Dodaj do ulubionych

Najlepszy czas

04.04.14, 21:27
Na sprzedaż nieruchomości (z dobrą realną ceną oczywiscie).
Na co zwrócić uwagę, Jaki rozklad planet jest najlepszy?
Obserwuj wątek
    • acrux_79 Re: Najlepszy czas 09.04.14, 01:22
      Nikt nie odpisuje, ponieważ rozkład planet nie ma znaczenia, gdy ważniejsze znaczenia mają horoskopy sprzedającego i kupującego.

Wyobraźmy sobie hipotetyczną sytuację: jest strasznie ciężki krzyż, Apokalipsa, Mars, Saturn, Uran i Neptun załóżmy w złych układach.

Wyobraźmy sobie sielankową sytuację: wielki trygon na niebie, ot, Jowisz, Wenus i powiedzmy Saturn w dobrych układach.

Czy w przypadku złego układu na niebie stanie się tak, że będzie się cieszyć większa ilość ludzi - i sprzedający i kupujący?
      Nie. Bo "zasada zachowania energii", rzeknijmy inaczej - zasada zachowania kapitału zawsze będzie miała osoby zyskujące lub osoby tracące. No czasem, jedni i drudzy wyjdą z twarzą, ale będą kręcić nosem.

Wiadomo jest, że przy niskich cenach mieszkań sprzedający się denerwują, a część kupujących może na tym zyskać, zwłaszcza gdy ceny mieszkań wzrosną do góry (i nie mówimy o Detroit). Wiadomo też, że na odwrót.

Zatem, raz jeszcze:
      1) układ planet na niebie nie ma znaczenia dla opłacalności transakcji, ale może wyznaczać ich charakter, temperaturę (załóżmy, nerwowy dzień, nów w Baranie napięciowy, bodajże przedwczoraj)

2) układ planet ma wpływ na ceny złota, akcje na giełdzie, ceny mieszkań, kondycję ekonomiczną i psychologię tłumu: ale z tym do lepszego eksperta, nie moja dziedzina --> www.astrobiznes.pl/

3) znacznie większe znaczenie ma horoskop indywidualny sprzedającego (czy ma dobre wyczucie i predyspozycje do handlowania), tranzyty

4) ale i tak najlepsze, najszybsze i najmniej filozoficzne są horoskopy pytaniowe (horarne)

Mam nadzieję, że ten typ odpowiedzi wyczerpuje chociaż w części temat. Oczywiście można robić wielkie odwołania do makroekonomii, polityki, cen mieszkań. Ale to pytanie do ekonomistów i analityków finansowych. Z których część prowadzi lepiej na manowce, niż pogardzani astrologowie.
      • jasmina.0 Re: Najlepszy czas 09.04.14, 10:39
        acrux_79 napisał:

> Nikt nie odpisuje, ponieważ rozkład planet nie ma znaczenia, gdy ważniejsze zna
        > czenia mają horoskopy sprzedającego i kupującego.
        ------------------
        Własnie chodzilo mi raczej o ogolne naświetlenie tematu ale jednak w wersji delikwenta i jego horoskopu natalnego.

> Mam nadzieję, że ten typ odpowiedzi wyczerpuje chociaż w części temat. Oczywiśc
        > ie można robić wielkie odwołania do makroekonomii, polityki, cen mieszkań. Ale
        > to pytanie do ekonomistów i analityków finansowych. Z których część prowadzi le
        > piej na manowce, niż pogardzani astrologowie.
        ---------------------
        Nie chodzi mi o analizę rynku absolutnie.
        Raczej o ogólną zasadę tak jak przy np. operacji oczu nie operowac jak Księżyc jest w Bliźnietach a piersi jak Księżyc w Raku.
        Czyli np.jak Saturn tranzytuje przez 4 dom to lepiej siedzieć na tyłku i porzadkować sprawy, zrobic malowanie, naprawy a nie robić jakiś transakcji z domami czy mieszkaniami nie kupowac i nie sprzedawać. Albo jak Jowisz wędruje przez xxxxx dom to dobry czas na xyz w kwestii nieruchomości. Bo np. co do zawierania małżenstwa ogólne wskazówki są. Do operacji są. A np. do transakcji nieruchomościami nie widziałam.
        Oczywiście, ze koniec końców wszystko będzie zależalo od tranzytów czy progresji do konkretnego natala ale może jakieś ogolne zasady jednak są?
        Jeśli są i ktoś coś wie na ten temat to proszę o wskazówki lub odesłanie do jakis źrodeł, gdzie to można przeczytać.
        Pozdrawiam
        • aarvedui Re: Najlepszy czas 09.04.14, 13:05
          Jak napisał acrux - ogólnie to sprawę się bada w interpretacji dla sprzedawcy.
          Zaś szczególnie co do transakcji - to horarna - Robson, Frawley i klasycy.

Reguły ogólne są ogólne i większość tu zależy od doświadczenia, po polsku nikt nie zechciał się nim podzielić, zaś i w innych językach wiedza jest podawana w formie interpretacji przykładów, a nie reguł, tak że rozszyfrować je może tylko ktoś zaawansowany.
          Nic dziwnego w sumie, zachodni astrologowie nie chcą sobie psuć nadmiernie rynku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka