Dodaj do ulubionych

Alfabet runiczny

24.07.07, 11:20
podaje litery alfabetu ktore sa przyporzadkowane poszczegolnym Runom,moze to
byc przydatne osobom ktore chcialyby napisac sobie jakis wyraz alfabetem
run,np swoje imie jako amutet przeciw klatwom i zlym urokom rzucanym przez innych.
A-Ansuz
B-Berkano
C-Durizas
D-Dagaz
E-Ehwaz
F-Fehu
G-Gebo
H-Hagal
I-Isa
J-Jera
K-Kenaz
L,Ł-Laguz
M-Mannaz
N-Naudiz
O-Odala
P-Perdo
R-Raido
S-Sowilo
T-Tiwaz
U-Uruz
W-Wunjo
Y-Iwaz
Z,Ź-Algiz
Ż-Ingwaz
Obserwuj wątek
    • ifyso Re: Alfabet runiczny 24.07.07, 14:02
      warto napisać alfabetem runicznym swoje imię, nosic je przy sobie. Jak wczoraj
      mówiła na ezotv Agnieszka Wdowczyk - zapisane alfabetem runicznym imie działa
      jak skrypt.
      • asmena37 Re: Alfabet runiczny 24.07.07, 15:17
        Ja mam wypisane słowo "Asmena" (już gdzieś na tym forum wspominałam, że czuję
        się o wiele bardziej przywiązana do tego pseudonimu, niż do własnego imienia
        wink...) i wywieszone na drzwiach mojego pokoju. A przy sobie noszę bindrunę,
        którą sama wyrysowałam =)
        • iguana1978 Re: Alfabet runiczny 24.07.07, 15:24
          nie uwierzycie ale nosiłam się z zamiarem stworzenia tego wątku tutaj dziś smile
          ale miałam w pracy mało czasu na szczęście ktoś mnie ubiegł smile
          też oglądałam wczoraj Agnieszkę i zainspirowała mnie tym alfabetem smile
          • zielonawdowa2 Re: Alfabet runiczny 24.07.07, 15:26
            no widziszsmileuprzedzilam Cie,tez ogladalam calutki program wczoraj
            • iguana1978 Re: Alfabet runiczny 25.07.07, 07:38
              smile
              • krysia17171 Re: Alfabet runiczny 29.07.07, 13:24
                UWAGA-runy IWAZ nie stosuje sie w pisowni , poniewaz moze byc kluczem do innych
                swiatow.
      • nauthiz7 Re: Alfabet runiczny 29.07.07, 13:37
        Mój nick jest symbolicznie powiązany z moim rzeczywistym imieniem. Wybrałam go
        osiem lat temu, a wziął się stąd, że w młodszym futharku duńskim runa Ansuz
        odpowiada głosce O, natomiast głosce A odpowiada runa wyglądająca jak lustrzane
        odbicie Nauthiz. Stąd w moim przypadku Nauthiz to zaszyfrowany zapis imienia Anna. Tym kierowałam się przy wyborze, znaczenie runy poznałam dopiero póżniej
        i okazało się, że odpowiada mi w pełni. smile
        • krysia17171 Re: Alfabet runiczny 29.07.07, 14:02
          NAUTHIZ to -ja zmieniam swoj los
          -ja.. wprowadzam zmiany w swoim zyciu,
          a moze teraz zmien to na np; ja zmienilam swoj los i ja wprowadzilam zmiany w
          swoim zyciu- to jakby dalszy etap rozwoju twojego wnetrza.....
          • nauthiz7 Re: Alfabet runiczny 29.07.07, 14:23
            krysia17171 napisała:

> a moze teraz zmien to na np; ja zmienilam swoj los i ja wprowadzilam zmiany w
            > swoim zyciu- to jakby dalszy etap rozwoju twojego wnetrza.....

Nie widzę powodu, aby zmieniać nicka, służy mi doskonale od tylu lat. smile
            W moim przypadku Nauthiz to: "Dostaję to, czego potrzebuję i czego naprawdę
            pragnę", nie tracę czasu na chwilowe zachcianki. smile
            • krysia17171 Re: Alfabet runiczny 29.07.07, 14:30
              nic dodac, nic ujac, wlasne przekonanie jest najwazniejsze, pozdrawiam...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka