Dodaj do ulubionych

ASC w Pannie - kolka ?

31.03.12, 00:36
Witam!

Pytanie z gruntu tendencyjnych, ale ważne. Pewna osoba zasugerowała mi, że dokonała obserwacji, której rezultatem było wyprowadzenie twierdzenia:
"ASC w Pannie zwiększa pojawianie się kolek u dzieci"

Niektórzy tu mają dzieci, siostra albo brat je ma. Proszę, podajcie kilka przykładów występowania "kolek" oraz ASC dziecka.
Chcę tą "teorię" szybko zweryfikować, bo nie lubię teoretyzowania, tylko żywe przykłady. Oczywiście wiadomym jest, że w naszej szerokości geograficznej nie ma równowagi dla każdego znaku, ale postaramy się to jakoś ewentualnie ująć (jeśli to w ogóle jest konieczne...)

Pozdrawiam!
M.
Obserwuj wątek
    • tamara401 Re: ASC w Pannie - kolka ? 31.03.12, 09:12
      Jedna z moich córek ma asc. w Pannie.Jako niemowlę chowała się bezproblemowo/bez kolek/.Natomiast później dość często skarżyła się na bóle brzucha, raz nawet miała podejrzenie ostrego wyrostka robaczkowego/na szczęście wszystko dobrze się skończyło/. Moja najstarsza córka i wnuk mają asc. w Strzelcu i tu były problemy kolkowe w dzieciństwie. Znam tez pewna dorosłą osobę z asc. w Pannie która skarży się na stałe problemy jelitowe/wzdęcia,uczucie przepełnienia/ mimo bardzo poprawnego z punktu widzenia dietetyki odżywiania.Zauważyłam natomiast iż osoby z podkreśloną Panną/planety,osie/ nigdy nie zostawiają pustego talerza po jedzeniu,zawsze coś tam wyselekcjonują. Niby twierdzą że jedzenie smakowało a mimo to na talerzu zostają jakieś w ich mniemaniu niejadalne resztki.
      • black_halo Re: ASC w Pannie - kolka ? 31.03.12, 10:11
        Sama mam DSC w Pannie i przyznaje sie do tego, ze tylko jak jestem bardzo glodna to moge zjesc np. ziemniaki z sosem. Na talerzu lubie jak wszystko lezy oddzielnie i sie "nie dotyka". Glulasz taki powiedzmy rodzina mojego faceta spozywa w taki sposob, ze najpierw na talerzu laduja ziemnia/ryz/frytki cokolwiek a na to leci gulasz, potem wszyscy to mieszaja na talerzach, powstaje breja. Nie do przyjecia. Nie tknelam tez nigdy skorki pieczonego kurczaka, nie obgryzam kostek. Talerz czyszcze tylko wtedy gdy ugotuje sama ;D
        • kobieta_z_saturnem Re: ASC w Pannie - kolka ? 23.01.14, 21:18
          Też mam Dsc w Pannie tak jak ty, ale jedzenia nie muszę mieć wydzielonego.

Za to mam brata z Asc w Pannie i on zawsze na talerzu rozstawi jakieś resztki, nie wiedząc czemu. Myślałam, że to chodzi o to, żeby się nie przejeść, ale być może chodzi bardziej o to, że jakiś kawałek jedzenia mu się mniej spodoba, bo jest niedopieczony czy ma jakiś inny feler.

Wracając do głównego wątku to brat z Asc w Pannie miał duże kolki w dzieciństwie. Przez większość życia coś go zawsze w brzuchu pobolewało, w wieku dorosłym też, pije jakieś ziółka, lekarze nie wiedzą skąd te bóle; ja przypuszczam, że na tle nerwowym.
        • lipenka Re: ASC w Pannie - kolka ? 31.01.14, 12:11
          ja mam Słońce w Pannie i dopiero na sterość hehesmile nauczyłam się łączyć jedzenie. Od urodzenia nic sie nie moglo dotykać i jadłam po kolei. Moje dziecko też tak robi - ryba, ascendent w Raku...
      • marychakrycha Re: ASC w Pannie - kolka ? 31.03.12, 11:23
        AAC w pannie, zgadza sie jako dziecko czesto mialam, nawet jako dorosly jeszcze mi sie zdarzaja. Na talerzu nic nie zostawiamsmile pewnie dlatego te kolki
        • am98 Re: ASC w Pannie - kolka ? 31.03.12, 20:38
          Mylicie kolki z czymś innym. Acruxowi chyba chodziło o kolki niemowlęce, które samoistnie przechodzą po kilku miesiącach. Kolka najczęściej pojawia się u noworodka w 2 tyg. życia i jej pochodzenie nie jest znane. Kojarzona jest z zaburzeniami trawienia u tak małych dzieci. Kolka to dla dorosłych "niczym nieuzasadniony" płacz- dziecko nakarmione, przewinięte, wykąpane nie wiadomo dlaczego płacze. Zwykle pojawia się po południu i trwa kilka godzin z kilku, kilkunastominutowymi przerwami, aż wyczerpane zasypia. Wszelakie środki, kropelki nie pomagają.
          Ja twierdzę, że kolka jest cierpieniem duszy, która znalazła się w ciele i z tego powodu płacze.
          A może chodzi wam o reflux, który bardzo często pojawia się u dzieci i występuje u dorosłych tez?
          • acrux_79 Re: ASC w Pannie - kolka ? 31.03.12, 20:46
            No tak, raczej niemowlęce.
            Aczkolwiek... te uwagi też są cenne, więc cieszą mnie również te uwagi. Można przy okazji zaobserować, czy istnieje jakiś związek pomiędzy ASC Panną a trawieniem w każdym wieku.

Ale - dziękuję za uwagę, kolki niemowlęce, które samoistnie przechodzą po paru miesiącach. Dokładnie tak. Powinienem się uściślić, gdy zadałem to pytanie.
    • am98 Re: ASC w Pannie - kolka ? 31.03.12, 13:11
      1) ASC w Lwie - kolka okrutna, masakryczna, przeraźliwa.
      • jasmina.0 Re: ASC w Pannie - kolka ? 31.03.12, 13:50
        Ja asc w Pannie - w zyciu nie mialam żadnych kolek a moj "żywot" ma się całkiem dobrze do dziś.

Dziecko - Asc w Wadze - za dzieciaka ciągłe kolki doprowadzające do ostrych stanów zapalnych.
        • naumma Re: ASC w Pannie - kolka ? 01.04.12, 19:28
          Syn - asc. w Bliźniętach - okropna kolka, ryki po kilka godzin dziennie
          Syn - asc. w Raku - kolka b. umiarkowana
          Ja-asc. w Pannie - przez całe życie byłam przeświadczona, że co jak co, ale żołądek to mam zdrowy jak nic innego; Niestety - okazuje się, że mam przewlekły stan zapalny, który "psuje" mi całą resztę , no ale mam też Saturna w Raku(11 dom) w opozycji do Słońca w 6 domu, więc to mi niczego nie ułatwia...
    • am98 ASC w Wadze 02.04.12, 23:35
      ASC w Wadze i brak kolki. Miala byc kolka i ascendent, a wyszlo: nie ma kolki i ascendent
      • greenwenus Re: ASC w Wadze 03.04.12, 17:57
        Mam trojke dzieci i wszystkie mialy kolki, z czego tylko jeden ma ascendent w pannie. Sama tez mam tam ascendent ale musialabym spytac mame.
    • aquavita Re: ASC w Pannie - kolka ? 03.04.12, 21:39
      Mojej znajomej córka miała jako niemowlę bardzo silną kolkę. Była przebadana na wszystkie możliwe okoliczności aż wreszcie stwierdzono - to po prostu kolka. Ascendent ma w bliźniętach.
      Z kolei moja córka też ma ascendent w bliźniętach a kolek brak ( nie żeby mnie to martwiło wink )
      pozdrawiam
      A.
    • jerry.uk Ziółka dr Pająka 04.04.12, 00:51
      Polecam Zioła dr Pająka i można zapomnieć o kolkach.

Zioła dr Pająka to nazwa własna, ponieważ wynalazca nie żyje od lat. Można je dostać w aptece na Kościuszki w Łodzi po 24 złote za paczkę.
    • mercury19 koszule w kratkę 04.04.12, 01:27
      Jak w temacie - upodobanie do tychże (mężczyzna), gdzie może byc ascendent?
      • aarvedui Re: koszule w kratkę 04.04.12, 20:07
        zależy co przypiszesz koszuli w kratę. np.
        wygoda i praktyczność - ziemia i ogień
        moda - powietrze i ogień
        mama kupiła - woda i ziemia
        etc.
        poza tym musisz określić, "gdzie" ta koszula występuje. czy jest noszona ze względu na ASC, czy też ze względu na MC
        • mercury19 Re: koszule w kratkę 04.04.12, 22:28
          koszule są przeróżne, z długim rękawem, z krótkim, czasami zakładane na podkoszulek, czasem to też kurtki, generalnie motyw kraty się w tym przewija smile
          (bo czemu zwróciłam na to uwagę? przecież nie mam nic przeciw tej kracie, a jednak jakby jej za dużo...smile)

ogólnie styl taki sportowo-klasyczny (bo jednak dominuje ten "kołnierzyk")
          Nie jest to kwestia jednego sezonu, bo to trwa latami (widać na starszych zdjęciach)
          Mama to już chyba teraz nie kupuje, bo mężczyzna dorosły smile
          Być może to co widoczne dla mnie to MC bardziej, ot tak sobie próbuję zgadnąć, znam datę ur bez godziny jak to zwykle bywa wink
          • aarvedui Re: koszule w kratkę 05.04.12, 23:28
            no właśnie warto uściślić, czy się widzi przez ASC czy przez MC, oraz czy styl "w kratę" jest w danym środowisku występowania wyrazem luzu i bimbania sobie na standardy czy tez przedkładania wygody - wiadomo, że np w kancelarii prawnej czy nawet w zwyczajnej korpo, styl "w kratę" to możliwy wyraz niechlujstwa, a już co najmniej ekscentryzmu, ale w tartaku to już co innego wink

niestety krata kojarzy mi się wyłącznie albo z kanadyjskim drwalem albo z szalonym przełomem lat 60 i 70 (dla mnie obciach), pewnie moje pytania są tym skażone ;p

podlinkowanie zdjęć porównawczych pomoże w interpretacji. może być inny, lecz podobny "obiekt"
    • bew-is Re: ASC w Pannie - kolka ? 24.01.14, 13:40
      Mój młodszy syn - Asc. w Koziorożcu, Słońce w Pannie. Całe niemowlęctwo cierpiał na uporczywe kolki. We wczesnym dzieciństwie miał refluks i alergię pokarmową. Obecnie (23 lata ) je bardzo uważnie, ciągle wyczuwa jakieś chrząstki w wędlinach, które odkłada , nie zjadając (chrząstki). Pije ziółka - miętę, melisę etc. Chętnie nosi koszule w kratę, chociaż lubi też styl bardzo elegancki, garnitury, eleganckie buty i trencze. Starszy syn - asc. w Raku, Słońce w Koziorożu - nigdy na kolki nie cierpiał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka