Skrzatas bedzie przeszczesliwy,gdy zobaczy tyle wodysmile)
        witaj,jak i reszte Zalogi ....

pogodowo ,akurat wycieczkowo,siedze i mysle,ze chyba pojade na nia,
        wrazeniami sie podziele.

zycze udanego dnia.
        • kasikk_29 Re: dzieńdoberek :) 19.07.07, 22:19
          o taaak big_grin
          będzie wielka piaskownica i wielka kałuża do chlapania big_grin
    • mycha Re: Czwartek letni 26.07.07, 08:38
      dzień dobry w czwartek. jej jeszcze tylko jutro i weekendsmile)))
      pogoda śliczna, słonecznie, ale chłodno - całkiem przyjemniesmile
      hmmm... nie przejmuj się kenduś, w następnym roku będzie lepszywink
      coś się chyba dzisiaj wydarzy, bo mnie dziwnie nosiwink
      miłego dnia życzę
      • kasikk_29 Re: Czwartek letni 26.07.07, 09:23
        witam szanowną koleżankę wink
        i resztę vistulaków również smile
        pogoda rzeczywiście wyjątkowa dzisiaj - miło
        dzień czeka mnie pracowity - wstępne sortowanie fatałaszków na wyjazd...
        zobaczymy, czy ja to w ogóle zmieszczę do walizki ;D
        udanego czwartku wszystkim
        Mysz, a ty nie przepracowuj się, bo jutro tylko prześliznąć się trzeba i na
        wolności będziesz big_grin
        no, może połowicznej, bo moje kociska chyba pazurem cię trzymają wink
        • mycha Re: Czwartek letni 26.07.07, 10:46
          a uszanowanie koleżankowink
          nie tak do końca na wolności, bo jeszcze poniedziałek i wtorek do pracysad ale
          może w weekend złapię trochę oddechu, żeby przeczołgać się przez te 2 dnismile
          a z kotami sobie poradzę, już nie jednemu dałam radę;p
          ty koleżanka nie ładuj tak w te walizki, bo kto to będzie dźwigał??wink
          • greis52 Re: Czwartek letni 26.07.07, 11:25
            pozdrawiam, do piatku juz niedaleko smile
            udanego popoludnia zycze
            • mycha Re: Czwartek letni 26.07.07, 11:36
              cześć greissmile
              masz rację, dochodzi południe, więc już z górkismile
              • kasikk_29 Re: Czwartek letni 26.07.07, 14:06
                nooo nie daleko, tylko dlaczego ja w ten piątek jeszcze mam tyle załatwić?
                mysz, ja mam przecież silnego mężczyznę u boku, no nie?
                niech się chłopina wykazuje big_grin
                i tak ograniczam do minimum wszystko, tylko latorośl chyba całą szafę zabierze,
                a ściślej ja spakuję - jakoś mam wstręt do prania w ręku ;P
                • mycha Re: Czwartek letni 26.07.07, 14:14
                  biedaczysko zatacha się! nie masz litości kasikk;p
                  • kasikk_29 Re: Czwartek letni 26.07.07, 15:43
                    no wredna jestem przecież ;P
                    • kendo Re: Czwartek letni 26.07.07, 17:07
                      czesc dziewczatkasmile)

no widze,zyjecie juz weekendem i urlopowa euroriawink)

kasikk,z dziecieciem,zawsze wiecej ciuszkow sie zabiera,pamietam moje eskapady
                      wyjazdowe,...ale to pare lat,pozniej beda wieksze i moze tylko polowe
                      ciuszkowwink)

a tak pozatem to ze sloneczkiem w ciuciubabke dzis pogoda,ale mozna
                      wytrzymac,natomiast na jutro zapowiadaja horror deszczowysad(((((((((
                      siostr juz odwiozlam do domciu i nadrabiam zalegloscismile)

miejcie sobie wieczorek mily.
    • greis52 Re: Czwartek letni 02.08.07, 09:13

witam, u mnie chyba zaczynaja sie cieplejsze dni
      sloneczko sie nie leni, a wogole to lubie czwartkismile
      bez wzgledu na pore roku
      • slo-onko Re: Czwartek letni 02.08.07, 10:26
        czesc greis i wszyscysmile
        mam nadzieje,ze w polowie sierpnia bedzie znosnie,nie musi prazyc,ale zebym na
        uroczystosc nie musiala wdziewac zadnego kozucha. w koncu to sierpien i lato
        jakiekolwiek by nie bylosmile nie mam zamiaru sie w nic grubiego odziewac! to moj
        sprzeciw przeciw kufajkom, ocieplaczom i norkomsmile
        • kendo Re: Czwartek letni 02.08.07, 10:43
          witajcie :greis/sloo,
          w tamtym roku opalalam sie w sierpniu i nie podziebilam sie,wiec mysle,ze
          tegoroczny sierpien bedzie rownie udany pod wzgledem ciepelka,

tu rowniez slonecznie,ale jakos zamlglone sad
          nieodpoczelam po wczorajszej wycieczcesad,ale oko nacieszylam ciekawostkami.

zycze udanego dnia.
          • mycha Re: Czwartek letni 02.08.07, 18:16
            cześć dziewczynysmile i wszyscy nieobecniwink
            u mnie wariatkowo, ale mam nadzieję, że nareszcie zwolni. biegam między kasikka
            kotami a swoimi, z moim niestety się coś dzieje, jutro idziemy do wetasad
            z wyjazdu do włoch chyba będą nicisad nie ma dogodnych terminów na to, co by
            mnie interesowało nie mogę wyjechać wcześniej niż wróci kasikk. ale nie jest
            źle. jak nie gorący włosi, to przystojni dzielni rycerzewink zostaje w odwrocie
            malborkbig_grin i może w takim razie szlakami zamków krzyżackich?wink
            ściskam was mocno i mam nadzieję, że już jutro będzie spokojniej, ale od
            popołudnia, bo ranek jeszcze zabiegany.
            • kendo Re: Czwartek letni 02.08.07, 20:36
              czesc wieczornie Zalodze.

no tak jest z lataniem kocim,tak mialam,jak siostra w kraju byla i musialam
              wskaiwac za nia i pilnowac od siostrzenicy malusinskiego,
              na dobre Ci to wyjdzie mycha ,troszke pobiegasz dla sportuwink)

mysle,ze kasikk ma sobie dobrze na urlopiku.

a tak pozatem tom sie znowy narobila,obolala siedze i chyba do wyrka sie
              doczolgam jakos wink

zycze udnaego wieczoru.
      • greis52 Re: Czwartek letni 09.08.07, 08:34

Czwartek - Dzień Jowisza

To dzień znakomity do podejmowania rozstrzygnięć prawnych. Warto też
        tego dnia zająć się filozofią, wziąć udział w nabożeństwie, złożyć
        wizytę w wyższej instancji, udać się w długą podróż - najlepiej
        zagraniczną.

Obiecujące są nowe znajomości i przyjaźnie zawarte w czwartek. W tym
        dniu spada u kierowców refleks, rośnie roztargnienie. Wskazane jest
        przebywanie na świeżym powietrzu, jak najmniej w pomieszczeniach.

W dniu Jowisza ochraniamy wątrobę. W diecie zalecane są soki, masło
        roślinne, kasza, gotowane chude mięso, ciemne pieczywo i nie w
        nadmiarze - ziemniaki. Alkohol tego dnia jest silną trucizną.

pozdrawiam i kto moze na spacerek na powietrze,
        ja niestety nie mogesmile
        udanego dnia!!!!
        • kendo Re: Czwartek letni z jowiszem 09.08.07, 09:41
          strasznie mglisto-mlecznie po wczorajszym upale,
          witaj greis i reszta Zalogi

dzis planowany spacer po miescie(sklepowy)moze cos z jesiennych
          nowosci mi sie spodoba bo juz zaczynaja w sklepach z cieplejszymi
          ciuszkami.

zycze udanego dnia.
        • mala20033 Re: Czwartek letni 09.08.07, 16:44
          Ciekawa informacja o Dniu Jowisza...
          Wam Dnia Wspanialego...a co z ta chmura w Polsce....bo o Kaczmarku
          pisac nie bede!
          • kendo Re: Czwartek letni/mala 09.08.07, 19:35
            hej malenka,
            o jakiej chmurze piszesz??,niedawno do domciu wrocilam i "przerwa w
            zycioryscie wiadomosciowym"wink)

miej sobie udane przedpoludnie.
    • kasikk_29 dzieńdoberek 16.08.07, 08:05
      wstawać, śpiochy big_grin
      za oknem piękny dzień się zaczął - żyć, nie umierać big_grin
      zaraz idę produkować śniadanko Skrzacikowi, bo skowroneczek się już obudził i
      dalej w codzienny kieracik
      miłego dnia smile
      • greis52 Re: dzieńdoberek 16.08.07, 08:24

witam, nie kazdy moze posapc smile sobie do syta
        u mnie pada i dobrze by sie spalo
        ale mus wstawac o 5 rano
        udanego dnia Wam

• kendo Re: dzieńdoberek 16.08.07, 09:08
          kasikku,
          niestety u mnie popadujesad(((((((((((((((
          z greis sie zgodze,ze polezalabym dluzej w wyrkuwink)
          no coz,moze tym sposobem, cos wiecej w domciu zrobie,mam na
          mysli,cos upiec drozdzowego,
          wczoraj opadle jablka podsmazylam ,jako nadzienie.

zycze udanego dnia i smacznego sniadanka,
          moje bylo z kawcia i rogalikiem z jablkowym dzemikiemwink
          • nick000 Re: dzieńdoberek 16.08.07, 17:08
            któregoś pieknego dnia nasza kendulkasmile oczy otorzywszy, w niebo
            popatrzy i zobaczy na nim piękne, wielkie i gorace słońcesmile Wówczas
            to ani przez myśl Ci nie przejdzie, by w domu siedzieć, robotę sobie
            wynajdować, wypieki czynić itp. Zobacz jaki to pogoda ma dziwaczny
            wpływ na nasze domowe zajęcia;D
        • nick000 Re: dzieńdoberek 16.08.07, 17:05
          jak miło sie dowiedziec, ze nie tylko ja wstaję tak wczesnie;D
          Grejssmile, rozumiem i współczuję;D Z innej strony patrząc na problem,
          mozemy podziwiać wschody słońca, a to nie kazdemu jest danesmile
      • nick000 Re: dzieńdoberek 16.08.07, 17:03
        cześć wszystkimsmile Orawdziwe lato, upał az bucha, temperatura ponad
        czterdziestostopniowa, żyć nie umierac. Jeden jest jednak problem,
        na imię mu praca. Nie da sie w biurze usiedzieć, ze o mysleniu
        jakimkolwiek nie wspomnę. Dobrze, ze to tylko osiem godzin. Dla
        odmiany i podreperowania nadwatlonego;D zdrowia, zimne piwko
        popijamsmile i dobrze mi z tym;D Popołudnie jakies takie
        rozleniwiajace, niby plany jakoweś mialem, dam sobie jednak z nimi
        spokój, poczytam, muzy posłucham i tez przyjemnie czas spedzę. Przy
        okazji jakies porzadki w regalach z ksiazkami zrobię, az sie prosza
        by je odkurzyć. Spokojnego popołudniasmile
        • kendo Re: wieczorkowo witam 16.08.07, 20:34
          i chce zauwazyc,ze kto tu po poludniu radzil bym sobie pracki
          niwynajdywala co??,a tu czytam o jakis porzadkach ksiazkowychsmile)
          witaj nicku,
          i co "remanet "zrobiles w regalach juz??

a co do dnia to pociaglo mnie do miasta,deszczyk troszke delikatnie
          popadal,ale to juz w drodze do domciu,
          nadenerwowalam sie tylko,patrzac w sklepach na nowe juz jesienne
          ciuszki,
          no qurecze ,niedogonie mody-brak kasysad((((((((((((((((,trzeba cos
          przerobic ,jak sie da i bedzie OKwink

zycze udanego wieczoru.
    • mycha Re: Czwartek letni 23.08.07, 08:22
      hellosmile
      cipło, słonko świeci i chciałoby się napisać "żyć nie umierać"wink
      jeszcze śpię, więc chyba potrzebna kawa. robię dla wszystkichsmile
      • kendo Re: Czwartek letni 23.08.07, 10:34
        dzieki za kawunie mychasmile)u mnie lejesad( jest cieplo,
        a tak pozatem to nic mie sie niechce w taka pogodesad(

zycze udanego dnia i pelnego wspanialych pomyslow.
        • greis52 Re: Czwartek letni 23.08.07, 11:58

witam panie i panówsmile
          pogodnego to juz zapozno zyczyc
          ale udanego dnia zycze,
          to sie moze spelnicsmile

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46956
          • kasikk_29 Re: Czwartek letni 23.08.07, 14:04
            witam
            u nas stroją dzwony kościelne i już mnie to rozstroiło
            mam ochotę tam jakąś małą bombkę podłożyć

a pogodowo - pięknie
            plany ogródkowe pomału wchodzą w życie i cieszy to moje oko niezmiernie smile
            muszę jeszcze uzupełnić zapas cebulek o szafirki, bo kocham je ogromnie i sama
            nie wiem, czemu ich nie mam do tej pory...
            a mam super miejsce na wyeksponowanie na wiosnę ich urody smile)
            może zdjęcia porobię, jak zaczną kwitnąć
            udanego dnia
            • mala20033 Re: Czwartek letni 23.08.07, 19:49
              Nie bede Was zanudzac i pisac ze za oknem jest znowuz 106F...
              Wam Dzionka Milego?
              Co teraz czytacie?
              Ja ostatnio malo, gdyz ogladam na okraglo polski program polityczno-
              rozrywkowy..a dzieje sie dzieje w tej polityce Panie Dzieju!
              • kendo Re: Czwartek letni 23.08.07, 20:27
                juz wieczor,
                popadalo,popracowalam mimo leniawink,

mala,tez ksiazke odlozylam,w miare pogody jezdze i zwiedzam,albo
                kolo domu cos grzebie,wieczorkiem padnieta jestem,
                to Zbyszkowe forum ma inna szte graficzna,jakos nie moge zaskoczyc z
                wpisem,

miejcie sobie mily dzionek i wieczor.
    • mycha Re: Czwartek letni 30.08.07, 08:27
      czyżby naprawdę letni???
      dzień dobry. śliczne błękitne niebo, śłoneczko, a bez ciepłej chusty
      nie wychodzić. Powietrze jest tak rześkie, że nie sposób się nie
      obudzić w drodze do pracywink
      miłego wszystkimsmile kawy?smile
      • kasikk_29 Re: Czwartek letni 30.08.07, 09:48
        cześć Gryzoń
        a resztę Vistulęt witam zaocznie smile
        oj fajny czwartek, ale lato już odchodzi
        słoneczko rzeczywiście piękne i czyste niebo, aż się chce wyjść z domu
        ale ja mam dziś plany ogórkowe...
        ciekawe, czy się udadzą, bo to debiut big_grin

pozdrawiam ciepło smile
        • kendo Re: Czwartek letni 30.08.07, 10:02
          mycha, o!! to sie pocieszam,ze nie tylko u mnie tak chlodno,

masz racje kasikku,lato nas juz opuszcza duzymi krokami,
          letnie ciuszki do pudel powedruja,powyciagalam cieplejsze okrycia,
          nie wspomne,jak wieczorem robi sie strasznie zimnosad(

zycze Wam cieplego dnia i udanych ororeczkow,
          zaocznie pozdrawiam reszte Zalogi.
          • mycha Re: Czwartek letni 30.08.07, 10:48
            cześć dziewczynysmile
            zimno kenduś, zimno. co to jest 11 stopni???? mnie dopadła kichawka
            i katar. a w radiu zapowiadają bardzo mroźną zimę. no strach się
            bać. chociaż dobrze by było, żeby była śnieżnasmile
            ale o czym my tutaj??smile jeszcze przecież mamy ostatnie podrygi
            sierpniasmile
            • kendo Re: Czwartek letni 30.08.07, 10:54
              mycha,
              zima mrozna niestasz,bo chyba tu zamarznewink)
              a kiwawka,to moze jakies gdzies trawy kwitna i masz po prostu
              alergiczne objawy,mialam w tamtym tygodniu poirytowane oczy i
              siapilo z nocha-to znak u mnie,ze cos kwitlo i mnie irytowalo.
              nie trace nadziej,ze wrzesnie bedzie w miare sloneczny.

miej sobie udany dzionek.
              • mycha Re: Czwartek letni 30.08.07, 11:12
                nie straszę kenduś. sama się zastanawiam, czy to nie najwyższy czas
                w takim razie zabrać się za robienie zimowych zapasów.
                ja alergikiem nie jestem. 2x w życiu mnie dopadła ta przypadłość -
                organizm tak zareagował ( 1 - pokarmowa, jak byłam dzidzią i 1 -
                skórna na źle wypłukany niebieski lenor). Po prostu najzwyczajniej w
                świecie powinnam już na noc przymykać okno a nie spać przy otwartym
                na ościez. nawet kot nie jest w stanie ogrzaćwink
                ty również trzymaj się cieplutkosmile
                • kasikk_29 Re: Czwartek letni 30.08.07, 11:54
                  nooo mysz, szykuj zapasy sera big_grin
                  co do kota - pod kołdrę go! u mnie działa jak piecyk big_grin
                  • mala20033 Re: Czwartek letni 30.08.07, 21:10
                    Zauwazylam ze u Was chlodniej.
                    A u mnie jak goraco bylo tak i jest.
                    Z tym ze wieczorem jest burza i pada.
                    Dobrej Nocy Wsiem...
                    • mycha Re: Czwartek letni 30.08.07, 21:17
                      mała przesyłam trochę chłodu, choć burze są niesamowite. podeślesz
                      trochę?
                      a w ogóle to wszystko ok?
                      • kendo Re: Czwartek letni 30.08.07, 22:15
                        mycha nie sciaha burzy do Vistulismile)

u malej zawsze prazy i juzwink)
                        trzymaj sie malenka zdrowo a Vistulasiom zyccze pieknej
                        nocki,jeszcze pelnia ksiezycasmile
    • mycha Re: Czwartek letni 06.09.07, 08:13
      dzień dobry w szarobury czwartek. u mnie jeszcze nie pada, ale aura
      ku temu sprzyja.
      jak tylko otworzyłam dazetę to uderzyła mnie wiadomość:
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,4463850.html
      a ja go tak lubię słuchaćsad eh...
      zapraszam na kawę.
      • kendo Re: Czwartek letni ze smutna wiadomoscia:-(( 06.09.07, 09:01
        dokladnie mycha,zatrzaslo mna ,
        Luciano Pavorotti byl klasa swego glosu,[*]

a tak pozatem witam Zaloge cieplutko zyczac udanego dnia.
        • kasikk_29 Re: Czwartek letni ze smutna wiadomoscia:-(( 06.09.07, 11:21
          witam
          oj smutno, ale wszystko ma swój koniec, niestety
          a najbardziej żal, kiedy coś jest piękne i drogie sercu...

mimo to udanego i słonecznego czwartku
          a kawuni poproszę, dużą parującą filiżankę smile
          • kendo Re: Czwartek letni 06.09.07, 20:35
            bylo nawet wzglednie pogodowo i nawet pare grzybkow znalazlam na
            dwie kromeczki zapiekanki kolacyjne,

powodzie w kraju,i to o tej porzesad(cos sie pokicikalo z pogodasad

miejcie sobie cieply wieczor.
            • kendo Re: Czwartek letni 13.09.07, 08:36
              choc poranki sa juz bardzo chlodne,
              w dzien wzglednie,i tak sie dzis zanosi pogodowo,

swiatowe wiadomosci:
              zydzi nowy rok witaja,
              arabi maja "post",
              w Indonezji ziemia sie trzesie,sad(
              samoloty sie rozbijajasad(
              w kraju tez jak w kotlesad(
              ech,co to sie na swiecie wyrabia??

zycze udanego dnia.
              • slo-onko Re: Czwartek letni 13.09.07, 09:09
                Dzien dobry bardzo,witam w czwartek. sloneczko wpada przez okno
                umilajac chlodny wrzesniowy dzien. muzyka w radio gra,wydawaloby
                sie:zyc nie umierac. rzeczywistosc jest mila-czas powrotu do zajecsad
                przyjemnego dnia i duzo milych chwl.
                • greis52 Re: Czwartek letni 13.09.07, 11:13

pozdrawiam i czekam na piateksmile
                  • mycha Re: Czwartek letni 13.09.07, 11:20
                    cześć robaczki, u mnie pogodowo różnie trochę słońca, chmur, czasem
                    deszcz i chłodno, bardzo chłodno.
                    Tylko w pracy gorący okres się zaczął. nie wiem w co ręce włożyć i z
                    utęsknieniem czekam już końca października, kiedy to, miejmy
                    nadzieję, wszystko wróci do normalnego trybu.
                    ściskam was mocno.
                    • kasikk_29 Re: Czwartek letni 13.09.07, 18:22
                      Witam popołudniowo, a może nawet i wieczornie?
                      u mnie pogoda fajna, gdyby nie temperatura, to można by powiedzieć, że lato
                      a tak? zimno, usypiam na stojąco - chyba w sen zimowy zapadnę
                      udanego wieczora
                      • kendo Re: Czwartek letni 13.09.07, 20:26
                        *kasikk,nie zamien sie w niedziwadkasmile)bo teskno bedzie za Toba
                        przez calu okres zimowy,

*no greis niedawno z urlopiku wrocila i teskin juz za weekendem,

*mycha,dbaj o prackesmile) ale jak trzba to popracuj.....

*sloo,tu w sloneczku przyjemnie,ale idac cienistymi uliczkami
                        ciagnelo chlodem,wiec to letnie promyczki juz nie sa takie
                        gorace,coby ogrzaly cieniste partie,szlam dzis przez pak i bylo tak
                        slicznie.....samochod zaparkowalam na bezplatnym parkieringu by po
                        parku przejscwink

zycze cieplego wieczoru.
                        • kendo Re: Czwartek letni 20.09.07, 09:41
                          eee tam letnisad
                          zimno/ponuro/dzdzyscie....
                          a tak myslalam,ze znowu grzybki bede zbieralawink

zycze udanego dnia Zalodze.
                          • slo-onko Re: Czwartek letni 20.09.07, 09:49
                            o czesc Kendosmile
                            dzdzy? wiec pogoda po raz pierszy chyba inna niz u mnie? u mnie
                            slonko swieci jak wsciekle tylko okropny ziab. nic tylko sie
                            rozgrzewacbig_grin
                            milego dnia smile
                            • kendo Re: Czwartek letni 20.09.07, 10:17
                              hej sloonusiosmile)
                              no qurcze z pogoda,a mam miasto zaliczyc,
                              podeslij troszke tych promyczkow slonecznych,cobym w sloncu
                              przeleciala miastowink)
                              ale ,jak tu sie rozgrzac??,przydal by sie jakis dogrzewacz czy cus
                              takiegowink)

zycze ciepelka chociaby w serduchu.
    • kasikk_29 Re: Czwartek letni 20.09.07, 14:16
      witam smile
      zimno jakoś i jesiennie chyba...
      nic mi się nie chce
      ktoś jeszcze ma lenia?
      może go wysłać gdzieś na grzyby...

miłego czwartkowego popołudnia smile
    • greis52 Re: Czwartek letni 20.09.07, 18:33
      pozdrawiam
      • kendo Re: Czwartek letni 20.09.07, 19:15
        witam wieczornie,
        pogodowo sie zastrasznilo poobiedziesad(
        z leniem kasikku moge sie wymienic z Toba,moze to w czyms
        zaowocujewink)

zycze przyjemnego wieczoru.
        • kasikk_29 Re: Czwartek letni 20.09.07, 19:24
          o, ja mogę się wymienić, ale chyba mojego byś nie chciała
          bo to leń rozwojowy jest i zaspany
          no i jeszcze zmęczony okropecznie

ja również przyjemnego wieczora życzę smile
          • kendo Re: Czwartek letni 20.09.07, 19:39
            ech,widze,ze mamy identycznegowink)
            trzeba sie chyba od jutra za kolniez zlapac i wygonic go....ja niby
            nic nie robie a tez padnieta jestem,
            zwalmy to na aure jesienna i jutro juz lenia niemasmile)

trzymaj sie kasikku i usciski dla Skrzacika.
    • mycha Re: Czwartek letni 21.08.08, 09:52
      hej miodowe dziewczynysmile
      a ja odkopałam nasz czwartek letni, bo to jeden z ostatnich już
      niestety.
      u mnie ślicznie, słonecznie, cipło, ale bez upału i skwaru. humor
      dopisuje, czas w pracy leci jak szalonysmile
      w sobotę idę na ślub kolegi z klasy z podstawówkismile będzie miał na
      ślubie reprezentantów VIIICsmile)) niesamowite! minęło tyyyyle lat,
      wyrośliśmy, pozmienialiśmy się, a mimo to potrafimy się dogadać i
      świetnie spędzić czas we własnym gronie. i co najważniejsze, chce
      nam sięsmile
      udanego dnia życzę wszystkimsmile
      • nana_c Re: Czwartek letni 21.08.08, 10:31
        Dzien dobry mysze i wszystkim, którzy tu zajrza wink

Lato chyba sie konczy sad bo kociamber, zamiast spac na lawce przed domem, wolal
        zamelinowac sie w nogach lózka dzisiejszej nocy big_grin

Mycho. zycze milej zabawy- a VIIIC miala wlasciwie zawsze kontakt, czy pomogla
        nieco nk ostatnimi czasami?
        • mycha Re: Czwartek letni 21.08.08, 11:08
          nana witajsmile
          co do mojej VIIIc, to ciężko mi powiedzieć czy zawsze miała kontakt.
          niektóre osoby chyba taksmile na raczej napewno - patrz ja i kasikkbig_grin
          jeszcze po skończeniu podstawówki kilka razy się zbieraliśmy i
          chodziliśmy na ogniska, ale potem powoli jakoś drogi się
          rozchodziły...
          nie da się ukryć, że to właśnie dzięki n-k zebraliśmy się.
          oczywiście nie jest tak, że wszyscy co do osoby, ale spora grupa się
          regularnie spotyka i jest naprawdę bardzo fajniesmile
          • kendo Re: Czwartek letni 28.08.08, 10:55
            *mycha,
            no cos Ty,ja nie jestem z tych co chca "mordowac"wink)
            jestem zgodna dusza,choc mam tu tez dopuszczalne granice.

witajcie Zalogo,
            chyba zauwazyliscie,ze odwiadza nas nowy forumowicz-drogowka.only-
            fajny nik prawda .

Witam Cie "nowa duszo forumowa"
            mam nadzieje,ze dobrze sie czujesz w naszym towarzystwie.

a tak pozatem to kiedy nastepuje kalendarzowa jesien??

zycze udanego dnia.
            • kendo Re: Czwartek jeszcze letni 18.09.08, 07:47
              Witam Szanowna Zaloge i o zdrowko pytamwink)

poranki juz bardzo chlodne,
              nareszcie przestalo wiac i przyjemnie jest byc na sloneczku,lubie
              siedziec na rynku i gapic sie na ludziska,i upajac sie zapachem
              straganow warzywnych i kwiatowych,
              oczywiscie nie obylo sie podczas mieszkania u siostry by do sklepow
              czesciej pozagladac,ale na szczescie umialam sie powstrzymac od
              wszelakich pokus,inaczej bym chyba zbankrotowalawink)
              zycze udanego dnia.
              • nana_c Re: Czwartek jeszcze (?) letni 18.09.08, 14:35
                Bo u mnie zimno jak w przyslowiowej psiarni sad
                Niby slonecznie, ale... i przymrozek juz byl.
                Auto zrobione, wszystko ok, mam nadzieje, ze wszystkie pytania ubezpieczalni
                kontrahentki odpowiedziane. Bo za 12 dni mnie nie ma!

Jade 30- go, dzisiaj dostalam kupe papierów z sanatorium, wszystko musze jeszcze
                przeczytac, przemyslec, zalatwic... dzisiaj wyslalam juz polecenie o bilet
                kolejowy plus na bagaze, bo moge wyslac pare dni wczesniej do sanatorium.

A do konca tego tygodnia mam jeszcze wolne.... smile))

Zycze milego dnia i ciepelka smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka