Dodaj do ulubionych

coś pozytywnego..

07.11.13, 20:20
czy może mi ktoś napisać coś pozytywnego co wynika z mojego horoskopu? czy jest w ogóle tam coś w dobrym położeniu? bo generalnie wszystko do bani...mars w raku, wenus w pannie, saturn w II domu, merkury spalony przez słońce (władca horosp.)w XII domu..sad no i czy idą jakieś zmiany na lepsze?
Czy jest jakieś światełko w tunelu? po przejściu saturna... kiedy obudzę się z tego koszmarnego snu w którym teraz tkwie? Ci ludzie...to miejsce....
nie proszę o wielką analizę..tylko o światełko w tunelu...W-wa 05/8/1981, g.06.35.
Obserwuj wątek
    • acrux_79 Re: coś pozytywnego.. 08.11.13, 05:28
      No dobrze, zatem zamieńmy się w pozytywistów.

1) Wł horoskopu w domu XII, ale w swoim znaku i bez złych aspektowań. Na dodatek tworzy sekstyl z Księżycem.
      Powyższe pomaga zneutralizować wyjątkowo wredne aspekty od Marsa, który jest w miejscu swojego upadku i robi aspekt z Księżycem, który jest w znaku wygnania tegoż Marsa.

Jeśli więc poszukiwać jakiegoś problemu, to robię wskazanie: kwadratura Księzyc - Mars. Rak jest zamknięty w domu XI (przyjaciele, znajomi, ideały, marzenia), tam siedzi Mars i krzyżuje się z Księżycem.
      Mars dysponuje IV i IX domem.
      Gdzie więc konflikt? Przyjaciele vs wiara (IX)? Marzenia vs rodzina (XI vs IV, Uran w IV)? Dopiero po gruntownym przebadaniu można złapać króliczka za nogi.

2) Merkury w d XII, nie demonizujemy spalenia. Spalonego Merkurego miał np Edison. Ja też mam, nie płaczę z tego powodu.
      Merkury tworzy sekstyl do pary Jowisz/Saturn. Aspekt z Jowiszem nieco bliższy, ale to Saturn jest silniejszy. Jest to aspekt separujący, ale bez wątpienia jakiś wpływ ma.

Wydaje się, że:
      - władca MC na wierzchołku domu II
      - władca II wierzchołka w sekstylu do dwóch planet rezydujących jeszcze w domu II
      - oraz Punkt Szczęścia - wydaje się - w znaku Wagi

Dają podstawy do myślenia o dość dobrych finansach.

W szczegóły nie będę wchodził. Zwracam uwagę jeszcze na lewą stronę horoskopu, oraz brak opozycji. Zdarza się - też opozycji nie mam. Brak opozycji w połączeniu z silną obsadą lewej strony horoskopu uczy potrzeby polegania na sobie. Ale nie tylko - należy też uczyć się relacji z ludźmi. Działania grupowe i współpraca z tej perspektywy mogą się wydawać na początku katorgą.
      • psciola0 Re: coś pozytywnego.. 08.11.13, 09:48
        acrux79 - trafiles w samo sedno!
        przyjaciele vs wiara (ale wiara w sensie ideały), działanie grupowe i współpraca - tak mam duże z tym problemy. Jest mi ciężko zjednać sobie ludzi, jestem zamknięta i wycofana....musi upłynąć dużo czasu abym się do kogoś przekonała oraz przekonała kogoś do siebie. Niestety nieumiejętność ta odbija się u mnie nie tylko w życiu prywatnym, towarzyskim ale również zawodowym. Mam problem z samorealizacją...
        Podpowiedz acrux79 jak to zmienić, jak sobie pomoc?

Co do kwadraturki ksiezyc-mars to pracując nad sobą nauczyłam się panować nad emocjami, nie wybucham złością. Nauczyłam się cierpliwości.

Reasumując jest więcej złego niż dobrego, ale czy są perspektywy na poprawę relacji miedzyludzkich i spełnienie w życiu zawodowym? jakiś dobry czas na działanie?

pozdrawiam i dziękuje za odpowiedź.
      • gronia10 Acrux79 09.11.13, 15:08
        Opozycje w horoskopie ,a zwłaszcza ich nadmiar to chyba trudności ze współpraca z innymi,własny kodeks? Znam kilka osób z 5-8 opozycji w radiksie i współpraca z nimi wręcz niemozliwa!!
        • acrux_79 Re: Acrux79 09.11.13, 18:16
          O tak - w drugą stronę też może tak działać. Zależy też od typu opozycji. W ogóle wiele opozycji bywa kłopotliwe do zdefiniowania przez kogoś kto opozycji ... nie ma. Tak jak też trudno posiadaczowi wielu takich aspektów zrozumieć naturę osoby, która nie ma żadnej opozycji, na ASC jakiś znak w stylu Rak, Koziorożec, Skorpion, a Wenus niespecjalnie wyróżniona wink
    • lwi2 Re: coś pozytywnego.. 08.11.13, 15:34
      Merkury w tej dacie nie jest spalony. Słońce w swoim znaku, Ceres w swoim znaku, żadnych niedoborów w żywiołach i jakościach, już na poziomie planet osobistych, sekstyl Słońce - Księżyc, co już zauważone zostało. Tylko ta prawa strona trochę pusta, czyli nadmierne skupienie na sobie. Ciekawe byłoby ustalić gdzie dokładnie masz MC, czy nie na Plejadach czasami, co do takiego "użalania" się nad sobą trochę by nawet pasowało.
      Zauważyłaś objawy "spalenia" Merkurego?

Lwi
      --------------------
      lwi.bloog.pl/
      • psciola0 Re: coś pozytywnego.. 08.11.13, 20:45
        Użalam się nad tym co zrobiłam rok temu i próbuje się z tego wygrzebać. Przy tranzycie neptuna podjęłam chyba najgłupsza decyzję życia..sama sobie jestem winna. I ta decyzja ma swoje konsekwencje. Jestem na siebie zła i nie mogę wybaczyć błędu - dlatego się użalam. Nie mam tego we krwi. Od roku mam równie pochyłą...ale mam nadzieje że minie. Dlatego szukam światełka w tunelu...bo chyba nie może być ciągle źle.
        Te wpisy są płodem obecnego nastroju.

Merkury jest w takim bliskim położeniu mojego słońca, że myślałam że jest spalony.
        Czy czuje objawy "spalenia" ?- wydaje mi się że głupia nie jestem, ale potrzebuje czasu aby sie w coś wdrożyć.
      • psciola0 Re: coś pozytywnego.. 08.11.13, 20:59
        a tak w ogóle to czym objawia sie sekstyl słońca do księżyca? bo za wiele w necie o tym nie ma.
        • gronia10 Sekstyl Słońca i Księzyca 09.11.13, 15:06
          czyli równowaga między Animus i Anima zatem psychika ok,oraz ,ze Ci w życiu kasy nie zabrakniesmile))
          • psciola0 Re: Sekstyl Słońca i Księzyca 09.11.13, 19:10
            gronia10 - noo.. to można nazwać, że to coś pozytywnego smile wink
        • acrux_79 Re: coś pozytywnego.. 09.11.13, 18:18
          To dobrze, że nie ma w internecie, bo pojawiły by się niestworzone historie wink

W zasadzie punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, ale sekstyl pomiędzy światłami jest uważany za aspekt harmonijny. Znam wiele osób z trygonami i sekstylami, znam też wiele z kwadraturami i opozycjami. Powiem szczerze - różnicę da się wyczuć. Na korzyść tych pierwszych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka