Dodaj do ulubionych

bo piekno tak mnie zachwyca,,,,

16.09.03, 21:56
,,ze brakuje mi slow,,,,,(cyt)

tak napisala Kasikk.

kazdy z nas jest uczulony na piekno;
przyrody,poezj,sztuki itd,,,,
pzykladow mozna wymieniac bez liku....
Obserwuj wątek
    • kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 16.09.03, 22:13
      zaczne calkiem od innego piekna,,,pieskowego.
      Widzialam mase szczeniakow roznej rasy,
      mialam rase dalmatyn-wiecie,to te psiuny biale z czarnymi kropkami,,,,
      teraz mam dobermana-tez wiecie czarne z brazowa muszka i lapami....
      Doszlam do wniosku,ze dalmatynczyki sa najcudowniejsze szczeniaki,pod sloncem;
      sa bardzo proporcjonalne,kropki nieraz tak fajnie umiejscowione,
      takie slodziutkie pysiaki figlarne,
      ze jak sie na nie patrzy to sie wie od razu,
      ze zaraz cos zbroja....bylismy nia zauroczeni i kupilismy,,,,,
      • mala20033 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 16.09.03, 23:56
        ..moje szczescia to kundelki..ale ich oczy pelne milosci zastapic moga wiele..
        i wybaczam im tez wiele...moja cora mowi o nich.."takie zywe i cieple"...
        • kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 17.09.03, 12:57
          ,,Mala,,,
          wcale nie kundelki,,,,
          bardzo ladne psiunki ,a oczkami mowia od razu wszystko,
          to widac na kazdym zdjeciu co mi przyslalas,,,,
          nasz pierwszy doberman byl taki sam,,,,,
          obecny to ,djabelek, pokazujacy co minute ,ze to ja tu chce panowac,,,,
          • mala20033 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 17.09.03, 14:54
            Lubie tez zapach jesiennych lisci szeleszczacych pod mymi stopami...me wlosy
            rozpuszczone..dzinsy obcisle,kutreczke taka ze jej prawie nie ma..wiatr we
            wlosach..ktos bliski obok..
    • rb13 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 17.09.03, 15:08
      Och Mała - toz to prawie erotyk jesienny !
      • kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 19.09.03, 16:44
        Bylam dzis na grzybobraniu,,,,
        cudownie ,jaki zapach zywiczny
        i cieplo parujace z podloza lesnego
        ptaszyny sploszone cos sobie przekazywaly
        gdy siedzialam na trawie,,,
        w oddali drzewa lisciaste barwami sie juz mienia a zwlaszcza brzoza
        wyglada,jakby ktos ponawieszal zloto-zolte kiscie winogron.
        cudownie,cudownie,,,,,

znalazlam tylko troche grzybkow roznych i juz zpapusialam,,,,,pychotka,,,,,,
        • mala20033 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.09.03, 17:52
          ..bylam wczoraj nad jeziorem...zachod slonca..kolorowe liscie..jesien na
          Poludniu Stanow..i ta gorac..
          • kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.09.03, 19:13
            szczesliwa,
            ach! macie jeszcze ciepelko,,,,????

to upajalas sie pieknem przyrody "jeziornej"
            musialo byc pieknie,,,,,
            • kajtek43 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 14.10.03, 11:59
              Ja niedawno byłam na mojej słynnej już działeczce, a ponieważ jest za chłodno
              na siedzenie w hamaku, więc wybrałam się chajci, czyli przed siebie. Zobaczyłam
              pola cudnej urody porosłe dzikim kwieciem i tak chciało mi się iść, iść...
              Doszłam do pięknego lasu. Na mapie w domu sprawdziłam, że to Puszcza
              Dulowska....
              • kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 14.10.03, 12:21
                Kajtusiu,to zrobilas piekny spacer....
                tez nieraz pozwalam sie prowadzic bezwiednie na moich
                spacerach z psiuna,ktoremu to bardzo pasuje,,,,
                Odkrywam wtedy zawsze cos nowego,co przetem nie zwrocilam na to uwagi,,,,
                Mam takie "poziomkowe"miejsce,gdzie chetnie pozwalam sie tam zaprowadzic.
                Na lakach,teren lekko pagorkowaty,jest olbrzymia brzoza,
                a przy niej wielki kamien,jaky nizutka laweczka ,
                zaprasza do spoczniecia na nim.
                Przysiaduje wtedy i wsluchuje sie w szum galezi ,
                podziwian
                male jeziorko z szuwarami,gdzie zadomowily sie dzikie kaczki i para labedzi,,,,
                • kajtek43 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 14.10.03, 12:30
                  Na środku tego pola stoi pagórek porosły wrzosami i raczej niską roślinnością,
                  jak się na niego wejdzie, człowiekowi robi się jakoś tak... bosko, choć to
                  niewielka góreczka, raczej skałka, jakich dużo wokół Krakowa. Na najbliższej na
                  przeciw, stoi zamek w Tenczynku, ale go nie widać zza drzew.
                  • kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 14.10.03, 12:52
                    ,,Kajtus,,,
                    to tez masz piekne widoki,,,,
                    Bylam kiedys raz w Krakowie,
                    a mieszkalam pare dni w Krzesowicach,w zamku,byl tam dom dziecka kiedys,,,,
                    jakos sie tak zlozylo,ze nie mialam blizej okazji zwiedzc okolice,,,,

Znam ta "boskosc" Kajtus,,,,
                    tez mijam takie poletka na lakach,ale cos im jednak brakuje,,,,
                    do mojego favorit "poziomkowego" miejsca....

Sa organizowane wycieczki od nas do Krakowa,,,,
                    tak juz myslalam,ze bede musiala sie kiedys wybrac i zaliczyc te piekne miejca,
                    ktore tak pieknie opisujesz,,,,
                    • kajtek43 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 15.10.03, 12:14
                      A dziś rano, raniutko było tak pięknie, jak na obrazach Wyspiańskiego i nie
                      wiem, czy ktokolwiek pamięta, na ilustracjach Jana Marcina Szancera. Taka lekka
                      mgiełka, wilgotne uliczki, ale nie bardzo zimno, ot, krakowski spleen...
                      • kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 15.10.03, 22:08
                        Kajtus,,,
                        jestes kochana,,,sciagnelas mnie na "ziemie"
                        Twoim opisem tak pieknej jesieni.
                        Cos sobie przypominam,ale tak przez mgle.

w mojej ksiazce,ktora posiadam"Malarstwo Polskie"-Tadeusza Dobrowolskiego
                        nie znalazlam takowego obrazu,choc sa wszystkie charakteryzaje epok
                        malarskich...
                        Wyspianski jest w duzym zakresie opisany,
                        natomist J,M,Szancer -nie znalazlam nawet wzmianki,,,,
                        niem tu z kim odswiezac takich wiadomosci,
                        ktore bardzo zapomnialam,
                        dziekuje za przypomnienie....
                        pozdrawiam rownie pieknie skandynawska jesienia,,,,PA;..
                        • kendo Re: Cudowne bledy 16.10.03, 21:23
                          Ktora pani nie lubi "pachnidelek",,,????

Najslynniejsze prefumy COCO-CHANEL No 5
                          -powstaly podobno dzieki pomylce laboranta,
                          ktory zle odczytal recepture spisana przez kreatora zapachow Ernesta Beaux-dodal
                          do esencji dziesiec razy wiecej substancji niz powinien
                          • kajtek43 Re: Cudowne bledy 17.10.03, 17:52
                            Tessuniu, widzę, że wczoraj forum działało jak chciało i moje wypociny o Janie
                            Marcinie Szancerze w ogóle się nie wysłały... No cóż, nie mam dziś czasu, MUSZĘ
                            ZNIKAĆ, ale pojawię się niedługo mam nadzieję, że z jakimiś opowiastkami i
                            nowymi opisami wędrówek...
                            Czy wiesz, że te słynne karteczki samoprzylepne też powstały na skutek tego, że
                            pewien pan zrobił klej, który niczego nie chciał trzymać... on się załamał, a
                            kto inny zrobił mająteksmile
                            PS Poszukaj, może jest J.M. Szancer w Internecie, to był raczej rysownik.
                            Naprawdę MUSZĘ zniknąć na jakiś czas, ale czekaj na mniesmile)))))))))))))
                          • kendo Re: Cudowne bledy 17.10.03, 17:59
                            a pamietacie kostiumiki ,takie slodziutkie Coco Chanel ????

Rowniez tu zostal popelniony blad w fabryce tekstylnej Jacquesa
                            Rodiera,przyjaciela i dostawcy
                            projektantki.
                            Pewnego dnia jedna z maszyn "oszalala" i zaczela tkac material
                            niepodobny do produkowanych dotychczas.
                            Szybko ja wylaczono a powstale kilka metrow tkaniny uznano za bezuzyteczne i
                            zamierzano wyrzucic.
                            W tym czasie Chanel poszukiwala materialu,z ktorego moglabyb szyc proste
                            nie wymagajace ozdob ubiory.
                            Rodier proponowal jej kolejne probki,ale projektantka ciagle krecila nosem.
                            W koncu pokazal jej dla zartu utkany przez pomylke material.
                            Ku jego zdumieniu Coco natychmiast wykrzyknela ,ze to jest to,czego szuka.
                            W ten sposob pojawil sie dzersej-tkanina,ktora zrewolucjonowala sposob
                            ubierania sie i ugruntowala wiodaca pozycje Chanel w swiecie wielkiego
                            krawiectwa.
                            • mala20033 Re: Cudowne bledy 17.10.03, 23:41
                              Cudowne,Piekne Usciski wszyskim..Mala
                              • kajtek43 piękno jesieni 03.11.03, 13:33
                                Jesień to skrzypce potłuczone,
                                bezradna myśl nad ćwiercią smyczka...

Konstanty Ildefons Gałczyński
                                • kendo Re: piękno jesieni 07.11.03, 12:29
                                  Kajtusiu ladny fragment wybralas,,,,
                                  tak mozna by bylo powiedziec o jesieni,,,,
                                  PA;..Pozdrawiam cieplutko....
                                  • kendo Re: piękno jesieni w listopadzie,,,,,,,,,, 12.11.03, 10:13
                                    Lubicie patrzec na pelnie ksiezyca ?????????????
                                    Dzis w nocy ksiezyc,jakby zatrzymal sie w mojej czeresni,,,,
                                    "wielka pomarancza"wygladala przeslicznie
                                    na tle ciemno niebieskiego nieba, bez zdnej chmurki,
                                    przymrozek,ktory kladl sie na trawke lsnil cudownie
                                    oswietlajac wszystkie zakamarki w ogrodzie.....

a poranek w promyczkach slonecznych jeszcze piekniejszy od nocy.....
                                    • kajtek43 Re: piękno jesieni w listopadzie,,,,,,,,,, 12.11.03, 10:28
                                      A nie chce Ci się wtedy wyyyyyyyyyć? smile))
                                      Ja bardzo często lubię obserwować jesienny zachód słońca nad Wisłą, mam bardzo
                                      blisko bulwary, tam jest cudownie o tej porze dnia i roku...
                                      Chłonę wszystko, wszystko jest piękne i tyle tego dokoła, że życia nie
                                      starczy...
                                      Moja koleżanka ma balkon, z którego jest widok na pobliski Wawel...
                                      Aż mi ciarki chodzą po plecach, tak jest to piękne...
                                      • kendo Re: piękno jesieni w listopadzie,,,,,,,,,, 12.11.03, 11:35
                                        Kajtusiu!
                                        jakos jeszcze nie wylam hi,hi,
                                        ale nie moge wtedy spac i slubne mowi,
                                        ze pewno w wilkolaka sie zaraz przemienie,,,,

wyobrazam sobie Kajtusiu,
                                        jakie piekne widoki masz i jak sie upajasz nimi,,,,
                                        azchody slonca jesienia a zwlaszcza w listopadzie
                                        to tu sa przepiekne,,,,
                                        wszystkie kolory teczy prawie sie nakladaja
                                        po pieknej pogodzie,,,
                                        najlepiej lubie ,gdy sa od czerwonego po zolty,
                                        wyglada,jakby ktos pedzlem malowal,,,,

Pozdrawiam Kajtunku cieplunio,zyczac pieknego dnia,takiego ,jaki jest u mnie w
                                        tej chwili....
                                        az nie chcialo mi sie do domciu wracac ze spacerku z psiuna,,,,
                                        PA;..usciski i caluski posylam....
                                        • kajtek43 Re: piękno jesieni w listopadzie,,,,,,,,,, 26.11.03, 15:13
                                          Dziś jest w Krakowie tak pięknie, jak rzadko na wiosnę bywa... teraz za oknem
                                          widzę ptaszki, które wracają na nocleg. Sprzątając ostatnio, znalazłam stary
                                          pamiętnik, jeszcze z podstawówki. Te wierszyki, które w nim wpisywano, są może
                                          troszkę naiwne, ale jakże wzruszające: " Są łzy w duszy, co jak ogień palą, są
                                          serca, co się nigdy nie żalą, są smutki, których nikt nie pocieszy, są grzechy,
                                          z których Bóg tylko rozgrzeszy, są winy, którym nie dano sędziego, więc gdy kto
                                          płacze - nie pytaj dlaczego...
                                          • kendo Re: piękno jesieni w listopadzie,,,,,,,,,, 26.11.03, 16:56
                                            Kajtusiu,
                                            pieknie dzis u nas niejest;mzawa,+6 stopni ciepla,,,,
                                            ale dzionek spedzilam u siostry
                                            po wyjsciu od lekarza....
                                            poogladalysmy zdjecia ,jak bylysmy w Pryzu
                                            przed dwoma laty,,,,piekne wspomnienia,
                                            bo slubne minie zaprosil na ta podroz urodzinowa-parzyste lata,
                                            zosajac sam w domu.

Pamietnik tez ,gdzies mam w domu rodzinnym,
                                            musze go odszukac,niezapomniane wspomnienia,
                                            kolezanki wklejaly jeszcze swoje zdjecia,takie od legitymacji szkolnej,,,,
                                            czytalam go pare lat temu
                                            i teraz jak bylam nie moglam znalesc,
                                            bo sukcesywnie szperamy na strychu i palimy niepotrzebne smieci....
                                            • kajtek43 Re: piękno jesieni w listopadzie,,,,,,,,,, 27.11.03, 11:13
                                              ... a dziś znów WIOSNA! Taka pogoda rzadko zdarza się i w kwietniu. Ale ludzie
                                              źle się czują. Co do pamiętnika, to nie było w mojej szkole w zwyczaju wlepiać
                                              zdjęć, a szkoda. Tylko rysowanki - koszmarkismile)))
                                              • kendo Re: piękno jesieni w listopadzie,,,,,,,,,, 27.11.03, 12:11
                                                nawet pochmurne dni moga stac sie piekne....
                                                wczoraj bylam u siostry i ogladalysmy zdjecia ...
                                                przy herbatuni aromatycznej i buleczkach,,,
                                                duszyczka sie radowala,,,,
                                                • kendo Re: tu chyba bedzie pasowac,,,,, 01.12.03, 13:16
                                                  Mala napisala;

Resmirklodki Sen ..
                                                  Autor:mala 20033
                                                  Data:01.12.2003 01:14

Przeslodkich Snow..pieknych marzen..a a a ..kotki dwa..

..
                                                  Bo kochac znaczy tworzyc,
                                                  poczac w barwie burzy
                                                  rzezbe gwiazdy i ptaka
                                                  w lun czerwonym marmurze.
                                                  • kendo Re: bo piekno mnie tak zachwyca.............. 26.02.04, 12:36
                                                    **
                                                    Piekno rodzi zachwyt i rownoczesnie zaprasza do wnetrza czlowieka.
                                                    **
                                                    Zewnetrzne piekno to tylko preludium do ludzkiej tajemnicy
                                                    **
                                                    By dostac sie do wnetrza i zrozumiec zrodlo piekna
                                                    nie nalezy obrywac platkow ani rozchylac ich bolesnie
                                                    trzeba zamienic sie i z wielka delikatnoscia
                                                    otwierac kwiat najcieplejszymi z promieni....slonce
                                                    **Roman Mleczko
                                                  • kendo Re: bo piekno mnie tak zachwyca.............. 10.06.04, 11:44
                                                    popatszcie jakie to ladne prawda ????????

fakty.interia.pl/zdnia?gal=343876&nr=1
                                                  • jtka Re: bo piekno mnie tak zachwyca.............. 10.06.04, 13:49
                                                    pięknesmile))))ktoś się napracował trochęwink
                                                  • kendo Re: bo piekno mnie tak zachwyca.............. 10.06.04, 15:34
                                                    z lodu tez mi sie podobaja
                                                    takie skulpturysmile)

co roku zima organizowane sa
                                                    na polnocy pokazy rzezbiarzy,
                                                    pieknie to wyglada,podswietlaja pozniej
                                                    i jest cudooooooooooooooosmile)
                                                  • kasikk Re: bo piekno mnie tak zachwyca.............. 10.06.04, 15:47
                                                    jejku... tak bym chciała kiedys pojechać tam do ciebie i obejrzeć te lasy,
                                                    lody, sniegi, łosie wink)
                                                    a tu deszczysko tylko siąpi sad(

ale musze się pochwalić jedną rzeczą - maciejka zakwitła i cuuudnie mi pachnie
                                                    wieczorem - to a propos piękności - piękny zapach smile)
                                                  • kendo Re: bo piekno mnie tak zachwyca.............. 10.06.04, 18:27
                                                    **Kasikku,
                                                    az mnie w gardziolku scisnelo za zapachem,
                                                    niem jej i juzsad(((((((((((((((

teraz na polnocy strasznie duzo komarow
                                                    sa wielgasne jak "ruskie czolgi"
                                                    i tna niemilosiernie....
                                                    ale zima przepieknie,
                                                    wystarczy pojechac tylko do Blekinge,
                                                    dwa regiony dalej odemnie
                                                    i jest juz cudnie ze sniegiem....

tak,przyroda i kraiobrazy sa tu cudne....

ale i w kraju jest pieknie,
                                                    wystarczy sie ruszyc troszke dalej od miasta
                                                    czy w gory to cudnie jest....
    • slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 16.07.04, 19:40
      dzis stojac na swoim zielonym podworku dostrzeglam jaka mam mini ląkę smile
      zdzbelka trawinek, dzikie klosy zboz, maly kasztanowiec, swiergot ptaszkow.
      od razu stanal przede mna wiejski obrazek. tak bardzo chcialabym polozyc sie
      na lace i rozkoszowac sie wiejskimi widokami i tym pieknym krajobrazem smile
      i sluchac sluchac sluchac smile)))
      • kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 16.07.04, 20:16
        a to tak pieknie sloo
        ja czekam ciepelka jak zbawienia
        i na chamaczku zaraz sie "obwiesze"
        by sie tym wszystkim upajac....
        • nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:06
          kendo napisała:

> a to tak pieknie sloo
          > ja czekam ciepelka jak zbawienia
          > i na chamaczku zaraz sie "obwiesze"
          > by sie tym wszystkim upajac....

...a u mnie dzisiaj upalnie za chwilę zacznie sie burza...
          ...to lubię...
          • slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:10
            a u nas co dzien slonko a co wieczor burzysmile
            uwielbiam odglosy burzysmile
            no bo pzreciez po burzy wychodzi slonkosmile)))))))
            • nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:12
              slo-onko napisała:

> a u nas co dzien slonko a co wieczor burzysmile
              > uwielbiam odglosy burzysmile
              > no bo pzreciez po burzy wychodzi slonkosmile)))))))

...ale to fajna zabawa uganianie się za Slo po forach...
              • slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:13
                nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                >
                > > a u nas co dzien slonko a co wieczor burzysmile
                > > uwielbiam odglosy burzysmile
                > > no bo pzreciez po burzy wychodzi slonkosmile)))))))

dobrze,ze ich jest tak malowink
                ganialibysmy sie do nocywink
                >
                > ...ale to fajna zabawa uganianie się za Slo po forach...
                • nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:14
                  slo-onko napisała:

> nick000 napisał:
                  >
                  > > slo-onko napisała:
                  > >
                  > > > a u nas co dzien slonko a co wieczor burzysmile
                  > > > uwielbiam odglosy burzysmile
                  > > > no bo pzreciez po burzy wychodzi slonkosmile)))))))
                  >
                  > dobrze,ze ich jest tak malowink
                  > ganialibysmy sie do nocywink
                  > >
                  > > ...ale to fajna zabawa uganianie się za Slo po forach...

...to byloby jeszcze bardziej ekscytujące...
                  • slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:16
                    nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                    >
                    > > nick000 napisał:
                    > >
                    > > > slo-onko napisała:
                    > > >
                    > > > > a u nas co dzien slonko a co wieczor burzysmile
                    > > > > uwielbiam odglosy burzysmile
                    > > > > no bo pzreciez po burzy wychodzi slonkosmile)))))))
                    > >
                    > > dobrze,ze ich jest tak malowink
                    > > ganialibysmy sie do nocywink
                    > > >
                    > > > ...ale to fajna zabawa uganianie się za Slo po forach...
                    >
                    > ...to byloby jeszcze bardziej ekscytujące...

masz na mysli noc?wink
                    • nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:19
                      slo-onko napisała:

> nick000 napisał:
                      >
                      > > slo-onko napisała:
                      > >
                      > > > nick000 napisał:
                      > > >
                      > > > > slo-onko napisała:
                      > > > >
                      > > > > > a u nas co dzien slonko a co wieczor burzysmile
                      > > > > > uwielbiam odglosy burzysmile
                      > > > > > no bo pzreciez po burzy wychodzi slonkosmile)))))))
                      > > >
                      > > > dobrze,ze ich jest tak malowink
                      > > > ganialibysmy sie do nocywink
                      > > > >
                      > > > > ...ale to fajna zabawa uganianie się za Slo po forach...
                      > >
                      > > ...to byloby jeszcze bardziej ekscytujące...
                      >
                      > masz na mysli noc?wink
                      ...i noc i dzień tralala...
                      ...a może życie całe...
                      • slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:21
                        nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                        >
                        > > nick000 napisał:
                        > >
                        > > > slo-onko napisała:
                        > > >
                        > > > > nick000 napisał:
                        > > > >
                        > > > > > slo-onko napisała:
                        > > > > >
                        > > > > > > a u nas co dzien slonko a co wieczor burzysmile
                        > > > > > > uwielbiam odglosy burzysmile
                        > > > > > > no bo pzreciez po burzy wychodzi slonkosmile)))))))
                        > > > >
                        > > > > dobrze,ze ich jest tak malowink
                        > > > > ganialibysmy sie do nocywink
                        > > > > >
                        > > > > > ...ale to fajna zabawa uganianie się za Slo po forach..
                        > .
                        > > >
                        > > > ...to byloby jeszcze bardziej ekscytujące...
                        > >
                        > > masz na mysli noc?wink
                        > ...i noc i dzień tralala...
                        > ...a może życie całe...

najbardziej podoba mi sie ta tralala smile)))))))))))
                        • nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:23
                          slo-onko napisała:

> nick000 napisał:
                          >
                          > > slo-onko napisała:
                          > >
                          > > > nick000 napisał:
                          > > >
                          > > > > slo-onko napisała:
                          > > > >
                          > > > > > nick000 napisał:
                          > > > > >
                          > > > > > > slo-onko napisała:
                          > > > > > >
                          > > > > > > > a u nas co dzien slonko a co wieczor burzy:
                          > )
                          > > > > > > > uwielbiam odglosy burzysmile
                          > > > > > > > no bo pzreciez po burzy wychodzi slonkosmile))
                          > )))))
                          > > > > >
                          > > > > > dobrze,ze ich jest tak malowink
                          > > > > > ganialibysmy sie do nocywink
                          > > > > > >
                          > > > > > > ...ale to fajna zabawa uganianie się za Slo po fo
                          > rach..
                          > > .
                          > > > >
                          > > > > ...to byloby jeszcze bardziej ekscytujące...
                          > > >
                          > > > masz na mysli noc?wink
                          > > ...i noc i dzień tralala...
                          > > ...a może życie całe...
                          >
                          > najbardziej podoba mi sie ta tralala smile)))))))))))

...też tak lubię...
                          ...nie odmówię sobie jeszcze...
                          ...tralalalalalalalal...
                          • slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:25
                            taaaaaaak, Twoje tralalala i moja muzyka to jest...... ehhhhwink
                            rozkosz dla mych uszuwink
                            a moglbys dolaczyc do tego skrzypki?smile
    • slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:22
      wiesz, ostatnio ganialysmy sie z poduszankami dokladnie rok temusmile
      byly u mnie poduszanki w odwiedzinach i jak wrocilysmy z miejskich wojazy to w
      te czarna noc ganialysmy sie z rzulwiami, transami smile
      ale bylo super smile))))))
      • nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:27
        slo-onko napisała:

> wiesz, ostatnio ganialysmy sie z poduszankami dokladnie rok temusmile
        > byly u mnie poduszanki w odwiedzinach i jak wrocilysmy z miejskich wojazy to
        w
        > te czarna noc ganialysmy sie z rzulwiami, transami smile
        > ale bylo super smile))))))

...wiesz, zzdroszczę Wam tej przyjaźni...
        ...nieczęsto w tych czasach spotykane...
        ...a skrzypce pilipiliplum...
        • slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:29
          nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
          >
          > > wiesz, ostatnio ganialysmy sie z poduszankami dokladnie rok temusmile
          > > byly u mnie poduszanki w odwiedzinach i jak wrocilysmy z miejskich wojazy
          > to
          > w
          > > te czarna noc ganialysmy sie z rzulwiami, transami smile
          > > ale bylo super smile))))))
          >
          > ...wiesz, zzdroszczę Wam tej przyjaźni...
          > ...nieczęsto w tych czasach spotykane...
          > ...a skrzypce pilipiliplum...

ej ale co to za brzdakanie?wink
          skrzypce skrzypia a nie plumkaja jak Twoje big_grin
          • nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:30
            slo-onko napisała:

> nick000 napisał:
            >
            > > slo-onko napisała:
            > >
            > > > wiesz, ostatnio ganialysmy sie z poduszankami dokladnie rok temusmile
            > > > byly u mnie poduszanki w odwiedzinach i jak wrocilysmy z miejskich
            > wojazy
            > > to
            > > w
            > > > te czarna noc ganialysmy sie z rzulwiami, transami smile
            > > > ale bylo super smile))))))
            > >
            > > ...wiesz, zzdroszczę Wam tej przyjaźni...
            > > ...nieczęsto w tych czasach spotykane...
            > > ...a skrzypce pilipiliplum...
            >
            > ej ale co to za brzdakanie?wink
            > skrzypce skrzypia a nie plumkaja jak Twoje big_grin
            ...bo to są zaczarowane skrzypce plumkające...
            ...Slo czuję się i bwię jak dzieciak i to mnie cieszy...
        • slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:31
          nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
          >
          > > wiesz, ostatnio ganialysmy sie z poduszankami dokladnie rok temusmile
          > > byly u mnie poduszanki w odwiedzinach i jak wrocilysmy z miejskich wojazy
          > to
          > w
          > > te czarna noc ganialysmy sie z rzulwiami, transami smile
          > > ale bylo super smile))))))
          >
          > ...wiesz, zzdroszczę Wam tej przyjaźni...
          > ...nieczęsto w tych czasach spotykane...
          > ...a skrzypce pilipiliplum...

nie musisz juz nam zazdroscic smile jestes wsrod nassmile
          jesli tak CI sie tu podoba to zostan na zawsze smile
          i to prawda dlugo juz sie znamy, tzn dluzej na poduchach. na vistuli i cudownej
          Kendo jestem od nie dawna smile i tak samo jest cudownie smile

Kendo czy popelnilam nietakt proszac nickta aby zostal na zawsze??smile
          • nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:32
            ...wiesz, poplotkujmy o Kendo...
            ...równa z niej babka, prawda...
            • slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:34
              nick000 napisał:

> ...wiesz, poplotkujmy o Kendo...
              > ...równa z niej babka, prawda...

jaaaaasnesmile
              wiedzialm to od pierwszego razu kiedy poczytalam jej wpisy na szuflandii a
              potem "wprowadzilam" sie do niej smile
              • nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:36
                slo-onko napisała:

>
                > jaaaaasnesmile
                > wiedzialm to od pierwszego razu kiedy poczytalam jej wpisy na szuflandii a
                > potem "wprowadzilam" sie do niej smile

...wiesz ostatnio zanim do was trafiłem nie miałem za dobrze...
                ...zła passa albo coś koło tego...
                ...teraz to mija...
                • slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:39
                  nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                  >
                  > >
                  > > jaaaaasnesmile
                  > > wiedzialm to od pierwszego razu kiedy poczytalam jej wpisy na szuflandii
                  > a
                  > > potem "wprowadzilam" sie do niej smile
                  >
                  > ...wiesz ostatnio zanim do was trafiłem nie miałem za dobrze...
                  > ...zła passa albo coś koło tego...
                  > ...teraz to mija...

kazdy ma taki okres w zyciu.
                  ja tez mialam nie raz. daje wtedy na luz, nauczylam sie,ze sprawy zawsze jakos
                  musza sie rozwiazac. wylaczam sie z tego w miare moich mozliwosci. jesli nie
                  calkowicie to choc czesciowo.
                  ciesze sie,ze mijasmile
                  a net to moj nalogsmile tzn nie do konca ale nie potrafie nie wejsc na poduszki do
                  vistulki. bo z reszta umiem sobie radzic. a tu czlowiek relaksuje sie tak jak
                  pzry muzycesmile)))))
                  • nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 20:55
                    ...do niedawna nie byłem wielkim entuzjastą netu, czytałem widomości, prasę...
                    ...czasami potrzebowałem go do pracy...
                    ...teraz wiem że daje dużo przyjemnych chwil...
                    ...tak jak rozmowa tylko szczerzej...
                    • slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:06
                      nick000 napisał:

> ...do niedawna nie byłem wielkim entuzjastą netu, czytałem widomości, prasę...
                      > ...czasami potrzebowałem go do pracy...
                      > ...teraz wiem że daje dużo przyjemnych chwil...
                      > ...tak jak rozmowa tylko szczerzej...

bo net-to nie tylko zlo. mozna tu poznac wspanialych ludzi i miec
                      przyjaciolsmile))))

• nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:09
                        slo-onko napisała:

> bo net-to nie tylko zlo. mozna tu poznac wspanialych ludzi i miec
                        > przyjaciolsmile))))
                        >
                        ...już coś na ten temat wiem...
                        ...a w realu z przyjaźnią problem...
                        • slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:11
                          nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                          >
                          > > bo net-to nie tylko zlo. mozna tu poznac wspanialych ludzi i miec
                          > > przyjaciolsmile))))
                          > >
                          > ...już coś na ten temat wiem...
                          > ...a w realu z przyjaźnią problem...

to prawda i czesto zawodzasad
                          albo uwazaja sie za pzryjaciol a tak na prawde nimi nie sa sad
                          • nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:14
                            ...wiesz Slo takiego prawdziwego przyjaciela to ja miałem, mam jednego...
                            ...trzymaliśmy się rzem już od początku liceum...
                            ...później była dluga przerwaa teraz jest znowu ok...
                            • slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:15
                              nick000 napisał:

> ...wiesz Slo takiego prawdziwego przyjaciela to ja miałem, mam jednego...
                              > ...trzymaliśmy się rzem już od początku liceum...
                              > ...później była dluga przerwaa teraz jest znowu ok...

super smile
                              ja wynagradzam sobie wspanialymi znajomymi, ktorzy wlasciwie czasem zasluguja
                              na miano pzryjaciolsmile
                              • kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:31
                                sloo
                                jetem pod wrazeniem....
                                tak sobie ladnie gaworzycie
                                podczas mojej nieobecnosci....to milo sie czyta....

nie mam Ci za zle ,"za zatrzymanie na zawsze nicka"
                                oczywiscie ciesze sie i dziekuje ,ze to uczynilas.

**
                                molego wieczoru.
                                • kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:34
                                  nick
                                  ciesze sie,ze czujesz sie milo na Vistuli,
                                  wpadaj kiedy tylko chcesz
                                  pisz o wszystkim co w serduszku Ci gra....
                                  jeste mi milo w Twym towarzystwie.

**
                                  milego wieczoru.
                                  • nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:35
                                    ...no Kendo po takim zaproszeniu...
                                    • kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:42
                                      nick000 napisał:

> ...no Kendo po takim zaproszeniu...

spodobalo Ci sie ??smile)

PS;..no a co?? fajny jestes:.........
                                  • kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:37
                                    ..a teraz do tematu.....
                                    tyle zdazyliscie juz napisac,
                                    podczas mej nieobecnosci,
                                    jutro tez mnie nie bedzie od 17:00,
                                    ale wieczorem jak bede przy silach to sie zamelduje.smile)

ja osobiscie boje sie strasznie burzy,
                                    z domciu nigdy nie wyjde,
                                    natomiat,zaraz po skonczeniu"grzmotow"
                                    upajam sie powietrzem i pogoda....

**
                                    milego wieczoru.

PS;..zapomnialam dopisac,ze jestescie wspaniali....
                                    • nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:41
                                      ...wspaniła jesteś Kendo...
                                      ...a burzy sie nie bój, ochronimy cie...
                                      ...przytulimy...
                                      • kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:44
                                        nick000 napisał:

> ...wspaniła jesteś Kendo...
                                        > ...a burzy sie nie bój, ochronimy cie...
                                        > ...przytulimy...

niepowtarzaj za czesto,
                                        bo ja lubie przytulankiwink)
                                        • nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:45
                                          kendo napisała:

> nick000 napisał:
                                          >
                                          > > ...wspaniła jesteś Kendo...
                                          > > ...a burzy sie nie bój, ochronimy cie...
                                          > > ...przytulimy...
                                          >
                                          ...a kto nie lubi Kendo szlachetna...
                                          ...powtórzę: przytulimy Cię...
                                          > niepowtarzaj za czesto,
                                          > bo ja lubie przytulankiwink)
                                          • kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:47
                                            dzieki...bede pamietac,
                                            gdzie mam szukac "przytulanek"....
                                            • nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:49
                                              kendo napisała:

> dzieki...bede pamietac,
                                              > gdzie mam szukac "przytulanek"....

...dla przyjaciół z Vistulandii wszystko co najlepsze...
                                              • kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:50
                                                dzieki przyjacielu...
                                                ale pedzisz,ze ledwo nadazam....
                                                a dzis juz tyle sie "nabiegalam"
                                                • nick000 Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 21.07.04, 21:53
                                                  kendo napisała:

> dzieki przyjacielu...
                                                  > ale pedzisz,ze ledwo nadazam....
                                                  > a dzis juz tyle sie "nabiegalam"

...ruch to zdrowie szlachetna Kendo...
                                                  ...a ja się trochę wzruszyłem...
                                                  • kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 22.07.04, 10:12
                                                    nick000 napisał:

> kendo napisała:
                                                    >
                                                    > > dzieki przyjacielu...
                                                    > > ale pedzisz,ze ledwo nadazam....
                                                    > > a dzis juz tyle sie "nabiegalam"
                                                    >
                                                    > ...ruch to zdrowie szlachetna Kendo...
                                                    > ...a ja się trochę wzruszyłem...

**nick
                                                    jest stwierdzone,ze kobiety sa w czestszym ruchu fizycznym niz mezczyzni....
                                                    dzis znow mnie czeka "extra ruch"

jestes wrazliwym osobnikiem nick....to chyba odbrze co ????

**
                                                    milego dnia.
    • slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 22.07.04, 07:49
      pieknem,ktore mnie zachwyca mozna rowniez nazwac te nasza zabawesmile
      ile usmiechu nam przynosi? zwlaszca plipilimplim czy jakos takwink
      granie na fortepianiewink
      przyjemne umilanie i przytulaniewink
      kurcze moja wyobraznia stworzyla taki poetyczno-muzyczny obrazek w ogrodzie u
      Kendo posrod tysiaca kwiatow smile
      • kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 22.07.04, 10:09
        o to prawda sloo
        atmosfere stworzylismy przesliczna
        az sie nick rozrzewnil.-)))))))))))))))))
        *mam takie kaciki w ogrodzie,
        *gdzie mozna sie spokojnie opalac bez ciekawskich oczu sasiada,
        *mozna pod jablonia usiasc i wypic kawcie,
        *i mozna na hamaczku sie "obwiesic"
        *mozna rowniez przysiasc na laweczce i podziwac zakwitle juz lijie w rabacie
        jednym slowem zapraszam do OGRODU...............
        nastawiam plililimmmmmi plum-plum fortepianowe na dziesiec palcow....

**
        milego dnia
        • slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 22.07.04, 11:17
          kendo napisała:

> o to prawda sloo
          > atmosfere stworzylismy przesliczna
          > az sie nick rozrzewnil.-)))))))))))))))))
          > *mam takie kaciki w ogrodzie,
          > *gdzie mozna sie spokojnie opalac bez ciekawskich oczu sasiada,
          > *mozna pod jablonia usiasc i wypic kawcie,
          > *i mozna na hamaczku sie "obwiesic"
          > *mozna rowniez przysiasc na laweczce i podziwac zakwitle juz lijie w rabacie
          > jednym slowem zapraszam do OGRODU...............
          > nastawiam plililimmmmmi plum-plum fortepianowe na dziesiec palcow....
          >
          > **
          > milego dnia

to moze na 30 palcow big_grin
          stworzymy uwerture vistulowa opus 35smile
          • kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 22.07.04, 11:30
            ""gra warta swieczki""

bylby przecudowny utwor
            bogaty w ulotne uniesieniasmile)
    • slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 14.03.05, 10:15
      co sadzicie o tym miejscu?
      www.pazece.lynx.pl/
      • kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 14.03.05, 10:20
        slo-onko napisała:

> co sadzicie o tym miejscu?
        > www.pazece.lynx.pl/

i tak szybciutko przejzalam....
        miejsce wymarzone dla sloowink)
        mozna tam znalesc kuzke/stodole....
        a i posmakowac "wiejskiego chlebka i buleczek"
        widac,ze polozenie cudowne,nie moglam powiekszyc obrazeczkow
        bo jeszcze niemam wszystkiego zainstalowana w kompiesad
    • slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 14.03.05, 10:17
      albo to:
      www.agro.idara.pl/agrowczasy/index.php
      wiec albo wies albo luksus,ktorego nie mam w domusmile
      • kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 14.03.05, 10:27
        slo-onko napisała:

> albo to:
        > www.agro.idara.pl/agrowczasy/index.php
        > wiec albo wies albo luksus,ktorego nie mam w domusmile

tez ciekawe miejsce,
        a cena to licza od rodziny,czy od osoby
        150zl za dobe to chyba duzo co ??

to pierwsze bardziej urokliwe,tak mi sie wydajesmile)
        • kendo Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 14.03.05, 10:49
          przy wyborze miejsca urlopowego sugerowal bym sie:
          co mozna w poblizu ciekawego zobaczyc/zwiedzic,
          by robic sobie wypady wycieczkowe.
          • slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 14.03.05, 11:07
            kendo napisała:

> przy wyborze miejsca urlopowego sugerowal bym sie:
            > co mozna w poblizu ciekawego zobaczyc/zwiedzic,
            > by robic sobie wypady wycieczkowe.

Kaszuby tio taki rejon,ze i parkow i pieknych widokow nie brakuje. poza tym
            jesli ejst sie zmotoryzowanym to nie ma problemusmile mozna i nad Baltyk
            wyskoczyc, zwiedzic Trojmiasto albo malbork po raz entysmile
        • slo-onko Re: bo piekno tak mnie zachwyca,,,, 14.03.05, 11:06
          kendo napisała:

> slo-onko napisała:
          >
          > > albo to:
          > > www.agro.idara.pl/agrowczasy/index.php
          > > wiec albo wies albo luksus,ktorego nie mam w domusmile
          >
          > tez ciekawe miejsce,
          > a cena to licza od rodziny,czy od osoby
          > 150zl za dobe to chyba duzo co ??
          >
          > to pierwsze bardziej urokliwe,tak mi sie wydajesmile)

cena za cale mieszkanie. oplaca sie bardziej jesli jada np. dwie rodziny. nie
          wiem czy w tym roku pojedziemy z kims czy sami?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka