Dodaj do ulubionych

Żeby stać się dobrym

02.01.26, 20:43
Człowiekiem, trzeba do końca zrozumieć że żyje w świecie w którym władcy tego świata zrobią wszystko żeby skłócić ludzi. Jeśli przyjmiesz ten świat za swój zaczniesz byc zły.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Żeby stać się dobrym 02.01.26, 20:44
      Nie da się być dobrym licząc na reguły. Musisz do końca zrozumiec swoją odrebnosc od wszechświata.
      • dotera Re: Żeby stać się dobrym 02.01.26, 20:46
        To ostateczna droga Jezusa. Wiedział że w ramach reguł musi być ukrzyżowany.
        • dotera Re: Żeby stać się dobrym 02.01.26, 21:11
          Nie da się zrozumieć świata odchodząc od mitu, teologii. Brodzące w absurdach psychologii będziesz karmił resentyment. Tylko wychodząc w stronę egzystencji masz szanse uratować dusze.
          • dotera Re: Żeby stać się dobrym 02.01.26, 21:27
            Zawsze gdy chcialem przyjąć reguły według reguły chciałem kiedyś zmądrzeć po ich stronie być , dostawałem gigantycznego kopa po dupie. Aż zrozumiałem że tylko ja jestem idiota który bierze ich reguły na serio. Świat ma całkowicie odrębną logikę. Co lesze ja ja rozumiem głębiej i zamiast się tego trzymać kurcze się tylko o to nie wiem żeby dostać trochę akceptacji od pokurczy?
            • dotera Re: Żeby stać się dobrym 02.01.26, 21:34
              Dwie psycholozki niezależnie powiedziały mi to samo. Gram w zabawy nie na swoją miarę
    • dotera Re: Żeby stać się dobrym 02.01.26, 22:18
      Ten rok dedykuję duchowości. Inaczej nie dam rady. Ciągle badam kolejne slepe zaulki.
    • dotera Re: Żeby stać się dobrym 02.01.26, 23:44
      Chyba dlatego Sadhguru powiedział by być matka dla, świata. Matka jest poza, regułami. Wchodząc w reguły trochę stawiasz się w pozycji dziecka które będzie rozczarowane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka