Dodaj do ulubionych

Interpretujemy horoskop - nowe

13.10.04, 10:28
all2 napisał(a):
- wrzuć to lepiej na nowym wątku, będzie wygodniej
- jeśli nie chcesz podawać miejsca urodzenia, podaj tylko datę, pozycje osi i
Księżyca - inaczej nie ma jak tych danych wrzucić do programu.

Już wrzucam. Żeby nie było za latwo zgadnąć (bo przecież chodzi
o zabawę w interpretację, a nie o wykombinowanie, kto to jest np. na
podstawie
miejsca urodzenia), nie podam, gdzie się urodził. Data też ułatwi
odnalezienie, ale przecież mamy sie bawić, a nie szukać, prawda?

MĘŻCZYZNA 20 grudnia 1946

SŁONCE 27 ST 31 MIN STRZELCA
KSIĘŻYC 19 27 SKORPIONA
MERKURY 9 16 STRZELCA
WENUS 19 40 SKORPIONA
MARS 1 56 KOZIOROZCA
JOWISZ 18 08 SKORPIONA
SATURN 8 06 LWA
URAN 19 27 BLIŹNIĄT
NEPTUN 10 39 WAGI
PLUTON 13 06 LWA
WĘZEŁ PÓŁNOCNY 10 47 BLIŹNIĄT

ASC 4 15 SKORPIONA
MC 7 51 LWA

2 DOM 3 08 STRZELCA
3 DOM 4 37 KOZIOROŹCA

5 DOM 10 22 RYB
6 DOM 9 28 BARANA

Jak ktoś będzie chciał, to mam jeszcze kilka planetoid.
Miłej zabawy! smile)
Obserwuj wątek
    • anahella Nie badz taki;) 13.10.04, 18:50
      Podaj godzine i miejsce (albo wspolrzedne jezeli nie chcesz podac miasta).
      No i mam nadzieje, ze to ktos znany, bo jak zrobimy horoskop osobie prywatnej,
      to zaraz zlecisie tu chmara amatorow horoskopow on line.
      • all2 Re: Nie badz taki;) 13.10.04, 19:22
        Eee. Jest data i pozycje osi, można wstawić do programu z wystarczającą
        dokładnością. Anahello zgódź się smile)) - bo rzeczywiście gdy znana jest choćby
        narodowość, to zaraz włącza się żyłka detektywistyczna i bardziej zgadywanie
        niż interpretowanie - mi przynajmniej się ona włącza wink Tak będzie ciekawiej.
        • anahella Re: Nie badz taki;) 13.10.04, 19:43
          all2 napisała:

> Anahello zgódź się smile))

A moge sie nie zgodzic?wink)))))) Po prostu leniwa Waga na Asc czasem sie
          uaktywniasuspicious
          • steinbock Taka jestem :P 13.10.04, 21:37
            > A moge sie nie zgodzic?wink)))))) Po prostu leniwa Waga na Asc czasem sie
            > uaktywniasuspicious
            >

A mnie niedawno Saturn wszedł do VII domu i utrudnia kontakty międzyludzkie wink

Mogę podać czas: 2:30 ale miejsce będzie zbyt charakterystyczne (już tu jest
            zawarta podpowiedź). A człowiek jest znany na świecie, nie chodzi o mojego
            wujka smile
            • anahella Re: Taka jestem :P 13.10.04, 23:43
              Sorkismile)) Wiem ze jestes kobietawink)))) Cos mnie zamulilo.
              • steinbock Re: Taka jestem :P 14.10.04, 00:03
                anahella napisała:

> Sorkismile)) Wiem ze jestes kobietawink)))) Cos mnie zamulilo.
                >
                Nie przejmuj się, kumple mi mówią, że równy ze mnie chłop tongue_out
                • anahella Re: Taka jestem :P 14.10.04, 00:08
                  steinbock napisała:

> Nie przejmuj się, kumple mi mówią, że równy ze mnie chłop tongue_out

a ja o sobie ze jestem jedynym prawdziwym mezczyzna jakiego znamwink
    • majdaj Re: Interpretujemy horoskop - nowe 16.10.04, 14:31
      Wybrałąs radix kogos kto jest na topie, o kim się mowi i to okazało się
      zbytłatwe , tak samo podana godzina urodzenia od razu ustawia go na USa.Senator
      kerry. kandydad na kolejnego prezydenta USa, moim zdaneim ma szanse, wszak
      transformujący Pluton siedzi od dawna w jego znaku i robi swoje))).Pozdrawiam!!
      • potrek Re: Interpretujemy horoskop - nowe 16.10.04, 19:15
        Proponuje nową date osoby b.popularnej. 17.07.1961 r godzina 04-20min
        Łódż.Mężczyzna.
        • amayah Re: Interpretujemy horoskop - nowe 16.10.04, 19:39
          Qrczę chyba wiem kto to będzie, bo sama urodzilam sie 17.07 i znam tylko jedną
          sławną osobę urodzoną w tym samym czasie.... smile

A ta godzina to 4 rano czy w południe?

Pozdróweczka Potrku!
          • potrek Re: Interpretujemy horoskop - nowe 16.10.04, 19:51
            Godzina 4 rano.Niezdradzaj kto.Pozdróweczka IZIS.
            • amayah Re: Interpretujemy horoskop - nowe 16.10.04, 20:33
              Buzia na kłódkę....
        • pantomass Re: Kim on jest? 16.10.04, 21:54
          Człowiek, który w sposób niesłychanie sprytny i przebiegły potrafi ukryć swą
          głupotę. Działa w ukryciu, choć lubi również od czasu do czasu czymś błysnąć.
          Na zewnątrz jest raczej chudy, może mieć wąsy, może mieć również łysinę na
          skroniach. Najprawdopodobniej nosi okulary. Mistrz do wykonywania zadań
          zupełnie z boku, tak, jakby w ukryciu, choć silny, cholernie silny, i wydaje
          się być wielce analityczny.

Nie wiem, czy za bardzo nie poleciałem, ale oceń. Takm się mi objawił...

Pozdrawiam
          Pantomas
          • potrek Re: Kim on jest? 16.10.04, 22:38
            Mimo że tylko Uran jest w znaku Lwa i mogło by się wydawać że na pierwszy rzut
            oka że brak jest w tym radix żywiołu ognia. To Mars na Asc i Neptun w 5 Domu
            braki te aż w nadmiarze rekompensuje. Patrząc na ekspresje tego człowiek to
            chciało by się powiedzieć Baran jak nic. Przypatrując mu się troche z boku i
            uważnie to Asc i Słońce w Raku wypisz wymaluj.Księżyc w koniunkcji z Marsem i
            Plutonem da nam człowieka nadwrażliwego co w niektórych profesjach się bardzo
            przydaje.Zwłaszcza że w trzecim domu ta koniunkcje i chce się te emocje
            powietrznie szerszemu ogólowi przekazać.
            Czekam na innych
            Pozdrawiam potrek
            • steinbock Re: Kim on jest? 16.10.04, 23:28
              >To Mars na Asc
              Kurcze, a mnie wyszło, że ma Asc w Raku, a Mars siedzi z Uranem i Księzycem w 3
              domu. Czyli mam zły program... Ech, nie mam teraz siły liczyć tego na kartce sad
              • potrek Re: Kim on jest? 16.10.04, 23:44
                Asc 18*14 Raka,Słońce 24*16-Raka. Mars10*48 Panna,Księzyc 11*00 Panna,Pluton
                06*25 - Panna, Uran 24*08 -Lew. Początek domu 3 - 22*54 Lwa.
            • potrek Re: Kim on jest? 16.10.04, 23:49
              SORRY razY 100. Słońce na Asc.Ale widać mi to kojarzy się tak Marsowo że taką
              gafe strzeliłem .Program masz dobry. Jeszcze raz SORRY.
              • steinbock Re: Kim on jest? 17.10.04, 00:19
                W pporządku, wszystko się zgadza, już wcześniej pisałeś, że Słonce i Asc ma w
                Raku smile - czyli z wygladu poczciwina (pucołowaty?)
                Wysoki nie jest.
                Zdolnosci muzyczne. Ma piękny głos - móglby dzieki niemu zrobic karierę. 10 dom
                w Rybach,a Neptun w Skorpionie - raczej mu tej kariery nie ułatwiają (ukrywa
                swój głos?) Występuje publicznie (aktor? konferansjer?), ale czasem pakuje się
                w dziwne rzeczy, które nie zawsze mu wychodzą (kabaret? reklamy?)
                Saturn mu przeszedł przez Asc i Słonce i jest w opozycji do urodzeniowego. A
                pan X przejdzie na drugą stronę barykady i zostanie reżyserem.

...ciekawe, czy coś z tego się zgadza, tak mi się zaczęły snuc wizje po paru
                piwach wink
          • katharis Re: Kim on jest? 18.10.04, 09:18
            Wydaje mi się, ze to jest człowiek związany ze sceną, zarabia przez swoją osobę
            i jest w tej pracy niezależny, lubi pokazywać się.
            Jest żywy, ekspresyjny, komunikatywny, z pozoru bezproblemowy, ale tak naprawdę
            jest niepewny siebie i musi pracować nad nieleznością, ma kompleksy.
            Tego można nawet nie zauważyć, bo swoją ekspresyjnością zagłusza swoje
            prawdziwe wnętrze.

Ma problemy z głębokim zaangażowaniem się emocjonalmym i uczuciowym, potrafi
            bardzo ekscytowac się nowo poznanymi znajomościami (ma szczęście do poznawania
            oryginalnych i ciekawych ludzi, moze z racji zawodu?), ale są to powierzchowne
            znajomości. Jego związki moga być ukrywane (jakieś romanse), albo całkowicie
            niuświadamiane, tak jakby nie wiedział czego właściwie chce od partnera, albo
            miał jakieś zbyt mgliste, zbyt romantyczne wizje na ten temat.
            Nie wiem jak to rozumieć, bo w VII domu jest Saturn i na pewno zmusza go
            zastanawiania się nad tym tematem. Ale moze boi się okazywać uczucia?
            Według L. Greene taki Saturn jest albo źródłem cierpienia, albo wielką szansą
            na rozwój, świadome angazowanie się.

Ciekawa jestem na jakim jest etapie? Pewnie teraz, jeśli nie przepracował tego
            problemu, to Saturn daje mu ostro popalić.
            • katharis Re: Kim on jest? 18.10.04, 11:34
              Zastanawia mnie ten Saturn.
              W koniunkcji z Jowiszem może dać głęboki umysł i silny charakter (a Jowisz w
              VIII domu da pewnie duzo pieniędzy smile)) ).
              Jeśli ten pan już trochę pracował na sobą i jeśli przepracował swój dom XII, to
              może jednocześnie oznaczać filozoficzne podejście do życia. Tyle, ze może mieć
              skłonnośc do błądzenia.

Saturn jest silny, ale jednocześnie ma nieciekawe aspekty. Może partnerka jest
              typem koziorożcowym? Albo zimna, albo bardzo oddana mężowi, oszczędna i
              praktyczna?
              A jego koniunkcja Mars-Pluton-Księżyc w znaku Panny musi sprawiac, ze jest
              drobiazgowy i bardzo wymagający względem siebie i innych.

Ale te wszystkie cechy mogą nie być widoczne, bo na pierwszy plan rzuca się
              jednak ten jego dom III, więc pewnie mało kto go naprawdę zna.
              Pewnie tylko najblizsi. A moze i nie? smile)
      • steinbock Re: Interpretujemy horoskop - nowe 16.10.04, 23:03
        pudło tongue_out
        chodzi o zupełnie inną osobę, znaną, ale ostatnio nie całkiem na topie. Zgaduj
        dalej. smile)
        Pozdrawiam
        • potrek Re: Interpretujemy horoskop - nowe 25.10.04, 19:23
          Odpowiedż do Steinbok- w odpowidzi danej Pantomasowi z 16.09 04r masz tą osobe
          w swej bazie danych.To że ma Neptuna w Skorpionie też mi moło mówi gdyż ma to
          całe pokolenie lat 60-70 tych. Neptun w 5 domu by mi twą odpowiedż bardziej z
          kokretyzował zwłaszcza że w trygronie do Merkurego co daje predyspozycje
          aktorskie dzięki żywej wyobrażni Neptuna. Katarsis też nie wymienia tego
          trygronu jako rzecz dla mnie najwarzniejszą w tym radix więc nie wiem czy obu
          autorom postów znana jest data urodzenia Zbigniewa Zamachowskiego czy mają tak
          dobrą wiedze astrologiczną.
          pozdrawiam potrek.
          • katharis Re: Interpretujemy horoskop - nowe 27.10.04, 10:40
            Nie wiedziałam, ze to Zamachowski. Nie mam jego danych.

Interpretację rozpoczęłam od ASC – tu Rak, a Księżyc w Pannie w koniunkcji z
            Plutonem i Marsem w III domu. Tworzy sie stellum, którego dyspozytor – Merkury –
            jest do nich w sekstylu (bardzo wymagający względem siebie i innych, a może
            zona jest wymagająca? smile, umysł jest analityczny i twórczy).
            Władcą II domu (zarobki) i III domu (komunikacja) jest Słońce, co daje
            niezależność i ekspresję zarówno w pracy jak i w komunikacji.
            Słońce ląduje w I domu, czyli zarabia (II dom) pokazując własną osobę.
            Uran na szczycie III domu, w koniunkcji z Węzłem Płn. daje umiejętnośc
            wpływania na ludzi, daje też w jakiś sposób niezwykłe i oryginalne znajomości,
            ale mogą to być znajomości przelotne.
            ASC i Słońce w Raku, Saturn w VII domu, sprawia, ze życie rodzinne i
            partnerstwo jest dla niego bardzo ważne. Zastanawiam się jak realizuje swoją
            potrzebę bezpieczeństwa i parnterstwa z Wenus w kwadraturze do Księżyca, Marsa
            i Plutona. Wenus włada V domem, a ląduje w XII - dom twórczości powiązany z
            domem odosobnienia. Jakieś sekretne związki albo twórczośc pisarska?

Jednak przede wszystkim zainteresował mnie jego Saturn (zresztą, w opozycji do
            Słońca).
            Jestem ciekawa jak u niego ten Saturn się ujawnia - zwłaszcza teraz, gdy mu
            tranzytuje I dom.

A Merkury w Raku, w aspektach z Neptunem i Plutonem na pewno da płodną i żywą
            wyobraźnię, ale w XII domu, to mi się kojarzy bardziej z pisarstwem lub
            malarstwem niż aktorstwem.
          • steinbock Re: Interpretujemy horoskop - nowe 05.11.04, 19:20
            Odpowiadam dopiero teraz, bo mnie nie bylo w domu przez kilka tygodni. Nie
            miałam p. Zamachowskiego w sowojej bazie danych - nie wiedzialam, że to o niego
            chodzi. Moja wiedza astrologiczna jest raczej mizerna. Natomiast zdarza mi się
            czasem wpaśc w lekki trans (zwłaszcza po kilku głębszych i na imprezach , dla
            szpanu, hehe) i trochę powieszczyć. Obiecuję, że już będę się pilnować smile
            Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka