madzia974 01.02.05, 20:37 JAKIE PLANETY I ICH ASPEKTY MOGA SWIADCZYC O NIEPLODNOSCI? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vengerd Re: NIEPLODNOSC W HOROSKOPIE 01.02.05, 20:45 Hmm.. czytałam, że Saturn w V domu, bądź władca horoskopu w V domu w twardym aspekcie do Saturna... Jeśli się mylę, poprawcie mnie proszę... U kobiet- Ksiezyc w V domu w twardym aspekcie do Saturna. Odpowiedz Link
pjopaw Re: NIEPLODNOSC W HOROSKOPIE 01.02.05, 22:47 E, z tym Saturnem to nie do końca tak. Mam Saturna w piątym domu, w koniunkcji ze Słońcem, i mam dówjkę wspaniałych dzieci. Myślę, że rzeczywiście trzeba szukać w piątym domu, ale to musi być znacznie bardziej złożone zadanie: jaki to znak, jakie aspekty odbiera jego władca, jakie aspekty ma Słońce (rządzi piatym domem) itp. itd. Zerknąć trzeba też na Księżyc - położenie w znaku, domu oraz aspekty...W sumie robi się z tego analiza całego horoskopu, tyle, że pod kątem płodności/bezpłodności. Odpowiedz Link
madzia974 Re: NIEPLODNOSC W HOROSKOPIE 01.02.05, 20:51 A JEZELI DOM V JEST W BLIZNIETACH I W DODATKU PUSTY? Odpowiedz Link
potrek Re: NIEPLODNOSC W HOROSKOPIE 01.02.05, 21:00 Ten temat jest szeroko omówiony w temacie Saturn w domach- Saturn dom 5. Nawet Saturn w 5 d nie wskazuje na brak potomstwa w horoskopie kobiety czy mężczyzny- to nie forum ze Średniowiecza Odpowiedz Link
dori7 Re: NIEPLODNOSC W HOROSKOPIE 01.02.05, 22:31 Nie krzycz, jak piszesz Pusty dom w Bliznietach nie swiadczy sam w sobie o nieplodnosci. Zeby miec dzieci nie trzeba miec koniecznie 5 domu w Lwie i to ze stadem planet w srodku. Popatrz, gdzie jest Merkury, wladca Blizniat (ktory dom i jaki znak, jakie aspekty) oraz to samo zbadaj w przypadku Ksiezyca. Odpowiedz Link
madzia974 Re: NIEPLODNOSC W HOROSKOPIE 01.02.05, 22:56 sorki za te "krzyki" ok, sprawdzilam, moj merkury jest w 2 domu w byku, aspekty: - kwadratura do Saturna, - opozycja do Urana, - kwinkunks do Plutona, - kwadratura do Asc. To chyba niezbyt dobre aspekty? a jesli chodzi o Ksiezyc, to jest w Rybach w I domu, w kwadraturze do Jowisza i trygonie do Urana. Poniewaz jestem poczatkujaca "astrolozka", nie za bardzo mi to cos mowi Odpowiedz Link
teripolo Re: NIEPLODNOSC W HOROSKOPIE 01.02.05, 23:07 Hmmm... a co w tej kwestii mówi Merkury? Co zwłaszcza oznacza, gdy jest jedną z planet dominujących horoskopu a w horoskopie tworzy ścisłą koniunkcję z wierzchołkiem domu V w Koziorożcu? Odpowiedz Link
madzia974 Re: NIEPLODNOSC W HOROSKOPIE 01.02.05, 23:11 no wlasnie? ten Merkury chyba wplywa na plodnosc? Odpowiedz Link
dori7 Re: NIEPLODNOSC W HOROSKOPIE 02.02.05, 00:48 Merkury jest w tym konkretnym horoskopie wladca V domu w Bliznietach... Odpowiedz Link
madzia974 Re: NIEPLODNOSC W HOROSKOPIE 02.02.05, 10:56 Tak, ale odbiera paskudne aspekty z innymi planetami. Same prawie kwadratury i jedna opozycja. Czy to moze utrudniac ciaze? Dodam ze mam problemy z plodnoscia... Odpowiedz Link
xxero Re: NIEPLODNOSC W HOROSKOPIE 02.02.05, 11:18 dlaczego tyle tu mowy o Merkurym jako dysponujacego plodnoscia? dlaczego nie Jowisz, mars, wenus czy nawet ksiezyc....merkury? Prawde mowiac ciekawy watek bo nigdy mi to nie przyszlo do glowy, raczej wole sie zaglebiac w aspekty psychologiczne i uwarunkowania tego typu. Rozwazanie plodnosci jest czysto biologiczne i doprawdy nie wiem jak to ugryzc. Wszystko chyba zalezy jaki znak, ascendant, aspekty itp ma wlasciciel owej nieplodnosci i trudno tutaj o generalizacje Odpowiedz Link
dori7 Re: NIEPLODNOSC W HOROSKOPIE 02.02.05, 12:57 Xxero, czytaj ze zrozumieniem! merkury jest tu istotny w tej kwestii, bo jest wladca 5 domu w danym horoskopie, nie mowimy o regulkach, tylko o konkretnym przypadku! Odpowiedz Link
teripolo Re: NIEPLODNOSC W HOROSKOPIE 02.02.05, 13:21 o którym przypadku mówicie, bo się już pogubiłam. Kiedy Merkury jest władcą V domu, gdy jest na szczycie V domu czy też wtedy gdy V dom jest w znaku Bliżniąt? A może Gdy Merkury jest na szczycie V domu to bez względun a to, że szczyt domu jest w Koziorożcu zabarwia cały dom Bliźniaczo? Odpowiedz Link
anahella Re: NIEPLODNOSC W HOROSKOPIE 03.02.05, 00:59 Merkury wlada domami, na wierzcholku ktorych znajduje sie znak Blizniat lub Panny. Jezeli Merkury jest posadowiony w V domu to jest tam nie wladca ale rezydentem. Odpowiedz Link
merkura Re: NIEPLODNOSC W HOROSKOPIE 03.02.05, 23:07 Dziękuję za wyjaśnienie. Pytanie jednak dalej istnieje. Jakie znaczenie ma Merkury jsko rexydent V domu gdy siedzi na wierzchołku tego domu?Jak już wspomniałam ma to miejsce w Koziorożcu a Merkury jest władcą asc i MC w horoskopie. Z góry dzięki Odpowiedz Link
antares22 Re: NIEPLODNOSC W HOROSKOPIE 03.02.05, 22:06 Madziu, trochę ciężkie te aspekty, ale sam Merkury to nieco za mało.Zasadniczo o dzieciach można mówić na podstawie analizy d.5,11 i 1.Sprzyjający jest związek Jowisza, Wenus i Księżyca z władcami znaków będących na szczycie tych domów,ew.ich obecność tam i mają pozytywne aspekty,ew.ich pozytywne aspekty do wierzchołków tych domów.Dodatkowo Słońce i zn.Lwa,jako naturalne sygnifikatory mogą w tej dziedzinie przysparzać kłopotów,szcz.gdy są (-) asp.do w\w domów, lub ich władców,chociaż prędzej są to kłopoty związane z rodzeniem czy wychowaniem dzieci.Spojrzeć też trzeba na Marsa i na władcę d.8 czy mają powiązania z tymi domami,nie zapomnieć o Plutonie-czy też ma jakieś powiązania,szcz. z osią 11-5.Tyle najogólniej.Ktoś tu słusznie napisał że jest to"horoskop w horoskopie".Dodam,że także bierze się pod uwagę podział tradycyjny na tzw.znaki "płodne,średnio płodne i niepłodne", oraz takie planety (tzw.jałowe) + Ogon Smoka,szcz.gdy są w d.5 lub 11,lub nimi władają.Na koniec Saturn w d.5 lub będący jego władcą nie musi zwiastować niepłodności,może sygnalizować kłopoty z nimi,nawet jak będą dorosłe,no i zawsze wymaga dużej odpowiedzialności i dyscypliny....od rodziców. Odpowiedz Link
madzia974 Re: NIEPLODNOSC W HOROSKOPIE 04.02.05, 09:49 dziki bardzo za bardzo wyczerpujaca odpowiedz, naprawde podziwiam Twoja wiedze astrologiczna!!!gdzie Wy sie tego wszystkiego uczycie? jestem pod wrazeniem!!! dla mnie to niestety czarna magia, a bardzo bym chciala zeby bylo inaczej!!! pozdrawiam i jeszcze raz thanx! Odpowiedz Link
antares22 Re: NIEPLODNOSC W HOROSKOPIE 04.02.05, 19:22 Miło mi Madziu, ale to nie jest jeszcze wiedza tylko wiadomości. Nie wiem jak inni, ale ja zaczęłam od tego, że najpierw bardzo dobrze starałam się poznać podstawy, czyli po prostu naturę planet, znaków, aspektów,żywiołów i jakości a potem....zrobiłam użytek z tego, co medycy nazywają szarymi komórkami.Popełniam też błędy, mylę się - jak każdy. Uczę się w dalszym ciągu i uczyć się będę do końca życia - tak jest w astrologii i w każdej innej dziedzinie wiedzy. I jeśli tylko zechcesz to również dla Ciebie ta wiedza nie będzie czarną magią.A Ty skąd-gdzie-w jaki sposób czerpiesz wiadomości z tej dziedziny? Pozdrawiam i życzę wytrwałości i sukcesów astro - Antares22 Odpowiedz Link