kendo 16.09.03, 21:56 ,,ze brakuje mi slow,,,,,(cyt) tak napisala Kasikk. kazdy z nas jest uczulony na piekno; przyrody,poezj,sztuki itd,,,, pzykladow mozna wymieniac bez liku.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 16.09.03, 22:13 zaczne calkiem od innego piekna,,,pieskowego. Widzialam mase szczeniakow roznej rasy, mialam rase dalmatyn-wiecie,to te psiuny biale z czarnymi kropkami,,,, teraz mam dobermana-tez wiecie czarne z brazowa muszka i lapami.... Doszlam do wniosku,ze dalmatynczyki sa najcudowniejsze szczeniaki,pod sloncem; sa bardzo proporcjonalne,kropki nieraz tak fajnie umiejscowione, takie slodziutkie pysiaki figlarne, ze jak sie na nie patrzy to sie wie od razu, ze zaraz cos zbroja....bylismy nia zauroczeni i kupilismy,,,,, Odpowiedz Link
mala20033 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 16.09.03, 23:56 ..moje szczescia to kundelki..ale ich oczy pelne milosci zastapic moga wiele.. i wybaczam im tez wiele...moja cora mowi o nich.."takie zywe i cieple"... Odpowiedz Link
kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 17.09.03, 12:57 ,,Mala,,, wcale nie kundelki,,,, bardzo ladne psiunki ,a oczkami mowia od razu wszystko, to widac na kazdym zdjeciu co mi przyslalas,,,, nasz pierwszy doberman byl taki sam,,,,, obecny to ,djabelek, pokazujacy co minute ,ze to ja tu chce panowac,,,, Odpowiedz Link
mala20033 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 17.09.03, 14:54 Lubie tez zapach jesiennych lisci szeleszczacych pod mymi stopami...me wlosy rozpuszczone..dzinsy obcisle,kutreczke taka ze jej prawie nie ma..wiatr we wlosach..ktos bliski obok.. Odpowiedz Link
rb13 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 17.09.03, 15:08 Och Mała - toz to prawie erotyk jesienny ! Odpowiedz Link
kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 19.09.03, 16:44 Bylam dzis na grzybobraniu,,,, cudownie ,jaki zapach zywiczny i cieplo parujace z podloza lesnego ptaszyny sploszone cos sobie przekazywaly gdy siedzialam na trawie,,, w oddali drzewa lisciaste barwami sie juz mienia a zwlaszcza brzoza wyglada,jakby ktos ponawieszal zloto-zolte kiscie winogron. cudownie,cudownie,,,,, znalazlam tylko troche grzybkow roznych i juz zpapusialam,,,,,pychotka,,,,,, Odpowiedz Link
mala20033 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.09.03, 17:52 ..bylam wczoraj nad jeziorem...zachod slonca..kolorowe liscie..jesien na Poludniu Stanow..i ta gorac.. Odpowiedz Link
kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.09.03, 19:13 szczesliwa, ach! macie jeszcze ciepelko,,,,???? to upajalas sie pieknem przyrody "jeziornej" musialo byc pieknie,,,,, Odpowiedz Link
kajtek43 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 14.10.03, 11:59 Ja niedawno byłam na mojej słynnej już działeczce, a ponieważ jest za chłodno na siedzenie w hamaku, więc wybrałam się chajci, czyli przed siebie. Zobaczyłam pola cudnej urody porosłe dzikim kwieciem i tak chciało mi się iść, iść... Doszłam do pięknego lasu. Na mapie w domu sprawdziłam, że to Puszcza Dulowska.... Odpowiedz Link
kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 14.10.03, 12:21 Kajtusiu,to zrobilas piekny spacer.... tez nieraz pozwalam sie prowadzic bezwiednie na moich spacerach z psiuna,ktoremu to bardzo pasuje,,,, Odkrywam wtedy zawsze cos nowego,co przetem nie zwrocilam na to uwagi,,,, Mam takie "poziomkowe"miejsce,gdzie chetnie pozwalam sie tam zaprowadzic. Na lakach,teren lekko pagorkowaty,jest olbrzymia brzoza, a przy niej wielki kamien,jaky nizutka laweczka , zaprasza do spoczniecia na nim. Przysiaduje wtedy i wsluchuje sie w szum galezi , podziwian male jeziorko z szuwarami,gdzie zadomowily sie dzikie kaczki i para labedzi,,,, Odpowiedz Link
kajtek43 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 14.10.03, 12:30 Na środku tego pola stoi pagórek porosły wrzosami i raczej niską roślinnością, jak się na niego wejdzie, człowiekowi robi się jakoś tak... bosko, choć to niewielka góreczka, raczej skałka, jakich dużo wokół Krakowa. Na najbliższej na przeciw, stoi zamek w Tenczynku, ale go nie widać zza drzew. Odpowiedz Link
kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 14.10.03, 12:52 ,,Kajtus,,, to tez masz piekne widoki,,,, Bylam kiedys raz w Krakowie, a mieszkalam pare dni w Krzesowicach,w zamku,byl tam dom dziecka kiedys,,,, jakos sie tak zlozylo,ze nie mialam blizej okazji zwiedzc okolice,,,, Znam ta "boskosc" Kajtus,,,, tez mijam takie poletka na lakach,ale cos im jednak brakuje,,,, do mojego favorit "poziomkowego" miejsca.... Sa organizowane wycieczki od nas do Krakowa,,,, tak juz myslalam,ze bede musiala sie kiedys wybrac i zaliczyc te piekne miejca, ktore tak pieknie opisujesz,,,, Odpowiedz Link
kajtek43 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 15.10.03, 12:14 A dziś rano, raniutko było tak pięknie, jak na obrazach Wyspiańskiego i nie wiem, czy ktokolwiek pamięta, na ilustracjach Jana Marcina Szancera. Taka lekka mgiełka, wilgotne uliczki, ale nie bardzo zimno, ot, krakowski spleen... Odpowiedz Link
kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 15.10.03, 22:08 Kajtus,,, jestes kochana,,,sciagnelas mnie na "ziemie" Twoim opisem tak pieknej jesieni. Cos sobie przypominam,ale tak przez mgle. w mojej ksiazce,ktora posiadam"Malarstwo Polskie"-Tadeusza Dobrowolskiego nie znalazlam takowego obrazu,choc sa wszystkie charakteryzaje epok malarskich... Wyspianski jest w duzym zakresie opisany, natomist J,M,Szancer -nie znalazlam nawet wzmianki,,,, niem tu z kim odswiezac takich wiadomosci, ktore bardzo zapomnialam, dziekuje za przypomnienie.... pozdrawiam rownie pieknie skandynawska jesienia,,,,PA;.. Odpowiedz Link
kendo Re: Cudowne bledy 16.10.03, 21:23 Ktora pani nie lubi "pachnidelek",,,???? Najslynniejsze prefumy COCO-CHANEL No 5 -powstaly podobno dzieki pomylce laboranta, ktory zle odczytal recepture spisana przez kreatora zapachow Ernesta Beaux-dodal do esencji dziesiec razy wiecej substancji niz powinien Odpowiedz Link
kajtek43 Re: Cudowne bledy 17.10.03, 17:52 Tessuniu, widzę, że wczoraj forum działało jak chciało i moje wypociny o Janie Marcinie Szancerze w ogóle się nie wysłały... No cóż, nie mam dziś czasu, MUSZĘ ZNIKAĆ, ale pojawię się niedługo mam nadzieję, że z jakimiś opowiastkami i nowymi opisami wędrówek... Czy wiesz, że te słynne karteczki samoprzylepne też powstały na skutek tego, że pewien pan zrobił klej, który niczego nie chciał trzymać... on się załamał, a kto inny zrobił majątek PS Poszukaj, może jest J.M. Szancer w Internecie, to był raczej rysownik. Naprawdę MUSZĘ zniknąć na jakiś czas, ale czekaj na mnie))))))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: Cudowne bledy 17.10.03, 17:59 a pamietacie kostiumiki ,takie slodziutkie Coco Chanel ???? Rowniez tu zostal popelniony blad w fabryce tekstylnej Jacquesa Rodiera,przyjaciela i dostawcy projektantki. Pewnego dnia jedna z maszyn "oszalala" i zaczela tkac material niepodobny do produkowanych dotychczas. Szybko ja wylaczono a powstale kilka metrow tkaniny uznano za bezuzyteczne i zamierzano wyrzucic. W tym czasie Chanel poszukiwala materialu,z ktorego moglabyb szyc proste nie wymagajace ozdob ubiory. Rodier proponowal jej kolejne probki,ale projektantka ciagle krecila nosem. W koncu pokazal jej dla zartu utkany przez pomylke material. Ku jego zdumieniu Coco natychmiast wykrzyknela ,ze to jest to,czego szuka. W ten sposob pojawil sie dzersej-tkanina,ktora zrewolucjonowala sposob ubierania sie i ugruntowala wiodaca pozycje Chanel w swiecie wielkiego krawiectwa. Odpowiedz Link
kajtek43 piękno jesieni 03.11.03, 13:33 Jesień to skrzypce potłuczone, bezradna myśl nad ćwiercią smyczka... Konstanty Ildefons Gałczyński Odpowiedz Link
kendo Re: piękno jesieni 07.11.03, 12:29 Kajtusiu ladny fragment wybralas,,,, tak mozna by bylo powiedziec o jesieni,,,, PA;..Pozdrawiam cieplutko.... Odpowiedz Link
kendo Re: piękno jesieni w listopadzie,,,,,,,,,, 12.11.03, 10:13 Lubicie patrzec na pelnie ksiezyca ????????????? Dzis w nocy ksiezyc,jakby zatrzymal sie w mojej czeresni,,,, "wielka pomarancza"wygladala przeslicznie na tle ciemno niebieskiego nieba, bez zdnej chmurki, przymrozek,ktory kladl sie na trawke lsnil cudownie oswietlajac wszystkie zakamarki w ogrodzie..... a poranek w promyczkach slonecznych jeszcze piekniejszy od nocy..... Odpowiedz Link
kajtek43 Re: piękno jesieni w listopadzie,,,,,,,,,, 12.11.03, 10:28 A nie chce Ci się wtedy wyyyyyyyyyć? )) Ja bardzo często lubię obserwować jesienny zachód słońca nad Wisłą, mam bardzo blisko bulwary, tam jest cudownie o tej porze dnia i roku... Chłonę wszystko, wszystko jest piękne i tyle tego dokoła, że życia nie starczy... Moja koleżanka ma balkon, z którego jest widok na pobliski Wawel... Aż mi ciarki chodzą po plecach, tak jest to piękne... Odpowiedz Link
kendo Re: piękno jesieni w listopadzie,,,,,,,,,, 12.11.03, 11:35 Kajtusiu! jakos jeszcze nie wylam hi,hi, ale nie moge wtedy spac i slubne mowi, ze pewno w wilkolaka sie zaraz przemienie,,,, wyobrazam sobie Kajtusiu, jakie piekne widoki masz i jak sie upajasz nimi,,,, azchody slonca jesienia a zwlaszcza w listopadzie to tu sa przepiekne,,,, wszystkie kolory teczy prawie sie nakladaja po pieknej pogodzie,,, najlepiej lubie ,gdy sa od czerwonego po zolty, wyglada,jakby ktos pedzlem malowal,,,, Pozdrawiam Kajtunku cieplunio,zyczac pieknego dnia,takiego ,jaki jest u mnie w tej chwili.... az nie chcialo mi sie do domciu wracac ze spacerku z psiuna,,,, PA;..usciski i caluski posylam.... Odpowiedz Link
kajtek43 Re: piękno jesieni w listopadzie,,,,,,,,,, 26.11.03, 15:13 Dziś jest w Krakowie tak pięknie, jak rzadko na wiosnę bywa... teraz za oknem widzę ptaszki, które wracają na nocleg. Sprzątając ostatnio, znalazłam stary pamiętnik, jeszcze z podstawówki. Te wierszyki, które w nim wpisywano, są może troszkę naiwne, ale jakże wzruszające: " Są łzy w duszy, co jak ogień palą, są serca, co się nigdy nie żalą, są smutki, których nikt nie pocieszy, są grzechy, z których Bóg tylko rozgrzeszy, są winy, którym nie dano sędziego, więc gdy kto płacze - nie pytaj dlaczego... Odpowiedz Link
kendo Re: piękno jesieni w listopadzie,,,,,,,,,, 26.11.03, 16:56 Kajtusiu, pieknie dzis u nas niejest;mzawa,+6 stopni ciepla,,,, ale dzionek spedzilam u siostry po wyjsciu od lekarza.... poogladalysmy zdjecia ,jak bylysmy w Pryzu przed dwoma laty,,,,piekne wspomnienia, bo slubne minie zaprosil na ta podroz urodzinowa-parzyste lata, zosajac sam w domu. Pamietnik tez ,gdzies mam w domu rodzinnym, musze go odszukac,niezapomniane wspomnienia, kolezanki wklejaly jeszcze swoje zdjecia,takie od legitymacji szkolnej,,,, czytalam go pare lat temu i teraz jak bylam nie moglam znalesc, bo sukcesywnie szperamy na strychu i palimy niepotrzebne smieci.... Odpowiedz Link
kajtek43 Re: piękno jesieni w listopadzie,,,,,,,,,, 27.11.03, 11:13 ... a dziś znów WIOSNA! Taka pogoda rzadko zdarza się i w kwietniu. Ale ludzie źle się czują. Co do pamiętnika, to nie było w mojej szkole w zwyczaju wlepiać zdjęć, a szkoda. Tylko rysowanki - koszmarki))) Odpowiedz Link
kendo Re: piękno jesieni w listopadzie,,,,,,,,,, 27.11.03, 12:11 nawet pochmurne dni moga stac sie piekne.... wczoraj bylam u siostry i ogladalysmy zdjecia ... przy herbatuni aromatycznej i buleczkach,,, duszyczka sie radowala,,,, Odpowiedz Link
kendo Re: tu chyba bedzie pasowac,,,,, 01.12.03, 13:16 Mala napisala; Relodki Sen .. Autor:mala 20033 Data:01.12.2003 01:14 Przeslodkich Snow..pieknych marzen..a a a ..kotki dwa.. .. Bo kochac znaczy tworzyc, poczac w barwie burzy rzezbe gwiazdy i ptaka w lun czerwonym marmurze. Odpowiedz Link
kendo Re: bo piekno mnie tak zachwyca.............. 26.02.04, 12:36 ** Piekno rodzi zachwyt i rownoczesnie zaprasza do wnetrza czlowieka. ** Zewnetrzne piekno to tylko preludium do ludzkiej tajemnicy ** By dostac sie do wnetrza i zrozumiec zrodlo piekna nie nalezy obrywac platkow ani rozchylac ich bolesnie trzeba zamienic sie i z wielka delikatnoscia otwierac kwiat najcieplejszymi z promieni....slonce **Roman Mleczko Odpowiedz Link
kendo Re: bo piekno mnie tak zachwyca.............. 10.06.04, 11:44 popatszcie jakie to ladne prawda ???????? fakty.interia.pl/zdnia?gal=343876&nr=1 Odpowiedz Link
jtka Re: bo piekno mnie tak zachwyca.............. 10.06.04, 13:49 piękne))))ktoś się napracował trochę Odpowiedz Link
kendo Re: bo piekno mnie tak zachwyca.............. 10.06.04, 15:34 z lodu tez mi sie podobaja takie skulptury) co roku zima organizowane sa na polnocy pokazy rzezbiarzy, pieknie to wyglada,podswietlaja pozniej i jest cudooooooooooooooo) Odpowiedz Link
kasikk Re: bo piekno mnie tak zachwyca.............. 10.06.04, 15:47 jejku... tak bym chciała kiedys pojechać tam do ciebie i obejrzeć te lasy, lody, sniegi, łosie ) a tu deszczysko tylko siąpi ( ale musze się pochwalić jedną rzeczą - maciejka zakwitła i cuuudnie mi pachnie wieczorem - to a propos piękności - piękny zapach ) Odpowiedz Link
kendo Re: bo piekno mnie tak zachwyca.............. 10.06.04, 18:27 **Kasikku, az mnie w gardziolku scisnelo za zapachem, niem jej i juz((((((((((((((( teraz na polnocy strasznie duzo komarow sa wielgasne jak "ruskie czolgi" i tna niemilosiernie.... ale zima przepieknie, wystarczy pojechac tylko do Blekinge, dwa regiony dalej odemnie i jest juz cudnie ze sniegiem.... tak,przyroda i kraiobrazy sa tu cudne.... ale i w kraju jest pieknie, wystarczy sie ruszyc troszke dalej od miasta czy w gory to cudnie jest.... Odpowiedz Link
slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 16.07.04, 19:40 dzis stojac na swoim zielonym podworku dostrzeglam jaka mam mini ląkę zdzbelka trawinek, dzikie klosy zboz, maly kasztanowiec, swiergot ptaszkow. od razu stanal przede mna wiejski obrazek. tak bardzo chcialabym polozyc sie na lace i rozkoszowac sie wiejskimi widokami i tym pieknym krajobrazem i sluchac sluchac sluchac ))) Odpowiedz Link
kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 16.07.04, 20:16 a to tak pieknie sloo ja czekam ciepelka jak zbawienia i na chamaczku zaraz sie "obwiesze" by sie tym wszystkim upajac.... Odpowiedz Link
nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:06 kendo napisała: > a to tak pieknie sloo > ja czekam ciepelka jak zbawienia > i na chamaczku zaraz sie "obwiesze" > by sie tym wszystkim upajac.... ...a u mnie dzisiaj upalnie za chwilę zacznie sie burza... ...to lubię... Odpowiedz Link
slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:10 a u nas co dzien slonko a co wieczor burzy uwielbiam odglosy burzy no bo pzreciez po burzy wychodzi slonko))))))) Odpowiedz Link
nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:12 slo-onko napisała: > a u nas co dzien slonko a co wieczor burzy > uwielbiam odglosy burzy > no bo pzreciez po burzy wychodzi slonko))))))) ...ale to fajna zabawa uganianie się za Slo po forach... Odpowiedz Link
slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:13 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > a u nas co dzien slonko a co wieczor burzy > > uwielbiam odglosy burzy > > no bo pzreciez po burzy wychodzi slonko))))))) dobrze,ze ich jest tak malo ganialibysmy sie do nocy > > ...ale to fajna zabawa uganianie się za Slo po forach... Odpowiedz Link
nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:14 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > slo-onko napisała: > > > > > a u nas co dzien slonko a co wieczor burzy > > > uwielbiam odglosy burzy > > > no bo pzreciez po burzy wychodzi slonko))))))) > > dobrze,ze ich jest tak malo > ganialibysmy sie do nocy > > > > ...ale to fajna zabawa uganianie się za Slo po forach... ...to byloby jeszcze bardziej ekscytujące... Odpowiedz Link
slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:16 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > a u nas co dzien slonko a co wieczor burzy > > > > uwielbiam odglosy burzy > > > > no bo pzreciez po burzy wychodzi slonko))))))) > > > > dobrze,ze ich jest tak malo > > ganialibysmy sie do nocy > > > > > > ...ale to fajna zabawa uganianie się za Slo po forach... > > ...to byloby jeszcze bardziej ekscytujące... masz na mysli noc? Odpowiedz Link
nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:19 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > slo-onko napisała: > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > a u nas co dzien slonko a co wieczor burzy > > > > > uwielbiam odglosy burzy > > > > > no bo pzreciez po burzy wychodzi slonko))))))) > > > > > > dobrze,ze ich jest tak malo > > > ganialibysmy sie do nocy > > > > > > > > ...ale to fajna zabawa uganianie się za Slo po forach... > > > > ...to byloby jeszcze bardziej ekscytujące... > > masz na mysli noc? ...i noc i dzień tralala... ...a może życie całe... Odpowiedz Link
slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:21 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > > > a u nas co dzien slonko a co wieczor burzy > > > > > > uwielbiam odglosy burzy > > > > > > no bo pzreciez po burzy wychodzi slonko))))))) > > > > > > > > dobrze,ze ich jest tak malo > > > > ganialibysmy sie do nocy > > > > > > > > > > ...ale to fajna zabawa uganianie się za Slo po forach.. > . > > > > > > ...to byloby jeszcze bardziej ekscytujące... > > > > masz na mysli noc? > ...i noc i dzień tralala... > ...a może życie całe... najbardziej podoba mi sie ta tralala ))))))))))) Odpowiedz Link
nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:23 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > slo-onko napisała: > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > > > > > a u nas co dzien slonko a co wieczor burzy: > ) > > > > > > > uwielbiam odglosy burzy > > > > > > > no bo pzreciez po burzy wychodzi slonko)) > ))))) > > > > > > > > > > dobrze,ze ich jest tak malo > > > > > ganialibysmy sie do nocy > > > > > > > > > > > > ...ale to fajna zabawa uganianie się za Slo po fo > rach.. > > . > > > > > > > > ...to byloby jeszcze bardziej ekscytujące... > > > > > > masz na mysli noc? > > ...i noc i dzień tralala... > > ...a może życie całe... > > najbardziej podoba mi sie ta tralala ))))))))))) ...też tak lubię... ...nie odmówię sobie jeszcze... ...tralalalalalalalal... Odpowiedz Link
slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:25 taaaaaaak, Twoje tralalala i moja muzyka to jest...... ehhhh rozkosz dla mych uszu a moglbys dolaczyc do tego skrzypki? Odpowiedz Link
slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:22 wiesz, ostatnio ganialysmy sie z poduszankami dokladnie rok temu byly u mnie poduszanki w odwiedzinach i jak wrocilysmy z miejskich wojazy to w te czarna noc ganialysmy sie z rzulwiami, transami ale bylo super )))))) Odpowiedz Link
nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:27 slo-onko napisała: > wiesz, ostatnio ganialysmy sie z poduszankami dokladnie rok temu > byly u mnie poduszanki w odwiedzinach i jak wrocilysmy z miejskich wojazy to w > te czarna noc ganialysmy sie z rzulwiami, transami > ale bylo super )))))) ...wiesz, zzdroszczę Wam tej przyjaźni... ...nieczęsto w tych czasach spotykane... ...a skrzypce pilipiliplum... Odpowiedz Link
slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:29 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > wiesz, ostatnio ganialysmy sie z poduszankami dokladnie rok temu > > byly u mnie poduszanki w odwiedzinach i jak wrocilysmy z miejskich wojazy > to > w > > te czarna noc ganialysmy sie z rzulwiami, transami > > ale bylo super )))))) > > ...wiesz, zzdroszczę Wam tej przyjaźni... > ...nieczęsto w tych czasach spotykane... > ...a skrzypce pilipiliplum... ej ale co to za brzdakanie? skrzypce skrzypia a nie plumkaja jak Twoje Odpowiedz Link
nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:30 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > slo-onko napisała: > > > > > wiesz, ostatnio ganialysmy sie z poduszankami dokladnie rok temu > > > byly u mnie poduszanki w odwiedzinach i jak wrocilysmy z miejskich > wojazy > > to > > w > > > te czarna noc ganialysmy sie z rzulwiami, transami > > > ale bylo super )))))) > > > > ...wiesz, zzdroszczę Wam tej przyjaźni... > > ...nieczęsto w tych czasach spotykane... > > ...a skrzypce pilipiliplum... > > ej ale co to za brzdakanie? > skrzypce skrzypia a nie plumkaja jak Twoje ...bo to są zaczarowane skrzypce plumkające... ...Slo czuję się i bwię jak dzieciak i to mnie cieszy... Odpowiedz Link
slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:31 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > wiesz, ostatnio ganialysmy sie z poduszankami dokladnie rok temu > > byly u mnie poduszanki w odwiedzinach i jak wrocilysmy z miejskich wojazy > to > w > > te czarna noc ganialysmy sie z rzulwiami, transami > > ale bylo super )))))) > > ...wiesz, zzdroszczę Wam tej przyjaźni... > ...nieczęsto w tych czasach spotykane... > ...a skrzypce pilipiliplum... nie musisz juz nam zazdroscic jestes wsrod nas jesli tak CI sie tu podoba to zostan na zawsze i to prawda dlugo juz sie znamy, tzn dluzej na poduchach. na vistuli i cudownej Kendo jestem od nie dawna i tak samo jest cudownie Kendo czy popelnilam nietakt proszac nickta aby zostal na zawsze?? Odpowiedz Link
nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:32 ...wiesz, poplotkujmy o Kendo... ...równa z niej babka, prawda... Odpowiedz Link
slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:34 nick000 napisał: > ...wiesz, poplotkujmy o Kendo... > ...równa z niej babka, prawda... jaaaaasne wiedzialm to od pierwszego razu kiedy poczytalam jej wpisy na szuflandii a potem "wprowadzilam" sie do niej Odpowiedz Link
nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:36 slo-onko napisała: > > jaaaaasne > wiedzialm to od pierwszego razu kiedy poczytalam jej wpisy na szuflandii a > potem "wprowadzilam" sie do niej ...wiesz ostatnio zanim do was trafiłem nie miałem za dobrze... ...zła passa albo coś koło tego... ...teraz to mija... Odpowiedz Link
slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:39 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > > > jaaaaasne > > wiedzialm to od pierwszego razu kiedy poczytalam jej wpisy na szuflandii > a > > potem "wprowadzilam" sie do niej > > ...wiesz ostatnio zanim do was trafiłem nie miałem za dobrze... > ...zła passa albo coś koło tego... > ...teraz to mija... kazdy ma taki okres w zyciu. ja tez mialam nie raz. daje wtedy na luz, nauczylam sie,ze sprawy zawsze jakos musza sie rozwiazac. wylaczam sie z tego w miare moich mozliwosci. jesli nie calkowicie to choc czesciowo. ciesze sie,ze mija a net to moj nalog tzn nie do konca ale nie potrafie nie wejsc na poduszki do vistulki. bo z reszta umiem sobie radzic. a tu czlowiek relaksuje sie tak jak pzry muzyce))))) Odpowiedz Link
nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:55 ...do niedawna nie byłem wielkim entuzjastą netu, czytałem widomości, prasę... ...czasami potrzebowałem go do pracy... ...teraz wiem że daje dużo przyjemnych chwil... ...tak jak rozmowa tylko szczerzej... Odpowiedz Link
slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:06 nick000 napisał: > ...do niedawna nie byłem wielkim entuzjastą netu, czytałem widomości, prasę... > ...czasami potrzebowałem go do pracy... > ...teraz wiem że daje dużo przyjemnych chwil... > ...tak jak rozmowa tylko szczerzej... bo net-to nie tylko zlo. mozna tu poznac wspanialych ludzi i miec przyjaciol)))) Odpowiedz Link
nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:09 slo-onko napisała: > bo net-to nie tylko zlo. mozna tu poznac wspanialych ludzi i miec > przyjaciol)))) > ...już coś na ten temat wiem... ...a w realu z przyjaźnią problem... Odpowiedz Link
slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:11 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > bo net-to nie tylko zlo. mozna tu poznac wspanialych ludzi i miec > > przyjaciol)))) > > > ...już coś na ten temat wiem... > ...a w realu z przyjaźnią problem... to prawda i czesto zawodza albo uwazaja sie za pzryjaciol a tak na prawde nimi nie sa Odpowiedz Link
nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:14 ...wiesz Slo takiego prawdziwego przyjaciela to ja miałem, mam jednego... ...trzymaliśmy się rzem już od początku liceum... ...później była dluga przerwaa teraz jest znowu ok... Odpowiedz Link
slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:15 nick000 napisał: > ...wiesz Slo takiego prawdziwego przyjaciela to ja miałem, mam jednego... > ...trzymaliśmy się rzem już od początku liceum... > ...później była dluga przerwaa teraz jest znowu ok... super ja wynagradzam sobie wspanialymi znajomymi, ktorzy wlasciwie czasem zasluguja na miano pzryjaciol Odpowiedz Link
kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:31 sloo jetem pod wrazeniem.... tak sobie ladnie gaworzycie podczas mojej nieobecnosci....to milo sie czyta.... nie mam Ci za zle ,"za zatrzymanie na zawsze nicka" oczywiscie ciesze sie i dziekuje ,ze to uczynilas. ** molego wieczoru. Odpowiedz Link
kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:34 nick ciesze sie,ze czujesz sie milo na Vistuli, wpadaj kiedy tylko chcesz pisz o wszystkim co w serduszku Ci gra.... jeste mi milo w Twym towarzystwie. ** milego wieczoru. Odpowiedz Link
nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:35 ...no Kendo po takim zaproszeniu... Odpowiedz Link
kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:42 nick000 napisał: > ...no Kendo po takim zaproszeniu... spodobalo Ci sie ??) PS;..no a co?? fajny jestes:......... Odpowiedz Link
kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:37 ..a teraz do tematu..... tyle zdazyliscie juz napisac, podczas mej nieobecnosci, jutro tez mnie nie bedzie od 17:00, ale wieczorem jak bede przy silach to sie zamelduje.) ja osobiscie boje sie strasznie burzy, z domciu nigdy nie wyjde, natomiat,zaraz po skonczeniu"grzmotow" upajam sie powietrzem i pogoda.... ** milego wieczoru. PS;..zapomnialam dopisac,ze jestescie wspaniali.... Odpowiedz Link
nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:41 ...wspaniła jesteś Kendo... ...a burzy sie nie bój, ochronimy cie... ...przytulimy... Odpowiedz Link
kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:44 nick000 napisał: > ...wspaniła jesteś Kendo... > ...a burzy sie nie bój, ochronimy cie... > ...przytulimy... niepowtarzaj za czesto, bo ja lubie przytulanki) Odpowiedz Link
nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:45 kendo napisała: > nick000 napisał: > > > ...wspaniła jesteś Kendo... > > ...a burzy sie nie bój, ochronimy cie... > > ...przytulimy... > ...a kto nie lubi Kendo szlachetna... ...powtórzę: przytulimy Cię... > niepowtarzaj za czesto, > bo ja lubie przytulanki) Odpowiedz Link
kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:47 dzieki...bede pamietac, gdzie mam szukac "przytulanek".... Odpowiedz Link
nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:49 kendo napisała: > dzieki...bede pamietac, > gdzie mam szukac "przytulanek".... ...dla przyjaciół z Vistulandii wszystko co najlepsze... Odpowiedz Link
kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:50 dzieki przyjacielu... ale pedzisz,ze ledwo nadazam.... a dzis juz tyle sie "nabiegalam" Odpowiedz Link
nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:53 kendo napisała: > dzieki przyjacielu... > ale pedzisz,ze ledwo nadazam.... > a dzis juz tyle sie "nabiegalam" ...ruch to zdrowie szlachetna Kendo... ...a ja się trochę wzruszyłem... Odpowiedz Link
kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 22.07.04, 10:12 nick000 napisał: > kendo napisała: > > > dzieki przyjacielu... > > ale pedzisz,ze ledwo nadazam.... > > a dzis juz tyle sie "nabiegalam" > > ...ruch to zdrowie szlachetna Kendo... > ...a ja się trochę wzruszyłem... **nick jest stwierdzone,ze kobiety sa w czestszym ruchu fizycznym niz mezczyzni.... dzis znow mnie czeka "extra ruch" jestes wrazliwym osobnikiem nick....to chyba odbrze co ???? ** milego dnia. Odpowiedz Link
slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 22.07.04, 07:49 pieknem,ktore mnie zachwyca mozna rowniez nazwac te nasza zabawe ile usmiechu nam przynosi? zwlaszca plipilimplim czy jakos tak granie na fortepianie przyjemne umilanie i przytulanie kurcze moja wyobraznia stworzyla taki poetyczno-muzyczny obrazek w ogrodzie u Kendo posrod tysiaca kwiatow Odpowiedz Link
kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 22.07.04, 10:09 o to prawda sloo atmosfere stworzylismy przesliczna az sie nick rozrzewnil.-))))))))))))))))) *mam takie kaciki w ogrodzie, *gdzie mozna sie spokojnie opalac bez ciekawskich oczu sasiada, *mozna pod jablonia usiasc i wypic kawcie, *i mozna na hamaczku sie "obwiesic" *mozna rowniez przysiasc na laweczce i podziwac zakwitle juz lijie w rabacie jednym slowem zapraszam do OGRODU............... nastawiam plililimmmmmi plum-plum fortepianowe na dziesiec palcow.... ** milego dnia Odpowiedz Link
slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 22.07.04, 11:17 kendo napisała: > o to prawda sloo > atmosfere stworzylismy przesliczna > az sie nick rozrzewnil.-))))))))))))))))) > *mam takie kaciki w ogrodzie, > *gdzie mozna sie spokojnie opalac bez ciekawskich oczu sasiada, > *mozna pod jablonia usiasc i wypic kawcie, > *i mozna na hamaczku sie "obwiesic" > *mozna rowniez przysiasc na laweczce i podziwac zakwitle juz lijie w rabacie > jednym slowem zapraszam do OGRODU............... > nastawiam plililimmmmmi plum-plum fortepianowe na dziesiec palcow.... > > ** > milego dnia to moze na 30 palcow stworzymy uwerture vistulowa opus 35 Odpowiedz Link
kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 22.07.04, 11:30 ""gra warta swieczki"" bylby przecudowny utwor bogaty w ulotne uniesienia) Odpowiedz Link
slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 14.03.05, 10:15 co sadzicie o tym miejscu? www.pazece.lynx.pl/ Odpowiedz Link
kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 14.03.05, 10:20 slo-onko napisała: > co sadzicie o tym miejscu? > www.pazece.lynx.pl/ i tak szybciutko przejzalam.... miejsce wymarzone dla sloo) mozna tam znalesc kuzke/stodole.... a i posmakowac "wiejskiego chlebka i buleczek" widac,ze polozenie cudowne,nie moglam powiekszyc obrazeczkow bo jeszcze niemam wszystkiego zainstalowana w kompie Odpowiedz Link
slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 14.03.05, 10:17 albo to: www.agro.idara.pl/agrowczasy/index.php wiec albo wies albo luksus,ktorego nie mam w domu Odpowiedz Link
kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 14.03.05, 10:27 slo-onko napisała: > albo to: > www.agro.idara.pl/agrowczasy/index.php > wiec albo wies albo luksus,ktorego nie mam w domu tez ciekawe miejsce, a cena to licza od rodziny,czy od osoby 150zl za dobe to chyba duzo co ?? to pierwsze bardziej urokliwe,tak mi sie wydaje) Odpowiedz Link
kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 14.03.05, 10:49 przy wyborze miejsca urlopowego sugerowal bym sie: co mozna w poblizu ciekawego zobaczyc/zwiedzic, by robic sobie wypady wycieczkowe. Odpowiedz Link
slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 14.03.05, 11:07 kendo napisała: > przy wyborze miejsca urlopowego sugerowal bym sie: > co mozna w poblizu ciekawego zobaczyc/zwiedzic, > by robic sobie wypady wycieczkowe. Kaszuby tio taki rejon,ze i parkow i pieknych widokow nie brakuje. poza tym jesli ejst sie zmotoryzowanym to nie ma problemu mozna i nad Baltyk wyskoczyc, zwiedzic Trojmiasto albo malbork po raz enty Odpowiedz Link
slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 14.03.05, 11:06 kendo napisała: > slo-onko napisała: > > > albo to: > > www.agro.idara.pl/agrowczasy/index.php > > wiec albo wies albo luksus,ktorego nie mam w domu > > tez ciekawe miejsce, > a cena to licza od rodziny,czy od osoby > 150zl za dobe to chyba duzo co ?? > > to pierwsze bardziej urokliwe,tak mi sie wydaje) cena za cale mieszkanie. oplaca sie bardziej jesli jada np. dwie rodziny. nie wiem czy w tym roku pojedziemy z kims czy sami? Odpowiedz Link