Witam, jestem tu nowa.. astrologią zainteresowałam się pogłębiając wiedzę o kartach tarota

Tak naprawdę, dopiero kilka dni temu zaczęłam czytać "na poważnie" i wpadłam jak śliwka w kompot ;P
Wciągnęło mnie przyznam szczerze.. zawsze myślałam, że mamy jeden znak zodiaku i na tym koniec, okazuje się, że astrologia to sztuka niezwykle skomplikowana .. ale do sedna, jako że w tym momencie nurtuje mnie jedno.. czy w horoskopie można "zobaczyć" zdolności do szeroko pojętej
ezoteryki: sny, sny świadome, podróże astralne, mediumizm, wizje, sny prorocze.. przebłyski intuicji itp.
Wczoraj zaczęłam sobie czytać o swoim Neptunie w Strzelcu w X Domu i tam właśnie była wzmianka o zdolnościach parapsychicznych.. stąd moje zainteresowanie, być może mam to "wpisane w horoskop" ... mam na myśli mistycyzm, karty, astrologię, sny świadome i prorocze ..
Mam jeszcze Słońce i Wenus w XII domu, to pewnie moja fascynacja czymś, co niepoznawalne na pierwszy rzut oka.. to miłość miłość do "ukrytego piękna" jak w Pięknej i Bestii (nota bene moja ulubiona bajka)
... olbrzymia miłość i otwarte serce dla "wyrzutków", ludzi starych, chorych, opuszczonych (skończyłam resocjalizacje czyli nota bene praca w więzieniach czy poprawczakach z ludźmi trudnymi itp.)
w każdym razie, jeżeli ktoś z Was się orientuje, na które planety patrzeć czy na jakie aspekty, napiszcie proszę..
Ewentualnie do jakiej literatury sięgnąć.. czy na jakie forum warto zajrzeć ..
Poniżej spróbuje wkleić kosmogram...

[/img]