Dodaj do ulubionych

6 pIanet- w 7domu

01.09.04, 22:26
co mowi taka iIosc pIanet w domu 7--czyIi jak przedstawiaja sie reIacje z
innymi Iudzmi,Jest to ,,horoskop,,mezczyzny-wiec czy to oznacza
powieszchownosc-zmiennosc jesIi chodzi o zwiazki partnerskie
PS;pIanety w jego 7 domu to -URAN,SIONCE,KSIEZYC,PIUTON,MARS-przypadajace na
znak zod,wagi i jeszcze jendna pIaneta WENUS-znak panny-
Obserwuj wątek
    • jz2004 Re: 6 pIanet- w 7domu 01.09.04, 23:36
      Mysle ze bez dokladnych polozen (i ewentualnych aspektow) nie dowiesz sie nic
      konkretnego. Ogolnikami mozna sypac tylko po co? Ja tez chetnie dolacze sie do
      dyskusji majac rowniez 6 planet w 7 domu ktory zaczyna sie w 6:45 Wagi a konczy
      w 23 st. Skorpiona. Wyglada to tak: SatPluMer 27Lib, SlonceWen 9Sco (opozycja
      Ksiezyc ale juz chwila po pelni), Jowisz 18 Sco.

Pozdrawiam,
      ja mam tam 4. słońce, saturna, merkurego i wenus. wszystkie w byku. chętnie
      posłucham i dołoże cos od siebie. to baaardzo specyficzny układ. zwłasza że w I
      domu mam neptuna...i jeszcze 2 planety przypadają na 11
    • dori7 Re: 6 pIanet- w 7domu 02.09.04, 13:30
      Przy takiej ilosci planet mnostwo najrozneijszych energii kumuluje sie w tym
      domu. Oznacza to, ze sparwy siodmodomowe - partnerstwo, umowy itd. - beda dla
      tej osoby wyjatkowo wazne. Kazdy tranzyt wolnej planety pzrez ten dom bedzie
      bardzo dlugi i intensywny (np. saturn bedzie pelzl po kolei przez wszytskie
      planety i przez dwa znaki).

Nie wyrokowalabym od razu o jakiejs zmiennosci, natomiast niepokoi mnie jedno:
      zarowno mars w wadze, jak wenus w pannie to nie sa najszczesliwsze uklady, a
      co dopiero razem, kiedy ta wygnana do niezbyt przyjaznego dla siebie znaku
      panny wenus wlada dosc paskudnie sie czujacym w wadze marsem. Rozumiem, ze 7
      dom zaczyna sie w Pannie? Gdzie jest Merkury? - on jest wladca calego tego
      bigosu i trzeba na niego spojrzec uwazniej.

Mysle, ze ta osoba moze byc bardzo wymagajacym i w pewnym sensie trudnym
      partnerem: wenus w pannie i ogolne "spannienie" domu 7 moga dac duzy krytycyzm,
      drobiazgowosc i czepliwosc, do tego jakies zahamowania i pewna niesmialosc.

Czy znak wagi jest zamkniety w domu, czy rozpoczyna dom 8? To tez jest wazne,
      jesli jest zamkniety, to utrudnia to znacznie sytuacje. Jakie aspekty odbieraja
      planety z 7 domu?

Na pewno taka osoba nie traktuje powierzchownie zwiazkow z ludzmi, choc moze
      robic takie wrazenie. A w zwiaku z inna osoba bedzie wiele zalezalo od tego,
      ajk ta druga osoba wbija sie w ten 7 dom planetami i aspektami, co uruchamia
      itd.

Widze, ze an forum jest wiecej kopnietych siodmodomowcow smile ja mam 3 planety i
      3 znaki w 7 domu, zeby bylo smieszniej te 3 planety do wladcy tych 3 znakow smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka