Dodaj do ulubionych

Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum?

20.08.14, 19:00
W grudniu Saturn wchodzi do Strzelca i obawiam sie, ze zacznie sie dosc trudne 2.5 roku, szczegolnie, ze cala ta zabawa zaczyna sie od koniunkcji do Slonca. Kwadratury 7 lat nie przechodzilam latwo, trudna byla koniunkcja do Marsa, do Wenus przeszla jakos ulgowo zas kwadrat do Ksiezyca i powrot na pozycje natalna zupelnie ulgowo. Ale mam wrazenie, ze to nie bedzie takie proste. Pierwsze pare miesiecy moze byc zneutralizowac przez Jowisza robiacego mily trygon do tegoz stellum ale potem?

Jakby tego wszystkiego bylo malo to przeczytalam w paru juz miejscach, ze zwykle w czasie gdy Saturn przebywa w koncowych stopniach Strzelaca, to mozna sie spodziewac krachu na gieldzie jak np. w 1929 czy w 1987 r.
Obserwuj wątek
    • aarvedui Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 21.08.14, 03:04
      za pierwszym razem tylko muśnie, potem wraca do Skorpiona.

kwadratura jest innym aspektem niż koniunkcja, tak więc nie warto się sugerować tym w 100%.

koniunkcja to zlanie się "energii", tarcie/akcja nie jest w naturze tego aspektu, ewentualnie w naturze planet.
      • black_halo Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 21.08.14, 07:05
        Pamietam koiniunkcje Saturn-Mars i byla straszna, glownie psychicznie. Teraz zas Saturn 'musnie' Slonce, 3 przejscia moga byc ponad moje sily. Saturn-Uran jest wprawdzie pokoleniowy ale zaraz potem prawie w tym samym czasie Jowisz, Merkury i MC a na deser Neptun.
    • ksieznapodolska33 Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 21.08.14, 23:29
      Nie rozumiem jakie aspekty robi Ci Saturn w Strzelcu. Koniunkcję do stellium?
      W którym domu? Z którego domu (natalnie)? Coś więcej?
      • black_halo Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 22.08.14, 10:15
        W Strzelcu, w 9 domu mam stellum, Slonce, Uran, Markury, Jowisz, MC i Neptun. Neptun jest juz w 10 domu. Saturn natalnie jest w 8 domu w Skorpione. Saturn zasadniczo jeszcze nic nie robi, obawiam sie raczej tego co bedzie.
        • ksieznapodolska33 Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 22.08.14, 23:14
          Ja mam stellium w Wadze, do tego w 7 domu: Pluton, Wenus, Księżyć, Mars, Uran. A potem Słońce w Skorpionie (też 7 dom).
          Tranzytujący przez moje stellium 3-4 lata temu Saturn (z 3 domu, w natalu aspektuje stellium trygonem) nic mi nie zrobił. Wręcz - niespecjalnie go odczułam! Przyniósł mi, owszem , związek, ale taki nudny, obciążający, który dość szybko zerwałam bez bólu i żadnych sentymentów.
          Prawdziwe trzęsienie ziemi przyniosła mi dopiero koniunkcja Saturna ze Słońcem - na samym końcu stellium.
          No, ale tak zadziałała nie tylko koniunkcja: wtedy już powoli zaczynał się półkrzyż Plutona i Urana z moim Księżycem, a ponadto w solariuszu miałam Słońce i Saturna w 12 domu sad

Tak że, na Twoje pytanie, moja droga, odpowiedź jest następująca: możesz spodziewać się wszystkiego smile
          Ale ja bym postawiła raczej na to, że czekają Cię, ciekawe, pouczające, ale niezbyt traumatyczne przeżycia smile
          Sprawdź swój solariusz, progresje, dyrekcje, aspekty Saturna - i zawyrokuj.
          • black_halo Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 23.08.14, 09:31
            > Prawdziwe trzęsienie ziemi przyniosła mi dopiero koniunkcja Saturna ze Słońcem
            > - na samym końcu stellium.

A mozesz jakos rozwinac? Ja sie wlasnie chyba najbardziej obawiam tej koniunkcji, glownie dlatego ze po relokacji Slonce jest na MC.
            • black_halo Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 23.08.14, 09:42
              Aha, bym jeszcze dopisala, ze na kwadraturze rozpoczelam pierwsza porzadna emigracyjna prace, ciekawa rzecz. Przy drugim przejsciu przez Slonce dostalam druga umowe na trzy miesiace. Niestety to jak sie ta umowa zakonczyla, ciagnie sie za mna do tej pory. Moja aktualna szefowa sie zachwycila, ze tam pracowalam i niestety musialam jej opowiedziec cala ta historie, niezbyt w sumie przyjemna troche z mojej winy a troche z winy tej firmy (nie spelnilismy swoich oczekiwan, to znaczy oni snuli wizje, jak to bedzie fajnie a wyladowalam w laboratorium polerujac probki do badan mikrospowych, onioczekiwali zas ze naucze sie obcego jezyka w kilka miesiacy i bede siedziala w pracy do 20 minimum - na finalnej rozmowie wszyscy sie przyznali do swoich bledow). Potem zas nadeszla kwadratura do Jowisza i zbieglo sie to akurat z wybuchem kryzysu co bylo straszne.
              • ksieznapodolska33 Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 23.08.14, 10:45
                black_halo napisała:

> Aha, bym jeszcze dopisala, ze na kwadraturze rozpoczelam pierwsza porzadna emig
                > racyjna prace, ciekawa rzecz. Przy drugim przejsciu przez Slonce dostalam druga
                > umowe na trzy miesiace. Niestety to jak sie ta umowa zakonczyla, ciagnie sie z
                > a mna do tej pory.

Dlatego zawsze powtarzam i tego się trzymam: nie rozpoczynajmy żadnych działań na takich tranzytach. Zawsze, ale to zawsze źle się skończy, nawet, jeśli perspektywy wydają się nieskalane sad
                Oto dowody z własnego podwórka (mam "wszystko" w 7 domu, więc u mnie jest zwykle siódmodomowo wink
                1 przykład: poznałam mężczyznę w dniu opozycji Wenus do Saturna. Nagłe zakochanie, wybuch uczuć, wszystko wydawało się IDEALNE przez kilka tygodni. Zaręczyny w Rzymie w planach, wyjeżdzamy, a on dzwoni do mnie, że była narzeczona chce do niego wrócić. I on też chce. Tutaj wszytsko rozegrało się w ciągu kilka tygodni (+ 1 dzień czarnej rozpaczy) wink
                Gorzej było ostatnio, przy przejściu Saturna przez Słońce
                2 przykład: właśnie tuż przed przejściem Saturna prze Słońce w 7 domu - TEŻ PRZY KRÓCIUTKIM TRANZYCIE OPOZYCJI WENUS DO SATURNA - poznałam mojego ukochanego. Miłość życia. (dodam, ze to co mówię, mówię z odpowiedzialnością za sowa, mam już swoje lata i nie przesadzam). Miałam też inne tranzyty (Pluton sekstyl Słońce, Uran opozycja Wenus).
                Ale niestety znajomośc została zawarta przy DROBNEJ, ALE ZNACZĄCEJ opozycji Wenus do Saturna!!!!
                I tutaj nastąpi odpowiedź na Twoje pytanie o koniunkcję Saturna do Słońca:
                znajomość skończyła się dramatycznie, jakąś psychologiczną masakrą, mimo że oboje jesteśmy świadomymi ludźmi, pełnymi dobrej woli i umiejącymi się zachować. Tutaj winię nie tylko te grube tranzyty, ale też opozycję Wenus do Saturna w chwili zawarcia znajomości!
                Powiem więcej: przeżywam czarną rozpacz do tej pory, czyli od półtora roku. Ten malutki, szybciutki aspekt Wenus do Saturna trzyma mnie do tej pory. Po prostu, ta kompleksowa sytuacja jest naznaczona przez ten moment rozpoczęcia. I wiem, że dopóki tego mentalnie i energetycznie nie zerwę, to ta opozycja bedzie wciąż funckjonować jak prawdziwy, stały apsekt!!!

A co się zdarzyło podczas przejścia Saturna przez Słońce?
                Miałam wypadek na nartach, potem poważną operację kolana, byłam unieruchomiona, przeżywałam ból i miałam depresję związaną z całą sytuacją. Do tego doszły nieporozumienia z narzeczonym (tym poznanym przy opozycji W i S). U mnie Saturn jest z 3 domu (z Bliźniąt), więc naturalnie poszło o KOMUNIKACJĘ W ZWIĄZKU. Chodziło o: język, jakim posługujemy się w domu (rodzinę mieliśmy dwujezyczną), oraz o jego komunikację ze mną przy jego dziecku (narzeczony-zakchany ojciec - ignorował mnie przy swoim dziecku).

Miałam jednak wtedy inne bardzo poważne tranzyty (zaczynał się półkrzyż Urana i Plutona na moim Księżycu) oraz solariusz (Słońce i Saturn w 12 domu).

Dlatego, black halo, rozważając swoje tranzyty Saturna, weź pod uwagę wszystkie możliwe obliczenia. Spójrz, jak u Ciebie sprawdza się stellium. Jak działa Saturn w 8 domu.
                Spójrz na solariusz, progresje i dyrekcje. Nam, posiadaczom stellium , jest łatwiej o tyle, ze mamy mniej do prognozowania: większość zdarzeń i tak dotyczy 1-2 sfer życia smile
                Pozdrawiam, napisz, jak to widzisz.
                • ksieznapodolska33 Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 23.08.14, 10:57
                  Dodam jeszcze, że u mnie Słońce włada 6 domem, więc walnęło nie tylko w związek, ale i w zdrowie. Saturn zaś włada 11 domem więc (tutaj ciekawostka) w moim życiu pojawił się dużo starszy (Saturn) przyjaciel (11 dom), bardzo ustosunkowany (mam w natalu Słońce w sekstylu z Jowiszem w 10 domu), który poznaje mnie ze "wszystkimi swiętymi" (10 dom, 7 dom) i bardzo się stara o moje względy (7 dom) wink

Pamiętaj, że w przypadku tranzytów do Słońca aspekt znajduje się także w solariuszu, i to więcej niż jednym.
                  Ja mam koniunkcję Słońca z Saturnem już w drugim solariuszu. Wciąż przeżywam bardzo dramatycznie wydarzenia i rozstanie sprzed roku. Ta sytuacja wciąż jest w moim życiu żywa i obecna.
                  Ale zwróć uwagę, ze ja mam jeszcze poważne tranzyty ciężkich planet. Kiedy Saturn przechodził mi przez wcześniejsze planety w stellium, tych tranzytów nie było. Więc szybko się otrzepałam.
                  W przypadku Słońca trafiło mnie konkretnie - życiowy kryzys.
                  • moongirl11 Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 18.04.15, 07:44
                    Ja przy opozycji Wenus- Saturn też kogoś poznałam, ale to była najbardziej nudna znajomość w moim życiu i prawie w ogóle mi nie zależało. Szybko to skończyłam i bez bólu. Za to ten ktoś nęka mnie do dziś tongue_out
                • black_halo Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 23.08.14, 13:08
                  > Dlatego, black halo, rozważając swoje tranzyty Saturna, weź pod uwagę wszystkie
                  > możliwe obliczenia. Spójrz, jak u Ciebie sprawdza się stellium. Jak działa Sat
                  > urn w 8 domu.
                  > Spójrz na solariusz, progresje i dyrekcje. Nam, posiadaczom stellium , jest łat
                  > wiej o tyle, ze mamy mniej do prognozowania: większość zdarzeń i tak dotyczy 1-
                  > 2 sfer życia smile
                  > Pozdrawiam, napisz, jak to widzisz.

Na progresjach i dyrekcjach za malo sie znam. Slonce wlada u mnie Ksiezycem w Lwie w 6 domu ale sam znak nie wlada niczym bo jest tez zamkniety w 6 domu. Ciekawa rzecz, jak Saturn bedzie w okolicach Slonca to Jowisz bedzie robil koniunkcje do Ksiezyca. Z drugiej strony, jeszcze troche moj facet bedzie mial koniunkcje Pluton-Ksiezyc.

Wlasnie jakos o swoje zdrowie sie najbardziej obawiam, jakies wypadki powazne itd, dalej o zdrowie rodziny. Siostra niedlugo ma powazna operacje ale nie wiadomo czy po operacji nie bedzie potrzebne dalsze leczenie.
                  • sigma26 kwadratury 24.08.14, 12:55
                    hej. u mnie od jakiegoś czasu tr. Saturn jest w koniunkcji do ascendentu i urana, a w opozycji do słońca. praca, praca, zmęczenie i totalna izolacja. Ja, towarzyskie "zwierze" zaszyłam się w 4 ścianach i nawet odbierać telefonów mi się nie chce odbierać. Dodatkowo rozmyślania o przyszłości, podsumowania osiągnięć. Mam dość mojego miejsca pracy, dostałam propozycję innej pracy. W końcu w dziale, w którym zawsze chciałam pracować i to za takie pieniądze, o jakich mi się nie śniło...Ale...widzę, że niedługo rozpocznie się u mnie tr. Saturna w kwadraturze do MC i saturna Przyszły rok) i nie wiem, czy to dobry pomysł aby się tej pracy podjąć. Jednocześnie będą wspierające tr Jowisza i Neptuna, ale chyba te kwadratury jednak będą dominujące.....
            • ksieznapodolska33 Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 26.08.14, 00:07
              Tak sobie pomyślałam, ze jak po relokacji masz Slonce na MC, to rzeczywiście moze ten Saturn przyniesie Ci nowe zajęcie - z początku atrakcyjne i pociągające (Saturn potrafi działać pod roznymi maskami) ale potem wiążące sie z dużym obciążeniem, odpowiedzialnością, ciężarem, obowiązkami, nudą lub rozczarowaniem, pewnymi ograniczeniami, itp. Jakaś poważna, długofalowa umowa. Saturn jest natalnie z 8 domu, wiec wiąże sie z kooperacją finansową, spółkami. A Lew, którym włada Slonce, jest w 6 domu. A wiec znowu praca. A jesli masz relokację, to pewnie Lew wchodzi Ci do 7 domu, n'est ce pas?
              A wiec znowu - umowy.
              A wiec w tym kierunku bym operowała.
              • black_halo Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 26.08.14, 20:24
                To calkiem mozliwe, bo moj obecny projekt bedzie tylko do konca roku, jestem niejako na zastepstwie. W okolicach konca roku bede musiala miec albo nowy albo szukac zajecia na wlasna reke. Nie ukrywamn ze wolalabym sie gdzie ustabilizowac ale wlasnie nie wiem czy koniunkcja Saturn-Slonce to dobry moment. Moze lepiej przeczekac ale tu znowu beda az trzy przejscia i to potrwa ponad rok. Wprawdzie Saturn zawroci juz w 4 stopniu ale Slonce jest w 3 wiec blisko.
    • aamb Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 26.08.14, 08:49
      To może i ja dołączę do wątku już bardziej publicznie a nie jako czytająca, też obawiam się tej koniunkcji saturna w strzelcu, tyle że u mnie do słońca, które jest położone w natalu na ascendencie w kwadraturze do saturna w 9 (panna). W końcówce 11 domu mam urana i wenus w koniunkcji (właściwie wenus już w 12), jak saturn po nich przejechał odeszłam po kilkunastu latach z pracy na swoje "pracuje w osamotnieniu" (12 dom)ale mi z tym dobrze, pracuję nad projektem, który ujrzy światło dzienne za miesiąc, dwa i tak się zastanawiam czy to dobry moment na strat jak saturn będzie na słońcu i asc? Pozdrawiam
      • jasmina.0 Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 26.08.14, 21:44
        Trudno powiedzieć. U mnie to totalny rozjazd. Saturn tranzytuje Księzyc i IC ( też MC) . Kwadrat Słońce w tym samym czasie. Rozjazd zupełny. Nie kumam o co idzie. Rzeczy dzieją się same. Nie jestem Panem swojego losu. Staram się ale....Nie wiem co będzie. Ale niech Pan Karmy robi swoje. Wierzę, że bedzie to co m być. Trudno! Mam dość. Mam wrażenie, że wszystko zmierza ku dobremu ale sama nie wierzę, że mi może się przydarzyć coś dobrego. Saturn górą. Wejdzie w 3 ćwiartkę, więc- być może. Nie chce mi się już walczyć z losem.
        • naumma Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 05.09.14, 09:35
          Ja np. nie pamiętam bardziej dramatycznych tranzytów niż te Saturna do IC (3 przejścia !). Całkowita rozwałka w życiu, które choć nie było jakoś mega-szczęśliwe, to jednak poukładane. Rozwalenie zdrowia, kariery zawodowej (wcześniej kwadraty do nat. Saturna i Słońca), związku, nieszczęśliwa miłość. Po prostu czarna rozpacz. Czekam na wyjście Saturna do 3 ćwiartki jak zbawienia, choć, tak jak jasmina, już dawno straciłam poczucie, że panuję nad swoim losem.
          • aamb Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 05.09.14, 09:54
            W niektórych książkach (Kornaszewska) opisują przejście saturna przez asc i słońce tak dramatycznie, IC przede mną więc wypowiem się za kilka lat.
    • sigma26 Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 05.09.14, 10:42
      ja natalnie mam Saturna na MC, na koniunkcji Saturna do MC i za chwilę do ur. Saturna zupełnie zmieniłam kierunek zawodowy i zaczęłam bardzo dobrze zarabiać, ale było to dla mnie duże wyzwanie i dużo nauki oraz przezwyciężenie własnych ograniczeń. Teraz jest u mnie na Ascedencie i Uranie, w opozycji do Słońca. No nie jest sielankowo, głównie dużo się dzieje w mojej głowie, podsumowania, weryfikacja osiągnięć, szukanie sensu w życiu. Do tej pory nie ułożyłam sobie życia prywatnego i nie było mi z tym źle, obecnie to jest tematem moich rozmyślań i stało się moim celem.Odczuwam silną potrzebę ułożenia sobie życia prywatnego. Zawodowo czuję wypalenie w obecnym miejscu pracy, ale pojawiła się nowa, bardzo korzystna propozycja. Jednak nie cieszy mnie tak, jak miałoby to miejsce jeszcze np. dwa lata temu. Zastanawiam się czy kwadratura Saturna do MC, która już niedługo się u mnie zadzieje, nie spotęguje jednak tego rozdźwięku między życiem zawodowym, a osobistym. Druga sprawa jest taka, że chciałabym kogoś poznać, a chęci na kontakty towarzyskie zupełnie brak! smile
    • sigma26 Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 05.09.14, 12:19
      ps. sprawdziłam jeszcze jeden ciekawy tranzyt - Saturn tranzytujący opozycją Wenus, a potem Marsa (5/6 dom), zakochanie się przez duże Z. W pracy, w moim szefie, 10 lat starszym Koziorożcu smile. Zauroczenie z wzajemnością, poczucie, jakbyśmy się znali - pierwsze spotkanie w holu i tąpnięcie po obu stronach smile. Niestety bez happy endu smile. Co ciekawe w synastrii jego Saturn na moim Słońcu na descendencie. Swoją drogą chyba "lubię takie relacje" i dlatego wydają mi się takie ważne: Mama ma Słońce na moim Saturnie, Tata i Brat mają Saturna na moim Słońcu.
      • tamara401 Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 05.09.14, 19:18
        Co ciekawe w synastrii jego Saturn na moim Słońcu na desc
        > endencie.

nic dziwnego skoro na DSC. Obszar descendentu jest częścia składową Cienia,tym samym jest to ta część psyche słabo zintegrowana z resztą osobowości.Takie części są super haczykiem do projekcji.A poza tym nie możemy zakładać iż Cień mieści tylko gorsze,mniej wartościowe elementy osobowości,czasami prawdziwe perły można znaleźć w Cieniu.Człowiek sam nie wie ile jest wart.Podejrzewam iż tak jest w Twoim przypadku ,mówiąc metafora cały Kosmos,pracuje/poprzez aranżowanie znajomości opartych na tym Słońcu/na to byś poznała jego wartość.
    • dorisn Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 05.09.14, 21:33
      Koniunkcję Saturna przez stellum (wszystkie planety osobiste i Słońce mam w IV domu) przeżyłam 15 lat temu. Trudny czas, zwłaszcza w domu rodzinnym - śmierć 2 bliskich osób i 3 dalszych krewnych, zmiana kierunku studiów. Ale też czas wejścia w dorosłość i zmiana sposobu postrzegania świata. Saturn wykosił wszystko, co nie miało już racji bytu i musiało odejść, a ugruntował to co, miało przynieść korzyści w niedalekiej przyszłości.
      Najtrudniejsze dla mnie okazały się opozycje Saturna do stellum. Do tej pory przeżyłam 2 - we wczesnym dzieciństwie (ciężka choroba, szpital) i w minionych 2 latach (również załamanie zdrowia). Saturn tranzytował 10 dom, a więc zrobił porządki w karierze - praktycznie siłą wyrwał mnie z toksycznej pracy, która mogła mi złamać karierę. Był to koszmarny czas, ale wyszło to wszystko na dobre. Znalazłam cudowną pracę, podreperowałam zdrowie, szykuję się do wielkiej życiowej zmiany. Jeszcze cały czas czuję spadek energii, jakby dosłownie siły mnie odpuszczały. Tym też cechuje się opozycja Saturna do natalnego Słońca.
      • sigma26 Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 06.09.14, 21:54
        Tamaro, dziękuję Ci za odpowiedź. Tak w ogóle bardzo lubię Cię czytać. Nie wiedziałam, że DSC traktuje się jako "cień", bądź też część cienia. Nie rozumiem jedynie, do czego konkretnie odnosi się Twoja wypowiedź "nic dziwnego, skoro na DSC". /do której części mojej wypowiedzi/opisu?
        pozdrawiam serdecznie
        • tamara401 Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 07.09.14, 13:35
          Nie rozu
          > miem jedynie, do czego konkretnie odnosi się Twoja wypowiedź

do tej części w której opisujesz swoje układy synastryczne z partnerem czy też rodziną.
          • sigma26 Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 07.09.14, 18:39
            ok, rozumiem. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Czyjś Saturn może być dobrym nauczycielem i można z takiej relacji wiele się nauczyć. Ja np. mogę poznać moje Słońce, moją osobowość. Ale z drugiej strony Saturn jednak ogranicza, jak więc takie Słońce ma zaświecić swoim pełnym blaskiem?
            • tamara401 Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 07.09.14, 20:52
              ok, rozumiem. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Czyjś Saturn może być dobrym
              > nauczycielem i można z takiej relacji wiele się nauczyć. Ja np. mogę poznać mo
              > je Słońce, moją osobowość. Ale z drugiej strony Saturn jednak ogranicza, jak wi
              > ęc takie Słońce ma zaświecić swoim pełnym blaskiem?

ja myślę,że przede wszystkim trzeba zwrócić uwagę na fakt, iż Saturn to nasze i innych bardzo wrażliwe ,czułe miejsce,gdy czyjeś Słońce "oświetla"drugiej osoby Saturna można spodziewać się zranienia/zwłaszcza dla osoby z Saturnem/,poprzez konfrontacje z własnym Cieniem.Wśród prymitywnych ludów panuje przekonanie że stąpanie po cudzym Cieniu może zabić człowieka,w każdym razie na pewno może złamać w nim ducha.Wg Junga integracja Cienia jest zadaniem pierwszej połowy życia.Być może byłaś dla swego szefa-partnera bolesnym elementem jego ostatecznej integracji Cienia.W każdym razie skoro złowiłaś jego Cień tzn. że w jego horoskopie "panował mrok"/najprawdopodobniej tymczasowo/Nie znam horoskopu ale może coś "atakowało" Słońce?Gdy człowiek zakochuje się na ogół mamy do czynienia z zablokowaniem funkcji Słońca,Marsa i Saturna.Gdy jakaś planeta przechodzi w tranzycie przez Słońce a do tego przykładowo Mars odbiera aspekt dysharmonijny od Saturna czy nawet Jowisza a do tego sam Saturn jest pod wpływem transsaturnika /np. Neptuna,lub Plutona/ to astrologicznie wyśmienita sytuacja by stracić głowę dla kogoś.Jedno jest pewne skoro Twoje Słońce "złowiło" jego Saturna to on na ten moment astrologiczny,musiał mieć zaćmioną świadomość/Słońce/
              • black_halo Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 07.09.14, 21:47
                A to nie jest tak, ze zakochanie to w ogole "zacmienie umyslu"?

Wedle tego pisza w mundrych artykulach w stanuie zakochania wydziela sie fenyloetyloamina, ktora sprawia, ze czlowiek czuje sie jak na ostrym haju, nie widzi wad tej drugiej osoby itd. Wlasnie do mnie doszlo, ze popularne powiedzienie "milosc jest slepa ale malzenstwo jest najlepszym okulista" jest chyba dosc mocno zwiazane z Saturnem. Saturn, kiedy juz nam ten zwiazek ustabilizuje (zamieszkanie razem zwiazane ze slubem czy tylko zamieszkanie razem sa jednak kamieniami milowymi w zwiazku), brutalnie pokazuje rzeczywistosc. I tak jak na etapie randek skarpetki wokol lozka wcale nam nie przeszkadzaja, tak po slubie dochodzi do nas, ze wybranek to fleja.
              • sigma26 Re: Jak przezyc koniunkcje Saturna do stellum? 07.09.14, 22:24
                cóż mogę napisać - na pewno Saturn tranzytował kwadratem jego Słońce smile. Ponieważ w natalnym ma kwadraturę pomiędzy Słońcem, a Księżycem, kilka mscy później była koniunkcja Saturna do Księżyca właśnie. Partnerem przez ten czas pozostał "biznesowym", jak wspomniałam happy endu nie było. Głównie ja nie pozwoliłam, żeby przekroczyć pewną granicę - on miał rodzinę, więc nie do końca nawet go "złapałam" w sensie dosłownym smile. Ale wiele mnie to kosztowało i dużo potem czasu zajęło, żeby wrócić do normy.
    • black_halo najswiezsze wiesci 07.04.15, 12:56
      No i tak: na koniunkcji do Slonca i relokacyjnego MC mialam performance review, ktore wypadlo pozytywnie. Dostalam na te okolicznosc drobna podwyzke i niespodzianke w postaci bonusa. Podwyzka mala ale bonus w milej wysokosci ponad jednej pensji netto. Czyli uff. Rozpoczelam tez nowy projekt w duzym koncernie motoryzacyjnym. Troche mnie to martwi, ze na takim tranzycie ale co zrobic, nie zawsze jest wybor.

Z drugiej jednak strony nie moglo byc tak rozowo i zupelnie nagle zlapalam szumy uszne, tzw. tinnitus. Odwiedzilam paru lekarzy, prawdopodobnie jest powiklanie pogrypowe (pierwszy raz od jakichs 10 lat zlapalam prawdziwa grype). Grypy nie wylezalam jak trzeba wiec mam za swoje a powinnam byla pamietac o tranzycie Saturna i zostac extra dzien w domu, nie wiem czemu sie tak do pracy spieszylam. Laryngolog stwierdzil u mnie czesciowa utrate sluchu w wysokich tonach, konsekwencja stylu zycia czyli chodzenia na koncerty metalowe bez zabezpieczenia uszu. Nawet wiem, ze sie tego dorobilam mniej wiecej 7 lat temu, najpierw na koncercie gdzie byla mega glosno a potem na festiwalu, ktory przypadl akurat na kwadrature Saturn-Slonce.

Tak sie zastanawiam - jakie sa szanse, ze sie tego pozbede jesli dolegliwosc sie zaczela na tranzycie Saturna?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka