leyaxxi
11.12.13, 16:03
Ostatnio trochę powrócił temat Hichckok'a za sprawą dwóch fimów "Hitchcock" i "The Girl". Ten drugi powstał na kanwie "słabości" reżysera do odtwórczyni głownej roli w słynnych "Ptakach", która położyła się cieniem na karierze grającej tę rolę Tippi Hedern. Dziś pewnie powiedzilibyśmy, że zachowanie reżysera miało tu znamiona molestowania.
Niestety nie znalazłam godziny urodzenia T. Hedren, ale zastanawiam się co mogłoby wskazywać na taką sytuację w jej horoskopie i ewentualnie w porównawczym ich obojga.
Ja zwróciłam uwage na opozycję Plutona do Marsa. W porównawczym podwójny nelson Księżyc Mars (koniunkcja jej Księzyca i jego Marsa + sekstyl jej Marsa i jego Ksiezyca) Nic innego nie rzuca mi się w oczy. Trochę wydają mi się z różnych światów. Ona dość silny Koziorożec z Wenus, Marsem i nawet ich władcą Saturnem w Koziorożcu (chłodna blondynka) on raczej typ ognisto -powietrzny z Wenus w Lwie. Czyżby znaczenie miał tu przede wszystkim ten podówjny nelson Księżyc -Mars (koninkcja i sekstyl)?
Tippi Hedren - 19.01.1930 New Ulm (Minesota)
Alfred Hitchock - 13.08.1899 Londyn
A abstrachując od tej konkretnej pary, co może wskazywać w horoskopach na tego typu sytuacje?