Dodaj do ulubionych

Orcus koniunkcja Wenus

04.06.12, 20:33
Witam Astrolodzy!
Chciałbym, abyście w ciszy usłyszeli z głębin duszy lub uruchomicie wyobraźnie, spróbujcie napisać parę słów o koniunkcji między Orcus a Wenus.
Gandalf
Obserwuj wątek
    • revived Re: Orcus koniunkcja Wenus 04.06.12, 20:40
      [url=http://www.orcus.com.pl/]Tekst linka[/url]
      • revived Re: Orcus koniunkcja Wenus 04.06.12, 20:46
        www.orcus.com.pl/
        • szczepan4053 Re: Orcus koniunkcja Wenus 11.06.12, 09:19
          Nie dobrze, że nie napisaliście, chyba nie podążacie za wąskim dziedziną.
          Dobra!
          Co może oznaczać Orkus w astrologii. Gandalf
          • lwi2 Re: Orcus koniunkcja Wenus 11.06.12, 10:27
            Efemerydy Orcusa:
            www.astro.com/swisseph/2004dw.htm
            W Wikipedii:
            en.wikipedia.org/wiki/90482_Orcus
            I jak nazwa się stała:
            www.mikebrownsplanets.com/2009/04/orcus-porcus.html
            Jakieś wprowadzenie się należy do tematu, ale co Gandalfie masz na myśli, że to co innego znaczy w astrologii?

Teraz jest w 3 Panny.
            Kiedyś uwzględniłam go w analizie horoskopu JP II na blogu, ale nie puściłam tekstu, ocenzurowałam. A Wenus-Orcus? Może "piękny pogrzeb"?

Lwi
            • szczepan4053 Re: Orcus koniunkcja Wenus 11.06.12, 12:44
              Dzięki lwi2.
              Podczas trzepania dywanu przyszło mi do głowy, ze należałoby przeczytać mity o Eurydyce i Orfeuszu, myślę, że to klucz do napisania interpretacji na temat koniunkcji Orcus/ Wenus. Podejrzewam, że Orfesusz jest ta sama osoba Orcus, czyli, tylko wcielił w inną postać.
              Orcus/Wenus może symbolizować przeobrażenia w sferze uczuć, on poukrywał wszystkich pierwiastków żeński, czyli drugiej polówki w pieczarach, jaskiniach, niedostępnych miejsca, a osoby mające pierwiastka męskiego musi odnaleźć w pieczarach swoją polówkę, uda czy nie uda, osoba posiadająca aspekt może przez całe szukać drugą polówki, i takie niekończącego szukanie może załamać psychicznie, gdzie jest ta moja polówka? Według mnie, te osoby przed końcem życia odnajdując miłość, Orkus jest bezwzględnym i bezlitosnym, on domaga, ażeby osoba wybadała swoją mroczną......myślę, że to jest klucz.....
              Co jeszcze może ta oznaczać koniunkcja....napiszę później Gandalf
              • szczepan4053 Re: Orcus koniunkcja Wenus 15.06.12, 17:56
                Ta koniunkcja może wskazywać na złamanie obietnicy w sferze miłości, a także dokonanie zemsty, za to, że zakochała się w kimś, ale nie zostało nie odwzajemnione, bywa tak, że chce ukarać srogo fizycznie( przemoc fizyczna i psychiczna).
                Dalszy ciąg Gandalf

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka