dotera 02.01.26, 20:43 Człowiekiem, trzeba do końca zrozumieć że żyje w świecie w którym władcy tego świata zrobią wszystko żeby skłócić ludzi. Jeśli przyjmiesz ten świat za swój zaczniesz byc zły. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dotera Re: Żeby stać się dobrym 02.01.26, 20:44 Nie da się być dobrym licząc na reguły. Musisz do końca zrozumiec swoją odrebnosc od wszechświata. Odpowiedz Link
dotera Re: Żeby stać się dobrym 02.01.26, 20:46 To ostateczna droga Jezusa. Wiedział że w ramach reguł musi być ukrzyżowany. Odpowiedz Link
dotera Re: Żeby stać się dobrym 02.01.26, 21:11 Nie da się zrozumieć świata odchodząc od mitu, teologii. Brodzące w absurdach psychologii będziesz karmił resentyment. Tylko wychodząc w stronę egzystencji masz szanse uratować dusze. Odpowiedz Link
dotera Re: Żeby stać się dobrym 02.01.26, 21:27 Zawsze gdy chcialem przyjąć reguły według reguły chciałem kiedyś zmądrzeć po ich stronie być , dostawałem gigantycznego kopa po dupie. Aż zrozumiałem że tylko ja jestem idiota który bierze ich reguły na serio. Świat ma całkowicie odrębną logikę. Co lesze ja ja rozumiem głębiej i zamiast się tego trzymać kurcze się tylko o to nie wiem żeby dostać trochę akceptacji od pokurczy? Odpowiedz Link
dotera Re: Żeby stać się dobrym 02.01.26, 21:34 Dwie psycholozki niezależnie powiedziały mi to samo. Gram w zabawy nie na swoją miarę Odpowiedz Link
dotera Re: Żeby stać się dobrym 02.01.26, 22:18 Ten rok dedykuję duchowości. Inaczej nie dam rady. Ciągle badam kolejne slepe zaulki. Odpowiedz Link
dotera Re: Żeby stać się dobrym 02.01.26, 23:44 Chyba dlatego Sadhguru powiedział by być matka dla, świata. Matka jest poza, regułami. Wchodząc w reguły trochę stawiasz się w pozycji dziecka które będzie rozczarowane. Odpowiedz Link