Dodaj do ulubionych

Narodziny :)

29.01.14, 21:14
Mam nietypowe pytanie smile Kobieta z rodziny bedzie miala cesarke pomiedzy 22 a 26 lipca,i tu pytanie ,ktora data jest najlepsza smile oczywiscie dla dziecka smile Nie musi byc milionerem ,ale zeby chciaz nie mialo w zyciu pod gorke smile Moze ktos doradzi ,w ktorym dniu sa najlepsze uklady planetarne.Oczywiscie godzina jeszcze nie jest znana, ale chociaz mniej wiecej smile
Obserwuj wątek
    • black_halo Re: Narodziny :) 29.01.14, 21:36
      Do lipca jakby nie bylo jeszcze pol roku - skad wiadomo, ze bedzie cesarka i dlaczego w tak malym przedziale czasowym? Przed samym terminem porodu wydarzyc sie moze jeszcze wiele rzeczy, ktore ten porod moga znacznie przyspieszyc albo opoznic.
      • saraanna Re: Narodziny :) 29.01.14, 21:52
        Odpowiem na twoje pytanie - cesarka jest uzgodniona z lekarzami ,bedzie to 3 porod -2 poprzednie byly z przyczyn zdrowotnych przez cesarke i lekarze tak zadecydowali smile Dlaczego w tym terminie - okolo tygodnia przed normalnym terminem smile Tak , to jeszcze pol roku i wiele sie moze zdarzyc ,ale nie musi smile
        • black_halo Re: Narodziny :) 29.01.14, 22:12
          Moze ale nie musi ale raczej na pewno sie zdarzy. Ja bym wziela jeszcze pod uwage horoskop matki. Ustalenie najlepszej daty porodu to jedno ale sam porod moze byc wywolany tranzytami w horoskopie rodzacej.

Jesli cesarka jest z powodow zdrowtnych to oczywiscie sie ja planuje ale nadal nie rozumiem dlaczego pol roku przed. Moja szwagierka miala termin cesarki ustalony finalnie na koniec osmego miesiaca ciazy bo dziecko wazylo juz ponad 4 kilo a trafila do szpitala tydzien przed tym ustalonym terminem. Lekarz termin ustalil jakos jeszcze tydzien wczesniej. Wszystko zalezy od przebiegu ciazy i wydaje mi sie, ze to jeszcze nie jest moment zeby wyrokowac w takiej sprawie.
    • jasmina.0 Re: Narodziny :) 29.01.14, 22:28
      saraanna napisała:

> Mam nietypowe pytanie smile Kobieta z rodziny bedzie miala cesarke pomiedzy 22 a 2
      > 6 lipca,i tu pytanie ,ktora data jest najlepsza smile oczywiscie dla dziecka smile Ni
      > e musi byc milionerem ,ale zeby chciaz nie mialo w zyciu pod gorke smile Moze ktos
      > doradzi ,w ktorym dniu sa najlepsze uklady planetarne.Oczywiscie godzina jeszc
      > ze nie jest znana, ale chociaz mniej wiecej smile
      -----------------------------------------------------------
      Jak mówi znany amerykański astrolog, Steven Arroyo:"horoskop jest mapą umysłu i obrazem karmy", a Hinduski mistyk, Paramahansa Yogananda w "Autobiography of a Yogi" tłumaczył, jak należy rozumieć horoskop:" Dziecko rodzi się w tym dniu i o tej godzinie, kiedy płynące ze sklepienia niebieskiego promienie są w matematycznej harmonii z jego indywidualną karmą. Jego horoskop jest obrazem jego niezmiennej przeszłości, ukazującym obecne wyzwania i prawdopodobne przyszłe efekty".

To czego oczekujesz to jest bez sensu. Powiem tak: jak moj wnucvzek mial się narodzić robilam takie sobie przymiarki ( straszna robota godzina po godzinie prawie że) i wyszło mi, że nie powinien się urodzić pomiedzy 28 czerwca a 1 lipca. A termin był na 30-tego. Jak widzisz są to aż (albo tylko) 4 dni, które nie zmieniły by wiele w jego horoskopie. Natomiast 3 lipca, ktorego sie urodzil już zmieniło wiele - czyli przedział czasu ok. tygodnia. Ale zmieniły sie aspekty, ponieważ ważnym też jest położenie Księżyca i jego aspekty oraz przede wszystkim ASC, a ten zmienia się co ok.2,5 godziny. Księżyc też pędzi przez Zodiak. Czyli, że te dwie "rzeczy" zależą GŁÓWNIE od godziny urodzenia.
      Więc nie da się ot tak, na chybił trafił podać, ktory to dzień miałby być lepszy na narodziny.
      Bez godziny urodzenia wszystkie wyliczenia i tak wezmą w łeb. W przedziale czasu, który podajesz, pozycje planet transaturnicznych niewiele się zmienia, natomiast Księżyc okrąży zodiak tyle razy ile jest w tym przedziale dób i przejdzie przez wszystkie znaki aż 5 razy. To samo będzie z ASC.

Lepiej wybierać godzinę cesarki biorąc pod uwage zdrowie dziecka i matki a nie z powodu pozycji planet. Juz tam Bog lepiej wie kiedy człowiek ma sie narodzić, nawet wtedy jeśli czlowiek decyduje o pewnych działaniach wymuszonych przez względy medyczne. To też w pewnym sensie "los".
      A los zalezy od charakteru. Charakter zaś od pozycji planet na niebie w chwili urodzin.Astrologia pozwala w przybliżeniu odczytać plan nauki na obecne wcielenie. Z horoskopu możemy poznać zadania, które stoją przed nami. To czy okażemy sie pilnymi uczniami, czy nie tego horoskop nie pokaże.

22 lipca Słońce jest jeszcze w znaku Raka ale rowniez w tym dniu z tym, że w nocy wchodzi w znak Lwa. Położenie Słońca już w pewnym sensie determinuje pewne cechy.
      24 lipca i 25 lipca Jowisz jest w ścislej koniunkcji ze Słońcem, ale w tej koniunkcji jest rownież w dniu 22 i 26 lipca więc to dobry aspekt. Ale co z tego jak nie wiemy w ktorym domu ten mały czlowiek bedzie to miał?
      Do 25 lipca Mars jest w Wadze ale od 26 już w Skorpionie - to duza rozbieżnośc w wyrażaniu swej energii marsowej.
      W dniach , które Cię interesują planety Pluton, Neptun i Uran są cały czas w retrogradacji. Co nam nie mowi nic bo nie wiemy czy np. beda tworzyć jakies aspekty np. do Księzyca.

ITD itp.
      Prosze skupić się na tym aby mały człowiek zdrowy się urodził i nie myśleć o horoskopach.

pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego.

• jasmina.0 Re: Acha jeszcze jedno :) 29.01.14, 22:40
        Przeciez jeśli będzie się coś działo i będą takie wskazania medyczne (co nie daj Boże), to nie będziecie przecież czekali na wspaniałe aspekty planetarne tylko cesarka bedzie miala miejsce bez wzgledu na aspekty horoskopowe, nawet wtedy gdyby dziecko miało mieć "pod górkę. Nikt nie będzie się zastanawiał gdzie jest Księżyc i inne planety. Ważne będzie zdrowie dziecka i matki, nawet gdyby dziecko mialo mieć pod górkę. To widać bedzie jego karma i tyle. Nic na to my -ludzie-nie poradzimy.
        Jak się dzidziuś urodzi to napisz i podaj jego dane ( data godzina i miejsce urodzenia) - wtedy coś pewnie konkretniejszego napiszemy
        Pozdrawiam
      • princesswhitewolf Re: Narodziny :) 30.01.14, 11:41
        To czego oczekujesz to jest bez sensu.

zgadzam sie w calej lini
    • am98 Re: Narodziny :) 29.01.14, 23:41
      saraanna napisała:

> Mam nietypowe pytanie smile Kobieta z rodziny bedzie miala cesarke pomiedzy 22 a 2
      > 6 lipca,i tu pytanie ,ktora data jest najlepsza smile oczywiscie dla dziecka smile Ni
      > e musi byc milionerem ,ale zeby chciaz nie mialo w zyciu pod gorke smile Moze ktos
      > doradzi ,w ktorym dniu sa najlepsze uklady planetarne.Oczywiscie godzina jeszc
      > ze nie jest znana, ale chociaz mniej wiecej smile

Ja bym się jednak trochę bała, bo tu chodzi przecież o człowieka. Horoskop cesarki to przecież horoskop narodzin człowieka.
      Księżyc w tym czasie przemierzy trzy znaki? Można postawić pytanie: czy wolałabym być rozgadanym i wszędobylskim Bliźnięciem, rodzinnym i rozmarzonym Rakiem, czy też dumnym Lwem? Wielu marzy o koniunkcji Słońca z Jowiszem, a takowa się w tym czasie trafi. Bardzo chętnie przyjęłabym taką koniunkcję (widziałabym ją w swoim horoskopie) bez względu na dom ( nie ja jedna zapewne). Sprawa się jeszcze rozbija o osie.
      • jasmina.0 Re: Narodziny :) 30.01.14, 00:16
        am98 napisała:
        Bardzo chętnie przyjęłabym taką koniunkcję (widziałabym ją w swoim horoskopie) bez względu na dom ( nie ja jedna zapewne). Sprawa się jeszcze rozbija o osie.
        ------------------------
        > Ja bym w 8 domu nie chciala mieć nic ( a mam) a tym bardziej koniunkcji Jowisza ze Słońcem. Ale na MC owszem, owszem, bardzo chętnie.
        >
        • marinasun Re: Narodziny :) 30.01.14, 00:31
          > > Ja bym w 8 domu nie chciala mieć nic ( a mam) a tym bardziej koniunkcji J
          > owisza ze Słońcem. Ale na MC owszem, owszem, bardzo chętnie.

----
          Dlaczego?
          • jasmina.0 Re: Narodziny :) 30.01.14, 12:53
            marinasun napisała:

> > > Ja bym w 8 domu nie chciala mieć nic ( a mam) a tym bardziej koniun
            > kcji Jowisza ze Słońcem. Ale na MC owszem, owszem, bardzo chętnie.
            >
            > ----
            > Dlaczego?
            --------------------------------------------------
            Dlatego i tak jestem dostatecznie depresyjna i czasem wrogo nastawiona do świata. Mam w 8-mym Marsa wiec od dzieciństwa mysle o smierci ( widzial kto osobe 8 letnia zastanawiająca się jak to bedzie umierać?). jakbym tam miala jeszcze Slonce i ego powiekszone przez Jowisza to chyba bym zwariowala od tych fatalnych myśli. Tak sobie to wyobrazam.
            W sumie wcale nie mam o wiele lepiej z położeniem mojego Słońca.
    • princesswhitewolf Re: Narodziny :) 30.01.14, 11:39
      Kobieta z rodziny bedzie miala cesarke pomiedzy 22 a 26 lipca,i tu pytanie ,ktora data jest najlepsza smile oczywiscie dla dziecka

ale tego sie nie da zaplanowac. Tu decyduje szpital i okolicznosci albo... los
      • marinasun Re: Narodziny :) 30.01.14, 11:57

> ale tego sie nie da zaplanowac. Tu decyduje szpital i okolicznosci albo... los

niby tak, ale często ten termin jest jednak uzgadniany i wyznaczany, tyle, że nie pół roku przed.
        • saraanna Re: Narodziny :) 30.01.14, 16:10
          Dziekuje wszystkim za odpowiedz smile Oczywiscie ,ze moja siostra zdaje sobie sprawe z tego ,ze zdrowie dziecka jest najwazniejsze i ze wszystko sie moze zdazyc i porod moze sie odbyc w innym terminie .Natomiast jezeli wszystko pojdzie zgodnie z planem ,to ma mozliwosc wyboru dnia cesarki i to wlasnie jest ustalone z lekarzami (nie mieszka w Polsce) .
          Nie chodzi o zrobienie horoskopu dla dziecka ,tylko o zbadanie ogolnie wplywow planet w tych dniach ,aby wybor byl najbardziej optymalny smile Oczywiscie trudno tu mowic o polozeniu planet w domach ,bo godzina porodu bedzie znana byc moze na tydzien przed porodem ,chociaz i tak bedzie obejmowac tylko pewne znaki ,ktore sie mieszcza w przedziale czasowym od godziny 10 do 16 .
          Z tego co wczesniej pisalyscie i co udalo mi sie samej znalesc to slonce i jowisz przebywac beda w znaku lwa , merkury i mars w znaku wagi ,wenus w wodniku , neptun w rybach ,uran w baranie i pluton w koziorozcu. No i ksiezyc moze byc w byku ,bliznietach albo w raku.
          Jak myslicie ,ksiezyc w jakim znaku najbardziej bedzie wspolgral z ukladem planet w tym okresie. Wedlug mnie to chyba w bliznietach ,ale moge sie mylic smile
          Sama jako sloneczny wodnik z ascendentem w lwie ,mam ksiezyc w byku i niestety czuje sie zblokowana .Szkoda ,ze nie urodzilam sie ze 2 dni wczesniej ,bo z ksiezycem w baranie bylo by mi bardziej po drodze smile Niestety wszystkie pomysly wodnika i chec blyszczenia lwa, zaraz zostaja sprowadzone do parteru przez byka - a po co ci to smile
          Dlatego jak myslicie,ktory ksiezyc sie bardziej komponuje w tym ukladzie ?
          • jasmina.0 Re: Narodziny :) 30.01.14, 16:59
            No tak. Wszystkie obliczenia biora w łeb jesli nie znamy miejsca. Bo troche inaczej będzie to wyglądało dla Warszawy a inaczej dla Sydney. I tu jest "pies pogrzebany".
            jak dla mnie to ogień z powietrzem dobrze współgraja. Księżyc w BliźniEtach ponoć "rozmawia z aniolami". Ziemia (Byk - upsss!) jest taka przyziemna i przygniatająca. Ale drugiej strony to ziemscy dużo w życiu osiągają (taka ogólna uwaga),sa powazni, racjonalni itd. Oczywiście jesli nie maja silnych wpływow Urana.
            W każdym razie koniunkcja Jowisza i Słońca jest tu bezcenna.
            Ponieważ jak widzę , nie jesteś nowicjuszką w temacie wiec pokombinuj trochę z kółkiem.
            Ja osobiście zwracałabym uwage na to aby:
            - nie było Urana w poblizu IC i w ogóle w 4 domu
            - nie bylo kwadratu Urana z Wenus bo to zawsze komplikuje zycie miłosne, ale wiecej chyba kobietom
            - nie chcialabym też mieć koniunkcji Sł/Jowisz w 8 domu ( ale to moja taka schiza). zawsze to moga być niespłacalne kredyty zamiast maklerów i giełdy.
            - nie chciałabym miec Jowisza w Pannie ( bo go tam akurat mam i mi utrudnia)
            dobrze bylo by miec jakiś przyjemny aspekt Jowisza z Wenus jesli nie koniunkcje i trygon to przynajmniej sekstyl.
            - słabo rokuje kwadrat Slońca z księzycem-to zawsze jakas pokręcona osobowość z problemami i trudnośc w zintegrowaniu ego z uczuciami (z doświadczenia).
            - dobrze jest mieć jakiś wielki trygon (a jeszcze lepiej latawca) ale przy zalożeniu, ze jakieś kwadraty jednak są, bo same wielkie trygony zbytnio rozleniwiają i nie daja napędu.

Niestety w obecnej dobie jest na niebie kwadrat Pluton/Uran i na to sie nic nie poradzi. Dobrze bylo by aby nie był w horoskopie ścisły ( nie pamietam kiedy się będzie uściślać).

No i uwazać na Wielki Krzyż w horoskopie. Aby się nie utworzył przypadkiem z tym kwadratem Pluton/Uran. Zawsze przynosi wielkie utrudnienia i ma się wrazenie, że nie jest sie panem własnego losu, chociażby nie wiem co się robiło. Wielki krzyz to wielki wysiłek i zero efektow.
            • saraanna Re: Narodziny :) 30.01.14, 17:56
              Bardzo dziekuje jasmina za twoje rady ,sa bezcenne smile Kraj znowu nie tak daleko,bo Holandia smilePomysle nad tym co napisalas ,im blizej rozwiazania, tym wiecej mozna bedzie cos powiedziec.Moze przez przypadek ,ale moj maz ,ktory ma byc ojcem chrzestnym dziecka ,tez ma koniungcje slonca z jowiszem w lwie i do tego marsa w wadze smile
              • jasmina.0 Re: Narodziny :) 30.01.14, 18:03
                saraanna napisała:
                ,tez ma koniungcje slonca z jowiszem w lwie
                ---------------------------------------------------
                No to super ma.
                i do tego marsa w wadze smile
                --------------------
                Mars w Wadze nie jest zły. To przewaznie dżentelmeni (obecnie gatunek na wymarciu) to istota rozumiejaca kobiety (taki kobiety nie uderzy, no chyba, że ma na Marsie Urana w kwadracie do Księżyca to wtedy może walnąć). Mars w Wadze przeważnie rozwiązuje konflikty polubownie i nie leci od razu na interlokutora z pięściami. Woli bitwę na argumenty. No i przede wszystkim jak wszędzie wokół słyszę, facet z Marsem w Wadze zawsze czysty wchodzi do łózka. Jak też slyszę przy odpowiednich aspektach jest też dobrym kochankiem, majacym na uwadze potrzeby płci przeciwnej.
                • saraanna Re: Narodziny :) 30.01.14, 18:42
                  jasmina ty chyba powinnas wrozyc haha ,jest dokladnie jak napisalas.Tylko ten ksiezyc w skorpionie -zazdrosnik z niego ,cale szczescie nie maniakalny ,ale czasami denerwujacy smile
                  • jasmina.0 Re: Narodziny :) 30.01.14, 19:06
                    saraanna napisała:

Tylko ten ksiezyc w skorpionie -zazdrosnik z niego ,cale szczescie nie maniakalny ,ale cza
                    > sami denerwujacy smile
                    -----------------------------------
                    marinasun załozyła rownoległy wątek "zazdrość w horoskopie".
                    Prosze, podziel sie swoimi spostrzeżeniami nt. zazdrości.
                    Myśle, że wątek jest ciekawy i że się rozwinie.
            • black_halo Re: Narodziny :) 30.01.14, 19:26
              Moim zdaniem jak na krotki czas to nalezy patrzec glownie na Ksiezyc i Merkurego. Wszystko inne bardzo trudno bedzie zneutralizowac bo transaturniki poruszaja sie bardzo wolno.

Gdybym miala wybierac to moze koniunkcja Jowisz/Slonce na MC wiec cesarka najlepiej w poludnie. Do tego chyba probowalabym posadzic Saturna w 11 domu, gdziesz czytalam, ze to najlepsze polozenie ale znowu wszystko zalezy od aspektow.

Na MC moze byc tez Uran moim zdaniem ale chyba jednak lepiej Jowisz. Mowi sie, ze planeta, ktora robi koniunkcje (albo jakis inny pozytywny aspekt) mowi o przyszlej profesji. Wiec moze wtedy lepiej wesprzec Jowisza domem i MC. Jednak nie przecenialabym roli Jowisza - posiadam na MC i nie jest wcale tak, ze okazje same spadaja z nieba.
              • saraanna Re: Narodziny :) 30.01.14, 19:34
                Dziekuje black_halo za ciekawe uwagi, wezmiemy je pod uwage smile
                • saraanna Re: Narodziny :) 25.07.14, 23:18
                  No i David sie urodzil smile 25 lipca o 10.39 w Roterdamie smile Jowisz ze sloncem w koniungcji w domu 11 w lwie oczywiscie smile ,w raku w domu 10 merkury,ksiezyc i wenus smile mars jeszcze w wadze a ascendent w pannie w domu 12 smile (chcielismy zeby byl w wadze ,ale nie wyszlo smile
                  a tak wogole -sliczne dziecko ,spokojne,nie placze tylko sie rozglada smile
                  • saraanna Re: Narodziny :) 25.07.14, 23:27
                    oczywiscie ascendent to poczatek domu 1 tongue_out
    • princesswhitewolf Re: Narodziny :) 26.07.14, 00:58
      ktora data jest najlepsza

taka jak lekarzowi pasuje i jaka ustalismile)
      • saraanna Re: Narodziny :) 26.07.14, 10:14
        No prawie ,mogla wybrac pomiedzy 22,23 i 25 ,wybrala 25 i godzine 12. Niestety kobiete ,ktora byla przed nia przesuneli na popoludnie,wiec godzina sie zwolnila i stad ascendent w pannie smile
        • jasmina.0 Re: Narodziny :) 27.07.14, 18:52
          saraanna napisała:

> No prawie ,mogla wybrac pomiedzy 22,23 i 25 ,wybrala 25 i godzine 12. Niestety
          > kobiete ,ktora byla przed nia przesuneli na popoludnie,wiec godzina sie zwolnil
          > a i stad ascendent w pannie smile
          -------------
          Gratulujemy bobaskowi szczęśliwych narodzin.
          • saraanna Re: Narodziny :) 28.07.14, 14:38
            dziekuje w imieniu bobaska smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka